Blues - SaiPa pe 3.12.2004

  • 7 847
  • 60

Pioneer

Jäsen
Pelitilanne on itseasiassa pahimpiin pelkoihin verrattuna varsin maltillinen. Johtoaseman menetys ei juuri harmita, jos edes pinna lähtisi Espoosta matkaan.

Täytyy muuten todeta, että karjalaiset ovat varsin äänekästä porukkaa. Taurun selostusta säestää yllättävänkin huuruisen kuuloinen karjalaiskuoro kovin tutulla hokemalla.

Oi jospa oisin saanut olla mukana, niinkuin laulussa sanotaan.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Viestin lähetti Pioneer
Pelitilanne on itseasiassa pahimpiin pelkoihin verrattuna varsin maltillinen. Johtoaseman menetys ei juuri harmita, jos edes pinna lähtisi Espoosta matkaan.

Ainakin pistehän sieltä lähtee. 2-2 60 min ja tulosveto oikein. Vieraista kun piste(itä) haetaan, on oltava SaiPa-kannattaja tyytyväinen. Ei juurikaan harmita johtoaseman menetys, tosiaan. Espoo on paha paikka miljonääreineen.

Nyt vielä nollaa nollaa jatkoaika, Banham rankku sisään ja Jamo napannee tapansa mukaan kiinni, niin täällä on riemu ylimmillään.

SaiPa oli muuten aivan kusessa toisen erän lopussa Bluesin tasoitettua, joten sikäli vielä lisää ilonaiheita että pystyttiin kokoamaan rivit kolmanteen erään.
 

Sachl

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tulihan se sieltä, ja niin tärkeä voitto kuin vain voi olla, ja se on hyvä se. Toivottavasti tästä se alkaa, nousu nimittäin ja sunnuntaina sitten pelsut nurin. Enempää en sitten kirjoita, Kiitos SaiPa, Kiitos Frankie! Ja täytyy tunnustaa että voitto maistuu niin harvoin kun siitä pääse nauttimaan.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Viestin lähetti Swift
Nyt vielä nollaa nollaa jatkoaika, Banham rankku sisään ja Jamo napannee tapansa mukaan kiinni, niin täällä on riemu ylimmillään.

Näinhän siinä juuri kävi! Näkihän sen jo Swift:kin. :) SaiPa sai sen voiton. Kumman tasaisia nämä Bluesin ja SaiPan ottelut tuntuvat olevan. Tällä kertaa Banham pelasi vierasjoukkueen paidassa ja ratkaisi pisteet Lappeenrantaan. Tästä on parempi jatkaa...
 

molari

Jäsen
Blues teki sen taas ja meillä kaikilla oli niin mukavaa, Bluesin pelaajatkin naureskeli pelin päätteeksi.

Eka maali täysin Laatikaisen (ja Oksan) piikkiin ja toinen menee - yllätys, yllätys - Duo Mikan löysäilyyn. Loppupelissä olikin sitten kylmä rinki perseessä, kun The Duo oli jäällä.

Alivoima toimii, muu on aikamoista puurtamista, ton homman olisi voinut hoitaa 6-0 kotiin.

Rautakalliolle voisi joku kertoa, että jatkoaika kestää 5 min, ei siellä tarvitse kaikkien jäällä käydä pyärähtelemässä. Sivuhuomiona sellainen seikka, että ekaa kertaa Kolanos haastoi pakit ja päätti homman mallikkaaseen vetoon JA:lla. Wilson olisi voinut opettaa Malmivaaraa jossain välissä, sen verran ahterista on jätkän peli.

Saipalle onnittelut kahdesta pisteestä, lähinnä Jamon ansiosta, taidolla (ja tuurillakin) selvitteli 2 pistettä. Banhamia ja muutamaa muuta kaveria on mukava seurata, muuten toi pelityyli on aikamoista repimistä ja roikkumista "mallia" Malmivaara.
 

#15

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viva La SaiPa!

Hyvää jääkiekkoviihdettä!

Itse ottelusta; SaiPa tuli otteluun paremmin valmistautuneena ja vei peliä ensimmäisen erän. Hiren alivoimamaali oli mannaa. Blues laukoi paljon, mutta kovin vaarallisia paikkoja kotijoukkue ei saanut luotua.

Toisessa erässä SaiPan hyvä vire katosi Kalen maaliin ja pelko hiipi puseroon. Blues hallitsi ja vei erää miten tahtoi vaikkakin SaiPallakin oli pari hyvää paikkaa.

Kolmas erä oli tasapuolisesti ottelun heikoin molemmilta joukkueilta. Paljon töitä, mutta ei tulosta.

Jatkoajan parasta antia oli Frankin "pyörähdykset" hyökkäykseen nousussa. Lapsille ei muuta kerrottavaa. Rankkarikisan SaiPa hoiti varmasti kotiin, herrojen Banham & Myllys takuuvarmalla työskentelyllä.

Ottelun tuomari & tuomarilinja ansaitsisi oman lukunsa, mutta koska aihe on läpitylsä, annetaan olla. Linja karkaili, mutta sellaistahan se on. Hyvä asia tuomarityöskentelyssä oli se että tuomiot eivät ratkaisseet peliä.

Vakuuttavimmat peliesitykset tulivat herroilta Kauppinen ja Kohn. Kale oli loistavassa vedossa ja olisi ansainnut enemmänkin tehoja.

Kotijoukkueen Kohn dominoi kenttää. Kaikenkaikkiaan loistava peli Kohnilta vaikkakin se sadas pauna jäi puuttumaan.

Tyytyväisiä ollaan! Hyvä SaiPa!
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Terrible...I mean, Terrific!

Eka maali täysin Laatikaisen (ja Oksan) piikkiin

Paskanmarjat. Se menee TÄYSIN Laddy Kohnin piikkiin, joka antoi aivan hirveän "toivotaan toivotaan" syötön ylivoimalla viivaa pitkin suoraan SaiPa-pelaajan lapaan. Siitä tuo ylivoimahyökkäys lähti liikkeelle.

Muutoin on vain sanottava, että Bluesin pelaajat voisivat oikeasti katsoa peiliin ja mennä itseensä. Ei tällaista paskaa voi maksaville katsojille tarjota. Porukka pelasi omaan pussiinsa...ei todellakaan joukkueelle. Landon Wilsonilla oli useampikin paikka tehdä osuma, viimeinen rankkarissa, mutta ei mies saa mistään sisään. Sen sijaan otti pari aika typerää jäähyä. Harmi, ettei sitten päässyt edes mättämään Malmivaaraa.

Mitäs muuta sitä vielä sanois. Blues jatkaa omalla linjallaan. Pettää aina. Onhan meillä se perinne kuitenkin. Paska peli ja tulipahan taas nähtyä. Olipa katsomossa myös IFK:n uusi ihme John Madden...heitti aivan uskomattoman paskaa läppää. Pelimies on varmasti kyseessä, mutta henkisistä kyvyistä en tuon perusteella menisi takuuseen. No, ehkä se on saanut muutaman iskun liikaa päähänsä rapakon takana.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Huono peli Bluesilta ja hyvä SaiPalta, joten ihan ansaittu voitto Sputnikeille.

Wilson ei muuten kouluttanut Malmivaaraa, vaan hän nahisteli Pekkalan kanssa, ilman hanskoja tosin joten sikäli kymppi oli oikea tuomio. Kalto ja Malmivaara "ottelivat" keskenään.

Bluesista parhaiten erottui mielestäni Tukonen, joka hankki mm. kaksi jäähyä SaiPalle päätöserässä. Valitettavasti yv oli huonoa, ja SaiPa pääsi iskemään jopa alivoimalla.
 

siesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Viestin lähetti molari
Banhamia ja muutamaa muuta kaveria on mukava seurata, muuten toi pelityyli on aikamoista repimistä ja roikkumista "mallia" Malmivaara.

Tällaisia kommentteja on kiva lukea, varsinkin voittopelin jälkeen. Tyylipisteitä ei SaiPan vieraspelaamisesta jaeta ja hyvä niin.

Kylläpä tuli hyvään paikkaan pari pistettä. Hienoa, että "omat koirat" purivat Bluesia kun Hire, Jamo ja Frank olivat pelipäällä.

Ehkä se sääliviiva ei ole sittenkään vielä karannut liian kauas.
 

ahal

Jäsen
Viestin lähetti molari
Saipalle onnittelut kahdesta pisteestä, lähinnä Jamon ansiosta, taidolla (ja tuurillakin) selvitteli 2 pistettä. Banhamia ja muutamaa muuta kaveria on mukava seurata, muuten toi pelityyli on aikamoista repimistä ja roikkumista "mallia" Malmivaara.
Paljolti samaa mieltä. Mutta OM pelasi alussa oikein hyvin ja jakeli muutaman töötinkin. Liekö sitten väsy iskenyt jalkoihin ottelun edetessä, mutta aina kun sinipaita pyrki karkuun, Olli joutui repimään ja koukkimaan. Pari boksiakin niistä tuli. Onneksi ei maaleja.

Yksi seuratuista lie Hire, joka raatoi hyvin koko matsin ajan. Ja pokkasi 3 tähteä. Radiohaastattelussa Hire kertoi joukkueen hengen ja työmoraalin olevan mainion, vaikka tappioita on tullutkin. Se ratkaiseva askel eteen- tai ylöspäin vielä puuttuu, jolla tiukat matsit käännetään voitoiksi. Osin se menee joukkueen nuoruuden piikkiin, mutta oikealla tiellä ollaan. Sanoi Timo ja myönsi Bluussilla olevan pysyvän paikan sisimmässään. Mutta nyt taistellaan SaiPan puolesta.

Peli ei ollut kaunista eikä kovin tasokasta, mutta jännittävä ja suht' siisti. Jamo sai ansaitut taputukset ja muutaman sanan lähes koko Blues-joukkueelta loppukättelyssä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti siesta
Hienoa, että "omat koirat" purivat Bluesia kun Hire, Jamo ja Frank olivat pelipäällä.
Mikähän siinä oikein onkin, että ne "oma koirat" purevat niinkin usein? Onko pelaajilla jotain ylimääräistä latausta ex-seuraansa kohtaan, vai mistä lie johtuu? Jännä ilmiö sinänsä, koska ainakin minusta on toteutunut hyvin usein.

Noin muuten tähän tulokseen voidaan olla todella tyytyväisiä kyllä. Niitä pisteitä pitäisi nyt alkaa tulla varsin tiheään tahtiin ja etenkin kotoa se 3 pistettä ehdottomasti. Mikäpä olisi paras hetki ottaa se 3 pojoa kuin Pelicans sunnuntaina, mitenkään sitä porukkaa sinällään väheksymättä. Voitettava se on kuitenkin ehdottomasti.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Viestin lähetti Swift
Juu, oikein hienosti kuulemma Wilson heittänyt hanskat ja kolmantena miehenä Malmivaaran kimppuun tämän nahistellessa Kalton kanssa maalinedessä. Hyvä hyvä, ihailtavaa äijämäisyyttä sielläpäin.
Vitut, paskapuhetta.

Malmivaara ja Kalto painivat kulmassa, Kalto töni Ollia, Olli huitaisi Kaltoa (ohi), Kalto tiputti hanskan, tuomari välissä. Samaan aikaan maalin takana Pekkala ja Wilson ajautuivat vastakkain, Pekkala tökkäisi, Wilson repäisi Jussia paidasta ja oli aikeissa vetää pannuun, linjuri väliin viime hetkellä.

Toisessa erässä maalin edustalla ylivoimalla Wilson ruuhkassa ohimennessään sipaisi Pekkalalta potan päästä, (tähän väliin täytyy editoida, että kyseessä siis oli pelitilanne eikä tarkoituksellinen kypäränpoisto) jatkoi matkaansa, Jussi hoippui pystyyn nojaten linjuriin ja huuteli keskialueelle jossa Wilsonia jo ohjattiin jäähyaitioon. Pekkala pyrki kohti, kun huomasi että linjurit kuitenkin ovat välissä, Landon katsoi että mitäs sieltä huudellaan, pyrki välittömästi kohti Pekkalaa, mutta linjamies ohjasi Wilsonin boksia kohti. Pekkala bostaili ilman kypäräänsä matkalla vaihtoon.
 
Viimeksi muokattu:

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
No joo, olihan tuo loppujen lopuksi aika jännä ja tavallaan jopa viihdyttävä ottelu. Pisteet menivät tosin väärinpäin, 2-1 pisteet kotijoukkuelle olisivat kuvanneet ottelun tapahtumia paremmin.

Alusta asti kävi selväksi että ottelusta tulee vaikea Bluesille. Saipalaiset olivat löytäneet valtaisan apinanraivon bussimatkan aikana ja se näkyi myös kentällä. Joukkue karvasi todella aggressiivisesti ja oli todella ärhäkkä. Valitettavasti kävi myös hyvin nopeasti selville että keltapaidat aikovat varjella omaa maaliaan keinoja kaihtamatta. Suomeksi sanottuna siis kahvata.

Silläkin uhalla että minut leimataan säälittäväksi itkijäksi niin täytyy todeta että Rönnin pleksissä oli kieltämättä hienoinen keltainen sävy. Esimerkiksi toisessa erässä kun Blues painoi päälle hullun lailla vierasjoukkueen kahvaaminen oli todella räikeätä mutta kaikki meni läpi. Bluesin pelaajista taas Alanko ja Laatikainen saivat minuutin välein linjaan nähden todella heppoisat jäähyt. Ihme touhua.
Landon Wilson turhautui täysin Saipalaisten mailasotaan ja oli pariin otteeseen jo esittämässä tanssikutsuja. Mutta eihän siitä seurannut muuta kuin jäähyjä Bluesille. Ymmärrän kyllä Wilsonin reaktion, ja hyväksyn myös sen tietyllä tapaa mutta olihan noista jäähyistä taas kerran valtavasti haittaa omalle joukkueelle. Muutenkin Landonin touhu ei oikein vakuuta. Mies puristaa mailaa jonkin verran ja tuhlaa toisaalta energiaa vääriin asioihin.


Mutta ottelutapahtumiin:

Ensimmäisessä erässä Saipa oli niskan päällä. Hiren maali tuli kun Laatikainen päätti ettei tilanneta tarvitse pelata loppuun asti, pitäisihän Arton tietääettä Hire pelaa aina tilanteet loppuun saakka.

Toisen erän alku jatkui samoissa merkeissä. Saipa pääsi aivan liian usein ylivoimahyökkäyksiin ja toinen maali tuli juuri tällaisen hyökkäyksen päätteeksi. Kauppinen iski suoraan syötöstä elämänsä rystylaukauksella tyylikkään osuman.
Pikkuhiljaa ote alkoi siirtymään Bluesille ja kolmosketju sai aikaiseksi aivan hurjan vyörytyksen erän puolivälissä. Saipan mailahäirintä meni niin törkeäksi että Rönn päätti vihdoin puuttua asiaan. Ylivoimalla Blues sai hiukan onnenkin avustamana avausmaalin aikaiseksi kun Kalto löi kiekon ilmasta maalin kattoon. Kolmosketju värkkäsi vielä tasoituksen kun räkämaalien kuningas teki itselleen tyypillisen maalin. Erän viimeisillä minuuteilla Bluesin kolmas maali oli pariinkin otteeseen hyvin lähellä.

Kolmas erä oli sekin Bluesin hallintaa mutta oli Saipallakin pari paikkaa. Jamo pelasi kyllä hyvin tänään, kuten muutkin entiset espoolaiset.

Jatkoaika oli sitten varsin turha viisiminuuttinen, kuten nykyään tuntuu tapana olevan. Rankkupiste annettiin turhan helposti vieraille. Läpiajot ovat aina olleet Jamon heikko kohta mutta Wilsonin yritys oli kyllä aika köykäinen. Katsomoon asti näki mitä mies on yrittämässä. En kyllä ymmärrä minkä takia Landon on hylännyt patenttiveivinsä jolla teki lukuisia osumia alku- ja harjoituskaudella. Pitäisi ehkä jatkossa aloittaa MacLeanilla tai Kohnilla.

Pelaajistakin hiukan tekstiä. Kalto oli hyvä. Kunhan mies nyt säilyisi ehjänä. Kohn teki taas valtaisan määrän työtä ja olisi ansainnut palkinnon työmäärästään. Muilla ulkomaalaisilla ei kulkenut yhtä lujaa. Ahosesta sen verran että voitti ainakin 3-4 aloituksia suoraan Kohnin lapaan. Kolmosketju pelasi hyvän pelin ja TElomokin on pääsemässä vauhtiin. Nelosketju meni uusiksi kun Pihlström taklasi itsensä sairastuvalle, toivottavasti ei käynyt pahemmin.
Niin, ja kun noita Mikoja nyt jatkuvasti mollataan niin täytyypi todeta että minä kyllä pidän Lehtisestä. Jätkä on todella näppärä kiekollisena ja puolustaakin riittävän hyvin.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Re: Viva La SaiPa!

Viestin lähetti #15
Jatkoajan parasta antia oli Frankin "pyörähdykset" hyökkäykseen nousussa.
Jep, tuli tuosta mieleen Old Dog, sillä erotuksella että Frankilla oli suurempi kaari ja hitaampi liike.

Tappiosta huolimatta paras plus/miinus -vuodenvaihteen Blues-Saipa -matsi muutamaan vuoteen. Eikä se ole paljon se.
 

ahal

Jäsen
Pihlström?

Miten lie pojalle käynyt, kun valtavalla volyymilla suunnattu taklaus meni totaalisen ohi ja kaveri tuupertui päätypleksin juureen Jamon viereen? Kotvan kuluttua siirtyi omin jaloin jäältä ja pukukoppiin, mutta kilikellot taisivat soida...
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saipalla alla seitsemän peräkkäistä tappiota. Onneksi liigassa on putkien katkaisija blues, ensin pelicansin tappioputki ja nytten saipan.

Ainiin, yks juttu vielä : Haistakaa paska.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ei käynyt Pihlströmille kummemmin. Ei ollut kuulemma aivotärähdyksen oireita.

Oli muuten paska peli. Jouduin taas kyselemään itseltäni, minkä helvetin takia raahasin itseni hallille.

Joo, oli katsomossa Maddenia ja Babcockia ja jos ketä.

Krys ja Landon...get a grip!

Viides ulkomaalainen samantien hankintaan, niin ehkä noihin vätyksiin tulisi jotain yritystä. Jos ei peli kulje niin sitten katsomoon vaan. Tällä hetkellä näyttää kyllä siltä, että Krysille tekisi oikein hyvää pikku pyrähdys katsomon puolelle.

SURKEAA!

Laddy oli jälleen hyvä, niinkuin aina. Donitsi oli symppis, ei oikein homma toiminut Laddyn ja Ollin kanssa.

MikaDuo....tai oikeastaan vain Niskanen itse. Kiekollisessa pelissä oli miehellä nähtävissä pientä parannusta, mutta jumalauta, kun se oli pihalla puolustuksessa. Lehtisestä minäkin pidän. Jos tämä pariskunta vain hajotettaisiin, niin välttämättä mitään ongelmaa ei olisi...MIKSI PEKKA MIKAT PELAA YHDESSÄ? Millä helvetin perusteella? Miksi jatkuvasti?

Ei tästä ota Erkkikään selvää.

Anteeksi sekava teksti. Väsyttää jonnin verran.
 

Eka-kiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Re: Terrible...I mean, Terrific!

Viestin lähetti Cannibal
Olipa katsomossa myös IFK:n uusi ihme John Madden...heitti aivan uskomattoman paskaa läppää. Pelimies on varmasti kyseessä, mutta henkisistä kyvyistä en tuon perusteella menisi takuuseen. No, ehkä se on saanut muutaman iskun liikaa päähänsä rapakon takana.

No mitäs hra. Madden sitten tarkemmin eritellen on rupatellut, kun henkiset kykynsä kerran noin voimakkaasti teilaat? Kerro hyvä juoru!
 

Aksu

Jäsen
No niin. Takaisin Lappeenrantaan päästiin ja tuntuu vidu hienolta. Hyvä meininki ja kivat pisteet. Jos Rönnistä puhutaan niin pakko ottaa esiin ensimmäisen erän aivan pomminvarma kiekonsulkeminen Bluesin pelaajalta. Liigasta ei kai löydy toista kaveria, joka voi jättää homman viheltämättä.

Ai niin. Kiitos Espoo. Kivaa oli. Järjestysmiehet olivat ennen kaikkea pirun hauskoja. Kannoin yksittäistä fanilippua, jonka järkkäri otti tarkasteluun ja pirautti siinä samaan syssyyn radiopuhelimella jollekin pomolle. Hän tuli paikalle ja sanoi homman olevan ok. Niitä oli nimittäin hallissa jo ennen sitä seitsemän kappaletta. Hyvä kun ollaan tiukkoja. Fanilippu tutkittiin vartta myöten...
 

kurre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ruotsin torpedokiekkoilijat
Kyllä tätä ottelua voi viihteeksi kutsua. Varsinkin vieras katsomossa tunnelmaa riitti, joten ei jäänyt homma fiiliksestä kiinni. Hieno ele SaiPalta kiittää voiton jälkeen paikalle saapuneita fanejaan saamastaan kannustuksesta.

Kaksi ensimmäistä erää oli SaiPa-kannattajan näkökulmasta hyvää pelailua, mutta kolmannessa alkoi sydän jyskyttää Bluesin hyökätessä. En häpeä tunnustaa: pelotti aivan helvetisti! Eikä tämä pelko ollut katsomomme sijainnista johtuvaa korkeanpaikankammoa. Vain Myllyksen huipputorjunnoilla ja hyvällä tuurilla selvittiin jatkoajalle ja rankkareihin. Kiitos siitä Jamolle!

Kittäisin vielä SaiPaFaneja hyvästä tunnelmasta ja hauskanpidosta. Toivottavasti tällaisia tilaisuuksia sattuu kohdalleni useamminkin. Ja ennen kaikkea kiitoksia SaiPalle kahdesta pisteestä! Sunnuntaina kaadetaan Pelikaanit minun ja muiden valvovan silmän alla.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Blågula
Kalto oli hyvä.

Missähän mielessä? Kyllä se vauhdissa pysyi, mutta kun ei ole pelisilmää eikä -tuntumaa, on tulos harvoin välttävää parempi. Miehen nostaminen suoraan ykkösketjuun näytti jo paperilla aivan käsittämättömältä vedolta, eikä homma näyttänyt toimivan yhtään sen paremmin kaukalossakaan.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Viestin lähetti Aksu
Jos Rönnistä puhutaan niin pakko ottaa esiin ensimmäisen erän aivan pomminvarma kiekonsulkeminen Bluesin pelaajalta. Liigasta ei kai löydy toista kaveria, joka voi jättää homman viheltämättä.
Toiseen päätyyn näytti vahvasti siltä, että Bluesin pelaaja kampitettiin rähmälleen siihen kiekon eteen, josta sitten liukui sopivasti kiekon päälle, toki hieman itse itseään avustaen, kieltämättä. Korjaa toki jos olen väärässä, mutta kyllä siinä aika tukeva tulkinnanvaraisuuden maku oli.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Hävetkää saatana

Matsin jälkeen lähes jokainen Bluesin pelaaja tulee hymyssä suin ulos pukukopista.

Hävetkää! SaiPaa vastaan yksi piste kotona.

No, mikäli teitä Bluesin pelaajia helpottaa, niin minua ainakin vituttaa tappio. Hyvä että edes jotain.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös