Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

2000-luvun suomalainen pelaajatuotanto – onko vielä liian aikaista?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana adolf, 16.10.2015 klo 14.57.

 1. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Lainasin nyt kuitenkin koko viestin laiskuuttani. Ei ollut tosiaan paljoa kotiin tuomisiksi. Huono ja huono ikäluokka. Voisiko tosiaan johtua päävalmentajan työkalupakin tyhjyydestä tuo suoriutuminen. Esimerkkinä juurikin tuo mainitsemasi Killinen ja muutamat muutkin ratkaisut. Kun poika/miehenalku ei saa käytännössä mitään aikaiseksi, mikään ei kuitenkaan muutu. Sama pelisysteemissä. Oli nähtävissä jo ensimmäisessä pelissä, ettei pelitapa ole kuosissa. Slovakit vain taisivat väsyä kolmannessa erässä. Kanada tuli ja vei peliä nopeammalla tempolla joka puolella kenttää. Hirttäytyminen johonkin ennalta valittuun ei vain toimi. Pitää pystyä muuntautumaan vai onko muuntautuminen epäonnistumisen myöntämistä. Venäjä pelissä oltiin näennäisesti kuskin paikalla ja viimeinen matsi nyt oli aikamoista sumussa seikkailua.
   
 2. ijuka Jäsen

  Toki antaisin valmennukselle rutkasti risuja, olet siinä täysin oikeassa. Peluutus nyt on aivan ilmiselvä. Killisen YV-viisikko tosiaan näytti kuin tasakentällisin olisivat pelanneet ja silti vastuuta vaan ropisi. Eikä se pelisysteemikään mitään päätähuimaavaa ollut.

  Mutta ei kaikkea tätä turnauksen epäonnistumista siltikään voi mielestäni panna valmennuksen piikkiin. Ikäluokka kuitenkin on yksinkertaisesti kehno. Ei noita varteenotettavia 2018-varauksia ole kuin muutama(Kupari, Kotkaniemi, Ylönen, Utunen), eikä kukaan ole korkealla ensimmäisellä varauskierroksella varattava, ainakaan alustavasti. Ehkä joku Kupari voinee nousta top kymppiin hyvällä tuurilla. Ja kuten jo mainitsin, sekin kertoo jotain että Aaltonen kaikkine huomattavine vajaavaisuuksineen oli kuitenkin yksi joukkueen ainoita pelaajia jolla sentään oli jotain mahdollisuuksia saada jotakin jopa aikaan hyökkäyspäässä.
   
 3. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Vaikeaa ja vaikeaa. 2-3 vuoden kuluttua Aaltonen on edelleen vasta 18-19-vuotias. Mikä vaikeuksia hänellä silloin voisi olla? Jos tarkoitat, että vaikeaa nousta NHL-kokoonpanoon, niin siinä olet tietenkin oikeassa. Eipä sellaisessa Laineen lisäksi kukaan muukaan suomalainen ole vuosikausiin onnistunut. Sitä ennen tarvitaan NHL-varaus, NHL-sopimus, onnistunut NHL:n tulokasleiri, onnistunut NHL:n varsinainen leiri, onnistumisia kauden ekoissa runkosarjapeleissä ja niin edelleen. Ja ihan Laineeseen en lähtisi Aaltosen potentiaalia vertaamaan. Voi olla, ettei pelaa koskaan peliäkään NHL:ssä, mutta tekee silti hienon uran. Kaikkia ei ole tarkoitettu tuonne isoon liigaan.
   
 4. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Lainaus:
  Juu, ehkä hain vaan nyt tällä Aaltonen kommenteilla seuraavaa:
  Suomessa aletaan hehkuttamaan jo d-c junioreissa hirveitä tehoja tekeviä pelaajia. Odotukset ehkä pelaajalla ja lähipiirille karkaa ehkäpä liian kauas ja korkealle.
  Joku pelaaja on jo 15-16 vuotiaana lähes valmis fyysikaltaan. Sitten on pelaajia, jotka saavuttavat fyysiset valmiudet vasta 19-20 vuotiaana. Yleensä juuri + 190 cm pelaajat kehittyvät fysiikaltaan valmiiksi myöhemmin.
  Ehkä ajatusleikkinä, jos olet saavuttanut oman maksimipituutesi vaikka 15-vuotiaana ja ketjukaverisi saavuttaa sen vasta 18-vuotiaana, niin kehityspotentiaali on toisella isompi kuin toisella.
  Esimerkkinä Henrik Borgstöm, joka otti todella ison stepin 18-19 vuotiaana.
  Toisena esimerkkinä vaikka Jani Rita, joka taisi olla todella lupaava 16-vuotiaana ja kelpo uranhan kyllä veti mutta ehkä odotus oli NHL-urassa.
  Mutta kivaa spekulointia ja ennusteita tuleville pelimiehille.
   
 5. ijuka Jäsen

  Eihän tuo Rita tehnyt mitään erityistä junioreissa.


  Tietenkin on totta että pitää katsella miten joku pelaaja pelaa. On ollut esim. muutama D-juniori jotka ovat nakuttaneet pisteitä mallikkaasti vuotta nuorempina, mutta kun heidän esityksiään vilkaisin niin en nähnyt mitään kovinkaan innostavaa.

  Yleisellä tasolla, mielestäni jo C2-tason pelaamisesta voi jonkinmoisia johtopäätöksiä tehdä. Mutta on tosiaan tärkeää katsoa itse pelejä ja että omaavatko kyseiset pelaajat oikeasti jotain hehkuttamisen arvoisia taitoja. Kuitenkin esim. Patrik Laine tuli esiin tällä tasolla ja myöhemmin C-junioreiden SM-sarjassa, joten ei se selkeästi ihan ajanhukkaakaan ole. C-junioritasomenestys on tietty se, jota kannattaa odotella ennen kunnon hehkuttamista, mutta kyllä noista alemmistakin tasoista jonkinlaista kuvaa saa, varsinkin jos pelaa ikäluokkaa tai kahta ylempänä. Tuosta fyysisellä kehityksellä dominoimisesta - Senkin kyllä näkee jos niitä pelejä katselee. Siksi onkin todella tärkeää katsella näiden lahjakkuuksien pelejä eikä pelkästään katsella pisteitä.

  Aaltonen ei tosiaan itse ole ikinä silmille osoittanut ihan sen tason taitoja kuin huippulahjakkuudelta toivoisin, mutta on mielestäni kuitenkin yksi kovimmista Suomalaisista lupauksista tässä parille seuraavalle vuodelle. Suomalaiselle jääkiekolle hän on tärkeä esim. junioreiden maajoukkuetasolla. Se, että pääseekö hän loppujen lopulta NHL:ään onkin jo oma lukunsa. Kuitenkin, viime vuosina Suomalaisten pelaajien taitotaso ja NHL-valmius on ollut huomattavasti kovempaa tasoa kuin joskus 10 vuotta sitten, myös junioreiden osalta. Ja tästä syystä tämä sen aikakauden junioritykkien myöhempään menestykseen vertaaminen on vähän ontuvaa. Oli kyseessä sitten Teemu Pulkkinen tai Toni Rajala, he eivät ole saaneet samantasoista valmistavaa koulutusta kuin Aaltonen.
   
 6. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Mikä Pulkkisen ja Rajalan valmistavassa koulutuksessa meni pieleen? Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun en itse tiedä asiasta mitään.
   
 7. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Wiljami Myllylä pelaa tänään Hermeksen kakkosketjussa harjoitusottelussa IPK:ta vastaan. Kova sana, jos pääsee jo 16-vuotiaana pelaamaan otteluita myös runkosarjassa.
   
 8. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Ei opetettu taitavaksi pelaajaksi?

  Tuolla aikajanalla kymmenen vuoden sisään joku Granlund on paras Suomalainen lupaus eikä sekään mikään kovin kovan tason lupaus NHL:n mittapuulla ole. Seuraava onkin sitten jo Barkov ja sitten näitä ihan varteenotettavia tekijöitäkin alkoi ilmestymään kohtalaiseen tahtiin.
   
 9. adolf Jäsen

  Muutamia 00-02 syntyneitä kavereita ja heidän joukkueensa/sarjatasonsa kauden alussa, missä ovat pelanneet/kirjoittaja mutuilee heidän kauden alkunsa menevän:

  2000

  Rasmus Kupari, Kärpät A
  Arttu Nevasaari, Kärpät A
  Santeri Salmela, KooKoo Liiga
  Jesperi Kotkaniemi, Ässät Liiga
  Jesse Ylönen, Espoo United Mestis
  Lenni Killinen, Espoo United Mestis
  Niklas Nordgren, HIFK A
  Jasper Rannisto, HIFK A
  Toni Utunen, Tappara A
  Anttoni Honka, JYP A
  Sampo Ranta, Sioux City Musketeers USHL
  Samuel Salonen, Sioux City Musketeers USHL

  2001

  Iivari Räsänen, Tappara A
  Patrik Puistola, Tappara A
  Mikko Petman, Lukko A
  Antti Saarela, Lukko A
  Leevi Aaltonen, KalPa A
  Henri Nikkanen, JYP A
  Mikko Kokkonen, Jukurit A
  Santeri Hatakka, Jokerit A
  Veeti Miettinen, Blues A
  Aapo Holtinkoski, TPS A
  Kaapo Kakko, TPS A
  Matias Maccelli, TPS A
  Kalle Loponen, Kärpät A
  Aku Räty, Kärpät B
  Santtu Hakanen, HPK B
  Anton Lundell, HIFK B
  Wiljami Myllylä, Hermes A

  2002

  Christoffer Sedoff, HIFK B
  Kasper Simontaival, Tappara B
  Joona Lehmus, Tappara B
  Joona Veikkola, Tappara B
  Ruben Rafkin, Selects Hockey Academy U16 USPHL
  Oliver Suni, Kärpät B
  Topi Niemelä, Kärpät B
  Kasper Puutio, Kärpät B
  Aatu Räty, Kärpät C
  Roni Hirvonen, Blues B
  Robert von Gerdten, Blues C

  Lisätty muutama pelaaja, mm. alemmissa viesteissä mainitut pelaajat listalle.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2017 klo 18.20
 10. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Mukavahan näitä on seurata, kun tuntuu että nykyään joka ikäluokassa on ihan maailman kärkitason talentteja. Ilmeisesti johtuu Kaikki pelaa -ideologian osittaisesta hylkäämisestä. 02-ikäluokan kärkikaarti ei välttämättä ole ihan yhtä laaja kuin huippulupaavien nollaykkösten, mutta toisaalta aivan liian aikaista edes sanoa tällaista.
   
 11. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Tosiaan tuo 2001 syntyneiden ikäluokka näyttää hyvältä. Sanoin samaa jo vuosi sitten. Varovaista hypeä voi jo 2019 draftia silmällä pitäen nostatella.
   
 12. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Oikeastaan ei voi, vaan suorastaan pitää. 2019 draft tulee olemaan jättipotti suomalaisille.
   
 13. mikkelson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Mitä mieltä enemmän tietävät ovat tästä Tepsin Matias Maccellista? Miltä tulevaisuus näyttää? Katsoin tässä aiemmin syksyllä Ivan Hlinka? turnausta jossa Maccelli pelasi ja teki kyllä vaikutuksen. Oli joissakin peleissä ihan Suomen parhaita hyökkääjiä.
   
 14. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Taidot aivan huippuluokkaa, fysiikassa kehitettävää. Sanoisin, että täysin omasta asenteesta kiinni, kuinka pitkälle haluaa urallaan päästä. Monessakin mielessä niin kuin Kärppien Rasmus Kupari, joka on myös huippulupaus.

  Lisättäköön vielä, että ensimmäisen kierroksen varattavia 2019 - kiekollisten taitojensa puolesta. Kun kehittää kokonaisvaltaista pelaamistaan, niin sitten myös sen puolesta.

  Edit. Tepsin junnuista varataan samana kesänä myös sentteri Kaapo Kakko. Mielestäni kilpailevat JYP:in Nikkasen kanssa ikäluokan parhaan sentterin tittelistä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2017 klo 23.43
 15. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  2019 potentiaalisia kärkikierrosten varauksia lienevät tässä vaiheessa Kokkonen, Aaltonen, Räsänen ja ehkä Nikkanen. Oliko vielä muita? Lähinnä siis kiinnostaa jos puhutaan jättipotista kun huomioidaan, että viime draftissa meni 6 suomalaista 1. kierroksella.

  Tässä vaiheessa näyttäisi tosiaan, että -02 olisi hieman vaisumpi ikäluokka, mutta ainakin Simontaival on potentiaalinen kärkinimi. Paljon toki ehtii vielä tapahtua.
   
 16. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Maccelli, Kakko, Loponen ja ehkä jopa nuorempi Saarela sekä Puistola. Kaksi viimeksi mainittua normaalisti 2.-3. kierroksen jätkiä, mutta Suomi on nyt nosteessa draftien suhteen ja pojilla on vielä aikaa kehittää itseään.

  Ja poista Nikkasen kohdalta tuo "ehkä". Varma ykköskierroksen prospekti. Kuten seitsemän muutakin yllä luetelluista.
   
  Viimeksi muokattu: 02.09.2017 klo 00.32
 17. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tässä vaiheessa kun draftiin on melkein 2 vuotta aikaa, tuntuu vähän rohkealta puhua kenestäkään varmana ykköskierroksen prospektina, saatikaan sitten seitsemästä suomalaispelaajasta. Ei siinä silti, hienoa että lahjakkuutta tästä ikäluokasta löytyy ja vielä hienompaa jos useampi heistä kykenisi tiensä ykköskierrokselle raivaamaan. Kokkosta pidän tässä vaiheessa varmimpana tapauksena, mutta liika hehkutus hänenkin kohdallaan on yhtälailla mielestäni ennenaikaista. Paljon ehtii tapahtua, toivottavasti tietenkin suotuisaan suuntaan.
   
 18. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  @-Kantor- Totta. Ajattelinkin vain ottaa tällä kertaa suomalaisittain hiukan rohkeamman asenteen eli sanoa suoraan kuinka kova asetelma meillä on vuoden 2019 suhteen muihin maihin verrattuna. Toki perisuomalainen "hiljaa hyvä tulee" voi olla parempi lähestymistapa. Mutta iloitaan nyt rehellisesti ääneenkin, kun siihen nykyään on aihettakin.
   
 19. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei huono asenne ja kyllähän viimeisimmät draftit ovat antaneet aihetta ainakin pienoiseen henkseleiden paukutteluun ;) Vaikka toki samaan hengenvetoon täytyy todeta, että ensi kesänä tuskin tullaan näkemään suomalaisittain samanlaista ilotulitusta kuin pari kuukautta takaperin.
   
 20. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Samaa meinasin jo aiemmin sanoa, että tuleva kesä voi hiukan laannuttaa suomalaisten nostetta varattavien pelaajien määrässä. Mutta ei auta kuin toivoa, että tämä varausikäluokka nostaa kauden aikana kokonaisuudessaan tasoaan. Ja onneksi tässäkin ikäluokassa on myös kolme ihan huippuprospektia - Kotkaniemi, Kupari ja Ylönen. Nordgren kuuluu toki samaan sarjaan, mutta jäänee pituutensa vuoksi ilman varausta.
   
 21. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Itse taas uskon, että Nordgren pullahtaa kokonsa vuoksi 2.-3. kierrokselle, muttei kokonaan varattavien pelaajien ulkopuolelle. Pelasi kuitenkin viime kauden A-junnuissa kovemmalla PPG-tahdilla kuin Kupari B-junnuissa. Paljon heidänkin kohdallaan toki alkava kausi sekä tietenkin junnukisat vaikuttavat asetelmiin.
   
 22. adolf Jäsen

  Olen ihan samaa mieltä kuin Pardus että kyllä tämä keskimääräistä kovempi ikäluokka on suomalaisittain, vaikka toisaalta totta on tuokin että 2 vuotta on niin pitkä aika että siinä on moni huippuprospekti ennenkin pudonnut kohisten. Ehkä Kokkonen, Nikkanen ja Räsänen tällä hetkellä niitä kirkkaimpia lupauksia, mutta aika vahvasti mutulla menen vielä. Aaltonen oli vielä vuosi sitten se eniten hehkutetuin tästä ikäluokasta, mutta hänessä on tainnut olla pikkaisen sellaista "one trick ponyn" vikaa eli ei huiman nopeutensa lisäksi ole oikein muut ominaisuudet vielä seuranneet perässä ja peli on mennyt parempia vastustajia vastaan tehottomaksi pörräämiseksi. Olen sellaistakin lukenut että Kaapo Kakko olisi se kovin lupaus tästä porukasta ja menee ihan salettina ykköskierroksen varauksena, mutta tiiä tuosta sitten. Tässä vaiheessa liikkuu vielä niin paljon kaikkia juttuja että parempi malttaa vielä mielensä. Ainakin odottaa että näkee itse omin silmin näiden kavereiden pelejä tällä kaudella.
   
  Viimeksi muokattu: 02.09.2017 klo 07.46
 23. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lisäisin tuohon @adolf in listaan -01 Anton Lundell HIFK B ja mainittu Kalle Loponen Kärpät A/B
   
 24. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Lainaus:
  Nyt en ymmärrä, miksi N. Nordgren jää ilman varausta (finhockey.fi kertoo 174 cm / 74 kg) mutta vastaavasti L. Aaltosta spekuloidaan ykköskierrokselle (finhockey.fi kertoo 175 kg / 68 kg) ? Ei kai nämä asiat nyt yhdestä centtimetristä ole kiinni.
   
 25. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Ollut käsittääkseni harjoituskaudella Jukurien parhaita puolustajia yhdessä aivan varmasti täyden kauden pelaavan Suhosen parina. Toki oli viime harjoituskaudellakin hämmästyttävän hyvä ja peliaikaa edustuksessa se tunnettu yksi vaihto. Eiköhän tuo kuitenkin pääse pelaamaan ensi kaudella jo merkittäviä minuutteja edustukseenkin.