Otteluparit (ITÄINEN KONFERENSSI):
1. Philadelphia Flyers - 8. Pittsburgh Penguins
Philadelphialla kaikin puolin laadukkaampi materiaali, Pittsburghilla ei saumoja. Ja tässä kohtaa voin kyllä sanoa että en kyllä itsekään ymmärrä miksi annoin runkkarissa Flyersille niin vähän pisteitä :)
2. Carolina Hurricanes - 7. Washington Capitals
Kummallakin laadukas hyökkäys, Carolinalla silti lievä etumatka tällä osastolla. Myös puolustuksessa Hurricanesille pieni edge, maalivahdit aika fifty-fifty.
3. Tampa Bay Lightning - 6. Toronto Maple Leafs
Pientä takinkaantöä havaittavissa meikäläisen kohdalla tässä otteluparissa :) Kaksi ensimmäistä ketjua menevät näillä joukkueilla aika tasan, Tampalle niskalenkki tässä vaiheessa alempien ketjujen perusteella. Puolustuksessa taasen aika selkeä voitto Torontolle, miksi? Koska Tampalla puuttuu selkeä alakerran johtaja, itse kun en Kubinaa sellaiseksi laske. Torontolla taas on tällaisia Myers sekä Gonchar. Maalivahdit tasan. Kaiken kaikkiaan todella tasainen ottelupari.
4. Boston Bruins - 5. New York Rangers
Tässäkin ÄÄRIMMÄISEN tasainen pari. Hyökkäys on Bruinsilla terävämpi, kun taas Rangersilla on enemmän leveyttä rosterissaan. Puolustus taas on kummallakin hyvässä kuosissa, mutta Rangersille antaisin pienen edun tässä, jolla riittää kiekollista taitoa alakerrassa. Maalivahditkin menevät aika lailla tasan, lopullinen ratkaisu piti siis tehä "mutulla".
Otteluparit (LÄNTINEN KONFERENSSI)
2. Detroit Red Wings - 7. Edmonton Oilers
Ihmettelen hiukkasen, miksi näillä joukkueilla oli näin suuri sijoitusero runkosarjassa. Nimittäin mielestäni tässä on kohtuu tasainen pari, Edmontonilla ehdottomana valttina Detroitiin nähden alemmat ketjut, kun taas Detroitilla TOP-6 hyökkääjät ovat huomattavasti paremmat. Puolustuksessa asetelma taasen kääntyy päälaelleen, kun Edmontonilla kärjen terävyys on Detroitia astetta parempi. Kuitenkin Detroitin puolustus on huomattavasti suoritusvarmempi ja vähän tasaisempikin. Maalivahdeissa taas Edmontonille pieni edge, mutta se ei riitä ihan kirimään Detroitin etumatkaa umpeen.
3. Colorado Avalanche - 6. San Jose Sharks
San Jose mielestäni niukasti parempi kaikilla osa-alueilla. Coloradolla on huikea kakkosketju, mutta leveydeltään San Josella on kyllä niukasti parempi hyökkäys. Myös puolustus on San Josella vähän parempi, sieltä löytyy niin kovuutta kuin kärkitason kiekollista osaamistakin. Maalivahdeissa San Jose taas pesee Coloradolla lattiaa, ja tämä lopulta ratkaisi otteluparin San Josen hyväksi.
4. Dallas Stars - 5. Anaheim Ducks
Tässä otteluparissa kun aloin katsomaan rostereita pidin aluksi Dallasin voittoa selviönä. Sitten kun aloin vähän tarkemmin katsomaan kokoonpanoja, niin se ei vaikuttanutkaan niin ylivoimaiselta, silmääni pisti useita asioita negatiivisessa mielessä: Olesz ykkösketjutasoa NHL:ssä? Ei todellakaan, tällä hetkellä enintään kakkosketjuun, mieluiten kolmoseen. Grossman ykköspakkiparitasoa NHL:ssä? Täysin samat sanat tähän kuin Oleszin kohdalla. Jonathan Cheechoo kolmosketjussa? Noh, tämän sulatan vähän paremmin kuin edelliset, mutta onhan se nyt ihan totta että Cheechoota ei ole yhtään turhaan haukuttu viime aikoina. Miehestä voi nykyään käyttä adjektiivia "sysipaska", ainakin kun miettii miehen muutaman kauden takaista tasoa. AHL-pelaaja tätä nykyä enemmän kuin NHL-pelaaja. Cogliano nelosketjussa? Syitä tähän kiitos, olisiko todellakaan mitään järkeä peluuttaa nuorta ja potentiaalista pelaajaa nelosketjussa viiden minuutin jääajalla? Anaheim on kuitenkin joka tapauksessa ratkaisevan verran paskempi sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, joten kyllä Dallas tästä voiton nappaa. Kuitenkin selkeitä puutteita Dallasista kyllä löytyy.
EDIT: Väärä, tietenkin Dallas viimeisen parin voittaja.