Alle 18-vuotiaiden MM-kisat 2018 – liveseuranta

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Se on kyllä erittäin hienoa, että näitä U18 (ja U-20)-kisoja ollaan aettu nostamaan tapetille, myös mediassa. Ei tästä ole kuin muutama vuosi, kun U18-kisoista sai kaivamalla kaivaa suttuista nettistriimiä, jos halusi yhtään pysyä kärryillä mitä siellä kisoissa oikein tapahtuu. Paljon ollaan siitä tultu eteenpäin.

Itsehän katselen huomattavan määrän kaikenikäisten junnujen pelejä per kausi ja elän niissäkin tunteella mukana. Parhaimmillaan ne ovat ihan rehellisesti sanottuna paljon parempaa ja ikimuistoisempaa kiekkoviihdettä minulle, kuin esim. tämä viime World Cupin aikoihin ollut Suomi-Ruotsi esiottelu, joka kovasta nimilistasta huolimatta jätti kyllä todella kylmäksi.

Eli ei se kaikille se kiekon viihdyttävyys määräydy sen mukaan, mitä nimiä jäällä olevien pelaajien selkämyksissä lukee, vaan se, että mitä siellä jäällä oikein tapahtuu.

Ja esim. U18-kisoissa yleensä sattuu ja tapahtuu. Siellä pelataan pääsääntöisesti juuri sellaista kiekkoa, mikä itseäni sykähdyttää - tunteikasta, rohkeaa, näyttävää, taitavaa, nopeaa ja heittäytyvää. Suuri rakkaus lajia ja toverillista yhteisöllisyyttä kohtaan paistaa vahvasti kaikesta läpi ja sellainen koskettaa tällaista lätkäromantikkoa.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Itseäni on taas junnupelit alkaneet vuosi vuodelta kiinnostamaan enemmän. Jenkeissähän koulu-urheilu on iso juttu ja siksi Pohjois-Amerikassa arvostetaan näitä juniorikisoja enemmän kuin Euroopassa. Viihdyttäviähän nämä ovat varsinkin kun menestystä tulee. Vielä kymmenen vuotta sitten U18 kisoja taidettiin pelata vielä rupuisissa pikkuhalleissa kouralliselle yleisöä ilman TV-näkyvyyttä, ainakin Euroopassa? Nykyään täälläkin osataan jo arvostaa näitä kisoja.
Kanadassa kai nämä kisat eivät ole kauhean iso juttu, kun eivät saa lähellekään parasta joukkuetta näihin jalkeille.

Mutta siis ymmärrän kyllä, että ihmisiä junnu-urheilu kiinnostaa. Itse taas koen vähän vaivaannuttavaksi, kun aikuiset ihmiset ovat ihan fiiliksissä lasten ja nuorten urheilusta ja kohtelevat heitä suuntaan jos toiseen samaan tapaan kuin aikuisia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös