Antti Mäkinen

  • 1 371 992
  • 4 483

Foxtrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet sarjat
Mäkinen on kyllä aika ylivoimasesti paras suomalainen jääkiekkoselostaja.
Viime yönä katsottu ensimmäinen erä viaplay, toinen yle2 ja sinne jäin. Selostuksen sisällössä ei merkittävää eroa omalta kannaltani, mutta ylen selostajalla oli matalampi, miellyttävämpi ääni ja vähemmän huutoselostusta.
Mäkinen on sellainen oman elämänsä putte-possu. Kimanttia jäi omalta listalta pois jo kauden alussa.

Kaikkea hyvää Antille, palaan Viaplaylle, kun Nuutti palaa sinne.

Tuomioni on lopullinen.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Tuossa on kyllä kieltämättä asiaa. Ja en itsekään pidä siitä, että joidenkin selostajien ego nousee jopa pelaajien yläpuolelle. Kieltämättä Mäkisessä on hieman näitä merkkejä jo nähtävissä.

Toisaalta Mäkinen on mielestäni hyvinkin asiantunteva, ja pystyy mielestäni vetämään kaksoisroolin, toisin kuin esim. Mertaranta jne. Mertsin kanssahan ei kukaan muu mahdu edes samaan koppiin. Niin iso ego. No Mertsiä ehkä ei pitäisi liittää tähän keskusteluun.

Mäkinen pystyy vetämään tuplaroolin. Ei kaipaa Nemoa tai esim. Esa Pirnestä vierelleen asiantuntijaksi. Eri asia on, että jos halutaan vähän eri ääniä, näkökulmia ja mielipiteitä pelin aikana (viihdearvo jne.).

Mäkisen tietous NHL-pelaajista (tausta, pelaajatyyppi ja jälleen jne.) hakee vertaistaan Suomessa.

Loppuun voisin vielä lisätä, että yllättävän suurella osalla (huippu-)selostajista saattaa olla luonteessaan narsismiin viittaavia piirteitä. Mutta onko niin myös huippumaalintekijöillä, huippuvalmentajilla ja suuryritysten johtajilla? Mikäs näitä yhdistää?
Ai hieman vain? Anttihan on ihan täynnä itseään ja Viasatin lähetykset tuntuvat olevan enemmän Mäkistä kuin illan ottelua varten.

Huippuselostaja ja Antti Mäkinen: näistä voi valita vain toisen. Selostaja: kyllä, huippu: ei enää vuosikausiin, jos on edes koskaan ollutkaan.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Media-alalla pääsee osaksi piirejä, ja monelle se on jopa suurin houkutin, miksi ovat sinne hakeutuneet. Saa tavata itseä kiinnostavia henkilöitä ja tehdä juttuja itselle sopivista aiheista. Siksi etenkin monet paikallislehdet ovat olleet vaikeuksissa rekrytointien kanssa, koska Sanna Marinin/Miki Liukkosen/Sebastian Ahon haastattelut hienoissa puitteissa jäävät isoille medioille ja Hyrynsalmella pitää soittaa joka viikko sosiaalijohtajalle, että mitenkäs ne vanhusten päiväkerhot pyörivätkään.

Mäkinen elää selvästi unelmaansa ja on päässyt osaksi piirejä. Hän ei varsinaisesti peittele sitä, mikä kieltämättä on raskasta kuunneltavaa. Uskotaan jo, että pelasit padelia Barkovin kanssa. Toisaalta Mäkisenkin tyyli on muuttunut Viasatin myötä aika paljon, eli luulisin yllättävän suuren osan Mäkisen egoilusta tulevan itse asiassa ylempää. Maailma on muuttunut valtavasti jostain Linkku Lindegrenin ajoista ja suomalaisellakin on tavallaan lupa osoittaa menestyksensä, nykyisin sitä suorastaan odotetaan. Mäkisen kontaktit ja niiden hyödyntäminen ovat Viasatille elintärkeitä, olisi typerää olla nostamatta niitä esiin.


Toisaalta Mäkinen on mielestäni hyvinkin asiantunteva, ja pystyy mielestäni vetämään kaksoisroolin, toisin kuin esim. Mertaranta jne. Mertsin kanssahan ei kukaan muu mahdu edes samaan koppiin. Niin iso ego. No Mertsiä ehkä ei pitäisi liittää tähän keskusteluun.
Mertarannasta on sanottava se, että hänhän on lähtökohtaisesti ollut opettaja josta tuli tavallaan vahingossa journalisti. Hän on selostanut useita eri lajeja, Mäkinen lähinnä jääkiekkoa, lajia jolla on hänen perheessään todella vahva asema. Mertaranta on edelleen helvetin hyvä haastattelija - ja tekee sitä puolta nimenomaan toimittajan näkökulmasta. Mäkinenhän erikseen korostaa, kuinka ei ole toimittaja.

Tahtoo siis sanoa, että Mäkistä ei nimenomaan tule Mertsiin verrata, vaan Alkioon, Vihtilään yms. jääkiekkoon keskittyneisiin selostajiin.
 

SSAA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Muistelen hämärästi kaukaa vuosien takaa sellaista klippiä missä Antti itse kommentoi tätä hänen asennettaan siihen tyyliin, että ymmärtää sen olevan monien mielestä ärsyttävää ja egoistisen kuuloista, mutta hän on ”oppinut” ja tykästynyt niin siihen Amerikan meininkiin, että se tulee sieltä. Ja siellä suunnalla hän luultavasti juttuineen ja tarinoineen olisi aivan yksi rusina muiden joukossa.

Kieltämättä itseäkin melko jatkuvasti häiritsee miten on aina pakko ”sanon sen näin päin, että” ja sitten muovataan esim Timosen jo toteama asia vähän eri kulmasta ja moninaisemmin jotta saadaan viimeinen sana ja ollaan niin aiettä. MUTTA jos sen tiedostaa itsekkin, tietää miksi mitäkin tekee ja itse siitä pitää, niin senkun. Se on sitten toinen asia, että jos asiakkaat eli me, jatkuvasti häiriinnytään tietyistä asioista, niin olisiko syytä yrittää niitä asioita kehittää? Niin me muutkin omissa töissämme joudutaan tai ainakin yritetään tehdä. Ainakin ne yrittää, jotka ei ole vielä täysin väsyneitä :D
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Aloin itsekin tämän keskustelun innoittamana seuraamaan Mäkistä instassa ja sitä mä vaan ihmettelen, että mikä se tuijotus kameraan on niissä selfieissä? Näyttää siltä ku kaverilla olisi ihan karsea ummetus päällä, yrittää silmillä viestittää avunpyyntöä.
 

Juhisjuhis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Aloin itsekin tämän keskustelun innoittamana seuraamaan Mäkistä instassa ja sitä mä vaan ihmettelen, että mikä se tuijotus kameraan on niissä selfieissä? Näyttää siltä ku kaverilla olisi ihan karsea ummetus päällä, yrittää silmillä viestittää avunpyyntöä.
Vähän samaa vibaa kun T33mun IG-feed. Aika stereotyyppinen keski-ikäisen hämmentynyt katse, kun etukamera kääntyy päälle. Antti on ehkä hakenut tuohon lisäksi vähän tuommoista totista meininkiä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tämä on kyllä melkoinen häpäisy Alkion ja Vihtilän ammattitaitoa kohtaan edes ottaa jotain Mäkistä samaan keskusteluun.
Ihan samaa kastia nämä ovat selostajina, Suomen kolme parasta. Mäkisen persoona vaan sattuu olemaan todella ärsyttävä, on se silti hyvä selostaja.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Tuli valvottua tuo Game 5 ja sen selostukseen liittyen… Nuo typerät ”anglismit” voisi jättää pois (esim. ”kun peli on linjassa” joka on helewetin huono väännös lauseesta ”when game is on the line”), mutta ihan hyvin on muuten AV vetänyt. Nieminen sen sijaan on ihan shaatanan raskasta kuunneltavaa ja huutaa hitaalla temmolla latteuksia ja tyhjänpäiväisyyksiä AV’n selostuksen päälle, parempi olisi olla ilman!

Ehkä paras pelin aikainen kommentaattori/asiantuntija on mun mielestäni AJ Niemi, sen mitä Koheloa tuli aikanaan vähän väijyttyä => homma pelasi ku junan vessa kun selostaja selosti pelitilanteet ja kun tuli pelikatko niin selostaja hiljeni ja AJ tyhjensi oman verbaalisen pajatsonsa siihen erittäin selkeästi, napakasti ja asiantuntevasti. Nyt tuolla SC finaaleissa saattaa tapahtua vaikka sun mitä mielenkiintoista pelin tiimellyksessä ja Niämine vaan pauhaa päälle, ei hyvä!
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Ehkä paras pelin aikainen kommentaattori/asiantuntija on mun mielestäni AJ Niemi, sen mitä Koheloa tuli aikanaan vähän väijyttyä => homma pelasi ku junan vessa kun selostaja selosti pelitilanteet ja kun tuli pelikatko niin selostaja hiljeni ja AJ tyhjensi oman verbaalisen pajatsonsa siihen erittäin selkeästi, napakasti ja asiantuntevasti.

Tästä olen samaa mieltä! Mäkinen ja AJ Niemi olivat erinomainen parivaljakko selostamossa ja kyllä Niemi Discoveryn tuotannoissakin oli ihan ylivertainen. Sanoisin, että vähän yllättäenkin kovimpia ex-kiekkoilijoita mitä antiin selostus- ja studiotyöhön tulee. Mielettömän hyvin paketoi asiat ja kun itsellä ei oikeastaan minkäänlaista kunnon harrastus- ja sitä kautta pelaajataustaa ole, niin opin vuosien varrella itseasiassa yllättävän paljon noista AJ:n kommenteista.

--

Mitä Niämiseen ja Mäkiseen tulee, niin jollain tapaa kyllä maistuu aika hyvin, kun fiilis on kohdallaan. Vähän kyl tykkään bongailla just noita kun peli on linjassa -pudotteluja ja totta kai Näsijärven tiikerin huikeita termipommeja ja fraaseja. Viime vuosilta on jäänyt mieleen mm. "he ovat krainderi_joukkue", "suoritusraivo", "ansaintalogiikka", "saranapelaaja", "käänteisteoria" ja niin edelleen.

Ymmärrän kyllä, että moni kokee myös tuon Viasatin selostustuotannon aika rasittavaksi kokonaisuudeksi, mutta ite olen jotenkin ehdollistunut siihen kokemukseen seesteisestä aamuyöstä, johon NHL-kiekko Mäkisen tutuksi tullein maneerein ja sanakääntein tuo mukavan dopamiiniannoksen ihan kotimaan kielellä.

Oon jotenkin saavuttanut sellaisen hyvän välitilan, jossa toisaalta ollaan mukana pöhinässä ja fiiliksessä ja toisaalta vähän kuin Kummelia kattois.

Tulevana yönä mennään taas!

Kenen toimittajalegendan ja hyvän ystävän kanssa McHill jutustelee?
Onko Coloradon peli linjassa?
Kuka on illan saranapelaaja?
Kuka taitaa käänteisteorialla pelaamisen parhaiten?
Onko suoritusraivo ja resilienssikyky kohdallaan?
Miten Lehkosen jalkojen frekvenssi?
 
Viimeksi muokattu:

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulevana yönä mennään taas!

Kenen toimittajalegendan ja hyvän ystävän kanssa McHill jutustelee?
Onko Coloradon peli linjassa?
Kuka on illan saranapelaaja?
Kuka taitaa käänteisteorialla pelaamisen parhaiten?
Onko suoritusraivo ja resilienssikyky kohdallaan?
Miten Lehkosen jalkojen frekvenssi?
"Antaa pelin näyttää!"

"Peli on rehellinen ja näyttää totuuden!"

Samaa mieltä, koko tää kombinaatio kesäyön Stanley Cupin finaalit, sen mukanaan tuoma lataus ja joka tilanteen tärkeys miten isoja pelejä mennään ja ihan nimenomaan jo selostuskaksikon Mäkinen-Nemo tuoma fiilis joka nimenomaan paikan päältä vielä välittyy, tuo omansa kivan ilmapiirin näihin peleihin.

Tiedetään, ettei mennä loka-marraskuun rutiinirunkkaria.

Joku toinen voisi olla parempi selostaja ja joku toinen parempi kommentaattori, mutta peli on ykkönen ja tällä formaatilla siihen tulee ihan kiva lisä hyvää mieltä ja tunnelmaa kuunnella Anttismeja ja Nemoiluja. Kaikella hyvällä siis, en anna sen millään lailla häiritä hienoja pelejä.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Tulevana yönä mennään taas!

Kenen toimittajalegendan ja hyvän ystävän kanssa McHill jutustelee?
Onko Coloradon peli linjassa?
Kuka on illan saranapelaaja?
Kuka taitaa käänteisteorialla pelaamisen parhaiten?
Onko suoritusraivo ja resilienssikyky kohdallaan?
Miten Lehkosen jalkojen frekvenssi?
Kyllä se mullekkin on käänteisteorialla Mäkinen & Niämine oikein mukavaa kuunneltavaa. En tiedä mitä käänteisteoria tässä tarkoittaa, mutta Niämine tietää.
 

Ferris

Jäsen
Joo olivat. Silloin jäi mieleen, että olivat molemmat kyllä niin Predsin puolella koko sarjan kun voi vaan olla. Ainakin Ika. Mutta kyllä myös Antti.

Sama seuraavana vuonna kun Vegas sai käytännössä lähes kaiken huomion ennakoissa ja taustajutuissa. Tais olla suuri pettymys kun Caps pilasi tuhkimotarinan.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
"Nyt on mestaruus linjassa!". Mitä helvettiä Antti ja Ville? Missä helvetin linjassa.

Mestaruutta voitaisiin esimerkiksi RATKOA nyt tai se voisi olla PANOKSENA. Nyt voitaisiin myös PELATA mestaruudesta. Mutta ei se missään linjassa ole. Ja tämän Vihtorin pitäisi olla vielä media-alan ammattilainen. Taitaa mies olla yksi has beeneistä, joita on baarit täynnä. Ainakin sellaisen vaikutelman miehestä saa, kun kuuntelee tätä "englanninsuomea" ja "asiantuntemusta". Keskittyisi edes siihen selostukseen selkeällä Suomen kielellä. Se voisi olla hyvä lähtökohta.

Mainittiinpa muuten ämerikän kielisessä selostuksessakin Mäkinen ja Nieminen ihan nimeltä. Antti Vihtori and buddies. One of the guys.
 

vensteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sais ens kaudella YLE näyttää paljon enemmän änäripelejä. Maksa nyt 40€/kk koko kauden ajan ja sitten ei edes perkele näe kun vilaukselta Arsin selän kun ukko nostaa kannua. Jostain syystä odotin että jonkinlainen pelaajahaastattelu oltaisiin myös paikan päältä saatu mutta ei. Viereisen kopin ruotsalaiskolleegat meni kyllä jäälle haastattelemaan pelaajia mutta meidän Viaplayllä laitetaan vaan piuhat katki ja son moro ensi kauteen.

Ei näköjään Antti Executive Sports Specialist & Commentator Mäkisen natsat riitä vaikka kuinka ollaan skenessä mukana ja omien sanojensa mukaan NHL:n piireissä hyvin tunnettu sekä arvostettu henkilö. Mitä helvettiä tuonne paikan päälle mennään jos selostuksen lisäksi finaalipäivänä ainut kontentti on IG-livessä american airlinen manaaminen.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
"Nyt on mestaruus linjassa!". Mitä helvettiä Antti ja Ville? Missä helvetin linjassa.
Kuten sanottu, ”the mestaruus is on the line”, joka oikein anglismiksi käännettynä olisi ”mestaruus on linjalla” a.k.a. panokset kovenee ja hommaa ollaan ratkaisemassa, ei ”linjassa” (in the line)… Mutta joo, ei jaksa nyt tänä aamuna alkaa negailla liikaa AV’sta, nautitaan AVS’ista, hieno kevät Turun kundeille, ja kanisteri Härmään kesällä!
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Muut laittaa pelaajista ja heidän perheistään kuvia
Mullakin on kaverikuva Antin kanssa otettuna. Olen siis melkein itsekin Stanley Cup -voittaja.

Matsi tuli kuunneltua vieraalla kielellä, mutta täytyy ottaa loppusekunnit ja jälkitunnelmat Mäkisen Antilla ja Niämisev Villellä uudelleen.

Ai niin, Weekes ja se toinen selostaja mainitsivat game 6 aikana pariin otteeseen Antin ihan nimeltä, Ikaa unohtamatta. Krediittiä saivat.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Olisi luultavasti itsellänikin tilanne tehnyt varkaan ja napannut Artturin kanssa tuossa kohtaa kuvan. Jäällekin olisin saattanut stanley cupin voittajan ratkettua mennä, jos sellainen ainutlaatuinen mahdollisuus olisi eteen tullut. Huolimatta siitä, että joku olisi tästä mielensä pahoittanut. Kättä siis pystyyn perskärpäilyn merkiksi nousee täältä.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olisi luultavasti itsellänikin tilanne tehnyt varkaan ja napannut Artturin kanssa tuossa kohtaa kuvan. Jäällekin olisin saattanut stanley cupin voittajan ratkettua mennä, jos sellainen ainutlaatuinen mahdollisuus olisi eteen tullut. Huolimatta siitä, että joku olisi tästä mielensä pahoittanut. Kättä siis pystyyn perskärpäilyn merkiksi nousee täältä.
Tuo nyt sinällään on ihan ymmärrettävää. Ihmetyttää vain, että miksi eivät tehneet haastatteluja jäällä.Olisi ollut suomalaisiakin useampi, ketä haastatella. Miksei muitakin, sehän ois jokaselle haastatteluun pääsevälle Conn Smytheä ja Cupia suurempi saavutus päästä autokauppiaan haastateltavaksi.

Siihen nähden, että kauden aikana oli hyvät studio-osuudet, niin tämä finaalien tuotanto oli pieni pettymys Viaplay Suomen osalta. Toki hyvääkin sisältöä oli, nämä erätaukohaastikset lähinnä.
 

Miksi ihmeessä Antin pitäisi julkaista jonkun muun perheestä kuvia? Eikö oma some tili ole yleensä omia kuvia varten jne?
Vai onko tää nyt vaan muotia pahoittaa mielensä kaikesta mitä Antti tekee?

En minäkään ole ikinä julkaissut omassa somessa muista / muiden perheistä kuvia jos en itse siihen jotenkin liity.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ilves vs KalPa
  • 2.04
  • 3.80
  • 3.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös