Äänestys: Vuoden Parhaat Elokuvat 2010

  • 14 289
  • 81

Royal-E

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa, JJK, HJK +/- HPK
1. Rare Exports
2. Hachiko: Tarina uskollisuudesta
3. Napapiirin sankarit
4. Precious
5. Inception

Näiden osalta täytyy todeta, että aluksi en ollut todellakaan halukas näkemään elokuvaa Hachikoa, mutta minut ylipuhuttiin katsomaan se. Suosittelen ehdottomasti kaikille koiran omistaville ihmisille. Se oli oikeasti todella hyvä
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
1. Shutter Island
2. Inception
3. Brothers (linkki imdb.com)
4. The Social Network
5. Scott Pilgrim vs world
Muut mainitsemisen arvoiset: Kick Ass, The Box, Rare Exports

Ihan kovan listan sai vuoden elokuvista tehtyä. Kahdesta ekasta onkin jo ollut paljon puhetta, joten ei niistä sen enempää. Sen verran kuitenkin että Shutter Island selkeä valinta ykköseksi.

Kolmantena sitten Brothers, jota ei ole taidettu vielä kertaakaan mainita tässä ketjussa! Mulla kuitenkin jäi positiiviset fiilikset leffasta, vaikka jonkun aikaa jo katsomisesta onkin. Social Network kuuluu myös listalle, ei mikään loistava pätkä mutta eipä siinä mitään vikaakaan ollut. Soundtrack loistava! Vika piste menee Scott Pilgrimille. Tosin voi johtua siitä että juuri katsoin pätkän, mutta ehdottomasti yksi viiihdyttävimmistä vuoden aikana katsomistani elokuvista.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Eikös listalle kuulu myöskin elokuussa ilmestynyt komedia "Keikkaa Pukkaa" eli "Get him to the Greek"? Oli ihan hauska pätkä tuo vaikkei omalle listalle olisi mahtunutkaan. 26 leffaa laskin listasta nähneeni tänä vuonna.

Menikö suoraan dvd:lle suomessa?
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Eikös listalle kuulu myöskin elokuussa ilmestynyt komedia "Keikkaa Pukkaa" eli "Get him to the Greek"? Oli ihan hauska pätkä tuo vaikkei omalle listalle olisi mahtunutkaan. 26 leffaa laskin listasta nähneeni tänä vuonna.

Totta kai tuota voi äänestää. Viime vuonna valmistunut elokuva, ja ilmestyi Suomessakin samana vuonna. Sama se on, ilmestyikö teattereihin vai DVD:lle.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Lätkäisen tähän nyt kaksi varmaa leffaa ja päivitän ääniäni ennen takarajaa. Jos vielä Profeetan ja Miesten vuoron ehtisin katso.

1. Inception - Pitkästä aikaa toiminnan puolelta tuli leffa joka kietoi kokonaan otteeseensa. Loistava paketti aina ideasta toteutukseen.

2. Precious - Puhutteleva, koskettava, kaunis ja toivoa herättävä tarina.

3. Four Lions - Huumoriini natsannut komedia, pitkästä aikaa myös tällä saralla tapahtui.

4. Miesten vuoro - Kuulin tästä paljon kehuja ja ostin elokuvan suoraan itselleni. Olihan se paikoin koskettava ja ajattelemisen aihettakin tuli, mutta ei aivan niin maaginen ollut kuitenkaan kuin kuvittelin, ja siksi jouduin hiukan jättämään kärjen taakse.

5. Sherlock Holmes - Ei tule muitakaan nyt mieleeni, niin annetaan jämäsija Sherlockille. Perusviihteen ykkönen tänä vuonna. Hyvin rullaava, helppo ja muutamia koukkuja sisältänyt leffa.

Profeetta jäi katsomatta tähän äänestykseen, samoin Shutter Island ja pari muuta kiinnostavaa elokuvaa. Vuohia tuijottavat miehet näin juuri Viasatilta, mutta ei iskenyt niin paljon, että olisi asiaa tälle listalle.

Pistesijoja kärkkyy ainakin Four Lions. Myös Sherlock Holmes oli genressään ihan hyvä.
 
Viimeksi muokattu:

Patajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Jokerit, Man C, Real Zaragoza
1. Inception
2. Täällä Pohjantähden alla II
3. Reindeerspotting
4. Freetime Machos
5. Miesten vuoro

Precious ois kuulunut luetun kirjan perusteella listalle, mutta ei oikein kehtaa näkemätöntä leffaakaa äänestää...
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Kun nyt alkoi leffoja keräämään listaksi, niin huomasi, miten tasapaksu tämä vuosi oli. Monta ihan kelvollista pätkää, muttei yhtään tajunnanräjäyttäjää. Black Swan pääsi lähelle loistavaa, mutta se ei tämän vuoden listalla ole mukana, koska tulee Suomeen vasta ensi vuonna. Jotain tasosta kertoo sekin, että listassani on kaksi animaatiota. Ja niidenkin järjestys voisi hyvin olla sijat 1 ja 2. Kolmaskaan animaatio, Fantastic Mr Fox, ei olisi ollut vääryys laittaa listalle.

26 nähdyn elokuvan joukosta karsiutui tällainen lista:

1. Four Lions
2. Rare Exports
3. Haudattu
4. Toy Story 3
5. Itse ilkimys
 

motamoro

Jäsen
1. Inception
2. Suljettu saari
3. Saw VII 3D
4. Napapiirin sankarit

Nämä neljä olivat hyvin itsestään selvyyksiä. Di Caprion molemmat olivat selkeästä vuoden parhaat leffat, juonet olivat iskeviä ja ennalta-arvaamattomia. Saw-sarjaan tuli vasta kesällä tutustuttua joten se pienin värilasein katsottuna pääsi listalle, tosin tykkäsin ja sarja saatiin päätökseen. Napapiirin sankarit oli paras kotimainen elokuva, hieman jenkkityylinen road-trip komedia.

Viidenneksi onkin vaikeaa keksiä, vaihtoehtoja nähdyistä elokuvista ovat: Harry Potter, Rare Exports, The Expendables, Zombieland, Green Zone, Resident Evil Afterlife, The Social Network, Sherlock Holmes, Vuohia tuijottavat miehet, sekä Hot Tub Time Machine.

Kaikissa näissä kuitenkin jokin ongelma. A) Juonta ei saatu päätökseen eli seuraa jatko-osia vielä (Potter ja RE:Afterlife) B) Vietiin homma överiksi aivan liiallisella epärealistisuudella leffan lopussa (Zombieland, Rare Exports ja Expendables) C) Olivat pettymyksiä (HTTM, Social Network, Sherlock Holmes) D) Elokuva oli vain yksinkertaisesti surkea (Vuohia tuijottavat miehet)

Eli tämän haarukoimisen perusteella ainoa valinta on tasapaksulla ja pettämättömällä suorittamisella on

5) Green Zone

Tulipas muuten paljoa käytyä elokuvissa, onneksi tuli 2 kertaa vuodessa ostettua Hulluilta Päiviltä halvalla lippuja :)

Edit: Reindeerspotting unohtui kokonaan. Dokumentti ei kuitenkaan mielestäni ansaitse omalla elokuvalistallani paikkaa vaikka olisi kuinka hyvä ja mielenkiintoinen joka Reindeerspotting kieltämättä oli.
 
Viimeksi muokattu:
1. Un prophète
2. Shutter Island
3. The Social Network
4. Toy Story 3
5. Hachiko: A Dog's Story

Muita katsomisen arvoisia elokuvia menneeltä vuodelta oli ainakin
The Blind Side (taitaa puuttua 1. sivun listalta?), How to Train Your Dragon, I Love You Phillip Morris ja The Ghost Writer.
 
Viimeksi muokattu:

Baldrick

Jäsen
Vähän oli vaikia laittaa järjestykseen.

1. Shutter Island
2. Inception
3. Profeetta
4. The Town
5. Ai-ja-jai! Machete, Machete, Macheteee!
 
Viimeksi muokattu:

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Jätän tarkoituksella numeroimatta ja eivät ole myöskään missään järjestyksessä:

Inception - Iski se kuitenkin.
Remember me - Koskettava, jota tuli pohdiskeltua vielä pitkään pätkän loppumisenkin jälkeen.
Alice In Wonderland - Deppin roolisuoritus ja toteutus yleensäkkin.
Reindeerspotting - Pako joulumaasta - Hieno kaikenkaikkiaan. Katsoo useasti perättäinkin ja ei kyllästy. Jokaisella katsomiskerralla löytää pätkästä jotain uutta ja kiehtovaa.
Shutter Islands - Ehdottomasti propsinsa ansainnut. Parhaat juonenkäänteet tämän vuoden pätkistä.

Rare Exports täytyy nähdä hetimmiten, mutta muuten ketjun leffat on kutakuinkin tullut nähtyä.

Uutta ja entistä parempaa elokuvavuotta 2011 kohti!
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Olen nähnyt listalta kolme elokuvaa
1. Miesten Vuoro
2. Reindeerspotting


- Rare Exports

Viimeinen oli niin luokaton, ettei se pääse lähellekään mitään TOP-listaa, vaikka olisi vuoden ainoa elokuva.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Olen nähnyt listalta kolme elokuvaa
1. Miesten Vuoro
2. Reindeerspotting


- Rare Exports

Viimeinen oli niin luokaton, ettei se pääse lähellekään mitään TOP-listaa, vaikka olisi vuoden ainoa elokuva.
En minäkään sitä mitenkään erityisen huikeana leffana pidä, vaikka tykkäsinkin. Pakko silti kysyä, mikä siitä tekee luokattoman mielestäsi.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
1. Inception
2. The Expendables
3. Shutter Island
4. Machete
5. Frozen

Inception oli varsin kovasti The Matrixia muistuttava, eli siis olemalla hemmetin hyvä sci-fi-toiminta. The Expendables ansaitsee paikkansa listalla jo pelkästään Schwarzeneggerin, Stallonen ja Willisin sisältäneen kohtauksen ansiosta. Noilla näyttelijöillä ja tuolla meiningillä olisi kyllä parempikin voinut olla. Toivottavasti kakkosessa korjataan tämä asia.

Shutter Island oli mielenkiintoinen ja yllättävä. DiCaprion mukana olo tarkoittaa melkeinpä aina viihdyttävää leffaa. Machete oli sitä mitä odotin ja halusin. Tai noh, ehkäpä se jäi vähän odotuksistani, josta syystä löytyy vasta neljänneltä sijalta.

Frozenia ei tainnut löytyä ensimmäisen sivun listalta ollenkaan, mutta se on IMDb:n mukaan ilmestynyt vuonna 2010 kaikkialla muualla paitsi ei ilmeisesti Suomessa. Pidin erittäin paljon tästä ilmeisen tuntemattomasta elokuvasta, jonka idea on niinkin yksinkertaisen kuuloinen, kuin että joukko nuoria jää hiihtohissiin jumiin. Pistetääs se linkki tuohon:

http://www.imdb.com/title/tt1323045/

Kick-Ass oli todellakin yllättävän hyvä. Olin antamassa tälle viidennen sijan, kunnes loppumetreillä muistin Frozenin. Komediat osaavat harvoin viihdyttää minua siten kuin pitäisi, mutta tämä onnistui kyllä tehtävässään.

Listan ulkopuolelle jääneistä mainittakoon myös ainakin Predators ja Devil. Predators ei luonnollisesti pystynyt olemaan yhtä hyvä kuin elokuvasarjan kaksi alkuperäistä osaa. Kovasti ykkösen tyylistä menoa, mutta sillä erotuksella, että näyttelijöiltä ei löytynyt ripaustakaan siitä karismasta, mitä Predatorin joukkio Arskan johdolla pursuaa. Ja olisihan se juonikin voinut kutkuttavasta alkuasetelmasta huolimatta olla parempi. Alice Braga oli sentään ihq.

Devil taasen oli idealtaan varsin kiinnostavan kuuloinen ja kyllähän se ihan toimiva leffa sitten olikin. Vähän turhan lyhyeksi kyllä jäi, hississä olisi saatu hengailla kauemminkin.

Vielä pitää katsastaa ainakin Edge Of Darkness, sillä Mel Gibson on ehdottomia suosikkinäyttelijöitäni ja voi näin ollen vaikuttaa vielä pisteidenjakoon. Myös esimerkiksi The Social Network ja Sherlock Holmes ovat vielä katsomatta, mutta jotenkin en usko näiden listalle kiilaavan.

EDIT:

No niin, tulipas katsottua vielä nuo kolme edeltävässä kappaleessa nimeämääni leffaa. The Social Network yllätti olemalla hyvä. Leffa Facebookista ei kuulostanut kauhean lupaavalta, mutta kyllähän siitä kehujen ja IMDb:n arvosanan perusteella pystyi jo tulkitsemaan, että taitaa ihan onnistunut tekele olla kyseessä. Ja niinhän se olikin. Edge of Darkness oli ihan mukavaa katsottavaa ja Mel Gibson tosiaan toimii minulle aina. Sherlock Holmes taasen ei oikein säväyttänyt, vaikka Robert Downey Jr. toimii aina myös. Jotenkin tuon tyyliseen maailmaan sijoittuvat elokuvat eivät ikinä ole kauheasti iskeneet.

Pysykööt tuo viiden kärki siis aiemmin kirjatun kaltaisena. Listataan kuitenkin pisteittä jäävät, loput kympin sakkiin kuuluvat:

6. Kick-Ass
7. The Social Network
8. Edge Of Darkness
9. Devil
10. Predators
 
Viimeksi muokattu:

Spiit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
1. Inception
2. Toy Story 3
3. Social Network
4. Hachiko: Tarina uskollisuudesta
5. Suljettu saari

Kolmisenkymmentä elokuvaa on tänä vuonna listasta nähty ja näillä mennään tällä kertaa. Inceptionia en pitänyt aivan kyllä sen saaman hehkutuksen arvoisena, mutta C. Nolan on mielestäni tällä hetkellä melko suvereeni ohjaaja, joka luo elokuviinsa tunnelman, josta ei voi olla pitämättä. Itseoikeutettu ykköstila omissa papereissani. Toy Story 3 puolestaan oli positiivinen yllätys, ja vaikka kyseessä onkin animaatio, on leffaan ujutettu paljon huumoria myös muille kuin perheen pienimmille. Erittäin positiivinen yllätys oli myös Social Network. Ennakkoon ajattelin, että kyseessä on pelkkä facebook-fanien hehkuttama elokuva ja mietin viitsiikö tätä edes katsoa, mutta taustaltahan paljastui varsin mielenkiintoinen tarina hyvin kerrottuna. Neljänneksi Hachiko, joka perustuu ainakin löyhästi tositapahtumiin. Elokuvana ei ehkä paras mahdollinen, mutta tarina oli mielestäni hyvin koskettava ja tämän vuoksi paikka top-listalla. Viidenneksi vielä Suljettu saari, joka jätti itseeni hieman ristiriitaiset fiilikset. Elokuva naulitsi kyllä tuoliin kiinni, ja tunnelma oli erittäin hyvä, mutta loppuratkaisu oli itselleni hieman pettymys ja jätti siksi hieman valjun maun muuten hyvästä elokuvasta.

Erityismaininta jo tämänkin listan perusteella leffavuodelta 2010 täytynee antaa Leonadro DiCapriolle, joka on tähän asti herättänyt leffasta huolimatta mielikuvan ärsyttävästä Titanic-kultapojasta. Ko. elokuvaa moittimatta, ehkä meikäläisen herkkä itsetunto kärsi aikanaan liian suuren kolauksen, kun kaikki koulun tytöt puhuivat puoli vuotta vain ihanasta Leosta. Kavereiden kanssa sitten mustasukkaisina haukuttiin äijä välitunneilla maan rakoon. Suljetun saaren ja Inceptionin ansiosta mies on nostanut allekirjoittaneen papereissa pisteitään todella paljon ja Titanic-leima on haalistunut siinä samalla huomattavasti. :)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan älyttömän paljon ei elokuvia tullut viime vuonna katseltua kyllä ja etenkin kotimainen tarjonta jäi tutustumatta, vaikka siellä mielenkiintoisia nimikkeitä olikin useita. Tehdään nyt kuitenkin listaa:

1. The Illusionist: Kyseessä siis animaatio joka ilmestyi viime vuonna, eikä se jo useampi vuosi sitten ilmestynyt taikurileffa (tämä ihan pisteidenlaskijalle tiedoksi). On kyllä ehdottomasti paras näkemäni viime vuoden elokuva. Koskettava ja hauskakin, mutta loppujen lopuksi hyvin surullinen tarina ikääntyvästä taikurista jolle ei oikein löydy enää paikkaa. Perustuu Jacques Tatin tekemään käsikirjoitukseen. Käytännössä melkeinpä mykkäelokuva, joka perustuu visuaalisuudelle, joka on sitten päätähuimaavaa. Tässä jää kyllä kaikki Disneyt, Dreamworksit, Pixarit ja Ghiblitkin mielestäni toiseksi, vaikka niitä kovasti arvostakin. Mestarillinen elokuva. Harmi, ettei tainnut olla muualla kuin Rakkautta & Anarkiaa festivaaleilla tarjolla.

2. Shutter Island: Kyllähän setä Scorsese on edelleen vedossaan. Hienosti toteutettu ja ajoittain hyytävätunnelmainenkin elokuva, pitäen sisällään useitakin hyviä roolisuorituksia. En tiedä olenko outolintu, mutta ei se loppuratkaisu ihan kauheasti päässyt yllättämään, ehkä olen vaan tottunut, että tämäntapaisissa elokuvissa (onko niitä paljon muita?) yleensä jutut kääntyvät päälaelleen ja asiat on ihan muuta kuin miltä alkuun näyttää. Joka tapauksessa mainio elokuva ja miellyttävän erilainen elokuva Scorseselta, tosin onhan hän aina aika ajoin yllättänyt aika erityyppisillä jutuilla. Suosikkiohjaajiani kautta aikain ja tämä ei sitä kruunua himmennä.

3. Buried: En ole koskaan oikein pitänyt Ryan Reynoldsia minään, kun näyttelemisestä aletaan puhua. Tässä elokuvassa mies kuitenkin osoittaa talenttia ja suoriutuu mielestäni haastavasta roolista mainiosti. Muutenkin huikeatunnelmainen elokuva joka pitää otteessaan. Pidän usein tälläisistä elokuvista, missä liikutaan todella minimalistisissa raameissa ja tässä nimenomaisessa elokuvassa se todella korostuu. Tämä kannattaa keskittymällä katsoa itse, en spoilaa kertomalla yksityiskohtia. Klaustrofobiasta pahasti kärsiville en kyllä suosittele välttämättä.

4. Mr. Nobody: Enemmän musiikkikuvioissa viimeaikoina pyörinyt Jared Leto on vaihteeksi tehnyt elokuvaakin ja ihan kelpo suorituksen vetäiseekin tässä varsin paljon keskittymistä vaativassa elokuvassa. Mielestäni mies on muutenkin ihan pätevä näyttelijä. Odotettua vänkyräisempi sci-fileffa, mutta mikäs siinä! Yllätti positiivisesti ja haastoi ajattelemaan. Tässäkään ei mitään ihan valmiiksipureskeltuja juttuja käsitelty ja yleensäkin tälläiset vaihtoehtoistodellisuuksia käsittelevät jutut kiehtoo erittäin paljon. Visuaalisesti myös todella näyttävä. Oli ehkä suurin yllättäjä koko vuonna.

5. Inception: No, olihan se näyttävä, otteessaan pitävä ja kaikin puolin hienosti tehty elokuva, jos nyt ei ehkä mielestäni ihan sen kaiken saadun suitsutuksen arvoinen kuitenkaan. Pääsee kuitenkin omalle top5 listalle jo pelkästään henkilökohtaisesti erittäin viehättävän aihepiirin ja vahvojen näyttelijäsuoritustenkin vuoksi (pl. Ellen Page, joka oli ärsyttävä). Nolan kuitenkin jatkaa vahvaa linjaansa ja erottuu edukseen. Di Caprio on myös mukavassa nosteessa kyllä roolien suhteen. Hiukan jotain samaa kyllä henkilöhahmoissa tässä sekä Shutter Islandissa.

Järjestys menikin uusiksi, kun tuli katsottua tänään yksi elokuva lisää, pisteitä ei siis seuraavalla, mutta pidän nyt kuvauksen tuossa, koska oli silti vaikuttava elokuva.

Eli kunniamaininta:

Enter the Void: Tässäpä sitten outo elokuva... Phuuh. Tavallaan siinä rajoilla pidinkö oikeastaan yhtään, koska katselukokemus oli monella tapaa aika tuskaisaa ja uuvuttavaa erityisesti visuaalisesti, eikä ihan lyhyestäkään elokuvasta kyse. Oli tämä kuitenkin sen verran mieltä ravisteleva trippi, että tietystä epämiellyttävyydestään huolimatta ansaitsee päästä vitosen sakkiin. En ole ohjaajan aiempia töitä nähnyt, joten tämä oli kyllä minulle monella tapaa aika uutta kameratyöskentelyn ja kerronnan suhteen. Jos on yhtään ennakkoluulottomuutta elokuvien suhteen ja on valmis näkemään jotain oudolla tavalla raskasta, niin ehdottomasti kannattaa katsastaa.

***

Kuten todettua. Suomalaisten elokuvien osasto on jäänyt näkemättä, joten sellaiset erittäin mielenkiintoiset tapaukset kuin: Prinsessa, Napapiirin sankarit ja Miesten vuoro olisi ehkä voineet ainakin osa jyrätä listalle. Katsoo jos ehdin katsoo noista jotain vielä ennen määräaikaa, ehkä lista vielä ehtii muuttua. Eipä tuo lista nykymuodossaankaan ihan kehno ole, vaikka kokonaisuudessaan tuntuisi, että pari edellistä vuotta on tarjonnut vähän enemmän minulle.
 
Viimeksi muokattu:

Gaff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NHL, Philadelphia Eagles
1. Inception
2. Kick-Ass
3. Zombieland
4. Suljettu saari
5. Resident Evil: Afterlife


Inception oli vuoden paras elokuva ja ainoa ns. 5 tähden elokuva.
Leffa oli visuaalisesti ja kerronnallisesti aivan mahtava. Kick-Ass ja
Zombieland olivat sekä hauskoja että raakoja. Kummatkin genrensä ehdotonta
eliittiä. Suljettu saaressa saatiin hyvin vangittua kolkko saari ja sateinen, pimeä ja myrskyinen ympäristö. Ainoastaan elokuvan loppu ei omalla
kohdalla toiminut parhaimmalla tavalla. RE4 oli sitten se leffa miltä ei
voinut oikein odottaa mitään, mutta yllätti todella positiivisesti. Teknisesti
ja toiminnallisesti toimiva jatko-osa, joka oli myös hyvin siirretty 3D:hen.
RE4:n kanssa vitos paikasta taistelivat Sherlock Holmes ja Paha poliisi -
määräsatama New Orleans, mutta RE vei tälläkertaan voiton.

20 leffaa 2010 vuoden elokuvista on tähän mennessä tullut nähtyä ja muutama odottaa hyllyssä katsomista.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
En minäkään sitä mitenkään erityisen huikeana leffana pidä, vaikka tykkäsinkin. Pakko silti kysyä, mikä siitä tekee luokattoman mielestäsi.
Ne saman poppoon parin vuoden sisään tekemät "Rare Exports"-lyhytpätkät olivat paljon parempia kuin tämä pitkä elokuva ja odotukset olin asettanut noiden perusteella. Tätä leffa antoi luvan odottaa noin puoliväliin asti, mutta loppu meni amerikkamaisesti aivan yli ja ohi. Yksittäisinä isoina heikkoina pointteina lapsinäyttelijöiden ärsyttävyys, eli lähinnä sankarin epäuskottava rohkeus ja ajallisesti samoihin kohtiin, eli pätkän loppupuolelle sijoittuneet surkeat tehosteet latistivat. Leffa oli ihan ok suurinpiirtein siihen asti, kun oikea pukki löytyi. Siitä eteenpäin tuntui kuin tekijätiimi olisi kokonaan vaihtunut.

Tässä muistinvirkistyksesi tuo Rare Exports 1 (youtube), jonka tasolle elokuva ei päässyt.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Olipas erikoinen elokuvavuosi. Kaikki listalle päässeet ovat omissa arvioissa kutosen-seiskan leffoja, joten yhtään todella hyvää elokuvaa ei tullut siis katsottua. Ja näkemättä jäi paljon sellaisia millä olisi ollut mahkuja heti listan kärkeenkin, kuten A-Team, Machete tai Hot Tub Time Machine.

1. From Paris with Love

Täysin puskista tuli tämä onnistunut toimintapläjäys. Ei ollut tylsää tämän puoltoistatuntisen aikana vaikkei toki mitään uutta tarjonnutkaan. Vuoden uutuuksista ainoa leffa joka sai itseltä arvosanaksi kasi ja sillä vietiin nyt ykköspaikka.

2. Inception

Kovat oli odotukset ja ihan kohtuullinen oli leffakin, vaikkei kaikkia odotuksia täyttänytkään. Riitti se nyt tänä vuonna listan kärkeen. Tai riitti ennen kuin viime hetkillä tuli From Paris with Love katsottua.

3. The Expendables

Tähän kohdistui kanssa mielenkiintoa etukäteen lähinnä tuon näyttelijäkaartin takia. Tarina oli vähän heikko, mutta kyllähän tuo kohtuullisesti toimi ja räiskintää riitti.

4. Sherlock Holmes

Hyvillä näyttelijöillä hienosti etenevä leffa, mutta vieläkään Guy Ritchie ei ohjaajana täysin vakuuttanut itseä. Vähän sellainen keskimallin leffa, ei huono, muttei hyväkään.

5. Iron Man 2

Vähä sama kuin edellisissä eli odotuksia oli hyvän ensimmäisen osan takia. Jatko-osa jäi selvästi ekasta, mutta olihan siinä omat hyvät ja hauskat kohtansa.

Kunniamaininta. Knight & Day

Tämä ei sitten omannut suuria odotuksia, mutta hommahan toimi varsin hyvin Cruisen ja Diazin välillä. Toki välillä kohtaukset ja juonen käänteen olivat aika uskomattomia, mutta ei ne nyt liikaa häirinneet. Knight & Day tippui sitten listalta, kun From Paris with Love jyräsi kärkeen. Annetaan silti kunniamaininta tälle leffalle.

Lisäksi tuli nähtyä vain The Box, Nine, Green Zone, Titaanien taistelu, Robin Hood ja Sinkkuelämää 2, joten varsin uusia elokuvia tuli katsottua. Toki pari leffaa odottaisi vielä katsomista, joten mikäli niitä tässä vielä ehtii katsomaan niin päivitetään tarvittaessa listaa.

Edit. Ja From Paris with Love tuli katsottua ja sinnehän se kärkeen puski.
 
Viimeksi muokattu:

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KouPa
En osaa näitä paremmuusjärjestykseen laittaa, mutta pistetäänpäs ne parhaat silti tänne.

Zombieland-Jonkinlainen parodia zombieleffoista, kolahti ja lujaa. Woody Harrelsonin hahmo on kyllä eeppinen.

Kick-Ass-Vähän erilainen supersankarileffa. Vihulaisia lahtaava pikkutyttö on kyllä jotain ihan käsittämätöntä. :D

The Expendables - Täynnä itseironiaa, tehty pilke silmäkulmassa, selvästi tekijöillä ja näyttelijöillä on ollut hauskaa leffaa kuvatessa. Aivot narikkaan- viihdettä parhaimmillaan.

Shutter Island-Tykkäsin leffan synkän painostavasta tunnelmasta. Täynnä jännittäviä käänteitä, pitää ottessaan loppuun asti. Näyttelijät Dicaprion johdolla tekevät hyvää työtä.

Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset -Ylivoimaisesti paras Potter-leffa, sillä seuraa lähes täsmällisesti kirjan tapahtumia. Loppuu jotenkin tönkösti, mutta jakaminen kahteen osaan on silti välttämätöntä. Toisessa osassa tulee olemaan enemmän toimintaa, odotukset ovat hyvin korkealla.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Leffa oli ihan ok suurinpiirtein siihen asti, kun oikea pukki löytyi. Siitä eteenpäin tuntui kuin tekijätiimi olisi kokonaan vaihtunut.
Olen samaa mieltä siinä, että loppu oli heikompi kuin alkupuoli, mutta annoin sen anteeksi kokonaisuutta arvioidessani. Ensimmäinen lyhytfilmi on legendaarinen ja sitä on tullut ihailtua tässä vuosien varrella kerran jos toisenkin.
---
Piti nyt päivittää tuo oma listakin, kun en enää uusia leffoja ehdi katsoa.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
En osaa näitä paremmuusjärjestykseen laittaa, mutta pistetäänpäs ne parhaat silti tänne.

Mainitaan nyt vielä toisenkin kerran, että jos et pistä leffoja järjestykseen, ääniäsi ei lasketa äänestykseen mukaan. Toki jos et halua osallistua äänestykseen vaan muuten vaan kommentoida, on sekin tässä ketjussa toki tervetullutta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös