Ässien juniorit kaudella 2012–2013

  • 75 180
  • 130

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Ässien E1 juniorit harjoittelevat kerta viikossa jäällä juhannukseen asti. Oheisharjoitteena on taekwondosalilla kordinaatio harjoitteita, alan harrastajan ohjauksessa. Mielestäni hyvä juttu.

Tähän ketjuun sitten kaikki ensikauden junnu jutut. Minulla tänne on asiaa varmaan useinkin.
 
Viimeksi muokattu:

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
E-01 junnuilla maanantaina kauden viimeinen jääharjoitus. Heinäkuu on vapaa. Aika ympärivuotiseksi on mennyt pikkujunnujenkin kiekkoilu.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt pitäisi olla lomalla ja pelata jalkapalloa, eikä pyöriä jäähallin nurkissa. Puhutaan paljon toistojen määrästä taidon kehittämisessä, joten jäällä pitää käydä ympärivuoden. Itse en allekirjoita tätä. Kauden ulkopuoliset harjoitukset pitäisi tuossa iässä olla vapaaehtoisia, ne kehittyy joilla on motivaatiota (tai joiden vanhemmilla on motivaatiota...). Jäät yksilön kehittämiseen ja joukkueet lomille.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Jääkiekkoliiton vahvistamattomien pelaajien listalta bongattuna Sakari Mäki siirtyy Turusta (suurin osa urasta TPS:ssä, viime kaudella pitkälti TuTon riveissä) Ässiin. Varmaan tuo leveyttä A:n puolustukseen, mutta kitukasvuinen puolustaja tuskin tulee olemaan mikään sateentekijä tai tähtipelaaja, vaikka Arousva ja Nevalainen puolustuksesta lähtivätkin.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Nyt pitäisi olla lomalla ja pelata jalkapalloa, eikä pyöriä jäähallin nurkissa. Puhutaan paljon toistojen määrästä taidon kehittämisessä, joten jäällä pitää käydä ympärivuoden. Itse en allekirjoita tätä. Kauden ulkopuoliset harjoitukset pitäisi tuossa iässä olla vapaaehtoisia, ne kehittyy joilla on motivaatiota (tai joiden vanhemmilla on motivaatiota...). Jäät yksilön kehittämiseen ja joukkueet lomille.
Voit kuvitella, miltä viulunsoitto kuulostaa 10-vuotiaalta, jos hän on 4-5 kuukautta soittamatta. Miksi huippujalkapallossa huippuyksilöt nukkuu pallon kanssa ja palloa neppaillaan 24/7? Miksi ne on niin hyviä? TosiFani, miksi ne jotka harjoittelee ja tekee paljon toistoja, on alansa huippuja?

Tapasin 2 vuotta sitten entisen Jugoslavian kansalaisen, joka oli kotoisin pienestä kylästä läheltä Belgradia. Poika oli värvätty Red Starin jalkapallo-akatemiaan, johon kuului seuran maksama koulu sekä paikka joukkueessa. Kaveri kertoi, että suurin osa ajasta meni koulussa ja harjoituksissa/peleissä. Sunnuntai oli aina vapaa. No, kysyin mitä teitte vapaa-ajalla, johon kaveri vastasi, että pelasimme jalkapalloa.

Lasten pitää pystyä harjoittelemaan 2-3 tuntia päivässä. Jos 10-vuotias tarvitsee LOMAA (!!), niin sitten on tehty kaikki alusta asti päin helvettiä. Ja lisätään lopuksi, että lasten harjoittelu on leikkimistä.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tottakai toistoja pitää olla ja tulla helvetisti. MUTTA, niitä pitää tapahtua kauden aikana omalla ajallakin eikä vaan joukkueen harjoituksissa. Jos treenaa vaan joukkueen kanssa eikä omalla ajallaan juurikaan, ei tule ikinä huippupelaajaksi.

Olen Tosifanin kanssa samaa mieltä siitä että lapset tarvitsevat kuitenkin myös lomaa harjoituksista. Vaikka sitten käyttäisivätkin koko lomansa omatoimiseen harjoitteluun ja toisen lajin pelaamiseen...Aika moni huippukiekkoilijakin on pelannut nuorena 14-16 vuotiaaksi jalkapalloa toisena lajinaan.

Täytyy muistaa että vapaaehtoisina työskentelevät valmentajat tarvitsevat myös lomaa harjoituksista. Motivaatio pysyy korkeammalla ja motivoitunut valmentaja on tottakai aina parempi.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ongelma vain tänä päivänä tahtoo olla siinä että kunnon kilpailua peliapaikoista ei ole Suomessa tai ainakaan Porissa olemassa, joten sen viimeisen asenteen ja sekä halun mittaamista ulos ei vain tule. Joskus saattaa tulla niitä huippuyksilöitä, mutta kokonaista huippuikäluokkaa ei ole kuitenkaan näköpiirissä vaikka Ässien -99 ikäluokka muutamalla -00 luokan pelurilla vahvistettuna olikin epävirallisessa SM-sarjassa viime kaudella 5.

Ei aivan huono saavutus. Kuitenkin aina tulee muistaa, että muualla kaiken lahjakkaimmat vetävät 1-2 ikäluokkaa vanhempien joukossa. Nyt munat olivat -99 kaikki samassa korissa eli vanhemmissa ikäluokissa ei pelaa Porista tuosta ikäluokasta kukaan, muualla näin taas on. Eli yritän tässä nyt vain kertoa, että menestys ei saa häikäistä, vaan pitää katsoa syvemmälle.

Sama taitaa olla siellä -01 joukossa eli näyttää hyvältä, mutta kukaan ei pelaa vanhemmassa ikäluokassa. En nyt kuitenkaan ole sen asian takana, että huippujen tulee aina pelata itseään vanhempien joukossa, mutta kyllä heidän pitäisi käydä aina välillä mittaamassa sitä omaa pelitasoa vanhempien joukossa, joko harjoittelemalla tai käydä peleissä. Tietää sitten missä mennään eikä tarvitse ainakaan venhempien leijua hallilla ja sitten ihmetellä yhtäkkiä miksi poika ei enää olekaan ykkösketjun laiuri rajattomalla peliajalla, kun oman ikäluokan "myöhäisherännäiset" ovat ottaneet oman pojan kehityksessä kiinni ja osin ajaneet ohikin. Se on kova paikka. Siitä viimeistään alkaa se organisaation mustamaalaaminen ym...

Mitä tulee harjoittelemiseen, niin olen itse sillä kannalla, että organisaation/joukkueen järjestämien harjoitusten määrää tulisi vähentää, mutta se on kehityksen kannalta kuitenkin mahdotonta. Nykynuoret kun eivät pelaa pihapelejä tai harrasta omaa liikuntaa juurikaan millään muotoa. Ikävää mutta se on fakta. Tietokoneet ja hengailu vievät liikaa aikaa eikä sillä lahjakkaalla eteenpäin pyrkivällä urheillijan alulla ole sitä pelikaveriakaan silloin. Mahdoton kuvio huippu-urheilijaksi haluavalla. Kaikkea kun ei pysty yksinkään tekemään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voit kuvitella, miltä viulunsoitto kuulostaa 10-vuotiaalta, jos hän on 4-5 kuukautta soittamatta. Miksi huippujalkapallossa huippuyksilöt nukkuu pallon kanssa ja palloa neppaillaan 24/7? Miksi ne on niin hyviä? TosiFani, miksi ne jotka harjoittelee ja tekee paljon toistoja, on alansa huippuja?..

...Lasten pitää pystyä harjoittelemaan 2-3 tuntia päivässä. Jos 10-vuotias tarvitsee LOMAA (!!), niin sitten on tehty kaikki alusta asti päin helvettiä. Ja lisätään lopuksi, että lasten harjoittelu on leikkimistä.

En ole kieltänyt harjoittelemasta, mutta se pitää lähteä lapsesta (=vanhemmista), ei seurasta. Mikäli 10-vuotias pojankloppi haluaa pelata koko kesän kyykkää, hänelle se sallittakoon, elokuussa sitten taas jäälle. Seuran pitää järjestää hyviä harjoituksia, mutta yksilölähtöisesti. Jäällä voi olla usemman ikäluokan pelaajia, joukkueharjoitukset sitten syksyllä.

Kun puhun lomailusta, tarkoitan lapsen ehdoilla tapahtuvaa toimintaa. Mikäli poika haluaa kiipeillä kotipihan puissa, niin sitten hän kiipeää. Ymmärrän täysin toistojen merkityksen ja pallon kanssan nukkumisen, mutta en halua Suomen urheiluun pakottamista. Jääkiekko on jo nyt yksi elitistisimpiä lajeja kalleutensa takia.

Jääkiekossa tarvitaan joukkue, koko joukkueesta ei tule NHL pelaajia. Valitettavasti nyt asetetaan kaikille pelaajille samat vaatimukset, paljon harjoituksia, yhtä paljon rahaa, mikä tarkoittaa ikäluokkien voimakasta pienenemistä D-junnujen jälkeen. Tästä seuraa harrastuksen kallistuminen entisestään (isompi budjetti, vähemmän maksajia) C- ja B-junnuissa.

Sen sijaan voitaisiin siirtyä enemmän yksilöharjoitteluun ja antaa massan harrastella. Pari joukkue harjoitusta viikossa, muuten yksilötaitoon keskittyviä jäitä.

Jääkiekko on yksi harrastus 10-vuotiaan pojan elämässä. Mikäli hän haluaa lähteä jäälle, hän menee niille vapaaehtoisille jäillekin, mutta pakottamalla into usein tapetaan.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
En ole kieltänyt harjoittelemasta, mutta se pitää lähteä lapsesta (=vanhemmista), ei seurasta. Mikäli 10-vuotias pojankloppi haluaa pelata koko kesän kyykkää, hänelle se sallittakoon, elokuussa sitten taas jäälle...

Täyttä asiaa koko viesti ja olen aivan samaa mieltä.

Keskustelupalstoilla on vaikea keskustella, koska toiset ottavat kaiken kovin mustavalkoisesti. Vaikka asioilla onkin ääripäät, ei se tarkoita etteikö välimaastossakin voisi olla jotain. Kukaan ei varmasti kiistä harjoitus- ja toistomäärän tärkeyttä, mutta eri asia on sitten se, mistä harjoitusmäärän pitäisi koostua ja miten harjoittelun pitäisi muuttua iän karttuessa.

Yritin kovasti etsiä erästä Tudor Bompa:n kirjaa, että olisin saanut tarkastettua asian, mutta koska sitä en löytänyt niin pitää nyt sitten vetää (huonosta) ulkomuistista, joten pikku virheet sallitakoon. Ruotsissa oli tehty tutkimus eritasoisten tennispelaajien harjoitushistoriasta. Aina on tietysti poikkeustapauksia, jotka eivät istu kaavaan.

Tutkimuksen mukaan aikainen lajivalinta ja yksipuolinen lajinomainen harjoittelu johti nopeaan kehittymiseen nuorella iällä. Nämä tapaukset olivat nuorina ikäluokkansa parhaita, koska olivat keskittyneet muita enemmän lajinomaiseen harjoitteluun. Heidän kehityksensä oli nopeaa, mutta he saavuttivat kehityksensä lakipisteen jo parikymppisinä. Toisin sanoen he jäivät ikuisiksi teinitähdiksi.

Myöhemmin lajivalintansa tehneet ja monipuolisesti harjoitelleet kehittyivät hitaammin kuin edeltä ryhmä. He eivät koskaan kuluneet ikäluokkansa lupaavimpiin kärkinimiin. Heikompi taso nuorena johtui vähäisemmästä lajikohtaisesta harjoittelusta jolloin taitotaso oli jäljessä edeltävään ryhmään verrattuna. Tämän ryhmä kehityskaari oli loivempi, mutta se jatkui huomattavasti pidemmän aikaa ja huipputaso saavutettiin ehkä noin 27 vuoden iässä. Tästä ryhmästä kehittyi aikuisiän huiput.

Ero ryhmien kehityskaaressa oli selvä. Aikainen keskittyminen vain yhteen lajiin ja lajikohtaiseen harjoitteluun johti aikaiseen nopeaan kehityskäyrään, joka kuitenkin jäi matalaksi. Nuorella iällä tehty monipuolinen harjoittelu usean lajin parissa taas aiheutti loivan, hitaan ja korkealle ulottuvan kehityskäyrän.

Todennäköisesti kehityskäyrien ero johtuu monipuolisen harjoittelun tuomasta laajasta ja hyvästä fyysisestä pohjasta. Monesti yleisten fyysisten ominaisuuksien ja lajiominaisuuksien suhde kuvataan pyramidina. Yleinen monipuolinen fyysinen harjoittelu luo pyramidin leveän pohjan ja lajiharjoittelu pyramidin huipun. Kuinka korkealle pyramidi voi kasvaa, riippu pohjan leveydestä. Nuorena monipuolisella harjoittelulla kehitetty pohja siis antaa raamit sille kuinka pitkälle lajikohtaiset ominaisuudet voidaan viedä.

Minä uskon vahvasti kuvaamaani kehitykseen. Lapsena ja nuorena tietysti opitaan tärkeät lajitaidot ja niitä pitää harjoitella ja toistaa paljon. Kesä on kuitenkin oikea aika panostaa yleisten fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen ja luoda pohjaa tulevalle lajinomaisemmalle harjoittelulle.

Harjoittelun ja kehityksen kannalta oleellista on harjoitusmotivaatio ja oikeanlainen ja riittävä harjoittelu. Oleellista ei ole se, toteutetaanko harjoittelu joukkueen kesken vai omatoimisesti tai toisen lajin parissa. Esimerkkinä voisi ottaa telinevoimistelun harrastaminen jääkiekon rinnalla. Tasapaino, koordinaatio, voima ym. kehittyisivät varmasti paremmi kuin yksipuolisissa lenkki- ja lihaskuntoharjoituksissa joukkueen kesken. Sulkapalloa pelaamalla taas kehittyisi kimmoisuus ja nopeus. Laukaisemista ja kiekonkäsittelyä pallolla voi ja tulee harjoitella jään ulkopuolellakin, joten siinäkin voi kehittyä kesän aikana ilman joukkueharjoituksia.

Seuran velvollisuus on tarjota harjoitus- ja kehitysmahdollisuudet. Sen tehtävä ei ole pakottaa harjoittelemaan. Lahjakkaan ja innokkaasti harjoittelevan lapsen harrastus voi hyvinkin jäädä liian useiden kesäharjoitusten vuoksi. Jos nyt vaikka vanhemmat haluavat viettää kesälomansa mökillä toisella puolella Suomea eikä kesäharjoituksissa käynti ole mahdollista, voi seurauksena olla tiputtaminen kakkosjoukkueeseen. Tämä siitä huolimatta, että sama peluri on voinut kehittyä kesän aikana enemmän kuin seuran mukana harjoitelleet. Se ei todellakaan kasvata motivaatiota.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Keskustelupalstoilla on vaikea keskustella, koska toiset ottavat kaiken kovin mustavalkoisesti. Vaikka asioilla onkin ääripäät, ei se tarkoita etteikö välimaastossakin voisi olla jotain. Kukaan ei varmasti kiistä harjoitus- ja toistomäärän tärkeyttä, mutta eri asia on sitten se, mistä harjoitusmäärän pitäisi koostua ja miten harjoittelun pitäisi muuttua iän karttuessa.
Tiedän mistä puhun. Olen valmentanut junioreita, joista osa saa leipänsä jääkiekosta. Toiseksi, kritoisin TosiFanin sabluunamallia, jossa ollaan poissa jäältä lähes 1/4 vuodesta. Jäällä tosiaan voi olla pelkät luistimet, kypärä ja hanskat kädessä. Oli kyseessä tammikuu tai heinäkuu.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
En ole kieltänyt harjoittelemasta, mutta se pitää lähteä lapsesta (=vanhemmista), ei seurasta. Mikäli 10-vuotias pojankloppi haluaa pelata koko kesän kyykkää, hänelle se sallittakoon, elokuussa sitten taas jäälle. Seuran pitää järjestää hyviä harjoituksia, mutta yksilölähtöisesti. Jäällä voi olla usemman ikäluokan pelaajia, joukkueharjoitukset sitten syksyllä.

Kun puhun lomailusta, tarkoitan lapsen ehdoilla tapahtuvaa toimintaa. Mikäli poika haluaa kiipeillä kotipihan puissa, niin sitten hän kiipeää. Ymmärrän täysin toistojen merkityksen ja pallon kanssan nukkumisen, mutta en halua Suomen urheiluun pakottamista. Jääkiekko on jo nyt yksi elitistisimpiä lajeja kalleutensa takia.

Jääkiekossa tarvitaan joukkue, koko joukkueesta ei tule NHL pelaajia. Valitettavasti nyt asetetaan kaikille pelaajille samat vaatimukset, paljon harjoituksia, yhtä paljon rahaa, mikä tarkoittaa ikäluokkien voimakasta pienenemistä D-junnujen jälkeen. Tästä seuraa harrastuksen kallistuminen entisestään (isompi budjetti, vähemmän maksajia) C- ja B-junnuissa.

Sen sijaan voitaisiin siirtyä enemmän yksilöharjoitteluun ja antaa massan harrastella. Pari joukkue harjoitusta viikossa, muuten yksilötaitoon keskittyviä jäitä.

Jääkiekko on yksi harrastus 10-vuotiaan pojan elämässä. Mikäli hän haluaa lähteä jäälle, hän menee niille vapaaehtoisille jäillekin, mutta pakottamalla into usein tapetaan.
Jos haluaa pelata jalkapalloa koko kesän, kyllä se onnistuu. Koko kesä saisi olla lapselle yksi iso elämysleiri, jos hän niin haluaa.
En ymmärrä, että viikon jääkiekkoleiristä maksetaan 400 euroa ja jäällä ollaan max. 14 tuntia. Sitten ollaan 3 kuukautta poissa kaukalosta. Lapselle olisi parempi, jos hän voisi käyttää tuon summan seuraavasti:

Maanantai:
aamupäivä
maauimala 3 euroa
iltäpäivä
futistreenit 5 euroa

Tiistai:
aamupäivä
maauimala 3 euroa
iltapäivä
yleisurheilua 5 euroa

Keskiviikko:
maauimala 3 euroa
iltapäivä
jäätreenit 2h, max 30 poikaa (kypärä, maila ja hanskat) 5 euroa

Torstai:
maauimala 3 euroa
iltapäivä
jousiammuntaa 5 euroa

Perjantai:
maauimala 3 euroa
iltapäivä
tanssikoulu (break dance, räp tms) 5 euroa

Lauantai:
maauimala 3 euroa
iltapäivä
pesäpalloa 5 euroa

Sunnuntai:
maauimala 3 euroa
iltapäivä
jäätreenit 2h, max 30 poikaa (kypärä, hanskat ja maila) 5 euroa.

Hinta. 56 euroa viikko. 8x56=448 euroa. Eli kesäkuu ja heinäkuu maksai n. saman verran, kuin yksi jääkiekkokoulu.

Tämän mallin ideo oli se, että käytetään hyväksi Porin liikuntakeskuksen palveluita sekä tehdään yhteistyötä muiden seurojen valmentajien kanssa.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tämän mallin ideo oli se, että käytetään hyväksi Porin liikuntakeskuksen palveluita sekä tehdään yhteistyötä muiden seurojen valmentajien kanssa.

Millä helvetillä ton viimeisen saa tässä kylässä onnistumaan, kun valmentajat ovat tukkanuottasilla jo omissa seuroissaan puhumattakaan lajin sisällä olevista seuroista keskenään. Kukaan ei ole valmis luopumaan omista visioistaan kenenkään muun valmentajan hyväksi, vaikka ajatus pitäisi olla siellä yksilön, siis pelaajan, kehittämisessä sekä tukemisessa. Omaa napaa siellä vain tuijotetaan ja oma agenda ajaa kaiken edelle.

Kuningasidea, jonka perään olen tässä itsekin huudellut jo monen monta vuotta, mutta suurimmat vastustajat istuvat siellä junioripuolen johtopaikoilla, niin ikävää kuin se onkin ja koskee yhtälaisesti niin kiekko- kuin fudispuolta.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Mutta suurimmat suuntaviivat vetelee se seuraavan kauden valmentaja, joka sanoo, että jos menet pelaamaan talvella tai kesällä toista lajia, niin löydät itsesi ns harrastejoukkueesta tai vastaavasti peliaika on suoraan verrannollinen harjoituksissa käytettyyn aikaan, ei taitoihin. Kyllä tällainen toiminta ohjaa sekä lapsen että vanhempien toimintaa aika vahvasti ja vie pohjaa siltä monilajiharrastukselta.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mutta suurimmat suuntaviivat vetelee se seuraavan kauden valmentaja, joka sanoo, että jos menet pelaamaan talvella tai kesällä toista lajia, niin löydät itsesi ns harrastejoukkueesta tai vastaavasti peliaika on suoraan verrannollinen harjoituksissa käytettyyn aikaan, ei taitoihin. Kyllä tällainen toiminta ohjaa sekä lapsen että vanhempien toimintaa aika vahvasti ja vie pohjaa siltä monilajiharrastukselta.
Ja sanotaan nyt ihan suoraan että vaikka aina jääkiekkoa haukutaan niin ainakin Porissa ne ovat jalkapallovalmentajia jotka eivät peluuta jääkiekkopoikia. Varsinkin tässä kaupungin ykkösseurassa, onneksi on valinnan varaa jalkapallon suhteen. Tietysti ihan joka ikäluokasta minulla ei ole tietoa, mutta ainakin niissä missä omat lapseni ovat pelanneet.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Osaisiko joku kertoa hiukan taustatietoa Jarno Kärjestä? Isoksi pojaksi nakutti B-junnuissa näköjään kohtalaisen mukavat tehot viime kaudella. NHL-varaus potentiaalia?
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Junnuista muuta tiedä mutta Ässät kiinnitti kahden vuoden sopparilla joten kai siellä jotain potentiaalia on taustalla.

Toinen nimi mistä kiinnostais saada tietoa on Juho Lammikko, pikkulinut kertonut, että saattaisi olla seuraava suuri nimi. Paino kuitenkin sanalla "saattaisi".
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Millä helvetillä ton viimeisen saa tässä kylässä onnistumaan, kun valmentajat ovat tukkanuottasilla jo omissa seuroissaan puhumattakaan lajin sisällä olevista seuroista keskenään. Kukaan ei ole valmis luopumaan omista visioistaan kenenkään muun valmentajan hyväksi, vaikka ajatus pitäisi olla siellä yksilön, siis pelaajan, kehittämisessä sekä tukemisessa. Omaa napaa siellä vain tuijotetaan ja oma agenda ajaa kaiken edelle.

Tässä on edelleen parannettavaa ja paljon. Tietääkseni hommissa pyörii jo valmentajia, joilla ajatusmaailma on tämänsuuntainen, mutta enemistö taitaa olla vielä tuota "jäärä"-koulukuntaa.

Jossain kohtaa pitää tietysti tulla se lajivalinta, mutta laittaisin sen tapauskohtaisesti b- tai jopa a-junnuihin. Jollakin yksilöllä nimittäin voi lahjat riittää hyvinkin useamman lajin harastamiseen hyvällä tasolla tuonne a:n kynnykselle, mutta huippuyksilöksi haluavan pitää kyllä alkaa tuolla jo keskittyä yhteen lajiin.

Homman toimimiseksi tarvittaisiin valmentajien yhteistyötä ja keskusteluyhteyttä. Esim. jääkiekon kesän kuntotreneistä poisjäänti jalkapallon vuoksi ei varmaan ole kovin paha asia. Taas 1-2 kertaa viikossa jalkapallotreenien väliin jättäminen jääkiekon lajiharjoituksen vuoksi tuskin kaataa futispuolta. Ja jos jalkapallon puolella olisi juuri silloin jokin eirtyisen oleellinen harjoitus, niin valmentajien kommunikaatiolla voitaisiin hommat ihan satavarmasti ratkaista yksilöä palvelevalla tavalla, kummankaan joukkueen kärsimättä.

Ja kommunikaation pelatessa ei pääisi kukaan luistamaan treeneistä "Mä meen jalistreeneihin"-verukkeella (ja siis todellisuudessa lähtisi Yyteriin juomaan kaljaa)...
 

Titans

Jäsen
Osaisiko joku kertoa hiukan taustatietoa Jarno Kärjestä? Isoksi pojaksi nakutti B-junnuissa näköjään kohtalaisen mukavat tehot viime kaudella. NHL-varaus potentiaalia?

Jarno on isokokoinen ja vahva pelaaja. Ei pelaa niin kovaa kuin luulisi kaverin kokoa katsoessa. Luistelu hänellä on ikäänsä nähden hyvällä mallilla. Pääsi ehkä kohtalaisen helpolla koviin pisteisiin B-junioreiden sarjassa, sillä on -94 ikäluokkaa, joten oli sarjaan yli-ikäinen. Kyllä Kärjessä potentiaalia on kehittyä vaikka mihin, mutta en lähtisi ylistämään vielä menneen kauden perusteella. Onhan -95 ikäluokankin pelaajia pelannut SM-liigaa, joten se, että voittaa -94 syntyneenä B-junioreiden pistepörssin, ei välttämättä tarkoita yhtään mitään. En lähde kuitenkaan kieltämään Kärjen potentiaalia. Hän voi kehittyä NHL-varaukseen asti, mutta siihen vaikuttaa todella paljon miten tulevalla kaudella A-junioreiden peliin sopeutuu.

Potentiaalia on, sen kertoo liigasopimuskin.

Toinen nimi mistä kiinnostais saada tietoa on Juho Lammikko, pikkulinut kertonut, että saattaisi olla seuraava suuri nimi. Paino kuitenkin sanalla "saattaisi".

Tämä "tapaus" Juho Lammikko onkin sitten todella mielenkiintoinen. Lammikko on yhdessä Mika Huhtasalon kanssa ainoat -96 ikäluokan pelaajat, joissa on jotain potentiaalia tällä hetkellä. Lammikko iski yli 100 pistettä menneellä kaudella 25 ottelussa C-junioirien I-divisioonassa. Lammikolla on hyvä pelikäsitys ja kädet ovat pehmeät sekä ranne on tulinen. Hän pelaa todella suoraviivaista peliä, toisin kuin ketjukaveri Huhtasalo. Hän ajaa vahvasti maalille. Lammikko on ollu U17 maajoukkueen ringissä mukana, ja se on todella harvinaista I-divisioonassa pelaavalle pelaajalle.

Mielenkiintoisen tapauksesta tekee se, että Ässät saatta menettää Juhon. Lammikko ei päässyt A-junioreiden kesärinkiin alkukesästä, ja lähti Ouluun Kärppien try-outille. Riippuu aivan Lammikosta ja Lammikon perheestä, jaksavatko he lähteä Ouluun. Tällä hetkellä Lammikko tosin on pysymässä Porissa, mutta on selvää, että Lammikon ja valmennusjohdon välit eivät ole maailman pehmeimmät. Sanotaanko, että on lievästi ylimielinen pelaaja, koska on ollut ikäluokkansa "ainoita" taitavia porilaisia pelaajia. Saa nähdä mitä tulee tapahtumaan kesän aikana. Mielenkiintoinen kesä junioripuolella.


Vielä asiaa tuosta junioripuolen valmentajien yhteistyöstä. C-junioreista ylöspäin valmentajat tuntevat toisensa todella hyvin, ja he sopivat yhdessä harjoituksista yms. Yhteisiä jäitä ei tosin vielä ole ollut, mutta loistava idea se olisi. Kesä pelatessa jalkapalloa kehittää aivan yhtä paljon kuin pari kertaa viikossa jäällä käyminen. Nyt kun Vyacheslav Fandul saatiin hiljennettyä A-juniorien kakkosvalmentajaksi homma toimii. Päävalmentaja Petteri Niittynen määrä ja Fandul on vain avustajana. Ei hänellä ole taitoa valmentaa. B-junioreissa tulevalla kaudella aloittava Jere Härkälä on todella hyvä valmentaja. Oli menneellä kaudella Niittysen opissa opettelemassa Ässien pelitapaa ja sitä ennen koutsasi C-junioreja. Härkälä on todella paljon parempi kuin Fandul. Lisäksi Ässät kokoaa kovatasoista B2 ryhmää Jarmo Fiskin valmennuksessa. Joukkueesta on selvästi tulossa paljon urheilullisempi ja totisemmin toimiva porukka kuin edelliskaudella. SM-paikka olisi melkein varma tuolla porukalla. C-junioreissa ei juurikaan mahdollisuuksia SM-sarjaan ole, sillä 97 ikäluokka on todella heikko, lukuunottamatta maalivahti Mikael Einolaa. Ässillä on lisäksi tulossa ensimmäistä kertaa B-team, B-juniorien kakkosporukka. Suurilukuista -95 ikäluokkaa on todella paljon. -97 - -99 ikäluokat ovat melko heikot ja niistä tuskin tarvii paljoa odottaa. Niclas Nousianen on oikeastaan ainoa pelaaja joka on lyönyt itseään läpi. E-junioireista en viitsi sen enempää tähän nyt sanoa, kun niistä nyt ei tiedä vielä yhtään mitään, että kuka tulee kehittymään huippuun saakka. Sanotaan nyt kuitenkin se, että Ässien -01 ikäluokassa Ässät sai kaksoisvoiton AAA-sarjassa. Sanotaan nyt vielä sekin, että Karhu HT kokoaa A-junnuporukkaa.

Pari tulevaa vuotta ovat melko lupaavia juniorien osalta liigatasolla.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
-99 ikäluokat ovat melko heikot
Millähän kriteereillä? Miten hyvin olisi pitänyt menestyä maanlaajuisesti tai länsirannikolla että pääsee pois statuksesta "heikko"? Tietysti yksilöt ovat eri asia kuin joukkue ja asiat on tehty eri tavalla kuin Ässissä aikaisemmin (en nyt jaksa sen paremmin ottaa kantaa onko se mielestäni silti niin kun pitäisi), mutta ei kai joukkueena menestys ainakaan kovin huonoa ollut.
 

Tuamas

Jäsen
Jonkun ikäluokkien menestyksen joukkueena pitäisi olla aivan toisarvoista ainakin ~C-junnuihin asti.
Yksilöiden taso on ainoa asia millä pitäisi olla tuohon asti merkitystä, kaikki muu on egoilevien junnuvalmentajien höpöhöpöä.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tähän nyt vastaisin vain, että ei sitä ikäluokkamenestystäkään tule huonoilla tai edes keskinkertaisilla yksilöillä. Kyllä siellä menestyksen takana on aina hyvät yksilöt, aina. Ovatko yksilöt sitten esim maajoukkuetasoa, se on toinen juttu, mutta pelitaitoja täytyy olla takana.
 

Tuamas

Jäsen
Tähän nyt vastaisin vain, että ei sitä ikäluokkamenestystäkään tule huonoilla tai edes keskinkertaisilla yksilöillä. Kyllä siellä menestyksen takana on aina hyvät yksilöt, aina. Ovatko yksilöt sitten esim maajoukkuetasoa, se on toinen juttu, mutta pelitaitoja täytyy olla takana.

Onhan se näinkin, mutta joukkueiden menestymisen tulee junioriurheilussa (omasta mielestäni ainakin C:hen asti) olla aina toissijaista ja yksilön kehittämisen ensisijaista.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tähän nyt vastaisin vain, että ei sitä ikäluokkamenestystäkään tule huonoilla tai edes keskinkertaisilla yksilöillä. Kyllä siellä menestyksen takana on aina hyvät yksilöt, aina. Ovatko yksilöt sitten esim maajoukkuetasoa, se on toinen juttu, mutta pelitaitoja täytyy olla takana.

Voi tulla, kunhan harjoitellaan mahdollisimman paljon joukkuepelaamista, ylivoimia ja alivoimia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös