Laari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh Penguins ja Suomi
Lohko A (Edmonton):
Kanada
Suomi
Tšekki
Saksa
Itävalta

Lohko B (Red Deer):
USA
Venäjä
Ruotsi
Slovakia
Sveitsi

Suomi pelaa lohkossa, jossa joukkueiden väliset tasoerot ovat suuremmat. Etenkin Suomen hyökkäys näyttää laadukkaalta sekä kärkiosaamisen että leveyden suhteen. Puolustus vaikuttaa varsin tasavahvalta ja maalivahtitilannekin on hyvä.

Maalivahdit:
Joel Blomqvist
Leevi Meriläinen

Blomqvist oli tämän vuoden kisojen kolmosmaalivahti, mutta rahkeet olisivat mahdollisesti riittäneet myös korkeammalle, jos hänelle olisi annettu siihen mahdollisuus. Blomqvist on tällä hetkellä siis varsin selvä ykkösmaalivahti näihin kisoihin eikä suuria kysymysmerkkejä hänen taidoistaan ole. Meriläinen lienee potentiaalinen kakkosmaalivahti ja kolmosmaalivahdista ei vielä kannata spekuloida tarkemmin.

Puolustus:

Rajaniemi-Niemelä
Viro-Puutio
Jurmo-Rafkin
Määttä

Puolustuksen runko muodostuu melko suuresti tämän vuoden kisojen puolustajista. Niemelä on lähtökohtaisesti joukkueen ykköspuolustaja, mutta puolustus tuskin on yhtä vahvasti yhden pelaajan varassa kuin tänä vuonna. Myös ainakin Topias Vilen voisi mahtua joukkueeseen.

Hyökkäys:
Järventie-Hirvonen-Simontaival
Suni-Räty-Lambert
Koivunen-Salminen-Tuomaala
Liukas-Helenius-Jämsen

Simontaival ja Hirvonen olivat tämän vuoden kisoissa hyökkäyksen parhammistoa, joten luonnollisesti myös näissä kisoissa he ovat suuressa roolissa Suomen hyökkäyksessä. Järventie oli pettymys, mutta hänessä on silti suuri potentiaali etenkin maalinteossa. Huippulupaavat Räty ja Lambert muodostavat ”kakkosketjun” rungon, mutta tässä kohtaa on vielä vaikea sanoa, kuka pelaa heidän kanssaan. Sunin tilalla voisi olla esimerkiksi lupaava mutta nuori Joakim Kemell. On kuitenkin vaikea sanoa, onko hänen tasonsa vajaan vuoden päästä niin suuri, että pystyisi pelaamaan noin suuressa roolissa. Kolmosketjuun nostin viimeaikoina vahvasti pelanneen Ville Koivusen. Helenius ehkä ansaitsisi suuremman roolin kuin nelossentterinä olemisen, mutta ainakin hän on täydellinen rooliinsa ja erittäin tärkeä pelaaja alivoimalle.

Kanada saa tuttuun tapaan todella vahvan joukkueen ja hallitsevalla maailmanmestarilla USA:lla tulee myös olemaan laadukas joukkue, vaikkei se ehkä tule olemaan yhtä hyvä kuin tänä vuonna. Ruotsi saa todella hyvän joukkueen kasaan ilman Raymondia ja Holtziakin ja Venäjä saa jälleen jalkeille laadukkaan joukkueen huippumaalivahdin kera.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy