Aleksander Barkov jr. NHL:ssä

  • 1 355 126
  • 3 691

Scipio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Aila hassua valita kuva missä rinnassa on A eikä C.

Eiköhän toi ole vain kuvituskuva:

”Postimerkki julkaistaan Tampereella 12 huhtikuuta”

Mutta miksi vain 500 kappaleen erä

Ilta-Sanomissa luki että Panthers organisaatio oli halunnut kuvan, jossa rinnassa on A.
Jutussa ei selitetty, että miksi. Ihme homma.

Ja määrä johtuu siitä, että postimerkkillä olisi jokin keräilyarvo. Eikä tusinabulkkia.

Edit. Lisätty lause.
 

agent082

Jäsen
Ilta-Sanomissa luki että Panthers organisaatio oli halunnut kuvan, jossa rinnassa on A.
Jutussa ei selitetty, että miksi. Ihme homma.

Ja määrä johtuu siitä, että postimerkkillä olisi jokin keräilyarvo. Eikä tusinabulkkia.

Edit. Lisätty lause.

Kuka noita sitten kerää. Omakuvapostimerkkejä ei filatelistit ainakaan kerää, koska nuo ovat ns. epävirallisia merkkejä, joita kuka tahansa voi teetättää. Ehkä toivotaan, että Tappara-fanit maksaa noista itsensä kipeiksi ja yhdistys tienaa vähän toimintarahaa kulujen jälkeen.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Hienoa Aleksander.
Kyllä, Hienoa.

Ensinnä hienoa ettei tullut loukkaantumisia kauden aikana ja pääsi vihdoin pelaamaan täyden 82 pelin setin. Harmi tietysti ettei matka enää jatku playoffeihin vaan kesäloma alkaa.

Kauden statistiikkaa: 82 ottelua 35 maalia +61 syöttöä= 96 pistettä +/- -3 8min jäähyjä. Ei vielä aivan varmaa mutta näyttäisi vahvasti NHL pistepörssin sijalle 10. asettuu Tampereen poika.
Teki seuransa uuden runkosarjan yhden kauden piste-ennätyksen, Ohitti vimeisessä pelissä Buren 1999-2000 58+36 94p. Aika huono maalintekijä tuo Bure oli aikoinaan..

Voitti Suomalaisten pistepörssin mutta ei sillä väliä sinänsä, tuskin juhlii itse sellaista. Päinvastoin varmaan on mielissään kuinka niin moni muukin onnistui tällä kaudella.
Sanotaan nyt sitten että Sasha keihäänkärki jonka perässä liki tulee Rantasen Mikko, 74o/87p . Ahon Sebastian 82o/83p, Teräväisen Teuvo 82/76.

Sasha näytti kyllä sellaisia otteita kentällä että hohhoijaa, aivan uskomaton taituri. Jos ei jotain pyttyä tule niin johan on ihme. Selke menee automaatilla muualle mutta Lady Byng luulis olevan aika liki, tai eihän sitä tiedä.

Nähdäänkö Sasha Slovakiassa MM-kisoissa. Toivotaan.
 
Viimeksi muokattu:

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
(Muka)Hauska hassuttelu kyllä. Mutta nuo kaikki luettelemani vain pelaavat yksinkertaisesti parempaa jääkiekkoa kuin Sasha. Ja antavat selkeästi parempaa panosta hyökkäyspeliin sekä sitä kautta joukkueidensa voittoihin. Ei auta vaikka kuinka hyvä olisi oman pään pelin joissakin osa-alueissa, kuten Sasha, jos noin heikosti osallistuu liian usein yli 22 minuuttia pelaavana joukkueensa 1. sentterinä oman joukkueensa hyökkäyspelin onnistumiseen. Aivan liian usein Sasha jää viime öisen pelin tapaan pisteissä nollille ja +/- tilastossa miinukselle peleissä, missä oma joukkue kuitenkin tekee useammankin maalin. Tuo on todella huolestuttava seikka hänen pelaamisessa, johon olen jo usean kauden verran myöskin kiinnittänyt huomiota. Eikä todellakaan johdu vain hänen ketjukavereistaan tai joukkuekavereistaan. Eilenkin onnistuivat monet muut ihan ok, kun Sassa veteli nollilla ja reippailla miinuksilla. Ja vastassa oli kuitenkin Floridan kotipelissä heikko Chicago, jolta tulikin sitten jatkoajalla dunkkuun.

Otin syksyllä talteen. Tuus ny itte selittään miten se kausi meni?

Tämän kun selität, niin katsellaanko sitä 26 sentterin listaa vielä? Montako on näin 4kk myöhemmin vielä edellä?
 
Kun paljon kauden aikana siitä Barkovin +-lukemasta oli puhetta, niin kauden lopussa lukema oli -3, mikä on vähintään 50 pelanneista Floridan pelaajista jaetulla 4. sijalla. Edellä olivat Ekblad (+1), Pysyk (-1) ja Sceviour (-2). Tasoissa oli vielä Weegar. Eikä siinä ihan selässä hengittäneitä ollut myöskään.

Upea kausi Barkovilta, ei vaan yksin pysty raahaamaan joukkuetta pleijareihin. Trocheckin ollessa koko kauden kunnossa, olisi voinut riittääkin, mutta vaikea sanoa. Huberdeaun kanssa yhteispeli on kaunista katsottavaa ja tehojakin tulee. Melko sama kenet siihen laittaa kolmanneksi. Dadonovin kanssa pyörii kiekko kivasti, Hoffmann tuo enemmän maalintekovoimaa, Vatrano hieman suoraviivaisuutta ja säästää samalla muualle miehiä. Saas nähdä, mitä ensi kaudella keksitään ja saisiko Florida tuota maalivahtipelaamista hieman kuntoon. Olisi kiva nähdä Barkov pudotuspeleissä.

Yksi asia tällä kaudella ei kuitenkaan onnistunut. Voittolaukaukset. Vain 3/10.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Jos nyt aivan oikein laskin niin Rantasen Mikko vei selvästi voiton pistekeskiarvo per ottelu
Rantanen: 1,17567
Barkov: 1,17073

Aika poikia
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kesällä mentaaliharjoituksia miten A luokan maalintekopaikasta ammutaan itse, eikä syötetä, niin 40-50 maalia plakkarissa helposti. Islandersia vastaan jatko-ajalla sai poikkisyötön ja edessä oli tyhjä rysä, täysi tiltti päälle ja syöttö keskustaan mistä kiekonmenetys. Teki mieli huutaa. Tuo on varmaan Barkovin ainoa heikkous. Tällä kaudella toki siinäkin jo parannusta.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Otin syksyllä talteen. Tuus ny itte selittään miten se kausi meni?

Tämän kun selität, niin katsellaanko sitä 26 sentterin listaa vielä? Montako on näin 4kk myöhemmin vielä edellä?
Mitäs täällä viisastellaan? Et ilmeisesti ymmärtänyt, että arvostelin Barkovin aikaisempaa heikompaa tasoa? Seison edelleen sen takana mitä kirjoitin hänen alkukaudestaan, sekä muutoinkin aikaisempien kausien pelaamisestaan suurelta osin.

Minähän itse myönsin loppukaudesta, että Barkov löysi kyllä sellaisen tason, että kieltämättä on paras suomalainen NHL-pelaaja, jos pystyy samalla tasolla tulevaisuudessakin jatkamaan. Tuolla pelitasolla pelatessaan on myös helposti top 10 sentteri tai jopa mahdollisesti top 3-5 sentteri koko liigassa, mikäli saa tasaisuuden otteisiin koko kaudeksi. Alkukauden hän oli kuitenkin heikko omaan taitotasoonsa nähden, joten kritisoin kyllä ihan aiheesta häntä siihen asti. Ja vieläkin odotan hänen nostavan ainakin jonkun joukkueensa omalla panoksellaan selkeään menestykseen. Se on häneltä vielä näkemättä. Toivottavasti tapahtuisi Suomen maajoukkueessa tänä keväänä. Tosin ei kai ole vielä näyttänyt vihreää valoa kevään MM-kisoihin lähtemisestä. Jos sinne kuitenkin lähtee, niin odotan hänen olevan aivan eri tasolla johtava pelaaja, kuin oli aikaisemmilla MM-kisakerroillaan, joissa hyytyi totaalisesti ratkaisupeleissä. Toki jotain loukkiakin oli toisella kerralla ainakin, mutta niin se kai on melkein kaikilla pitkän kauden jäljiltä.

Joka tapauksessa, jos joku kuvittelee, etten toivo Barkoville menestystä, niin kyllä metsään menee. Olen kuitenkin erittäin kriittinen hänen kohdallaan, koska taitoa on pirusti mutta nössö voittamismentaliteetin puute on pistänyt silmään hänen kohdallaan liikaa tekemisessä, ainakin aiemmin. Olen toki todella tyytyväinen mikäli tähän asiaan onkin tullut pysyvä muutos.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tästä mainittiinkin jo tuolla Floridan ketjussa, mutta on se Barkov aika kova, kun eräs NHL:n parhaista valmentajistakin valitsee joukkueen osittain hänen takiaan. Toki näissä lehdistötilaisuuksissa voi höpötellä ihan mitä haluaa, mutta silti.

George Richards‏Varmennettu tili @GeorgeRichards
#FlaPanthers contract with new coach Joel Quenneville is this according to a source: 5 years, $5.25m per with bonuses that can hit $7m. Philly, apparently, did not get outbid but Q wanted to work with Dale and Barkov. And he likes Gulfstream Park.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Coach Q sitten Floridan penkin taakse.

Kyllähän tämä ennakkoon Barkovinkin kannalta pistää hymyilyttämään.
Pelataan toki ne pelit ensin, ennen kuin ollaan tyytyväisiä. Toki onhan tuo paperilla aivan hemmetinmoinen parannus, kun yksi NHL:n huonoimmista koutseista vaihtuukin yhteen parhaimmista. Olen siitä huolimatta toistaiseksi aika varovainen odotuksissani, kun Floridan kanssa on saanut toistaiseksi takuuvarmasti pettyä, jos on mitään lähtenyt odottamaan. NHL on kuitenkin sarjana niin pirun tasainen, etteivät huippukoutsitkaan ole aina avain onneen. Niin monet muuttujat voivat joukkueiden tasoon vaikuttaa valmentajan lisäksi.

Mutta toki toivon, että Q veisi Floridan viimeinkin huipulle ja samalla Barkov löisi itsensä läpi yhdeksi maailman ehdottomasti parhaista pelaajista. Potentiaalia hänellä kyllä siihen on, vaikka olenkin ollut häntä kohtaan aiemmin kriittinen. Kapteeniuden mukanaan tuoma vastuu ja arvostus ovat tainneet terävöittää hänen asennettaan. Loppukaudesta näin ensimmäistä kertaa joukkueensa nimenomaan tuloksellisesti ja vieläpä säännöllisesti reppuselkään ottavan Barkovin, mikä oli kieltämättä mahtavaa katsottavaa, ja sitä todellakin haluan nähdä paljon lisää jatkossa.
 
Viimeksi muokattu:

Johnnie

Jäsen
Mutta toki toivon, että Q veisi Floridan viimeinkin huipulle ja samalla Barkov löisi itsensä läpi yhdeksi maailman ehdottomasti parhaista pelaajista. Potentiaalia hänellä kyllä siihen on, vaikka olenkin ollut häntä kohtaan aiemmin kriittinen. Kapteeniuden mukanaan tuoma vastuu ja arvostus ovat tainneet terävöittää hänen asennettaan. Loppukaudesta näin ensimmäistä kertaa joukkueensa nimenomaan tuloksellisesti sekä säännöllisesti reppuselkään ottavan Barkovin, mikä oli kieltämättä mahtavaa katsottavaa, ja sitä todellakin haluan nähdä paljon lisää jatkossa.

Barkov vetäisi juuri kovimman suomalaiskauden pariinkymmeneen vuoteen tehden lähemmäs 100 pistettä. Lisäksi nostetaan toistuvasti esille Selke-keskusteluissa ja saa järkyttävät rispektit jokaiselta samaa liigaa pelaavalta hepulta.

Barkovilla ei ole pelkästään potentiaalia olla yksi maailman ehdottomasti parhaista pelaajista, vaan hän sitä jo on. Eikä tämä ole edes mielipideasia.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Barkov vetäisi juuri kovimman suomalaiskauden pariinkymmeneen vuoteen tehden lähemmäs 100 pistettä. Lisäksi nostetaan toistuvasti esille Selke-keskusteluissa ja saa järkyttävät rispektit jokaiselta samaa liigaa pelaavalta hepulta.

Barkovilla ei ole pelkästään potentiaalia olla yksi maailman ehdottomasti parhaista pelaajista, vaan hän sitä jo on. Eikä tämä ole edes mielipideasia.
Tarkennetaan, että nyt puhun aivan top 5 tason pelaajista, kuten Crosby, Kutcherov, McDavid, Kane tai MacKinnon. Näiden tasolla en näe Barkovia vielä, ennen kuin hän pelaa koko kauden kovalla tasolla. Siihen on kuitenkin varmasti mahdollisuudet, kun on parempi valmentaja ja joukkuekin toivon mukaan vahvistuu.
 

Largo

Jäsen
Tarkennetaan, että nyt puhun aivan top 5 tason pelaajista, kuten Crosby, Kutcherov, McDavid, Kane tai MacKinnon. Näiden tasolla en näe Barkovia vielä, ennen kuin hän pelaa koko kauden kovalla tasolla. Siihen on kuitenkin varmasti mahdollisuudet, kun on parempi valmentaja ja joukkuekin toivon mukaan vahvistuu.
Kaikille mahtuu niitä slumppeja mukaan. Kucherov ei esim. alkukaudesta saanut kummempia tehoja aikaan, joten tiputetaan hänet tuosta ”koko kauden kovalla tasolla” pelanneista välittömästi pois. MacKinnon ei loppukaudesta enää kovalla tasolla pelannut, hänetkin voidaan jättää pois. Nämä vaan esimerkiksi. Tasaisuus ei ole mikään mittapuu. Trotchekin poissaolo myöskin todistetusti vaikutti Barkovin pelaamiseen. Barkov on TOP-10 sentteri NHL:ssä.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Kaikille mahtuu niitä slumppeja mukaan. Kucherov ei esim. alkukaudesta saanut kummempia tehoja aikaan, joten tiputetaan hänet tuosta ”koko kauden kovalla tasolla” pelanneista välittömästi pois. MacKinnon ei loppukaudesta enää kovalla tasolla pelannut, hänetkin voidaan jättää pois. Nämä vaan esimerkiksi. Tasaisuus ei ole mikään mittapuu. Trotchekin poissaolo myöskin todistetusti vaikutti Barkovin pelaamiseen. Barkov on TOP-10 sentteri NHL:ssä.
Sinä voit ehkä noin ajatella. Mutta kyllä sekä Kucherov että MacKinnon ovat kuitenkin ainakin vielä Barkovia parempia pelaajia. Kummallakin oli kauden huonompi vaihe selvästi parempi kuin Barkovilla. Toki Barkov veti aivan loppukauden kovinta tahtia pisteitä koko liigassa yhdessä Kucherovin kanssa, mutta olihan Kucherov hieman vaisumman alkukautensakin kanssa paljon parempi kuin Barkov alkukaudesta.

Loppukausi oli toki Barkovilla huikea, mutta ei se vielä riitä nostamaan häntä top 5-pelaajaksi koko NHL:ssä. Toki rahkeita sinne nousemiseen saattaa vielä olla, mutta kyllä siinä aika paljon Suomeen kotiinpäinvetoa tapahtuu, jos hänet rankkaa jo nyt NHL:n top 5-pelaajaksi. Tai yhtä hyväksi kuin Kucherov tai MacKinnon, saatika jopa heitä paremmaksi.

Loppukauden paras pelaaja Barkov kyllä olikin, yhdessä Kucherovin, Kanen ja Draisaitlin kanssa, mutta kyllä hänen täytyy pelata koko kausi paremmin ollakseen selkeä top 5-pelaaja. Sille tasolle on siis vielä jonkin verran matkaa.

Niin ja sanottakoon, että Kucherov on viimeisimmän pelatun NHL kauden perusteella paras pelaaja maailmassa tällä hetkellä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Rush

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Mistä kohtaa MacKinnon on Barkovia parempi? 3 pistettä enemmän tällä kaudella ja selkästi heikompi kahden suunnan peli, eikä oikeastaan edes hoida sentterin roolia omassa ketjussaan vaan se jää aina Landylle tai jollekkin muulle.
 
Viimeksi muokattu:

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Mulla on kyllä pakko sanoa, että en ymmärrä yhtään veli Ippenaattorin logiikkaa. Mutta toivotaan toki, että Barkov ryhdistäytyy ja lähestyy maailman kärkeä jonain kauniina tai vähemmän kauniina päivänä.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Mulla on kyllä pakko sanoa, että en ymmärrä yhtään veli Ippenaattorin logiikkaa. Mutta toivotaan toki, että Barkov ryhdistäytyy ja lähestyy maailman kärkeä jonain kauniina tai vähemmän kauniina päivänä.
Jos Ippenator noudattaisi omaa logiikkaansa, niin vain Stanley Cupin finaalipelin ratkaisseet pelaajat saisivat häneltä tunnustusta. Kaikki muut on luusereita jotka ei pystyneet johdattamaan joukkuettansa voittoon.
 

Maukka187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers, Koovee, FC Haka, NHL
Mistä kohtaa MacKinnon on Barkovia parempi? 3 pistettä enemmän tällä kaudella ja selkästi heikompi kahden suunnan peli, eikä oikeastaan edes hoida sentterin roolia omassa ketjussaan vaan se jää aina Landylle tai jollekkin muulle.
Ei MacKinnonin oman pään peli nyt mitenkään heikkoa ole, mistä kertoo ihan mukava +20 tehotilasto. Viime kaudella myös iski 74 peliin 99 pistettä, eli en nyt ihan vielä sanoisi Barkovin täysin hänen tasollaan olevan, vaikka hyvin lähellä onkin ja tulevaisuudessa varmaan parempikin.

Itse kyllä ymmärrän Ippenatorin logiikkaa (vaikkakin syksyiset kirjoituksensa pistävät jälkikäteen huvittamaan) ja havaitsen lievää ylireagointia tuossa ylempänä. Barkov voi hyvinkin nousta maailman absoluuttisesti parhaiden pelaajien joukkoon sinne McDavidin, Crosbyn ja Kucherovin rinnalle, mutta ei nyt vielä sentään aivan niin hyvä ole.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ei MacKinnonin oman pään peli nyt mitenkään heikkoa ole, mistä kertoo ihan mukava +20 tehotilasto. Viime kaudella myös iski 74 peliin 99 pistettä, eli en nyt ihan vielä sanoisi Barkovin täysin hänen tasollaan olevan, vaikka hyvin lähellä onkin ja tulevaisuudessa varmaan parempikin.

Itse kyllä ymmärrän Ippenatorin logiikkaa (vaikkakin syksyiset kirjoituksensa pistävät jälkikäteen huvittamaan) ja havaitsen lievää ylireagointia tuossa ylempänä. Barkov voi hyvinkin nousta maailman absoluuttisesti parhaiden pelaajien joukkoon sinne McDavidin, Crosbyn ja Kucherovin rinnalle, mutta ei nyt vielä sentään aivan niin hyvä ole.
En edes ala väittelemään oman pään tekemistä tehotilaston kautta, se on niin absurdia. Ylipäätään puolustamisen arviointi statistiikan kautta on helvetin vaikeaa, saati sitten että siihen käyttäisi jotain +/- tilastoa. Drew Doughty -34 tällä kaudella, muutes. Anze Kopitar -20. Viime vuonna voitti Selken. Noihin vaikuttaa niin moni asia, ettei sitä voi käyttää perusteluna millekään.

Offensiivisesti uran ajalta Barkov 0.84 ppg ja MacKinnon 0.88 ppg. Eli tuollakaan saralla se kaula ei oikeasti ole enään kovinkaan merkittävä. Minun mielipiteeni on se, että näistä ei voi sanoa toisen olevan selvästi parempi.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin ja muutenkin, tuossa ylempänä Ippenator-nimimerkki peräänkuulutti, että Barkovin pitää pystyä pelaamaan koko kausi paremmin, ennen kuin voi alkaa nostaa todellisten huippupelaajien joukoon.

En minäkään sitä siis sano, että Barkov on vielä Crosby tai McDavid tai aikansa Gretzky, mutta lähinnä tuohon kriteeriin vastaisin, että kai sitä nyt huipuillekin tulee heikompia jaksoja melkein kaudesta toiseen, lukee sitten selässä Crosby tai Messi. Jos nyt Sasha vaikka ensi kaudella voittaisi pistepörssin mutta pelaisi heikomman marraskuun välissä, niin olisiko tuo taas este nousussa ja nostamisessa sinne aivan huipputekijöiden joukkoon, kun ei ollu ihan koko kautta tasaisen hyvä.

Kyllä minä Sashan jo aika korkealle laitan ihan kaikki huiput mukaanlukien, melkein hei kuitenkin sadan pisteen mies nyt 23-vuotiaana osoitettuaan jo vuosien ajan laatunsa muutenkin, kaikki tietää merkityksensä jengilleen ja sen puolustustyön ja takakarvaamisen ja tuon muun puolen mitä tuo pöytään tehojensa lisäksi.
 

GHowe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Huomiona, että MacKinnon pelannut mm. sellaisten kavereiden kanssa kuin Rantanen ja Landeskog.
Barkovin vastaavat taitavat olla Dadonov ja Huberdeau, mielestäni Mackinnon hyötyy tästä.

Myös Barkovin ja Mackinnonin roolitukset ja joukkueen pelitapa, sekä rosteri on käsittääkseni aika eri maata, mutta kumman eduksi?

Barkovia peluutetaan alivoimalla,ylivoimalla, vastustajien parhaita vastaan, tappioasemassa, johtoasemassa ja rankkareissaa maailman parhaita, sekä on todella vahva ehdolla Selke trophyyn.
Mielestäni Mackinnon ei pysty vastaavanlaiseen peluutukseen.

Kummalla joukkueella menisi huonommin jos joukkue joutuisi pelaamaan ilman kyseisiä pelaajia?
Kumman valitsisit ennemmin joukkueeseen yhden kauden ajaksi?

En ole kummankaan joukkueen kannattaja, enkä varmasti ole nähnyt kummaltakaan joukkueelta tarpeeksi pelejä, jotta voisin kertoa täysin faktapohjaista tietoa, mutta itse valitsisin tällä hetkellä Barkovin.

Tilastoja Mackinnon/Barkov
Pisteet 99/96
Aloitus% 43.7/53.7
Alivoimaaika 8:44/169:36

Toki Mackinnon johtaa SAT yms tilastoja hivenen.
 
Huomiona, että MacKinnon pelannut mm. sellaisten kavereiden kanssa kuin Rantanen ja Landeskog.
Barkovin vastaavat taitavat olla Dadonov ja Huberdeau, mielestäni Mackinnon hyötyy tästä.

Myös Barkovin ja Mackinnonin roolitukset ja joukkueen pelitapa, sekä rosteri on käsittääkseni aika eri maata, mutta kumman eduksi?

Barkovia peluutetaan alivoimalla,ylivoimalla, vastustajien parhaita vastaan, tappioasemassa, johtoasemassa ja rankkareissaa maailman parhaita, sekä on todella vahva ehdolla Selke trophyyn.
Mielestäni Mackinnon ei pysty vastaavanlaiseen peluutukseen.

Kummalla joukkueella menisi huonommin jos joukkue joutuisi pelaamaan ilman kyseisiä pelaajia?
Kumman valitsisit ennemmin joukkueeseen yhden kauden ajaksi?

En ole kummankaan joukkueen kannattaja, enkä varmasti ole nähnyt kummaltakaan joukkueelta tarpeeksi pelejä, jotta voisin kertoa täysin faktapohjaista tietoa, mutta itse valitsisin tällä hetkellä Barkovin.

Tilastoja Mackinnon/Barkov
Pisteet 99/96
Aloitus% 43.7/53.7
Alivoimaaika 8:44/169:36

Toki Mackinnon johtaa SAT yms tilastoja hivenen.

Tuo peluutus on pelikavereista lähtien melko suuresti eroava asia näillä, kuten jo yllä mainittu.

Molemmilla on nähty kauden aikana erilaisia kavereita vierellä. MacKinnonilla lähtökohta oli Rantanen ja Landeskog, mistä sitten poikettiin keväämmällä, jotta vastustaja ei saanut niin pahasti peluutettua näitä vastaan. Barkovilla siellä oli alkuun Bjugstadia ja sittemmin Vatranoa. Kauden toisella puoliskolla sai sitten Huberdeaun ja Dadonovin molemmat (en pidä jälkimmäistä vieläkään ykköskentän laiturina NHL:ssä, vaan sellainen ykkösen ja kakkosen välimalli) periaatteena se, että Barkovilla toimii kenen kanssa tahansa ja enemmän yritetään saada muuallekin tehoa.

Tämä yllä nähtyhän johtuu sitten paljon siitä, että Barkovia aina pyritään peluuttamaan vastustajan ykkösiä vastaan. Jopa Boston taisi haluta kauden lopulla Bergeronia irti Barkovista, kun taas MacKinnonin yritettiin irti vastustajan peluutuksesta. Ensimmäistä kertaa kauden aikana Coloradon ykkönen hajosi Floridaa vastaan, kun se haluttiin irti Barkovista.

Pelaajien pelityyppi on niin erilainen, että vertailukin hyvin vaikeaa. Molemmat kuuluvat aivan kärkisenttereihin. Varmaan McDavid ja Crosby erottuvat muista ja sitten tulee nämä kaksi, Bergeron ja Malkin sekä ehkä jotain lisää. Tosin Malkin kuuluu ehkä kuluvan kauden osalta sijalle 473 tai jotain vastaavaa (pieni liioittelu).
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Jos tällainen mahdollisuus tulisi, niin vaihtaisin Mäkkärin Sashaan nanosekuntissa ja luultavasti itkisin ilosta samalla.

Toisaalta MacKinnonia ja Barkovia on turha verrata keskenään, kun ovat niin erityyppisiä pelaajia ja erilaisessa roolissa joukkueissaan. Heitä yhdistää oikeastaan vain se, että ovat joukkueensa ykkössenttereitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös