Ari Santaselle kenkää!

  • 96 151
  • 548

Milloin kenkää?

  • Nyt

    Ääniä: 61 43,3%
  • Jouluna

    Ääniä: 14 9,9%
  • Keväällä

    Ääniä: 4 2,8%
  • Antaa jatkaa

    Ääniä: 62 44,0%

  • Äänestäjiä
    141
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Tarkoitan sitä, että valmentajan, jolla ei ole kokemusta, kanssa tehdään suoraan kahden vuoden sopimus, on idioottimaista. Kyllä sopimukseen täytyy saada joku riskejä pienentävä tekijä, jos väkisin halutaan kokematon valmentaja. Vaikka sitten se 1+1 tyyppinen.

Eiköhän SaiPan hallitus ole valmentajaa valitessaan pitänyt merkittävimpänä riskiä pienentävänä tekijänä sitä toisiasiaa, että Santanen on pelannut SaiPan edustusjoukkueessa 11 kautta (joista 5 kautta kapteenina) ja sen jälkeen toiminut 11 kautta SaiPassa kakkosvalmentajana?! Se on tietysti toinen asia että homma ei ole nyt toiminut, mutta ei valinnan onnistuminen ainakaan siitä jäänyt kiinni etteikö SaiPan johtoporras olisi tuntenut Santasta kaikkine hyvine ja huonoine puolineen.

Päävalmentajan palkkaaminen 1+1 vuoden sopimuksella ei taida olla mahdollista. Yksikään itseään kunnioittava ja pätevä valmentaja ei suostuisi sopimukseen, jonka ehdot eivät käytännössä mahdollistaisi pitkäjänteistä joukkueen kehittämistä ja rakentamista. Ja toisaalta, yhden vuoden sopparin tarjoaminen vastuuvalmentajalla heijastelisi jo joukkueen suunnalta sellaista epäluottamusta, että parempi olisi vain etsiä toinen ehdokas.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Otteluketjujen avaaminen ei ole kiinnostanut pitkään aikaan edes SaiPan kannattajia... Tänään on yhdeksäs peli joulukuussa ja ketjua ei ole vielä avattu. Joulukuun peleistä tähän mennessä vain viidestä on otteluketju olemassa.
Mutta tämä on SaiPan peleissä pätenyt jo parilla edelliskaydellakin. Siis otteluketjujen avaamattomuus tai myöhäinen avaaminen. Joskus laskeskelinkin viime kauden aikana että SaiPan peli oli usein viimeinen jossa otteluketju avattiin.
 

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Eiköhän SaiPan hallitus ole valmentajaa valitessaan pitänyt merkittävimpänä riskiä pienentävänä tekijänä sitä toisiasiaa, että Santanen on pelannut SaiPan edustusjoukkueessa 11 kautta (joista 5 kautta kapteenina) ja sen jälkeen toiminut 11 kautta SaiPassa kakkosvalmentajana?!

Joo, varmaan noinkin on asia ollut.

Voimme sitten vain lopputulemana todeta, että kaikki on tehty tieteen ja taiteeen sääntöjen mukaan, mutta nyt vain on käymässä näin.
 

Wolves

Jäsen
Tuohon kuponkiin ei kenelläkään ole valtuuksia lisätä mitään, vai?

Enhän minä ole niin sanonut. Päinvastoin. Ainahan seurajohto saa vaatia, mutta useamman päävalmentajan sopimuspaperin nähneenä (Ei oma, eikä liity SaiPaan mitenkään) on ihan päivänselvää, että yksikään valmentaja ei laita nimeään sopimukseen jossa sanotaan, että "Pisteitä pitää olla X joulukuun alkuun mennessä" tai "Sijoituksen on oltava kuudes tai parempi x-kuukauden loppuun mennessä"

Antaa ihan liikaa liikkumavaraa yhtälön muille osille (Pelaajat, seurajohto etc.)
 

Nagsus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Se on kyllä jännä juttu tämä.

Nyt on tässä jo muutamia vuosia kohkattu miten liigaseuroista tehdään liikeyrityksiä, oikein osakeyhtiöitä.
Mutta sitten samaan aikaan palkataan työntekijöitä sopimuksilla, jonka kaltaisista en ole kuunaan kuullut, enkä varmasti tule kuulemaan yrityselämän puolella. Johtajasopimukset ovat hiukan samankaltaisia, mutta voiko päävalmentajan rinnastaa yritysjohtajaan, jonka vastuulla on usein satoja työntekijöitä ja vähintään kymmenien miljoonien liikevaihto. Minusta ei voi.

Jos valmentaja kyykkää heti ensimmäisellä kaudellaan kolmevuotisesta sopimuksestaan (ei Santanen, mutta fiktiivinen hahmo), joudutaan maksamaan palkkaa vielä ainakin kaksi vuotta. Käsittämätöntä sanon minä.

Oliko tilanne vuosi sitten se, että ketään muuta kuin Santanen ollut saatavana. En usko. Miksi siis ei pienennetty riskiä tämmöisen aivan riihen seinästä revityn vaihtoehdon kanssa. Beats me. Aivan unbeliivable skeidaa. Koeaika 6 kk alkaen toukokuu 2016 olisi ollut ainoa vaihtoehto.

Tuo muu valmennusryhmä menee samaan kategoriaan.

Minä vaatisin tällaisen sopimuksen (sopimuksien) tekijän päätä vadille. Luulen, että siitä vastaa aika pitkälti hallitus.

E: Virheitä.

Et ole ilmeisesti pahemmin ollut yrityselämän kanssa tekemisissä, kun et ole määräaikaisesta työsopimuksesta kuullut, ja ettei määräaikaista työsopimusta voi lähtökohtaisesti irtisanoa? Määräaikaiset työsuhteet ovat yrityselämässä todella yleisiä, joten tulet kuulemaan vielämoneen kertaan, jos yhtään korviasi auki pidät.

Ja ettei ihan off topiciksimene, niin pitää sen verran sanoa, että vaikka kuinka Santasen tilalle toisen valkun haluaisin, niin vaikea on keksiä nimeä, jonka alaisuudessa todennäköisyys saada peli tämän kauden paranemaan niin paljon, että on järkevää maksaa kahdelle miehelle palkkaa. Alan kallistua sille kannalle, että tämän aika on vasta keväällä, vaikka vastasin gallupiin jo viikkoja sitten, että kenkää ja heti.
 

Vieraskiertue

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Moni ihmissilmä täällä näkee joissakin saipan pelaajissa potentiaalia, mutta se silmä on todella kierossa. Näitä Kohoja ja Koskirantoja on nähty ja niillä ei mitaleja voiteta. Pakka valmentajista pelaajiin olisi pantava uusiksi liki kokonaan. Ei ole tuo ykkös ketjukaan viime peleissä montaa maalia tehnyt ja ylivoima on ihan paskaa. Joku kehui että meillä on ykkössentteri? Paskat ole? Ei ole ykkösketjua eikä ykkös puollustajaparia, millä olisi jotain mahdollisuutta pelata voittavaa jääkiekkoa. Joukkue on pelkästään keskinkertaisia pilipali pelaajia täynnä, jotka ei muualle kelpaa. Tuota liigan pistepörssiä kun selailee, niin siellä on monessa joukkueessa entisiä sputnikkeja jotka sylkee maaleja tai kerää syöttöpisteitä..... Miksi ei ole jääneet tänne saimaan rannalle?
Ne entiset sputnikit jotka sylkee maaleja on niitä jotka täällä haukuttiin paskaksi, ainakin hyvin usein niin on käynyt. Ja niin käy taas kun nykyiset "ei ykkössentterit" ja muut paskat ei lähtee. Tiedä sitten niiden kierojen silmien kanssa... Jostain syystä vaikuttaa jääneen levy päälle ja kaikki haukutaan kun palstalta löytyy monta niin asiantuntijaa että.
 

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Et ole ilmeisesti pahemmin ollut yrityselämän kanssa tekemisissä, kun et ole määräaikaisesta työsopimuksesta kuullut, ja ettei määräaikaista työsopimusta voi lähtökohtaisesti irtisanoa?

Kyllä minä yrityselämästä jotakin tiedän.
Enemmän ihmettelen sitä miten sopimus tehdään tekijän kanssa, jonka sopivuudesta ei ole näyttöä. Lisäksi vielä kokematon avustajakaarti. Mutta täällä sanottiin, että Sanni tunnettiin ja tiedettiin mitä saatiin. Hyvä niin.
Sitten selvisi sekin, että kukaan valmentaja ei allekirjoita sopimusta, joka on lyhyempi kuin suora 2 v. Selvä sekin.
Enkä minä sitäkään, että kaikki olisi Santasen vika tai edes hänet palkanneen syy.

Päävalmentajan ja valmennusryhmän rooli on ymmärtääkseni melko tärkeä tämmöisessä jääkiekkojoukkueessa. SaiPalla ei ole varmaan varaa maksella monen valmentajan palkkoja, joten luulisi, että kaikin keinoin yritettäisiin varmistua, että homma onnistuu. Näin nyt ilmeiseti on sitten tehty kun on valittu mies joka tunnettiin. Vaikka kaikki ei olekaan Santasen vika, niin kyllä vastuuvalmentajan piikkiin jotakin tästä huonosta menestyksestä täytyy mennä. Kyllä sillä sanalla vastuu täytyy joku merkitys olla. Ja kyllä tuolla palkalla täytyy ymmärtää jotakin vastuuta ottaakin.

Huono menestys on varmasti monen tekijän summa. Nyt kun firmassa vaihtui moni tekijä, olisi luullut, että toimenpiteitä olisi tehty extra-varovaisesti. Odotukset olivat ilmeisen kovat; yleisökeskiarvoa ja oheistuotteiden hintoja korotettiin.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Näin ulkopuolisena näen Saipan ongelmien olevan syvemmällä kun pelkässä valmennuksessa. Saipan juniorityö on ollut vuosia huonoa eikä omia poikia ole riittävästi noussut liigaan. Sitä kautta joukkue joudutaan joka vuosi joudutaan kokoamaan muukalaisista, eikä tarvittavaa yhteisöllisyyttä synny. Kun pelaajilta puuttuu kokonaan side Lappeenrantaan, niin mikä on se juttu miksi pelaajat haluaisivat myöhemmin vielä palata Lappeenrantaan?
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näin ulkopuolisena näen Saipan ongelmien olevan syvemmällä kun pelkässä valmennuksessa. Saipan juniorityö on ollut vuosia huonoa eikä omia poikia ole riittävästi noussut liigaan. Sitä kautta joukkue joudutaan joka vuosi joudutaan kokoamaan muukalaisista, eikä tarvittavaa yhteisöllisyyttä synny. Kun pelaajilta puuttuu kokonaan side Lappeenrantaan, niin mikä on se juttu miksi pelaajat haluaisivat myöhemmin vielä palata Lappeenrantaan?
Yhteisöllisyys voi syntyä, nähtiin se tässä parina vuonna. Mutta muuten pointti on totta. Olen monasti mietiskellyt että kannattaisiko liigajoukkueen budjetista lohkaista pari sataa tuhatta A-junnuill, pyrkiä saamaan vähän korkeampaa kaliberia joukkueeseen ja tarjota pitkäaikaisa sopimuksia sit vastaan että saavat heti vähän liian suurta palkkaa.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Joko nyt?
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Mitähän Santanen teki toisella erätauolla? Tps sai SaiPan yv:n aikana parhaan paikan, niin Santanen varmaan sanoi, että tps oli lähellä tehdä av-maalin, kolmannessa erässä pidetään huoli, että se myös onnistuu, jos saadaan lisää yv:tä.

ULOOOSS! Tirkkosen puukuva valmentaa paremmin.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pelissä ei ole minkäänlaista järjestelmällisyyttä. Pelaajat vain luistelevat ja huiskivat kiekkoa sinne tänne. Ihan ylivoimaisesti paskinta koskaan näkemääni lätkää. Nauroin ääneen tänään peliä katsoessani.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ennen kauden loppua uus valkku pitäs ajaa sisään. Ei kukaan tule hallille seuraavallakaan kaudella, jos Santanen jatkaa. Ei mitään osaamista ja sitä aikalisääkään ei ikinä edes yritä hyödyntää.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Tänään ennen peliä juteltiin, että ei tuota paskaa kotipeleihin kehtaa lähteä katsomaan.
Jumalauta, ennen Tirkkosen aikakautta mentiin joka helvetin peliin leuka rinnassa, mutta enää en siihen rupea!
Tätä paskaa nähtiin jo tarpeeksi menneinä aikoina!
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Koko vitun valmennustrio nyt HETI VITTUUN, KIITOS!! Ihan järkyttävää uberpaskaa taas tänään. Tuo yv on kyllä jotain aivan käsittämätöntä...ainut mitä siinä voi jännittää on se, että tekeekö vastustaja av maalin. En muista koskaan nähneeni näin paskaa ylivoimaa, joka on jatkunut tällaisena alusta asti.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Ylivoima on paskaa, myönnän. Mutta ei se Santasen vika ole, että avopaikoista vedellään kiekkoa pleksiin. Paikat oli tehdä pari, kun Markkanen antoi mahdollisuuden voittaa muutamalla paraatitorjunnalla.
 

UniqueSputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joukkue ei ole Santasen alaisuudessa pelatessaan tippaakaan väärällä paikalla sarjataulukossa. Samat merkit näkyneet sekä pelillisesti että tuloksellisesti kauden avausottelusta aina tähän päivään saakka.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei enää. Ohi on. Kesällä sitten.

Mikä on ohi? 5 pistettä sääleihin. Siis aivan mahdoton koko ajatuskin, herranen aika. Pointti onkin siinä että tuon vitun kuulapään johdolla tuosta on turha haaveillakaan tällä voitto joka viidennessä pelissä-taktiikalla mutta jos jotain olennaista vihdoinkin tehtäisiin niin kaikki on vielä mahdollista. Tuolla olennaisella viittaan ketjun otsikkoon.
 
Viimeksi muokattu:

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mikä on ohi? 5 pistettä sääleihin. Siis aivan mahdoton koko ajatuskin, herranen aika. Pointti onkin siinä että tuon vitun kuulapään johdolla tuosta on turha haaveillakaan tällä voitto joka viidennessä pelissä-taktiikalla mutta jos jotain olennaista vihdoinkin tehtäisiin niin kaikki on vielä mahdollista.
Vaihdoksen jälkeen muutos ei tapahdu välittömästi. Välissä on kuitenkin varsin paljon joukkueita. Ja kerro, kuka voisi tämän laivan pelastaa. En keksi ainakaa suomalaisista ketään.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaihdoksen jälkeen muutos ei tapahdu välittömästi. Välissä on kuitenkin varsin paljon joukkueita. Ja kerro, kuka voisi tämän laivan pelastaa. En keksi ainakaa suomalaisista ketään.

Ei siihen mitään jeesusta tarvita että saataisiin edes otettua pari tai jopa kolme voittoa putkeen. Santaselle tuo näyttää olevan täysin mahdotonta.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Jos se olisi niin helppoa, miksei kaikki tee niin?

Ottamatta muuten kantaa kysymykseen vapaana olevista valmentajista, molemmat tällä kaudella valmentajaa vaihtaneet joukkueet ovat onnistuneet tuon kolmen voiton putken saavuttamaan. Molemmat ovat lisäksi tällä hetkellä 10 pelin kuntopuntarissa 6 parhaan joukossa.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ottamatta muuten kantaa kysymykseen vapaana olevista valmentajista, molemmat tällä kaudella valmentajaa vaihtaneet joukkueet ovat onnistuneet tuon kolmen voiton putken saavuttamaan. Molemmat ovat lisäksi tällä hetkellä 10 pelin kuntopuntarissa 6 parhaan joukossa.
Ja edelleen ulkona kympin sakista vaikka vaihdosta on aikaa. Luulen että SaiPan kohdalla alkaa olla myöhäistä. Tuokin ero on yllättävän iso kun siinä on useita joukkueita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös