Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

2000-luvun suomalainen pelaajatuotanto – onko vielä liian aikaista?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana adolf, 16.10.2015 klo 14.57.

 1. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Sain katseltua nuo U-17 Kanadan pelejä ja täytyy todeta, että eivät nuo kolme -01 jotka olivat -00 matkassa esittäneet mitään sellaista, joka puoltaisi heidän paikkaansa joukkueessa. Näin porilaisena täytyy todeta, että meilläkin on terveinä ollessaan 3 poikaa, joiden pitäisi mahtua -00 joukkueeseen heittämällä. No eivät vain kaikki mahdu syystä taikka toisesta. Samat sanat silti muutaman muunkin pojan kohdalla, mitä olen tässä seuraillut. Eivät ole Porista. No ehkäpä muutoksia tulee, mutta epäilen vahvasti.
   
 2. Orvelo Jäsen

  -02 syntynyt Christoffer Sedoff on vetänyt pakin paikalta hienot tehot 5+13 kolmeentoista otteluun C-nuorten sm-karsintasarjassa. Pelaa Hifkin paidassa ykköspakkiparissa tänäänkin.

  ps. näyttää tehneen jo ensimmäiseen erään 0+3
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2016 klo 19.49
 3. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Pientä katsausta:

  A-nuorissa
  Niklas Nordgrenilla on 22 ottelusta tehot 7+9=16 ja on pistepörssin 83. Mikko Kokkonen on kerännyt 22 ottelussa tehot 5+8=13. Jesperi Kotkaniemellä tehot 6 ottelussa 1+4=5. Niin ja Leevi Aaltosella on kaksi peliä tehoitta A-nuorissa.

  B-nuorissa
  Leevi Aaltosella pisteitä 23 ottelussa 14+24=38, on kahden pisteen päässä pistepörssin kärkipaikasta, jota pitää hallussa kolme ottelua enemmän pelannut Matias Maccelli. Veeti Miettisellä tehot 27 ottelussa 16+17=33.

  C-nuorissa
  Kasper Simontaival on kerännyt 22 ottelussa tehot 42+20=62. Lohkon toiseksi parhaalla Aku Rädyllä pisteitä kasassa 43. Toiseksi paras -02 syntynyt Aatu Räty on tehnyt 22 ottelussa tehot 13+18=31. HIFK:n puolustaja Christian Siedoffilla on kasassa toisessta lohkosta 21 ottelussa tehot 7+16=23. Toisen lohkon parhaalla on kaksi pistettä enemmän kuin Simontaipaleella.

  Lainaus:
  Joo, tietysti sisäisen :D
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2016 klo 10.00
 4. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Onko Nordgren siis HIFK:n sisäisen pistepörssin seitsemäs vai miten? Ei tuolla pistemäärällä luulisi koko sarjan pistepörssissä kovin korkealla olevan. :)
   
 5. adolf Jäsen

  Kovia pisteitä paukuttanut Kokkonen. Onko kukaan puolustaja 15-vuotiaana tehnyt A-junioreissa noin paljon pisteitä?
   
 6. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:

  Täytynee tarkistaa, mutta Vaakanainen tulisi ensimmäisenä mieleen. No kun tarkistin, niin ihan vastaaviin tehoihin ei Vaakanainen saman ikäisenä yltänyt, vaikka hyvät tehot tekikin. Täytyy toisaalta muistaa, että Nuorten SM-liiga on sittemmin kasvattanut joukkuemäärää ja tasoerot ovat melkoiset ja tuntuu sarjan taso laskevan hiljalleen kausi toisensa jälkeen. Se ei tietenkään ole yhtään Kokkosen hienoista tehoista pois.
   
 7. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Ainakin Aki-Petteri Berg kaudella 1992-93 takoi mukavat 18+24 tehot 39 ottelussa. Berg oli vielä koko tuon kauden 15 vuotias, toisin kuin Kokkonen täyttää tammikuussa 16 vuotta. Seuraavina kausina Bergin tehot sitten kummallisesti tippuivatkin A-junnuissa.

  Enempää en tarkistanut vanhoja tilastoja Kimmo Timosen lisäksi. Uusista katsoin kauteen 2010-11 asti.
   
 8. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Toni Utunen tosiaan ilmeisesti tekee liigadebyyttinsä huomenna
   
 9. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lupaavalta näyttää ainakin tässä vaiheessa vuosien 2019 (Matias Maccelli, Leevi Aaltonen, Mikko Kokkonen, Kaapo Kakko jne.) ja 2020 (Veeti Miettinen, Kasper Simontaival, Christoffer Sedoff) draftit näin suomalaisittain.

  Osaako joku kertoa enemmän Maccellista? Minkä tyyppinen pelaaja kyseessä? Pisteitä näkyy ainakin nakuttavan kovaa tahtia. Ilmeisesti pelintekijä, kun katsoo tämän ja aiempien kausien syöttöpisteiden määrää.

  Lainaus:
  Tätä olen monesti miettinyt, että pelasiko Berg todellakin noin huikean kauden vai onko Eliteprospectsin tilastoissa kenties virhe? Nuorten SM-liigan tilastoissa on ainakin sellainen virhe, että joku Lauri Selänne olisi tehnyt 10-vuotiaana A-junnuissa 22 ottelussa tehot 13+7. Siihen olisi tuskin Teemu Selännekään pystynyt. Syntymävuosihan tässä on siis merkattu väärin Laurille, kun sen kuuluisi oikeasti olla 1980.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2016 klo 01.07
 10. adolf Jäsen

  Osaako kukaan sanoa mitään TPS:n -01 syntyneestä Leevi Teissalasta?
   
 11. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Lainaus:
  Syntymävuosi korjattu.

  Bergin tehoja en uskalla korjata, mutta olen itsekkin jo kauan miettinyt, että pakko olla joku virhe tai sitten nuo tehot on isketty B-junnuissa tms. sillä esim. Jääkiekkokirjat (esim. oma 1996/97) ei Bergille anna tuolle kaudelle minkäänlaisia tilastoja, vasta kaudesta 1993/94 ja siitä eteenpäin löytyy. Pystyisikö esim. palstan tilastonikkareiden parhaimmistoa oleva @Mr.Fox kertomaan onko tuossa varmasti virhe, että voisin korjata sen?
   
 12. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Vuonna 2000 syntyneet pakit tekee tänään suorastaan invaasion liigajäille ja myös KooKoon puolustaja Santeri Salmela tekee liigadebyyttinsä tänään ja suoraan ykkösparissa ainakin paperilla.
   
 13. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  Lainaus:
  Hm... voin tarkistaa vaikka viikonlopun aikana.
   
 14. forrest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Bergin sarjaksi oli vahingossa laitettu C:n sijasta A, mikä on nyt korjattu.
   
 15. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Lainaus:
  Kiitokset. Täysin inhimillistä, että mukaan mahtuu myös virheitä. Joka tapauksessa Eliteprospects on todella ammattimainen sivusto ja tietokanta on kerrassaan uskomattoman laaja.
   
 16. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Eliteprospects.com - Kasper Simontaival

  Kasper Simontaival on mielenkiintoinen 14-vuotias, C:n SM-karsintasarjassa tosiaan 22gp 42+20=62. EP:sta löytyy myös -92 syntynyt Matias ja -94 syntynyt Niklas jotka lienevät isoveljiä. Molemmilta löytyy junnu-uraa Tapparan paidassa, ei kuitenkaan lähellekään noin kovia pistemääriä.
   
 17. Orvelo Jäsen

  Kärppien Kasper Puutiolle tänään ensimmäinen matsi B-junioreissa.
   
 18. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kuluneena viikonloppuna Ruotsi-maaotteluissa Suomen U16-maajoukkueessa pelannut Kaapo Kakko pelaa myös Suomen U17-maajoukkueen mukana Tshekissä 28.-30.12. Sen sijaan joukkueessa ei ole taaskaan B-nuorten SM-alkusarjan pistepörssin voittanut Matias Maccelli, joka ei pelannut siis myöskään U17 WHC:ssä. Toivoa sopii, että Maccellin nimi löytyy U18-maajoukkueen listalta.
   
 19. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  Ja sille, ettei Matias Maccelli ole joukkueessa on ihan selvä syy. Kakko on huolellinen kiekollisena ja kiekottomana, Maccelli on molemmissa tapauksissa huolimaton. Kiekottomana jopa haitaksi omalle joukkueelleen. Joukkuepelaajana epäluotettava, toki pisteiden valossa hyödyllinen. Harmi, kun B:n sarjoissa ei ole +- tilastoja näytillä. Kakko on myös liideri vuotta vanhemmissa, Maccelli taas menee sieltä missä ei ole aitaa lainkaan.

  Varsinkin kuluvalla kaudella olen nähnyt riittävästi ko. pelaajien pelejä ja jos vaakakupissa on jompikumpi, valinta on ehdottomasti suhteella 90-10 Kakko.
   
 20. adolf Jäsen

  Niin tosissaan Suomen U16 maajoukkue voitti 2/3 kertaa Ruotsin tänä viikonloppuna. Linkki pelien tilastoihin.

  Tämä -01 syntyneiden ikäluokka vaikuttaa mielenkiintoiselta ja lupaavalta ryhmältä.
   
 21. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  En minä Kakon valintaa molempiin joukkueisiin kritisoinutkaan. Tarkoitin vain, että ilmeisen lahjakas pelaaja kyseessä kun pääsi näin lyhyellä aikavälillä kahden eri ikäluokan maajoukkueisiin.

  Ja nyt ymmärrän täysin Maccellin ulos jättämisen.
   
 22. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  En niin ymmärtänytkään, mutta kirjoituksestani saattoi toki saada sen kuvan.

  Harmittaa aina tuollaiset tapaukset (esim. Maccelli), kun on annettu lahjat ja tehty tuhansia toistoja, jotkut tulee selkäytimestäkin, niin hukkaan menee. Ainakin niin kauan, kunnes pelaaja itse huomaa, että jääkiekosta voi oikeasti tyhmempikin kaveri saada rahaa ja kaivaa työhaalarit esiin. Kyseessä kuitenkin luova ja viihdyttävä pelaaja, mutta kun ominaisuudet pitäisi valjastaa joukkueelle.
   
 23. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Kävin katselemassa viikonloppuna B-junioreiden matsin Ässät-Hifk ja täytyy kyllä ihmetellä millä eväillä esimerkiksi Rannisto pelaa maajoukkueessa. Onko kysessä pelkästään koko edellä ajattelu vaiko mikä? No minulle ei tietenkään riitä tuo kompetenssi valitsemaan pelaajia maajoukkueisiin eikä edes yhteen sellaiseen. Ei ole tarkoitus lyödä pelaajaa maanrakoon, mutta tällä hetkellä ei tunnu kyllä U-17 joukkueelle tulevan menestystä, jos parempia pelaajia ei löydy. Uskoisin heitä kyllä olevan.
  Nordgren oli kyllä taas tehokas pisteiden valossa. Ehkäpä vauhti oli hieman erilainen hänelle mihin on tottunut A:n mukana pelatessa. Tuntui tilanteet tulevan jotenkin silmille oman vauhdin ansiosta tai muut eivät pysyneet samalla kartalla. Yllättävän tiukoilla oli Hifkin pojat tällä kertaa numerollisesti. Pieniä jääkiekkoilijoita on ollut maailman sivu ja menestyneitäkin sellaisia. Jos Nordgren ei tuosta kasva tai luistin ala kulkea ehkäpä vielä pykälää kahta kovempaa, voi olla vaikeaa nyös kansainvälisen uran kera. Pieneltä poika näytti ja näytti olevan pituudeksi merkattu 171 cm. Ei varmaan kovinkaan paljoa pidempi poika tai miehenalku ole. Tällä hetkellä näppärä ja maalivainuinen seppä. Toivottavasti suuntaa jatkuu ylöspäin.
   
 24. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Olisiko siitä ollut apua, että isänsä nimi on Kimmo?
   
 25. Mikael Pelzfuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  U16-, U17- ja U18-maajoukkueet pelaavat parhaillaan omissa turnauksissaan. U16 voitti Riihimäellä kaikki ottelunsa, mutta vastustajina olivat Saksa, Sveitsi ja Slovakia. U17 on pelannut kaksi kertaa Tsekkiä vastaan, tuloksina voitto ja tappio. Huomenna joukkueet kohtaavat kolmannen kerran.

  U18 pelaa turnauksessa Sveitsissä ja voitti Slovakian rankkareilla, hävisi Tshekille ja voitti Sveitsin. Huomenna joukkue kohtaa vielä Saksan. Näistä peleistä ei ehkä kannata vetää kovin isoja johtopäätöksiä, sillä kaikkien maiden ikäluokan kerma pelaa parhaillaan nuorten mm-kisoissa. Ali-ikäinen Jesperi Kotkaniemi on ainakin tehnyt hyvät tehot (2+2) ja Joni Ikonen teki Sveitsiä vastaan hattutempun.

  U16-joukkueessa pisteitä on syntynyt aika tasaisesti ja tuo porukka näyttää aika lupaavalta. Saksa-ottelun ottelupöytäkirjasta bongasin saksalaispuolustaja Tommy Pasasen, joka on 192-senttinen 15-vuotias. Pasasen isä on imatralaislähtöinen suomalaiskiekkoilija, joka valmentaa nykyään DEL-sarjassa. Tommy on ainakin eliteprospectsin mukaan vain Saksan kansalainen eikä voisi siis edustaa Suomea. Ei hän ehkä Leijoniin mahtuisikaan, mutta tällä hetkellä hän kiekkoilee Salzburgin Red Bullissa, joten ihan kohtalaisesta kiekkoilijasta taitaa olla kyse. Olisihan se ihan hauskaa, jos puolisuomalainen nousisi vaikka Saksan maajoukkueeseen. Saataisiin sellainen jääkiekon Nico Rosberg.