A-nuoret 2006–2007

  • 26 235
  • 80

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Vaikka Ässät-osiosta löytyykin "Ässien juniorit"-ketju, niin ajattelin selvyydeksi avata A-junnuille oman ketjun. A-junnuthan on osa HC Ässiä, että sikälikin eroaa muista junioreista, jotka ry:n alaisuudessa toimivat. Voidaan tähän ketjuun päivitellä ottelutuloksia sun muita uutisia.

No joo, asiaan. Ässien A-junnut ovat aloittaneet kautensa vallan mainiosti. Takana on 6 ottelua ja Ässät porskuttaa sarjataulukon toisella sijalla. Pistepörssissä porilaisista isännöi, kukapa muukaan, kuin Sakari Salminen. Koossa jo 5 ottelun jälkeen 12 (6+6) pistettä. Sillä irtoaakin pörssin kolmas tila.

A-junioreiden valmennuksestahan vastaa Juha Jyrkkiö vastuuvalmentajana. Hänen apunaan toimii Mikael "Mr.Penaltyshot" Kotkaniemi.
Jyrkkiön poikkeuksellinenkin pelitapahan toi jo tulosta C-nuorten Suomen Mestaruuden merkeissä. Häneen sisään ajamansa kiekollinen peli on paikoin hyvinkin silmiä hivelevää. Toki pelitapa tuottaa oman pään virheitä, mutta on hienoa katsella peliä, missä kiekkoa pyritään pelaamaan, eikä roiskimaan vain omista pois.

Suosittelenkin arvon palstalaisia tutustumaan myös Ässien A-nuorten otteisiin mikäli ette ole aikaisemmin käynyt katsomassa. Siellä on tekemisen meininkiä!

Ässien otteita nähtävissä heti tänään 4.10 Isomäessä klo 18.30 alkaen. Vastaan asettuu sarjataulukon peränpitäjä HPK.

-paze-
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ja kannattaa myös huomata puolustajien pistepörssi jonka ykkösenä on toisen polven puolustaja, vielä B-ikäinen Jesse Jyrkkiö. Isän jäähymääriä ei ainakaan vielä ole tullut mutta pisteitä jo seitsemän (3+4) kuudessa pelissä.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
paze17 kirjoitti:
Vastaan asettuu sarjataulukon peränpitäjä HPK.


..ja Ässät voitti 4-2 ottelunsa. Sarjataulukossa paikka pysyi edelleen makoisasti toisena. Parhaana pistemiehenä on kunnostautunut Sakari Salminen, jonka kuuden pelin jälkeinen saldo on mainio 7+7 tehopistettä.

Monen suvantokauden jälkeen myös Ässien A-juniorit näyttävät vihdoin virkistymisen merkkejä. C-junioreiden taannoinen mestaruus tuo vielä lisähedelmää porilaiselle junioritoiminnalle vuosien mittaan ja uusia huippuja voi syntyä koska vaan. Erityisesti jos joukkoon mahtuu monia helmiä, niin tulos on sen mukaista.

Joskos A-junnut tällä kaudella vihdoin jaksaisi pysyä koko ajan kärjen tuntumassa, ja näin ollen päästäisiin mahdollisesti juhlimaan jopa mitalista.
 

Aces

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Sharks sekä 90-luvun Bruins ja Cam Neely
Myrvold kirjoitti:
Mikäs Sakari Salmista vaivaa kun ei ole ollut hetkeen aikaan kokoonpanossa?

Just ihan samaa mietin itsekin...

Taas näyttää A-nuorten liiga tosi tasaiselta, parilla tappiolla valahtaa helposti useamman sijan alaspäin ja parilla voitolla nousee useamman sijan. Silleen kanssa näyttää hyvältä, että joukkueessa on paljon nuoria pelaajia, jotka mahtuvat vielä muutaman vuoden pelaaamaan A-junnuihin.

Toivottavasti tatsi pysyy hyvänä koko talven!
 

Bemo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Jokipojat
Yhdeksän peliä poissa ollut Sakari Salminen johdatti eilen A-junnut 9-5 voittoon Tapparasta tehden 2+2 tehopistettä. Yhteensä Salminen on tehnyt 7 pelissä 18 pistettä (9+9). Mitä tästä kaverista voi vielä odottaa, kunhan vain vielä saa hiukan massaa.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Bemo kirjoitti:
Yhteensä Salminen on tehnyt 7 pelissä 18 pistettä (9+9)

Noi on kyllä suorastaan törkeät lukemat. Yli 2 pistettä/peli A-junnujen parhaassa sarjassa on hirveä tahti. Tottakai tulee laantumaan jonkun verran, mutta kyllä tämä jo osoittaa sen, että kyseessä on ratkaisuihin pystyvä pelaaja.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Salminen ehdottomasti hakemaan kokemusta liigasta jo tällä kaudella.

Olisi syytä antaa niitä jämäminuutteja omille junnuille kuin raahata nuoria mutta vaivaisia muuualta.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Voi kilin vittu, Salminen oli loukannut olkapäänsä uudelleen tuossa KooVee - U20 pelissä. Toivottavasti ei mennyt tällä kertaa yhtä pahasti. Poika nyt ensin pelikuntoon ja vasta sitten takaisin kentälle. On liian tärkeä kaveri jo nyt siihen että pilataan tuleva ura yhden A-junnukauden takia.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mitä isot edellä...
Eli Ässien A-junnut otti tänään 11-2 pataan Kalpalta, joukkueelta joka on Ässien alapuolella sarjataulukossa.
Kyllä olisin odottanut, että tuolla joukkueella ei tällä kaudella jouduttaisi karsimaan sarjapaikasta.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Miksu kirjoitti:
Mitä isot edellä...
Eli Ässien A-junnut otti tänään 11-2 pataan Kalpalta, joukkueelta joka on Ässien alapuolella sarjataulukossa.
Kyllä olisin odottanut, että tuolla joukkueella ei tällä kaudella jouduttaisi karsimaan sarjapaikasta.
Toden totta. Vaikka taaskin joukkue on nuori ja kokematon, kun iso osa A-junnuikäisistä pelaa liigaa niin kyllä jumalauta tuolla nimilistalla pitäisi olla keskitason yläpuolella tuossa sarjassa.

Mutta kyllähän tuollakin yksi suuri vika on tolppien välissä joka sitten samalla peilaa siihen että Ässien maalivahtivalmennuksessa on todella suuri ongelma.
 

EverÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu
Ässien a-junnutkin on alkanut pikkuhiljaa heräilemään. Ensiksi kaatui Kärpät kotona ja nyt Lukon kanssa vieraissa tasan. Josko lama olisi pikkuhiljaa taittumassa ja porukka alkaisi pelaamaan niistä sijoista joihin materiaali edellyttää eli playoffs paikoista.

Täytyy tosin muistaa että kyseisiin peleihin on saatu apuja edustukselta sillä tänään oli mukana Kemppainen ja Kärpät pelissä Peltomaa ja Huhtanen joten ainakina a:n kannalta edustuksen uudet hankinnat olivat enemmän kuin hyödyllisiä. Halavan Mika on ollut tehomiehenä molemmissa peleissä ja maalissa Jussi Rynnäs on palkittu molemmissa peleissä kentän parhaana, tänään 40 torjuntaa. Joskohan nyt lähtisi nousukiito.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Harmittaa, etten pääse tänään A-nuorten peliin. Ässien sivujen mukaan kokoonpano on seuraavanlainen:

1. Kemppainen-Wandell-Joensuu
Jyrkkiö-Heikkinen
2. Huhtanen-Peltomäki-Salminen
Sulin-Rahkola
3. Halava-Sillanpää-Peltomaa
Virtanen-Ahlfors
4. Peltola-Tuominen-Myllymaa

Maalissa Tomi Jylhä

Olisi mielenkiintoista nähdä etenkin Joensuun ja Wandellin otteita. Koska muuten Jesse on viimeksi pelannut A-nuorissa?
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Mikähän mahtaa noin niinku olla syynä tähän A-junnujen yht'äkkiseen vahvistamiseen mm. Tom of Swedenillä ja Jessellä ?
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
San Jose Shark #50 kirjoitti:
Mikähän mahtaa noin niinku olla syynä tähän A-junnujen yht'äkkiseen vahvistamiseen mm. Tom of Swedenillä ja Jessellä ?

Katso vaikka sarjataulukkoja. A tarvitsee pisteitä saadakseen viimeistä oljenkorttaan edes vähän vahvemmaksi. Edustuksessa korret ovat taas jo katkenneet ja homma paketissa.
 

IHaD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja avut auttoivat sen verran, että sarjakärki Blues kaatui jatkoajalla Jyrkkiön toimesta 3-2. Kemppainen teki ensimmäisen, JJ syötti. Toisen teki Peltomaa.
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Lienevätkö super-Jesse, Wandell ja kumppanit A:n mukana taas tänään, kun joukkue matkaa sarjassa toisena olevan Ilveksen vieraaksi? Ja saas nähdä alkaako Ässät satsata A-nuoriin muutenkin, kun liigassa hommat alkaa olla paketissa.

Näkisin tämän olevan ihan järkevää ja suotavaa. A:n paikka liigassa on toki vähintäänkin turvattava, mutta parhaalla mahdollisella kokooonpanolla pelatessaan Ässät pystyisi ehkä kirimään vielä jopa playoffseihin. Eroa on yhdeksän pistettä ja pelejä jäljellä 11. Aika mahdottomalta tuntuu, mutta eipä toisaalta liigaukoilla vahvistetulle joukkueelle välttämättä kovin helposti pysäyttäjää löydy.

Mikäli kiri onnistuisi ja mikäli Joensuu ja Wandell ehtivät saada playoffs-peleihin vaadittavan vähimmäismäärän runkosarjapelejä, niin kevään koitoksissa voisikin sitten tapahtua taas melkein mitä tahansa.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuossa on nähtävissä kaksi kovasti erilaista toteutumaa.

Toisessa vaihtoehdossa jo liigaa kokeneet pelurit eivät syty enää näihin junioripeleihin. Toisessa taas syttyvät hyvinkin ja löytävät uudestaan sen peli-ilon minkä menestyvä ja itseluottamusta puhkuva joukkue yleensä itseensä houkuttelee.

Jälkimmäistä ei olisi lainkaan hassumpaa seurata.
 

metsänpeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pata kirjoitti:
Lienevätkö super-Jesse, Wandell ja kumppanit A:n mukana taas tänään, kun joukkue matkaa sarjassa toisena olevan Ilveksen vieraaksi?

Joensuulla kuumetta ja Wandellilla polvivaivaa edelleen, eivät siis ole Tampereella mukana, vaikka suunnitelmissa näin alunperin oli.
 

Aina Pata

Jäsen
pekoni kirjoitti:
Jälkimmäistä ei olisi lainkaan hassumpaa seurata.
Ei olisi ei, mutta...puolivaloilla siellä pyhänäkin vedettiin. Wandell sen voi tehdäkin ja silti on kentän kunkku. Joensuu, vittu mitä räpeltämistä. Kemppainen, ok asennetta löytyy. Huhtanen, turhaa koohotusta. Heikkinen, ei ihan täysillä nappaa enää junnupelit.

Nämä jätkät vois tietenkin olla sateentekijöitä, mutta maalivahtiosasto ei oo kunnossa. Jylhä ei oikein vakuuta, Rynnäs lienee loukkaantunut ja Järvenpäätäkään ei B:ltä oikein voi lainata.
 

Radek

Jäsen
Taistelu jatkuu. Tänään kaatui Ilves 2-3 ja. Alivoimalla Ässät veti tasoihin ja jatko-ajalla jälleen voitto kotiin.

Sakari Salminen teki 2 maalia. Huikea kaveri. Toivoisin, että häntä kokeiltaisiin jossain ottelussa Liigassa kiekollisessa roolissa.
 

Metalheart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Chris Pronger, HC '05 Banská Bystrica
Salmisesta vielä...

Tottahan olisi mukavaa nähdä Salminen kiekollisessa roolissa Ässissä jo tällä kaudella, mutta realiteetit täytyisi kuitenkin mielessä. Pelaaja ei ehkä VIELÄ ole valmis ottamaan noin isoa askelta, taidollisesti olettaisin Salmisen olevan jo liigatasoa, mutta kiekollinen rooli Sm-liigajoukkueessa lienee hieman liian iso tässä vaiheessa pelaajan uraa, lisäksi otetaan huomioon junnupelien maistuvuus liigakokeilujen jälkeen. Ehkä on parasta vain antaa pelaajan kehittyä rauhassa ilman liikoja paineita, eikä pakottaa haukkaamaan liian isoa palaa kerralla.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
^Metalheart^ kirjoitti:
Tottahan olisi mukavaa nähdä Salminen kiekollisessa roolissa Ässissä jo tällä kaudella, mutta realiteetit täytyisi kuitenkin mielessä. Pelaaja ei ehkä VIELÄ ole valmis ottamaan noin isoa askelta, taidollisesti olettaisin Salmisen olevan jo liigatasoa, mutta kiekollinen rooli Sm-liigajoukkueessa lienee hieman liian iso tässä vaiheessa pelaajan uraa, lisäksi otetaan huomioon junnupelien maistuvuus liigakokeilujen jälkeen. Ehkä on parasta vain antaa pelaajan kehittyä rauhassa ilman liikoja paineita, eikä pakottaa haukkaamaan liian isoa palaa kerralla.

Vaan mikäpä estää ottamasta sitä kiekollista roolia vaikka edustuksen neloskentässä vaikka vain niissä muutamassa vaihdossa per erä. Etenkään Ässissä kun ei noista kolmos- ja neloskentistä löydy niitä "puukätisiä gooneja".. Ei Porissakaan (kai) pelata ihan niin "old time" hokia, jossa 1. ja ehkä jopa 2. kenttä vastaavat maalinteosta, 3. pelaa 0-0:aa ja nelosen kaverit pääsee jäälle sitten kun tarve pistää hulabaloo pystyyn a la Charlestown Chiefs.
 

Metalheart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Chris Pronger, HC '05 Banská Bystrica
San Jose Shark #50 kirjoitti:
Vaan mikäpä estää ottamasta sitä kiekollista roolia vaikka edustuksen neloskentässä vaikka vain niissä muutamassa vaihdossa per erä. Etenkään Ässissä kun ei noista kolmos- ja neloskentistä löydy niitä "puukätisiä gooneja".. Ei Porissakaan (kai) pelata ihan niin "old time" hokia, jossa 1. ja ehkä jopa 2. kenttä vastaavat maalinteosta, 3. pelaa 0-0:aa ja nelosen kaverit pääsee jäälle sitten kun tarve pistää hulabaloo pystyyn a la Charlestown Chiefs.

Tosiaan pelaajan kehityksen kannalta sinusta on hyvä pelata hajavaihtoja edustuksessa sen sijaan, että saisi suurempaa kiekollista roolia isolla peliajalla?
Totta kai kiekkolliseen roolin noissakin kentissä voi päästä, mutta käsittääkseni nuori potentiaalinen pelaaja tarvitsee nimenomaan paljon peliaikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös