Alle varausikäiset tulevaisuuden lupaukset

  • 706 971
  • 1 037

ale

Jäsen
Mielenkiintoista oli seurata -97 neljän maan turnausta lakeuksilla. Erityismaininta Petrus Palmulle. Piti kyllä Ruotsin poikia välillä pilkkanaan mahtavalla tasapainolla ja nopeilla liikkeillä. Toivottavasti vähän vielä kasvaa, kun näytti Nättisen ja Puljujärven vierellä aika hauskalta. Kaikkiaan hyvä ketju.
 

Suurikelmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL:n suomalaispelaajien joukkueet
Neljän maan U16- ja U17–turnaukset ohi.

U16-turnauksessa voitot Ruotista ja Tsekistä, tappio Venäjälle.
U16 4-Nations | stats.swehockey.se
Statsit:
U16 4-Nations | stats.swehockey.se

U17-turnauksessa samat maat vastassa, mutta pelkkiä voittoja Suomelle. Tänään erityisen makea 6-1 voitto Ruotsista. Puljujärvi #21 siellä tehoillut vuotta vanhempien seassa, ilmeisesti 4+3 kolmessa pelissä. Olis ollut kyllä kiva Lainekin nähdä tuolla dominoimassa.
Koosteet Suomen maaleista:
Tsekki: Suomen maalit tsekki alavus U17 - YouTube
Venäjä: U17 venäjä kooste - YouTube
Ruotsi: RUOTSI - YouTube
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin U17-turnauksesta Suomen matsit Venäjää ja Ruotsia vastaan ja kyllä tuo varsin vakuuttavalta menolta näytti. Venäjää vastaan tuli kyllä muutama karmea puolustuspään virhe, mutta tänään oli kutakuinkin täydellinen esitys. Puljujärvi on kyllä pirun hyvä ja tämänkin perusteella olisi mielestäni mahtunut U18-kisoihin. Venäjä oli ehkä vähän yllättäen selvästi kovempi vastus, etenkin kun Ruotsi voitti sen jatkoajalla ja murskasi Tshekin, joka puolestaan piti Suomea tiukoilla.

Puljujärven lisäksi pitää ehdottomasti mainita Veini Vehviläinen, joka pelasi molemmat näkemäni pelit. Venäjää vastaan oli ehkäpä suurin yksittäinen syy voittoon ja tänään palkittiin Suomen parhaana, vaikka pääsi eilistä helpommalla. Siitä vaan U18-kisoihin Kähköstä haastamaan.

Voisi ehkä enemmänkin kirjoittaa, mutta tabletin näppäimistö on liian rasittava.
 

Schadowan

Jäsen
Laine tosiaan pelasi edellisessä u17 turnauksessa Palmun ja Nättisen kanssa, ja jälki oli tuhoisaa. Puljujärvi jäi kyseisessä turnauksessa melkein nollatehoille, joten on mukava huomata, että myös hän pystyy tekemään kovia tehoja vuotta vanhemmissa.

Ensi kaudella molemmat pelaavat u18 mukana, se on ihan selvä juttu. Jos kaikki menee putkeen (lue:pelipaikka liigassa) niin heillä on mahdollisuudet jopa 20v kisoihin.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Laine tosiaan pelasi edellisessä u17 turnauksessa Palmun ja Nättisen kanssa, ja jälki oli tuhoisaa. Puljujärvi jäi kyseisessä turnauksessa melkein nollatehoille, joten on mukava huomata, että myös hän pystyy tekemään kovia tehoja vuotta vanhemmissa.

Ensi kaudella molemmat pelaavat u18 mukana, se on ihan selvä juttu. Jos kaikki menee putkeen (lue:pelipaikka liigassa) niin heillä on mahdollisuudet jopa 20v kisoihin.

Ensi vuoden U18-kisoissa jalkeilla voi olla aika kova joukkue, jos mukana ovat esim. Saarela, Puljujärvi, Laine, Nättinen, Vehviläinen, Kalapudas, Aho jne. Kyllä puolustuspäässäkin pitäisi olla ihan laadukkaita pelaajia kuten vaikka Veeti Vainio. Vaakanaisen aika ei taida olla ihan vielä, vaikka olisi kyllä mielenkiintoinen kaveri.

Hienoa nähdä, että ikäkausimaajoukkueet pystyivät ottamaan voittoja kovia vastustajia vastaan. Kyllä Suomi olisi varmaan ihan tasapäisesti pystynyt kamppailemaan tuolla vuodenvaihteen U17-turnauksessakin.

Laineesta sen verran, että toivottavasti toipuminen loukkaantumisesta menee hyvin. Kesätreenit jäävät vajaiksi ainakin jääharjoitusten osalta. Muutenhan nouseminen miesten porukkaan voisi hyvinkin olla mahdollista, vaikka Tapparalla ihan kova nippu onkin. Sama tietysti pätee Puljujärveen ja Kärppiin. Tuon turnaúksen tilastojen perusteella Puljujärvi olisi tosiaan voinut olla kokeilemisen arvoinen U18-kisoissa ja miksei Nättinenkin. Palmulla olisi voinut tulla kokorajoite vastaan.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Sebastian Aho - Aleksi Saarela - Jesse Puljujärvi
Petrus Palmu - Julius Nättinen - Patrik Laine
Jonne Tammela - Arttu Ruotsalainen - Sami Tavernier

Jarkko Parikka - Veeti Vainio
Olli Juolevi - Vili Saarijärvi
Ville Järvinen - Juuso Välimäki

Veini Vehviläinen
Christian Heljanko

Nelosketjua en viitsinyt laittaa, koska sen verran tasaista sillä rintamalla on, mutta on pakko sanoa, että kaikkien parhaiden ollessa kehissä en usko olevani kovin väärässä, jos sanon Suomen olevan materiaaliltaan kisojen Top 3 joukkue. En ole tällaista lahjakkuutta vähään aikaan nähnyt Suomikiekossa.

Toivottavasti Saarela saa alle ehjän kesän ja Laine pääsee parannuttuaan huippuiskuun. Ja tietysti muut pelaajat jatkavat ankaraa työntekoa, mitä Suomikiekko tarvitsee pärjätäkseen muiden huippu maiden mukana.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Sebastian Aho - Aleksi Saarela - Jesse Puljujärvi
Petrus Palmu - Julius Nättinen - Patrik Laine
Jonne Tammela - Arttu Ruotsalainen - Sami Tavernier

Jarkko Parikka - Veeti Vainio
Olli Juolevi - Vili Saarijärvi
Ville Järvinen - Juuso Välimäki

Veini Vehviläinen
Christian Heljanko

Kalapudas oli kuin olikin ysikutonen. Tuo draftivuosi pääsi hämäämään sen verran. No, todella kovalta näyttää näinkin. Ketjukoostomuksetkin vaikuttavat toimivilta. Tuolla sakilla sopii jo odottaa menestystäkin.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Päivittelin tuossa EliteProspectsiin noita nuorisomaajoukkueiden tilastoja tältä kaudelta (U16 ja U17 muuten valmista kauraa tällä hetkellä) ja on se vaan häkellyttävää tuo Laineen pelaaminen ihan noin niin kuin tilastojenkin valossa. Ei malta olla vertaamatta häntä toiseen Tampereen superkasvattiin eli Sasha Barkoviin, vaikka herrojen pelityylit nyt eroavatkin toisistaan.

Laine on vetänyt ihan uskomattoman kauden kaikenkaikkiaan. Seurajoukkueessaan Tapparan A-nuorissa on syntynyt tuhoisaa jälkeä ja kauden jälkeen tilastoissa komeili lukemat 40. 26+11=37 (ainoastaan Puljujärvi pääsi samanlaiseen pistetahtiin, tai no ylikin tuon piste/peli arvon). Näillä lukemilla Laine oli sisäisessä pistepörssissä kolmantena ja koko liigan maalipörssissä viidentenä. Aika kova suoritus sälliltä, joka täytti vasta reilu viikko sitten 16 vuotta, etten sanoisi.

Vielä uskomattomampaa on kuitenkin ollut Laineen tahti nuorisomaajoukkueissa. Laine on kauden aikana edustanut sekä alle 16-vuotiaiden maajoukkuetta, että alle 17-vuotiaiden maajoukkuetta (jälkimmäistä huomattavasti enemmän). Laine osallistui alle 16-vuotiaiden maajoukkueen kanssa lokakuussa pelattuun Finnair-turnaukseen, jossa Suomen U16-maajoukkue kohtasi kolmessa ottelussa Saksan vastaavan ikäluokan maajoukkueen. Jälki oli hyvää Suomen osalta ja tuloksena oli odotetut kolme voittoa maalierolla 15-1. Hyvää, tai tuhoisaa, se oli myös Laineen osalta: Kahdessa ottelussa esiintynyt Laine iski kiekon viidesti Saksan maalin ja alusti vielä yhtä maalia syöttäjänä.

Finnair-turnaus olikin sitten Laineen kauden ainoa esiintyminen alle 16-vuotiaissa ja edessä oli turnaukset alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa. Laineen ensimmäinen esiintyminen tuossa ikäluokassa nähtiin marraskuussa (5.-10.11.) vietetyllä maaotteluleirillä, jonka aikana Suomi kohtasi Tshekin U17-joukkuen kolmasti. Tuloksena Suomelle kolme voittoa (6-1, 5-4, 5-2) ja Laineelle tehopisteet 4+2=6 (+3) turnauksen kolmessa ottelussa. Tämä riitti vakuuttamaan Suomen valmennusjohdon ja Laine osallistuikin vielä pariin U17 turnaukseen.
Helmikuussa 2014 Suomi kohtasi viiden maan turnauksessa USA:n, Venäjän, Tshekin ja Ruotsin ikäkausimaajoukkueet ja vaikka Suomen joukkueen saldo itsessään ei hirveän vakuuttava ollutkaan (1 voitto, 1 tappio rankuilla, 2 suoraa tappiota), Laineen saldo oli sitäkin vakuuttavampi: Neljässä pelissä nuorukainen tehoili tilillensä pisteet 8+3=11 (-2) ja oli Suomen tehokkain pelaaja. Laine iski mm. tehot 3+1 Suomen hävitessä Yhdysvalloille lukemin 6-5. Turnauksen ainokaisessa voitto-ottelussa (vs. Tshekki 6-3) Laine iski jälleen hattutempun ja johdatti Suomea ketjukavereidensa Petrus Palmun ja Julius Nättisen kanssa. Kun otetaan huomioon vielä Venäjää (5-4 rankkaritappio) vastaan tehdyt 1+2 tehopisteet ja että Laine teki Ruotsi-tappiossa (5-1) Suomen ainokaisen, voidaan todeta, että tasaisuutta on löytynyt myös kiitettävästi ja tehopisteet eivät todellakaan ole syntyneet mitään helppoja maita vastaan.

Yllä olevien turnausten lisäksi Laine pelasi myös vuodenvaihteessa pelatussa turnauksessa Kanadassa, johon Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue osallistui yhdessä Sveitsin vastaavan ikäryhmän kanssa. Mukana oli myös juniorijoukkueita P-Amerikan junioriliigoista. Suomi pelasi turnauksessa seitsemän peliä ja oli lopulta voittamaton ja pokkasi kultaiset mitalit, Sveitsin ollessa toisena. Vastustajat eivät olleet kovimmasta päästä ja Suomi poistuikin turnauksesta maalierolla 62-11.
Suomen paras pistemies turnauksessa oli ykkössentterinä koko kauden luutinut Julius Nättinen, joka iski seitsemään peliin tehopisteet 5+6=11 (koko turnauksen pistepörssissä Nättinen oli jaetulla ykkössijalla, tosin pistepörssin voitto meni maalien turvin muualle). Ykkösketjun laidalla turnauksessa pelannut Laine iski tehopisteet 5+2=7 ja kokosi tehotilastoonsa lukeman +10.

Kokonaisuudessaan Laineen saldo nuorisomaajoukkueissa näyttää siis seuraavanlaiselta:

Finland U16 (Maaottelut) - 2. 5+1=6, +6, 0 PIM
Finland U17 (Maaottelut) - 7. 12+5=17, +1, 4 PIM
Finland U17 (P-Amerikan turnaus) - 7. 5+2=7, +10, 22 PIM


Ja kuten EP:stä voidaan todeta, on Laine tämän kauden U17 maajoukkueen sisäisessä pistepörssissä kolmannella sijalla, edellään vain 8 ottelua enemmän pelanneet Nättinen (15. 7+19=26) sekä Palmu (15. 11+13=24). Aivan huikeaa jälkeä, ei pysty käsittämään. Jos nyt halutaan sokeasti leikitellä ja vertailla tuota pistesaldoa muihin Suomen huippuihin, niin tuossa iässä vastaavissa maajoukkueissa ovat esiintyneet esimerkiksi...:

Mikael Granlund (U17: 11. 3+8=11, U16: 7. 4+7=11)
Teemu Pulkkinen (U17: 11. 8+6=14, U16: 7. 6+11=17)
Sasha Barkov (U17: 3. 4+0=4, U16: 13. 4+6=10)
Joonas Donskoi (U17: 5. 2+0=2, U16: 11. 8+4=12)
Artturi Lehkonen (U17: 5. 2+1=3, U16: 10. 10+6=16)
Miikka Salomäki (U17: -, U16: 16. 10+7=17)
Teuvo Teräväinen (U17: -, U16: 13. 7+10=17)
Markus Granlund (U17: -, U16: 6. 2+5=7)
Joel Armia (U17: -, U16: 10. 1+2=3)

(Huom! World Hockey Challenge-otteluita ei ole huomioitu, koska niitä ei listata suoranaisesti EP:ssä noihin maaotteluihin, koska osa otteluista pelataan maanosajoukkueita vastaan, ei maajoukkueita.)


Tarkoitus ei ole ylihehkuttaa tai verrata Lainetta jotenkin yllä oleviin henkilöihin. Tarkoituksena on yksinkertaisesti osoittaa kuinka kovasta talentista on kyse ja että ei se ole ihan jokapäiväinen juttu, että 15-vuotias junnu käy heittämässä reippaasti yli piste / peli tahtia pari vuotta vanhempien ikäluokassa, varsinkaan kun puhutaan näistä ikävuosista. Kyllä on Suomella ja Tapparalla taas hyppysissään sellainen talentti, että ei voi kuin toivoa kaiken menevän toivotulla kaavalla niin, että Laine nähdään jo ensi keväänä (miksei jopa johtavassa roolissa?) U18 MM-kisoissa iskemässä häkkejä.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Maajoukkueiden huippuleiri Future Olympic Lions pidetään noin viikon päästä ja pelaajalista leirille julkistettiin jonkin aikaa sitten. Leireilemään siis otettiin yhteensä 10 maalivahtia sekä 25 kenttäpelaajaa, jotka edustavat ikäluokkiensa terävintä kärkeä (noh, nimilistalta puuttuu kyllä useampi huippunimi, mutta kaiketi erinäiset sopimuskuviot sekä mantereen tuolla puolen olot estävät osallistumisen). Nuorimmat osallistujat ovat ikäluokkaa -99 ja vanhimmat ikäluokkaa -95. Alla listaus osallistujista:

Koodi:
Maalivahdit:

Kalle Hokkanen            TPS               1995   U20
Mikael Saari              Ilves             1996   U20
Joona Voutilainen         Jokerit           1996   U20
Christian Heljanko        HIFK              1997   U18
Veini Vehviläinen         JYP               1997   U18
Niko Vikstén              Ilves             1997   U18
Leevi Laakso              KalPa             1998   U17
Kimmo Rautiainen          Tappara           1998   U17
Erno Gerlander            Jokerit           1999   U16
Eetu Mäkiniemi            Jokerit           1999   U16

Puolustajat:

Erik Autio                Penn State Univ.  1995   U20
Joonas Lyytinen           KalPa             1995   U20
Miro Keskitalo            TPS               1996   U20
Sami Niku                 JYP               1996   U20
Ville Järvinen            Ilves             1997   U18
Vili Saarijärvi           Kärpät            1997   U18
Olli Juolevi              Jokerit           1998   U17
Juuso Välimäki            Ilves             1998   U17
Henri Jokiharju           Jokerit           1999   U16
Urho Vaakanainen          Blues             1999   U16

Hyökkääjät:

Hannes Björninen          Pelicans          1995   U20
Teemu Turunen             Jokerit           1995   U20
Julius Vähätalo           TPS               1995   U20
Roope Hintz               Ilves             1996   U20
Antti Kalapudas           Kärpät            1996   U20
Miro Mäkinen              -                 1996   U20
Sebastian Aho             Kärpät            1997   U18
Julius Nättinen           JYP               1997   U18
Petrus Palmu              Jokerit           1997   U18
Janne Kuokkanen           Kärpät            1998   U17
Otto Mäkinen              Tappara           1998   U17
Jesse Puljujärvi          Kärpät            1998   U17
Jesse Koskenkorva         Kärpät            1999   U16
Aatu Luusuaniemi          Kärpät            1999   U16
Kristian Vesalainne       HIFK              1999   U16

Parit huomiot:

- Erik Autio saapui korvaamaan Mika Ilvosen ja Nico Vikstén puolestaan Kevin Lankisen.
- Onko Patrik Laine loukkaantunut ja jos on niin kuinka vakavasta vammasta lienee kyse? Olisihan sälli muuten mukana!
- Mukaan saa tietysti ottaa vain rajallisen määrän pelaajia ja sieltä ikäluokkansa huipulta vieläpä mieluiten, mutta pistetään nyt vielä parit nimet jotka varmasti ovat olleet ainakin lähellä paikkaa: Juho Lammikko (-96), Mikko Rantanen (-96), Otto Somppi (-98), Jonne Tammela (-97), Tarmo Reunanen (-98) ja vaikkapa Veeti Vainio (-97).
- On se vaan pakko sanoa, että jumalauta kun Suomella on käsissään nyt pari oikeinkin lupaavaa ikäluokkaa (-96 ja -98). Toivottavasti tuolta saadaan jalostettua mahdollisimman monta huippupelaajaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpillä kohtalaisen vahva edustus tuolla hyökkääjistössä. 15 nimestä peräti 6 on kärppäpelaajia. Lupailee hyvää aluillaan olevalle dynastialle.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Mikko Rantanen ei kai ole enää "Alle varausikäinen tulevaisuuden lupaus", koska hänet varataan ensi kesänä. Tuossa jutussa hänen arvellaan menevän kymmenen ekan joukossa. Toivottavasti näin todellakin käy. Ensi vuoden draftihan on erittäin kovatasoinen, ainakin ihan terävimmässä kärjessä.

Patrik Laine sen sijaan kuuluu yhä tähän ketjuun. Jatkoajan mukaan hän teki kolmivuotisen sopimuksen Tapparaan. Toivottavasti tämä tarkoittaa sitä, että häntä nähdään myös miesten joukkueen mukana jo ensi kaudella. Tappara teki pitkän sopimuksen varmaankin siksi, ettei kaveri karkaa Pohjois-Amerikkaan pelaamaan. Uskoisin, että Laine saa jo ihan kunnollista palkkaakin. Linkki uutiseen.
 

Noma

Jäsen
Patrik Laine sen sijaan kuuluu yhä tähän ketjuun. Jatkoajan mukaan hän teki kolmivuotisen sopimuksen Tapparaan. Toivottavasti tämä tarkoittaa sitä, että häntä nähdään myös miesten joukkueen mukana jo ensi kaudella. Tappara teki pitkän sopimuksen varmaankin siksi, ettei kaveri karkaa Pohjois-Amerikkaan pelaamaan. Uskoisin, että Laine saa jo ihan kunnollista palkkaakin. Linkki uutiseen.

Ainakin Laine harjoittelee kesän liigajoukkueen mukana "täysivaltaisena jäsenenä". Eli eiköhän tuo ole liigajoukkueen mukana, jos vaan osoittaa tason riittävyyden.
 

Foxtrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet sarjat
Mitään Patrikilta pois ottamatta, tilanne kertoo vielä enemmän Liigan tasosta kuin itse pelaajasta. Toki Laine on ikäisekseen varsin kehittynyt, on ollut aina. Toivottavasti sekä fysiikka että pää kestää Tapparan koulun. Ainakin viime keväänä oli aika raskasta meno.

Tapparalla näyttää muutenkin olevan tavoitteena panostaa lahjakkaiksi tunnistettuihin junnuihin, joukkueiden menestyksenkin kustannuksella. Malli Barkov yritetään monistaa nyt useampaan kertaan. Kannattaa seurata, miten tässä käy.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitään Patrikilta pois ottamatta, tilanne kertoo vielä enemmän Liigan tasosta kuin itse pelaajasta.

Muissa sarjoissa lahjakkaat 16-vuotiaat eivät harjoittele miesten kanssa?

Vaikea kuvitella Lainetta ensi kauden kokoonpanoon ilman pahaa loukkaantumissumaa. Hyökkääjiä on jo nyt viiteen ketjuun ja lisää on tulossa. LeKin paidassa pelejä voi hyvinkin kertyä.
 

Foxtrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet sarjat
Suoraan kysymykseen suora vastaus

Muissa sarjoissa lahjakkaat 16-vuotiaat eivät harjoittele miesten kanssa?

En pysty vertaamaan muihin sarjoihin, koska en tällä tarkkuudella eri sarjoja seuraa. Vertaan lähinnä SM-liigahistoriaan, jossa mielestäni aiempina vuosikymmeniä suhteellinen taso on ollut kovempi ja yksittäiset 16 v junnujen vierailut liigajoukkueeseen ovat tapahtuneet "lainoina" junnujoukkeista eikä omasta rosterista. Voihan tässä olla kyse kulttuurin muutoksestakin.

Faktaa ei ole esittää johtuen SM-liigan heikkoakin surkeammasta tilastoinnista, varsinkin tilastoista hakujen tekemisen suhteen.
 

Schadowan

Jäsen
Sm-liigan taso on toki onneton vrt vaikka 10vuoden takaiseen, mutta Laineen sopparin ja liigaringissä treenaamisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Laine on kv-ympyröissäkin noteerattu poikkeusyksilöksi monien "ammattilaistenkin" toimesta. Muun muassa Red Line Report pitää Lainetta jopa 2016 draftin 1-varauksena. Onkin mielenkiintoista nähdä, kun ISS ja muut scouting-lafkat alkavat laittamaan kyseisen draftin pelaajia järjestykseen. Tällä hetkellä Puljujärvi ja Laine menevät melkein heittämällä top10, mutta parissa vuodessa voi tapahtua niin paljon (kts. Pulkkinen ja Rajala).
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
yksittäiset 16 v junnujen vierailut liigajoukkueeseen ovat tapahtuneet "lainoina" junnujoukkeista eikä omasta rosterista. Voihan tässä olla kyse kulttuurin muutoksestakin.

Junnuista Laine nytkin miesten joukkueseen liittyy, jos liittyy. En millään usko, että Lainetta nähdään kokoonpanossa vielä ensi kaudella ilman pahaa loukkaantumissumaa kuten edellisessä viestissä jo sanoin.

Ehkä tuo kolmen vuoden sopimuksen julkistaminen hämää. Tuollaisia on vain nykyään pakko tehdä huippulupauksille aikaisessa vaiheessa, muuten käy granlundit/saarelat. Siinä mielessä kyse tosiaan on kulttuurin muutoksesta.
 

Lasipolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Hifk ja Leijonat
Ei se nyt viime kausina enää niin poikkeuksellista ole ollut, että 16v huippulahjakkuudet debytoi liigassa.

Siitä kertoo tämä tilastokin:
Nuorimmat maalintekijät SM-liigassa (1975-)

Barkov, Aleksander TAP 04.10.2011 16 v 1 kk 2 vrk
Saarela, Aleksi LUK 19.02.2013 16 v 1 kk 12 vrk
Rantanen, Mikko TPS 18.12.2012 16 v 1 kk 19 vrk
Kapanen, Kasperi KAL 19.01.2013 16 v 5 kk 27 vrk
Lehkonen, Artturi TPS 03.02.2012 16 v 6 kk 30 vrk

Itse toivon, että Laine saa mahdollisuuden.Polvileikkaus toki on sotkenut Laineen kesän joten voi olla, että aikaisintaan kun otteluiden suma iskee keskellä kautta.
 

Foxtrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet sarjat
Toivon myös Laineelle kaikkea hyvää, paljon pelejä ja onnistumisia. Kyllä lahjakkaimmat 16v pelaajat ovat tosiaan saaneet liigadebyyttinsä tuossa iässä jo kauan. Ehdollistinkin tuon liigasopparin ja liigajoukkueeseen siirtymisen kokonaisuudessaan tuossa iässä sellaiseksi, jota ei aiempina vuosikymmeninä ole mielestäni tapahtunut.
 
Laineen kohdalla on varmasti kyse siitä, että halutaan sitoa pelaaja seuraan, koska niin kovasta lahjakkuudesta on kyse. Ottajia varmasti riittää muuallakin. Toiseksi haluttaneen tarjota paras mahdollinen harjoitteluympäristö, nostaa vaatimustasoa, kun harjoittelee parempiensa kanssa, nostaa motivaatiota, kun näkee miten liigapelaajat työnsä tekevät jne.

Mutta ilman mitään isompaa mullistusta ei Laine tule vielä ensi kaudella liigassa pelaamaan.
 

Noma

Jäsen
Laineen kohdalla on varmasti kyse siitä, että halutaan sitoa pelaaja seuraan, koska niin kovasta lahjakkuudesta on kyse. Ottajia varmasti riittää muuallakin. Toiseksi haluttaneen tarjota paras mahdollinen harjoitteluympäristö, nostaa vaatimustasoa, kun harjoittelee parempiensa kanssa, nostaa motivaatiota, kun näkee miten liigapelaajat työnsä tekevät jne.

Mutta ilman mitään isompaa mullistusta ei Laine tule vielä ensi kaudella liigassa pelaamaan.

Uskallan olla kyllä eri mieltä tästä. Laineen kokonaisvaltainen peli on kyllä melko kaukana keskiverrosta liigatasosta, mutta laukaus ja maalivainu on Suomen mittakaavassa niin poikkeuksellinen että Tapparalla olisi kyllä sille käyttöä, kun vaan rooli on sopivan räätälöity.
 
Uskallan olla kyllä eri mieltä tästä. Laineen kokonaisvaltainen peli on kyllä melko kaukana keskiverrosta liigatasosta, mutta laukaus ja maalivainu on Suomen mittakaavassa niin poikkeuksellinen että Tapparalla olisi kyllä sille käyttöä, kun vaan rooli on sopivan räätälöity.
Muuten ehkä, mutta kyllähän tuo polvivamma vääjäämättä tuo takapakkia fyysiselle kehitykselle. Ja kun kuitenkin siellä on liigatasolle ihan kovia ukkoja jo 5 + alakenttiin Kallela, Haapala, da Costa, Kaksonen, niin kova on kilpailu peliajasta. En tiedä sitten mikä on Tapolan peluutustapa, voisiko Laine käydä vetämässä jonkun pelin 3.-4. -ketjussa.

Taas voisi peräänkuuluttaa sitä 20 ukon kokoonpanoa, jolloin tällainen Laine voisi olla se 13. hyökkääjä ja pelata hajavaihtoja vähintään.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Olen samaa mieltä tuon Laineen suhteen. Tapparalaisen peluutusideologian mukaan kuitenkin tällä kaudella mennään varmasti samalla identiteetillä, että paikkansa kokoonpanossa ansainneet ''parhaat'' pelaavat, iästä niinkään riippumatta. Toki Laineelle ollaan annettu aikaa tuolla kolmivuotisella sopparilla, ja -98 syntyneellä sitä riittää kehittyäkseen.

Laineella on jo kokoonpanoa katsellessakin matkaa sinne kahteen ensimmäiseen ketjuun (Huom! siis minne kaveria nyt oikeasti voitaisiin tulevaisuudessakin laittaa), mutta kokemus puhuu sen verran myös alemmissa ketjuissa, että pitää tulla joku musta surma, että kaveri saa debyytin. Jos pelaa liigassa niin 1-2 peliä korkeintaan tyyliin Allu Saarela (muistetaan toki Dufva sekä hänen, että Barkovin kohdalla), mutta Tapolalla on varmasti short ja long term planit sopusuhtaisesti järjestyksessä, niin notta kaveria kasvatetaan Juujärven opissa henkisesti, yksilönä, ihmisenä, urheilijana, ja pelaajana isommassa roolissa LeKissä. Ja sitten on paremmat eväät astua isompiin valoihin. Varsinkin tämä LeKi sopimus ja sen hyödyt tuppaavat ehkä unohtumaan monilta tässä nuorten pelaajien kehittämisessä. A:han kaveri näyttää olevan kuitenkin melko kova tekijä jo nyt, vaikka siellä kausi varmasti alkaakin.

Pitää ottaa huomioon myös sellainen asia, että polvivammojen jälkeen treenaamisen asteittainen lisääminen vie oman aikansa, eikä kaveri varmasti tuossa iässä ole luistelullisestikaan tuon kokoisena vielä välttämättä aivan liigavauhtiin kykenevä. Toisaalta sisäpiirin tietoa löytyy varmasti sieltä Vähä-Ruoholalta yms. valmennusjohdolta, ketkä ovat nähneet/näkevät kyseisen kaverin kehitysaskeleita hieman lähempää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös