Ammattiyhdistysliikkeet – duunarin asialla?

  • 1 398 512
  • 15 495

Juzsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid, Espanja, Raul
kerrotko mitä nämä "suuret" lisät on joita voitaisiin pienentää?
Iltavuorolisä 1,27e/h
Yövuorolisä 2,37e/h
Lauantai ei ole

Näin meillä teollisuudessa. Nämä käyttöön hoitoalalla niin varmasti voisi peruspalkkoja nostaa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Sinä olet siitä hauska kaveri, että olet nähnyt ja kokenut kaikesta aina kaiken. Ja luonnollisesti tiedät aina kaikesta kaiken siinä ohessa. Hienoa toki sinulle, mutta kaltaisesi kanssa on niin äärettömän raskasta vaihtaa ajatuksia, etten viitsi.

Ihan vinkkinä, lääkelaskuissa pitää olla jokainen oikein, että ylipäätään luvat saa. Voisi siis olettaa, että jokainen lääkkeitä jakava osaa kyseiset laskut.
No vierestä on tullut seurattua kun lähipiirissä sattuu olemaan ensihoidossa työskenteleviä.
Sen takia nimenomaan tuo virkamies status töissä ollessa pitäisi olla, että näille ongelma tapauksille tulisi rangaistukset virkamiehen kimppuu käymisestä.

Tiesin kyllä mutta tuntuu monelle hoitajalle olevan yksi vaikeimmista jutuista ja kyse on vaan peruslaskuista.
Sairaanhoidon palkkaus ei vaan kerro ammatin arvostuksesta mitään enemmän se kertoo siitä, että ammattitaitoista työvoimaa löytyy kyseiseen ammattiin siltikin ja luonnollisesti myös siitä, että sitä tehdään pääasiassa julkisella sektorilla.
Noin merkittävä palkkojen korotus mitä hoitajat hakevat on mahdotonta tässä tilanteessa kun verotulot tulevat nyt tippumaan dramaattisesti ja kunnat ovat entistä pahemmassa taloudellisessa tilanteessa, ei sitä velalla voida palkkoja nostaa.
 

halogeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Tuo väkivalta on ongelma se korostuu vielä enemmän ensihoidon puolella ja siellä on riskit vielä huumehörjöjen yms. suhteen kovemmat. Tähän pitäisikin saadan sama juttu kuin poliisien suhteen eli kaikki tulkitaan tehtävässä virkamiehiksi jolloin rangaistukset ovat kovemmat.

Itse sairaanhoitajana voin sanoa, että väkivaltaongelma on myös esim. päivystyksissä, monilla psykiatrian osastoilla ja dementikkojenkin kanssa työskentelevillä. Elämänsä fyysistä työtä tehneiden muistamattomien pappojen nyrkki heilahtaa yllättävän kovaa. Työsuhde-etuina saa usein myös monille taudeille itse altistumisen ja kuluttavat täysin epäsäännölliset työvuorolistat esim. teollisuuden säännölliseen vuorokiertoon verrattuna. Virkavapauksienkin kriteereitä on huomattavasti kiristetty viimeisten vuosien aikana ainakin omassa yksikössä kun niistä merkittävänä etuna jossakin vaiheessa mainitsit.
 
Viimeksi muokattu:

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onko jotain erityisiä syitä, miksi hoitajien töitä ei voitaisi järjestää samaan tapaan säännöllisesti kuin teollisuudessakin?
hoidon jatkuvuus on tärkeä millä osiltaan taataan potilasturvallisuus eli työntekijän joka on ollut edeltävänä iltana täissä on hyvä jatkaa seuraavana päivänä aamussa. tää johtaa listoihin joilla 3 viikon aikana on muutama yövuoro ja sekalaises järjestykses ilta ja aamuvuoroa ja vapaita välissä. sitten tullaan siihen että kolmesta viikonlopusta 1 on vapaa ja kaksi töitä. eli vuorotyö hoitoalalla on todella kuluttavaa
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
hoidon jatkuvuus on tärkeä millä osiltaan taataan potilasturvallisuus eli työntekijän joka on ollut edeltävänä iltana täissä on hyvä jatkaa seuraavana päivänä aamussa
Tuo kaiketi koskee vain tietynlaisia tehtäviä. Jos vaikkapa potilaat vaihtuvat koko ajan (ensiapu), ei kai pitäisi olla tuollaiseen niin tarvetta. Samoin jos vaikka jossain vanhainkodissa on samat asukkaat ilman sen kummempia muutoksia. Noin ylipäätään kuulostaa siltä, että ongelmana on heikko/epäluotettava tiedonkulku, jota sitten paikataan sillä, että sama työntekijä "jatkaa omilta jäljiltään".
 

halogeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Onko jotain erityisiä syitä, miksi hoitajien töitä ei voitaisi järjestää samaan tapaan säännöllisesti kuin teollisuudessakin?

Hoitoprosessien jatkuvuus nimenomaan potilasturvallisuuden näkökulmasta. Potilaille yleensä myös huomattavasti mielekkäämpää kun aamulla jatkaa illasta tuttu hoitaja, joka heti valmiiksi paremmin kartalla missä mennään. Vapaiden viikonloppujen suhteen on varmasti yksikkökohtaista vaihtelua, itsellä yleensä listan kolmesta viikonlopusta yksi töitä, yksi vapaa ja yksi puoliksi la tai su vapaa. Joskus myös 1 vapaa ja 2 kokonaan töitä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä ne teollisuuden tehtaatkin pyörivät pääsääntöisesti kolmessa vuorossa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Noin ylipäätään kuulostaa siltä, että ongelmana on heikko/epäluotettava tiedonkulku

Tämä taas alleviivaa sitä mistä aamulla kirjoitin. Jännä homma, että "parhaita" analyyseja tulee aina ihmisiltä, jotka eivät selvästikään ymmärrä aiheesta mitään. Tai tottakai tietävät, koska tuntevat aina useita ensihoitajia ja lääkäreitä, jotka tietysti kertovat aina kaiken näille oman elämänsä pikkuwannabeporvareille, jotka vieläpä todennäköisesti eivät ole minkään sortin nettomaksajia.

Kyllä ne teollisuuden tehtaatkin pyörivät pääsääntöisesti kolmessa vuorossa.

Sillä tosiaan on eroa, että teetkö säännöllistä vuorotyötä vai epäsäännöllistä. Jälkimmäisestä kuuluukin saada isompi tili, koska se on selvästi vaativampaa.
 

teppana

Jäsen
Aamulla kirjoitin vastuusta ja hoitotyöstä. Tarkoitukseni ei ollut loukata tai vähätellä kenenkään töitä. Mutta ihan ilman sarvia ja hampaita kysyn. Miten se vastuu oikein esiintyy sillä tavoin mikä ei ole muissa ammateissa läsnä? Lääkkeiden annostelu ei mielestäni ole sellainen asia joka on jotenkin erityisen vastuun alaista hommaa. Se on toki tarkkaa ja pitää tietää mitä tekee. Siksi sitä varten käydään se alemman korkea-asteen koulutus. Samanlaisia oman työn hallintaan liittyviä vastuita on jokaisessa työssä johon vaaditaan jonkinlainen pätevyys. Se, että työ tehdään ihmisten parissa ei ole mitenkään automaattisesti vastuuta korottava tekijä. Joku mainitsi, että hoitaja voi vastata omista virheistään jopa raastuvassa. No tämä sama pätee ihan jokaiseen laillistettuun ammattiin. Jos teet räikeitä virheitä työssäsi, voit joutua niistä vastaamaan oikeudessa.

Hoitotyö on arvostettavaa työtä. Sitä tehdään ihmisten parissa keskittyen elämänlaadun parantamiseen. Ilman muuta hoitajien työpanosta voi ja tuleekin arvostaa. En minä kuitenkaan näe siinä mitään erityistä vastuuta jos työtä verrataan vaikka insinöörin suunnittelemaan siltaan, raskaan kaluston kuljettajan ajamiseen tai vaikka suurtalouskeittäjän toimeen. Kaikissa näissä (sekä lukemattomissa muissa) ammateissa virheet vaarantavat muita ja pahimmoilleen aiheuttavat hengenvaaraa. Kun työ osataan suorittaa opetettujen tapojen mukaisesti ei niistä joudu vastuuseen. Kun puhutaan vastuusta terveydenhoidossa se jakautuu aika selkein lukemin lääkärit > muu henkilöstö. Tämä ei tarkoita etteikö hoitajilla olisi haastavia työtehtäviä tai etteikö heidän työtään pidä arvostaa. Mutta ei se mitään erityistä vastuuta ole, jos vaatimustasona on oman työn hoitaminen ennalta opittujen ja sovittujen tapojen mukaisesti.

Hoitajat ilman muuta tekevät yhteistyötä hoitavan lääkärin kanssa ja usein hoitosuunnitelmaa tehdessä heillä on jopa korvaamaton panos. Mutta ei sekään mitenkään maagisesti sitä vastuuta lisää, kun se päätös ja siitä seuraavat asiat ovat 100% hoitavan lääkärin kontolla. Hoitaja voi ehdottaa vaikka yksisarvishoitoa keuhkosyövän hoitoon eikä hänelle koidu siitä sen isompaa ongelmaa kuin pitkiä katseita työyhteisössä.

Tässä ketjussa tuli tänään muutamia ihan hyviäkin esimerkkejä miksi hoitajan työhän kuuluu myös vastuullisuus (sekä erityisesti yhteiskunnan arvostus), mutta en minä ainakaan ole vielä saanut mitään esimerkkejä miksi se vastuu olisi jotenkin poikkeavaa koulutustasoon nähden. Lääkkeiden annostelu, väkivaltatilanteiden kohtaaminen tai yleinen empaattisuus ovat kriittisiä piirteitä hoitotyössä ja arvostan jokaista joka pystyy nämä osa-alueet handlaamaan. Mutta eivät ne mitään erityisvastuita työssä ole. Ne ovat normaaleja työhön liittyviä tehtäviä jotka ovat vaatimustasoltaan koulutusta vaativia. Ihan samalla tavalla kuin raskaan yhdistelmän ajaminen turvallisesti on normaalia työhön liittyvää toimintaa joka vaatimustasoltaan tarvitsee koulutusta. Tai rakennusinsinöörin työ valvoessaan työmaan turvallista toteuttamista.

Onko hoitajat sitten palkkakuopassa? En osaa tähän vastata. Mutta mielestäni palkankorotuksen perusteena tuo vastuu on aika heppoinen.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
No esimerkiksi yölisä on 35-45% palkasta ja voi olla hoitajalla vaikka 7€/h kun teollisuudessa se voi olla esim 2,22€/h.
Iltavuorolisä 1,27e/h
Yövuorolisä 2,37e/h
Lauantai ei ole

Näin meillä teollisuudessa. Nämä käyttöön hoitoalalla niin varmasti voisi peruspalkkoja nostaa.
Ja sitten joku voisi vielä kertoa esimerkinomaisesti, mikä on sairaanhoitajan palkka / tunti arkiyönä ja teollisuustyöntekijän palkka / tunti arkiyönä. Tiedetään, ne vaihtelee monen liikkuvan osan myötä, mutta noin niin kuin jonkun keskimääräisen summan.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
näille oman elämänsä pikkuwannabeporvareille, jotka vieläpä todennäköisesti eivät ole minkään sortin nettomaksajia.
Suomessa on satojatuhansia työttömiä, eläkeläisiä, sairaita yms jotka eivät maksa ollenkaan veroja. Ketkä sitten ovat nettomaksajia, jos eivät nuo?
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä taas alleviivaa sitä mistä aamulla kirjoitin. Jännä homma, että "parhaita" analyyseja tulee aina ihmisiltä, jotka eivät selvästikään ymmärrä aiheesta mitään. Tai tottakai tietävät, koska tuntevat aina useita ensihoitajia ja lääkäreitä, jotka tietysti kertovat aina kaiken näille oman elämänsä pikkuwannabeporvareille, jotka vieläpä todennäköisesti eivät ole minkään sortin nettomaksajia.
Eli päättelin ilmeisesti väärin. Täällä on nyt kaksi käsittääkseni hoitajana työskentelevää kertonut, että potilasturvallisuuden kannalta on eduksi, että sama hoitaja joka hoiti illalla jatkaa aamulla. Kerro ihmeessä, mikä voisi uhata potilasturvallisuutta, jos aamuun tuleekin eri hoitaja, jos kerran kyse ei ole ollenkaan tiedonkulusta illan ja aamun välillä.

Ai niin, vastavuoroisuuden nimissä oma arvaukseni: et tunne yhtään hoitajaa tai lääkäriä, olet pikkuwannabekommunisti ja kovan tason nettomaksaja. Osuiko? Sinun arvauksissa ei osumia ollut.
 

halogeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Eli päättelin ilmeisesti väärin. Täällä on nyt kaksi käsittääkseni hoitajana työskentelevää kertonut, että potilasturvallisuuden kannalta on eduksi, että sama hoitaja joka hoiti illalla jatkaa aamulla. Kerro ihmeessä, mikä voisi uhata potilasturvallisuutta, jos aamuun tuleekin eri hoitaja, jos kerran kyse ei ole ollenkaan tiedonkulusta illan ja aamun välillä.

Minä voin vastata tähän ja puhun omasta kokemuksestani. Yksi syy on resurssit. Takavuosia pienempien vuoromiehityksien myötä esim. täysin perusteellisiin aamuraportteihin ei ole enää aikaa eikä mahdollisuuksia kun potilasmäärät kuitenkin pysyneet samana.
 
Minä voin vastata tähän ja puhun omasta kokemuksestani. Yksi syy on resurssit. Takavuosia pienempien vuoromiehityksien myötä esim. täysin perusteellisiin aamuraportteihin ei ole enää aikaa eikä mahdollisuuksia kun potilasmäärät kuitenkin pysyneet samana.

Eli on pienemmät resurssit ja henkilömäärä, kun ei ole ollut enää varaa muuhun, johtuen sairaanhoitokulujen kasvusta, joten tästä johtuen palkkoja pitäisi korottaa reilusti?

Kuinka paljon noita resursseja ja henkilömäärää pitää tällä kertaa vähentää, että saadaan nämä uudet korotukset maksettua?

Ja paljonko pitää seuraavalla kerralla nostaa palkkoja resurssien ja henkilömäärän vähenemisen takia?
 

halogeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Eli on pienemmät resurssit ja henkilömäärä, kun ei ole ollut enää varaa muuhun, johtuen sairaanhoitokulujen kasvusta, joten tästä johtuen palkkoja pitäisi korottaa reilusti?

Kuinka paljon noita resursseja ja henkilömäärää pitää tällä kertaa vähentää, että saadaan nämä uudet korotukset maksettua?

Ja paljonko pitää seuraavalla kerralla nostaa palkkoja resurssien ja henkilömäärän vähenemisen takia?

Omassa työpaikassani ainakaan ei olisi varaa juuri vähentää eikä sellaista onneksi ole suunnitteillakaan. Nämä uudet korotukset mitä KT:n Jalonen eilen sanoi, puhui 10%:sta aivan kuin kerralla sellaista korotusta oltaisiin liittojen toimesta vaatimassa. Kukaan ole missään sellaista esittänyt. Väliaikaiset korona-kriisinkin aikaiset korotukset vain harvalle etulinjassa olevalle erikoisalalle. Yllättäen unohtui myös, että työnantajapuolen tarjoukseen sisältyi ilmaiset kiky-tunnit vuoden loppuun saakka. Ainahan kun hoitoalan sopimusneuvottelut ajankohtaisia niin on KT:n mukaan huonot ajat palkankorotuksille tai vaihtoehtoisesti huonot ajat ovat juuri tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllä ne teollisuuden tehtaatkin pyörivät pääsääntöisesti kolmessa vuorossa.

en tiedä miten se käytännössä menisi. otan esimerkiksi pienen yksikön missä työskentelin opiskeluaikana. 16 potilasta. aamussa 3 hoitajaa. illassa 2 hoitajaa ja yöllä 1 hoitaja. oaa potilaista kahdenautettavia pitkäaikais dementikkoja. uskokaa tai älkää niin joka päivä kaikista potilaista raportoidaan voinninmuutokset sun muut aamuvuorolta iltavuorolle ja iltavuorolta yövuorolle etc etc. jos näistä hoitajista 3 aamuvuoroo tekevä tekisi viikon aamua 2 iltaa ja 1 yötä ni miten ne vuorot sitten menisi seuraavalla viikolla? siellä kuitenkin täytyy olla miehitys 24 /7..myös viikonloppuisin. ja koska täällä väläytellään lääkärillä olevan kaikki vastuu niin kyseisessä yksikössä lääkäri kävi kerran kahdessa viikossa.

kiinnittäkää myös huomiota sanaan PIENI yksikkö ja 16 potilasta ja max 3 hoitajaa. vastuu on iso ja kiire valtava..
 

Outsider

Jäsen
kinnittäkää myös huomiota sanaan PIENI yksikkö ja 16 potilasta ja max 3 hoitajaa. vastuu on iso ja kiire valtava..

Huutelen tähän väliin sen verran, että kyllähän tämäkin tilanne kuulostaa siltä, että ei tuossa pidemmän päälle auta mikään palkankorotus, vaan yksinkertaisesti henkilöstöä olisi lisättävä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Luin tänään viestin, jonka oli lähettänyt henkilö joka oli mukana Kuntatyönantajien ja kuntapuolen työntekijöiden neuvotteluissa koskien OAJ, Super ja Tehy alaisia työntekijöitä. Eli opetus-,terveys- ja sosiaalialaa.

Neuvottelut olivat edenneet hyvin, mm kiky-tunnit poistusivat, eräitä palkkavääriustymiä korjattaisiin jne. Yleiskorotus oli jo puhuttu selväksi, 3,3%. Mutta sitten Super ja Tehy tekivät jotain idioottimaista.

Ihan keskenään olivat sopineet asiaa ja ilmoittivat että tuon lisäksi haluavat 9,3 % korotuksen omille jäsenilleen pysyvänä lisäkorotuksena seuraaville vuosille.

No neuvottelut loppuivat siihen kun seinään. Toiset vaan on tyhmiä......
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luin tänään viestin, jonka oli lähettänyt henkilö joka oli mukana Kuntatyönantajien ja kuntapuolen työntekijöiden neuvotteluissa koskien OAJ, Super ja Tehy alaisia työntekijöitä. Eli opetus-,terveys- ja sosiaalialaa.

Neuvottelut olivat edenneet hyvin, mm kiky-tunnit poistusivat, eräitä palkkavääriustymiä korjattaisiin jne. Yleiskorotus oli jo puhuttu selväksi, 3,3%. Mutta sitten Super ja Tehy tekivät jotain idioottimaista.

Ihan keskenään olivat sopineet asiaa ja ilmoittivat että tuon lisäksi haluavat 9,3 % korotuksen omille jäsenilleen pysyvänä lisäkorotuksena seuraaville vuosille.

No neuvottelut loppuivat siihen kun seinään. Toiset vaan on tyhmiä......

Ainakin Tehyn Rytkönen kiistää moiset vaatimukset. Vaatimus on ihan posketon, on sellainen jätetty tai ei. Tässä tilanteessa jo tuo 3,3% on hyvä korotus.

 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Luin tänään viestin, jonka oli lähettänyt henkilö joka oli mukana Kuntatyönantajien ja kuntapuolen työntekijöiden neuvotteluissa koskien OAJ, Super ja Tehy alaisia työntekijöitä. Eli opetus-,terveys- ja sosiaalialaa.

Neuvottelut olivat edenneet hyvin, mm kiky-tunnit poistusivat, eräitä palkkavääriustymiä korjattaisiin jne. Yleiskorotus oli jo puhuttu selväksi, 3,3%. Mutta sitten Super ja Tehy tekivät jotain idioottimaista.

Ihan keskenään olivat sopineet asiaa ja ilmoittivat että tuon lisäksi haluavat 9,3 % korotuksen omille jäsenilleen pysyvänä lisäkorotuksena seuraaville vuosille.

No neuvottelut loppuivat siihen kun seinään. Toiset vaan on tyhmiä......
Olli Luukkaisen mukaan aika pitkälti noin, tosin tuloillaan oli vain vuoden sopimus 1,3 % välittömällä korotuksella ja kikyt pois. Tässä vaiheessa hoitojärjestöt vaativat Luukkaisen mukaan 9,3% suurempia korotuksia. Mutta olivatko siis 9,3 % suurempia korotuksia kuin muut, mikä ei olisi enää kovinkaan järkyttävä vaatimus, toisin kuin 9,3 prosenttiyksikköä suurempi. Ilmeisesti siis tuo jälkimmäinen olisi lähempänä totuutta.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Huutelen tähän väliin sen verran, että kyllähän tämäkin tilanne kuulostaa siltä, että ei tuossa pidemmän päälle auta mikään palkankorotus, vaan yksinkertaisesti henkilöstöä olisi lisättävä.
Mistä meinasit lisätä henkilöstöä? Kuka sen palkan maksaa? Itse työskentelen yksityisessä vanhusten palvelutalossa, ja meillä on 21 asukasta. Aamu- ja iltavuorossa kolme hoitajaa, yöllä yksi. Mitoituksen mukainen määrä. Tuohon jos palkattaisiin edes yksi hoitaja lisää, tarkoittaisi se sitä että asukkaiden kuukausimaksuihin tulisi n. 100 euron korotus. Kuka sen maksaa? Siinä vaiheessa jos meidän palvelutalo tulee liian kalliiksi, niin meiltä loppuu asukkaat ja samalla työt.
Palkka-asiaan sen verran, että itse olen lähihoitajan palkkaani tyytyväinen. Se on väärin, että kolme vuotta minua enemmän opiskellut ja vastuullisemmassa työtehtävässä olevan sairaanhoitajan palkka kuukaudessa on vain n. 200€ enemmän kuin minulla. Meillä tosin sairaanhoitaja tai toiminnanjohtaja eivät tee muuta kuin 7-15 vuoroa. Mutta lisien kanssa minun vuosituloni ovatkin paremmat kuin heillä. Tämä lähihoitajien huonopalkkaisuus-juttu on myytti ja ihan pelkästään akkojen kotkotuksia, sairaanhoitajille olisin valmis antamaan reilun korotuksen.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Hoitajien ja heidän edunvalvojien retoriikka on minusta monesti todella heikkoa. Minä en alkuunkaan ymmärrä, miksi hoitajat aina haluavat verrata palkkaansa joihinkin ahtaajiin tai paperimiehiin tai muihin teollisuuden alan miesvaltaisiin tehtäviin. Lähtökohtaisesti on julkissektorilla työskentelevän kannalta todella hyvä, että teollisuudessa on hyvin tienaavia duunareita mahdollisimman paljon, koska sitä parempi on lähtökohtaisesti myös palkanmaksuvara julkisen sektorin tekijöille.

Minusta sairaanhoitajien tai lastentarhanopettajien pitäisi kääntää kysymys ennemmin siihen, miksi esimerkiksi poliisit tai sotilaat tienaavat selvästi heitä paremmin. Tätä ei voi oikein merkittävissä määrin selittää koulutustasolla eikä etenkään sillä, että olisi eroa irtisanomisuhassa tai siinä, maksaako palkat yksityinen vai julkinen sektori. Tuota voi minusta sangen perustellusti pitää rakenteellisena epätasa-arvona, että miesvaltaisilla julkisen sektorin aloilla palkat ovat monesti paremmat. Yhtenä esimerkkinä vaikka se, että haastemiehet tienaavat merkittävästi paremmin kuin käräjäsihteerit, vaikka koulutuksen suhteen vaatimukset taitavat olla kovemmat jälkimmäisillä.

Kovin solidaarisena en osaa myöskään pitää sitä, että hoitajat lähtevät vaatimaan todella jykeviä palkankorotuksia tilanteessa, jossa satoja tuhansia ihmisiä tullaan lomauttamaan tai irtisanomaan ja satojen tuhansien jo ennestään työttömänä tai lomautettuna tai olemattoman pienillä työtunneilla osa-aikatyössä olevien näkymät päästä kokoaikatyöhön ovat surkeat. Minä ainakin julkisen sektorin virkamiehenä olen tällä hetkellä sangen kiitollinen siitä, että ei tarvitse stressata siitä, minä aamuna saa lomautus- tai irtisanomisilmoituksen kouraan.
 

Outsider

Jäsen
Mistä meinasit lisätä henkilöstöä? Kuka sen palkan maksaa? Itse työskentelen yksityisessä vanhusten palvelutalossa, ja meillä on 21 asukasta. Aamu- ja iltavuorossa kolme hoitajaa, yöllä yksi. Mitoituksen mukainen määrä. Tuohon jos palkattaisiin edes yksi hoitaja lisää, tarkoittaisi se sitä että asukkaiden kuukausimaksuihin tulisi n. 100 euron korotus. Kuka sen maksaa? Siinä vaiheessa jos meidän palvelutalo tulee liian kalliiksi, niin meiltä loppuu asukkaat ja samalla työt.
Palkka-asiaan sen verran, että itse olen lähihoitajan palkkaani tyytyväinen. Se on väärin, että kolme vuotta minua enemmän opiskellut ja vastuullisemmassa työtehtävässä olevan sairaanhoitajan palkka kuukaudessa on vain n. 200€ enemmän kuin minulla. Meillä tosin sairaanhoitaja tai toiminnanjohtaja eivät tee muuta kuin 7-15 vuoroa. Mutta lisien kanssa minun vuosituloni ovatkin paremmat kuin heillä. Tämä lähihoitajien huonopalkkaisuus-juttu on myytti ja ihan pelkästään akkojen kotkotuksia, sairaanhoitajille olisin valmis antamaan reilun korotuksen.

Ei mulla ole mitään ratkaisua millä rahalla henkilöstöä lisättäisiin, mutta sen sentään osaan sanoa, että jos nykyisten työntekijöiden palkkoja korotetaan, niin sitä hankalammaksi se henkilöstön lisäys tulee. Se vaan on fakta, että jos on kiire, niin se kiire ei lopu, vaikka saisi miljoonan vuodessa. Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta näköjään näin ei ole, kun näitä keskusteluja sivusta seuraa.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei mulla ole mitään ratkaisua millä rahalla henkilöstöä lisättäisiin, mutta sen sentään osaan sanoa, että jos nykyisten työntekijöiden palkkoja korotetaan, niin sitä hankalammaksi se henkilöstön lisäys tulee. Se vaan on fakta, että jos on kiire, niin se kiire ei lopu, vaikka saisi miljoonan vuodessa. Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta näköjään näin ei ole, kun näitä keskusteluja sivusta seuraa.
Kiire on varmaan jossain toisessa viestissä mainittu. Minulla ei ole töissä kiire, kiire on mielentila. Laittaisin sen samoihin akkojen kotkotuksiin kuin lähihoitajan huonon palkan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös