Äänestys: Paras lätkäaiheinen podcast

  • 9 685
  • 40

Paras kotimainen lätkäpodcast

  • Kimanttia

    Ääniä: 51 28,3%
  • Petopodi

    Ääniä: 16 8,9%
  • Total NHL Forever

    Ääniä: 32 17,8%
  • Joku muu

    Ääniä: 81 45,0%

  • Äänestäjiä
    180
NHL-podareista tuolla harrastajasarjassa ”Kaukosen laidalla” toimii ihan jees, mukaan saatu myös Niemisen Jounia, katotaan millaisiin sfääreihin nousee?

Noi palaa maanantaina ilmeisesti eetteriin, kun kausiennakkot NHL:stä lähtee käyntiin, kuten viime joulukuussa eli joukkue päivässä. Twitterissä puhuvat, että aakkosjärjestyksessä tulee tiimejä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Wicked Game ja Jargoni ehdottomasti. Ensinmainitussa karismaattinen juontaja ja mielenkiintoisia vieraita, toisessa sopivan letkeää värittelyä. Just sopivaa kamaa tällaiselle, joka ei ota lätkää enää niin vakavasti.
 
Wicked Game ja Jargoni ehdottomasti. Ensinmainitussa karismaattinen juontaja ja mielenkiintoisia vieraita, toisessa sopivan letkeää värittelyä. Just sopivaa kamaa tällaiselle, joka ei ota lätkää enää niin vakavasti.

Jargoni loppui kuin seinään jo viime vuoden puolella. Oli ihan viihdyttäviä jaksoja kyllä muutamat.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Jargoni loppui kuin seinään jo viime vuoden puolella. Oli ihan viihdyttäviä jaksoja kyllä muutamat.
Liivik taisi alkaa tehdä jotain makkara-podcastia, eli sponsorien ehdoilla joutuu aika täysin varmaan menemään. Harmi sillä jargoni oli tosiaan ihan lupaava oloinen.

Itse aloin nyt kuunnella tuota wicked gamea ja tuossakin on puolensa. Ihmiset varmaan sanovat siinä helpommin asioita, mitä ei tulisi "virallisemmassa" ohjelmassa sanottua. Silti nuo Karalahden omat manööverit ja "vahvat mielipiteet" esim. "Vierunmäen herroista" tekevät jaksoista ajoittain hyvin raskasta kuunneltavaa. Varmasti Jerekin tuossa kehittyy ja haastattelu alkaa ajan myötä mennä luontevammin eikä niin selkeästi ennakkoon suunnitellun kaavan mukaan.

Ehkä tiivistäisin tuon wicked gamen niin, että silloin kun Karalahti puhuu vieraan kanssa jääkiekosta, niin irtoaa hyviä tarinoita mutta mitä enemmän aletaan karata aiheesta, niin kuunneltavuus laskee sitä myötä.

Petopodia täytyy kyllä edelleen kehua, uusimmassa jaksossa oli Nyholm vieraana ja kävivät Liigan voimasuhteet läpi. Tuo ohjelma jos joku on leppoisaa jutustelua, termin hyvässä merkityksessä.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuo ohjelma jos joku on leppoisaa jutustelua, termin hyvässä merkityksessä.
Mukavaa jutustelua kyllä, useita todella hyviä ja mielenkiintoisia haastatteluja, vitun ärsyttävää muutaman henkilön sisäpiirivitsien jatkuvaa länkytystä.

Lasse Kukkonen on tuonut podcastiin todella paljon sitä ammattimaista asennetta, mitä toi aikoinaan kaukaloonkin ja onhan ne kapteenin tarinat parasta mitä ohjelmassa on ikinä ollut. Lisäksi Lasse on nostanut esiin tärkeitä Kärppä-organisaatioon liittyviä ns. negatiivisiakin asioita, kuten esim. naiskiekon arvostuksen puute Oulussa jne.

Petopodissa olisi oikeasti aihiota olla oikeasti vakavastiotettava kiekkopodcast, mutta ne pienet em. detaljit kertovat lähinnä 95% valmistautumisesta, jolloin väistämättä edessä on 50% lopputulos. Plain and simple. Välillä ei tiedä, että onko Meriläinen tämän kanssa tosissaan vai onko tämä yksi iso sisäpiirivitsi? Sama se, jos insideläpät jättää pois, niin maailman paras Kärppä-aiheinen podcast.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Petopodissa olisi oikeasti aihiota olla oikeasti vakavastiotettava kiekkopodcast, mutta ne pienet em. detaljit kertovat lähinnä 95% valmistautumisesta, jolloin väistämättä edessä on 50% lopputulos. Plain and simple. Välillä ei tiedä, että onko Meriläinen tämän kanssa tosissaan vai onko tämä yksi iso sisäpiirivitsi? Sama se, jos insideläpät jättää pois, niin maailman paras Kärppä-aiheinen podcast.

Vähän tuntuu että tarkoituksena ei olekaan ollut tehdä mitään erityisen "vakavastiotettavaa" podcastia, vaan nimenomaan leppoisampaa jutustelua, jossa suhtaudutaan kuitenkin intohimolla ja rakkaudella aiheeseen. Itse en ainakaan jaksa kuunnella mitään erityisen ryppyotsaista ja vakavahenkistä turinointia kovinkaan kauan, joten pieni huulenheitto keventää meininkiä kummasti ja haastiksistakin kuulee mielestäni sen että haastateltavat on selvästi rennommin liikenteessä kuin monissa ns. virallisimmissa ohjelmissa, ja täten antikin on rikkaampaa. Sitä asiaa mahtuu kuitenkin jokaiseen jaksoon niin paljon että nämä 5+6-vakioläpät eivät lopulta hirveän paljoa lähetysaikaa vie.

Hienoa työtä on Petopodi painanut pyyteettömästi jo useamman vuoden ajan, arvostan.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kimanttia on loistava silloin kun cästissä on joku vieras, joka oikeasti haastaa Mäkistä ja jolla on tarinaniskijän taitoa (OJ, Väänänen, Arttu Wiskari). Tavalliset jaksot eivät oikein nappaa, koska Mäkinen paasaa liikaa ja Timonen on NHL:stä pihalla kuin lintulauta.

Puun takaa menee jonneviihteenä. Kovin tosissaan sitä ei tule ottaa, mutta juuri siksipä sitä kuuntelenkin. Säterillä ja Keinäsellä tuntuu olevan hyvät verkostot turkulaiseen jääkiekkoon ja ainakin minä tykkään, kun lauotaan suoraan mitä ajatellaan.

Kaukosen laidalla otin vastikään kuunteluun ja tykkään. Aitoa, rehellistä meininkiä jossa yhdistyy vakavuus ja huumori mukavalla tavalla.

Ulkomaisista suosittelen Cam&Stick Podcastiä, jossa Cam Janssen ja toimittaja Andy Strickland haastattelevat NHL-persoonia. Janssenin redneck-tyyli on vähän raskas, jaksothan siis alkavat herrojen kuulumisilla, jotka kirvoittavat Janssenin kiroilemaan runsaasti. Sitten kun vieras astuu lauteille, meno rauhoittuu ja alkaa hyvä tarinointi. Esim. Gary Roberts purskahti omassa jaksossaan itkuun, kun muisteli paluutaan kentille. Roberts myönsi suoraan, ettei hän ennen ole siitä juuri puhunut, siksi veti herkäksi. Janssen ja Strickland siis onnistuvat luomaan turvallisen ilmapiirin.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Petopodin yksi iso ongelma on, että ovat profiloituneet Kärppäaiheiseksi podcastiksi ja tästä syystä jää paljon kuuntelijoita jotka ei viitsi laittaa kuunteluun. Suosittelen silti muidenkin seurojen kannattajille antamaan mahdollisuuden tälle podille. Varsinkin jaksoille joissa on joku vieras. Silloin aiheet ei pyöri pelkästään Kärppien ympärillä.

Itselle uppoaa melkein kaikki urheiluaiheiset podcastit, mutta Puun takaa podcastia ollut jopa vähän ikävä. Niin monesta asiasta saa olla eri mieltä kyseisen kaksikon kanssa, mutta silti niin viihdyttävää tarinointia.
 

Kipinä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset
Kimanttia, Kaukosenlaidalla, NHL löylyt ja Total NHL forever on vakituisessa kuuntelussa. Näistä Kaukosenlaidalla taitaa olla paras ja tykkään että juontajat ovat usein erimieltä asioista. Urheilucastia yritin kuunnella, mutta toi Seppäsen tyyli oli aivan liian rasittava, ei vaan pystynyt muutamaa jaksoa enempää.
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Ehdottomasti Jargoni. Allekirjoittaneen mielestä ainakin oli todella hauska podcast. Taisi mennä vain Liivikillä ja Pitkäsellä sukset ristiin kun loppui? Omat suosikkkijaksot : Joni Haverinen, Pekka Jormakka, Samu Haber, Matias Loppi ja Teemu Eronen. Välillähän jaksot meni aika levottomiks, mutta yksikään kuuntelemistani podcasteista ei ole päässyt lähellekkään Jargonia. Vieläkin ikävöin niitä keskiviikko aamuja Jargonin kanssa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Heräsipä taas ajatus, ettei oo sitä toivomaani uutta podia tämän kauden aikana tarttunut hanskaan. Käytännössä urheilu/jääkiekkoaiheisista ainoa säännöllisessä kierrossa on Urheilucast.

Vanhoista tutuista Urheiluhullut ja Total NHL ei oo jotenkin just viime aikoina napannut. Tai Liigalize, saattaa osittain johtua ettei Ässien ohella sarjan lätinät just nyt herätä kiinnostusta.

Sporttimeisterit myös olleet skipataan-kategoriassa tovin. Tosin, alkuviikosta julkasivat pitkän Peking-ennakon jossa perataan vieraan kera hiihto, freestyle ja naisten lätkä. Täytyy kokeilla vaikuttaako kuuntelemisen arvoselta.

Noin muuten urheilupodi-kuuntelukarttani on aika tyhjillään. Mistä ilmestyy seuraava. Noita Amerikan pellejen NHL/lätkä-podeja vois toki uudelleen lämmitellä, mutta sekin on vähän fiilis-kysymys. Pitää olla tarttuva eikä liian ennalta-arvattava.

2010-luvun taitteessa bongattu, Sportsnet360-edeltäjä The Score-kanava, Tim&Sid: uncut, Wyshynski, Pizzo jne. oli tiettyä kulta-aikaa ittelleni uuden mantereen podeissa. Toki, hyviä ollut sittemminkin.
 

nksh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Kimanttia, Total NHL Forever ja Kaukosenlaidalla. Näitä kolmea tulee kuunneltua säännöllisesti missä on jo ihan tarpeeksi viikoittain. "Statistiikka" kertoo, että Kimanttia tulee kuunneltua usein salilla, TNF ruokaa tehdessä ja Kaukosenlaidalla sängyssä auttamaan nukahtamista. Kaikki omalla tyylillänsä hyviä, hienoa että näitä jaksetaan ylipäätään tehdä. Kaukosenlaidalla on oikeasti hyvä vaikka kuuntelenkin sitä ehkä hieman negatiivissävytteisellä tavalla.
 

Nemonieminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Isles
Mulla täsmälleen samat mitä kuuntelen. Kimanttia ehkä on hiukan liian paljon hassuttelua ja hihittelyä, Kaukosenlaidalla tilastot menee kyllä usein itsellä vähän yli hilseen, mutta parhaiten analysoivat selkeästi joukkueita. TNF on hyvä ajankohtaispodcast änäristä, missä ei nuoleskella änäritoimittajille vrt ( Kim-anttia). Kuitenkin kaikkia mielellään kuuntelee!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös