Aleksi Valavuori – urheilupersoona

  • 3 552 030
  • 13 505

Pulputtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wolf
Aleksin iltasatu Mummorullasta:

Valavuori: Unelmien jenkkimatka päätyi putkaan ja karkotukseen

Oli kyllä yksi elämäni erikoisimmista kokemuksista viettää 24 tuntia pidätettynä Los Angelesin putkassa. Seuranani mulla oli noin 10 meksikolaista, pari kiinalaista ja muutama prostituoitu. Säilössä oli meille kaikille yhteensä tilaa apaut 30 neliö, ruoaksi oli tarjolla puuroa ja persikoita. Sänkyjä ei ollut, eikä tyynyjäkään, muutama kusenpolttamatta viltti oli jaossa ja lamput niin täysillä ettei nukkua voinut. Painetta annettiin kuten talon tapoihin kuuluu.

Miten sitten päädyin säilöön? Ihan normaalin ESTA-kyselyn kautta. Vastailin poliiseille kuten pitää ja puhuin totta. Ei tullut mieleenkään että Suomessa yli 2 vuotta sitten saatu verotuomio vaikuttaisi maahanpääsyyn kun se ei ole sitä tehnyt muidenkaan kohdalla, mutta nyt kävi näin ja ei voi mitään. ESTAn sijaan olisi pitänyt anoa toisenlaista viisumia, jos nyt oikein ymmärsin kun suurin osa poliiseista puhui erittäin huonoa meksikon englantia.

Kuulustelun ja vaatteiden riisumisen jälkeen sain soittaa yhden puhelun kertoakseni missä olen, sitäkin valvottiin ja se piti hoitaa englanniksi. Jokaista liikettä valvottiin, jos et heti totellut meni poliisin käsi pampulle aika nopeasti. Kun kaksi poliisia tutki minua he naureskelivat samaan aikaan kuinka joku meksiloinen oli hetki sitten laskenut samassa paikassa alleen heidän kovistelujen edessä. Samalla he kysyivät olenko minä kova jätkä? Vastasin heille, että kuvailkaa mulle kovuus, jotta osaan vastata tarkemmin. Eivät kuvanneet, joten ei tarvinnut vastata. Samalla purin hammasta koko ajan, luonto meinasi ottaa vallan kahta näsäviisastelevaa pihatonttua kohtaan mutta samalla ymmärsin ettei tässä poliisivaltiossa kannata pelleillä yhtään, on vain hopeaa jaossa, joskus jopa henki kyseessä.

Poliisit jatkoivat inttämistä jonkun Googlesta tulostetun paskapaperin kanssa, että olen ollut vankilassa. Vastasin etten ole ja kerroin tuomiosta, joka on verrannollinen monen Amerikassa vierailleen ja muualla verotuomion saaneen kanssa. Luettelin julkisuudesta tuttuja nimiä perään ja pyysin että voinko näyttää mistä on kyse. Eivät ymmärtäneet, ihan sama miten päin asian kerroin. Sanoivat vaan, but it says prison.

Noh, ei muuta kuin takaisin säilöön uusien ystävien kanssa. Kysyin vielä vartijalta, että onko tässä mitään salia lähellä, jossa voisin treenata ettei aika käy pitkäksi. No ei nyt tietenkään ollut, joten vedin oman kuntopiirini ja varjonyrkkeilyt saadakseni vitutukseni edes hieman laantumaan ja ehkä myös muita vähemmän kiinnostuneiksi tulemaan lähelleni.

Minulla oli paikka välittömään karkotukseen jo heti sunnuntaina muutama tunti koneen laskeuduttua, nimittäin sama Finnairin kone jolla tulin oli lähdössä takaisin. Yritin tästä pari kertaa mainita, mutta hassusti myöhästyivät määräajasta sen noin 15 minuuttia. Tämä tarkoitti sitä että pääsen seuraavalla saman lentoyhtiön lennolla kotiin, joka olisi vasta keskiviikkona.

Pääsin kuitenkin vielä kerran neuvottelupöytään. Pyysin heitä katsomaan mitä lentoja olisi jo maanantaille, ihan mihin päin Eurooppaa vain. Lopulta he suostuivat tutkimaan asiaa mutta vasta seuraavana aamuna. Ja kappas, ystävällinen Lufthansa suostui viemään minut pois ja takaisin Eurooppaan, eli karkottaa pois Amerikasta. Maksua vastaan tietenkin, hieman normia isompaa, kunhan pääsen pois. Lopulta ma-ip tuli tieto, että saisin ostaa lipun.

Mitä tästä jäi sitten mieleen? No aika raffi kokemus sen enempää yksityiskohtiin menemättä. Jäi myös mieleen mitä tarkoittaa poliisivaltio, kohtelu oli välillä hyvinkin kovaa ja osin varmasti ihan syystä, ei siellä mitään karkkivarkaita pyörinyt. Uhka oli läsnä koko ajan.

Olen aina kunnioittanut poliisia, etenkin Suomessa, jossa poliisi on ainakin oman kokemukseni mukaan toiminut aina asiallisen järkevästi ja voimakkaasti. Mielestäni poliisilla tulee olla isot oikeudet, aina, heillä on oma henki kyseessä meidän muiden puolesta. Siksi ymmärrän jenkkien kovistelun ja ylilyönnitkin ainakin jotenkin, USA on täynnä vaarallisia rikollisia, usein vielä aseet käsissä. Poliisi ei voi lähestyä tai käskyttää heitä koulun kevätjuhlaliikkeillä.

Vaikka koenkin tulleeni aika huonosti kohdelluksi ymmärrän mistä tuulee. Vaikka minulle etukäteen kerrottiin pelkän ESTAn riittävän, ei se riittänyt. Olisi pitänyt tupla- ja triplatsekata. Ymmärrän myös USA:n poliisia, rikollisuus ja laittomat maahanmuuttajat ovat todellinen uhka joka päivä, uhka myös poliiseille. Siinä kakussa ei paljon yksi Valavuori paina. Itse asiassa juuri tämän takia toivon ettei kukaan edes ajattele vähentävänsä Suomen poliisin määrärahoja tai toimintavaltuuksia, se olisi katastrofi.

Terveisin karkotettu Valavuori jostain Atlantin yltä. Ai niin, jos olen jossain vaiheessa pitänyt veropetokseni ja oman hölmöilyni rangaistusta kohtuuttomana, sekin tunne pieneni tämän kokemuksen jälkeen. Yritän edelleen ja yhä voimakkaammin maksaa joka euron takaisin, oli se korko kuinka suuri tahansa. Helppoa se ei ole, mutta kaikkeni lupaan yrittää.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Luulisi Valavuoren kaltaisen henkilön osanneen jo etukäteen ottaa selvää noista viisumeista ennen kuin lähti matkalle. Telkassa pyörii nimittäin runsaasti erilaisia tv-sarjoja jenkkiläisistä rajavartijoista sekä lentokentistä, joissa usein mainitaan, että jos matkustajalla on rikosmerkintä kotimaastaan, hän joutuu käyttämään erikoisviisumia tullessaan Jenkkeihin. Sama juttu on muuten Australiassa ja taitaa olla myös Kanadassa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Luulisi Valavuoren kaltaisen henkilön osanneen jo etukäteen ottaa selvää noista viisumeista ennen kuin lähti matkalle.

Nämä ovat niitä veroilmoituksen kaltaisia pikkuasioita joissa HAN on huono.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Voin kuvitella tilanteen kun jenkkivirkailijat seuraavat ihmeissään suomalaisen lippispäisen turistin meuhkaamista those fucking left commarseista and yard elveseistä jotka ovat taas put stick in my wheels. Kädessä puhelin jonka kaiuttimesta kuuluu kiivasta kyselyä että pita evil pita evil, leave Han alone peace dear friends.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos olisin epäilevä Joonas, niin epäilisin sitä, että ei Allu missään Jenkeissä ole edes käynyt. Mikäli on oikeasti käynyt Jenkeissä kääntymässä niin tuo putkatarina on kyllä niin keksittyä juttua, että oksat pois. "Noh, ei muuta kuin takaisin säilöön uusien ystävien kanssa. Kysyin vielä vartijalta, että onko tässä mitään salia lähellä, jossa voisin treenata ettei aika käy pitkäksi. No ei nyt tietenkään ollut, joten vedin oman kuntopiirini ja varjonyrkkeilyt saadakseni vitutukseni edes hieman laantumaan ja ehkä myös muita vähemmän kiinnostuneiksi tulemaan lähelleni." Ensin ollaan ahtaissa tilossa ties monenko muun kanssa ja kohta vedetään varjonyrkkeilyä ja kuntopiiriä samoissa tiloissa. Ei helvetti mikä tarina. Tuohon tarinaan kun olisi Allu vielä lisännyt sen, että miten kaivoi jo varuilta tunnelin ulos putkasta niin tarina olisi lähes täydellinen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tää Aleksi Valavuori kyllä yks saatanan seppä ... Siinä ESTA:ssa on ihan selvät kysymykset ja ohjeet, miten tulee toimia esim. tilanteessa, jossa on saanut tuomion rikoksista. Voin näin ulkomuististakin heittää, että siinä hakemuksessa kehotetaan ottamaan yhteyttä USA:n konsulaattiin varmuuden saamiseksi, mikäli on tuomioita yms. taustalla. ESTA:n voi tehdä internetissä myös suomen kielellä, joten tämä kohta ei oikeasti ole voinut jäänyt ymmärtämättä. Ja jos ihminen on yhtään perehtynyt USA:n maahanmuuttoon liittyviin asioihin, kuten Valavuoren voisi kuvitella olevan, onhan hän maahanmuuttokysymysten erikoismies, hänen olisi tullut tietää, että lentokentän immigrationissa tehdään myös pistokokeen omaisia tarkastuksia, vaikka kaikki olisikin kunnossa. USA:n maahantuloviranomaisilla on kattava pääsy henkilön tietoihin, joten kyllä sieltä tällainen Valavuoren kaltainen elämäntaparikollinen nousee esiin ilman FF:n vinkkauksiakin. Jos (ja ilmeisesti kun?) Aleksi on vastannut rehellisesti esitettyihin kysymyksiin, on ihan ilmiselvää, että hän joutuu immigrationin syyniin joka tapauksessa. Se, että hän kuvittelee, ettei kahden vuoden takaisilla tuomioilla olisi enää merkitystä, on yksinkertaisesti täyttä typeryyttä ja hän on ollut uskomattoman sinisilmäinen pässi.

Valavuorella on oikeasti todella vakavia ongelmia elämän realiteettien kanssa. Se, että hän pääsee Suomessa huijauksistaan kuin koira veräjästä, ei todellakaan tarkoita sitä, että niin kävisi muualla maailmassa. Kun USA:han olisi ahkeria, rehellisiä ja ilman rikostaustaa olevia tulijoita enemmän kuin maahan halutaan ottaa, on täysin absurdia kuvitella, että he toteaisivat tällaisille Valavuoren kaltaisille puliveivareille, joilla on vieläpä sellainen määrä rikosoikeudellisia sanktioita odottamassa maksua, mitä ei koskaan tulla maksamaan ja koko ajan tulee lisää.

Itse jotenkin kuvittelin, että kun kerran Valavuori oikein julkisesti ilmoitti lähtevänsä USA:han, että hän olisi todellakin triplatsekannut maahantulovaatimukset ja saanut tarvittavat luvat ja päässyt maahantulohaastattelusta omin jaloin vapauteen. Tosin uskoakseni, hänelle olisi konsulaatista jo etukäteen ilmoitettu, että "ei tällä vuosikymmenellä, jos koskaan".

Että vinkiksi siis kaikille, joilla on ollut haasteita lain kanssa: ennen kuin lähdette varaamaan USA:n matkaa, tehkää ESTA-hakemus ja ottakaa kaikki varman päälle. Maksaa sen reilu parikymppiä, mutta varmaan kannattaa maksaa se ennemmin kuin matkaa, joka sisältää pelkän menolipun ja paluu tapahtuu näkemättä päivänvaloa. USA:ssa maahantuloviranomaiset voivat myös melko lailla mielivaltaisesti päättää, kuka pääsee maahan ja kuka ei ja joku pykälä löytyy aina, joka pätee juuri siihen ko. turistiin, joten sekin kannattaa huomioida. Myöskään someissa ei kannata huudella, että menen tekemään etätöitä Jenkkeihin, koska siihenkin tarvitaan työlupa.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Siellä SDP n puoluekirja taskussa puututaan pikkuasioihin. Sunnuntaina kaikki selviää, kunhan saa pari puhelua soitetuksi.

Kiitos viestistäsi se lämmittää mieltä etenkin kun se Sinulta on mutta valitettavasti en omista Demareiden punaista kirjaa. My GOD missä kunnioitus ja missä arvostus, arvostus, mä kysyn.
Niin kirkkaasti ei kevät aurinkokaan paista, että Demareita äänestäisin. My GOD
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Los Angelesista tuli juuri kuvaa Vallun seikkailuista.
 

Liitteet

  • vallu.jpg
    vallu.jpg
    623,6 KB · kertaa luettu: 561
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Jos olisin epäilevä Joonas, niin epäilisin sitä, että ei Allu missään Jenkeissä ole edes käynyt. Mikäli on oikeasti käynyt Jenkeissä kääntymässä niin tuo putkatarina on kyllä niin keksittyä juttua, että oksat pois. "Noh, ei muuta kuin takaisin säilöön uusien ystävien kanssa. Kysyin vielä vartijalta, että onko tässä mitään salia lähellä, jossa voisin treenata ettei aika käy pitkäksi. No ei nyt tietenkään ollut, joten vedin oman kuntopiirini ja varjonyrkkeilyt saadakseni vitutukseni edes hieman laantumaan ja ehkä myös muita vähemmän kiinnostuneiksi tulemaan lähelleni." Ensin ollaan ahtaissa tilossa ties monenko muun kanssa ja kohta vedetään varjonyrkkeilyä ja kuntopiiriä samoissa tiloissa. Ei helvetti mikä tarina. Tuohon tarinaan kun olisi Allu vielä lisännyt sen, että miten kaivoi jo varuilta tunnelin ulos putkasta niin tarina olisi lähes täydellinen.
Nauratti myös tuo kohta tästä huigeasta kolumnista (jota en jaksa tähän hätään kaivaa), jossa Valeksi sanoi etteivät nuo viranomaiset puhuneet juurikaan englantia, eivätkä ymmärtäneet Hanta. Joo joo, tuonnehan palkataan pelkkiä englannin kieltä taitamattomia meksikolaisia duuniin.

Kolumnista jäin odottelemaan vielä lisäksi sitä kohtaa, jossa rektumitarkastuksessa, Valeksin "kakkosesta" olisi yllättäen löytynyt kaktus ja torspo.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72

Bat79

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alan pikkuhiljaa kääntymään sille kannalle että tää koko keissi on ihan pelkkää satua, samaan tapaan kuin taannoinen mittaamattoman arvokkaiden paitojen "katoaminen". Ei tää säätäjä käyttäytyisi noin rauhallisesti jos olisi tosi kyseessä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos olisin epäilevä Joonas, niin epäilisin sitä, että ei Allu missään Jenkeissä ole edes käynyt. Mikäli on oikeasti käynyt Jenkeissä kääntymässä niin tuo putkatarina on kyllä niin keksittyä juttua, että oksat pois. "Noh, ei muuta kuin takaisin säilöön uusien ystävien kanssa. Kysyin vielä vartijalta, että onko tässä mitään salia lähellä, jossa voisin treenata ettei aika käy pitkäksi. No ei nyt tietenkään ollut, joten vedin oman kuntopiirini ja varjonyrkkeilyt saadakseni vitutukseni edes hieman laantumaan ja ehkä myös muita vähemmän kiinnostuneiksi tulemaan lähelleni." Ensin ollaan ahtaissa tilossa ties monenko muun kanssa ja kohta vedetään varjonyrkkeilyä ja kuntopiiriä samoissa tiloissa. Ei helvetti mikä tarina. Tuohon tarinaan kun olisi Allu vielä lisännyt sen, että miten kaivoi jo varuilta tunnelin ulos putkasta niin tarina olisi lähes täydellinen.

Värityskirja hänellä on ainakin ollut mukana kerhorepussa, missä sitten on oikeasti ollutkaan.

Suoraa lentoa Helsingistä LAXiin ei just nyt ole tarjolla, joten Valavuoren olisi todennäköisesti täytynyt lentää joko Finnairin lennolla Dallasiin tai sitten välilasku on tehty Euroopan puolella. Koska Valavuori kertoo nimenomaan olleensa Losissa putkassa, Finnairin lentovaihtoehto jää pois, koska muutenhan hän olisi joutunut Dallasissa putkaan. Näin ollen voimme olettaa, että välilasku on tehty jossain Euroopassa ja sieltä sitten suoralla lennolla LAXiin. En usko, että USA:n maahantuloviranomaisille on merkitystä sillä, tekeekö Valavuori palautuslennollaan välilaskun Lontoossa, Berliinissä, Tukholmassa, Brysselissä vai Pariisissa, vaan heidän intresseissään on saada ukko helvettiin maasta mahdollisimman nopeasti ja kun suoraan lentoa Suomeen ei ole, palautuslento tapahtuisi välilaskulla. Jokaisesta em. kaupungista on lentoja päivittäin, useista kohteista jopa useampia ja rohkenen epäillä, että kaikki mantereen ylilennot eivät ole olleet loppuunmyytyjä. Valavuoren uudelleen reitittäminen ei siis liene ollut kovinkaan haastava ja aikaa vievää projekti, varsinkaan, kun kysymyksessä ei kuitenkaan ole mikään väkivaltarikollinen ja käännytys on ollut selviö.

Tarina haisee. Se haisee paskalle. Kuten kaikki Aleksin tarinat.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Alan pikkuhiljaa kääntymään sille kannalle että tää koko keissi on ihan pelkkää satua, samaan tapaan kuin taannoinen mittaamattoman arvokkaiden paitojen "katoaminen". Ei tää säätäjä käyttäytyisi noin rauhallisesti jos olisi tosi kyseessä.
Haistan kyllä myös itse palaneen käryä, seuraavaksi saamme varmaan jonkun littipeukkukuvan jostain Pasca de Cazan liepeillä sijaitsevalta golf-kentältä, jossa uuvatti naureskelee kommareille, jotka nielivät tuon tarinan, jonka on paatuneinkin fanipoika tunnistaa suurimmilta osin paskapuheeksi.

Toisaalta en myöskään usko Valeksin pystyvän viettämään vuorokauden mittaista offline-vuotta vapaaehtoisesti.

Jään odottelemaan lisätietoja.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kun Varainkerjuumies käytännössä valehtelee kaikesta, niin todennäköisyys nyt valehtelemiselle...sanotaan ympäripyöreän selkeästi näin, että todennäköisyys on lähempänä sataa kuin nollaa.

Itselleni tämä on kyllä karvas pettymys. Odotin isolla innolla Teemun ja Hanen yhteisiä vaalilupausvalvojaisia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös