Aleksi Valavuori – urheilupersoona

  • 3 583 663
  • 13 552

ace

Jäsen
Olen seuraillut samaa taistoa tänään. Ymmärrän hyvin Valavuoren pointin ja olen pitkälti samaa mieltä kanssaan, asiat vain voisi esittää muullakin tavalla kuin Allu, joka kuitenkin on jonkinlainen julkisuuden henkilö.

Kovaa settiä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Hanella on pointtia. Ei se sukupuolen korjausleikkaus kuitenkaan tietääkseni mihinkään niitä syntymässä saatuja luontaisesti kovempia voimatasoja vie, ja näin ollen tämmöinen ihminen saa täysin epäreilun kilpailuedun kilpasiskoihinsa verrattuna.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tässä asiassa Valavuori on kyllä oikeassa, joskin ilmaisee tuttuun tapaansa pointtinsa päin helvettiä. Toki ymmärrettävistä syistä, Allu kosiskelee persujen äänestäjiä sekä muita konservatiiveja, ei heitä kiinnosta perusteltu pohdinta testotasoista. Heitä kiinnostaa vahvan ALFAN mielipide. Kenties vaikka ostavat Valahiihdosta nussitun Kitzbühelin.

Olisin muuten sanonut, että 2023 ei ole enää kaukana, mutta Valahiihto pitää katsoa ensin.
 

Sportsguy

Jäsen
Valavuori on toki oikeassa onko oikein nämä kuka osallistuu mihinkin sarjaan, mutta tuttuun Han-tyyliin puhuu vain urheilusta.

Ihan kuin porukka korjaisi sukupuolensa VAIN, jotta saisi osallistua huonompia vastaan urheilussa. Ja, että kuka tahansa nojatuolimestarismies voisi käydä pokkaamassa mitalit naisten sarjoissa leikkausten jälkeen. Syystäkin saa taas paskaa niskaansa. IGssä jo kehottaa vastajännäreitä myöntämään virheen. Kuten Hankin aina tekee.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
"Social media powerplayer" vai miten se oli...

Valavuori on somessa hämmentävä hahmo nuoleskelua, kaksinaismoralismia, uhriutumista ja ylipäänsä aivan jatkuvaa säätöä. Muille voidaan puhua, kuinka kritiikkikin pitää sietää, samaan aikaan oma blokkivasara viuhuu ahkeraan, jos joku edes hieman kyseenalaistaa. "Virheiden myöntäminen" on parhaimmillaankin "syntyneen mielipahan pahoittelua", usein ne twiitit vain poistetaan jälkikäteen. Toisaalta myöntää pitää, että harva tuuliviiri yhtä vahvasti ehtii kaikkeen kantaa ottamaan, tai edes jaksaa. Ei sillä väliä ole, tietääkö Valavuori aiheesta mitään, mutta lausunto löytyy varmasti.

Tämä viimeisin on taas hyvä esimerkki jostakin. En ole ihan varma, että onko se ennemmin esimerkki siitä, että Valavuori ei osaa lainkaan lukea somen ilmapiiriä. Vai onko se ennemminkin esimerkki siitä, että Valavuoren tavoittelema kohderyhmä on vaihtunut ja jossain vaiheessa herra nähdään vaaleissa ehdolla PS:n riveissä. Nähdyllä tyylillä ei yleistä hyväksyntää kerätä, mutta se voi toimia johonkin viiteryhmään somessa, tietyssä somen kuplassa. Sitä voisi luulla herran oppineen jotain niistä Espoo United aikaisten kommenttien saamasta vastaanotosta, mutta aika samaan seinään herra näyttää lähteneen päätään hakkaamaan tälläkin kertaa. Valavuoren valitsema tyyli on väärä tälle keskustelulle. Aika moni ihminen sivuuttaa kokonaan pointin, kun Valavuori ei edes tähtää asialliseen keskusteluun. Toisaalta onhan sekin jonkinlainen saavutus, että sinänsä oikean pointin onnistuu hukkaamaan täysin, kun ei osaa esittää asiaansa edes vähää alusta. Valavuorelle tyypilliseen tapaan lähti sitten hieman laukalle ja piti sitä omaa kuoppaa hiukan lisää kaivaa...
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Jos kompentenssi ja osaaminen aiheesta on luokkaa "vähän alusta" ja ennen kaikkea jos ulosanti on puhdasti kaisapalanderteiniangstia, niin sitten on turha odottaa mitään rakentavaa keskustelua mistään aiheesta. On olemassa syy miksi Varainkeruumies on jatkuvasti väärinymmärretty. Toki Valavuoren äijämäinen / "kertoo asiat miten ne on" retoriikka toimii aina osalle yleisöstä koska cäncelöinti-kortti.

EDIT: Kristallipalloni oli oikeassa ja oli pakko lisätä linkki.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Homo Tikkanen eikun Timo Hokkanen, social powerplayer. Suorastaan nerokas trollitili kiusaamaan Allua.
Kuka täältä tunnustaa olevansa Homo Tikkanen nimimerkin takana? Ei hitto vai tuleekohan tästä nyt kuukauden banni.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Valahiihtäisi nyt vaan valavittuun ja maksaisi ainakin velkansa. Sitten voi ottaa kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Valavuori taas osannut aiheuttaa sopan. Tämä keskustelu voitaisiin toteuttaa paljon järkevämpänäkin, koska ihan sellainen aihe josta mielestäni on ihan hyvä keskustella.

Tässä nyt taitaa olla ne, jotka on vaan oikeasti transfoobikoita ja sitten ne, jotka ei millään halua ymmärtää urheilun ydintä. Somekeskusteluista yleensä puuttuu ne järjen äänet tai ne hukkuu sinne sekamelskaan.

Tätä asiaa varmaan tosin pitäisi kysyä urheilijoilta, jotka on cisnaisia, koska niitä tämä eniten koskettaa? Painonostaja Anni Vuohijoki oli ainakin kovasti sitä mieltä, että transnaiset ei osallistuis naisten sarjaan. Ella Junnilahan toivotti taas Jade Nyströmin tervetulleeksi naisten sarjaan. Nyströmhän siis tosiaan kilpailee miesten sarjassa, koska pärjää sielläkin, mutta mitäs sitten jos ei enää päräjääkkään, niin voiko vaihtaa naisten sarjaan? Ja miten paljon tosiaan saa siitä etua, että on ollut "miehen kehossa"? En tosiaankaan tiedä miten tuo oikeasti pitäisi muotoilla korrektisti, joten siitä jo pahoittelut jos se on väärin sanottu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ace

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Ymmärrän itsekin tuon transurheilun pointin, mutta Valavuori ei taas tapojensa mukaan pysty näkemään mitään muuta kun oman puolensa asiasta ja kaikki vähänkin erimieltä olevat on sämpylöitä tai ulisijoita.
Keskittyisi nyt tuohon Valavuori liveen jotka toisinaan on ihan viihdyttäviä ja hattua nostan siitä että esimerkiksi Tanja Poutiaisen sai mukaan. Ja muutenkin on ollut ihan mielenkiintoisia urheilijoita vieraana.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ja miten paljon tosiaan saa siitä etua, että on ollut "miehen kehossa"? En tosiaankaan tiedä miten tuo oikeasti pitäisi muotoilla korrektisti, joten siitä jo pahoittelut jos se on väärin sanottu.
Jos tätä asiaa nyt tässä ketjussa pohtia niin, jos ajatellaan että saisit treenata 25-30 vuotta doping-arvot ylittävillä hormonilukemilla, niin todennäköisesti siitä saatava etu on merkittävä.

Kuten täällä todettu, aihe on mielenkiintoinen ja asia mistä pitääkin keskustella. Yllättäen se some-keskustelu vaan käydään näiden ääripäiden välillä, jolloin sitä ei edes jaksa mennä lukemaan, kun kumpikaan ei ymmärrä lainkaan toisen näkökulmaa asiaan.

Eiköhän tämä asia ole kuitenkin sellainen mihin ennemmin tai myöhemmin kilpaurheilussa joudutaan miettimään tarkempia sääntöjä. En minä oikein sitäkään näe järkevänä, että sukupuolensa naiseksi vaihtanut ihminen kilpailisi miesten sarjassa. Hankala asia.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.




No nyt tästä tulee se Special Olympics-meemi mieleen: tällä toisella idiotismilla unohtuu nyt sitten Valeksin alkuperäinen idiotismi hänen heikolla ulosannillaan ja puutteellisella osaamisellaan. Mutta tuskin tässä(kään) tapauksessa haluttiin edes keskustella rakentavasti - kaikki voittaa kun sai varttinsa internetissä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
On kyllä hedelmällisen oloista vääntöä. Mitäs luulette, tuleeko päättymään sellaiseen tilanteeseen jossa edes toinen osapuoli toteaa että "hyviä pointteja, ymmärrän sinua"?
Valavuoren syvin motiivi näin sivustaseuraajana vaikuttaa olevan vain huomion saaminen. Itseasiassa se ajaa häntä kaikessa, mitä hän tekee. Ja näyttää siltä, että ei oikein mahda itselleen mitään.
 

johnnywee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Jos noista nyt edes puolet on totta niin onhan tuo aika hilpeä lista:



Myönnän, että Allu voisi välillä vähän rauhoittua mutta pakko silti arvostaa kuinka paljon hän onnistuu aiheuttamaan närää joissakin ihmisissä. En oikein tiedä kumman puolella olisin, henkilön joka puhuu suuria ja toteuttaa vain murto-osan vai henkilön joka kirjoittelee kiukuspäissään listaa suurisuisen tekemättä jääneistä asioista :)

Tuossa olisi mielenkiintoinen aihe muutenkin tutkittavaksi. Onko tällaista vihaliikettä suurisuisia ihmisiä kohtaan olemassa yhtä vahvana myös Suomen ulkopuolella vai onko ilmiö vain meillä? Henkilökohtaisesti minua ei suurisuiset ihmiset ole ikinä haitanneet liiemmin, mutta on selvää että hyvin monelle ovat todellakin punainen vaate.

Minusta Allulla on paljon hyviäkin pointteja ja mielestäni tällaisia henkilöitä tarvitaan, joilla on tietyllä tapaa pokkaa sanoa mitä ajattelee. Ja näkeehän sen seuraajamääristä ja kannatusjoukoista, että samankaltaisesti ajattelevia on todella paljon.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Samaa mieltä melkein kaikkien kanssa että on epäreilua kun miehenä jonkun tovin elänyt kilpailee naisten sarjassa mutta onhan nuo Valavuoren uhkakuvat että miehet korjaavat jatkossa sukupuolensa urheilumenestyksen takia naurettavinta mitä olen hetkeen kuullut.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Myönnän, että Allu voisi välillä vähän rauhoittua mutta pakko silti arvostaa kuinka paljon hän onnistuu aiheuttamaan närää joissakin ihmisissä. En oikein tiedä kumman puolella olisin, henkilön joka puhuu suuria ja toteuttaa vain murto-osan vai henkilön joka kirjoittelee kiukuspäissään listaa suurisuisen tekemättä jääneistä asioista :)
Ei Valavuori ihmisiä ärsytä vain niiden suurten, toteutumatta jääneiden lupausten vuoksi. Ei ainakaan kaikkia. Tottakai sekin ihmisiä ärsyttää, kun ollaan totuttu nöyrään "ei ny tehrä tästä numeroo" -linjaan. Valavuori on aika kaukana siitä. Mutta tuollainen huutelu nyt on kuitenkin varsin harmitonta. Toki se vähän surullista aina on nähdä jonkun edelleen siihen uskovan, mutta sellaista se on. Valavuoren kohdalla on vaan aika paljon niitä asioita, jotka olisi saanut tekemättäkin jäädä.

Eivät urheiluihmiset yleensä erityisen positiivisesti esim. urheiluseurojen konkursseihin suhtaudu. Valavuoren taustalla näitä on jo useita, herralla toki omien sanojensa mukaan ei virallista roolia tainnut ikinä olla. Ihmiset eivät aivan varauksetta arvosta ulkomaisten vedonlyöntiyhtiöiden affina toimimista, ei kun suuri osa markkinoinnista kohdistui suoraan teineille. Ei se peliongelmaisten tai teinien pelaamaan houkuttelu ihan kaikkien silmissä ole oikein. Toki monille on ongelma ihan se veronkiertokin. Ei Valavuorta suurista puheista huolimatta vastuunkanto tai verojen maksu kiinnostanut ole. "Käsi pystyyn virheen merkiksi" ja uutta keräystä pystyyn, että edes verovelkoja saisi kuitattua. Oma lukunsa ovat sitten nämä hieman hämärämmät rahankeräyskuviot. En ole lainkaan vakuuttunut, että esim. sen Solano -tapauksen osalta kaikki Valavuorelle puhtaita papereita antavat. Toki Vantaan kaupungilla oli joku vielä hölmömpi töissä, kun päätti rahaa projektiin heittää... Herran tapa hukata mahdollisuutensa Espoo Unitedissa oli toki huikeaa oman kuopan kaivamista sekin. Eiköhän niidenkin lausuntojen suvaitsemattomuus hiukan joitain ärsytä, varsinkin kun Valavuoren puheet sittemminkään eivät ole täysin kyenneet sitä homo- tai transfobisuuden leimaa pyyhkimään pois.

Valavuori on niitä tapauksia, joiden puhuessa kuulijan pitää vetää kaikki filtterin läpi. Herra puhuu itsestään suurena urheilun kummisetänä, mutta todellisuus on aika paljon karumpi. Paljon puheita, jotka ovat jääneet vaille katteita. Savuavia raunioita konkurssien muodossa. Keksittyjä titteleitä. Silti puheet ovat vain puheita. Ne jälkeen jääneet savuavat rauniot urheiluihmisiä ärsyttänevät. Yritystä on toki sen verran paljon, että yrityksen puutteesta ei voi syyttää.
 

kende

Jäsen
Suosikkijoukkue
sport
Samaa mieltä melkein kaikkien kanssa että on epäreilua kun miehenä jonkun tovin elänyt kilpailee naisten sarjassa mutta onhan nuo Valavuoren uhkakuvat että miehet korjaavat jatkossa sukupuolensa urheilumenestyksen takia naurettavinta mitä olen hetkeen kuullut.

Tämän viestin talletan myötiskansiooni. Ai niinkuin miehet korjaavat ikänsä urheilumenestyksen vuoksi on myös naurettava uhkakuva? Esim. jalkapalloa potkimalla 28-vuotiaana n. Suomen ykkösen tasoisena pelaajana Afrikassa et ikinä tule saamaan kuin maksimissaan ruokapalkkaa ainakaan tämän lajin kanssa tekemisissä olevana. Tilanteesi muuttuisi huomattavasti, jos sinulle ikinä avautuisi mahdollisuus päästä naisten maajoukkueeseen 22-vuotiaana tähtenä. Kiinassakin jos ei älliä ole liiemmin, niin kyllähän se saattaisi nostaa sosiaalista asemaa, kun sinä hankit kunniaa maalle olympiavoittajana, oli lajina sitten kuula tai keihäs. Ikävästi vain monessa lajissa pyrkimyksiä haittaa juuri lajiliitot+kansalliset liitot, mutta olettaen, että kaikkialta tulisi näille pyrkimyksille vihreitä valoja...

Ainiin, mites se espanjan paraolympiamestaruuskin? lajina koripallo, oli kai siellä muutama oikeasti vammautunutkin mukana... Jne jne.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Tämän viestin talletan myötiskansiooni. Ai niinkuin miehet korjaavat ikänsä urheilumenestyksen vuoksi on myös naurettava uhkakuva? Esim. jalkapalloa potkimalla 28-vuotiaana n. Suomen ykkösen tasoisena pelaajana Afrikassa et ikinä tule saamaan kuin maksimissaan ruokapalkkaa ainakaan tämän lajin kanssa tekemisissä olevana. Tilanteesi muuttuisi huomattavasti, jos sinulle ikinä avautuisi mahdollisuus päästä naisten maajoukkueeseen 22-vuotiaana tähtenä. Kiinassakin jos ei älliä ole liiemmin, niin kyllähän se saattaisi nostaa sosiaalista asemaa, kun sinä hankit kunniaa maalle olympiavoittajana, oli lajina sitten kuula tai keihäs. Ikävästi vain monessa lajissa pyrkimyksiä haittaa juuri lajiliitot+kansalliset liitot, mutta olettaen, että kaikkialta tulisi näille pyrkimyksille vihreitä valoja...

Ainiin, mites se espanjan paraolympiamestaruuskin? lajina koripallo, oli kai siellä muutama oikeasti vammautunutkin mukana... Jne jne.

No niin, saatiin molemmat myötiskansiot täyteen. Jos se siis tarkoittaa sitä mitä luulen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös