Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Armored Warfare (WoT:in pelaajat huom)

Viestiketju osiossa 'Peliluola' , aloittajana Nebula, 08.05.2014 klo 22.20.

 1. Nebula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
  Vähän aikaa sitten julkaistiin uutinen, jossa Obsidian on alkanut tekemään tankki-MMO:ta nimeltä Armored Warfare.

  Pelistä ei ole vielä paljonkaan julkaistu tietoa, koska projekti on vielä suht tuore (n.1kk sitten julkaistiin uutinen tästä pelistä).

  Kuitenkin traileri haastatteluineen on julkaistu, sekä pelin sivut.

  Vastikaan päivittivät myös ensimmäisen osan Q&A -osiosta foorumille ja lupasivat lisätä vastauksia sitä mukaa, kuin pystyvät antamaan.

  Pelihän tulee olemaan ilmeisesti selkeästi taktisempi, kuin WoT, mutta kuitenkin helposti lähestyttävä. Sanovat myös, että peli on TÄYSIN ilmainen, jota toki epäilen vahvasti. Mutta, jos ilmainen tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse ostaa kultaa tms. saadaksesi enemmän XP:tä ja rahaa, niin todella iso peukku tälle.

  Peli tankit ovat nykypäivän tankkeja, alkaen 1950-luvulta, eli joitain WoTinkin tankkeja nähtäneen pelissä mukana. Peli käyttää Cry Engineä, joka on paljon parempi, kuin WoTissa, sekä grafiikkansa, että sulavuutensa ansiosta.

  Maasto tulee olemaan dynaamisesti tuhoutuva ja ilmeisesti vuorokauden ja sään vaihteluita tullee myös näkymään pelissä.

  Pelintekijät itse sanovat haluavansa tehdä selkeän pesäeron WoTiin, mikä on todellakin hyvä asia. Esim. spottaus tulee toimimaan, kuten oikeassakin maailmassa, eikä niin, että tankki ilmestyy ja häviää yhtäkkiä.

  Itse ilmottauduin jo closed betaan mukaan, josta lupaavat ilmoittaa sähköpostissa kaikille valituille, kun sen aika on. Julkaisuajankohtaa, eikä tarkempia detaileja ole vielä tiedossa, mutta uskoakseni niitä alkaa tippua lähitulevaisuudessa kiihtyvää tahtia.
   
 2. Boulerice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boogaard(R.I.P) ja Twist
  Vaihdan peliä samantien jos tuo peli on muuten yhtä kiva pelata, mutta järkevämmällä mm:llä. WOT on välillä ihan täyttä paskaa noiden tiimien jakojen suhteen, jossa pelit on helvetin epätasaisia.
   
 3. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Taisi mennä vituiksi AW. Kuukausien tauon jälkeen päätin taas kokeilla AW:ta. Suurena yllätyksenä peli tuntui toimivan ihan hyvin, mutta serverillä on enää kourallinen pelaajia. Nykyään tiimeissä on saman verran kutakin vaunutyyppiä, mikä on todella suuri parannus menneeseen. Matsit tuntuivat olevan ihan hyviä ja tiukkoja. Muutamalla pikku parannuksella tästä saisi tehtyä ihan oikean WOTin haastajan. MBT:den panssarit ovat aivan liian hyvät ja weakspotit liian pieniä.

  Panssarimallit ovat myös aivan vituillaan. Ihan absurdia nähdä jonkun T-90:sen about 80 mm paksuisen alapellin dingaavan 120 mm vaunukanuunan kahdenkymmenen metrin päästä ammutun kuulan. Oikeastaan kutostieristä eteenpäin mbt:den kohtaaminen muuttuu pikselin metsästykseksi. Kuinka vaikeaa olisi tehdä mbt:den panssareista realistisemmat ja nerffata tykkien tarkkuutta hieman?
   
 4. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Melkoisen kuolleelta tuntuu AW:n serveri. PVP matseja tuntuu saavan kasaan vain iltaisin ja viikonloppuisin. Tämä on todella suuri sääli. Tuleva Clobal Operations -pelimuoto yhdistelee PVP ja PVE matseja ja vaikuttaa olevan pelin viimeinen mahdollisuus. Tuntuu että suurin ongelma pelissä on bottien räiskintä moodi PVE, porukka tuntuu mäiskivän pelkästään tätä pelimuotoa ja perinteinen 15 vs. 15 ihmispelaajien väliseen mättöön ei jää pelaajia. Paljon wottia vaikeampana pelinä tämän oikeastaan ymmärtää, koska pelaajien taso erot vaikuttavat wottia enemmän matsien tuloksiin ja huippupelaajat ovat todella kovia mättämään damagea.

  Harmi ettei porukkaa tunnu AW enää kiinnostavan, vaikka paketti alkaa olemaan kunnossa. Toki MBT:t ovat todella kovia, mutta siitä huolimatta myös muilla vaunuluokilla on hauska pelailla. Jollain BMP-3:sella voi matsista riippuen pelata onnistuneesti samassa mapissa wotin luokituksen mukaisesti TD:nä, LT:nä ja medinä. Jos wotissa suosikki vaunuluokka on lighti, AW:n AFV ovat ohjuksineen ja konetykkeineen pari pykälää rankempia.
   
 5. fezr0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Nettipeleissä aina ajoittain itselle ainakin tulee hetki, jolloin mieluummin pelaa yksin tai muiden ihmispelaajien kanssa botteja vastaan ja välttyy tällä siltä /all chatti paskamyrskyltä mikä itseäni Vtuttaa aivan suuresti. Varsinkin kun oma pelaaminen on vähentynyt ja valitettavasti samalla nekin vähäiset taidot vähentyneet, josta sitten yleensä seuraa chatissä itkua. Toki monessa pelissä voi ignorata ja hideta chattia.

  Omat kokemukset mitkä AW:sta ovat lähinnä Youtubesta Jinglesin videoista ja muutama itse pelattu matsi ihan AW:n alkuaikoina jolloin vaikutti erittäin mielenkiintoiselta ja potentiaaliselta. Sääli mikäli kuihtuu.
   
 6. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Global operations pelimuodon mukaan tulon jälkeen AW on tuntunut saaneen uutta imua ja pelaajamäärä on hieman lisääntynyt. Edelleen pelaajamäärä on suuri ongelma, kaikkina muina aikoina paitsi iltaisin. Sen jälkeen, kun pitkän tauon jälkeen uudelleen aloitin AW:n on kaikki kiinnostus WOTtia kohtaan kadonnut. Ilman tiettyjä modeja ja kullan spämmäystä wotissa on melkoisen hankalaa pelata korkealla tasolla. Paljon AW:ssa on vielä fiksattavaa mutta nopeampi tempo ja todella kova peltiset MBT toimivat ainakin allekirjoittaneella.

  Tällä hetkellä tallin ainoa kympin vaunu on Chally 2 ATDU. Hidas, kohtuullisella 140 mm tykillä ja kovilla pelleillä varustettu AW:n IS-7. Suosikki tankeiksi ovat muodostuneet Bglt 57, BMP-3M ja challenger sarja. Paperilla MBT:t ovat täysin ylivoimaisia, mutta avoimet kartat ja nopeasti liikkuvat muut luokat (AFV, LT, TD) yhdistettynä tankkien tasaiseen jakoon tiimeissä pitävät kaikki laitteet pelaamisen arvoisina. Näillä pelaamisessa on samanlainen fiilis, kuin lighteillä wotissa pelaamisessa.
   
 7. Taze Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings
  Lainaus:
  Onkos tuo AW muuttunut mihinkään viimeisen puolen vuoden aikana? Sen verran siitä lienee kun viimeksi olen koskenut. Silloin ainakin ainoa mikä tuon WoTista erotti (parempaan suuntaan) oli RNG:n vähäisyys, noin muutenhan peli ei yllä kyllä lähellekkään. Pikselin kokoisia weakspotteja, imo helvetin sekavat maastot ja jokainen tankki omassa luokassaan tuntuu tasan samalta.
   
 8. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Pikselin kokoisiin weakspotteihin tottuu ja ainakaan itse en kaipaa pakollista kulta spämmäystä alapeltiin tai kupoliin. Wottiin verrattuna kaikki laitteet liikkuvat ripeämmin ja staattista wotin tyylistä kulmahippaa kannattaa ja tulee välttää. MBT:llä tulee pelata paljon wottia agressiivisemmin. Kovat pellit, savut ja pikkuruiset weakspotit mahdollistavat tämän. Kaiken lisäksi kupoleista saa tehtyä vain osan siitä damagesta, mitä oikeista osumista saa. MBT:llä ei tarvitse vältellä avoimia paikkoja, mutta sivustat tulee olla selvillä ja suojattuna, ja baana on auki. TD:llä ja LT:llä peli muistuttaa enemmän perinteistä leopardi pelaamista wotissa. Kyllä tankeista alkaa löytymään eroja, kun tarpeeksi kauan jaksaa pelailla.
   
 9. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Tämän pelin taru taisi loppua tähän viikkoon. My.com otti vastuun pelin tekemisestä kokonaan itselleen ja hyvää työtä (kaikista My.Comin säädöistä huolimatta) tehnyt Obsidian Entertainment heitettiin tylysti nurkkaan.

  My.Comin omilla peleillä on tunnetusti kohtuullisen paska maine, etenkin pay to win -suunnittelun käytöstä. Sääli, että My.Com eli todella lyhyellä tähtäimellä ja peliin tuli alun jälkeen lähinnä premikkatankkeja ja venäläisten progandasyistä mm. Armataa ja muita fantasiatankkeja pilaamaan balanssia. Edes pienillä markkinointipanostuksilla pelin pelaajakuntaa olisi myös saatu kasvatettua, mutta kotimarkkinat taitavat olla My.Comille se millä oli väliä ja näin muut markkinat kuivuvat hiljalleen kasaan.

  Itse odotin kovasti tuota seuraavaa isompaa päivitystä, mutta nyt tuokin taisi lentää romukoppaan ja ainakin omalta osaltani tämä peli oli tässä. Sääli...
   
 10. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Lainaus:
  Testiserverin perusteella balanssi 2.0 mukainen peli miellytti ainakin itseäni. Toki testiserverillä oli vielä paljon fiksattavaa, mutta kokonaisuus tuntui toimivan. Erityisesti artyjen rajaaminen vain suorasuuntaukselle oli mahtava uudistus. Artyillä pelaaminen tässä olomuodossa vastasi lähinnä wotin KV-2:lla tai FV215 183:lla pleaamista. Lähitaistelussa pataan tulee kaililta vehkeiltä, mutta jokainen osuma tuottaa jotain damagea. Artyt tuntuivat oleva tierinsä paskimpia vaunuja mutta pirun hauskoja pelata.
   
 11. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Lainaus:
  Testiserverillä taitaa olla menossa neljäs kierros 2.0 balanssi päivityksestä. Artyt on nyt lopullisesti heivattu. Autocannonit ovat saaneet aika raskasta nerffiä verrattuna nykytilanteeseen. Jatkossa AFV:t käyttävät ohjuksia lähes pelkästään, jos vastassa on yhtään panssaria omaava vastustaja.

  MBT:llä peli ei enää ole ajajan luukun pikselinmetsästystä. Pääsääntöiset weakspotit ovat tornin juuri, alapellin alareuna ja wotin tyyliin johtopyörä. Eli kympin MBT:t ovat kuin wotin kympin medit varustettuna hevien panssareilla ja ilman kultakuulia. Testiserverin perusteella peli alkaa olemaan aika todella hyvässä kuosissa. Pelaajat vain tosin puuttuvat
   
 12. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Balanssi 2.0 päivityksen myötä peli on muuttunut radikaalisti. Keskustelupalstoilla oli muutoksista kauhea parranpärinä, mutta itse peli otti reilun harppauksen eteenpäin. Pikselin kokoisten ajajanluukkujen metsästyksen sijaan weakspotit ovat nyt enemmän WOTin tyyliset, alapellin alaosa (missä ei ole komposiittipanssaria todellisuudessakaan), tornin ja rungon liitoskohta sekä johtopyörä. Aikaisemmin telaaminen oli todella hankalaa. Nyt wotin tyylisesti johtopyörään tähtääminen on erittäin käyttökelpoinen taktiikka. Vastaavasti tietyissä tapauksissa aivan pienen kulman side scraping on käyttökelpoinen taktiikka.

  AFV:t ottivat ottivat iskua autocannonien kokiessa nerfin. Nyt pääasiallinen asejärjestelmä AFV:lla lähes pääsääntöisesti ovat ohjukset. Eri tierien välisiä eroja myös kavennettiin. Enää pari tieriä ylemmät MBT:t eivät ole täysin haavoittamattomia. Kohtuullisen merkittävänä muutoksena artyjä ei enää nähdä random matseissa. Eipä kyllä niitä nopeatempoisessa pelissä juurikaan edes kaipaa.

  Tankki / ajoneuvotyypit eroavat merkittävästi toisistaan. Saman tierin MBT on tiimissä todella paljon muita luokkia kovempi. Tämä on otettu hienosti huomioon MM:ssä. Eli tiimeihin kasataan sama määrä vaunutyyppejä. Näin myös muilla vaunutyypeillä, kuin MBT:llä on mukava pelata. Viimeisen päivityksen myötä peli on aika lähellä wottia, mutta nopeampi tempoinen vaunujen ollessa tarkempia, paremmin panssaroituja ja nopeampia. Kultakuulia ei pelissä myöskään ole.
   
 13. Taze Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings
  Reemskin voi siirtyä takaisin WoT:n pariin seuraavan päivityksen (9.18, tullee tällä viikolla, kun on jo NA serverillä viikon ollut) jälkeen, kun hevit on entistä ylivoimaisempia (uudet lightit ei saa niistä läpi, jos osaa vähänkin pelata ja artyjen damage on nerffattu sinne 300 hujakoille per osuma) ja MM muutettu järkevämmäksi. Pelaajiakin on toistaiseksi vielä ihan riittävästi, joskin jopa kympin peleissä näkee nykyisin sellaisia suorituksia, ettei uskoisi pelaajan ikinä ennen tankkia nähneenkään.
   
 14. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Päivitys tuli ja AW muuttui paljon paremmaksi, mielestäni peli on reilusti WOTtia edellä. Mutta mikä auttaa, kun pelaajia on niin perkeleen vähän ettei matseja tahdo saada aikaiseksi edes lauantai-iltoina. Kaiken lisäksi osa tankeista on täysin pelikelvottomia. Yksinkertaisesti tier 7 ja tier 8 mbt ovat todella miellyttäviä pelata, mutta täysin mahdottomia pelata, koska serverillä on kerralla about 10 tier 7 tai 8 mbt pelaajaa ja näistä vähintään yksi on unicumplatoona MBT:illä.

  AW:n mm tasaa tiimeihin samat määrät kaikkia vaunuluokkia, joten suurella todennäköisyydellä olet jotain unicumplatoonaa vastaan 5/7 osaa peleistä. Eli mitään toivoa ei ole saada kelvollista tiimia tier 7 tai 8 MBT:llä, jos nyt ylipäätään saisi edes pelin kasaan.
   
 15. Taze Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings
  Lainaus:
  Mitä tässä on muualta lukenut (en ole pelannut varmaan vuoteen, eikä AW ole edes koneella tällä hetkellä), niin pelin balanssi on niin hieno, että vain 3/4 tankkiluokkaa on täysin turhia. MBT:t jyrää kaiken ja kaikkien muiden luokkien pelaaminen on täysin turhaa. AFV:t ei pysty tekemään damagea, eikä niillä edes pääse MBT:tä karkuun, autocannoneilla liikkestä ampuminen on muutenkin ihan turhaa, mutta jos pysähdyt niin kuolet. Ohjuksilla voit saada yhden osuman piilosta, mutta sitten onkin paettava, jos MBT vaan tulee. LT:t on lähinnä huonoja MBT:tä (huonompi panssari ja heikompi tykki), joten miksi kukaan niillä pelaisi? TD:llä ei taas ei ole mitään käyttöä koko pelissä, niillä ei ole mitään ominaisuutta yli muiden luokkien. Kartatkin on ilmeisesti samoja rännejä kuin WoTissa, eli paskoja. NA serveri on jo täysin kuollut?
   
 16. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Seiska tieristä alkaen AFV:lla alkaa olemaan kahden ohjuksen ampumalaitteet ja ohjuksien damage vastaa WOTtiin suhteutettuna jotain 130..155 mm tykin AP:n damagea. Jollain BMD-2M:llä ja Wiesel 2 HOT:illa pystyy parissa sekunnissa tekemään sen BL-10 verran damagea. Missään tapauksessa muilla vaunuluokilla ei kannata lähteä koittamaan WOTin tyylistä MBT:n pyörittämistä. AVF, LT ja TD pelaamisessa liikkuvuuden käyttö on kaikki kaikessa ja 1 vs. 1 tilanteita MBT:den kanssa pitää välttää.

  Toki monille on pettymys, etteivät MBT:t ole enää mitää xp pinatoja. Ovathan MBT:t kovin vaunuluokka, mutta ohjuksien damage on myös todella kova. Eniten ovat ottaneet osumaa TD:t. Ennen niillä pelattiin suunnilleen samalla lailla, kun WOTin medikoilla, mutta nyt niillä pitää todella pitää etäisyyttä ja oltava varovainen. Omasta mielestäni mapit ovat reilusti WOTtia avoimempia ja pakollisia hevirännejä ei ole. Muutamissa mapeissa tosin on rännejä, jotka houkuttelevat pelaajia, mutta niiden kautta lähinnä vain hävitään pelejä. Tärkeintä olisi hyökätä MBT:llä todella agessiivisesti AFV:den tukiessa aivan lähietäisyydeltä voimakkain ohjuksinsa. Pelissä ei mielestäni ole oikein mitään muuta ongelmaa, kuin onnettoman pieni pelaajamäärä.