Kärpät ja aloitukset

  • 1 497
  • 3

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Avataan ketju joka häiritsee minus eniten ylivoiman kanssa.

Jääkiekossa yksi voittamisen tärkein prioriteetti on aloitukset. Jo useana vuonna putkeen, Kärpät häviää etenkin hyökkäyspäässä aloitukset. Eikö tälle asialle voi mitään? Niitä kuulemma treenataan mut ei ole selvää parannusta näkyny. Onko tämä osaltaan syy tehottomaan ylivoimaan? Mielestäni on.. Jos asia tulee " yllätyksenä" niin laittakaa merkille vaikka ruutuun paperille .
 

Maardiis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aloituksessa suurin rooli on tottakai sentterillä, mutta itse aloitustilanteessa Kärpät on monesti liian munaton ja kiltti. Jokaisen sentterin voi opettaa aloittamaan ns.tasurin, jonka johdosta laiturit pääsee huitomaan kiekon puolustajille. Seuratkaapa vittuillakseen tätä. Nälkää ja likaisuutta sinne kentälle, ei me niin hyviä olla, että kumartaa tarvii heikompia.
 

Zinetula

Jäsen
Tänään peränpitäjä Sport vastassa. Yksi tekijä Kärppien rikkonaisen miehistön lisäksi on aloitukset, jonka turvin Sport voi pistää Kärpät ahtaalle. Asplund on ollut vuosia liigan parhaimmistoa aloituksissa ja prosentit nytkin yli 56. Muilla senttereillä Ainalilla ja Riskalla myös päälle 51:n. Ainoastaan Kärppien junioripolun käynyt Kuiri jää alle.

Kärpistä ainoastaan Koskenkorva saa aloituksistaan puhtaat paperit prosenttien ollessa 53,4. Jokinen on hyvin vastannut huutoon sentterinä ja voittanut myös tasan puolet kauden aloituksista. Sen sijaan Humaloja ja Räty saavat tänään petrata päästäkseen 50%:iin. Aloitukset siis iso pointti, mitä seurata illan pelissä.

Poissaolijoista Kristofin kausi on ollut tässäkin suhteessa vaisu, samoin Pesosen. Molempien aloitusten voittoprosentti on karusti alle 45:n. Lammikko on aloittanut valtavan määrän aloituksia suhteessa muihin (619). Prosentti Juholla on 48,8 eli ihan kohtalainen, kun saa illasta toiseen vääntää vihun parhaita vastaan. Saisi se kyllä silti mieluusti sekin olla yli 50:n prosentin.
 

Glove

Jäsen
Hävitty aloitus tarkoittaa usein 20-30 sekunnin työtä kiekon saamiseksi. Ja kun se saa niin ei jaksa enää hyökätä vaan heitetään kiekkoa päätyyn ja mennään vaihtoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös