Mainos

2001 IIHF World U18 Championship

  • 3 495
  • 25

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Tänään on pelattu ensimmäiset pelit 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Tässä tulokset:

Slovakia - Suomi 0-3
Suomen pistemiehet: Jussi Jokinen 1+0, Tomi Sykkö 1+0, Juha-Pekka Ketola 1+0, Topi Jaakola 0+1, Tomi Mustonen 0+1, Antti-Jussi Miettinen 0+1, Mikko Mäenpää 0+1. Maalissa Kari Lehtonen torjui 26 kertaa.

Ukraina - Sveitsi 2-6
Parhaat pistemiehet: Emanuel Peter (SUI) 2+0, Beat Forster (SUI) 1+1.

Tshekki - Venäjä 3-8
Parhaat pistemiehet: Peter Kanko (CZE) 2+0, Petr Domin (CZE) 0+2, Alexei Kaigorodov (RUS) 1+2, Igor Grigorenko (RUS) 1+1, Stanislav Chistov (RUS) 1+1, Ilja Kovalchuk (RUS) 1+1, Andrei Taratukhin (RUS) 1+1.

Norja - Ruotsi 3-4
Parhaat pistemiehet: Peter Lorentzen (NOR) 2+0, Mattias Beck (SWE) 2+0, Joakim Lindström (SWE) 1+1, Jonas Almtorp (SWE) 0+2.
 
Viimeksi muokattu:

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Lienee tsekkaamisen arvoiset kisat.Järvenpäästä lähtee perhekunnallinen lauantaina tai sunnuntaina kohti Lahtea.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Turnaus jatkui tänään kahdella pelillä...

USA - Ukraina 11-0
Parhaat pistemiehet: Barry Tallackson 2+3, Eric Nystrom 2+2, Dwight Helminen 1+3, Brian McConnell 1+2, Dave Spina 1+1, Joey Crabb 1+1, Ryan Murphy 1+1, Jason Ryznar 1+1. USA voitti laukaukset 35-8. Maalissa nollan piti Travis Weber. Etenkin jenkkien ykkösketju Nystrom-Helminen-Tallackson oli erittäin vahva - yhteensä 13 tehopistettä.

Saksa - Norja 2-2
Ottelun avausmaalin teki saksalainen, erittäin lupaava Marcel Goc, jonka isoveli Sascha on tällä kaudella pelannut New Jersey Devilsissä. Norjan ykkösketju Tangnes-Thoresen-Lorentzen jatkoi hyviä otteitaan ja tasoitti ottelun ajassa 58.06.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Ja tänään jatkettiin...

Suomi - USA 4-3
Suomi johti kahden erän jälkeen jo 3-0, mutta peli meni vielä tiukaksi, kun Bryan Miller kavensi reilut kolme minuuttia ennen loppua tilanteeksi 4-3. Lopussa USA haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia Dwight LaBrossea, mutta ei onnistunut. USA voitti laukaukset kolmannessa erässä 26-7 ja koko ottelussa 44-26. Suomen maalissa Kari Lehtonen pelasi hyvin torjuen 41 kertaa. Suomen pistemiehet: Mikko Koivu 2+1, Tommi Jäminki 1+0, Tomi Mäki 1+0, Mikko Tähkäpää 0+1, Joni Purola 0+1. USA:n paras pistemies oli Brian McConnell 1+1.

Venäjä - Saksa 8-3
Venäjä jatkoi ylivoimaisia otteitaan. Ilja Kovalchuk (joka on Jason Spezzan ohella suurin ennakkosuosikki NHL:n tämän vuoden ykkösvaraukseksi) iski pisteet 2+1. Kovalchukin saldo on nyt kahden pelin jälkeen 3+2. Pelin muita hyviä pistesaaliita: Kirill Koltsov (RUS) 1+3, Timofei Shishkanov (RUS) 1+1, Igor Grigorenko (RUS) 1+1, Stephan Gottwald (GER) 2+0. Venäjän maalisuhde kahden pelin jälkeen on nyt erittäin vakuuttava 16-6.

Sveitsi - Slovakia 5-2
Kaksikko Patrik Bärtschi (3+0) ja Romano Lemm (0+3) olivat Sveitsin kovimmat pistemiehet. Slovakian molemmat maalit iski ykkösketjun laituri Tomas Jasko. Sveitsillä on nyt tilillään kaksi voittoa ja Slovakialla kaksi tappiota.

Ruotsi - Tshekki 1-2
Länsinaapurillamme ei ole kisat alkanut kovinkaan hyvin - ensin vain maalin voitto Norjasta ja nyt maalin tappio Tshekille, joka ensimmäisessä ottelussaan jäi Venäjän jalkoihin. Maalintekijät: Jiri Novotny (CZE), Martin Toms (CZE) ja Fredrik Eriksson (SWE).
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Korjaus

Eikös se ole Tomi Mäki.
Timo oli entinen maalivahti, joka kävi Espoossakin epäonnistumassa.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Re: Korjaus

Viestin lähettänyt käyttäjä Espoon Siniset
Eikös se ole Tomi Mäki.
Timo oli entinen maalivahti, joka kävi Espoossakin epäonnistumassa.

Kiitos huomautuksesta. Tottakai nimenomaan TOMI Mäki. Mulla on varmaan lukihäiriö.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Helminen??

Kuka hitto on USA:n joukkueessa pelaava Dwight Helminen? Kävikös Raipe Jenkeissä 80-luvun alussa?? Ettei olis jotain sukua?
Kahessa pelissä tehot 1+4 +4!! Ei pöllömpi pelimies!
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
En tiedä vaikka Dwight Helminen Raipelle jotain kaukaista sukua olisikin. Sen verran hänestä tietoja löysin, että isän nimi on Karl ja äidin Eva. Dwight on heidän seitsemästä lapsestaan vanhin.

USA:n valmentaja on muuten tuttu mies - Mike Eaves. Ja laitahyökkääjä Eric Nystromilla pitäisi ainakin olla jääkiekkoilijan geenit, sillä hänen isänsä on nelinkertainen Stanley Cup-voittaja, Bob Nystrom.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Sunnuntain pelit...

Ukraina - Suomi 0-7
Suomi oli ylivoimainen voittaen laukaukset 48-10. Maalissa nollan torjui tällä kertaa Tuomas Nissinen. Suomen pistemiehet: Tommi Jäminki 1+1, Henrik Juntunen 1+1, Max Kenig 0+2, Tomi Sykkö 1+0, Jussi Jokinen 1+0, Teemu Jääskeläinen 1+0, Sean Bergenheim 1+0, Tomi Mustonen 1+0, Juha-Pekka Ketola 0+1, Mikko Koivu 0+1, Jussi Timonen 0+1. Suomen saldo on nyt kolme ottelua ja kolme voittoa. Eniten tehopisteitä on kerännyt Mikko Koivu 2+2.

Norja - Venäjä 1-10
Jälleen erittäin vakuuttava esitys itäiseltä naapuriltamme. Heidän ylivoimastaan kertoo laukaustilasto, jonka Venäjä voitti 62-12. Ottelun parhaat pistemiehet olivat Alexander Perezhogin 2+2, Alexander Golovin 1+2, Igor Grigorenko 1+2, Alexander Polushin 2+0, Ilja Kovalchuk 2+0, Andrei Taratukhin 1+1, Igor Kniazev 0+2. Venäjä on nyt pelannut kolme ottelua ja voittanut kaikki. Maalisuhde on 26-7. Venäläiset ovat valloittaneet myös turnauksen pistepörssin kärjen. Kolme parasta ovat: Ilja Kovalchuk (RUS) 5+2=7, Igor Grigorenko (RUS) 3+4=7 ja Alexander Perezhogin (RUS) 3+3=6.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Maanantaina...

A-lohko

Sveitsi - USA 1-3
USA otti tärkeät pisteet Sveitsiltä, vaikka Sveitsi voitti laukaukset 33-24. USA:n maalissa Travis Weber pelasi kuitenkin hyvin torjuen 32 kertaa. Maalintekijät: Justin Maiser (USA), Joey Crabb (USA), Patrik Bärtschi (SUI) ja Rob Flynn (USA).

Slovakia - Ukraina 10-1
Parhaat pistemiehet: Igor Pohanka 1+2, Marek Hornak 2+0, Matus Luciak 1+1, Tomas Jasko 1+1, Karol Sloboda 1+1, Peter Polcik 1+1, Rastislav Ocelka 0+2.

Ennen viimeisiä pelejä lohkon kärjessä on Suomi (6 pts) ennen Yhdysvaltoja (4 pts) ja viimeisellä jatkoon menijän paikalla olevaa Sveitsiä (4 pts). Slovakia (2 pts) on neljäntenä. Viimeisenä oleva Ukraina (0 pts) on jo pelannut kaikki ottelunsa ja saldo näyttää aika huonolta: neljä tappiota, maalisuhde 3-34. Neljän parhaan osalta sijoitukset voivat vielä huomisten otteluiden (USA-Slovakia ja Suomi-Sveitsi) jälkeen vaihdella vielä aika paljon, joten jätän spekuloinnin tässä vaiheessa väliin. Sen verran kuitenkin Suomen tilanteesta, että tasapeli huomisessa ottelussa riittää lohkovoittoon ja varmaan välieräpaikkaan.

B-lohko

Ruotsi - Saksa 1-2
Ruotsi pyöritti peliä ja voitti laukaukset 49-17, mutta Saksan maalissa Dimitri Patzold pelasi loisto-ottelun torjuen peräti 48 kertaa. Ottelun maalintekijät: Stephan Gottwald (GER), Marcel Goc (GER) ja Gustav Gräsberg (SWE).

Tshekki - Norja 7-2
Parhaat pistemiehet: Jiri Novotny 1+2, Petr Puncochar 1+1, Tomas Plihal 1+1.

Ennen viimeisiä pelejä lohkon kärjessä on Venäjä, joka on jo myös varmistanut lohkovoittonsa ja näin ollen suoran paikan välieriin. Kakkosena on tällä hetkellä Tshekki (4 pts) ja kolmantena, eli viimeisenä jatkoon menijänä Saksa (3 pts). Huomisen Saksa-Tshekki-ottelu ratkaisee joukkueiden lopulliset sijoitukset. Tshekille tasapeli riittää kakkospaikkaan; Saksalle ei riitä muuta kuin voitto. Ruotsi (2 pts) on neljäntenä ja tuskin siitä nousee, sillä joukkueen viimeinen ottelu on erittäin kovakuntoista Venäjää vastaan. Voi tietenkin olla, että lohkovoiton jo varmistanut Venäjä ei enää pelaa aivan täysillä ja Ruotsi pääsee yllättämään ja Saksan hävitessä nouseekin kolmanneksi. Huomenna näemme miten käy. Viimeisenä oleva Norja (1 pt) on jo pelannut kaikki neljä otteluaan, eikä voi enää nousta korkeammalle.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Alkusarjan viimeiset ottelut...

A-lohko

USA - Slovakia 6-2
Parhaat pistemiehet: Joey Crabb (USA) 2+1, Ratislav Lipka (SVK) 1+1, Eric Nystrom (USA) 1+1, Dwight Helminen (USA) 1+1, Dave Spina (USA) 0+2. Tappion myötä Slovakia menetti viimeisetkin mahdollisuutensa päästä puolivälieriin.

Suomi - Svetsi 3-0
Pistemiehet: Tomi Mustonen 1+0, Sean Bergenheim 1+0, Max Kenig 1+0, Juha-Pekka Ketola 0+1, Henrik Juntunen 0+1, Tomi Sykkö 0+1. Suomen maalissa Kari Lehtonen pelasi kolmannen ottelunsa ja piti jo toisen kerran nollan. Kaiken kaikkiaan Suomen alkusarja sujui erittäin hyvin: neljä ottelua - neljä voittoa (3-0, 4-3, 7-0 ja 3-0). Suomi voitti lohkonsa ja selviytyi suoraan välieriin. Suomen parhaat pistemiehet ovat tässä vaiheessa Mikko Koivu (2+2), Tomi Mustonen (2+1), Tommi Jäminki (2+1), Tomi Sykkö (2+1), Juha-Pekka Ketola (1+2), Max Kenig (1+2) ja Henrik Juntunen (1+2). Maalivahdeista Kari Lehtonen on pelannut kolme ottelua torjuntaprosentilla 96,67 ja Tuomas Nissinen on pelannut yhden pelin, eikä päästänyt siinä maaliakaan. Paras plus/miinus-saldo on tällä hetkellä puolustajilla Ilkka Törnvall (+5) ja Joni Purola (+5).

Lopullinen taulukko
Suomi 8 pts (maalit: 17-3)
USA 6 (23-7)
Sveitsi 4 (12-10)
Slovakia 2 (14-15)
Ukraina 0 (3-34)

B-lohko

Venäjä - Ruotsi 3-4
Ottelun parhaat pistemiehet: Yared Hagos (SWE) 1+2, Fredrik Sjöström (SWE) 1+2, Jonas Living (SWE) 1+1, Juri Trubachev (RUS) 1+1, Igor Kniazev (RUS) 1+1. Ottelu oli varsin kuuma ja jäähyjä jaettiin runsaasti: yhteensä 34 2-minuuttista ja kaksi 10-minuuttista. Niin siinä kävi, että lohkovoittonsa ja suoran paikan välieriin jo varmistanut Venäjä ei enää pistänyt parastaan ja Ruotsi pääsi yllättämään. Se ei kuitenkaan riittänyt jatkopaikkaan, sillä iltapelissä Saksa voitti Tshekin ja näin ollen nousi yllättäen toiseksi jättäen Tshekin kolmanneksi ja Ruotsin neljänneksi.

Saksa - Tshekki 3-1
Saksa nousi voiton myötä toiseksi ja pudotti Tshekin kolmanneksi ja Ruotsin ulos mitalipeleistä, neljänneksi. Tshekki voitti ottelun laukaukset 39-28, mutta Saksan maalivahti Dimitri Patzold pelasi jälleen hyvän ottelun torjuen 38 kertaa. Myös Marcel Goc pelasi taas hyvin saaden tililleen kaksi syöttöpistettä. Maalintekijät: Petr Kanko (CZE), Andreas Kleinheinz (GER), Stefan Schauer (GER) ja Daniel Menge (GER).

Lopullinen taulukko
Venäjä 6 pts (maalit: 29-11)
Saksa 5 (10-12)
Tshekki 4 (13-14)
Ruotsi 4 (10-10)
Norja 1 (8-23)

Pistepörssin kärki alkusarjan jälkeen:
Ilja Kovalchuk (RUS) 5+3=8
Igor Grigorenko (RUS) 4+4=8
Dwight Helminen (USA) 2+5=7
Joey Crabb (USA) 4+2=6
Alexander Perezhogin (RUS) 3+3=6
Eric Nystrom (USA) 3+3=6

Ottelut jatkuvat seuraavasti:
- Puolivälierissä pelaavat: USA-Tshekki ja Saksa-Sveitsi.
- Lohkovoittajat Suomi ja Venäjä selviytyivät suoraan välieriin, jossa Suomi kohtaa Saksa-Sveitsi-ottelun voittajan ja Venäjä kohtaa USA-Tshekki-ottelun voittajan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ruotsista

Saksan voitot Tsekista ja Ruotsista olivat Suomen kannalta hyvä asia. Tie loppuotteluun pitäisi olla selvä. Se on ihan sama kumpi tuon Keski-Euroopan hegemoniakamppailun voittaa, niin vastus on kuitenkin helpompi kuin Venäjällä.

Ruotsi hallitsi sekä Tsekkejä ja varsinkin Saksaa vastaan peliä, mutta ne eivät saaneet oikein mistään sisään. Saksan maalivahti on ollut kaikissa näkemissäni peleissä hyvä ja tuossa Ruotsi-pelissä suorastaan loistava.

En nähnyt tuota Ruotsi-Venäjä peliä, mutta tilastojn mukaan se oli ensimmäinen peli missä Ruotsin kapteeni ja ykkösketjun keskushyökkääjä Yared Hagos onnistui. Ruotsin valmentaja on sekoittanut jokaisessa pelissä ketjukokoonpanoja ja ilmeisesti vasta viimeisessä runkosarjan pelissä löytyivät oikeat. Jos jostain ruotsalaiset voivat hakea syyllistä huonoon menestykseensä, niin katsokoot pelaajapenkin taakse ja tolppien väliin.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Puolivälierät...

Saksa - Sveitsi 1-7
Taisi Saksa käyttää kaikki paukkunsa jo pelkkään puolivälieriin selviämiseen, sillä Sveitsi vei voiton yllättävänkin selvin numeroin. Laukaukset ottelussa menivät aika tasan (39-35 Sveitsille), mutta tähän mennessä hyvät kisat pelannut Saksan maalivahti Dimitri Patzold ei ollut parhaimmillaan, kun taas toisessa päässä Tobias Stephan torjui hyvin. Ottelun parhaat pistemiehet olivat Florian Conz (SUI) 1+2, Emanuel Peter (SUI) 1+1 ja Raffaele Sannitz (SUI) 0+2. Sveitsi kohtaa välierissä Suomen ja Saksa pelaa sijoitusottelun Yhdysvaltoja vastaan.

USA - Tshekki 4-5 rl.
Ottelu oli erittäin tiukka ja ratkesi vasta rangaistuslaukauksilla. Tshekiltä onnistuivat: Zbynek Novak, Jan Rehor ja Jiri Novotny (voittomaali); epäonnistuivat: Petr Kanko ja Tomas Micka. USA:lta onnistuivat: Dave Spina ja Dwight Helminen; epäonnistuivat: Joey Crabb, Brian McConnell ja Bryan Miller. Ottelun parhaat pistemiehet: Petr Puncochar (CZE) 1+2 ja Lukas Chmelir (CZE) 0+2. Tshekki kohtaa välierissä Venäjän ja USA pelaa sijoitusottelun Saksaa vastaan.

Alempi loppusarja...

Ruotsi - Ukraina 9-4
Slovakia - Norja 4-4

Alemmassa loppusarjassa pelataan yksinkertainen sarja, johon on jo laskettu mukaan joukkueiden keskinäiset kohtaamiset alkulohkoissa. Viimeiseksi jäänyt putoaa MM-kisojen B-sarjaan. Ennen viimeisiä otteluita Ruotsi ja Slovakia ovat jo kuivilla. Putoaja ratkeaa huomisessa Norja-Ukraina-pelissä, jossa Ukrainalle riittä vain voitto putoamisen välttämiseksi.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Puolivälieristä

Sveitsi-Saksa ottelu ratkesi melkeinpä ensimmäisessä vaihdossa, kun Sveitsin pakki Beat Forster täräytti maalin. Sveitsi hallitsi peliä lukuunottamatta toisen erän jälkimmäistä puoliskoa, jolloin 3-1 kavennuksen jälkeen saksalaiset saivat muutamaksi minuutiksi hengen päälle. Sveitsin maalivahti Stephen Tobias oli kuitenkin näillä hetkillä mies paikallaan.

Saksan maalivahti pelasi huonon pelin, mutta ei ottelu siihen ratkennut. Sveitsiläiset pyörittivät peliä paljolti neljällä ketjulla ja linkkarimaan nuorten luisteluvauhti oli liikaa kolmella ketjulla jauhaneille saksalaisille. Saksalaiset näyttivät väsyneiltä - ilmeisesti voitot Tsekeistä ja Ruotsista olivat kuluttaneet voimavarat. Varsinkin joukkueen ykkösketju kapteeni Marcel Gocin johdolla pelasi huonon pelin. Saksan parhaana palkittiin kolmosketjun sentteri Yannic Seidenberg.

Sveitsiläisistä erottuivat edukseen maalivahdin lisäksi pakki Forster, jonka arvosanaa laski ottelun viime hetkillä harrastama nahinointi sekä hyökkäävä pakki Blidenbacher, joka teki komean maalin. Sveisin parhaana palkittiin hyökkääjä Stefan Schyneder , mutta yhtä hyvin palkinto olisi voitu antaa taitavalle Emanuel Peterille tai pienelle, nopealle ja aggresiiviselle Patrik Bartschille.

USA-Tsekki-ottelu oli tähän astisista peleistä mielestäni paras. Harmi vain että tuomariksi oli sattunut Lichtnecker niminen pillipiipari. Näkemissäni peleissä kaikissa on ollut tarkka (hyvä) tuomarilinja, mutta tämä kaveri vihelteli ihan mitä sattui. Ensimmäisessä erässä jokaisesta kaatumisesta lähetettiin mies jäähylle, vaikka peli oli hyvin siistiä. Toisessa erässä linja lieveni ja vain joka toinen kaatuminen vihellettiin, ja kolmannessa erässä lievennettiin linjaa lisää. Jatkoajalla sitten ei edes tuomittu selvää tsekkivirhettä. Munaton esitys tuomarilta, mutta onneksi hän ei onnistunut pilaamaan peliä.

Neljällä kentällisellä peliä pyörittäneet jenkin hallitsivat ottelun ensimmäisen erän alkua. He tekivätkin nopeasti kaksi maalia, ensimmäinen maalin edestä riparista ja toinen syöttö hyökkäysalueen nurkasta maalin edessä aivan vapaana olleelle jenkkisentterille. Pakkeja ei näkynyt mailla eikä halmeille. Tämän jälkeen tsekkivalmentaja vaihtoi maalivahtia (Koprivan Laskaan), vaikka minusta kumpikaan maaleista ei ollut molarin vika.
Vaihto oli kuitenkin hyvä taktinen veto tsekkivalmentajalta, sillä joukkueen peli piristyi hieman. Tsekki teki kavennuksen viidellä kolmea vastaan (Bakrilik nätisti ranteella), mutta erätaulle lähdettiin jenkkien kahden maalin johdossa kun tsekkipakki (#21?) ryntäsi keskialueella ohi omasta miehestään -> jenkeille kaksi vastaan yksi tilanne, josta ´kiekollinen mies laittoi teki oman ratkaisun ja laittoi kiekon takanurkaan.

Toisessa erässä tsekit sekottelivat ketjuja, ja lopulta löysivät sopivat kokoonpanot. Vaikka tsekit saivat kavennuksen erän loppuun, niin USA kuitenkin vei hienokseltaan peliä. Isokokoiset tsekkihyökkääjät jäivät usein pyörimään hyökkäysalueen nurkkiin eivätkä menneet maalille.

Kolmannen erän alussa Helminen teki ratkaisevalta tuntuneen 4-2 maalin tarkalla vedolla alatakakulmaan. Minusta maalivahti voi ottaa maalin osittain piikkiinsä, sillä maskia ei ollut ja kulma ei ollut paras mahdollinen, veto oli kuitenkin hyvä. Tässä vaiheessa en olisi lyönyt markkaakaan väsyneiltä näyttäneiden tsekkien puolesta. Ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla jenkin kuitenkin antoivat

Aika päättyi kirjaston koneella, jatkan huomenna.
 
Viimeksi muokattu:

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Välierät...

Venäjä - Tshekki 8-3
Venäjä voitti samoin numeroin, kuin vastaavassa alkusarjan ottelussa ja selvitti tiensä helposti loppuotteluun Sveitsiä vastaan. Laukaukset Venäjä kirjautti nimiinsä 37-25. Pistepörssin kärkimies Ilja Kovalchuk jatkoi loistavia otteitaan niittaamalla hattutempun ohi tshekkivahti Martin Laskan. Muita hyviä pistesaldoja ottelussa: Dmitri Semin (RUS) 0+3, Stanislav Chistov (RUS) 2+0, Marlan Havel (CZE) 1+1, Fedor Tutin (RUS) 0+2 ja Denis Grebechov (RUS) 0+2. Tshekki kohtaa pronssiottelussa Suomen.

Suomi - Sveitsi
Synkkä toinen erä, jonka Sveitsi vei nimiinsä 4-0 ratkaisi ottelun heidän hyväkseen. Suomi voitti laukaukset 37-17, mutta se ei riitä voittoon, kun vastustaja iskee enemmän maaleja. Torjunnat: Kari Lehtonen 13 ja Tobias Stephan 35. Suomen pistemiehet: Tomi Mustonen 1+0, Teemu Jääskeläinen 1+0, Tommi Jäminkin 0+1, Max Kenig 0+1 ja Jussi Timonen 0+1. Sveitsin parhaat pistemiehet olivat: Cyrill Buhler 2+1, Severin Blindenbacher 1+1, Jürg Dallenbach 0+2 ja Romano Lemm 0+2. Suomi kohtaa pronssipelissä Tshekin ja Sveitsi loppuottelussa Venäjän, jonka vähintään viiden maalin voitto on varmasti todennäköisempi kuin Sveitsin voitto edes maalilla.

Alempi loppusarja...

Ruotsi - Slovakia 5-1
Ruotsi voitti viimeisessä pelissään Slovakian melko helposti ja näin ollen varmisti alemman loppusarjan voiton. Lopulliseksi sijoitukseksi tuli seitsemäs, joka on varmasti todella kova pettymys Ruotsin tasoiselle kiekkomaalle. Myös Slovakialle jääminen vasta kahdeksanneksi ei ollut varmasti sitä mitä he turnaukselta odottivat. Ruotsin parhaat pistemiehet turnauksessa olivat Andreas Jämtin (3+4) ja Joakim Lindström (2+5). Slovakian paras oli Tomas Jasko (4+4).

Norja - Ukraina 5-2
Huolimatta voitostaan Norja jäi huonomman maalieron takia Slovakian taakse ja lopullisessa taulukossa yhdeksänneksi. Ukraina hävisi kaikki pelinsä ja jäi luonnollisesti viimeiseksi. Norjan paras pistemies turnauksessa oli lopulta Patrick Thoresen (4+2). Ukrainan harvoista maaleista suuren osan syötti Alexander Skorokhod ja oli niiden turvin joukkueensa paras pistemies saldolla 1+4.

Huomenna on turnauksessa välipäivä. Sunnuntaina pelataan viimeiset kolme ottelua:
Loppuottelu: Venäjä - Sveitsi
Pronssiottelu: Suomi - Tshekki
Ottelu sijoista 5-6: USA - Saksa
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Nissinen oli tosi hyvä. Kalpalla hyvä maalivahti tulevaisuutta varten. Tietenkin olettaen, että joku muu joukkue ei häntä vie. Antoi paljon paremman kuvan kun kovan kohun saanut Lehtonen eilen.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Viimeiset pelit...

Sijat 5-6: USA - Saksa 1-2
Maalintekijät: Joey Crabb (USA), Stephan Gottwald (GER) ja Benjamin Barz (GER). Saksa sijoittui lopulta viidenneksi ja USA kuudenneksi. Saksan paras pistemies turnauksessa oli odotetusti Marcel Goc (2+4). Paras maalintekijä oli Stephan Gottwald (4 maalia). USA:n ykkönen oli pisteissä Dwight Helminen (3+5) ja maaleissa Joey Crabb (5 maalia).

Pronssiottelu: Suomi - Tshekki 2-1
Tshekin maalin teki Petr Kanko. Suomen pistemiehet: Sean Bergenheim 1+1, Topi Jaakola 1+0 ja Mikko Koivu 0+1. Suomelle pronssimitalit. Koko turnauksessa Tshekin paras oli pisteissä ja maaleissa Petr Kanko (6+1). Myös Jiri Novotny sai tililleen seitsemän tehopistettä (4+3). Suomen joukkueessa eniten pisteitä tekivät: Mikko Koivu (2+3), Tomi Mustonen (3+1), Sean Bergenheim (3+1), Tommi Jäminki (2+2) ja Max Kenig (1+3).

Loppuottelu: Venäjä - Sveitsi 6-2
Parhaat pistemiehet: Ilja Kovalchuk (RUS) 3+1, Juri Trubachev (RUS) 0+3, Fedor Tutin (RUS) 1+1, Timofei Shishkanov (RUS) 1+1 ja Alexei Kaigorodov (RUS) 0+2. Venäjä oli suorastaan ylivoimainen joukkue koko turnauksen ajan ja tuleva NHL-tähti Ilja Kovalchuk oli yhtä ylivoimainen pelaaja - kuusi ottelua, tehopisteet 11+4=15! Sveitsin paras pistemies turnauksessa oli Patrik Bartschi (5+2).

Lopullinen järjestys oli siis seuraava:
1. Venäjä
2. Sveitsi
3. Suomi
4. Tshekki
5. Saksa
6. USA
7. Ruotsi
8. Slovakia
9. Norja
10. Ukraina

Pistepörssi:
1. Ilja Kovalchuk (RUS) 11+4=15 pts
2. Igor Grigorenko (RUS) 6+4=10
3. Juri Trubachev (RUS) 2+7=9
4. Tomas Jasko (SVK) 4+4=8
5. Dwight Helminen (USA) 3+5=8

Maalipörssi:
1. Ilja Kovalchuk (RUS) 11 maalia
2. Igor Grigorenko (RUS) 6
3. Petr Kanko (CZE) 6
4. Joey Crabb (USA) 5
5. Patrik Bartschi (SUI) 5

Puolustajien pistepörssi:
1. Kirill Koltsov (RUS) 1+6=7 pts
2. Petr Puncochar (CZE) 2+3=5
3. Severin Blindenbacher (SUI) 2+3=5
4. Alexander Skorokhod (UKR) 1+4=5
5. Fedor Tutin (RUS) 1+4=5
6. Igor Kniazev (RUS) 1+4=5

+/-
1. Igor Kniazev (RUS) +13
2. Ilja Kovalchuk (RUS) +12
3. Igor Grigorenko (RUS) +11
4. Kirill Koltsov (RUS) +10
5. Fedor Tutin (RUS) +9

Jäähypörssi:
1. Igor Zemchenko (UKR) 35 min
2. Beat Forster (SUI) 34
3. Andreas Jämtin (SWE) 26
4. Ilja Kovalchuk (RUS) 26
5. Igor Kniazev (RUS) 24
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Venäjän suurlupaus Ilya Kovalchuk oli tänään finaalissa, jonka kaikki varmasti telkkarista katsoivat, suorastaan maaginen. Häntä katsellessa tuli mieleen aivan kuin Pavel Bure olisi pelannut. Todella upeaa katsottavaa ja täytyy ihmetellä kuinka sokeita Atlantan scoutit ovat, jos Atlanta ei ykkösvarausvuoroaan tähän nuorukaiseen käytä.

Tai kuinka hyvä Jason Spezzan täytyy olla, jos hänet ykkösenä varataan?

Itse näkisin, että ainoa syy, miksi Ilya Kovalchuk ei olisi NHL:n ykkösvaraus ensi kesän Entry Draftissa, on julkisuudessakin olleet puheet Kovalchukin asenneongelmista. Hänellähän on, kuten pelistäkin varmasti huomasitte, tapana pitää itse kiekkoa paljon ja jos hän ei kiekkoa saa, hän tiuskii ja kiukettelee joukkuetovereilleen. 20-vuotiaiden MM-kisoissa ilmeni tapaus, jossa Kovalchuk olisi kiukutellut pelikavereilleen, kun ne eivät syöttäneet hänelle tarpeeksi.

Mutta pelitaidot ovat ainakin kohdallaan. Eikä siinä ole mitään vikaa, jos pitää kiekkoa paljon, jos tehot ovat tällaista luokkaa. Tuollaiset kiukuttelut, tiuskimiset yms. johtavat ennen pitkää maineeseen, josta saa vähemmän mairittelevan lisänimen "Locker Room Cancer" ja se heikentää Kovalchukin osakkeita. Vai onko jo heikentänyt?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Toinen.

Primadonnaa tuli esille siinäkin, kun Ilja lähti kostamaan täysin puhdasta taklausta mikä oli kohdistunut häneen. NHL:ssä jos menee heittämään tuollaisen ruman laitataklauksen kostoksi, niin no kaikki tietävät mikä on Iljan naaman kohtalo sen jälkeen.

Kunhan luonnetta jalostettaisiin, niin kyllä on kaikki mahdollisuudet tulla uudeksi Bureksi, jos sallittaneen tämä vertaus.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Kyllä se Kovalchukille viimeistään siellä Ison Veden takana sitten opetetaan, että miten/milloin taklataan ja miten/milloin lähdetään kostamaan. Tuskin Kovalchuk kuitenkaan itse niitä hommia joutuu kovin paljoa hoitelemaan, vaikka isokokoinen onkin. On kyllä mielenkiintoista nähdä, että riittääkö pelkkä teoriatunti vai tarvitseeko Ilja-poika myös käytännönopetusta aiheena P-Amerikkalaisen kiekkoilun kirjoittamattomat säännöt.
 

Potaichuk #67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät ja Detroit
Tämä Kovalchuk oli kyllä aivan uskomaton!! Niin loistavia harhautuksia ja sellainen mailankäsittely, että huhhuh.. On ihme, jos ei NHL:ään varaus käy ja nopeaa. Ainoa miinus oli kyllä tuollainen kostaminen. Venäjällä kyllä on aina ennenkin ollut näitä superlupauksia. Viimeisenä mainittakoon Afinogenov.
 

Potaichuk #67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät ja Detroit
Onkohan mahdollista saada jostain kyseisestä pelaajasta tietoja? Muutenkin olisi kiva saada linkki johonki Venäjän Superliigan sivuille, josta löytyisi tilastoja, pelaajalistoja ja muuta sen sellaista.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kisoista ja Kovalchukista

Hienot kisat saivat nolon päätöksen, kun sveitsiläiset Samnitz ja Forster alkoivat jahdata loppuottelussa Kovalchukia. Samnitzille olisi pitänyt antaa henkilökohtainen kymppi siinä vaiheessa kun näytteli keskisormea ohi luistelleelle Kovalchukille. Tuomarilla hävisi ote pelistä ottelun loppupuolella, kun peli alkoi mennä sikailuksi. Muuten loppuottelu eteni samantapaisesti kuin muutkin Venäjän pelit. Ensimmäinen erä on tasainen, mutta toisessa venäläiset pistävät uuden vaihteen peliin ja pudottavat vastustajan kyydistä. Harmittaa kun en nähnyt miten ruotsalaiset pystyivät vastaamaan tuohon venäläisten vetoon, koska ne kuitenkin voittivat venäläiset alkusarjassa. Ottelu oli kylläkin ruotsalaislle elintärkeä, ja venäläisille sillä ei ollut sijoittumisen kannalta mitään merkitystä.

Kovalchuk valittiin ansaitusti turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi ja all-starsin vasempaan laitaan. Se, mikä erottaa hänet muista taitavista venäläisistä oli hillitön halua tehdä maaleja ja ratkaista. Kovalchuk haastaa pakin joka kerta ja pyrkii maalintekopaikalle, josta lähtee ranteella veto. Ensimmäisissä peleissä tuo superitsekäs tyyli v-tutti meikäläistä, mutta turnauksen lopussa alkoi ymmärtää miksi valmentajat peluuttivat miestä todella paljon. Tämä jätkä elää tunteella peleissä 110 %:sesti ja sen voitonhalu on hillitön. Olisipa Suomella ollut yksi tälläinen maalintekijälaituri, niin loppuottelussa olisi pelannut Suomi eikä Sveitsi.

Alkusarjan otteluissa Kovalchuk pelasi itsekkäämmin kuin välierässä tai loppuottelussa. Alkusarjan ottelussa Tsekkiä vastaan hän oli kiekoton mies 2-1 hyökkäyksessä, pakki peitti syöttälinjan ja keskittyi ottamaan Kovalchukin, jolloin kiekollinen mies yritti omaa ratkaisua, jonka maalivahti torjui. Tilanteen jälkeen Kovalchuk luisteli ko. joukkuetoverinsa luo ja suu ja kädet alkoivat käydä eikä sanomasta ollut minkäänlaista epäselvyyttä. Siinä supertähti kertoi oman näkemyksensä tehdystä ratkaisusta eli "v-ttu eks sää nähny että mää olin vierellä, sun olis pitäny syöttää eikä vetää."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös