Ässien juniorituotanto – tähtitehdas vailla vertaa?

  • 5 673
  • 11

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Ässien juniorit kautta linjan ovat olleet hyvin tyytyväisiä Alpo Suhosen korvaamisella Pekka Rautakallioon.

Rocky on ottanut tavaksi käydä eri ikäisten junioreiden harjoituksissa enemmän kuin kerran kaudessa ja hänen on sanottu osallistuvan aktiivisesti myös ry:n toimintaan olemalla mukana laatimassa tulevaisuuden Ässä-tähtiä.

Yhtenä tärkeänä kohtana Pekka on halunnut nimenomaisesti kiinnittää huomiota junioreiden historiaan. Tämä tapahtuu siten, että Rockyn papereissa sellaiset pelaajat jotka ovat syntyjään porilaisia tai pelanneet muutoin jo nuoresta iästä alkaen Ässien liigajoukkueessa saavat erityishuomion. Tämä siksi, koska Ässät on perinteisesti kupannut samantasoisia lahjakkuuksia muista maakunnista kuin mitä itselläkin olisi ollut tarjolla.

Ässillä on tällä hetkellä erittäin vahva juniotuotanto ja voi sanoa, että jokaisesta ikäluokasta on 2-3 mahdollista maajoukkuetason nuorta kehittymässä liigapelureiksi. Kaikista ei tietänkään ole sm-liigan vaatimalle tasolle mutta eväitä on tuo mainitsemani määrä per ikäkausi. Uusi patajunnuareena ei tilannetta ainakaan tule tulevaisuudessa heikentämään.

Ässien tulisi pohtia strategiaansa hyvin ja tarkoin. Skenaario jossa joukkueessa yli puolet otteluun pukevista pelaajista olisivat omia kasvatteja ei ole tuulesta temmattu.
 

Teela

Jäsen
Ässien juniorit kautta linjan ovat olleet hyvin tyytyväisiä Alpo Suhosen korvaamisella Pekka Rautakallioon.

Rocky on ottanut tavaksi käydä eri ikäisten junioreiden harjoituksissa enemmän kuin kerran kaudessa ja hänen on sanottu osallistuvan aktiivisesti myös ry:n toimintaan olemalla mukana laatimassa tulevaisuuden Ässä-tähtiä.

Pekka tarjosi heti kauden alussa apuaan eri juniorijoukkueille ainoastaan A-junioreiden valmentajat olivat olleet sitä mieltä, että Pekan ei tarvitse tulla treeneihin. Sitten taas Kotkaniemi & co olivat ilolla ottaneet tarjouksen vastaan.

Pekalla on kyllä ihan aito halu kehittää porilaista kiekkoilua. Omasta puolesta toivoisinkin, että kun Pekka jättää valmentamisen, hän siirtyisi vaikka utj:ksi tai junioripuolen vetäjäksi.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässillä on kyllä ollut kolme todella huippuikäluokkaa putkeen joista nyt saamme nauttia. Huikea määrä liigapelaajia+Joensuu tullut lyhyessä ajassa. Tälläistä ei pysty varmaan muut seurat esittelemään:

87
Rynnäs
Huhtanen
Joensuu

88
Salminen
Niemi
Sillanpää
Rahkola

89
Jyrkkiö
Mäkilä
Laaksonen
Palonen

Eli lähes puolet joukkueesta saatu rakennettua omista junioreista kolmessa vuodessa!! Tämä on sellainen asia mikä mielestäni on jäänyt turhan vähälle huomiolle.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Voisiko joku paremmin junnuja tunteva laittaa pientä arviota seuraavista mahdollisista liigatason lahjakkuuksista ikäluokittain? 89-93 syntyneistä olisin kiinnostunut. Ilmeisesti Joel Armia lienee melkoinen lupaus? 16v ja iskee a-junnupeleissä jo häkkejä jatkuvasti. Millanen kaveri Samuli Virkkunen? Arousva kanssa lupaus, mutta Blues yrittänyt "kaapata" poikaa Espooseen jo monta vuotta.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Tuossa on nyt pari hiljaisempaa vuotta tulossa. 1990 syntyneistä tuntuu lähinnä Samuli Virkkunen ja Tommi Taimi olevan potentiaalisia kavereita. Virkkunen on noista parantanut otteita muuten roimasti kauden aikana ja alkaa olla oikeasti aika dominoiva pelaaja A:ssa. Hirveitä heikkouksia ei Samulilla taida juurikaan olla, mutta eipä kyllä huikeita vahvuuksiakaan.

Armia on todellakin todella potentiaalinen kaveri. Iso, taitava, suoraviivainen ja pelaa huikealla asenteella. Leijonapaidassa on mennyt hyvin ja poika valittiin ikäluokan pääturnauksen World Hockey Challengen tähdistökentälliseen. Nyt on menossa alaikäisenä U18-maajoukkueeseen. On ollut jo nyt iästään huolimatta Ässien A:n parhaita pelaajia. Liike ja oman pään peli kaipaavat vielä parannusta (varmaan omakin pää paranee liikkeellä), mutta ensi vuonna voisi jo kokeilla parissa liigapelissä.

1990-1992 syntyneet todellakin ovat aika hiljaisia pari potentiaalista kaveria aina löytyy, mutta tuollaista 87-89 syntyneiden tapaista rypästä ei tule. 1992-syntynyt Marcus Fagerudd on ollut alle 18-v maajoukkueessa, mutta siihen se sitten jääkin. Ja tietty Erik Haula oli syntynyt vuonna 1991, mutta hän päätti lähteä Pohjois-Amerikkaan.

Seuraava huippuryhmä onkin sitten tuo 1993 syntyneet. Nytkin U17-maajoukkueen mukaan lähtivät maalivahti Niklas Kekki, puolustajat Santeri Arousva ja Niklas Nevalainen, sekä hyökkääjistä Jesse Huhtala. Ikäluokan lupaavin on tietenkin Armia. Mainituista Arousvan kehitys on ollut tänä vuonna yllättävän hidasta, mutta pienikokoisella pakilla on aina vaikeampaa nousta uudelle tasolle. Liike on kyllä Arousvalla uskomattoman hienoa ja eiköhän ensi kaudella A-junnuissakin onnistumisia tule enemmän, kun poika alkaa oppimaan kompensoimaan pientä kokoaan. Ja vähän aikaa sitten Arousvakin teki ensimmäisen maalinsa nuorten SM-liigassa.
 
Noista -90-92 vuosien ikäluokista -91 syntynyt Santeri Halmehan oli aivan ylivoimainen pistepörssin voittaja viime kaudella BSM:ssä. Tämä kausi on ollut sitten imeisesti vähän tasaisempaa puurtamista. Mutta voisiko hänestä kuitenkin odottaa mahdollista liigapelaajaa tulevaisuudessa?

-94 syntynyt puolustaja Markus Kojo on myös mielenkiintoinen lupaus. Kokoa on 191/93 SJL:n sivujen mukaan. Lisäksi on esiintynyt tämän kauden aikana C rinnassaan CSM:ssä Ässissä ja U16-maajoukkueessakin, sekä taisi viime kaudellakin jo toimia varakapteenina -93:n mukana CMS:ssä.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eilisessä A-nuorten pelissä osui silmään myös tämä meidän kroattivahvistus.
Pelasi mielestäni varsin hyvin vaikka oli ensimmäisiä pelejä A:ssa ellei jopa ensimmäinen.
 

Tuamas

Jäsen
Eilisessä A-nuorten pelissä osui silmään myös tämä meidän kroattivahvistus.
Pelasi mielestäni varsin hyvin vaikka oli ensimmäisiä pelejä A:ssa ellei jopa ensimmäinen.

Pelannut kyllä alkukaudesta joku viitisen peliä, mutta kun ei taso riittänyt, niin pudotettiin B:hen.

Ihan ok pelimieshän tuo on muuten, mutta menee varsin vahvasti laput silmillä ja omille menneet syötöt per peli lasketaan puolikkaan käden sormilla.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Junioritoiminta

Pienten kylien pienten seurojen ja suurten kaupunkien suurten seurojen toiminnan välillä on varmasti suuria eroja, eikä kaupungin tai seuran suuruus tietenkään välttämättä kerro mitään toiminnan tasosta. Minulla ei ole juurikaan käsitystä Ässien junioritoiminnasta sitten -90-luvun omien junioriaikojeni ja Ässien nykytoiminta hieman kiinnostaa. Olen itsekin jossain määrin osallisena valmennuskuvioissa ja kiinnostaisi ihan vertailumielessä ja oman toiminnan tasoa arvioidakseni tietää, miten Ässien junioripuolella toimitaan.

Kaikki toimintaan liittyvät asiat tietysti kiinnostavat, mutta erityisesti kiinnostaisi kuulla seuraavista asioista:
  • Kuinka suunnitelmallista pelaajien kehittäminen ja harjoittelu ovat?
  • Missä ikäluokassa joukkueille ja pelaajille aletaan tekemään harjoittelun pohjaksi viikko-/päivätasolle ulottuvat vuosisuunnitelmat
  • Riippuuko joukkueiden harjoittelun laatu ja suunnitelmallisuus pitkälti joukkueen valmentajista vai onko olemassa joku seuran yhteinen pitkänlinjan suunnitelma, jota joukkueiden suunnitelmat mukailevat?
  • Missä ikäluokassa pelaajille tehdään henkilökohtaiset kehityssuunnitelmat ja kuinka usein niitä tarkastellaan ja päivitetään?
  • Perustuuko valmentajien kouluttaminen liiton järjestämään ja sisäiseen koulutukseen. Onko valmentajien käytössä seuran puolesta kirja-, video- ja harjoitekirjasto?

Ei tietenkään olisi pahaksi, jos joku osaisi myös kertoa millaisia palkkoja / "kulukorvauksia" vastaan juniorivalmentajat toimivat. ;)

Voisi olla ihan mielenkiintoista kartoittaa muidenkin seurojen junioritoimintaa ja saada mahdollisesti hyviä vinkkejä ja ideoita.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Porilaislegendat Turussa

Ei tälle oikein tunnu olevan sopivaa ketjua, joten pistetään tänne.

Aika surullista lukea Turkulaisen jäähallin ilmoitustaululta, että Arto Javanainen opettaa Paimion jäähallissa laukaisemista kahdesti viikossa läpi kesän. Koulutus tapahtuu pienryhmissä ja laukaisuvoiman kehittämistä konsultoi Javan kuntovalmentaja Kaarlo "Kulta-Kalle" Kangasniemi.

Hienoa, että jossain saadaan järjestettyä tuollaista koulutusta noin kovat meriitit omaavien kouluttajien johdolla.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Ei kai tuossa mitään niin ihmeellistä ole. Vaikka Java pelaajana onkin Ässä-legenda niin mies on vaikuttanut aktiiviuransa jälkeen pääasiassa Turun seudulla. Harjoituksiakin pystyy hyvin vetämään noin usein kun koti on lähellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös