@paraspelaaja Huomasin samat elementit junnujellonien pelissä. Olenko mielestäsi täysin väärässä vai komppaatko, että tuo alivoima näyttää muuten Jukureiden sysipaskan alkukauden avlle.
No samaltahan tuo näyttää, epäilemättä.

Vaikea sanoa miten Jalonen on tuon av:n suunnitellut tai onko siinä jotain ongelmaa fläppitaulun tasolla (suhteessa vastustajiin), mutta noin yleisellä tasolla alivoimassa on kuitenkin kyse siitä täsmällisestä reagoinnista, ja jos paletti tavalla tai toisella on epäselvä/hajalla, ei se vaan voi toimia. Kun pitäisi antaa paine, pelataan yli, ja kun pitäisi tiivistää, painutaan onnettomaan kasaan. Erityisesti pelin puolen kaksikko näyttää pikkuleijonilla epätoivoisen näköiseltä, kun vastustaja on pistämässä kiekkoa läpi.
 
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi
Niin, onhan se hassua, että Jukka Jalosen Nuoret Leijonat pelaavat viisikkotasolla noin kymmenen kertaa parempaa jääkiekkoa kuin Kari Jalosen edustusjoukkue. On se kovin hassua. Mutta näin on nyt. U20-kisoja kannattaa seurata, jos haluaa nähdä hyvää jääkiekkoa. Tuolla pelillä saatetaan voittaa vaikkapa maailmanmestaruus, ja sekös jos mikä olisi osoitus siitä, että Jukka Jalosen, Antti Pennasen ja kumppanien kehittämä(ja Jukurien tällä kaudella pelaama) Nopea kiekkokontrollilätkä on Suomen jääkiekon seuraava suunta.
Hyvältä näyttää tällä hetkellä. Puolustuspelin ongelmatkin on saatu selätettyä, ja tänään peliin oli lähdetty puolustuksen kautta. Nyt on enää USA [sic] selätettävänä, ja siinä onkin kisojen suurin haaste. Yksilötaidoltaan pelottava joukkue, ja LISÄKSI kisojen paras viisikkopeli välittömästi Jalosen, Pennasen ja kumppanien peluuttaman nopean Meidän pelin jälkeen. Niin, eihän toinen välierä ole tainnut vielä edes alkaa. Mutta yleensä peli näyttää aika paljon. Ei Venäjän koulupoikakiekolla ole mitään saumaa organisoitua USA:ta vastaan.

Se pitää sanoa, että PAPP-pelitapa oli Jaloselta virhe. Yksilötaito ei Suomessa vielä riitä miesvartiointiin, ei sitten millään. PAPP olisi pitänyt pelata siten kuin Antti Pennanen sen Jukureissa peluuttaa, eli yhdistettynä mies- ja aluepuolustuksena. Mutta sille nyt ei enää voi mitään, näillä mennään. USA:ta vastaan pitää ehdottomasti pelata perinteistä Meidän peliä, ellei jopa äärimmäistä kiekkokontrollia. Toki voi olla että USA sen estää, mutta silläpähän ampuvat itseään nilkkaan kuten Ruotsikin tänään.

Tosiaan, vähintään hopeamitali kaulassa tulee Antti Pennanen kisoista pois. Mikäs siinä, vastuukin on kova eli Suomen hyökkäysvitjojen peluuttaminen. Mitalin lisäksi mukana tullee uusia kikkoja ja ajatuksia huippujen valmentamisesta, sekä roimasti itseluottamusta tuleviin haasteisiin. Hienoa Leijonat! Kaiken lisäksi kisat nousi pelipaikkakunnan ja YLEn televisioinnin myötä kansan kaapin päälle. Voi jäädä Pendolta Peliitta-peli väliin, mikäli homma viedään torille asti.

e. vedetään kuitenkin Suomen vastustajaa takaisin... täydellinen pelillinen sulaminen USAlta. Venäjä on Suomelle vielä parempi vastustaja.
 
Viimeksi muokattu:
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi
Pennasen haastattelu hiljattain päättyneen turnauksen (joka voitettiin Jukurienkin käyttämällä pelikirjalla) tiimoilta Nuorten Leijonien valmennukseen satoi kehuja – ”Suomen ehkä se paras valmentaja sanoo noin” « SuomiKiekko
Yksi tunteitaan näyttänyt löytyi Nuorten Leijonien valmennuksesta. Apuvalmentajana toiminut Antti Pennanen nousi jo pieneksi hitiksi kovilla maalituuletuksillaan, mitkä keräsivät paljon kehuja ja positiivista huomiota muun muassa sosiaalisessa mediassa.
Toteemipaalu? Niinpä niin. Unisimmatkin on herätetty, kuten tehtäväni on ollut!

Pennasella nyt kolme mitalia (1 maailmanmestaruus, 1 Mestis-kulta ja 1 Mestis-hopea) reilun parin vuoden sisään. Joku voisi väittää, että keväällä tulee lisää.
 
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi
Tota juttua kun luki tuli hieman wtf.

Maksettu mainos-fiilis, vetiköhän Pablo vähän alta lipan toimittajaa?

'Ylivoimainen lajiosaaja', 'esiintyy isännän elkein joukkueen edessä' anna mun kaikki kestää :D

Tälle jampalle pitää saada äkkiä liigajoukkue vähintään alle, mieluiten KHL-joukkue. Menee kyvyt muuten hukkaan.
Moikka nimim. magnesia! Kirjoittelit 8.4.2014 tuollaisen viestin, muistat varmaan... Minäkin muistan, että väitit monien muiden tavoin Antti Pennasen olevan huono valmentaja. Viittasit siis tähän Länsi-Savon juttuun, jossa Jukurien silloinen kapteeni Pasi Järvinen kertoo näkemyksiään Pennasesta. Sinun mielestäsi Pablo veti toimittajaa alta lipan, kun tuolla tavalla Pennasta kehui.

Nyt, vajaa kaksi vuotta myöhemmin, Pennasesta on taas juttua (tai no, pieni tiivistelmä paperiversion isosta artikkelista) samaisessa verkkolehdessä. Tällä kertaa Pennasta ei arvioi Pablo Järvinen, vaan Jukka Jalonen. Tuossa linkki kyseiseen otteeseen: Jalonen: Pennanen on Suomen parhaita valmentajia - "Hän ymmärtää modernin lätkän tosi hyvin" | Länsi-Savo

Olen puolitoista vuotta väittänyt: Pennanen on Suomen parhaita valmentajia. Tämä kyseinen, yksinkertainen teesi (Pennanen on Suomen parhaita valmentajia) oli monesti todella vaikeasti ymmärrettävä, ja siksi otin suorastaan tehtäväkseni todistaa tosiasiat. Taisipa tulla kärjistetystä, sihvosmaisesta tyylistä ansaittua kritiikkiäkin. Päätin kuitenkin kertoa faktat faktoina. Pikkuhiljaa voin vihdoin lopettaa yli vuoden kestäneen (ehkä joidenkin mielestä raivostuttavankin) paatokseni, ja antaa jokaisen tehdä omat johtopäätöksensä, todistuksia kun alkaa olla Suomen arvostetuinta jääkiekkovalmentajaa myöten. Mitä sinä Magnesia olet mieltä? Onko Pennanen yksi Suomen kärkivalmentajista? Vai vetikö Jalonen vain toimittajaa alta lipan? Helposti höynäytettävää väkeä tämä Länsi-Savon toimitus.
 
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Moikka nimim.paraspelaaja!

Jukka Jaloselta täysin oikeanlainen arvio bendoliinosta. Jalonen vahvistaa täysin minun tietoni pendoliinosta valmentajana ja voin vihdoin lopettaa yli vuoden kestäneen (ehkä joidenkin mielestä raivostuttavankin) paatokseni ja antaa Jalosen tuoman faktan lopulliseen johtopäätökseen.

Kuten Jalonen kertoo, Tiedän, että hän on yrittänyt kehittää itseään ihmisenä ja johtajanakin paljon vuosien saatossa. Valmentaja pendoliinon suurin heikkous on ollut kuten kaikki ovat tienneet (pl. pp) äärettömän huono paineenkesto, johtajuuden puute sekä tyytyminen tiukanpaikan tullen delekoimaan johtamisen muille, jonka myös Jalonen toteaa olleen selkeä heikkous, kun puhutaan nuoresta miehestä joka haluaa olla ammattivalmentaja miesten edessä. Mutta mikä ilahduttavinta sekä yllättävää on, että pendo on itse ilmeisesti kova työllä sekä lukemalla opas lehtisiä yrittänyt edes kehittää itseään. Ja tulos on nähtävissä tälläkin hetkellä. Ei kahta saa etteikö pendo voisi pärjätä vastuuvalmentaja Liigassa siinä kuin joku muukin.

Harmillisinta ja ehkä jollain tavalla sääli on se että, jukuri yhteisö ei kuitenkaan halunut antaa täyttä tukea valmentajalle joka laittoi joka sulunsa joukkueeseen. Suurin häviäjä tässä on jukuri johtoporras, joukkue sekä yhteisö. Pendoliino tulee myhäilemään monet kerrat Hämeenlinnassa arvostuksen valokeilassa kun mikkelisssä mennään dufvan johdolla.

mikkelillä oli mahdollisuus mutta sen annettiin lipua käsistä.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Antti Pennanen on kiistatta nostanut siihen tahtiin punalihaista tyhjäksi epäillystä lammikosta, että tosi kalamiehinä esiintyneet ovat siirtyneet punomaan pärekoreja höllitupiin. Myös nuorten leijonien maailmanmestaruus osui Pennasen nousevaan auraan kuin renki puolihämärässä piikaan.

Tässä valossa ulkopaikkakunnalta katsoen Pennasen vaihtaminen Risto Dufvaan saattaa herättää kysymyksiä. Ne kysymykset kannattaa kuitenkin jättää piippuun. Ei ole kahta sanaa kenen johdolla Jukurien pitäisi mennä ja tulee mennä liigaan. Se on Risto Dufva. Molemmilla on kiistatonta valmennusosaamista, mutta Jukurit tarvitsee tuekseen kaiken yhteisöllisyyden ja näistä kahdesta miehestä ulkopelillisiä asioita verrattaessa Antti ajelee vanhalla Ladalla Riston klassikko Mustangin perässä. Pennanen on Mestismestari Jukureista, kun taas Dufva on nelinkertainen Mestismestari Jukureista ajalta, jolloin Jukurien budjetti ei todellakaan ollut sarjan isoin. Dufvan kestävyyttä liigassa epäiltiin laajalti ja Dufva vastasi siihen tyrmäävästi nostamalla Jypin seuran ensimmäiseen suomenmestaruuteen. Pennasen pelit ja näytöt 'miestenpeleistä' ovat täysin auki.

Tulevaisuus voi tuoda mitä tahansa tullessaan. Antti saattaa tosiaan yltää vielä vaikka mihin ja päätöstä voidaan jälkikäteen joutua arvioimaan uudelleen, mikä kuuluu tämän pelin luonteeseen. Tästä huolimatta on varmaa, että Dufvaa parempaa valmentajaa ensi kaudeksi Jukurit ei olisi voinut saada.
 
Est Sularus oth Mithas

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Kokonaisuutta ajatellen Dufva on se mies joka osaa viedä Jukurit Liigaan ja stabiloida tuote sinne. Erittäin harmi Pennasen ja Jukureiden puolesta, että Pendon ylivertainen osaaminen pelillisissä asioissa jää ainakin toistaiseksi Liigan osalta käyttämättä Jukureiden nutussa. Todennäköisesti ei nähdä jatkossakaan koska kirkkaammat valot odottavat muualla. Mediapuolen hallinta on Dufvan heiniä. Pennasen vastaava vaatii vielä töitä. Meritoitunut Dufva on ainoa oikea henkilö tähän paikkaan.
 
meiänpeli
Suosikkijoukkue
KK
Itse olisin pitänyt Pendon Jukurien peräsimessä ainakin parina ensimmäisenä Liigakautena. Toki RD on jo neljättä kautta Lukossa ja vaihtelu alkaa virkistämään vaikka hyvin tuttuun paikkaan meneekin. Toki moni asia on edellisen hyvin pitkän visiitin jälkeen muuttunut. On kyllä mielenkiintoista nähdä, miten Dufva saa Jukurikoneen yskimään ensimmäisellä Liigakaudellaan.

Uskon kuitenkin, että HPK tulee hyötymään Pendosta hyvin paljon, jopa enemmän, kuin Jukurit RD:stä. Saa ottaa talteen.
 
Vapaamatkustaja korona-junassa

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Uskon kuitenkin, että HPK tulee hyötymään Pendosta hyvin paljon, jopa enemmän, kuin Jukurit RD:stä. Saa ottaa talteen.
Pelkästään pelilliset asiat huomioiden olen täysin samaa mieltä, mutta (kuten suunnilleen jokainen täkäläinen kirjoittaja oon todennut) nimenomaisesti Mikkelille merkityksellisten ulkopelillisten avujen takia on vaihdos ei ainoastaan kannatettava, vaan välttämätön.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.
Suosikkijoukkue
KK
Pelkästään pelilliset asiat huomioiden olen täysin samaa mieltä, mutta (kuten suunnilleen jokainen täkäläinen kirjoittaja oon todennut) nimenomaisesti Mikkelille merkityksellisten ulkopelillisten avujen takia on vaihdos ei ainoastaan kannatettava, vaan välttämätön.
No tämäkin tullaan vielä näkemään, kuinka paljon hyötyä RD:stä onkaan ulkopelillisillä asioilla. Jos te tosissaan luulette, että pelkästään hän tuo esimerkiksi katsojia halliin niin saatan epäillä. Toki moni vanha parta ja HC-fani saattaa aktivoitua enemmän, mutta nuorempi porukka ei välttämättä häntä muista. Viime kaudesta Mikkelissä on kuitenkin jo 10 vuotta. Lisäksi hän on esimerkiksi minusta ärsyttävä persoona eikä naama miellytä. Tiedän, että tämä on hyvin pinnallista ja vaikka hän kova valkku onkin en haluaisi nähdä hänen naamaansa aina kun menen hallille kannustamaan joukkuettani kotivoittoon. Älkää nyt pliis vastatko tähän mitään. Tiedän itsekin, ettei tuossa ole mitään järkeä. No aika näyttää ja tosissaan onnea kevääseen mitä tuskin tulette tarvitsemaan ja toivottavasti Pennanen saa vielä yhden palkinnon hienosta Mestisurastaan ennen siirtymistä "suurmpiin kaukaloihin".
 
Vapaamatkustaja korona-junassa

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Kiitos Antti Pennanen! Paras valmentaja mitä täällä on nähty. Ottaisin tämän kaverin Jukureihin milloin tahansa, mutta kirkkaammat valot odottavat! Vielä kerran! KIITOS Antti!!
 
meiänpeli

Jomppa75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
onko Rinkelinmäellä sen kirkkaammat valot kuin Kalevankankaalla. Siellä (meillä siis) on sentään Taminkin mielestä euroopan jäähallien paras valaistus......Mutta Pendolle iiiiso kiitos, kaiken olet ansainnut!
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Iso kiitos Pendo ja Kerttula. Organisaatio meni isoja harppauksia eteenpäin näiden herrojen ansioista.
Ensi kaudella tavataan, valitettavasti vain eri penkillä.
 
Ristosta nyt ei tarvitse enää puhuakaan, mies on messias.. on kuin Jeesus laskeutuisi pilvistä, kun Risto tulee hallille. Nimimerkki Lähemäen Dynamo Dufvasta.

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kylläpä oli todella syväluotaavat ja hyvät jutut Pennasesta Jukureiden peräsimessä. Arvostan!
Mielenkiintoista päästä kurkistamaan kulissien taakse kunnolla ja lukea myöskin ulkopelillisistä asioista. Mielenkiintoisia yksityiskohtia nousi tuosta jutusta mm. tuo HPK harjoitusmäärien nostaminen Mikkelin tasolle. Jukureissa treenattiin siis enemmän kuin liigajoukkue HPK:ssa viime kaudella.
Hatun nosto myös Kouvolaan Mattilalle. Tällaisia laadukkaita kolumeja lukee kyllä mielellään.
 
Ristosta nyt ei tarvitse enää puhuakaan, mies on messias.. on kuin Jeesus laskeutuisi pilvistä, kun Risto tulee hallille. Nimimerkki Lähemäen Dynamo Dufvasta.
Antti Pennanen ei ole enää Jukurien miehiä, mutta koska ainakin joitakin mikkeliläisiä varmasti kiinnostaa miehen edesottamukset ja mielipiteet jatkossakin, niin mainittakoon, että Pendolla alkaa pikkuhiljaa olla vientiä myös studioiden puolella. Alla olevassa linkissä on Pendon ennakkoanalyysi toissapäivän USA-ottelusta(Urheilulehti). Mahtavaa, että jääkiekkojournalismi saa uusia ammattilaisia ja puhutaan pelistä. Jukka Jalonen ja Karri Kivi taitavat tällä hetkellä olla ainoat uskottavat studio-analyytikot. Tosin onhan Urheilulehdellä ollut homma hallussa aikaisemminkin. Pennanen ja Co (tiedätte kyllä keitä tarkoitan) nauravat näille IS:n Tikuille ja Takuille päin naamaa. Oikeasti. Ja tämä ei ole keksitty juttu vaan asianosaisen suoraan sanoma tosiasia. Antti Pennasta tai ketään muutakaan johtavaa valmentajaa/analyytikkoa ei tulla näkemään lähelläkään Sanoma Median "fläppitaulunsahausjournalismia". Karri Kivi kävi yhdessä matsissa, mutta nöyryytti Tikua ja Takua aika pahasti. Oikeassa leirissä olet Pendo !

Leijonilla suuri haaste USA-ottelussa - "Tässä oli suuria ongelmia jopa Saksaa vastaan" | Jääkiekko | Urheilulehti

Loppuun esitän pahoittelut @Lähemäen Dynamo että vielä jatkoin Pennasteemalla, mutta samalla suosittelen katsomaan noita studioita, niissä on paljon mielenkiintoista asiaa :)
 
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pendo kasaa Hämeenlinnan Jukureita. Nyt meni Teemu Tee sinne.
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."
Pennanen teki sen minkä Mikkelissäkin. Yllättyneet?
Muistelen, olisiko ollut siinä syys-lokakuussa 2014, kun allekirjoittaneen näkemys alkoi lopullisesti vahvistua. Kovasti sitä täällä Jukurit-palstalla julistin, jopa irvokkaalla ja ironiseltakin tuntuvalla voimalla, vaikka olinkin tosissani.

Mutta: olen saanut huomata, että kaikenlaiset soraäänet tämän syksyn 2014 väitteeni tiimoilta - siis sen väitteen, että Antti Pennanen tulee nousemaan muutamassa vuodessa Suomen johtavaksi jääkiekkovalmentajaksi - ovat haihtuneet vuosi vuodelta, tai nythän ne viimein loppuivat, kun kyseessä on tosiasia.

11. suurimmalla budjetilla (syyskuun tieto) varustetun seuran mestaruus on täysin poikkeuksellinen ja historiallinen teko HPK:lta ja nimenomaan Antti Pennasen valmennustiimiltä.

Onnitteluni koko ex-Jukurit -köörille, eli Pennaselle, Timo Turuselle ja Juha Lehtolalle, ynnä Teemu Turuselle - miksei Tavillekin.
 
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Onhan siinä eittämättä sellainen "Mitä jos..." pohdinnan paikka, vaikka (kuten jo aikoja ennen Jukurien liigataipaleen alkua kirjoitin) käytännössä RD oli ainoa mahdollinen ensimmäinen valmentaja liiga-Jukureille. RD:llä saatiin sitä haluttua näkyvyyttä ja jatkuvuuden tuntua (sekä paljon paukutettua "tarinaa"), mutta organisaatio tuntui kyllä ottaneen suorastaan takapakkia ja oikeastaan se perimmäisten rakenteiden liigatasolle nostamisen työ mikä piti aloittaa keväällä -16 pääsi alkamaan vasta vuosi sitten.

Kerho antoi myös Pendon näyttää mitä voi käydä kun annetaan projektikoutsin vetää projekti maaliin saakka vaikka väliin sattui tuloksellisesti heikompikin kausi (Mikkelissä projektikoutsista tosiaan luovuttiin, mutta se oli toisaalta pakon sanelemaa koska kyläpäällikkötouhu näivetti muuta tekemistä liikaa).
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Onhan siinä eittämättä sellainen "Mitä jos..." pohdinnan paikka, vaikka (kuten jo aikoja ennen Jukurien liigataipaleen alkua kirjoitin) käytännössä RD oli ainoa mahdollinen ensimmäinen valmentaja liiga-Jukureille. RD:llä saatiin sitä haluttua näkyvyyttä ja jatkuvuuden tuntua (sekä paljon paukutettua "tarinaa"), mutta organisaatio tuntui kyllä ottaneen suorastaan takapakkia ja oikeastaan se perimmäisten rakenteiden liigatasolle nostamisen työ mikä piti aloittaa keväällä -16 pääsi alkamaan vasta vuosi sitten.
Kuten itsekin toteat, jossittelu maistuu maukkaalta, mutta kokonaistilanteen kannalta se on jopa älyllisesti epärehellistä. Dufva siihen tilanteeseen oli ainoa oikea ratkaisu. "Perimmäisten rakenteiden", mitä se sitten tarkoittaakaan, nostamisen tuloksista päästäneen siis jo nauttimaan tällä kaudella ja joukkueeseen panostaminen antaa ainakin toiveikkuutta. Ellei Dufva nyt sitten pilannut jo koko organisaatiota? Aikamoista älyllistä epärehellisyyttä.

Sen sijaan Pennanen, viimeisen finaalin ikävästä ratkaisusta huolimatta, on selkeästi ottanut nyt sen vaadittavan stepin eteenpäin, mistä HPK:n mestaruus on kiistaton ja todella vakuuttava näyttö. Jo finaaliin eteneminen huolimatta tuollaisesta budjettitakamatkasta oli vakuuttavaa. Näillä näytöillä Pennanen lienee varteenotettava maajoukkueen päävalmentaja ja täysin ansaitusti.
 
Est Sularus oth Mithas
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Ai tää olikin vanha ketju.
 
Viimeksi muokattu:
1st: LEINO-JYLHÄ-HARMAJA
”Jumala on korvattu päiväkodeissa peikoilla, menninkäisillä, maahisilla, merirosvoilla, keijuilla yms. demoneilla.” -Wiherkoski
PLEASE DON'T DIE MANNSCHAFT!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy