”Hampaaton kanukki” – myyttinen taruolento

  • 174 318
  • 360

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jatkuvasti saa lukea eri joukkueiden fanien kirjoituksista, että joukkueeseen halutaan ehdottomasti "hampaaton kanukki", joka menee (hyökkääjänä) ryminällä maalineteen tai (puolustajana) heittelee ukkoa seinille omalla puolustusalueella. Miksi näitä eivät joukkueet sitten hommaa, koska ainakaan tällä hetkellä (eikä viime vuosinakaan) ei tälläistä ole SM-liigassa näkynyt? Pelkkä puukätinen tappelija ei tietenkään riitä vaan tämän "pelotteen" pitäisi osata myös pelata kiekkoakin. Tämä rajoittaa pelaajamarkkinoita, koska fyysisesti äärimmäisen kovat pelaajat jotka osaavat kiekollakin tehdä jotain, pelaavat etupäässä rapakon takana tai muutamissa KHL-joukkueissa.

Heittäkääs jotain nimiä, jotka täyttävät teidän mielestänne tämä mystisen "hampaaton kanukki"- määritelmän kriteerit. Onko viimeinen SM-liigassa esiintynyt kriteerit täyttävä ollut Kip Brennan?
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nykyliigassa "hampaattoman Kanukin" määritelmän täyttänee parhaiten Ossi Väänänen paitsi, että hän on supisuomalainen. Iso, vahva ja peräänantamaton, joka pärjää myös kiekon kanssa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Nykyliigassa "hampaattoman Kanukin" määritelmän täyttänee parhaiten Ossi Väänänen paitsi, että hän on supisuomalainen. Iso, vahva ja peräänantamaton, joka pärjää myös kiekon kanssa.

Kyllä, Väänänen voisi hyvinkin täyttää määritelmän kotimaisena pelaajana. Malmivaara oli joskus aiemmin samaa luokkaa, mutta on mielestäni viime vuosina tullut hieman liian kiltiksi.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Heittäkääs jotain nimiä, jotka täyttävät teidän mielestänne tämä mystisen "hampaaton kanukki"- määritelmän kriteerit. Onko viimeinen SM-liigassa esiintynyt kriteerit täyttävä ollut Kip Brennan?

Kaksipiippuinen juttu. Jos kriteeriksi otetaan kovan pelin lisäksi myös mahdollisuus pelata kiekkoa, niin Brennania en tuohon kategoriaan laske. Jos taas haetaan kovaa ja hyvää puolustavaa pakkia Väänäsen tyyliin, niin valinnanvaraa ei hirveästi ole.

Yksi vaihtoehto jo mainitun Väänäsen lisäksi voisi olla Sean Gagnon. Runkosarjassa tuo oli tosiaan "umpihullu", ottaen 183 minuuttia 42 otteluun. Pelikieltoja kertyi muistaakseni 11 ottelun verran, joten mikään pulmunen mies ei tosiaan ollut. Pleijareissa sitten 4+1 11 otteluun ja taisipa mies tehdä kauden viimeisen jokerimaalin finaalissa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jos vanhoihin juttuihin ja ylipäätänsä liigassa pelanneisiin "hampaattomiin kanukkeihin" mennään, niin mieleen tulee heti yksi nimi: Curtis Sheptak

Kaveri pystyi kuitenkin Ässissä peruspakiksi ihan hyvään kiekolliseen peliin (eka kausi 8+10 ja toinen kausi 6+7) äärimmäisen fyysisen pelin lisäksi.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Ässien aikaan Rob Hisey ja jenkki Nickerson? Kummatkin osasi pelata ja Hisey on kokoonsa nähden yllättävänkin rämäpäinen kaveri.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Lockout kaudella Turussa pyöri muuan Tyler Bouck. Ei mikään aivan puukäsi ja kova koohottamaan, ei tuntunut pelkäävän mitään. Väänsi mm. Ruudun kanssa pikkupainia ja keräsi 40 ottelussa 100 min jäähyjä. Mutta eipä näitä myyttisiä kanukkeja paljon kotoliigassa ole pyörinyt, vaikka kaikki(?) niitä kaipaa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ryan VandenBussche!

Clarke Wilm, Jokerit? Ensimmäisenä pamahti mieleen hampaattomana kanukkina.

Ja taustatkin on Wilmillä kunnossa, mieshän on lähtöisin Saskatchewanin armottomalta preerialta, jossa perheellä oli muistaakseni joku pikkufarmi, eli todella kliseisen perikanadalaiset ovat miehen lähtökohdat olleet, melkein siis kuin olisi tullut liigaan suoraan sieltä kuuluisasta Alaskan farmiliigasta. ;) Hieno taistelija ja pelien koventuessa keväällä tasoaan nostava kaveri kyseessä, ottaisin Wilmin takaisin Jokereihin vaikka heti täksi kevääksi.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, #13
Jokereista tulee ensimmäisenä mieleen Brad Norton(jenkki) sekä Clarke Wilm. "Suomi-versioita" voisivat olla Väänänen sekä ehkä Kankaanperä ja hyökkääjistä taas joku Antti Tyrväinen sopisi tähän.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:ssa muutama vuosi sitten valmentanut Paul Baxter - huhut väittivät, että herrassa olisi ollut intiaaniverta ja sai muistaakseni jollain kaudella Pohjois-Amerikassa (NHL) yli 400 minuuttia jäähyjä.

Toinen joka sopisi erittäin hyvin tähän kategoriaan, mutta väärä kansallisuus, on Roman Vopat. Osasi pelata ja valmis heittämään hanskat maahan lähes milloin tahansa ja kenen kanssa tahansa.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mites sellainen virtuoosi ja maalinsylkiä kuin Frank Banham? Mielestäni täyttää kriteerit hyvin. Ja taisi niitä hampaita oikeastikin puuttua.
 
Itselle tulee ihan lähimenneisyydestä mieleen pari Kärppien kaveria. Brad Smyth nyt tietysti, mutta sitten hieman tuntemattomampi Daniel Corso. Molemmat täyttivät minusta aivan loistavasti tämän hampaattoman kanukin määritelmän, miten sitä itse ajattelin. Eli pelimanneja pitää olla, mutta samalla periksiantamattomia ja kovia jätkiä. Corso oli suorastaan loistava vieläpä kiekon kanssa, kun taas Smyth oli vähän sitä perinteisempää hampaatonta eli sivakoi maalin välittömästä läheisyydestä osumansa.

Hampaaton kanukki määritelmänä tarkoittaa itselleni kahta asiaa. Joko sellaista Sean Gagnonia, joka latoo jokaista turpaan ja vähän sikailee päälle, tai kova-asenteista pelimiestä, joka pelaa kovaa, mutta tosiaan osaa pelata.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bob Halkidis on minun valintani tähän kategoriaan. Vaikka Roman Vopatkin tietysti kelpaisi. Kategorioista tosin riippumatta :)
 
Kovin SM-liigassa pelannut "hampaaton kanukki" on tietenkin Vesa Viitakoski. Kaikki ominaisuudet löytyvät mitä omasta mielestäni tälläiselta pelaajatyypiltä haetaan, paitsi tietenkin se kansalaisuus.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itselleni sanonnasta tulee kuitenkin ensin mieleen Red Wingsin ruotsalainen Holmström. Tällaisia pelaajia pitäisi Suomen juniorituotannossa kasvattaa. En väitä etteikö se olisi luonteestakin kiinni.

Miksei kukaan uskalla mennä sinne maalin eteen? Toisaalta eipä näitä tämäntyylisä kanukkejakaan todellakaan ole täällä näkynyt.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Miellän tämän tarkoittavan kahta eri asiaa. Jos puhutaan pakista niin puhutaan Bob Halkidiksesta ja jos taas hyökkääjästä niin ns power forwardista mallia Keith Tkachuk. Se on selvää että hanskojen pitää joka tapauksessa tarvittaessa tippua.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Clarke Wilm, Jokerit? Ensimmäisenä pamahti mieleen hampaattomana kanukkina.
Tämä tärähti itsellekkin aika nopeasto mieleen liigassa pelanneista. Tulee mieleen kun muutama kausi sitten Jokerit oli YV:llä Rinkelinmäellä ja Wilmiltä lähti kypärä, niin silti tämä äijä menee sinne maskimieheksi ja huutaa laukausta kovaan ääneen. Taistelija ja ilmeisen rakastettu Jokerifanien keskuudessa.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT Helsinki vuoteen 2013, Ässät, KooKoo
Kaukaa 80-luvulta mainittiin jo Brent Sapergia. Lisätään samaan aikaan Suomessa ja Turussa pelannut Malcolm Davis, erittäin hyvä pelaaja, huikea laukaus, Jukka Tammi aikoinaan sanoi että Mal Davis on ylivoimaisesti vaarallisin pelaaja maalivahdin kannalta - ja liigassa pelasi silloin mm. Arto Javanainen.

Huikean suosittu pelaaja ja kulttihahmo Tepsissä. Rauhoittui kyllä vuosien aikana, mutta ensimmäisenä kautena tappeli Raumalla jopa kotijoukkueen pukukopissa!

Tosin muistelen, että ura kyllä päättyi sitten Turussa nolosti kesken kauden, mutta silti ehdottomasti parhaita vahvistuksia.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jännä homma sinänsä, että monet fanit haluaisivat omaan joukkueensa kovaa, ehkä jopa pikkusikaa vetävän, pelaajan mutta pelaajahankinnoista vastaavat eivät tälläisiä löydä tai halua hankkia. Yleensä nämä maalineteen menijät ovat arvossa arvaamattomassa, kun mennään kauden tärkeimpiin peleihin eli pleijareihin. Siellä ratkaisumaalit eivät usein ole kaunista katsottavaa vaan ne tehdään maalinedestä kovalla asenteella.

Toivola tosin yritti Smolenakista tälle kaudelle tuoda tälläistä osaamista joukkueeseen mutta tältä tsekiltä puuttuu se tarvittava ilkeys. Maaleja hän osaa kuitenkin tehdä mutta jatkuuko sama tahti sitten kun pitäisi veren maku suussa mustelmista välittämättä punnertaa niitä?
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders
Itse olen aina mieltänyt "hampaattoman kanukin" kädettömäksi halonhakkaajaksi, joka linnoittautuu oman maalin eteen ja jakaa brutaalisti pelkästään makuupaikkoja. Näin ollen Jokereista ainakin Brad Norton ja Sean Gagnon istuvat tähän kategoriaan. Naapurista tulee mieleen Bob Halkidis. Hyökkääjistä ainakin Trevor Doyle ja Ryan VandenBussche täyttävät kriteerit.

Aika PK-seutu-väritteistä, mutta sattuneesta syistä muista joukkueista ei juuri nyt tule vastaavia persoonia mieleen pl. ehkä JYP:n Jody Shelley Lockout-kaudelta.

EDIT: Sheptak ja Siklenka ovat hyviä lisäyksiä! Siklenka on jäänyt mieleen erityisesti siitä, kun antoi pataan Ilkka Pikkaraiselle, oikein hyvässä mielessä siis jäänyt mieleen. Sheptak taas kävi pari oikein kunnon myllyä täällä ja sai pari raivokohtausta, jotka olivat ns. "highlight"-kamaa.

EDIT2: Toki naapurista on mainittava myös Kip Brennan.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä Mike Siklenka kuuluu myös tässä ketjussa mainita.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jännä homma sinänsä, että monet fanit haluaisivat omaan joukkueensa kovaa, ehkä jopa pikkusikaa vetävän, pelaajan mutta pelaajahankinnoista vastaavat eivät tälläisiä löydä tai halua hankkia.

Ehkä se johtuu ihan siitäkin että tällainen pelaajatyyppi on oikeasti kuollut jo hieman sukupuuttoon, varsinkin eurooppalaisissa huippusarjoissa. Siis jos puhutaan wanhan koulun hampaattomista kanukeista. Aika moni tässäkin ketjussa mainittu nimi on pelannut liigassa vuosia sitten.

Olisiko eteläisen naapurimme Mike Siklenka muuten tämän kategorian miehiä...

Edit, Jaha, Roku ehti jo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös