Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Ässien kannattajatoiminta ja -matkat kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Brousseau, 08.07.2016 klo 22.13.

 1. Brousseau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tuntuu nyt oudolta kun tätä syyskuun lopun tuplamatkaa markkinoidaan megamatkana. Kai se on kaukana megamatkasta kun puolikkaalla bussilla pyöritään erämaassa. Näkisin, että realismia olisi tehdä megamatka ottelupaikkakunnille kera lyhyemmän etäisyyden (Rauma/Tampere). Raumallekaan kun ei tunnuta saavan millään liikenteeseen useita satoja käsittävää Ässien kannattajien joukkoa, niin miten sitten tuollaiselle kiertueelle. Mielelläni toki olen väärässä.

  Silti vain tuli ensimmäisenä fiilis, että eikö tällaista satoja kannattajia käsittävää megamatkaa olisi kannattanut yrittää mobilisoida heti kauden avaukseen Tampereelle ja siitä hyvää jatkumoa seuraavan päivän kotiotteluun? Tampereella nykyään ensiluokkaiset olosuhteet vieraskannattajille ja tilaakin olisi hyvin isollekin porukalle. Viime kaudella ei ollut yhtäkään vkl-ottelua Tampereella, joten ei ollut oikein saumojakaan saada kunnon vierasmatkoja aikaiseksi. Nyt tähän kauden avaukseen olisi hyvä lataa paukkuja sen verran rapeemmin, että oltaisiin saatu vielä parempaa meininkiä aikaiseksi kuin viime kauden avauksessa Raumalla, joka oli sekin lopulta onnistunut matka.
   
 2. Pianisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tampere olisi ollut hyvä koska sieltä saa isoille lösseille tosi hyvät alet. Tappara, Mestaruusviirin nosto, lyhyt matka, satapäin Ässien kannattajia. Kuulostaisi hyvältä.

  Luulen että tässä ei vaan ole riittävästi paukkuja tehdä mitään isoa ja spesiaalia. Halvan lipun hinnan lisäksi pitäisi saada vähän firmoja mukaan sponssaamaan busseja. Ne pitäisi kaikki jonkun toimesta myydä. Sitten pitäisi tehdä tehdä hyvää somemarkkinointia kuvineen päivineen. Pitäisi suunnitella ja tehdä mainokset. Sitten pitäisi olla laadukasta ulosantia yhdistyksestä ulospäin ja kommunikointia fanien kanssa. Minä olen nähnyt vain puheenjohtajan nettiin laatiman tsemppipuheen.

  Se porukka joka näitä hommia tekee on pieni eikä siellä ole kovia osaajia. Patasydäntä löytyy kyllä ylimäärin mutta resurssit ja kyvyt ovat rajalliset. Porista puuttuu yleinen halu tehdä fanijuttuja. Jengi käy mieluummin vain kotipeleissä ja vierasmatsit katotaan telkkarista. Ei täällä saa kovia osaajia yhteen rintamaan tekemään juttuja ja kehittämään modernia kulttuuria. Tämmöstä tämä on varmasti vuosiksi eteenpäin.

  EDIT: Niin ja tämä nykyinen porukka tarvii tukea. Kovimmat tekijät on mun mielestä silti yhä nämä Pataljoonan tyypit jotka sentään yrittää tehdä jotakin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2016 klo 10.41
 3. Mush Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  U.S.V.A
  Lainaus:
  Niin ja apua olisi varmasti saatavissa jos sitä vain pyydettäisiin. Se 20 hengen porukka, joka viime kaudella päivitti mm. laulu ja lippuosaston uuteen uskoon olisi varmasti halukas olla yhtä Pataljoonan kanssa. jos hallituksen linja on se, että oikeasti lähdetään kehittämään katsomotoimintaa eikä hukata resursseja turhuuksiin. Viime kaudella kehitys oli hyvää, toivotaan että se jatkuu samalla tiellä. Nähdään kaikki Pitsiturnauksessa - yhteisönä.
   
 4. Naurava Sika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Olen elämässäni oppinut, että kukaan ei tule kotoa hakemaan sen kummemmin töihin kuin katsomoonkaan. Jos tunnet että sinulla voisi olla jotain annettavaa asialle, niin suosittelen että menet Pataljoonan vastuuhenkilöiden juttusille ja kerrot asiasi. He kuuntelevat varmasti. Mutta jos kuvittelet että joku tulee sinua pyytämään katsomoon huutamaan, niin saat luultavasti odottaa kauan.
   
 5. Mush Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  U.S.V.A
  Lainaus:
  Minä taas olen oppinut sen vuosien varrella, että näkemyserojen takia minkäänlaisen yhteishengen luominen joidenkin ihmisien kanssa on ollut mahdotonta tämän kyseisen asian kanssa. Ehkä ajat ovat muuttuneet, ehkä laulamiseen ja joukkueen kannattamiseen monipuolisemmin suhtaudutaan jo myötämieleisesti. Yhdessä sitä asiaa kuitenkin pitäisi viedä eteenpäin eikä kahdessa "leirissä".

  EDIT: En tarkoittanut henkilökohtaisesti. Itse toivoisin että kaikki vievät yhteistä asiaa eteenpäin eli porilaista kannatajatoimintaa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2016 klo 17.28
 6. Brousseau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kaikista vaikeuksista huolimatta en itse tätä allekirjoita. Otollisissa olosuhteissa innostuneisuus näitä asioita kohtaan voisi nousta ihan uudelle tasolle, mutta tosissaan jos tarjolla olevat ns. pelimerkit ovat heppoisia, niin lopputulema on helposti kuvatun kaltainen: Hiljaista on.

  Jos nyt mietitään millaista puhetta täällä oli vuosi sitten näihin aikoihin ja miten lennokkaasti hommaa saatiin käyntiin heti alun alkaen, niin silloin ei tullut ensimmäisenä mieleen fiilistä, etteikö sitä porukkaa oltaisiin saatu kasaan. Ja edelleen aikaan saatiin parhaat vierasmatkat, joissa ollut mukana ja erityisesti tämä Hämeenlinnan keikka kirsikkana kakun päällä. Antaa osviittaa kaikesta muusta kuin siitä, etteikö edellytyksiä olisi täälläkin.

  Ehkä oma haasteensa on siinäkin, että sitä mukaan kun uusia tulee, niin vielä entisetkin pysyisivät rivissä. Sitä kautta toiminta saataisin ihan konkreetisesti kasvamaan. Sen nyt sitten taas aika näyttää, että miten tämä jatkumo saadaan turvattua. Riittääkö siihen yksistään Pataljoona, vai tarvitaanko vetoapua. Ja edelleen miten toimii vuoropuhelu seuran kanssa olosuhteiden ym. osalta.
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2016 klo 13.33
 7. Raimoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
  Mitä mitä, huomenna pitsiturnaus ja tässä ketjussa ollaan viimeksi keskusteltu 12.7? Onkos Pataljoonalla edes mitään matkaa Raumalle?
   
 8. Brousseau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kyllä sinne jotain reissua järjestettiin. Mutta kuten näkyy, niin samaan nihkeyteen tunnutaan taantuneen täällä toimimisen suhteen, mitä se oli ennen viime kesän ryhtiliikkeen yritystä.

  Mutta yritetään me tänne kirjoitusoikeuden omaavat jelppiä ja pistellä tietoa eteenpäin kun reissuista tihkuu tietoa.

  Kausi alkaa perjantaina 16.9. Tampereella Tapparaa vastaan ja tuonne nyt olisi oiva hetki saada porukkaa mukavasti liikenteeseen. Hyvät edellytykset olisi tehdä siitä parempi reissu kuin viime kauden avauksesta Raumalle ja hyvässä lykyssä kepittäisi parhaimmillaan tämän Hämeenlinnankin reissun vuodenvaihteen tuntumilta. Tämä kuitenkin edellyttää, että sitoutunutta porukkaa saadaan riittävästi ytimestä liikenteeseen ja sen lisäksi muita innokkaita, jotka haluavat kantaa kortta kekoon äänenkäytöllisesti. Tiedustelut ja tunnustelut tämän suhteen on aloitettu. Ei muuta kuin ajoissa jo almanakkaan merkintöjä tuon ajankohdan osalta, niin petraaminen viime kauden reissuista muuttuisi konkretiaksi.
   
 9. Raimoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
  Lainaus:
  Kiitoksia, sinun päivityksiä on aina mukava lukea. Itseni on silti huono huudella Pataljoonan toiminnasta taustalta, aktiivi olen ollut varmaan jotain 6 vuotta sitten viimeksi. En pahemmin ole seurannut Pataljoonan touhuja sosiaalisessa mediassa, mutta luulisi, että Ässät olisivat mainostaneet fanclubin matkaa Pitsiin. Omiin silmiin ei ainakaan osunut kertaakaan. Onko sinne päin taas jotain ongelmia?

  Toivottavasti niitä matkoja kertyy tasaiseen tahtiin tällä kaudella. Tammikuun 13.-14. viikonloppuun Raumalle ja Hämeenlinnaan ollaan kaveriporukalla järjestämässä omaa "megamatkaa". Olisi kiva päästä edes toisessa pelissä samoille suunnille katsomoon Pataljoonan kanssa.
   
 10. Brousseau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Kauden avausmatka Tampereelle perjantaina 16.9. tullut myyntiin. Mainos löytyy tästä.

  Porilaisille 400 paikkaa varattuna, joten kapasiteettia löytyy. Toivottavasti kausi saadaan käyntiin katsomossa samalla tavalla kuin viime kaudenkin avausvierasmatkalla.
   
 11. Brousseau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  20 henkeä vasta ilmoittautunut Tampereelle. Käykääpäs iskemässä ilmouttautumisia tiskiin! Myös irtolipun ostaminen onnistuu Ässien kannattajien sektoriin Pataljoonan kautta, mikäli saapuu hallille jollain muulla tavoin kuin Pataljoonan bussikuljetuksella.
   
 12. J_bro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Irtoliput x2 maksettu. Toivottavasti saadaan hyvä pöhinä Hakametsään!
   
 13. Pianisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Ensikosketus fanimatkoihin huomenna aamulla pariin vuoteen. Mahtava rako pitää pikku hokiloma viikonloppuna. Onko kellään hajua paljonko porukkaa tälle yömatkalle on lähdössä?
   
 14. Fandul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Mitenkäs Pianisti tuo "Megamatka" meni? Miten Pataljoona onnistui kannatuksessa?
   
 15. Mondie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porilainen brändikiekko
  Lainaus:
  Asiasta en mitään tiedä, mutta otteluketjun perusteella Oulussa ei tainnut kaikki mennä putkeen katsomossakaan. Linkki viestiin
  La 24.9.2016 Kärpät - Ässät | Jatkoajan keskustelupalsta

  Ainahan joukkoon mahtuu larppaajia, joten eipä siinä varmaan sen kummempaa.
   
 16. mustaseiska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  "Tappelu" Oulussa ei liittynyt millään lailla Ässien fanitoimintaan, eikä megamatkaan. Oikeastaan hyvin vähän koko otteluunkaan, mutta levisi vähän käsiin koska saattoi näyttää siltä, ja kaveri oli pukeutunut Ässien väreihin. Raudoitus kesti muutaman minuutin, kunhan tilanne selkiytyi myös turvamiehille, eikä asiasta mitään jälkiseuraamuksia myöskään tullut.

  Tämä siksi, ettei faniporukka saa syitä päälleen, ja etteivät jutut nyt ihan laukalle lähtisi. Yksi viesti riittäköön puolestani tästä asiasta.
   
 17. Mush Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  U.S.V.A
  Jokaisella on asiaan varmasti oma mielipiteensä mutta ainakin itselleni tunnelma on olennainen osa mitä tahansa tapahtumaa, oli kyseessä sitten urheilutapahtumasta tai vaikka festivaalista. Valitettavasti jo pidemmän aikaa Isomäen jäähallista ja Ässien otteluista tunnelma katsomosta on puuttunut kokonaan. Katsomossa on hiljaista kun kirkossa, hyökkäyspään pyörityksiä ja siitä seuraavia käden taputuksia lukuun ottamatta.

  Tämän syynä on kuuluvan ja näkyvän - ennen kaikkea uskottavan kannattajaryhmän puuttuminen katsomosta. Saanen esittää kysymyksen että mikä kannattajaryhmän ensisijainen tarkoitus on? Mielestäni se on tukea joukkuetta ja luoda ääntä, sen kautta luoda tunnelmaa katsomoon. Tarkoituksenani ei ole kritisoida ketään henkilökohtaisesti, löytyyhän Pataljoonan hallituksesta ihan mukavia ihmisiä mutta se ei millään tavalla tarkoita että katsomotoiminta kehittyisi, kun sitä ei edes yritetä hallituksen toimesta. Eilen Jukureita vastaan, tai oikeastaan siitä lähtien kun viime kaudella hallitus hajosi, tunnelma katsomossa on ollut aivan paskaa. Vierasmatkatkaan eivät näytä myyvän enään.

  Mielestäni isoin ongelma katsomossa on kannattajaryhmän selkeän sijainnin puute, mikä ryhmittymä se on jos kaikki hajaantuvat ympäri katsomoa? Mikseivät kaikki voi olla yhdessä paikassa, jos joukkuetta halutaan kannattaa. Kannustushuutoihin, tai lauluihin osallistumisesta puhumattakaan. Toivoisin että siellä nyt oikeasti vihdoin herättäisiin ja ryhdyttäisiin toimeen. Mielestäni se on kannattajien vastuu - eteenkin virallisen kannattajaryhmän vastuu huolehtia että joukkue saa kaiken tuen mitä se tarvitsee. Kuten sanoin, tunnelma on olennainen osa urheilutapahtumaa ja pidemmän päälle asia joka yksistään houkuttelee ihmisiä tulemaan hallille. Voin sanoa että eilisen kaltainen tunnelma tuskin jätti kovin moneen hyvää fibaa saapumaan hallille uudemman kerran.

  Tsemppiä nyt.
   
 18. Brousseau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tämä oli arvattavissa oleva lopputulema kun toiminnot viime kauden aikana B-päädystä hajosivat. Nykyisillä jalansijoilla keskivaiheilla on monia ongelmia kannattajatoimintaa ajatellen ja ne ovat ihan niitä samoja kuin silloin 2011 vuodesta eteenpäin: Porukka on hajanaista ja kun seassa on paljon niitä joita ei toiminta kiinnosta ollenkaan, niin se heti hajauttaa toimintoja. Siinä ohessa sitten kun ei pystytä käyttämään aktiivisesti käsiä/huiveja/lippuja, ilman että joku häiriintyy, niin syö paljon tehoja pois toiminnan näyttävyydeltä. Siinä valossa mikään ei ole muuttunut. Ja edelleen jos kaiken keskiössä on vain pelin katsominen hyviltä paikoilta ja kannattajatoiminnan tasoksi riittää tyydyttävä/välttävä, niin on ihan turha haihatella, että noustaisiin valtakunnan eliittiin tällä saralla. Eikä riitä, että joku valheellisesti tällaista itselleen uskottelee, vaan kyllä se todellisuus on todella vaisua. Nykyisyys syö myös motivaatiota niiltä, jotka olisivat tämän eteen valmiita tekemään ja näkemään vaivaa.

  Tarvittaisiin edelleen kannattajille se oma sektori, jossa toimia vapaasti. Logolla se ei tule keskellä onnistumaan. Onko tämä edelleen se seisomakatsomon B-pääty näissä olosuhteissa, vai olisiko nyt sitten organisaatiomuutosten myötä kypsää aloitella taas uudelleen neuvotteluita siitä, että olisiko istumakatsomoon rajattavissa sektoria jonkin kokoiselle poppoolle paremman kuuluvuuden ja näyttävän toiminnan takaamiseksi heti alkuvaiheesta. Nyt koko tämä aika on kuitenkin kärsitty siitä kun jatkuvasti mennään kompromissit edellä. Nyt varsinkin jos tätä menoa on pimeä syksy tulossa ja hallissa enemmän tilaa, niin on se surkeeta jos ei vain edelleenkään onnistu. Tietysti kesken kauden tehtävät järjestelyt ovat aina haastavampia kuin ennen kauden alkamista.

  Toki myös pitäisi saada kannattajat riviin ja yhteen rintamaan siitä, että mitkä ovat niitä ihanteita mitä kohden pyritään. Jos kannattajatoimintaa edelleen vedellään vasurilla ja pidetään vähäpätöisenä kuten tähänkin asti, niin vaikeaa on lähteä kirvoittamaan mitään voimakasta kehitystä. Ja yhtälailla kannattajatoiminta on todella suuressa osassa ottelutapahtumaa itsellä. Ja varsinkin kun sitten muistelee niitä parhaimpia hetkiä, että mitä tämä on ollut toimivimmillaan Ässien takana (lähinnä vierasotteluissa) ja mitä lisäarvoa se on tuonut ottelutapahtumaan. Nyt sitten huomaa, että taas kun on ollut palaaminen vaisumille jalansijoille, niin eipä siitä pelistä niin paljoa saa irtikään.
   
 19. Janiz80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Takalinjan toiminnassa on ollut ainakin mukavaa pöhinää alkukaudesta. Minulle riittää se vallan mainiosti.
   
 20. J_bro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Pääsit vetämään kunnon kännit Pataljoonan viime viikonlopun reissulla?
   
 21. Mondie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porilainen brändikiekko
  Lainaus:
  Kuten aiemmin on havaittu, niin suurinta osaa katsojista ei kiinnosta laulaa otteluissa. Lipunheiluttajia on enemmän, mutta heitäkin kiinnostaa enemmän katsoa ottelua eikä heiluttaa lippua 60 minuuttia visuaalisuuden takia. Perinteinen kannatus tulee olemaan aina suositumpaa kuin kuorolaulu tai hyppiminen.

  Ja mitä tunnelmaan tulee, niin ei se tuossa viime vuosien saatossa nyt niin hirveästi ole huonontunut. Kyllä katsojat kannustaa jos kenttätapahtumat antavat siihen aihetta. Eilenkin Jukurit-ottelussa oli kolmannessa erässä melkoinen pöhinä seisomakatsomossa kun joukkue alkoi vihdoin pelaamaan.
   
 22. Mush Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  U.S.V.A
  Lainaus:
  Pohjasta on vain yksi suunta ja se on ylöspäin.
   
 23. Patapakka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Niin, tässä ollaan jonkinlaisen ikuisuuskysymyksen äärellä, johon nähdäkseni tämäkin vuosia jatkunut vääntö täällä kannattajatoimintaketjuissa perustuu. Eli kuuluuko joukkueen ansaita ääneen kannustaminen peliesityksillään vai tulisiko joukkuetta kannattaa ääneen tilanteesta riippumatta.

  Itselleni tuon mainitsemani ikuisuuskysymyksen vastaus on päivänselvä. Aika näyttää, milloin ajattelutapa ääneen kannattamisesta tilanteesta riippumatta lyö Porissakin läpi.

  Ja minä en kannattamisella tarkoita vain laulamista. Kyllä perinteinen Ässät tap-tapkin lähtee paikoitellen komeasti, mutta sitä harva jaksaa huutaa läpi ottelun.

  Itse uskon vahvasti, että aktiivinen ja intohimoinen kannattajaryhmä toisi aivan selkeää lisäenergiaa koko Ässäorganisaation toimintaan.
   
 24. Valkoinen Intiaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Työstään palkkaa saavan ammattiurheilijan kuuluu aina ansaita sen lipun maksaneen katsojan kannatus. Aina. Laulukerhoja voi pitää sitten miten itse kutakin huvittaa.
   
 25. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
  Hienoa. Yhtä luotettavasti kuin talvi yllättää autoilijat, Ässien kannattajatoimintakeskustelu päätyy rikkinäisen vinyylin tavoin toistamaan samoja aiheita kaudesta toiseen, usein vielä samoilla keskustelijoilla.

  Mulla olisi sellainen idea, että jokainen voisi kannattaa ihan haluamallaan tavalla olkoon kyse sitten ansaitusta huutamisesta, laulamisesta, istumakatsomossa taputtamisesta tai telkkarin ruudun katsomisesta.