31.12.1979 Habs vs. Central Red Army

  • 1 438
  • 6

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Olen juuri nähnyt aivan loistavan kiekko-ottelun reilun 21 vuoden takaa. Ottelu oli Super Series-sarjaan kuuluva Montreal Canadiens vs. Central Red Army (ZSKA), joka pelattiin Montreal Forumissa 31.12.1979.
<BR>
<BR>Kummassakin joukkueessa pelasi monta legendaarista pelaaja. Sen näki jo aloituskokoonpanoista. Red Armyn aloituskokoonpano oli seuraava:
<BR>
<BR>Maalissa, totta kai Vladislav Tretiak
<BR>Puolustajina Sergei Starikov – Vjatseslav Fetisov
<BR>Hyökkäyskolmikko Boris Mihailov – Vladimir Petrov – Valeri Harlamov
<BR>
<BR>Asiantunteva Forumin yleisö antaa ZSKA-pelaajille aplodit, joista suurimmat saa tasan neljä vuotta aikaisemmin Forumin hiljentänyt maalivahti Tretiak. Canadiensin lähetti ZSKA:n hyökkäysviisikkoa vastaan puolustavan kenttänsä, jotka esiteltiin yleisän antaessa ”standing ovationin” pelaajille:
<BR>
<BR>M: Richard Sevigny
<BR>P: Serge Savard – Larry Robinson
<BR>H: Rejean Houle – Doug Jarvis – Bob Gainey
<BR>
<BR>Aloituskentällisten esittelyn jälkeen muut pelaajat tulivat jäälle. Red Armylla oli kokoonpanossa mm. Alexei Kasatonov, Helmut Balderis, Sergei Makarov, Victor Zhluktov, Sergei Gimayev ja lukuisat muut nykyään hyvin tunnetut nimet.
<BR>
<BR>CH-paitaa kantoivat ylpeästi päällään mm. seuraavat pelaajat: Guy Lafleur, Doug Riseborough, Steve Shutt, Pierre Mondou, Mark Napier, Mario Tremblay, Rod Langway, Brian Engblom.
<BR>
<BR>1. erä
<BR>
<BR>Jo ensimmäinen erä näytti mistä tässä ottelussa tulee olemaan kyse: Canadiens vs. loistava maalivahti Vladislav Tretiak, joka oli tuolloin palkittu jo kolmesti Neuvostoliiton parhaana pelaajana. Vaikka Red Armylla oli vain 12 tappiota 105 viime ottelussa heidän kotoisessa liigassaan, niin se ylivoima ei näkynyt tässä ottelussa. Canadiens hallitsi ottelua täysin heti alusta alkaen. Ei ollut ihme, että Les Canadiens oli voittanut tällä joukkuella neljä peräkkäistä Stanley Cupia Scotty Bowmanin alaisuudessa. Tässä ottelussa Canadiensia valmensi kuitenkin Claude Ruel. Hän oli saanut paikan, kun entinen Habs-tähtihyökkääjä Bernie ”Boom-boom” Geoffrion oli saanut potkut valmentajan postilta. Geoffrion ei vain ollut saanut joukkuetta pelaamaan samalla tavalla kuin Bowman, kukapa saisi?
<BR>
<BR>Vaikka Canadiens hallitsikin peliä jo varsin selvästi heti alusta, niin ensimmäisessä erässä myös ZSKA oli hyvin vielä mukana. Ensimmäisessä erässä he saivat parhaimmat hyökkäyksensä aikaan, kun ottelutilanteet menivät päästä päähän ja vauhdilla. Mutta ZSKA:n pelaajat syöttelivät liian usein, kun olisi pitänyt laukoa. Heillä oli pari hyvää paikkaa, mutta Richard Sevigny torjui tai sitten laukaukset meni ohi.
<BR>
<BR>Canadiensin painostaessa Vladimir Petrov oli pakotettu koukkaamaan Canadiens-pelaajan ja Petrov sai rangaistuksen koukkaamisesta. Canadiens jatkoi ylivoimalla siitä mihin jäi. Larry Robinson sai kiekon viivalla ja lähti nousemaan kiekon kanssa. Hän sai kimppuunsa kaksi ZSKA-pelaajan, mutta pääsi silti nousee b-pisteiden väliin, josta syötti Pierre Larouchelle. Larouche laukoi suoraan, Tretiak torjui, mutta Steve Shutt löi kiekon ilmasta sisään. Tretiak protestoi maalia korkealla mailalla tehdyksi ja tuomari oli samaa mieltä. Ei maalia!
<BR>
<BR>Kiekko vietiin aloitusta varten keskialueelle, josta Canadiensillä oli hieman vaikeuksia päästä takaisin hyökkäysalueelle. Canadiens löi kiekon päätyyn ja kaikki ryntäsivät perään. Miehiä kaatui maalin takana kiekon päälle ja tuomarit pistivät pelin poikki. Aloitus vietiin Tretiakista katsottuna vasemmalle b-pisteelle. Mondou voitti aloituksen, syötti Lafleur’lle, joka yritti syöttää kiekon maalin eteen menneelle Yvon Lambertille. Syöttö epäonnistui, mutta Lafleur sai kiekon takaisin ja syötti kiekon viivalla olleelle Serge Savard’lle. Kaksi ZSKA-pelaaja menivät Savard’n kimppuun, mutta Savard syöttikin takaisin Lafleurille. Lafleur sai kimppuunsa yhden pelaajan, mutta Lafleur’lta ei saada kiekko pois. ”The Flower Power” syötti kiekon Mondoulle, joka laukoi. Tretiak torjui hyvin, mutta hänkään ei mahtanut mitään Yvon Lambertille, joka rankaisi Red Army-miehistöä puolustusvirheestä. Lambert oli jätetty täysin vartioimatta maalille ja hänellä oli helppo työ siirtää kiekko ohi hyvin pelanneen Tretiakin. Canadiens johti 1-0 ja oli vienyt laukaukset tähän mennessä peräti 12-1 !!!
<BR>
<BR>Ensimmäistä erää oli jäljellä alle 4 minuuttia. (Peliajan kulkua oli vaikea seurata, koska ei ollut nykyaikaisia pelikelloja yläkulmassa ja yritin kuunnella kenttäkuulutuksista ellei selostaja Dick Irvin sanonut peliaikaa.) Maalin jälkeen ZSKA:kin sai enemmän otetta pelistä ja sai pari hyvää hyökkäystä aikaiseksi. Mitään mainittavaa ei kuitenkaan erässä enää tapahtunut ja erätauolle siirryttiin Montrealin johtaessa 1-0.
<BR>
<BR>2. erä
<BR>
<BR>Toinen erä alkoi Red Armyn painostaessa, mutta laukauksia ei mene tarpeeksi maalia kohti. Ne laukaukset, jotka menivät Sevigny torjui mainiosti. Kolmikko Lafleur – Mondou – Napier sai painostuksen takaisin Canadiensin haltuun. He tekivät mainion klip-klap-hyökkäyksen, jossa kiekko kulki mieheltä miehelle, mutta jälleen kerran Tretiak oli mies paikallaan ja torjui Mondoun vedon.
<BR>
<BR>Tarinat Guy Lafleur’sta eivät kyllä ole olleet mitään kaduilla kulkevaa legendaa. Nähtyäni tämän ottelun sekä vuoden 1979 Bruinsin ja Canadiensin välisen legendaarisen 7. ottelun, Lafleur nousi yhdeksi suosikkipelaajakseni kautta aikojen. Hän oli aivan uskomattoman hyvä ja taitava kiekkoilija. Loistava luistelija oli aikoinaan yksi NHL:n nopeimpia ja se vaikeutti monesti vastustajien yrityksiä pysäyttää mies. Hänen johdollaan Canadiens voitti neljä peräkkäistä mestaruutta. Temppu, johon on pystynyt heidän lisäkseen vain kaksi muuta. 50-luvun Canadiens, joka voitti 5 Cupia putkeen, sekä 80-luvun NY Islanders. Lafleur voitti uransa aikana 3 kertaa Art Rossin, 2 kertaa Hart Trophyn, 4 kertaa Lester B. Pearson Awardin sekä Conn Smythen kerran. Hänet valittiin NHL:n ensimmäiseen All Stars-miehistöön kuudesti (vuodesta 1975-80). Lafleur lopetti uransa kauden 1984-85 jälkeen, mutta Rangersin GM Tony Esposito houkutteli hänet pelaamaan Rangersiin kaudella 1988-89. Lafleur teki tuolloin 67 ottelussa 45 pistettä. Hän pelasi vielä Quebec Nordiquesissa kaksi kautta ennen kuin päätti lopullisesti päättää uransa. 1126 NHL-ottelun aikana Lafleur kokosi pisteitä 1353 runkosarjassa ja 128 playoff-ottelussa mies kokosi yhteensä 134 pistettä. Uskomaton pelaaja, jolla on hallussa yhä monia Canadiensin ennätyksiä, joita tuskin rikotaan koskaan.
<BR>
<BR>Canadiens jatkoi innolla Tretiakin tulittamista. Gainey ja Mario Tremblay pääsivät hyökkäykseen ja Tremblay laukoi kiekon tolppaan. Canadiens oli lähellä siirtyä kahden maalin johtoon. Kesken pitkän Habs-painostuksen ZSKA kuljetti kiekon Montrealin päätyyn. Helmut Balderis vie kiekon sisään ja syötti Makaroville. Makarov kuljetti kiekon kulmaan, josta hän syötti kiekon kulmaan menneelle Balderikselle. Hän pisti kiekon Sergei Gimayeville viivalle. Gimayev laukoi viivalta vaarattoman näköisesti, mutta Viktor Zhluktov pääsi ohjaamaan ja Canadiens-vahti Richard Sevigny oli voimaton. ZSKA tasoitti pelin.
<BR>
<BR>Maalin jälkeen ZSKA:lla oli pari hyvää paikkaa, mutta Sevigny torjui upeasti. Lievän ZSKA-painostuksen jälkeen pakki Sergei Gimayev sai jäähyn kiinnipitämisestä. Canadiens ei saanut ylivoimapelissään juuri mitään aikaan, vaan yv-peli oli oikeastaan vain kiekonsiirtelyä ilman mitään järkeviä maalintekoyrityksiä. Jäähyn päätyttyä yleisö aloitti valtaisat ”Go Habs Go!”-huudot kannustaessa Canadiensia, mutta Helmut Balderis hiljensi Forumin yleisön laukomalla kiekon siniviivalta helponnäköisesti Sevignyn längistä sisään. ZSKA siirtyi ottelussa 2-1-johtoon. Zhluktov ja Kasatonov merkittiin maalin syöttäjiksi.
<BR>
<BR>Ei keritty montaa vaihtoa pelata, kun Steve Shutt sai rangaistuksen. ZSKA:lla ja etenkin Sergei Makarovilla oli pari loistavaa maalinteko paikkaa jäähyn aikana, mutta hän ei saanut paikoistaan kiekkoa verkon perille. Canadiensin tultua täysilukuiseksi ottelu muuttui todella yleisöystävälliseksi, kuten tuon ajan kiekko useimmiten oli. Joukkueet hyökkäsivät päästä päähän vauhdilla ja kumpaankin päähän syntyi kelpo maalintekotilanteita. Kumpikin veskari pelasi kuitenkin hyvin, etenkin Sevigny halusi näyttää, että pystyy pitämään Canadiensin vain yhden maalin tappioasemassa, huolimatta helposta 2-1-takaiskumaalista. Montrealin pelaajista Doug Riseborough’lla – joka nykyään on muuten Minnesota Wildin GM – ja Bob Gaineyllä oli hyvät paikat, mutta Tretiak torjui upeasti, kuten koko ottelussa.
<BR>
<BR>Erä päättyi ZSKA:n johtaessa 2-1.
<BR>
<BR>3. erä
<BR>
<BR>Canadiens-valmentaja Claude Ruel oli ilmeisesti pitänyt melkoisen puheen joukkueelleen erätauon aikana, koska kolmanteen erään tuli entistä parempi Canadiens. Les Glorieux esitti kolmannessa erässä mahtavaa pyöritystä, parasta mitä olivat koko ottelussa esittäneet. Käytännössä koko kolmannen erän alku pelattiin Canadiensin hyökkäysalueella. Habs esitti valtavaa sarjatulitusta kohti Tretiakia ja lopulta Steve Shutt veti maalin edustalta Canadiensin tasoihin ajassa 43.38. Täysin ansaittu tasoitus. Lafleur ja Robinson merkittiin esityön tekijöiksi.
<BR>
<BR>Red Army ei todellakaan näyttänyt yhdeltä maailman parhaista joukkueista. Paikoittain näytti, että joukkueet olisivat ollet aivan eri sarjatasolta: toinen ammattilaisjoukkue ja toinen amatöörijoukkue. Voi olla, että Red Army oli jo väsynyt pelattuaan ja voitettuaan kaksi ottelua New Yorkissa, Rangersia ja Islandersia vastaan. Nuo ottelut olivat 27. ja 29. päivä joulukuuta. Luulisi kuitenkin, että syy ei ole fysiikan pettäminen.
<BR>
<BR>
<BR>Erä jatkui Canadiensin hyökätessä ja Red Armyn yrittäessä pidätellä itseään pelissä mukana. Oli kuitenkin vain ajan kysymys, milloin Canadiens siirtyisi johtoon. Niin kovaa heidän hallinta pelissä oli. Johto-osuma syntyi, kun Rejean Houle ja Bob Gainey pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Gainey näytti yrittävänsä syöttöä maalinkulmalle menneelle Houlelle, mutta hän ampuikin tarkasti vasempaan takakulmaan. Canadiens johti 3-2 ja ottelua jäljellä 10.01.
<BR>
<BR>Tämän jälkeen ZSKA yritti vielä päästä mukaan peliin, mutta Canadiens jatkoi painostustaan. Otteluraportti rupeaa kuulostamaan yksipuoliselta, mutta tämä oli ottelun kulku. Ilman loistavaa maalivahtiaan Vladislav Tretiakia, Canadiens olisi pistänyt taululle rumat lukemat. Turhaan ei Tretiakia pidetä yhtenä kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista koko maailmassa.
<BR>
<BR>Hänkään ei kuitenkaan voinut seuraavalle maalille mitään. Pierre Larouche voitti aloituksen ja sai syötettyä kiekon Serge Savard’lle viivalle. Savard laukoi ja Shutt ohjasi kiekon sisään tehden toisen maalinsa kolmannessa erässä. Tretiak meni täysin päinvastaiseen suuntaan kuin kiekko eikä voinut tälle maalille mitään. Peliaikaa oli jäljellä reilut 7 minuuttia ja yleisö oli riemuissaan. Maalin jälkeisessä vaihdossa Tremblay kaatuu jäässä makaavan Vjatseslav Fetisovin jalan päälle. Fetisov loukkasi jalkansa eikä pelannut enää ottelussa.
<BR>
<BR>Loppu ottelu olikin vain pelailua ja päätössummerin odottamista, vaikka loppuminuuteille muutama vaarallinen maalintekopaikkakin osui. Merkittävin asia loppua odotellessa oli Alexei Kasatonovin rangaistus, kun hän koukkasi läpi päässeen Tremblayn jäähän. Ottelu päättyi ja laukaukset maalia kohti kertovat paljon: 35 – 14 Canadiensin hyväksi. Molemmilla joukkueilla oli paljon ohi menneitä vetoja, joten laukauksia oli paljon enemmän. Arvioisin, että Canadiens voitti laukausutilaston n. 50 – 20.
<BR>
<BR>Otelu näytti olleen tärkeä Canadiensille. Sen näki valmentaja Ruelin reaktiosta ottelun päätyttyä. Ruel juoksi joukkueensa kanssa jäälle juhlimaan voittoa. Tosin hän tuli melko nopeasti pois pelaajien keskeltä ja juoksi pukukoppiin.
<BR>
<BR>Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Victor Zhluktov sekä Bob Gainey.
<BR>
<BR>Jos joskus teillä on mahdollisuus nähdä tämä ottelu, niin käyttäkää mahdollisuutenne hyväksi. Tämä oli loistava kiekkomatsi, vaikka olikin melkoista Canadiensin hallintaa.
<BR>[addsig]
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Olisi hauska nähdä tuo peli.
<BR>
<BR>Montreal varmasti voitti aivan ansaitusti. ZSKA-ottelu oli niille yhtä arvokas kuin 7. Stanley Cup finaali, kun taas ZSKA:lle peli oli vain yksi peli muiden joukossa sillä kiertueella.
<BR>
<BR>ZSKA ja Dynamo kiersivät kaudella 1979-80 P-Amerikkaa pelaten useita pelejä NHL seuroja vastaan. Montreal tappiostaan huolimatta ZSKA voitti sarjan NHL seuroja vastaan 3-2. Yllättäen Dynamo oli tällä reissulla se parempi joukkue, sillä se voitti kaksi ottelua, pelasi yhden tasan ja hävisi yhden. NHL:n kotikenttäetu pitää tietysti myös huomioida.
<BR>
<BR>ZSKA sai mukavan revanssin Montrealista kaudella 85-86, kun se kävi voittamassa Montrealissa peräti 6-1. Montreal oli tuon kauden Stanley Cup mestari, joten kovasta joukkueesta oli kysymys vaikkei varmasti ihan vuoden 79 joukkueen tasolla ollutkaan. Samalla kiertueella ZSKA voitti myös Gretzkyn ja Messierin Edmonton Oilersin samoin luvuin 6-1. Kaudella 85-86 ZSKA ja Dynamo voittivat NHL kiertueensa peräti voitoin 8-2. Tällä kiertueella paremmuudesta ei liene epäselvyyttä.
<BR>
<BR>Joukkueet olivat varmasti kaudella 85-86 paremmin valmistuneita pelaamaan NHL seuroja vastaan kuin kaudella 79-80. N:liiton päätavoite silloin olivat Lake Placidin olympiakisat, jotka olivat muutaman kuukauden päässä. En tiedä, miten vahvasti se panosti NHL kiertueeseen.
<BR>
<BR>
<BR>Ehkä todellisen kuvan NHL:n ja N:liiton voimasuhteista vuonna 79 saa katsomalla Challenge Cupin. Silloin kummallakin oli paras joukkue ja kumpikin pääsi otteluun hyvin valmistuneena.
<BR>
<BR>
<BR>
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Quote:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
<BR>2001-02-04 17:00, The Original Jags kirjoitti:
<BR><b>
<BR>ZSKA sai mukavan revanssin Montrealista kaudella 85-86, kun se kävi voittamassa Montrealissa peräti 6-1. Montreal oli tuon kauden Stanley Cup mestari, joten kovasta joukkueesta oli kysymys vaikkei varmasti ihan vuoden 79 joukkueen tasolla ollutkaan. Samalla kiertueella ZSKA voitti myös Gretzkyn ja Messierin Edmonton Oilersin samoin luvuin 6-1. Kaudella 85-86 ZSKA ja Dynamo voittivat NHL kiertueensa peräti voitoin 8-2. Tällä kiertueella paremmuudesta ei liene epäselvyyttä.</b>
<BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
<BR>
<BR>\'86 Canadiens ja 70-luvun lopun Canadiens ovat täysin eri tasoiset joukkueet.
<BR>
<BR>Vuoden -86 joukkueessa pelasi 7 tulokasta, tunnetuin varmasti maalivahti Patrick Roy. Gainey ja Robinsonkaan eivät enää olleet samalla tasolla tuossa joukkueessa kuin reilut kuusi vuotta aiemmin. Eikä tuo Canadiens-joukkue muutenkaan mikään erikoinen ollut, vaikka Stanley Cupin voittikin. Calgary, vai pitäisikö sanoa Steve Smith, oli tehnyt tuona vuotena niin Canadiensille kuin monelle muullekin joukkueelle palveluksen, pudottamalla suurimmat mestarisuosikit eli Oilersin jatkosta. Se helpotti huomattavasti muiden playoff-taivallusta.
<BR>
<BR>Totta kai \'86 Habs-joukkueessa pelasi hyviä pelaajia. Roy, Mats Näslund, Chris Chelios, Claude Lemieux, Guy Carbonneau, Petr Svoboda ja Kjell Dahlin tulevat ensimmäisenä mieleen. Ja totta kai yksi Canadiens.fanien suosikeista, Chris Nilan.
<BR>
<BR>En pidä Canadiensia vuosimallia 1986 minään kovana joukkueena.[addsig]
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
\"En pidä Canadiensia vuosimallia 1986 minään kovana joukkueena.\"
<BR>
<BR>Oli kuitenkin tarpeeksi kova voittamaan Stanley Cupin.
<BR>
<BR>Varmasti Edmonton oli silti NHL:n paras joukkue tuohon aikaan. Se hävisi yllättäen Calgarylle vuoden 86 pudotuspeleissä ja se avasi Montrealille tien mestaruuteen. Edmonton veikin sitten kaksi seuraavaa Cupia.
<BR>
<BR>ZSKA:n voimaa kuvaa hyvin, että se kukisti sekä Stanley Cup mestarin Montrealin että sen ajan dynastiajoukkueen Edmontonin niiden kotijäällä 6-1.
 

snapper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche & Leijonat
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Quote:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
<BR>2001-02-04 17:18, Habby33 kirjoitti:
<BR>
<BR>En pidä Canadiensia vuosimallia 1986 minään kovana joukkueena.
<BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
<BR>
<BR>- Aika oudolta kuullostaa. Sillä joukkue kuitenkin pokkasi Stanley Cupin. Kyllä joukkueen on oltava ainakin kovempi, kuin muut sen hetkiset NHL-sarjan joukkueet että pystyy mestaruuden voittamaan.
<BR>
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Kyllä Canadiens voitti Cupin -86, mutta voiton takana oli kyllä enemmän yksi mies kuin koko joukkue. Monet Canadiens-fanit puhuvat, että Canadiensin kaksi viimeistä mestaruutta ovat olleet tuurimestaruuksia.
<BR>
<BR>1986 joukkue pelasi hurmosmaisesti nuoren maalivahtinsa torjuen itsensä koko jääkiekkomaailman tietoisuuteen. Mestaruuden kannalta, kuten Canal+:n katselijat eilen näkivät, oli monien mielestä Canadiensin vierasottelu Rangersia vastaan. Ottelu, josta Patrick Roy\'n legenda lähti liikkeelle. NY Rangersillä oli todella vaarallisia maalintekopaikkoja jatkoajalle menneessä ottelussa. He laukoivat kymmenisen kertaa Roy\'ta kohti jatkoajalla, kunnes myöskin loistavat playoffit pelannut tulokas Claude Lemieux ratkaisi ottelun laukomalla kiekon John Vanbiesbrouckin ohi maalin kattoon kymmenen minuutin jatkoajan jälkeen. Canadiens johti ottelusarjaa 3-0.
<BR>
<BR>Calgary oli jotenkin ponneton finaaleissa eivätkä saaneet mitään oikeastaan aikaan, vaikka lähtivät ennakkosuosikkina finaalisarjaan. Playoffs-joukkueista Habs sijoittui runkosarjassa muistaakseni kahdeksanneksi.
<BR>
<BR>1993 Canadiensia kuvaa parhaiten John Davidsonin lausunto finaalien jälkeen. JD:n mielestä oli epävarmaa pääsisikö tämä joukkue seuraavalla kaudella edes playoffeihin!!! Kuvitelkaa, Stanley Cup-voittaja ja yksi arvostetuimmista kiekkoihmisistä Pohjois-Amerikassa epäilee heidän mahdollisuuksiaan menestyä ensi vuonna edes runkosarjassa.
<BR>
<BR>Tuurimestaruudesta puhuvat hyvin pitkälti noiden jatkoaikaotteluiden takia. Monien (katkeroituneiden?) fanien mielestä ilman jatkoaikavoittojen sarjaa, Canadiens olisi haudattu aikoja sitten ennen tuon kevään finaaleja.
<BR>
<BR>Minun mielipiteeni on, että kyseiset joukkueet eivät olleet mitenkään erikoisen kovia, vaikka Cupin veivätkin.[addsig]
 

Sly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Toronto, NJ,Calgary,Pho
Lainaus:
<BR>Calgary oli jotenkin ponneton finaaleissa eivätkä saaneet mitään oikeastaan aikaan, vaikka lähtivät ennakkosuosikkina finaalisarjaan.
<BR>
<BR>
<BR>Joukkue oli finaaleihin lähdettäessä kuluttanut parhaimmat voimavaransa edellisien kierroksien 4-3 otteluvoittoihin Edmonton:sta ja St Louis:sta. Minun mielestä on typerää korostaa sitä Steve Smithin omaa maalia, aivan niin kuin koko Calgaryn jatkoonmeno olisi ollut vain sen maalin ansiota. Tavallaan se siis olikin, mutta joukkue oli kuitenkin jo voittanut kolme ottelua. Niistä voitoista vaan ei koskaan puhuta, ainoastaan siitä viimeistä. Flames muuten muuten voitti viimeisessä runkosarjan pelissäkin Edmontonin 9-2 tuolla kaudella. Kovin moni ei silti uskonut että ne olisivat kyenneet pudottamaan Edmontonin, jonka parhaimmat pelaajat olivat pelanneet parhaimman kautensa siihen mennessä, jotkut pelasivat koko uransa parhaimman kauden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös