2001 Draft - Spezza vs. Kovachuk, Ruutu vs. Koivu

  • 2 399
  • 6

md17

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitäs mieltä täällä ollaan tulevasta varaustapahtumasta?
<BR>Isossa maailmassa velloo melkoinen juupas eipäs -keskustelu draftin kovimmista nimistä, eli Ilya Kovalchukista ja Kanadan Jason Spezzasta. Yleinen käsitys tuntuu olevan, että Kovalchukilla on enemmän \'raakaa talenttia\' ja että kaveri on pelillisesti varsin kova kokonaisuus. On taitoa, nopeutta ja kokoa. Kaiken lisäksi Kovalchuk pelaa fyysistä peliä ja omaa myös melkoisen mean streak:in. WJC:n aikana ja jälkeen on käyty kovaa keskustelu Kovalchukin itsekkäästä pelistä tuossa turneessa. Toisen käden tietojen perusteella liigajoukkueessa (Spartak) Kovalchuk on kuitenkin myös muistanut jakaa kiekkoa kavereille, ja hyvällä menestyksellä.
<BR>Jason Spezza puolestaan kuvataan isoksi, ehkä hieman hitaaksi, mutta erinomaisen peliälyn ja kädet omaavaksi peliä rakentavaksi sentteriksi. Ennen Moskovan kisoja Spezza oli useimpien listoilla selkeästi Kovalchukia jäljessä, mutta Spezzan hyvä peli turnauksessa, ja Kovalchukin ei niin hyvä joukkuepelaaminen, tuntuvat kaventaneen eroa. Hommasta on siis saatu taas aikaan se perinteinen \'good Canadian kid vs. selfish Russian head case\' klishee. Näissä luonneasioissa olisi hyvä muistaa myös se, että Spezza ruinasi itselleen siirron Don Cherryn piskeistä parempaan joukueeseen... Kuitenkin näyttää siltä, että kumpi tahansa voidaan valita ykkösenä. Saattaa riippua ensimmäisenä varaavan joukkueen tarpeista.
<BR>Kolmas mielenkiintoinen nimi on venäläinen taskuraketti S. Tchistov. Kaveri on kuulemma huipputaitava, mutta todella pieni. Saa nähdä uskaltaako joku urhea GM jättää sen iänikuisen koon vähemmälle huomiolle.
<BR>Suomalaisittain on mielenkiintoista se, että Koivu tuntuu olevan monilla listoilla Ruut/dun edellä. On lienee selvää, että Tuomo on tällä hetkellä ainakin kypsempi pelaaja kuin Koivu. Fyysisellä kehityksellä saattaa olla tässä oma osuutensa, ja potentiaaliahan on aina vaikea arvioida. Mitenkähän paljon se nimi mahtaa Koivun osalla vaikuttaa... Oli niin tai näin, ainakin minun listallani Ruutu olisi vielä Koivua edellä.
<BR>Entäs Tuukka Mäntylä. Jotkut ovat yrittäneet tehdä Tuukasta jopa ykköskierroksen varausta. Karu totuus on se, että Mäntylä on yli-ikäinen ja puolustajaksi puolikokoinen. Yllätyn, jos menee ekalla kolmella kierroksella, vaikka Timosen, Rafalskin ja Vishnovskin kaltaisten pelureiden menestys sattaa hieman uusia tuulia puolustajien koon painotukseen tuodakin.
<BR>CSS:n uusimmalla eurooppalaisten listalla Ruutu (3.) oli ohittanut Koivun (4.). Mäntylä oli peräti 14. ja toinen yli-ikäinen, V. Hämäläinen 27. Yllättäen Tuomas Pihlman ei mahtunut 30 \'parhaan\' joukkoon. Itse pitäisin Pihlmania ainakin Hämäläistä lupaavampana.
<BR>
<BR>Tulipas pitkä mupellus.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tällä hetkellä Kovalchuk on scouttien listoilla selvästi edellä Spezzaa hieman alakanttiin menneistä MM-kisoista huolimatta. Kovlachukin peli Venäjän kakkosliigassa Spartakin joukkueessa on ollut vakuuttavaa. Vasta Kovalchuk teki neljä maalia yhdessä ottelussa! Spartakilla on nimekäs materiaali (mm. Georgi Jevtjuhin, Pavel Agarkov jne.), mutta siitä huolimatta Kovalchuk on joukkueen paras pistemies.
<BR>
<BR>Kovalchukin asenteesta on ollut paljon juttua. Häntä pidetään todella kilpailuhenkisenä ja rajusti yrittävänä pelaajana. Hän on myös \"kunnostautunut\" tappelijana. Tosin Kovalchukin uran kannalta olisi parempi, että hän jättäisi tappelut puukäsien asiaksi ja keskittyisi pelaamiseen. Joka tapauksessa Kovalchukilla on tämäkin osasto hallussa.
<BR>
<BR>Kovalchukin ainoa todellinen heikkous on todellakin se, että hän ei syötä tarpeeksi usein (tosin samaa on sanottu Buresta ja Jashinista, jotka ovat nousseet supertähdiksi NHL:ssä). Nuorten MM-kisoissa tämä tuli esille. Kovalchuk yritti ratkaista kaikki ottelut kuljettamalla kiekon omasta päästä vastustajan maaliin asti. 17-vuotiaalle tämä oli vielä liian kova haaste.
<BR>
<BR>Mutta aivan kuten äsken sanottiin, seurajoukkueessaan Spartakissa Kovalchuk ei ole pelannut itsekkäästi. Itsekkäät ja kukkoilevat nuoret pannaan Venäjällä nopeasti kuriin veteraanien toimesta, olivatpa nämä sitten miten lahjakkaita hyvänsä. Nuorten kisoissa Kovalchuk oli itse kingi ja se heijastui hänen otteisiinsa negatiivisesti.
<BR>
<BR>Kovalchuk on todellakin lahjakas. Hän on ehkä maailman 10-20 parhaan luistelijan joukossa jo nyt. Hän on iso ja vahva ja erinomainen harhauttaja ja maalintekijä. Häntä on verrattu 17-vuotiaaseen Jaromir Jagriin sillä erotuksella, että Kovalchuk on huomattavasti nopeampi! Kovalchukilla on vielä paljon matkaa Jagrin tasolle, mutta kaikki fyysiset edellytykset ovat olemassa. Loppu on kiinni Kovalchukin asenteesta ja myös onnesta. Kovalchuk ei todennäköisesti koskaan tule pelaamaan Mario Lemieuxin joukkueessa tai voittamaan Stanley Cupia kahdella ensimmäisellä kaudellaan. Hänet tulee valitsemaan yksi NHL:n huonoimmista joukkueista. Ehkä siksi olisi parempi, että Kovalchuk olisi vielä vuoden tai pari Venäjällä kehittymässä Buren, Jashinin, Mogilnyn ja Fedorovin tapaan. Paikka NHL:n laajennusjoukkueen kolmosketjussa ei ole 18-vuotiaalle välttämättä paras mahdollinen paikka pelata. Mielestäni Marian Gaborikillekin olisi tehnyt hyvää olla vielä vuosi Euroopassa.
<BR>
<BR>
 

md17

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Myös esim Panthers tai Islanders, ehkä jopa Habs saattavat \'hyvällä\' tuurilla saada 1-2:n varausoikeuden. Sekä Floridalla että NYI:llä on ihan mukavasti nuoria lupauksia listoillaan, eivätkä varmaan pitkää aikaa pohjamudissa ryve. NYI sillä edellytyksellä että M.M.M. heivataan pihalle. Kovalchuk- Connolly-Isbister Hamrlikilla ryyditettynä ei varmaan olisi yhtään pöllömpi ketju parin vuoden päästä.
 
Minulle Ruutu ja Koivu ovat kutakuinkin saman arvoisia. Ruutu tällä hetkellä hieman edellä johtuen peliajasta ja roolista Liigassa. Mutta Koivulla plussana on koko (pituus).
<BR>
<BR>Onhan yleisesti tiedossa että muutettuaan ison veden taakse monet eurooppalaiset syötyään paikallista kaurapuuroa ovat saaneet runsaasti lihaa luiden ympärille (Selänne,Koivu). Pituuskasvuun em. kaurapuuro ei juuri vaikuta (ainakaan vielä).
<BR>
<BR>Mutta entäs vanhemmat pelaajat ? Onko niitä tyyliin, Eloranta, Alatalo ym. Jotka olisivat lähdössä vanhoilla päivillään vuolemaan tuohta ?
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Quote:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
<BR>2001-01-25 14:01, The Original Jags kirjoitti:
<BR>
<BR><b>Tällä hetkellä Kovalchuk on scouttien listoilla selvästi edellä Spezzaa hieman alakanttiin menneistä MM-kisoista huolimatta. Kovlachukin peli Venäjän kakkosliigassa Spartakin joukkueessa on ollut vakuuttavaa. Vasta Kovalchuk teki neljä maalia yhdessä ottelussa! Spartakilla on nimekäs materiaali (mm. Georgi Jevtjuhin, Pavel Agarkov jne.), mutta siitä huolimatta Kovalchuk on joukkueen paras pistemies.</b>
<BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
<BR>
<BR>Kovalchukin pisteet scouttien silmissä rapisivat nuorten MM-kisojen aikaan, koska miehen (pojan?) asenteesta oli paljon juttua. Joukkuetoverit kuulemma kertoivat, että Kovalchuk haluaa pitää kiekkoa koko ajan itsellään -kuten sanoit- ja raivostuu jos muut eivät syötä hänelle.
<BR>
<BR>Tuollaista on puhuttu Kanadan kiekko-ohjelmissa. Mm. Bob MacKenzie oli rankannut Kovalchukin Spezzan edelle ennen kisoja, mutta asenneongelmien takia, Spezza siirtyi hänen papereillaan johtoon. Hän kuulemma käytti noin kymmenen scoutin tietoja mielipiteissään.
<BR>
<BR>Saa nähdä, mikä on tilanne kun seuraavat listat julkaistaan.[addsig]
 

temmi44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Uskon, että Ruudusta kehittyy vielä erittäin taitava vakio nhl kokoonpano pelaaja, mutta veikkaan että Koivu on seuraava Steve Kariya.
 

danzig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks
Ja täällä ollaan!!! Yleisön pyynnöistä huolimatta...
<BR>
<BR>Asiaan. Henkilökohtaisesti sanoen, Ruutu nousee korkeammalle. Tosin on vaikea sanoa, vertaako Koivua tuntemattomaan isoveljeensä. Mieshän ei pelaajana välttämättä ole kovin samankaltainen. Ja kun Ruutua vertaa \"veli-veljestä-polvi-vähenee\" -jarkkoon, niin Nuori poika näyttää Mariolta.
<BR>
<BR>
<BR>Kovalchuk-kysymykseen sanoisin vain, että pelaajassa on monia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat pelaajan hyvyyteen/arvoon. Jagsin silmissä pelaajan alkuperämää merkkaa 90 % pelaajan hyvyydestä. Itse sanoisin, että Itsekkyys on todella negatiivinen ominaisuus, joka rikkoo joukkuehengen. Jääkiekko kun on joukkuepeli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös