Aleksander Barkov jr. NHL:ssä

  • 1 347 906
  • 3 661
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Vieläkö Sashalla on se venäläinen instagram-blondi tyttöystävänä? Ei tietty ihmisistä saa tehdä ulkoisen olemuksen perusteella johtopäätöksiä, mutta vaikea olla pohtimatta tällaisen tekijän vaikutusta tulevaisuuden seurapäätökseen. Tahtoo sanoa, että bikinikuvia on mukavampi ottaa Miamissa kuin Winnipegissä. Miamissa taitaa olla myös aika vahva venäläisyhteisö.

Äkkiä pitäisi löytää Sashalle joku pirkanmaalainen pirkko, että kolmas Barkov-sukupolvi Kirvesrinnoissa olisi mahdollinen. Täällä ei taida olla kummoistakaan venäläisyhteisöä mutta ehkä Sanna Marin menisi kommunistista.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mutta onko enää lähtöhaluja?
Uskon että Barkovin päätökseen vaikuttaa myös se että kuinka kova luotto hänellä on siihen että Panthers pysyy Floridassa. Jos Barkov sopii jatkon Panthersin kanssa niin varmasti yksi suurimmista syistä on että viihtyy alueella. Jos joku seura nyt vaihtaa paikkakuntaa niin kyllä Panthers on se todenäköisin, koska NHL:län silmissä Floridan osavaltioon jäisi vielä yksi jengi. Siellä on muistaakseni se hallisoppari katkolla seuraavan parin vuoden sisään jolloin siirto voisi olla ajankohtainen.

Florida on myös budjetti jengi. Kuinka paljon ovat siis valmiita maksamaan Barkoville, joka UFA:na tulisi saamaan varmasti samat liksat kuin Auston Matthews. Toki palkka-asioissa Floridan verotus on etu Panthersille. Mutta jos Barkov saa kovan liksan ja sen jälkeen Florida sitten säästelee muiden pelaajien palkoissa, niin tuleeko Panthersista koskaan sellaista jengiä joka menisi kakkoskierrosta pidemmälle? Lisäksi Panthersin tyhjistä katsomoista on ollu paljon puhetta. Uskon että jokainen pelaaja haluaa pelata hallissa jossa on paljon fiilistä.

Onhan tota spekuloitu että Barkov seuraisi Lainetta Columbukseen. Mutta voihan se olla että Laine seuraa Barkovia Floridan golf-kentille jos ei Columbuksessa viihdy. Ainakin tällä hetkellä Kekäläiseltä puuttuu ykkösena, joten Lundell ois sitten se palanen jolla keskustelut Laine toiseen suuntaan menemisestä aloitettaisiin. Jos Zito saisi Laineen Floridaan niin uskon että sitten Barkovin jatko ois saletti.

Itse uskon että Barkov jatkaa Floridassa ja saa hyvän pahvin. Viihtyy alueella liian hyvin ja haluaa uskoa GM:än ja omistajan puheet siitä että kyllä tässä rakenetaan contenderi. Sitten joskus 31 vuotiaana havahtuu siihen että oishan se kiva voittaakin jotain ja pyytää treidiä.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Boldattuun: onko tuolla oikeasti hirveästi väliä? Jotenkin en jaksa uskoa, että tuo on kovin korkealla ainakaan Barkovin prioriteeteissa, mutta yleisestikään. Tuskin Panarinkaan New Yorkiin halusi vahvan venäläisyhteisön vuoksi. Tai en tiedä, koska en ole koskaan yhdessäkään haastattelussa nähnyt, että yksikään ulkkaripelaaja tuollaiseen vetoaisi. Suuntaan tai toiseen.

Paljon tästä venäläisyhteisöstä oli puhetta Panarinin siirron yhteydessä. Ilmeisesti rahaa saa vähemmän kuin Columbuksessa olisi tullut. Suoraan tätä ei ehkä haastatteluissa ole sanonut, mutta lehtijutuissa tästä mainittiin.
 

Gemondo

Jäsen
Itse uskon että Barkov jatkaa Floridassa ja saa hyvän pahvin. Viihtyy alueella liian hyvin ja haluaa uskoa GM:än ja omistajan puheet siitä että kyllä tässä rakenetaan contenderi.

Mistä moinen tieto tai päätelmä että Barkov viihtyy Floridassa erityisen hyvin?

Tai ylipäänsä olettamus siitä että sillä asuinpaikkakunnalla olisi Sashalle mitään merkitystä jos vaakakupin toisella puolella on mahdollisuus menestyä?

Ja perusteluksi ei käy se, että on haastatteluissa puhunut positiivisesti Floridasta/organisaatiosta, sillä niin vastuullisen joukkueen kapteenin sopii odottaakin tekevän - riippumatta siitä mitä mieltä asioista todella on.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Paljon tästä venäläisyhteisöstä oli puhetta Panarinin siirron yhteydessä. Ilmeisesti rahaa saa vähemmän kuin Columbuksessa olisi tullut. Suoraan tätä ei ehkä haastatteluissa ole sanonut, mutta lehtijutuissa tästä mainittiin.

Sekin oli mielestäni enemmänkin median spekulaatiota, kuten aina. New Yorkissa kuitenkin odotteli, noh, New York, kaupunkina yksi haluttavimmista koko maailmassa. Sekä tietenkin organisaatio, jonka uudelleenrakennus oli jo hyvän matkaa käynnissä ja jossa tulevaisuuden näkymä oli/on valoisa.

Ehkä mä vaan projektoin omaa asennettani tässä, koska itselleni tuollaisen yhteisön olemassaololla ei olisi mitään merkitystä. En siis väitä suuntaan tai toiseen faktana, että onko sillä merkitystä näille kyseisille pelaajille tai heidän puolisoilleen.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitä olisi Panthers ilman Sashaa tällä hetkellä? On muutenkin liian aikaista sanoa että joukkueen meno olisi nyt selkeästi parempaa kuin edellisillä kaudella ja mestaruus olisi jotenkin aiempaa lähempänä. Zito tuli Panthersiin korjaamaan Tallonin mokat mutta kaikkea hänkään ei voi korjata (esim. Bobrovskyn hirveää sopimusta). Siihen päälle omistajan säästöaikeet niin Panthersina olisin hyvin huolissani siitä mitä joukkueen kapteeni aikoo tehdä joukkuevalinnan suhteen.
Zitolla on pari melkoista muuttujaa edessä. Barkovin ja Huberdeaun sopimukset päättyvät vuoden välein. Molempia odottaa melkoinen palkankorotus ...ja mitä Panthersin hyökkäys olisi ilman tätä voimakaksikkoa? Alkavat jo tässä vaiheessa näkyä herrojen nimet seuraennätyksissä, vaikka uraa on edessä runsaasti. Kertoo toki jotain Panthersin historiastakin. Kykeneekö Zito vakuuttamaan molemmat jäämään? Todennäköisesti Panthers ei kykenisi kummankaan poistumista kovin lyhyellä tähtäimellä korvaamaan. Jos Barkov jää, mutta Huberdeau lähtee, niin lienee ankeita vuosia edessä jatkossakin

Panthersin alkukausi on näyttänyt hyvältä, mutta verrattain heikkoja joukkueita vastaan Panthers on pelaamaan päässyt. Vaikea tuosta liikaa vielä innostua on. Ei joukkue niin suvereeni ole ollut. Kieltämättä Zito teki kesällä hyviä liikkeitä. Hörnqvist, Vertaeghe ja kumppanit näyttävät vähintään kohtuullisesti paikanneen hyökkäyksestä poistunutta taitoa. Pakisto on edelleen ongelma, mutta jo pelkästään Mathesonin vaihtuminen puolustusorientoituneempiin pakkeihin on askel eteenpäin. Maalivahtiosastolla Bobrovskyn sopimus on osoittumassa melkoiseksi ankkuriksi. Tuosta ei mitenkään halvalla eroon pääse, Bobin otteet eivät ole lähellekään palkkansa tasoa....

Ei Panthersin tilanne sinänsä hyvistä liikkeistä huolimatta nähdäkseni isossa kuvassa muuttunut ole. Panthers on edelleen Barkovin ja Huberdeaun varassa seilaava playoff -contender. Siinä kuplassa joukkueita, joka joko rimaa hipoen menee pudotuspeleihin tai jää ulkopuolelle. Ei riittävän huono täysin sukeltaakseen, mutta ei riittävän hyvä selkeäksi mestarikandidaatiksi.

Riittääkö se Barkoville? Onko Sashalla uskoa siihen, että tilanne lopulta muuttuisi? Ehkä on, ehkä ei. Barkov vaikuttaa kilpailuhenkiseltä pelaajalta, mutta julkisuuskuvansa perusteella Barkov ei vaikuta pelaajalta, joka erityisesti tahtoisi suuren markkinan joukkueeseen. Floridassa mies lentää hieman suurten massojen tutkan alla, mutta kiekkopiirit tunnustavat miehen erinomaisuuden kiekkoilijana.

Herran peliotteet alkukaudesta ovat olleet vakuuttavia ympäri kenttää. Ketjukaverit ovat uudet, mutta ei ole sekään menoa haitannut. Verhaeghe- Barkov- Duclair on toiminut varsin vakuuttavasti alkukaudesta. Toivottavasti sama meno jatkuu.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jokohan sashan uskaltaisi nostaa ihan täysiverisesti samaan kategoriaan näiden Bergeronien, Kopitarien ja kumppanien kanssa?

Jos pelaisi jossain muualla, kuin Floridassa, niin hänellä saattaisi olla kyvyt liidata jenginsä tosi pitkälle playoffeissa. Taidollisesti ja fyysisesti ne ovat jo olemassa, ja siitä tuskin on saatavissa mitään kiistaa aikaan. Lähinnä tuo henkinen puoli on enää se kysymysmerkki. Kun tulee oikein kova paikka, niin mitä silloin tapahtuu? Ei sashaa ole voitu oikein vielä testata, koska on aina pelannut niin surkeassa joukkueessa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
En ole erityisellä suurennuslasilla Sashan pelejä seuraillut, mutta tämä taisi olla paras näkemistäni. Melko dominoiva pelaaja. Pidin pitkään Ahoa parhaana suomalaisena NHL:ssä, mutta täytyy harkita vastausta uudelleen.
 
Jäin käsitykseen tuossa ennen kautta että Floridassa Bill Zito lähti hakemaan nimenomaan puollustuspelaamiseen paikkausta hankinnoilla. Ja näillä haettiin myös sitä että (jollaisen käsityksen täältä ja podcasteista saanut) Barkovin ei tarvitse häärätä ympäri kenttää paikkaamassa puollustuksen heikkouksia ja toimia hyökkäyksen veturina. Nyt Barkovin pitäisi saada keskittyä pääsääntöisesti hyökkäykseen ja sen pitäisi tällä kaudella näkyä. Ja ilmeisesti näkyy jo nyt.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mietin tällaista kulmaa yhtälössä Barkov ja Florida. Paljon arvellaan, että Sasha haluaa pois Panthersista saadakseen mahdollisuuden voittaa jotakin.

Loppuviimeksi näin saattaa olla, mutta voitto-orientoitunut yksilö ei välttämättä ajattele näin. Hän saattaa ottaa sen nimenomaan ja vain haasteena.

Kaikki ovat varmaan olleet höntsäpeleissä ottavana osapuolena kun sitten joku ehdottaa uusia jakoja. Tietyllä luonteenpiirteillä varustetut eivät millään haluaisi suostua tähän, vaan jatkaa yrittämistä viimeiseen asti altavastaajanakin alkuperäisillä jengeillä. Uudet jaot tuntuisivat epäonnistumisesta, jota oikein alleviivataan antamalla tasoitusta, minkä tämä taistelija kokee ylimielisesti viskatuksi armopalaksi.

No, ei tuo täysin siirry NHL:ään, mutta Barkov ihan varmasti on sellainen luonne, ettei helposti anna periksi sillä tavalla, että "keplottelisi" siirron. Uskon että yrittää viimeiseen asti, vaikka Floridan muut pelaajat olisivat kaikki Mathesoneja.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Koitin tässä @Jippo :n kirjoitusta lukiessani miettiä syystalvea 2020 Koulukadun kentällä, kun Barkov pillahtaa itkuun vastustajajengin ehdottaessa uusia jakoja viedessään höntsää kuin litrammittaa. Sitten aloin pohtia ketä siellä vastapuolella oikein pitäisi olla, jotta tällainen realisoituisi. Kohta lopetan nauramisen ja keksin varmasti parannuksen koronaan.

Aika silmäkarkkia ovat olleet muutamat koosteet viime päivinä. Huolestutti kyllä, viimeyönä meinasi toinen käsi nousta pään yläpuolelle. Taisi innostua niin kovin ketjukaverinsa loistosuorituksesta ennen maalia?
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä viimeöinen ottelu kannattaapi melkein katsoa kokonaisuudessaan, eikä vain maalikoostetta... Onhan tuo syöttö Verhaeghenin maaliin hieno, mutta myöhemmin syötti vielä hienomman Ekbladille, joka tälläsi kuitenkin Rinnettä päin vaikka vaikutti varmalta maalilta. Maalin tehnyt syöttökone, joka ryöstää kiekot omille joka puolella kenttää. Sanoisin että parhaita pelaajia tuossa liigassa, jos UFA-markkinoille päätyy niin melkoinen huutokauppa allekirjoituksesta käydään.
 

pogo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paljon tästä venäläisyhteisöstä oli puhetta Panarinin siirron yhteydessä. Ilmeisesti rahaa saa vähemmän kuin Columbuksessa olisi tullut. Suoraan tätä ei ehkä haastatteluissa ole sanonut, mutta lehtijutuissa tästä mainittiin.
Ulkomailla joitakin vuosia työskennelleenä voin todeta maamiesten seuran tai yhteisön voivan olla ihmiselle tärkeitä asioita. Toiset kaipaavat niitä enemmän kuin toiset. Ja tiedä sitten kuinka paljon urheilijoilla on haastatteluissa puhua yksityisasioistaan tai motiiveistaan päätösten takana.

New Yorkin ja Miamin venäläisyhteisöt ovat isoja, ja monelle venäläiselle kosketuspinta äiti Venäjään on iso juttu. Sitä kautta puolisonkin mielipidettä kuunnellaan varmasti.

Mitä Barkoviin tulee, pelaa hän upeaa alkukautta. Kun Panthers haluaa pitää hänet, niin mitä tarjottavaa heillä on muuta kuin hyvä palkka? Jos omistajan säästölinja pitää, ei joukkueeseen hommata Barkovin lisäksi muita ykköskorin hintaisia pelaajia.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tuo viihtymis-kysymys, seuran kapteenius ja mitä lie. En osaa arvioida mikä on se meininki ja ilmapiiri Panthersissa tällä hetkellä, parempaan suuntaan ainakin? Tai ei sellanen jämähtänyt hmv vaan jotain väriä ja värinöitäkin alkaa näkymään.

Jännä nähdä lähteekö suuntautumaan Mikko Koivumaiseen iki-kapteeniuteen ja seuralegendaksi, vai onko olosuhteiden tai menestysnäkymien takia halua vaihtaa maisemaa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Olisi hienoa nähdä, että Barkovin johdolla Floridasta tulisi mestaruusjoukkue. Toisaalta, olen aika skeptinen, että näin kävisi, kun omistajaporras on pihi ainakin tällä hetkellä. Toivon, että Barkovilla on pokkaa lähteä etsimään menestystä muualta, jos hommasta ei Floridassa tule mitään. Barkov ei ole urallaan voittanut edes Suomen mestaruutta , niin ehdottomasti haluaisin nähdä hänen saavuttavan mahdollisimman paljon eikä tuhlaavan aikaansa jossain missä mestaruus ei ole todennäköinen. NHL:ssä löytyy vuosittain n+1 jengiä, jotka ovat ykkössentteriä vailla, joten on kaikki mahdollisuudet lähteä hakemaan menestystä muualta. Ei tarvitse nöyrästi kysellä, josko olisi tilaa yhdelle Barkoville, vaan kyllä löytyy kysyntää.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Floridan johtoporras ei ole näyttänyt yhtään hyvää syytä sille, että Barkovin kannattaisi sinne jäädä. Barkov voi nostaa tuota seuraa ylöspäin, mutta samaan aikaan johto tekee kaikkensa, ettei se onnistu.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Floridan johtoporras ei ole näyttänyt yhtään hyvää syytä sille, että Barkovin kannattaisi sinne jäädä. Barkov voi nostaa tuota seuraa ylöspäin, mutta samaan aikaan johto tekee kaikkensa, ettei se onnistu.

Niin siis tämä uusi GM joka ollut virassaan puolisen vuotta ei ole näyttänyt mitään syytä jäädä Floridaan? Vai mitä tarkoitat?
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin siis tämä uusi GM joka ollut virassaan puolisen vuotta ei ole näyttänyt mitään syytä jäädä Floridaan? Vai mitä tarkoitat?

Kirjoitin tarkoituksella, että johtoporras, ettei tule väärinkäsityksiä, mutta näköjään vieläkin liian epäselvästi. En näe merkitystä sillä kuka on GM jos omistajuus ei vaihdu.
 

Gemondo

Jäsen
Niin siis tämä uusi GM joka ollut virassaan puolisen vuotta ei ole näyttänyt mitään syytä jäädä Floridaan? Vai mitä tarkoitat?

Minulta ei kysytty, mutta vastaan silti. Ei, ei tämäkään GM ole näyttänyt mitään syytä miksi Barkovin kannattaisi jäädä Floridaan.

Joo, puoli vuotta on lyhyt (mahdoton) aika näyttää että organisaatiosta olisi tulevaisuuden contenderiksi, mutta se taas ei ole Barkovin ongelma. Barkov kun saa halutessaan sopimuksen sellaiselta jengiltä joka on varmasti contender.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Niin siis tämä uusi GM joka ollut virassaan puolisen vuotta ei ole näyttänyt mitään syytä jäädä Floridaan? Vai mitä tarkoitat?

GM toteuttaa mitä sielä ylempänä halutaan. Floridalta puuttuu sellainen omistaja joka pitkäjänteisesti panostaisi menestykseen. Onhan sielä nähty parempiakin vuosia mutta aina on pakka räjäytetty ja budjettia leikattu. Barkovina en uskoisi pätkääkään korupuheisiin. Pari vuotta uuteen diiliin ja taas saakin pelata keskellä rebuildia [saa ottaa talteen].
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Kirjoitin tarkoituksella, että johtoporras, ettei tule väärinkäsityksiä, mutta näköjään vieläkin liian epäselvästi. En näe merkitystä sillä kuka on GM jos omistajuus ei vaihdu.

Mitäs vikaa tässä omistajuudessa on? Floridahan on tämän omistajan alaisuudessa käyttänyt varoja ihan palkkakattoon asti..

Minulta ei kysytty, mutta vastaan silti. Ei, ei tämäkään GM ole näyttänyt mitään syytä miksi Barkovin kannattaisi jäädä Floridaan.


Siis mitä Ziton olisi pitänyt tehdä tässä puolen vuoden aikana? Teki jo yhden taikatemput kun vaihtoi Mathesonin ja tämän umpisurkean sopparin Hörnqvistiin. Sekä hoiti 1. Ketjun laiturit yhteensä 2.7m cap hitillä. Olisi kiva kuulla mitä kaikkea hänen olisi pitänyt tehdä
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitäs vikaa tässä omistajuudessa on? Floridahan on tämän omistajan alaisuudessa käyttänyt varoja ihan palkkakattoon asti..

No kerro aluksi, mitä saavutuksia näillä nykyisillä omistajilla on Floridan peräsimessä. Pelkästään se, että pitää Tallonin GM:n roolissa kymmenen vuotta on jo semmoinen näyttö mikä riittää itselle näytöksi heidän osaamisestaan.

Nuo omistajat ei ole saanut tehtyä Floridasta vakavasti otettavaa organisaatiota ja siinä on riittävästi vikaa. Sinä ilmeisesti olet tyytyväinen tilanteeseen missä Florida tällä hetkellä on? Enkä puhu tämän hetken runkosarjasijoituksesta.
 

Gemondo

Jäsen
Siis mitä Ziton olisi pitänyt tehdä tässä puolen vuoden aikana? Teki jo yhden taikatemput kun vaihtoi Mathesonin ja tämän umpisurkean sopparin Hörnqvistiin. Sekä hoiti 1. Ketjun laiturit yhteensä 2.7m cap hitillä. Olisi kiva kuulla mitä kaikkea hänen olisi pitänyt tehdä

Osuit naulan kantaan!

Ei hän käytännössä pystykään tuossa ajassa tekemään mitään sellaista, jonka perusteella voisi odottaa Floridan olevan tulevaisuudessa vakavasti otettava contender.

Ja kuten sanottu..

...mutta se taas ei ole Barkovin ongelma. Barkov kun saa halutessaan sopimuksen sellaiselta jengiltä joka on varmasti contender.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös