Aatu Räty – kirkas tulevaisuus kansainvälisissä ympyröissä

  • 246 110
  • 1 164

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
Taas kasvaa Oulussa melkoinen superlupaus eli Aatu Räty! Kyseessä kohta 16 vuotta täyttävä hyökkääjä joka on tehnyt tällä kaudella A-nuorissa 11 otteluun tehot 6+0, joka on hyvä määrä noin nuorelle, kaikki tehot kaiken lisäksi maaleja. B-nuorissa tällä kaudella 18 tehopistettä. Tästä on syytä avata ketju. Luulen kaverin tekevän liiga debyytin seuraavan kahden vuoden aikana. Aatu Räty at eliteprospects.com
Linkki vie Eliteprospects.comiin josta pääsee katsomaan tilastoja tarkemmin.
 

Pardus

Jäsen
B-nuorissa tällä kaudella 18 tehopistettä.
Kuudessa ottelussa.

Joo, kyllähän Räty on lahjakkain Kärppä-lupaus sitten Ahon ja Puljujärven. Tällä kaudella kannattaisi vähitellen kasvattaa vastuuta A-nuorissa ja istuttaa kahden ylimmän ketjun keskelle. Debyytti Liigassa tapahtuu sitten ensi kauden aikana.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Rädyltä jonkun verran A-junnulätkää ja jonkun junnujen maajoukkuepelin tällä kaudella nähnyt. Olihan se taito silmiinpistävää varsinkin tuossa maajoukkueottelussa. Vaikutti todella nälkäiseltä ja ratkaisuhalukkaalta pelaajalta. On sen verran hatarat muistikuvat että muuta ei oikein jäänyt mieleen.

Hfboardsilla on spekuloitu jo 2021 draftin mahdollisilla kärkinimillä. Olikohan siellä n. 10 pelaajaa mainittu ja Räty oli yksi heistä. Totta kai meistä jokainen tajuaa että 2,5 vuotta on pitkä aika, mutta hyvältä lupaukselta vaikuttaa tässä vaiheessa. Parin kirjoittajan muistan jopa sanoneen että Räty omaa potentiaalin olla jopa ykkösvaraus ja on tällä hetkellä kaiketi ihan tämän ikäluokan kärkinimiä. Toinen nimi jonka muistan nousseen esiin ihan niistä kärkiäijistä puhuttaessa oli Peter Reynolds.
 

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
Eikö Räty ollut hyvin esillä pudotuspeleissä?
 

Jaska T

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärppäinen-fanitus tauolla (poliittiset syyt)
Minkäslainen pelaaja kyseessä?

Nuori Viuhkola?
 

KasseLukkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hurricanes
Nuorella Pikulla ei jalaka liikkunu yhtä hyvin ja tämän päivän liigaan sillä peliälyllä, mutta hitaudella olisi vaikea murtautua.
 

Zinetula

Jäsen
Yhtymäkohtia löytyy varmasti Viuhkolaankin, kuten hokiäly, taidot ja tietty olemuskin. Toisaalta puhutaan tässäkin tapauksessa kahdesta eri pelaajasta. Vaikka Viuhkola pelasi huikean uran (ilman selkävammaa varmasti monin verroin kovemman), on Aatu Rädyssä potentiaalia vaikka mihin asti tahansa.

Viuhkola ei varsinaisesti nuorisotähti ollut, vaikka maajoukkueet tulivat tutuksi kisoja myöten ja varauskin 6. kierroksella Chicagoon. Edellä varattiin suomalaisista vaikkapa Kristian Antila, Mikko Jokela ja Tomek Valtonen. Viuhkola muistetaan ennenkaikkea huikeasta kärppäurasta. Toisinkin olisi voinut mennä ilman vakavaa selkävammaa. 2007 mm-kisoissa ehdittiin nähdä Viuhkolan tason riittävän hyvin kansainvälisillä kentillä. Piku oli Suomen ykössentteri laitureinaan Lehtinen ja Peltonen, kun Suomi sai hopeaa häviten finaalissa Kanadalle. Seuraavana oli vuorossa P-Amerikan valloitus, mutta se päättyi ikävästi selän vammoihin jo harjoitusleirillä. Todellinen taso jäi mittaamatta.

No se Viuhkolasta kun ollaan Rädyn ketjussa. No, vielä sen verran vielä liikkeen osalta, että Pikusta on varmasti jokaisella parhaiten mielessä ura selkävamman jälkeen. Samoin oli muita vammoja ja liike väkisin hidastui. Eihän Piku raketti ollut 2007, mutta hyvin voimakasjalkainen tullen kulmakapinoista aina kiekon kanssa. Liike oli sanotaanko riittävää sille ajalle.

Aatu Räty on puolestaan ihan timantti Kärppien junioritoiminnasta. Huippuominaisuuksia löytyy kosolti ja näitä ovat mm. hyvä suoraluistelunopeus, monipuoliset kiekolliset taidot, mutta Räty on älykäs myöskin puolustussuuntaan. Aatu varattaneen kärkipäässä 2021 draftissa ja aika näyttää, miten pari kautta kehittävät nuorta poikaa. Huippulupauksen debyytti miesten mukana Tepsiä vastaan oli kovasti odotuksia herättävä jo tämän kauden osalta. Voi olla, että tämä kausi mennee miesten osalta laidalla, mutta uskoisin hänen sentteröivän viimeistään ensi kaudella Kärppien yhtä kärkiketjua.
 

Pardus

Jäsen
Vahva on ollut Aatun sisääntulo Liigaan. Vajaaseen kahteen otteluun tähän mennessä tehot 1+2 ja kiekollisesti yhtä varmaa peliä kuin junnuissakin. Draftiin pojalla on aikaa melkein kaksi vuotta, joten hyvin on pullat uunissa.

Velipojalle myös papukaijamerkki! On ilo katsoa Kärppiä, kun omat junnut säkenöivät.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Rädyt on kyllä olleet aivan loistavia näissä parissa pelissä. Ei pojilla paljoa lapa tärise vaikka yhtäkkiä miesten peleihin ovat hypänneet. Aatulle 1+1 ja lisäksi järkkäsi useammankin hyvän tekopaikan ketjukavereilleen, syöttöpisteitä olisi voinut tulla enemmänkin. Pojat oli tänään nelosketjussa, mutta ei ketjunumero kyllä ihan peliesityksiä vastannut. Jälleen Kärppien parhaimmistoa. Ei tarvinne ihan hirveä ennustaja olla, jos olettaa että veljekset ovat ensi pelissäkin kokoonpanossa. Aatu eritoten ikäisekseen yllättänyt. Kova on temppu jos 16-vuotiaana pystyy vakiinnuttamaan pelipaikkansa edustuksessa. Siihen ei ainakaan Kärpissä ole moni pystynyt. Näillä esityksillä Mannerilla ei kyllä ole muuta vaihtoehtoa kuin peluuttaa poikaa.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näillä esityksillä Mannerilla ei kyllä ole muuta vaihtoehtoa kuin peluuttaa poikaa.
Periaatteessa olet oikeassa. Paidassa vain ei ole numeroa 29.

Lindsteniä kokeilisin tuossa laidalla. Silli rouhimaan Karvisen kanssa neloseen.
 
Viimeksi muokattu:

Jaska T

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärppäinen-fanitus tauolla (poliittiset syyt)
Ovatko nämä mahtavat veljekset mahdollisesti sukua Tohmajärven Karhulle, onko tietoa?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Aatun maali oli vielä ihan maalintekijän maali, ei mikään räkäpomppu kuten uran ensimmäiset liigaosumat monesti tuppaavat olemaan. HIenon sisääntulon ovat veljekset Liigaan tehneet. Hieman tulee jopa Sedinin kaksoset mieleen.
 

Micol

Jäsen
Aatun fysiikka on jopa yllättävän hyvällä tasolla liigaa ajatellen. Aina ei isokokoiset junnut ole vielä pärjänneet miesten peleissä, kun fysiikka on ollut pahasti puutteellinen, mutta nuoremman Rädyn kohdalla sitä huolta ei näyttäisi olevan. Nähdyn perusteella Aatua voi kyllä peluuttaa Kärpissä sentterin paikalla. On se aika poikkeuksellinen temppu, kun puhutaan 16-vuotiaasta pelaajasta. Lähivuosilta ei tule äkkiä muita mieleen kuin Anton Lundell ja sitten vielä hieman kauempaa Sasha Barkov, jotka ovat pystyneet pelaamaan sentterin paikalla liigaa hyvällä tasolla todella nuorena. Muutama muukin esimerkki voi olla, mutta nämä nyt tuli ensimmäisenä mieleen.
 

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
Hyvin ovat Rädyt pelanneet. Mutta täytyy kuitenkin huomioida, että nuorien tulokkaiden peliotteet voivat ailahdella kauden aikana paljonkin. Voisiko joku, jolla on ketjunavausoikeudet, tehdä Akulle oman ketjun.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voisiko joku, jolla on ketjunavausoikeudet, tehdä Akulle oman ketjun.
Etkös sinä ole tämänkin ketjun avannut? Mihis sää olet oikeutesi kussut? Meinaan että jos koet tarvetta niin siitä vaan. En edes tiennyt, että Jatkoajassa ei jollakin olisi keskustelun avausoikeutta?
 
TSN:n Craig Button rankannut Aatu Rädyn numerolle 1.

 
Suosikkijoukkue
Kärpät
TSN:n Craig Button rankannut Aatu Rädyn numerolle 1.

Eiköhän tuolta pohjois-amerikasta taas tule joku Jack MacMatthews, joka kiilaa suomalaisen edelle.

Olisi kyllä pikku hiljaa aikakin, että ykkösvaraus tulisi Suomesta. Suomi taitaa tätä nykyä olla ainoa lätkän ns. suurmaa, josta ei koskaan ole varattu ykkösenä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Olisi kyllä pikku hiljaa aikakin, että ykkösvaraus tulisi Suomesta. Suomi taitaa tätä nykyä olla ainoa lätkän ns. suurmaa, josta ei koskaan ole varattu ykkösenä.
Eipä ole muistaakseni Tshekistäkään.

EDIT:

Eiku onpas Roman Hamrlik, menee tosin Tshekkoslovakian kirjoihin mutta Tshekkiä edusti sitten myöhemmin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Patrik Stefan myös.
Noniin olihan niitä.

Eipä sillä, eipä niitä nyt kyllä loppupeleissä viime vuosina ole montaa voinutkaan olla. Viime kesän Kakko vs. Hughes oli ehkä lähimpänä sitä että Kakko olisi kiilannut edelle, mutta sentterin status vaikuttaa paljon. Ehkäpä sitten Aatun kohdalla se sentterin status nostattaa hänet ykköseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös