Ässiin liittyviä kysymyksiä & vastauksia

  • 548 131
  • 2 180

Timitri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Takko, pakkiosastolle on useampi, joka pelasi neljä kautta yhdessä Pelen kanssa (ainakin Kivi, Vekku Salo, Sammalkangas ja Toivonen). Näistä heitän ottelumäärien nousua ajatellen Sammalkankaan. Hyökkääjistä sanoisin, että Korpisalo, Levonen ja Fandul.
 

The Rock

Jäsen
Sitten vielä yksi hyökkääjä ja pakki. Nämä kaksi porilaista voi olla vähän yllättävämmät.

Heitetään pitkään patapaitaa kantaneista sekä vihjeen mukaan porilaisista pelimiehistä Mika Rontti ja Timo Salonen.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Heitetään pitkään patapaitaa kantaneista sekä vihjeen mukaan porilaisista pelimiehistä Mika Rontti ja Timo Salonen.
Kyllä!
Oikea kentällinen siis:
Salonen-Kivenmäki-Korpisalo
Peltonen-Rontti
Takko

Lisätään vielä knoppina että urallaan Pasi Peltosella oli Ässissä 232 joukkuekaveria.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Laskitko kaikki tänä sateisena päivänä?
Tänään ei ole ollut sateinen päivä. Porissa on paistanut aurinko.
Eliteprospects premium filtteri hoitaa homman puolestani silmänräpäyksessä.

Pistetään yksi ylivaikea Pasi Peltonen kyssäri bonuksena. Pele pelannut Ässissä 21 entisen tai tulevan NHL pelaajan kanssa, mutta ainoastaan yksi niistä on puolustaja. Kuka?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pistetään yksi ylivaikea Pasi Peltonen kyssäri bonuksena. Pele pelannut Ässissä 21 entisen tai tulevan NHL pelaajan kanssa, mutta ainoastaan yksi niistä on puolustaja. Kuka?

Nyt on kyllä hankala. Selasin nopsaan kaikki kaudet läpi ja silmiin ei sattunut änäripakkia....
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hockey DB.com ja EP:n sivujen mukaan Capitalissa 97-98 puolustajana. Täytyis varmaan soittaa Tikkasen Esalle.
NHL:n sivuilta voi kaivella noiden pelien statsit, niin siellä on hyökkääjänä kokoonpanossa. EP sekoilee usein noissa pelipaikossa. Juha Jyrkkiötäkin pitää hyökkääjänä, vaikka suunnilleen koko aikuisuransa pelasi pakkina.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Koska viimeksi Ässät on ollut kauden alla yksi median ja kannattajien suurimmista mestariehdokkaista?

Kauden 95-96 alla Jääkiekkolehti nosti Ässät Jokereiden haastajien joukkoon. Oli runkoa ja jatkuvuutta, kuten 2000-luvun menestysvuosina, Pekka Peltola hankittu vanhan tutkaparinsa Kivelän rinnalle, kärkeä ja leveyttä.

No, Peltola loukkaantu kesällä, eikä kausi muutenkaan mennyt ihan putkeen. Taustalla oli parit välierät, runkosarjan 2. sija ja pronssi, jotta olihan siinä aineksia isoon pottiinkin.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hmm, jeps, tuohan on muutenkin Ässien menestyksekkäin ajanjakso koko seurahistorian aikana. Lyhyt mutta menestyksekäs, ikävä kyllä myös jo melko iäkäs. Uudempaa ei ole näköpiirissä. Haaveilu ei ole onneksi kiellettyä...

No, mestaruuden tai finaalipaikan voi saavuttaa, vaikka joukkue ei olisikaan ennakkosuosikkeihin kuuluva. Kuten kävi 2013 ja 2006.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Hyvin on kuitenkin alkanut näemmä, sen jälkeen voittoputket vaihtuneet yksittäisiksi voittopeleiksi ja runkosarjan lopussa Otevrelin historiallisen vakava tapaturma taisi lamauttaa liian pahasti. Huono mäihä.

Eritoten hänen itsensä kannalta se oli erityisen huono mäihä. Mut noin joukkueen näkökulmasta siinä olisi kysytty aika paljon johtajuutta kapteenistolta ja koutseilta, että sen jälkeen olisi saanut pelin takas jengoilleen... Ässiltä se loppukausi meni kyllä kokolailla vihkoon.

Ja hyvä niin. Mietein vaan ettei Ässät tunnu olevan koskaan ennakkosuosikki ja historiaa tutkimalla iso osa ajoista ei ole eronnut nykyhetkestä kovin paljon.

Harvoinpa joukkueen edesottamukset ovat antaneet aihetta minkään ennakkosuosikin viitan sovittelemiseen. Rosteri on ollut enintään keskitasoa ja satunnaisen menestyksen jälkeen on lähes poikkeuksetta tultu lujaa takas sijoille ynnämuut. 95 pronssin jälkeen päästiin sentään kolme vuotta putkeen sijoille 5-8. Sen jälkeen kuus kautta putkeen ei tarvinnut keväällä pelailla vaan pojat pääsi rantapalloilemaan Yyteriin hyvissä ajoin ennen sesonkia. 06 tuli finaalipaikka yllättäen ja pyytämättä niinkuin faxit Annelille. Sitä seurasi taas neljän vuoden krapula, jonka oikeastaan kruunasi 09 MPM fiasko. 11 ja 12 keväällä oltiin sentään jälleen sijoilla 5-8 mutta ei sitäkään ihan menestysputkeksi kehtaa nimittää. 2013 mestaruuden jälkeen sukellettiin taas syvään päähän ja 18 saatiin tilapäisesti sieraimia pinnalle, jotta 19 voitiin taas sukeltaa.... Ei tuolla trackrekordilla saa Ässistä tehtyä mitään ennakkosuosikkia elävä Erkkikään. Eikä tuon keltaiseen pukeutuvan naapurin trackrekord nyt niin erinomainen ole sekään. Kirkkaammat mitalit puuttuvat, mutta sentään seitsemän kertaa TOP-4 joukkueena tuon kevään 95 jälkeen. Makuasia sit kai on kumpaa pitää parempana....
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Kaudelle 12-13 mennessä Ässät ei ollut parin aiemman kauden jälkeenkään mikään suurin ennakkosuosikki. Hyvin koossa pysynyt runko ja pari hyvin sujunutta kautta näkyivät kuitenkin ennakkoarvioissa. Silloin Ässiä ennakoitiin muihin vuosiin verrattuna poikkeuksellisen korkealle, mutta silloinkin Ässät oli ennakoissa hyvissä iskuasemissa sijoilla 5-7.

Tuota paremmin ennakkoarvioissa Ässät ei olekaan tainnut olla 90-luvun jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös