NHL:n maaliennätyksen metsästys

  • 635 348
  • 2 319
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Tässähän vietetään suunnilleen kymmenvuotispäivää niistä ajoista, kun Ovetshkin "todettiin" yleisesti taantuneeksi tähdeksi. Tämä silloin kun parina kautena maalimäärä jäi lähes katastrofaalisesti alle neljänkymmenen.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä se joka tapauksessa sen verran lähelle pääsee, että siitä uransa ihan lopusta tulee todella mielenkintoista katseltavaa.

Ihan siis tietenkin jo siitä miten legenda-Ovie tehtailee vielä uransa viime metreillä niitä maaleja, hauska nähdä miten ikä tekee temppunsa vai tekeekö, ja toki sitäkin on hauska katsoa jos siinä alkaa olla yksi viimeiseksi aiottu kausi taas paketissa ja tahti hiipunut, ja edelleen pitäisi jatkaa jonkun 20-30 maalin jahtaamista ja muiden ilmiselvästi hänelle sitä ennätystä hakea, mutta ne on sitten niitä aikoja ja hurja ukko joka tapauksessa.

Voihan se olla, että mitään kitkutteluja ja hakemisia ei tarvita, vaan Ovie painelee sellaista 40 maalin kautta hamaan loppuun asti 44-vuotiaanakin ja painelee ihan reilusti Gretzkyn ohi ilman sen ihmeempiä yksittäisten viimeisten maalien pakkohakemista.
 

olza13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Onko palstalaisilla tullut vastaan jollain vedonlyöntiyhtiöllä mahdollisuutta lyödä vetoa Ovien ennätysjahdin onnistumisesta? Mielellään löisin pienen jännärin ennätyksen syntymisen puolesta.

Edit. Löytyi nordicbetiltä, kerroin onnistumiselle 5. Jatketaan tutkimista löytyisikö isompaa kerrointa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tässähän vietetään suunnilleen kymmenvuotispäivää niistä ajoista, kun Ovetshkin "todettiin" yleisesti taantuneeksi tähdeksi. Tämä silloin kun parina kautena maalimäärä jäi lähes katastrofaalisesti alle neljänkymmenen.

Nuo olivat sitä aikaa, kun Capitals oli oikeastaan yhden ketjun joukkue. Helpompi ottaa se AO pois. Sitten kun on ollut Kuznetsov ja Bäckström käytössä, niin maaleja on riittänyt. Ainoa poikkeus tuo 2016-17 kausi, jolloin 33 maalia, eikä oikeastaan mitään vikaa ollut muussa kuin osumatarkkuudessa. Silloin "vain" 33 maalia ja Oshie teki samat 33. Tämä on 33 joltain muulta pelaajalta on korkein määrä, kaudesta 2011-12, joka on siis AO:n vaisuin kausi. YV-maalien määrä oli normaali ja jopa hyvä tuolloin.
 

Kheldaur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Leijonat, (Saipa).
Käyttäjän kirjoitusoikeudet on poistettu.
Toivon täydestä sydämestäni, että tuo kammottava mongoloidi ei "murskaa" kyseistä ennätystä.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Toivon täydestä sydämestäni, että tuo kammottava mongoloidi ei "murskaa" kyseistä ennätystä.
Mitä vittua? Pitaa pahaa se on sulle tehnyt?

Kannattaa varmaan jättää noin ala-arvoiset kommentit ihan suosiolla pois täältä palstalta ja palata ruudun toiselle puolelle valmistautumaan Flyersin seuraavaan pudotuspelipettymykseen.
 

teppana

Jäsen
Melkoisessa vireessä kasi ollut. Tahti tietenkin hiipuu tuosta. Jos oletetaan että Ovechkin pelaa viisi kautta ja lyö hokkarit naulaan, pitää tästä hetkestä eteenpäin tehdä 32 maalia/kausi ja Gretzkyn ennätys on rikki.

Ei missään nimessä helppo tehtävä. Tämä ja seuraava kausi tulee olemaan kriittiset, yhtään ei saa tuosta tavoitteesta jäädä. Jos Ovechkin vetää tälle kautta vielä 40 häkkiä ja ensi kaudella tasan 40, viimeiselle kolmelle kaudelle jää tehtäväksi 78 maalia. Silloin riittäisi 26 maalin keskiarvo. Tuohon kasilla on minusta realistiset mahdollisuudet.

Ikä on vaan siitä hassu, että koskaan ei tiedä milloin "renkaat tippuvat". Seinä voi tulla yllättäen vastaan.

Täällä ainakin pidetään peukkuja lähes mahdottomana pidetyn ennätyksen rikkomiseen.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Alexander Ovechkin - Kammottava läski mongoloidi

Kyllähän mies vastustajia varmasti kammottaa, ei siinä. Tulee mieleen David Pastrnakin kommentti, joka tuli vastaan joku päivä: ”He’s big, really big and heavy. The first time I stood next to him during puck drop I was like ‘for fucks sake he’s big’. I don’t even try to hit him, I just go to bench."
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jos ei tule loukkaantumisia niin rikkoo ennätyksen. Teemu Selänne teki 26 maalia vielä 41-vuotiaana ja Ovechkin on kuitenkin etenkin laukauksensa osalta ollut Selännettä parempi maalintekijä.

Kuten on mainittu niin tämä ja ensi kausi sen toki sitten isommin näyttävät. Nyt kun rykäisee kahdella kaudella sen verran maaleja että ottaa vähintään sen 80 maalia kiinni niin sen jälkeen on jo huomattavasti helpompaa.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Muistaen sun vanhat kommentit myös, mietin että mitähän vittua sullakin tälle palstalle on annettavaa?

Oliko tämä se sama kaveri, joka tuli jalkapallon puoleltakin tunnetuksi rasistisista kommenteistaan?

Nyt toivon entistäkin enemmän Ovechkinin onnistumista. 900 maalia rikki ja eläkkeelle.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Minäpä heitä rohkeahkon ennustuksen tulevasta:

  • Ovie iskee tällä kaudella vielä 48 kihausta eli yhteensä 55 maalia plakkariin.
  • Ensi kaudella Ovechkin tekee viimeisen kerran urallaan 50 maalia kaudessa. Maalimäärä tämän jälkeen 835, matkaa ennätykseen 59 maalia.
  • kaudella 2023/24 Ovechkin iskee runkosarjassa 34 maalia ja matkaa ennätykseen jää 25 maalia.
  • Ennätys rikkoutuu kevätkaudella 2025 juhlallisin menoin. Jopa kanadalaiset joutuvat vihdoin tunnustamaan Ovien olevan historian parhain maalintekijä.
  • Ovechkinilla on sopimus kaudelle 2025/26, mutta jos ennustus maalimääristä toteutuu, lähtee hän viimeiseksi kaudeksi Venäjälle ja Moskovan Dinamoon "One more year" -hengellä. Ovie on avoimesti tunnustanut halunsa edustaa kasvattajaseuraansa vielä urallaan ja kun ennätys on otettu haltuun, niin veri varmasti vetää takaisin kotiin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Olin kyllä yllättynyt, kun Ovechkin sopi viiden vuoden sopimuksen kesällä, kun olin varma, että hän tekisi lyhyemmän vuoden tai kahden diilin ja katselisi sen jälkeen, miten menee ja jaksaako vielä yrittää ennätyksen rikkomista. Viidessä kaudessa ennätys pitäisi mennä murskaksi ilman isompia takaiskuja. Washington on vielä hyvä joukkue, jossa on kiva pelata ja jossa saa tukea ennätyksen rikkomiseen. Voisi olla eri meininki, jos pelaisi jossain pohjajoukkueessa ja vierellä olisi joku AHL-tason sentteri syöttelemässä. Nyt on mahdollista maaliennätyksen lisäksi tavoitella seuramenestystä.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Bettsonilla oli veto juurikin tästä ennätyksestä ja sen rikkoutumisesta kertoimella 5.0, jos kerroin olisi siellä kymmenen pinnassa niin pelaisin ilman muuta.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Washingtonin maalisarake herättää aamuisin jo yhtä suurta kiimaa kun suomalaispoikien vastaavat... "jes, wsh 7 maalia, montakohan ovie paino"

On se kummalliseksi mennyt. :D

Muistan ku aikoinaan vihasin Washingtonia ja Ovechkinia yli kaiken sen takia, koska kaverin hehkutukset tuli korvista ulos. Sillon 07-08 kaudella ku Ove paukutti 65 pussia, niin lähes joka aamu kiroilin ku kattelin, että taas #8 oli maalannut. :D
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Kyllä mun mielestä näyttää hyvinkin mahdolliselta, jopa todennäköiseltä, että Ovechkin niin halutessaan tuon Gretzkyn ennätyksen rikkoo. Mikäli mitään isompaa kremppaa ei tule. Vaikka nopeudessa ja kestävyydessä tulisikin seinä vastaan nopeasti, niin laukaus ja maalivainu harvemmin katoaa hetkessä. Pystyy takomaan vaikkapa ylivoiman erikoismiehenä 20+ maalin kausia vielä nelikymppisenä. Jos kärsivällisyys riittää ja koutsilta irtoaa peliaikaa, niin 900 maalia tulee menemään rikki, vaikka tahti hidastuisi nopeastikin.
 

Baldrick

Jäsen
Muistan ku aikoinaan vihasin Washingtonia ja Ovechkinia yli kaiken sen takia, koska kaverin hehkutukset tuli korvista ulos. Sillon 07-08 kaudella ku Ove paukutti 65 pussia, niin lähes joka aamu kiroilin ku kattelin, että taas #8 oli maalannut. :D

Tämähän se on, kun alkuun Ovechkinista en pitänyt lainkaan, vaikka pelityylin puolesta olisi ideaalipelaaja papereissani. Jotenkin se itseriittoisuus tökki pahasti, varmaan samaa mikä monia tökkii Laineen kohdalla. Vuosien vieriessä ja erityisesti Ovechkinin puolustusinnon parantuessa on kyllä mieli muuttunut, ja tietysti pytty kapteenina osoittaa, että joukkueessakin tekee oikeita asioita. Ovechkinista pitämistä nopeutti myös se, että Crosbykin kuului inhokkeihin. Toki suurin rivalry alkoi olla jo ohi, kun fiilikset Gr8:iä kohtaan lämpenivät.

Itse toivon suuresti, että Ovie puhkaisee 900. On se kone.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Oli kyllä hauskaa kuunnella sitä jotain Ovechkinin haastattelua, että ei hän mieti tuota Gretzkyn ennätystä ja ottaa vain pelin kerrallaan.

Mutta sokea Reettakin näkee tuosta hänen sopimuksensa pituudesta, että totta helvetissä hän oikeasti tavoittelee tuota ennätystä ja sen rikkominen motivoi häntä edelleen harjoittelemaan ja pelaamaan.

Toivottavasti saisi sen rikottua. Olisi se aikamoinen spektaakkeli.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.92
  • 3.80
  • 3.60
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös