Ässiin liittyviä kysymyksiä & vastauksia

  • 534 520
  • 2 119

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pari voittoa takana, juhlaottelu ja vastuksena aina mielenkiintoinen Hifk : PORISSA REILU 3000 KATSOJAA !

Ihmetyttää, kun itse vaivaudun tunnin ajomatkan päästä hallille ja paikalliset eivät ole sitä vertaa kiinnostuneita, että tulisivat edes juhlaotteluun.
Kuinkahan kauan Ässien johtoporras jaksaa yrittää, kun yleisöä touhu ei kiinnosta.Joillekkin voi tulla mielleen ,että pistetään velat pakettiin, tehdään konkurssi ja yritetään muutaman vuoden päästä uudestaan, ehkä jossain muualla.
Onhan tämä vähän liioiteltua, mutta vituttaa Ässien puolesta, kyllä noilla esityksillä ansaitsisi enemmän yleisöä !
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ehkä tuo tuorehko tappioputki oli kuitenkin yleisölle hieman liikaa, sisälsihän se sentään aika kaameita esityksiä mm. Jypiä ja Ilvestä vastaan. Nyt täytyisi saada pisteputki päälle ja ero Play Off -viivaan kaventumaan, jotta porukkaa saataisiin hallille. Ennen tappioitahan oli Lukko-pelissä Isomäki loppuunmyyty.

Porilainen kiekkoyleisö vaatii uskottavaa taistelua Play off -paikasta, pelkkä viimeisen sijan välttely ei riitä. Aikanaan porilaiset heräsivät vasta siinä vaiheessa kun liigassa ei enää pelattu. Divarikauden yleisömäärät olivat mielettömiä kun kaikenmaailman Kooveet ja Ketterät veti 5000-6000 katsojaa parhaimmillaan. Silloin huomattiin, että ei perkule, Poriin tarvitaan liigajoukkue ja kaikki lähtivät kannustamaan omien puolesta. Tarvittaisiinko taas vastaavanlainen herätys? Jos vaan liigasta sattuisi putoamaan konkurssin tai jonkun muun syyn vuoksi, niin eipä se nousu taitaisi ihan yhdessä kaudessa onnistua enää nykypäivänä.

Tuntuu kuitenkin, että ne yleisömäärät ovat kauttaaltaan pudonneet. Vaikka Ässät pelaisi neljän parhaan joukossa, niin 2 peliä/viikko tahdilla tuskin kaikki pelit (varsinkaan tiistaisin) saisivat siltikään yleisöä kunnolla hereille.
 
Lyhyt kannanotto

Muistutukseksi:
Ässät - Lukko, 19.10 2002, 6500 katsojaa

Kyllä Porista katsojia löytyy, mutta näiden saaminen hallille vaatii uskomattoman paljon. Paljolti asiaan on vaikuttanut myös Ässät itse.

Em. ottelu osoitti, että Porissa voi edelleenkin pyörittää kannattavaa jääkiekkotoimintaa siinä kuin missä tahansa muussakin kaupungissa - alkukaudestahan Ässien yleisökeskiarvo ylitti budjetissa asetetun tavoitteen tuhannella katsojalla. Uskollisten ja säännöllisesti hallille saapuvien katsojien hankkiminen vaatii kuitenkin aikaa ja kovaa työtä - sekä Isomäessä että Mikonkadulla.

J. Kauppila jätti lähtiäislahjanaan hienon haastattelun Satakunnan Kansalle. Erityisesti minua harmittavat miehen puheet siitä, ettei Porissa muka kannattaisi pelata liigatason jääkiekkoa. Tuollaisella luovuttamismentaliteetilla se ehkä pitää paikkansa, mutta muuten tuomitsen väitteet silkaksi omien virheiden peittelyksi. Jos ei yritä, ei voi voittaa - varsinkaan kun siinä sivussa tekee liudan virhepäätöksiä.
 

Waverunner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vielä katsojamääristä...

Mitenkäs siellä Porissa päin noin niinkuin fyysinen peli (taklaukset/tappelut) tällä kaudella jos vertaatte edellisiin kausiin?

Ainakin täällä Helsingissä tuntuu, että mennään nyt enemmän neitimäisempään suuntaan... mä melkein väittäisin, että ainakin Jokereilla tuntuu paljon katsojamäärissä toi "neitikiekon" pelaaminen...

Kyllä sm-liigan olisi ymmärrettävä, että ihmiset haluavat nähdä taklauksia ja kiivasta taistelua voitosta joskus jopa puolirikollisin konstein! Tappeluista siis 2 min jäähy ja taklauksien suhteen suvaitsevampi linja!

Näillä konseilla kun mennään, niin hallit ovat pullollaan jengiä :=)
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kannattaa. Katsokaa yleisömääriä runkosarjassa ennen kautta 98-99 ja sen jälkeen. Se on vaan niin ihmeellisestä asiasta kiinni kuin voitot.
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikös se ole joka puolella sillai, että hyvä jääkiekko kannattaa mutta huono ei?

Tosiaan olisi hienoa jos saataisiin lähes joka peliin toi täysi halli, mutta sitä ei ilmeisen helpolla saa. Tuossa ottelussahan Lukkoa vastaan oli molemmilla mennyt hyvin, ja porukkaa oli varmasti tullut myös raumalta. Se pelihän oli loistavaa jääkiekkoa ja mieleen nousee kysymys että kuinka iso osa pelin laadusta oli yleisön tuen ja kanustuksen ansiota? Eli kuinka hyvin Ässät pelaisikaan kotonaan jos yleisöä olisi 6000+ joka pelissä?


Mutta nykytilan luulisi nousevan koska tässähän on 4häviötöntä putkeen, ja nämä nykyiset yleisömäärät ovat varmasti tuon voitottomien putken syytä joten kyllä ensi koti-pelissä voisi taas olla 4000, ihan uskottavasti!!

Ja minäkin tulen sinne aina kun pääsen, minulle ei ole merkitystä sillä miten joukkue on pelannut, vaan haluan mahdollisimman usein käydä antamassa oman, asiantuntemattoman mutta vankkumattoman tukeni!!!
 
Viimeksi muokattu:
Totta, tuohon paljon puhuttuun Ässät-Lukko peliin sillo lokakuussa oli tullut Raumaltakin ihan mukavasti porukkaa(n. 1000), tosin Lukkokin pärjäsi sillon ihan kohtalaisesti. Ei sitä yleisöä oo Raumallakaan, vaikka kyseessä onkin n. puolet Poria pienempi kaupunki, niin luulisi lätkän kiinnostavan, sillä se on ainoa pääsarjatason laji täällä. Lehkonen manasikin tämän päivän länsi-suomessa että kummallista kun ei kukaan muu kuin ne samat 3000 ihmistä tai alle käy Lukon peleissä.
 
Viestin lähetti Lakaisija
Totta, tuohon paljon puhuttuun Ässät-Lukko peliin sillo lokakuussa oli tullut Raumaltakin ihan mukavasti porukkaa(n. 1000)...

Kuinka paljon Isomäessä muuten mahtoi todellisuudessa olla raumalaisia? Ainakin ennakkomyynnissä lippuja oli myyty raumalaisille todella vähän. Itselläni ei ole mitään muistikuvaa siitä, kuinka paljon keltapaitoja hallilla näkyi.
 
No joo, heitin ihan perstuntumalta ton veikkauksen ja taisi mennä kalajutuiksi, mutta aika moni tuttu ja vähemmän tuttu sinne lähti. Ite en siellä ollut, tunnelma oli kuulema katossa. Viikon päästä on pakko kyllä mennä latoon kattomaan Ässiä. Onkos Ässäfaneja tulossa paljon tänne "etelään"?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Revon Dream Team
Viestin lähetti porin_karhu
Kuinka paljon Isomäessä muuten mahtoi todellisuudessa olla raumalaisia? Ainakin ennakkomyynnissä lippuja oli myyty raumalaisille todella vähän. Itselläni ei ole mitään muistikuvaa siitä, kuinka paljon keltapaitoja hallilla näkyi.

Ei niitä tainnut paljon olla. Mikäli oikein muistan niin fanibussikaan ei lähtenyt, kun kiinnostuneita ei piisannut tarpeeksi siihen. Saattoi tosin olla siten silsa, että Lukon fanit tulivat omilla kulkupeleillään paikalle, mutta hiukan eppäilen että toi Lakaisijan 1000 katsojaa menee kyllä pikkuisen yläkanttiin... Se on nimittäin iso määrä, kun ajattelee että semmoinen porukka lähtee vieraspeliin. Vaikka matkaa ei olisikaan kuin 50 kilsaa.

Niin, en ollut paikalla minäkään, joten ihan vaan kuulopuheita kirjoittelen.
 

Jokke

Jäsen
Voisiko joku laittaa tänne, että mitä tuossa SK:n jutussa oikein on? Etusivulla seuraava pätkä:

"Sijoittajaryhmä on kiinnostunut HC Ässät Oy:n osake-enemmistöstä. Satakunnan Kansan hankkimien tietojen mukaan osakkeista on tehty merkittävää luokkaa oleva tarjous. Seuran pääomistaja ei vahvista ostotarjousta, mutta myöntää, että keskusteluja on käyty. Liikkeellä on osittain porilainen ryhmä".
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Melkoista menoa tuntuu olevan kulisseissa, sillä Tamminen on Turun Sanomien mukaan lähdössä eurovaaliehdokkaaksi. Mitenkähän Tami on ajatellut hoitaa mennessään mahdollisesti läpi toimitusjohtajan hommansa Porissa? Tuskin kummastakaan toimesta tulee mitään yhdellä kädellä tehtynä?! Käytettävissä oleva aika kun on rajallinen. Aika mielenkiintoinen kuvio varmaan tuon sijoittajaryhmänkin kannalta.

Täältä Tamille respektit energisyydestä ja yrittämisestä kuitenkin.

Linkki Tussarin juttuun.

http://www.turunsanomat.fi/osasto/?ts=1,6,0,0,151599,2004-02-18
 
Viimeksi muokattu:

Jokke

Jäsen
Vai vielä pelaajabudjetin pienennyskin kaupan päälle. Voi että, että tämä ässäfanina olo on aina yhtä juhlaa.

Mistä me saisimme samanlaiset sponsorit kuin Lukolla. :)

Muistaakseni yleisömäärät meni niin, että 3400 katsojalla per peli tulos on aika lähellä nollaa, eli ei paljon velkoja lyhennellä. Nyt ollaan 81 henkeä yli tuon rajan. Kaksi kotipeliä jäljellä, eli ei tuo katsojakeskiarvo paljoa enää tuosta muutu.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Jokke

Muistaakseni yleisömäärät meni niin, että 3400 katsojalla per peli tulos on aika lähellä nollaa

Jos oikein muistan Tamin puheita, niin 3500 tuo nollatuloksen.
3900 laitettiin tavoitteeksi juuri sen tähden, että noita velkoja voitaisiin lyhentää.

Tämän päivän Iltasanomissa Rautakallio myöntää paluun SM-liigaan kiinnostavan. Samaisessa jutussa myöntää, että paikka Ässien peräsimessä kiinnostaa. Huhuja tuntuu ainakin Ässien ympärillä liikkuvan.

Mikähän tuo turkulainen taho on, joka on Ässistä kiinnostunut? Tamiko itse? Vai onko Tuto kiinnostunut SM-liiga paikasta 8 ) ?
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti Jokke
Muistaakseni yleisömäärät meni niin, että 3400 katsojalla per peli tulos on aika lähellä nollaa, eli ei paljon velkoja lyhennellä. Nyt ollaan 81 henkeä yli tuon rajan. Kaksi kotipeliä jäljellä, eli ei tuo katsojakeskiarvo paljoa enää tuosta muutu.


Jaa jaa, ollaan vielä jopa yli rajan. Hienoa hienoa.

Aika ovela juttu, kun katselee viime (koti)pelien yleisömääriä. Aina ollaan liikuttu alle 3000 enemmän tai vähemmän. No, onneksi Ässät menestyi - taas - syksyllä, niin saatiin tupakin täyteen ja katsojamäärän pyörimään mukavissa lukemissa. Se oli meidän pelastus se.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
"Ostajaryhmä koostuu osin turkulaisista". Jaa-a. Onko Tami kerännyt jonkun tukiverkoston Turusta ja sitä kautta homma lähtee pyörimään? Aikoinaanhan TuTon noustua liigaan Tami visioi, että Tutosta tulisi Turku Lions ja Tami sai tukijoukkoineen jo kerättyä jonkinlaisen summan pätäkkääkin, mutta emoseura löi silloin stopin tälle hankkeelle.

Nyt tämä tarina kuulostaa hieman samanlaiselta. Ja Tami jatkaa tj:nä ja Rockyn tulo koutsiksi sopii kuin nenä päähän tähän juttuun. Onko kilpa-autoilija-yrittäjä, Tamin hyvä ystävä, Pertti Kuismanen mukana tässä(kin) jutussa?
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Milläköhän perusteella Rautakallio saisi Ässät pelaamaan paremmin ?
Pekan valmentajan taidoista ei kauheasti ole sellaisia näyttöjä, jotka saisivat allekirjoittaneen hyppimään riemusta.
 

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vankkurit kulkee ja koirat haukkuu

Sitä vaan että medialta on lähtenyt kiekkomopo käsistä,
älkää jääkö alle.

Kaikkea mitä minnekin kirjoitellaan ei tarvitse ottaa todesta, oli sen takana sitten iltapäivälätkätoimittaja, Majasaari, Janne Rantanen (phyi, sylkäisin juuri olkani yli) tai se Ässien piilossa oleva hallituksen jäsen.

Sensaatioita vaikka tyhjästä.
 

Sheriffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ässäthän maksaa velkaa koko ajan pois, hyvin hitaasti mutta kuitenkin. Velka määrä oli pienetynyt viime kaudesta joten koko ajan mennään eteenpäin. Sitä ihmettelen että kun budjetti on pysynyt kohtalaisen samana viime kauteen verrattuna ja samoin on yleisömäärätkin. Nyt vaan tuntuu unohtuneen että myöskin lippujen hintoja on korotettu viime kauteen nähden, joten samalla katsoja keskiarvolla pitäisi tulla enemmän voittoa viime kauteen nähden, näin loogisesti ajatellen.
 

Jysky #13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pertti Kuismanen

Työmaalla tosiaankin liikkui tänään huhua juuri tästä kyseisestä kilpa-autoilijasta. Sen mukaan kyseessä olisi juuri Pertti Kuismanen, mutta kyseessä on todellakin vain huhu. Lisäksi yksi tuttu kertoi tänään, että ässien toimiston ympärillä oli eilen pyörinyt toimittajia useasta eri lehdestä(sillä on ittellä oma firma toimisto liepeillä), mutta ketään erityistä henkilöä ei ollut ilmaantunut. Sekin kertoo jotain. Eikös Tami ollut juuri Kuismasen palkkalistoilla ennen ässiin tuloaan. Pistää miettimään, minkä takia Tami tuli ässien TJ:ksi omien puheidensa mukaan melkein talkoopalkalla. Ettei juuri tutkimaan, onko ässät kannattava sijoitus ja mitä kannattaa maksaa.

Btw. Eikös tämä Kuismanen omaa ässätaustan? Muistini mukaan olis nuorempana pelannu ässissä, joten patataustaa ja -sydäntä pitäis löytyä, eikä muutenkaan taida olla ihan persaukinen.
 

Jonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Re: Pertti Kuismanen

Viestin lähetti Jysky #13
Btw. Eikös tämä Kuismanen omaa ässätaustan? Muistini mukaan olis nuorempana pelannu ässissä, joten patataustaa ja -sydäntä pitäis löytyä, eikä muutenkaan taida olla ihan persaukinen.
Voi olla että omaakin. Mutta Kuismasen Pertti istuu ainakin HC TPS Turku Oy:n hallituksessa. Tämä tieto nyt tuskin mitään auttaa mutta...

Edit: Niin, eikä tosiaankaan ole mikään persaukinen mies. Myi jonkun yrityksensä isolla rahalla, ja ajelee nykyään muistaakseni jotakin bel-car (en tiedä miten kirjotetaan) sarjaa keski-euroopassa.
 
Viimeksi muokattu:

domy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Re: Pertti Kuismanen

Viestin lähetti Jysky #13
Työmaalla tosiaankin liikkui tänään huhua juuri tästä kyseisestä kilpa-autoilijasta. Sen mukaan kyseessä olisi juuri Pertti Kuismanen, mutta kyseessä on todellakin vain huhu.

Ei kovinkaan yllättävää, että huhut kallistuvat Kuismasen suuntaan. Tamin kaveri, vanha jääkiekkoilija, ja mikä tärkeintä upporikas. Kuismanenhan myi Extra-yhtiönsä edellisvuonna n. 150 miljoonan mummonmarkan hintaan. Pikkurahoilla Severi ei siis pelaa, eikä tuollaisia summia saa tuhlattua BelCar-sarjassakaan. Patu voi siis toteuttaa eläkepäiviensä ratoksi jos jonkinlaisia haaveitaan, joista yksi hyvinkin saattaa olla ikioma jääkiekkojoukkue.

Kuismasen tilannetta tosin varjostaa huomattavat veroepäselvyydet nimenomaan Extra-yhtiöiden suhteen, mutta sehän on vain hyödyksi, jos porilaisen urheiluelämän pariin aikoo. On sitten jo sitä kokemusta.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Re: Pertti Kuismanen

Viestin lähetti domy
....Kuismasen tilannetta tosin varjostaa huomattavat veroepäselvyydet nimenomaan Extra-yhtiöiden suhteen, mutta sehän on vain hyödyksi, jos porilaisen urheiluelämän pariin aikoo. On sitten jo sitä kokemusta.

No sitten se sopisi paremmin Rauman Lukon kuvioihin, kun täällä Porissa ei ole koskaan mitään veroepäselvyyksiä ollut. Kaikki on hoidettu aina kunnolla toisin kuin vähän etelämpän josta tuomiolle menty.

...Eniten verotettavaa keränneiden listan kakkonenkin on myyntivoittomiljonääri. Turkulainen liikemies Pertti Kuismanen myi Capmanille valtaosan Extra-henkilöstövuokrausyrityksestään. Verotettavaa pääomatuloa kertyi lähemmäs 24 miljoonaa euroa.

Kauppa sai negatiivista julkisuutta kun poliisi ryhtyi verottajan pyynnöstä tutkimaan Extran käytäntöjä. Verottaja kaipaa noin miljoonan euron verotuloja vuosilta 1996-2001....

http://www.iltalehti.fi/light/2003/11/04/1173780_uu.shtml
 

domy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Re: Re: Re: Pertti Kuismanen

Viestin lähetti kapa76
No sitten se sopisi paremmin Rauman Lukon kuvioihin, kun täällä Porissa ei ole koskaan mitään veroepäselvyyksiä ollut. Kaikki on hoidettu aina kunnolla toisin kuin vähän etelämpän josta tuomiolle menty.

Nyt menet herkkänahkaisuudessasi ehkä hieman sivuraiteille. Vai ihanko kirkkain silmin väität, etteikö Porissa olisi esim. juuri palloilurintamalla ollut ihan pienenpieniä veroepäselvyyksiä havaittavissa? Tuomiot ovatkin asia erikseen. Tuskin Kuismastakaan koskaan tullaan mistään tuomitsemaan. Tämä siis ihan kuriositeettina, eikä minään paikallispatrioottisena uhona, koska siihen ei ole syytä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös