Älykoti – älytöntä hössötystä, vai nykyaikaa?

  • 1 850
  • 2

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Heipä hei palstaveljet ja sisaret!

Yritin tuossa etsiskellä hakusanoilla älykoti, älylaitteet, apple home kit, google assistant, amazon echo, philips hue etc., mutta en löytänyt ketjua aiheelle varsinaisesti. Jos sellainen on, liittäkööt moderaattorit tämän sinne. Kiitos.

Näin suht pienehkössä kerrostaloasunnossa asuvana ihmisenä omat mahdollisuuteni ovat toki rajalliset, mutta kyllähän pienetkin erikoisuudet voivat tuoda omaan puoliharmaaseen arkeen välillä hivenen luksusta ja fiilistä ja jopa väriäkin.

Kovasti tahtoisin kuulla, minkälaisia älylaitteita ihmisillä omissa talouksissaan on ja miten niitä ohjaatte.

Itse hankin joku tovi takaperin Philips Hue - polttimoita muutamat ja vähän ledinauhaa. Kattavilla värikartoilla ja himmennyksillä. Valojahan saa myös pelkillä valkoisen eri lämpötiloilla. Sittemmin yhdistin olohuoneen Hue - polttimot uuden Philips Ambilight TV:n kanssa, jolloin valot säätyvät lähetyksen värikartan mukaan ja tasoja voi säätää kohtalaisesti. Kieltämättä tunnelma on loistava. Tarkoitus on jossain vaiheessa kyllä vaihtaa kaikki polttimot samaan sarjaan ja ledinauhaakin hankkia hieman lisää. Hinta toki on kohtalaisen korkea tuotteilla, mutta mielestäni laatu on myös aikalailla aivan toista, mihin on aiemmin tottunut.

Noita valoja sitten pystyn ohjaamaan tätä nykyä äänikomennoin englanniksi, kun tilasin Amazon Echo Dot:n. Siihen sitten on liitetty Spotify ja laite stereoihin, joten musiikkiakin kämppään tulee pelkästään sanomalla, "echo, play Foo Fighters" etc. Kaikkia kivoja pieniä lisäjippoja masiinassa myös on, mutta jokainen osaa niihin taatusti tutustua, jos mieli tekee, ihan muuallakin.

Pari päivää sitten ryhdyin selvittelemään, ja nopeasti selvisikin, mitkä kaikki wifi-pistorasiat ovat Amazon Echon kanssa yhteensopivia ja niitä on hyvinkin reippaasti. Olen vielä täysin kykenemätön päättämään, minkä firman tuotteisiin lankeaisin. Muutamat kappaleet tarvitsisin kotiini. Esim. chilien kasvatukseen tarvitaan omat valonsa, jotka eivät Hue:n kautta toimi. Ja voisihan noita joitain kodinkoneitakin ohjata älypuhelimella tai vaikka sitten äänikomennoilla jos niikseen tulee. Ajastusominaisuudet ovat ihan kivoja.

Onko hyviä suosituksia tai kokemuksia wifi-pistorasioiden toimivuudesta. Katselin tuossa, että D-Link tarjoaisi ainakin oikein pätevän oloisia alle 30 euron kappalehintaan.

Kertokaa ihmeessä mitä älylaitteita teillä kotonanne on ja miten niitä käytätte ja ohjaatte?

Ja jos tiedätte uutuuksia älylaitteiden osalta, kertokaa ihmeessä. Ja myös ääniohjausjärjestelmien yhteensopivuudesta kuulee mielellään koko ajan uutisia.
 

Herra Hopotin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Xiaomin home gateway on kotona. Tarkoitus oli valaistusta ohjata noilla eteisissä ovitunnistimia hyväksikäyttäen, mutta ei ole vielä saanut aikaiseksi tilata led-nauhaa ja polttimoita.

Tällä hetkellä toimii siis köyhän miehen varashälyttimenä, kun näen puhelimesta, milloin mikäkin ovi aukeaa. Samoin kasa lämpötila/kosteusantureita on yhteydessä tuohon.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Xiaomin home gateway on kotona. Tarkoitus oli valaistusta ohjata noilla eteisissä ovitunnistimia hyväksikäyttäen, mutta ei ole vielä saanut aikaiseksi tilata led-nauhaa ja polttimoita.

Tällä hetkellä toimii siis köyhän miehen varashälyttimenä, kun näen puhelimesta, milloin mikäkin ovi aukeaa. Samoin kasa lämpötila/kosteusantureita on yhteydessä tuohon.
Oli itselle melko tuntematon koko tuoteperhe. Toki nimen olin kuullut. Ilmeisesti erilaisia tuotteita tuolle löytyy jo kohtalaisen paljon. Näille länkkärien järjestelmille toivoisi pikaisesti lisää eri tyyppisiä masiinoja.

Äsken katselin hivenen youtubesta vertailuja Hue:n, Lifx:n ja Xiaomin valojen ja niiden eri ominaisuuksien välillä ja kokonaisuutena Hue kyllä voittaa. Olisi kieltämättä joskus kiva kuitenkin nähdä livenä kaikkien kolmen valmistajan järjestelmät. Tosin itselleni vasta äsken selvisi, että Huen järjestelmään on ilmeisesti mahdollista tuoda melko reippaasti 3rd partyn valoja myös! Tätä pitääkin tutkia.

Ennen kuin menet investoiman hurjasti Xiaomin tuoteperheeseen, ehdotan ainakin tekemään vertailua kattavasti, koska jos tykkää älykodista, kokonaisuus varmasti ratkaisee. Itsekin tutkin edelleen, mutta tuskin valojärjestelmän tuottajaa enää kuitenkaan vaihdan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös