2000-luvun suomalainen pelaajatuotanto – laatupelaajia vuodesta toiseen?

  • 489 626
  • 1 008

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pohjola-leirin parhaat on palkittu, parhaaksi pelaajaksi valittiin Pelicansin Juho Piiparinen.

Tähdistökenttä:

Maalivahti:
Mico Hämäläinen, Kärpät

Puolustajat:
Juho Piiparinen, Pelicans
Nooa Järvenpää, Kiekko-Espoo

Hyökkääjät:
Wilmer Kallio, TPS
Viljo Kähkönen, HIFK
Reettu Tuovinen, KalPa


Katsoin tuon palkintotilaisuuden YouTubesta ja tähtipelaajaksi valittiin siihenkin Piiparinen. Nyt liiton sivuilla lukee kuitenkin Wilmer Kallio.
 
U16-joukkueelle ensimmäisessä maaottelussa 11-1 voitto Saksaa vastaan. Suomella on siis ikäluokan parhaita kaksi joukkueellista mukana, huomenna toinen porukka kohtaa myös Saksan ja sunnuntaina sitten molemmista joukkueista koottu porukka kohtaa Saksan vielä kertaalleen
 
Viimeksi muokattu:
Seuraavistakin otteluista tuli selkeät voitot, toinen joukkue kaatoi Saksan maalein 4-1 ja yhdistelmä joukkue 6-0. Yhteensä maaliero siis 21-2. Jos haluaa vertailua tehdä, niin 07-ikäluokalla maaliero vastaavissa maaotteluissa oli 20-10 ja 08-ikäluokalla 23-0.

Aikamoinen tasoero oli jokaisessa ottelussa (niin kuin tietysti kuuluukin), esimerkiksi tänään Suomen maalivahdit torjuivat yhteensä 6 laukausta, Saksan veskareille kertyi torjuntoja 42 kappaletta.
 
Viimeksi muokattu:
Onkohan Kokko jopa lupaavin 2000-luvulla syntyneistä maalivahdeista? Todella rauhallista on tekeminen ja tilanteen vaatiessa myös atleettisuutta riittää.

Jos Kokko jatkaa näin kovalla tasolla U20-kisoissa niin Suomella on täydet mahdollisuudet mennä vaikka päätyyn asti, sillä joukkueesta löytyy kyllä maalintekovoimaa.
 

Savon leijona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Slovakian jääkiekkomaajoukkue ja KalPa
Aatos Koivusta, Saku Koivun pojasta odotetaan kovaa pelaajaa. Onko nyt sentään Saku Koivun tasoa, sitä en osaa sanoa. Mutta on saanut kykyjenetsijät kiinnostumaan pelaajasta, jonka isä on legendaarinen jääkiekkoilija. Paranisiko pojasta polvi, saa nähdä. Oli kuitenkin vakuuttava Tshekkiä vastaan tänään pelatussa ottelussa.
 
Jossain kohtaa oli huolta suomalaisesta maalivahtituotannosta mutta se alkaa olemaan mennyttä aikaa. 2000-luvulla on varattu iso kasa suomalaisia maalivahteja (maalivahdeille) korkeilla varausnumeroilla ja tälläkin hetkellä käynnissä olevissa turnauksissa on Suomella jokaisessa vahvuus nimenomaan tolppien välissä.

Kokko loistaa 04-ikäluokassa, 05:sta löytyy Vali, Vedenpää ja Vinni, 06-syntynyt Saarinen pelasi tänään loistavasti ja 07-syntyneet Kerkola ja Sammalniemi ovat raporttien mukaan olleet Suomen joukkueen parhaita pelaajia U17-kisoissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös