Arabimaailmassa kuohuu

  • 108 020
  • 556

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti

Morgoth

Jäsen
Sisällissotien sanotaan olevan niitä verisimpiä ja raaimpia, niin nytkin Irakissa näyttäisi olevan. Viha sunnien ja siiojen välillä on jotain käsittämätöntä ja haavojen arpeutumiseen tarvitaan jo pientä ihmettä.

600-luvulta asti perinteet ja loppua ei näy. Irakissa kukaan ei ole tainnut esittää mitään uskottavuutta suunnitelmaa mihin suuntaan maata pitäisi viedä ISISn jälkeen. Ainoa mahdollisuus olisi luultavasti pilkkoa Irak osiin. Saddam piti maan vakaana pitkään armottomalla väkivallalla, mutta irakilaisia ei vapaaehtoisesti taida sitoa mikään yhdeksi aidosti yhtenäiseksi kansaksi.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Sisällissotien sanotaan olevan niitä verisimpiä ja raaimpia, niin nytkin Irakissa näyttäisi olevan. Viha sunnien ja siiojen välillä on jotain käsittämätöntä ja haavojen arpeutumiseen tarvitaan jo pientä ihmettä. Suomen jäsentenvälisestä on kulunut liki 100 vuotta mutta silti se on välillä arka paikka, sen osoitti tuo juhlaraha-keissi.

Kannattaa katsoa koko video tai siis ei välttämättä kannata. Tuo on jotain niin käsittämätöntä ja eniten tuossa ihmetyttää se, kun eihän ne oikeasti edes tiedä mistä kiistelevät. Se on vain tällä lailla sovittu sukupolvesta toiselle. Ei ole mitään tiettyä riitaa osoittaa mistä voitaisiin vääntää.

En osaa sanoa oliko meilläkään ihan pakko, mutta ainakin saatiin paineet purettua ja sitten kättä päälle.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Jommassakummassa monikulttuurisuusketjussa kerroin muutama tuhat viestiä sitten irakilaisesta, parisenkymmentä vuotta Suomessa asuneesta tutkijasta, joka esitelmöi pakolaisseminaarissa, ja esityksessään sanoi taistelevia osapuolia olevan Irakissa shiiojen, sunnien, kurdien ja ISISin lisäksi useita muitakin, myös em. ryhmien sisällä.
Ja kun erikseen kysyin mieheltä kuinka moni haluaa muuttaa pois Irakista, totesi hän, että jokaikinen, jos vain pystyisi.
 

Morgoth

Jäsen
Mitähän siitä seuraisi jos Israel tosiaan päättäisi laukaista muutaman ohjuksen Damaskosiin?

Eihän siitä muistaakseni ole kauhean montaa kuukautta aikaa, kun Damaskoksen lentokentällä Israel kävi tuhoamassa hävittäjillään Iranin tuomia aseita Hizbollahille. Syyrian puolelle rajaa Israel taitaa iskeä melko säännöllisesti, juuri noita asekuljetuksia vastaan. Toki Hizbollah (Iranin käskystä) voisi aloittaa jonkinlaisen operaation ja Israelin kuolemattomuus koki jonkinlaisen kolhun viime yhteenotossa, mutta varmaan siellä otettu opiksi. Israelin suunnalla ollutkin hiljaista, joten luultavasti sen aika, että siellä tapahtuu taas jotain. Näihän se Lähi-idässä taitaa aina mennä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ja lisää mahdollisia konflikteja luvassa, ehkä. Mitähän siitä seuraisi jos Israel tosiaan päättäisi laukaista muutaman ohjuksen Damaskosiin?

Damaskoksessa elämä on jatkunut normaalisti eikä sota siellä näy. Jotain pahaa siitä seuraisi.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Vielä kun päälle saisivat mieheltään luvan.

Niinpä. Pistetään tähän YLEltä listaa, jossa on mielestäni vielä työsarkaa, kuohunnan aiheita Saudi- Arabiaan:
Saudinaiset pääsivät autonrattiin – Mutta näitä kymmentä asiaa he eivät vieläkään saa tehdä | Yle Uutiset | yle.fi

On se hemmetin vaikea pohjoismaalaisen miehen käsittää näitä säädöksiä, mitä niillä haetaan tai saavutetaan? Ovatko arabit niin onnettomia pitämään naistaan hyvänä, saamaan hänet hyräilemään, että häntä ei saa ihmisten ilmoille päästää? Tietysti tuo ihmisten ilmoille tarkoittaa miesten ilmoille, joten päädymme johtopäätökseen, että arabi ei ole puolisolleen uskollinen, parisuhteen rakentava jäsen, vaan vajavaisellakin tyydytystaidolla kaikkia pökkimään pyrkivä pikkumulkku. Mies ei luota naiseensa, mutta vielä vähemmän toiseen mieheen jossa hän näkee itsensä.
Skandinaviassa olot ovat olleet niin karut, että kumpaakin on aina tarvittu, rinnakkain väännetty luonnon ehdoilla ja kieltämättä tästä väen vähäisyydestä johtuen ei ylimääräisiä panomiehiä eikä riemukkaita elämäniloisia naisia korpimailla ylenmäärin seikkaillut. Niinpä lait muotoutuivat sen mukaan. Pitäisi siis varmaan yrittää ymmärtää näitä vanhoja aavikkokulttuureja, mutta en jaksa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Tänään jonkin verran autoilleena olen kyllä sitä mieltä, että naisilta voisi ottaa ajokortit pois täälläkin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tänään jonkin verran autoilleena olen kyllä sitä mieltä, että naisilta voisi ottaa ajokortit pois täälläkin.
Oon tuon pari kertaa heittänyt facessa ja arvaa se naisien reagointi.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
maailma, varsinkin Saudit, muuttuu niin nopeasti
Olisiko joku tajunnut, että jos maassa tuotetaan vain öljyä ja islamisteja, niin Saudien kuningashuoneen päivät ovat luetut? Mikä on varsin ironista, sillä kaikki tyytymättömyys on pyritty kanavoimaan islamiin ja tämä kaikkiin maailman osiin levinnyt vitsaus uhkaa jo luojaansa.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tässä on nyt syystä tai toisesta jäänyt pimentoon, että Saudi-Arabissa on jonkin sortin puhdistus menossa ja tämä vaikuttaa myös muuhun lähi-Itään.
Siellä on uusi kruununprinssi pidätyttänyt mahdollisia haastajiaan (jotkut jopa kuolleet pidätysten yhteydessä), lisäksi Libanonissa on jotain menossa kun Saudit eilen illalla ilmoittivat että Libanon on toimiensa puolesta julistanut sodan Saudi-Arabiaa vastaan:
Saudi-Arabia: Libanon on julistanut sodan | Yle Uutiset | yle.fi
(yle.fi)

Tämä Ylen juttu summaa aika hyvin mitä on tapahtunut viime aikoina:
Saudiprinssi kahmii valtaa, kapinalliset ampuivat ohjuksella pääkaupunkiin | Yle Uutiset | yle.fi

Politicon juttu samasta asiasta:
What the hell just happened in Saudi Arabia? – POLITICO
(politico.eu)
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
CNN on uutisoinut tuosta ja virallinen selitys on korruption vastustaminen. Ainakaan eilen ei ollut epäilyksiä wirallista selitystä kohtaan.

Libano -otsikointi on harhaanjohtavaa. Hitsubollahit eli Iran on kohteena. Ja se on vakavaa, koska kyseessä on alueellinen valtakamppailu islamin herruudesta eli mikään uhraus ei tule olemaan liian iso...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
72 tunnin sisään jotain tapahtuu Syyriassa? - Todennäköisesti aiemmin, jos edessä on iskujen sarja.

"ALERT Notification from Eurocontrol for Eastern Mediterranean area due to possible launch of airstrikes within the next 72 hours."

ALERT Notification from Eurocontrol for Eastern Mediterranean area due to possible launch of airstrikes within the next 72 hours | AIRLIVE.net

USS Donald Cook on jo itäisellä Välimerellä (aseistuksena 60 risteilyohjusta), alueella on myös ranskalaisia "full alert".

USS Harry Trumanin lentotukialusosasto aloittanut Virginiasta matkan kohti Välimerta.

Trump on perunut matkan Etelä-Amerikkaan, haluaa olla Washingtonissa Syyrian "tilanteen" tähden, on myös arveltu, että Yhdysvallat pyrkisi tulevassa operaatiossa tuhoamaan Syyrian ilmavoimat. Trump iski vuosi sitten Syyriaan kostoksi al-Assadin hallinnon suorittamasta kaasuiskusta . nyt edessä on (mahdollisesti) huomattavasti voimakkaampi isku tai iskujen sarja.

Venäjän ilmavoimat ja ilmapuolustus on hälytysvalmiudessa Syyriassa - lentokoneita on ilmassa ja poikkeuksellisesti varustettuna meritorjuntaohjuksilla. Tänään kaiken aikaa ainakin yksi venäläisten Syyriaan sijoitettu AWACS on ollut ilmassa.

@Cobol @Sako @mjr

(Lomat peruttu!)
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Israelin asevoimat "full alert" maan pohjoisosassa.

Saudi-Arabia ilmoittanut olevansa valmis osallistumaan Syyrian vastaiseen operaatioon, kruununprinssi Mohammed Bin Salman: "Saudi Arabia stands ready with allies to take part in military action in Syria."
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Venäjän ilmavoimat ja ilmapuolustus on hälytysvalmiudessa Syyriassa - lentokoneita on ilmassa ja poikkeuksellisesti varustettuna meritorjuntaohjuksilla. Tänään kaiken aikaa ainakin yksi venäläisten Syyriaan sijoitettu AWACS on ollut ilmassa.

Mun näkemys on, että Venäjä saa ilmoituksen iskusta/iskuista tarkemmin 1-2 tuntia ennen, ja Venäjä väistää. Tuskin ihan vähään aikaan tapahtuu mitään, koska neuvotteluja käydään (mun arvio, siis) USA:n ja Venäjän välillä. Jonkinlainen isku tulee kaikissa tapauksissa, koska rajan ylittäminen oli tällä kertaa sanktioitu myös Ranskan toimesta. USA ja Venäjä hakevat pysyvämpää ratkaisua, mutta vaikea sitä on löytää, jos Al-Assad pitäisi pitää vallassa.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Joko John Bolton on päässyt kunnolla hommaan sisään? Kylä lähtee.
No, ehkä ei sentään.
Tai kuka noista tietää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös