8.12.2007 KalPa-Ilves

  • 4 935
  • 15

NemI

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tänään pelataan siis jääkiekkoa Kuopiossakin ja keskustelkaamme nyt ottelun taktisista pelikuvioista.

KalPa tänään:

1. Kenttä
Tuppurainen V.Hämäläinen Bicek
Jalasvaara Strömberg

2. Kenttä
Kiiskinen Kauvosaari Junnila
Seppänen Varakas

3. kenttä
Stevensson Laakso A.Hämäläinen
Honkaheimo Kukkonen

4. Kenttä
Jokinen Riekkinen Huohvanainen
Hyvärinen (h), Virtanen (h).

Itse odotan ottelusta tasaista ja kehotan seuraamaan Mikko Kukkosen otteita illan ottelussa. Tähän mennessä maajoukkueessakin esintynyt Kukkonen on ollut edustuksen otteluissa melko näkymätön, mutta väittäisinpä läpimurron olevan lähellä.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Kuinka monta kertaa on mahdollista hävitä KalPalle? Tätä testataan tänään Kuopiossa, ja toivotaan nyt että raja olisi tullut vastaan. Kolme pinnaa tänään, ja tauolle on oikein mukavat lähtöasetelmat, pataan, niin vituttaa ankarasti.

Kyllähän siihen voittoon on jälleen pakko uskoa. 2-4.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Toivotaan Peltolalle 15+min peliaikaa ja voittomaalia, niin saadaan taas katsella loistavia otteita vastasuudessakin.

Tästä Kalpakammosta pitäisi päästä eroon, ja koska Häkkinen on niin kovassa vireessä, uskon että jopa 3 pistettä on mahdollista kuopiosta tänään saada. Olisi sitten mukavampi lähteä pienelle tauolle.
 

MaZa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Reipas
Huomioitavaa että jos viime kausi lasketaan mukaan niin Ilves on nyt katkaissut kalpan tappioputken neljästi putkeen.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä tähänkään enää sanoisi? Millään tavoin Kalpaa väheksymättä, olisi jollain tavalla suotavaa saada kaudella edes 50% pisteistä näistä otteluista. Nythän Ilves on kuopiolaisten pisteautomaatti.

Toivotaan, että kelkka kääntyy, kun ennakkosuosikki Kalpa ylpistyy ja pitää jatkossa Ilves-otteluita ennakkoon taputeltuna...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
joo niin just. nytkin meni huikean pitkä kahden pelin tappioputki poikki niin että napsahti.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Nythän Ilves on kuopiolaisten pisteautomaatti.

Tietenkin voidaan höpistä kaiken maailman peikoista, mutta eipä ole kyllä kaukana ajatus, että loppujen lopuksi juuri näissä mitataan se ammattiylpeys ja mukavoitumisen taso, joka ratkaisee paikan suorasta puolivälieräpaikasta tai ehkä jopa kotiedusta.

Mutta mikäs siinä. Mennään vaan sääleihin, tiedä vaikka voitettaisiin, ja sitten voidaankin taas neljän ottelun ajan leikkiä pudotuspelijoukkuetta.


Ranger
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kiitokset KalPalle. Hienoa, kun liigajumbo jättää pahimman vihulaisemme sarjataulukossa nollille. Ei voi kuin olla tyytyväinen.
 

viza

Jäsen
Väsynyttä jääkiekkoa, kyllä huomasi että oli molemmilla ollut eilen peli. Maalivahdit pelasivat aika hyvin vaikka kieltämättä KalPa aika hyvin onnistui omat tekopaikkansa avauserässä tuhrimaan. Ilvestä vastaan jotenkin tuntuu ettei ole yhtään mitään hätää missään, sen verran kesy kissa se on? KalPan junnukenttä sai ihan hyvin sekin jopa pyöritystä Ilveksen kulmiin, Ilvekseltä lähinnä Koiviston kenttä sai kiekon KalPan päätyyn.

Perhanan hyvin onnistui KalPa välttämään jäähyboksia. Pari tilannetta Kruusilta varmaankin jäi viheltämättä, mutta ainakin yksi päähän kohdistunut taklaus jäi myös Ilvekseltä viheltämättä. Stevensonhan päätti sitten 3. erässä ettei ilman jäähyjä kotijoukkue peliä pelaa.

Ja olipahan muuten hieno tuo 3. maali, kerrankin aikalisästä oli jotain hyötyä?
 

Simba

Jäsen
Onnea KalPalle saatte kohta ässät kiinni.

Näihin Kalpa-tappioihin alkaa olla jo niin tottunut ettei edes vituta, kun tietää jo etukäteen, että turpaan tulee.
 

TmiT

Jäsen
Suosikkijoukkue
<Your ad here>
Todella ansaittu voitto KalPalle. Ottelu oli todellista valmentajan kauhukiekkoa. Peli aaltoili paikoin päästä päähän todella vauhdikkaasti, syötöt karkailivat mihin sattuu ja pelaajat hukkailivat kiekkoja todella paljon. Voiton ratkaisi kuitenkin kuuma maalivahtimme Mika Järvinen ja vieläkin kuumempi ykkösketju Ville Hämäläisen johdolla.

Vauhtia tosiaan piisasi enemmänkin, järkeä ei aina niinkään. Liikettä riitti ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella todella paljon, sen jälkeen liike laski hieman, sekä otteet muutenkin muuttuivat aavistuksen sohlaamiseksi. Kruus antoi roikkua ja estää, jäähyihin olisi ollut enemmänkin aihetta. Monta tilannetta meni läpi, mutta Stevenson sai kuitenkin omat kiintiöminuuttinsa. Käytöskympin syynä taisi olla Savon murre ja pikkukakkosen syyksi merkittäköön nimipainatus pelipaidan selässä.

Ilveksen ensimmäiselle maalille Järvinen ei mahtanut mitään. Torjui ensimmäisen ja vielä toisenkin yrityksen, mutta kolmas oli jo liikaa. Peli aaltoili tämän jälkeen jälleen jonkin verran, mutta pelin painopiste oli enimmäkseen Ilves-päädyssä. KalPa hakkasi päätänsä seinään, kunnes ylivoimalla Strömbergin tarkka veto upposi takanurkkaan. Ensimmäiset rusahdukset ylimmistä tupsukorvien selkänikamista kuuluivat Hämäläisen Villen upotettua kiekon nätisti Häkkisen längistä sisään. Todella tyylikäs viimeistely, jota edelsi Ipa-pakin virhe.

Bicekin maali oli lähestulkoon taidetta. Aikalisä toimi kerrankin todella hyvin, sillä Ilves painosti pitkään ennen ratkaisumaalia. Kuvio taisi olla melko hyvin ennalta sovittu, sillä Bicek lähti polkemaan laitaa jo hyvissä ajoin. Villen nätti jatko laitaan ja Jiri nokikkain Häkkisen kanssa. Hieno veivi ja kiekko verkkoon.

Hämäläinen on todella loistavassa iskussa. Eipä olisi vielä viime kaudella uskonut. Bicek on sen luokan sälli, että jatkopahvia vain kouraan keinolla millä hyvänsä. Epätodennäköistä tulee olemaan miehen jatko Kuopiossa, mutta sitä passaa murehtia vasta keväällä. Tuppuraiselta ei aivan parasta mahdollista peliä, mutta perussuoritus. Nuorilta pirteitä otteita, varsinkin Jokinen haki hyvin paikkoja. Virtanen pisti muutaman oikein mojovan niitin ja haki taklauksia muutenkin hanakasti.

Yhtä miestä on kuitenkin kenttäpelaajista ylistettävä erikseen: Henri Huohvanainen. Pelaavaan kokoonpanoon päästyään pelannut todella varmaotteisesti. Tekee tasan sitä työtä mitä pitääkin. Rikkoo, tekee tilaa muille ketjukavereille, karvaa, taklaa, katkoo, viivan ylitettyään ampuu ja järjestää hyökkäyspään aloituksia ja mikä tärkeintä - ei tee juurikaan virheitä. Eikä yritä myöskään mitään ylimääräistä, tekee tasan sen mitä osaakin. Nimi ei juurikaan komeile lehtien palstoilla, mutta kentällä #16 tekee kullanarvoista työtä joukkueen eteen. Aivan loistava, mutta aliarvostettu pelimies.

Ilveksestä erottui lähinnä Anttila kokonsa puolesta. Häkkinen torjui melko varmasti, kiekko ei hirveästi pomppinut. Maaleille Pasi ei mielestäni mahtanut mitään. Koivisto ja Bishai aika sähäköitä tapauksia, eivät vaan hirveästi maalin lisäksi saaneet mitään konkreettista aikaiseksi. Tukiolta ja Viitakoskelta jotenkin hermostuneen oloista peliä, ainakin ajoittain. Muuten paha mennä sanomaan mitään vastustajista, ei oikein jäänyt ketään sen kummemmin mieleen. Faniporukasta lähti hyvin ääntä.

Ottelun viihdearvo oli mielestäni hyvä. Tilanteita, vauhtia ja läheltä piti-tilanteita todella runsaasti. Yllättävän tasokas peli siihen nähden, että joukkueet olivat pelanneet edellisenä päivänä.

Missä oli yleisö? Nyt kun kotivoittoja on alla, mikä on etteivät hyvät kotijoukkueen otteet kiinnosta? Tunnelma toki oli sangen hyvä, pitkillä sivuillakin kättä läpsytettiin yhteen. Kirsikkana kakun päälle ottelutapahtumaan saimme vielä lämminhenkisen pelaajien kiitoksen. Vielä hienompaa oli, kun fanikatsomo rupesi huutamaan Järvisen nimeä, jolloin Mika kääntyi takaisin kaukalon laidalta ja tuli vastaanottamaan päätykatsomon ansaitut suosionosoitukset loistavan ottelun jälkeen.

Aivan loistavaa.

Padan selkä näkyy.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Ottelun viihdearvo oli mielestäni hyvä. Tilanteita, vauhtia ja läheltä piti-tilanteita todella runsaasti. Yllättävän tasokas peli siihen nähden, että joukkueet olivat pelanneet edellisenä päivänä.

Täysin samaa mieltä. En tiedä oliko tämä voitto näin makea, mutta minulla ei kyllä ole koko ottelutapahtumasta tällä kertaa mitään negatiivista sanottavaa. Loistava kiekkoilta. Varsinkin kun kaikki pisteet jäivät Kuopioon. Täytyy antaa koko KalPan joukkueelle iso käsi siitä, että joka jätkä jaksaa tehdä illasta toiseen kovaa duunia, vaikka maalin tappioita on vyöllä jo toistakymmentä tältä kaudelta. Täytyyhän tuollaisella pelillä tulla välillä voittojakin.

Kyllähän peli oli KalPan hallussa melko hyvin koko ajan. Jotain kertoo maalivahtien torjunnatkin. Järvinen pelasi erittäin hyvin, mutta pahat paikat olivat kyllä todella vähissä. KalPalla sen sijaan oli useampiakin hyviä paikkoja. Taisi pari, kolme tolppakutiakin sekaan mahtua. Välillä kiekkoa toimitettiin hyvin maalille, mutta KalPan pelaajien luisteluradat ja ajoitus ei oikein tahtonut toimia, jolloin kiekko jäi Ilveksen pakkien lapaan.

Mutta tuohon malliin kun puolustaa, ei tarvitse kovin paljon maalejakaan tehdä. Onneksi KalPa sai toisen erän loppuun pari tärkeää ja ansaittua maalia. Kolmas erä oli kaikista tasaväkisin, jossa Ilves painoi pelin välillä suht hyvin KalPan päätyyn. Kovin suurta hätää KalPalla ei kuitenkaan ollut ja vastaavasti välillä päästiin pyörittämään Ilveksenkin päädyssä. Ottelun ratkaisu taisi sitenkin olla Virran ottama aikalisä. Ainakin loistavaan paikkaan se osui. Kolmas maali oli kyllä taidonnäyte, jota kelpasi katsoa. Yhdellä sanalla kuvailtuna: Loistava!

KalPalta ei mielestäni oikein heikkoa lenkkiä löytynyt. Kehuja tulee täältä suunnalta enemmänkin. Aloitetaan maalivahti Järvisestä. On huikea kaveri, ei voi muuta sanoa. Ei ole huonoa peliä tällä kaudella pelannut, vaikka viime aikoina on kantanut selvästi KalPan ykköstorjujan viittaa ja kuormitusta on tullut paljon. Kuten edellä todettiin, oli erittäin hienoa, kun Järvisen nimeä huudettiin päädystä. Meni huudot oikealle miehelle, vaikka illan ottelu ei vaikeimmasta päästä ollutkaan.

Myös koko muu nuoriso-osasto esiintyi varsin miehekkäästä. Jokinen esitteli pariin otteeseen mailataituruuttaan ja haastoi rohkeasti Ilveksen pakkeja. Jokisesta (ja nimenomaan Tommista) voidaan kuulla vielä jatkossakin. Virtanen esiintyi myös erittäin energisesti ja taklasi todella monta kertaa. Hienoa oli katsoa kaverin ennakkoluulotonta pelaamista. Myös muut Riekkinen, A. Hämäläinen, Hyvärinen ja Kukkonen täyttivät paikkansa hyvin.

Sitten tämä ykköskenttä. Kait tähän ois jotain ylisanoja nyt laitettava. Koko ketju on pelannut viime aikoina kyllä aivan loistavasti. Tuppurainen pelaa pelistä toiseen todella kovalla tasolla, pelaa molempiin suuntiin ja taklaa kovasti. Ilvestäkin vastaan hyvä peli. Bicek on osoittautunut kerrankin nappihankinnaksi. Hyvä pelisilmä, hyvät syötöt, liike parantunut koko ajan ja osaa laittaa kiekon paikoista sisään. Loistava pelimies! Näiden kavereiden keskelle kun lisätään elämänsä kautta pelaava Ville Hämäläinen, niin kasassa on tulikuuma kentällinen. Mitä Vilille on tapahtunut kesän aikana? Paitsi, että hän on hommannut itselle täysin uudet jalat, niin kädetkin on ruvenneet toimimaan. Ilvestä vastaan syntyi kauden kymmenes maali! Ei huonosti ollenkaan.

Mitähän ylisanoja sitä vielä keksis. No ainakin tuon ykköskentän pakit voi myös kehua. Jalasvaara pelaa korkealla tasolla illasta toiseen. Onneksi sentään hänen kanssaan on jo parin vuoden jatkopahvi tehty. Strömbergin peli on myös ihailtavaa katseltavaa. Mies on kyllä niin rauhallinen kiekon kanssa, että välillä ihan pelottaa. Ja vaikka Mika pelaa rauhallisesti, ei se tarkoita sitä, että hän olisi luistimilla hidas. Hasardejakin ollaan välillä nähty, mutta tänäänkin oli mies paikallaan. Toivottavasti pelaa ensi vuonna KalPassa. Käyköön sitten vaikka välillä Virmaselta hakemassa makkaraa leivän päälle.

Eiköhän tässä tullut jo tekstiä tarpeeksi. Tällaisen pelin jälkeen on mukava kirjoitellakin. Yleisöä vaikutti olevan paikalla kyllä enemmän, kuin mitä ilmoitettiin. Toivottavasti yleisömäärät ei ainakaan tuosta paljon laskisi, nimittäin tuollaista taistelevaa ja vauhdikasta peliä on ilo katsella. Kiitokset myös niille useille rohkeille pitkillä sivuilla istuneille, jotka jaksoivat käsiään yhteen hakata. Tunnelma oli yleisömäärästä huolimatta hyvä! Niiralan Montussa taisto jatkuu 20.12!
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Suurkiitokset raporteista TmiT ja JuhaZ, loistavaa tekstiä jälleen. Tähän perään on paha koittaa mitään kovin infirmatiivista kirjoittaa, kun en edes peliä nähnyt. Väkisin haen kuitenkin jotakin ja totean, että tässä kaudessa voi taas nähdä positiivisiakin asioita. Joukkue tuntuu oikeasti menneen eteenpäin ja tulosta näyttäisi hitaasti mutta varmasti, alkavan tulla myös hieman tiheämmällä frekvenssillä.

Virralta kyllä erittäin hyvä ja rohkea päätös ottaa Järvinen miesten peleihin. Vielä jokunen viikko takaperin taisi tokaista, että tällä kaudella ei ole hänen aikansa. Loistavasti on nyttemmin annettuun vasuuseen vastannut ja nyt näyttää siltä, että sitä olisi tulossa myös jatkossa. Ensi kaudesta ei taida olla sopimusta? - kiireesti tekemään!

Vielä jää kauden mittaan Ässät taakse!
 

jeke

Jäsen
Ilves oli alkuminuutteja lukuunottamatta täysin alakynnessä, mutta jos KalPan kannalta jotakin huonoa ottelusta hakee, niin kapteeni Kauvosaari on huonossa tikissä. Ei Kauvosaari tunnu mikään fyysisyyden ihmelapsi olevankaan, vaikka kaikki raportit ja tiedot niin miehestä väittävät. Kiiskinen tuppaa menemään hukkaan Kauvosaaren laidalla, kun hänellä liike ja taidot ja jopa fyysisyys riittävät illasta toiseen. KalPan kannalta tauko tulee hyvään paikkaan, jotta Kauvosaari pääsee uuteen iskuun, jos on päästäkseen. Huvittavaa oli huomata, että kun Virta työnsi Stevesonin Kauvosaaren ketjuun toiseen erään, niin Jeremynkin jalka oli huomattavasti kapteenia liukkaampi. Onko Kauvosaari tehnyt sopimuksen muualle, kun peli ei kulje satunnaisia aloitusvoittoja lukuunottamatta?

Mainittakoon vielä editointina, jos joku turkulainen lukee, niin Tapio Laakso pelasi erinomaisen pelin. Toistakymmentä taklausta, tärkeitä aloitusvääntöjä ja mahtavaa peliä molempiin suuntiin. Mestiksestäkin näköjään voi nousta liigapelaajaksi! Ja mitä Kauvosaareen vielä tulee, niin ei se pelkkä liike, vaan kiekollisestikaan mies ei ole alkukauden vertainen.
 
Viimeksi muokattu:

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Ensi kaudesta ei taida olla sopimusta? - kiireesti tekemään!

Järvinen teki viime keväänä kolmen vuoden sopimuksen, joten tässä tapauksessa on toimistolla oltu kaukaa viisaita. Täytyy myöntää, että hieman skeptinen olin noin pienikokoisen maalivahdin pärjäämisestä liigatasolla vaikka Järvisen hyviä otteita olinkin A-nuorissa nähnyt. Hyvä, että edes jonkun kohdalla tämän kauden joukkueessa pelot ovat osoittautuneet totaalisen vääriksi. Järvinen on kyllä pelaamassa itseään todella vahvasti nuorten MM-joukkueeseen.

Tämä oli jo neljäs hyvä kotipeli putkeen eli selvää edistystä on tapahtunut alkukaudesta. Harmi, että maaottelutauko katkaisee pelit nyt kun KalPa on päässyt vahvaan vireeseen ja samaan aikaan Ässät kyntää todella syvällä. Myös HPK:lla ja SaiPalla on vaikeaa juuri tällä hetkellä ja sielläkin tauko varmasti tulee tarpeeseen. Toivottavasti voimasuhteet eivät kovin paljoa muutu tauon aikana.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Ottamatta mitään pois KalPalta, niin pitää todeta joukkueen päässeen kahdesti perättäin äärettömän sopivista asetelmista Ilveksen kimppuun.

Ilveksen joukkueessa on paljon pelaajia, joiden fysiikka ei kestä perättäisinä päivinä pelaamista huipputasolla. Lisäksi Kuopion iso kaukalo on täyttä myrkkyä Ilvekselle niinä päivinä, kun jalka ei kulje.

Kyllä Ilves tuomitsee tällaisilla otteilla itsensä sääleihin ja sieltä kvartseihin koomailemaan turistimatkan kautta lomille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös