HIFK kaudella 2019–2020

  • 746 870
  • 3 319

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Johtuu siitä, ettei HPK peluuttanut kaikkia munia samassa korissa vaan kärkipelaajat oli ripoteltu tasaisesti kolmeen ketjuun. Puustinen pelasi pudotuspeleissä kymmenneksi isoimpia minuutteja, 12 minuuttia ja 48 sekuntia per peli. Vaikea hänestä on ykkösketjulaista saada, vaikka nimellisesti sellaisessa pelasikin.
Sehän se Sörsselin pointti olikin, jota pyrin vahvistamaan. Sama homma oli myös Koblizekilla. Hän pelasi 12 minuuttia 50 sekuntia ottelua kohden pudotuspeleissä ja oli joukkueensa hyökkääjistä yhdeksäs ottelukohtaisissa minuuteissa. Runkosarjassakin hän pelasi vain 14 minuuttia per peli, vaikka oli vakiokasvo ykkösketjussa. Tuo 14 minuuttia oli kymmenenneksi eniten.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin ja HIFKillä näyttäis olevan hyvä kolmonen, vaikka kuusi lähtökohtaisesti kovinta hyökkääjää pelaiskin kahdessa ekassa ketjussa. Eli periaatteessa kyllä ymmärrän jos Turunen ja Kangasniemi halutaan lyödä samaan ketjuun, koska jälki tällä kaksikolla voi olla aika tuhoisaa. Jos tuon haluaisi tehdä tuolleen tasasemmin roolittamalla kuten usein menestyneillä joukkeilla on ollut se näyttäisi suunnilleen tältä:

Turunen-Paajanen-Jääskä
Kangasniemi-Sallinen-Nordgren
Saarinen-Lundell-Dyk
Petrell-Nykop-Keränen

Eikä huonosti menisi varmaan tälläkään... Hyvin on HIFKillä pullat uunissa...nyt vaan täytyy saada joukkuepeli kuosiin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinänsä mielenkiintoinen yksityiskohta, että Engberg on Kollien mukana Ruotsin turneella, vieläpä pelaavassa kokoonpanossa. Vetää toki Hämäläisen kanssa ykkösketjussa, mutta silti. Pidän tätä vähintäänkin erikoisena, että pelaavat itseään pari-kolme vuotta nuorempien kanssa junnupelejä, kun kaiken järjen mukaan nuoremmille ja kokoonpanoon vakituisesti sovitettaville pelaajille pitäisi antaa peliaikaa. Ainoa järkevä selitys Kollien kanssa pelaamiselle on mielestäni se, että yritetään hakea onnistumisia ja hyvää pöhinää ehkä vähän alavireisesti menneille Edareiden peleille. Toinen vaihtoehto voisi olla sitten se, että nyt odotetaan kovia tuloksia, jotta nähdään, onko mitään mieltä ottaa liigajoukkueen mukaan, jos edes junnuisss ei nuorempia vastaan esitä dominointia.

Eräs Brad Lambert ei ollut eilen eikä myöskään tänään pelaavassa kokoonpanossa ja itseäni kiinnostaisi tietää, miksei ole. Pikkaraisen kommenteista päätellen en pidä kovin todennäköisenä, että Lambert vielä tällä kaudella Edareissa pelaisi, mutta sen näkee sitten.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Innalan paras kausi viime vuonna tähän aikaan oli 48o 4+7=11 -14. Jääskä ja Lundell näyttä melkoisille tekijämiehille kolmosketjuun Innalaan verrattuna.

Ei nuot esimerkit kovista ukoista kolmosketjuissa kerro siitä, että tarvitaan lisää kovempia pelaajia. Ne on ennemminkin esimerkki tavasta roolittaa rosteri tasaisemmin...mikä ainakin omaan silmään on se paras tapa.

Jos laittaa neljä parasta laituria kahteen ensimmäiseen ketjuun, niin kyllä siellä aika lailla joka joukkueelta löytyy kolmosesta vaatimattomampia kavereita tai vähintäänkin jätkiä vähäisillä näytöillä.

En maininnut noita pelaajia valikoidusti, vaan ihan sen mukaan ketkä oikeasti pelasivat eniten kolmosketjussa. Jos olisin jättänyt Innalan tai Tuulolan mainitsematta, se ei olisi ollut kovin rehellistä. Toki noissa kolmosketjuissa pelasi myös jonkun verran muita, joita voisi jopa haalariosaston pelaajiksi kutsua. Aika vähän kuitenkin loppupeleissä, eikä sen enempää Innala kuin Tuulola mene mielestäni tuohon haalariosaston kategoriaan.

Itsehän olen nimenomaan jatkuvasti painottanut ja peräänkuuluttanut tasaisemmin roolitettua rosteria (kolmen ensimmäisen ketjun osalta). Tämän voisi aikaansaada esim. antamalla sen kaikkein isoimman näyteikkunan Turusen ja Paajasen vierellä vuoroin Jääskälle, Nordgrenille tai vaikka Dykille, ja nostamalla kolmosen tasoa laittamalla oikeaan laitaan Kangasniemi. Mutta koska valmennusjohto meinaa mennä ketjuilla Turunen-Paajanen-Kangasniemi ja Saarinen-Sallinen-Dyk, on jokseenkin turhaa spekuloida muulla.

@Postinjakaja ei sitä vahvistusta välttämättä tarvitse ennen kauden alkua hankkia. Toki voi Myllylälle tai jopa Lambertille antaa näytönpaikkoja, en vain usko että tämä (toki keskenään eritasoiset) kultakimpaleet ovat vielä ihan valmiita liigapeleihin. Nordgrenillä menee vielä toipuessa ja entä jos ei vieläkään ole kertynyt riittävästi voimaa ja nopeutta? Suurella todennäköisyydellä täytyy jossain vaiheessa kautta vahvistaa kolmosta.

Keränen on loistava nelosen laituri ja tarvittaessa aika hyvä nelosen sentteri. Parempi se nelonen kuitenkin olisi muodossa Petrell-"Jasu"-Keränen kuin Petrell-Keränen-Åsten.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Jos täällä on todella tarjolla jämäminuutteja Nypsin ja Åstenin kanssa, niin eikös se tarkoita, että IFK:n valmennusjohto näkee Engbergin potentiaalin tai kehittymisen edellytykset sinusta poikkeavalla tavalla?

Meillä on tällä hetkellä ihan helvetin hyviä junnuja/nuoria ringissä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikista meidän junnuista kuoriutuu lopulta konvehteja. Lisäksi on syytä muistaa, että menestystä tavoitteleva liigajoukkue voi parhaimmillaankin ajaa samanaikaksesti sisään enintään paria kolmea junnua/nuorta. Itse panostaisin tässä kohtaa Lundelliin, Jääskään ja Nordgreniin. Näistäkin Nordgrenille tarjoaisin paikkaa kokoonpanosta vain, jos on kehittynyt liikkeen ja voiman osalta reippaasti viime vuodesta.

Engberg vetäköön niitä jämäminuutteja nelosessa kunnes osoittaa olevansa isomman vastuun arvoinen. Ja kyllä, on epäreilua, että lahjakkaammat vie ne näyttöpaikat, mutta välillä elämä on.

Mä en osaa sanoa miksi viime kaudella annettiin Ilmari Pitkäselle enemmän vastuuta isompien pelaajien vierellä kuin Engbergille tai oikeastaan meidän kaikille muille laiturijunnuille Jääskää lukuunottamatta... Ja miksi Åsten ja Nykopp saa vuodesta toiseen aika isoja tilaisuuksia. Tilanne kuitenkin on, että ne pelit isojen pelaajien vieressä ei vieneet Pitkästä eteenpäin, mutta Engbergiä olisi jopa voinut viedäkin.

En ole siis 100%, että Engberg tulee menestymään IFKssa. Kaipasin häneltä enemmän Pitsissä. Tampere-Cupissa oli parempi, mutta olihan se tuhoontuomittua pelata Åsten sentterinä. Aina kun Engberg nosti katsetta karvattuaan kiekon, niin syöttösuuntia oli about nolla. Ei ollut sitä tarjontaa vieressä.

Ja jos nyt katsoo kuitenkin vaikka tuon täällä palstalla mainitun Innalan tarinaa... moni fani kysyy miksei meille kasva tälläisiä? No, ei kasva, koska ei anneta niitä oppivuosia. Innalalla toissakausi oli sitä ja viime kausi kerättiin hedelmää. Tämänkaltaista rakentamista meiltä on puuttunut tälläisten ”potentiaalisten tulevien liigapelaajien” kanssa. Nybari yritti vähän väkisinkin roikottaa keskinkertaisuuksia, mutta esim. Engberg on eri luokan talentti kuin joku Tamminen.

Ja meillä pitää olla kaksi linjaa:

1) Ykköskierroksen varaukset. Jotka pelaavat sen kauden kaksi meillä ja lähtevät Änäriin.

2) Tulevat VL- liigapelaajat. Eli juurikin Engbergit, Jääskät, Heljangot yms.

2 luokan kavereista voi onnistuessaan olla meille paljon enemmän hyötyä kuin noista ykkösvarauksista. 2. luokan kavereissa pitää olla kahta tasoa. Jääskä- taso, jossa kaveri pelaa jo ylivoimaa ja montaa roolia. Ja tälläinen ”Myllylä/Engberg/Heljanko/Janhunen” -taso, jossa kaverit pelaa selkeästi sen 10-15 peliä yli 10 minsan kellotuksilla ja loput pelit isossa roolissa joko Kolleissa tai Joensuussa.

Sillä usko mua kun sanon, että ei siellä nelosen laidalla 6 minuutin peliajoilla mitään näytä. Varsinkaan jos sentterinä on Nykopp ja toisessa laidassa Pitkänen tai Åsten. Se on kouhottamista ja räpiköintiä. Yritetään välttää miinusten syntymistä ja lyödään kiekko vaan yli oman sinisen. Se voi toimia sisäänajona liigan vauhtiin ekoissa peleissä, mutta tällä hetkellä siitä on tasan nolla hyötyä Engbergille. Mieluummin vuokrataan kaveri maakuntiin.

Nelosessa pitäisi olla VL-rouhijoita ja se on juurikin Petrellin, Åstenin ja Nykoppin paikka jos kokoonpanossa ovat.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@Walkin kertaatko vielä miksi mahdollisesti Keränen ei riitä nelosen sentteriksi?

Voittanut siinä tontilla kaksi Suomen mestaruutta ja yli 50% aloitusprosentilla. Ja pelaa musta parempaa ja monipuolisempaa kiekkoa kuin silloin.

Itsekin siis olen toivonut hyvin aloittavaa 3-4 sentteriä tuomaan syvyyttä, mutta olen vain eri mieltä siitä, että ”Keränen ei riitä”.

Väitän, että nelosketjulla Tallberg-Keränen-Petrell voittaa tässä sarjassa mestaruuden, jos muut palaset on kunnossa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@Walkin kertaatko vielä miksi mahdollisesti Keränen ei riitä nelosen sentteriksi?

Voittanut siinä tontilla kaksi Suomen mestaruutta ja yli 50% aloitusprosentilla. Ja pelaa musta parempaa ja monipuolisempaa kiekkoa kuin silloin.

Muistat ilmeisesti Keräsen suoritukset noina mestaruuskeväinä? Itselle eivät ole mieleen jääneet, mutta jos mennään ihan viime kauteen niin Keränen oli laidalla erinomainen ja keskellä keskinkertainen. Miksi hukata alempien ketjujen huippulaituri keskinkertaiseksi sentteriksi? Täydellistä typeryyttä mielestäni olisi. Sentteriosasto kaipaa laajuutta koska Nykopp ei kasassa pysy.

Mistä näkee muuten aloitustilastot? Liigan sivuilta kun en löytänyt ainakaan puhelimella...
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Muistat ilmeisesti Keräsen suoritukset noina mestaruuskeväinä? Itselle eivät ole mieleen jääneet, mutta jos mennään ihan viime kauteen niin Keränen oli laidalla erinomainen ja keskellä keskinkertainen. Miksi hukata alempien ketjujen huippulaituri keskinkertaiseksi sentteriksi? Täydellistä typeryyttä mielestäni olisi. Sentteriosasto kaipaa laajuutta koska Nykopp ei kasassa pysy.

Mistä näkee muuten aloitustilastot? Liigan sivuilta kun en löytänyt ainakaan puhelimella...

En kiistä, etteikö Keränen ole huippulaituri alakenttiin. Väitän vain hänen riittävän nelssonin senaksi, jos eurot päätetään käyttää muualle.

Katson yleensä finaalit ja satunnaisia ”isoja” playoff -pelejä. Toki en intohimoisesti, kun harvoin on oma jengi siellä. Liigan sivuilta ne löytyy. Kävin aikoinaan erikseen tarkistamassa Keräsen aloitusprosentteja, kun täällä kävi Kärppäfanit kehumassa miestä sentterinä ja epäilin olevan yli 50. Kyllähän tuo monena vuonna on sen yli 50 vetänyt.

En ole eri mieltä siitä etteikö syvyyttä sentteriosastolle tarvita. Itsekin siis olen koko ajan toivonut sitä Mr. Beginningiä hyvällä aloitusprossalla.

Mutta nähtyäni Sallisen peliä ja jengin peliä niin eniten olen huolissani alakerrasta. Laittaisin kaikki eurot kiinni Järvisen tai Melartin kotiuttamiseen tässä vaiheessa.

@EPK aikaisemmin arvioi hienosti jengin kulurakennetta ja sen nähtyäni itsekin uskon, että rahaa tässä vaiheessa on vain yhteen hankintaan ja ottaisin pakin. Tammikuu on sitten eri juttu.
 
J

Just-Ice-Hockey

Mä en osaa sanoa miksi viime kaudella annettiin Ilmari Pitkäselle enemmän vastuuta isompien pelaajien vierellä kuin Engbergille tai oikeastaan meidän kaikille muille laiturijunnuille Jääskää lukuunottamatta... Ja miksi Åsten ja Nykopp saa vuodesta toiseen aika isoja tilaisuuksia. Tilanne kuitenkin on, että ne pelit isojen pelaajien vieressä ei vieneet Pitkästä eteenpäin, mutta Engbergiä olisi jopa voinut viedäkin.

En ole siis 100%, että Engberg tulee menestymään IFKssa. Kaipasin häneltä enemmän Pitsissä. Tampere-Cupissa oli parempi, mutta olihan se tuhoontuomittua pelata Åsten sentterinä. Aina kun Engberg nosti katsetta karvattuaan kiekon, niin syöttösuuntia oli about nolla. Ei ollut sitä tarjontaa vieressä.

Ja jos nyt katsoo kuitenkin vaikka tuon täällä palstalla mainitun Innalan tarinaa... moni fani kysyy miksei meille kasva tälläisiä? No, ei kasva, koska ei anneta niitä oppivuosia. Innalalla toissakausi oli sitä ja viime kausi kerättiin hedelmää. Tämänkaltaista rakentamista meiltä on puuttunut tälläisten ”potentiaalisten tulevien liigapelaajien” kanssa. Nybari yritti vähän väkisinkin roikottaa keskinkertaisuuksia, mutta esim. Engberg on eri luokan talentti kuin joku Tamminen.

Ja meillä pitää olla kaksi linjaa:

1) Ykköskierroksen varaukset. Jotka pelaavat sen kauden kaksi meillä ja lähtevät Änäriin.

2) Tulevat VL- liigapelaajat. Eli juurikin Engbergit, Jääskät, Heljangot yms.

2 luokan kavereista voi onnistuessaan olla meille paljon enemmän hyötyä kuin noista ykkösvarauksista. 2. luokan kavereissa pitää olla kahta tasoa. Jääskä- taso, jossa kaveri pelaa jo ylivoimaa ja montaa roolia. Ja tälläinen ”Myllylä/Engberg/Heljanko/Janhunen” -taso, jossa kaverit pelaa selkeästi sen 10-15 peliä yli 10 minsan kellotuksilla ja loput pelit isossa roolissa joko Kolleissa tai Joensuussa.

Sillä usko mua kun sanon, että ei siellä nelosen laidalla 6 minuutin peliajoilla mitään näytä. Varsinkaan jos sentterinä on Nykopp ja toisessa laidassa Pitkänen tai Åsten. Se on kouhottamista ja räpiköintiä. Yritetään välttää miinusten syntymistä ja lyödään kiekko vaan yli oman sinisen. Se voi toimia sisäänajona liigan vauhtiin ekoissa peleissä, mutta tällä hetkellä siitä on tasan nolla hyötyä Engbergille. Mieluummin vuokrataan kaveri maakuntiin.

Nelosessa pitäisi olla VL-rouhijoita ja se on juurikin Petrellin, Åstenin ja Nykoppin paikka jos kokoonpanossa ovat.

En minäkään osaa varmasti sanoa, miksi isossa roolissa pelasi Pitkänen eikä Engberg. Jos arvata pitää, niin sanoisin Atun ja Pikun nähneen Pitkäsen parempana pelaajana ko. rooliin. Johan pelkästään tuo Pitkäsen ajaminen ohi kertoo aika karua kieltä siitä potentiaalista mitä IFK:n valmennuksessa nähdään Engbergin osalta.

Se miksi Åstenin ja Nykoppin kaltaiset pelaajat roikkuvat mukana vuodesta toiseen, on myös minulle täysi mysteeri. Sama pätee nykyään minun kirjoissa Lennuun, sillä erotuksella, että Lennu on joskus ollut todella laadukas jääkiekkoilija. Ja siitä olen samaa mieltä, että noiden herrojen tilalla voisi hyvin olla omia junnuja. Ja nimenomaan siis rotaation ensimmäisillä sijoilla. Jotain mainitussa kolmikossa on kuitenkin pakko olla, kun vuodesta toiseen meillä jatkavat.

Mitä tulee Innaloihin ja kumppaneihin, niin toki noita vl-tason pelaajia olisi kiva kasvattaa omista junnuista. Kuitenkin vain, jos kovempia talentteja ei ole edessä. Pidän edelleen kiinni siitä, että kauden aikana voidaan vakiokokoonpanossa pitää korkeintaan paria kolmea junnua. Jos ei ole Heiskasia ja Lundelleja, voidaan Engbergejä ja kumppaneita peluuttaa kokoonpanossa. Heitä sitten mielellään se max 2.

Mitä tulee kahteen linjaan, en voisi olla enempää erimieltä. IFK:n tehtävä on pyrkiä koulunaan pelaavistaan parhaita mahdollisia jääkiekkoilijoita, niin edareista kuin junnuista. Joillakin paras mahdollinen riittää NHL:ään, joillakin IFK:n kautta Puolaan. Tärkeintä on saada maksimaalinen potentiaali irti pelaajamassasta. Kun se onnistuu toistuvasti valtaosan pelaajista kohdalla, alkaa massa muovautumaan tavalla, jonka lopputulemana on enemmän ja enemmän Heiskasia ja Lundelleja. Tästä massan muovautumisesta on nyt ollut hyviä merkkejä viimeaikoina, näkyvimpinä ehkä Myllylän ja Lambertin saapumiset Stadiin. Mutta ei herranjestas mitään eri "putkia" pystyyn oletetun potentiaalin mukaan.

Se missä itse haluaisin nähdä muutoksen on välimallin jätkien (anteeksi ruma nimitys) hankkiminen ja mukana toimittaminen. Nykyjoukkueesta mainitsen esimerkkinä Aleksi Laakson. Mikä on se erityisominaisuus, minkä tämä kiistatta laadukas jääkiekkoilija, tuo mukanaan joukkueeseen? Näillä kokoonpanon rajamailla keikkuvilla paikoilla näkisin itse paljon mielummin nuoria eteenpäin meneviä pelaajia.

Sama ajatus toimii vaikkapa parilla Engberg > Åsten. Mutta tuolloinkin se Engbergin paikka olisi siellä nelosessa. Vaikka olisi kuinka vaikeaa pelata hyvin kuuden minuutin peliajalla puukäsien kanssa, pitää ne mahdollisuudet käyttää ja näyttää, että ansaitsee enemmän ja parempaa.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Sinänsä se että @EPK kirjoitti vakuuttavasti ei tarkoita että rahat tosiasiassa olisivat loppumaan päin. Kyllä sieltä sen verran kallista ukkoa poistui (lisäksi viime kauden jengi oli varmasti halvempi kuin edelliskauden), että rahojen täytyy riittää niin pakkiin kuin nelossentteriin, ja senkin jälkeen vielä mahdolliseen talven paikkoon, jos sellaista kolmoseen tarvitaan.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistat ilmeisesti Keräsen suoritukset noina mestaruuskeväinä? Itselle eivät ole mieleen jääneet, mutta jos mennään ihan viime kauteen niin Keränen oli laidalla erinomainen ja keskellä keskinkertainen. Miksi hukata alempien ketjujen huippulaituri keskinkertaiseksi sentteriksi? Täydellistä typeryyttä mielestäni olisi. Sentteriosasto kaipaa laajuutta koska Nykopp ei kasassa pysy.

Mistä näkee muuten aloitustilastot? Liigan sivuilta kun en löytänyt ainakaan puhelimella...
Joo nyt on ilmeisesti menossa jokin uusi trendi, jossa on jokin helvetillinen pakko työntää hyviä laitureita keskelle ja vähemmän hyviä laitureita sitten paikkaamaan menetystä sillä osastolla, ja selittää sitten että miten loistavalta sentteritilanne näytää, mutta samalla huononnetaan hyvin tarkoitushakuisen oloisesti sitä laitojen tasoa.

Hommataanko sinne laidoille sitten mahdollisesti niitä senttereitä vai siirretäänkö kenties pakit tai jopa Engren sinne laidalle viilettämään? Ei ymmärrä moista, vaan ilmeisestikin kyse on siitä, ettei Salmelaisella vaan ole kykyä tahi resursseja löytää niitä senttereitä.

Ja ei kannata nyt jäädä kiinni vain siihen Paajaseen, koska vaikka olikin HPK:n ykkössentteri, niin ihan vielä en näe että pitäisi olla IFK:ssa ykkösentterin statuksella. Mutta jos on -niinkuin tilanne nyt juuri näyttää olevan - niin ei pitäisi sitten ainakaan jättää kaikkea arvailujen varaan siellä alemmissa kentissä. En siis oikein vieläkään pidä ajatuksesta että Sallisesta - sekä ilmeisestikin Keräsestä- halutaan ihan väkisin sentterit kun ovat kuitenkin vahvoja siellä laidassa ja senttereiksi olisi saatavissa sellaisi ihka aitojakin senttereitä.

Kyllä niin hyvän perustan kanssa jätetään nyt taas turhia aukkoja siihen kokonaisuuteen ja toivotaan parasta. Vaan tällä nyt sitten mennään ja onneksi osa palstan tietäjistä tietää kertoa IFK:n olevan nyt kovin koskaan, ikinä ja missään, joten nakit pakkaseen vaan. Mää ainakin ostan ja lyön koko tilin kiinni IFK:n mestaruudesta, johon se menee ihan kävellenkin, koska joukkueessa on niin täydellinen tasapaino.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Meillä on varmaan eri taustat urheilun suhteen ja voin peilata näitä vain omien kokemuksien kautta. Joukkue-urheilun haaste on, että joukkueiden tasapaino, pelaajien onnistumiset ja epäonnistumiset, loukkaantumiset ja valmennuksen dynamiikka vaihtelee joka vuosi. Tällöin lopullisia totuuksia on muokattava aina vuosikohtaisesti. Eli näissähän ei välttämättä ole yhtä totuutta, vaan monta variaatiota erilaisten variaatioiden sisällä. Hyvä UJ ja koutsi sitten muokkaavat vuosikohtaisesti näitä päämääriä ja toimintamalleja.


En minäkään osaa varmasti sanoa, miksi isossa roolissa pelasi Pitkänen eikä Engberg. Jos arvata pitää, niin sanoisin Atun ja Pikun nähneen Pitkäsen parempana pelaajana ko. rooliin. Johan pelkästään tuo Pitkäsen ajaminen ohi kertoo aika karua kieltä siitä potentiaalista mitä IFK:n valmennuksessa nähdään Engbergin osalta.

Ei se välttämättä kerro. Oma veikkaus on, että homma oli vain niin sekaisin viime vuonna, että turvauduttiin "kokemukseen" kaiken paskan keskellä. Se on aika yleinen toimintamalli koutseilla, kun paskat on housussa. Kun Selin lähti, Pitkäsen vastuu pieneni aikalailla.

Mitä tulee kahteen linjaan, en voisi olla enempää erimieltä. IFK:n tehtävä on pyrkiä koulunaan pelaavistaan parhaita mahdollisia jääkiekkoilijoita, niin edareista kuin junnuista. Joillakin paras mahdollinen riittää NHL:ään, joillakin IFK:n kautta Puolaan. Tärkeintä on saada maksimaalinen potentiaali irti pelaajamassasta. Kun se onnistuu toistuvasti valtaosan pelaajista kohdalla, alkaa massa muovautumaan tavalla, jonka lopputulemana on enemmän ja enemmän Heiskasia ja Lundelleja. Tästä massan muovautumisesta on nyt ollut hyviä merkkejä viimeaikoina, näkyvimpinä ehkä Myllylän ja Lambertin saapumiset Stadiin. Mutta ei herranjestas mitään eri "putkia" pystyyn oletetun potentiaalin mukaan.

En ymmärrä mistä olemme eri mieltä? Ainahan tavoitellaan parasta onnistumista. Eri pelaajilla on eri polkuja ja jälleen hyvä koutsi ja UJ näkee ne. Toiset kehittyy NHL-miehiksi 18-vuotiaana ja toiset EHT-miehiksi 28-vuotiaana. Aina on eri "putkia" ja hyvässä organisaatiossa osataan lukea yksilöitä ja heidän tarpeitaan. Se palvelee yksilöä ja se palvelee seuraa.

Se missä itse haluaisin nähdä muutoksen on välimallin jätkien (anteeksi ruma nimitys) hankkiminen ja mukana toimittaminen. Nykyjoukkueesta mainitsen esimerkkinä Aleksi Laakson. Mikä on se erityisominaisuus, minkä tämä kiistatta laadukas jääkiekkoilija, tuo mukanaan joukkueeseen? Näillä kokoonpanon rajamailla keikkuvilla paikoilla näkisin itse paljon mielummin nuoria eteenpäin meneviä pelaajia.

Ihan samaa mieltä.

Sama ajatus toimii vaikkapa parilla Engberg > Åsten. Mutta tuolloinkin se Engbergin paikka olisi siellä nelosessa. Vaikka olisi kuinka vaikeaa pelata hyvin kuuden minuutin peliajalla puukäsien kanssa, pitää ne mahdollisuudet käyttää ja näyttää, että ansaitsee enemmän ja parempaa.

Tästä täysin eri mieltä. Itsekin siellä nelosessa joskus pelaajana olleena voin kuvitella Engbergin fiilikset:

1) Jos nelonen on mallia "junnut" Engberg-Janhonen-Myllylä, eli pelaajia, joilla on kaikilla vähän peliälyä ja samanlainen pelisysteemitausta, niin siinä pystyy jo jotain näyttämään. Pelaajat ajattelevat edes jollain tasolla samalla lailla ja kaikilla on joku osaaminen viedä peliä maalitilanteisiin.

2) Jos nelonen on mallia "kouhottajat" Pitkänen/Åsten-Nykopp-Engberg... niin on se vittu selviytymistä. Siinä on pari "VL-pelaajaa", joiden maksimi jääkiekkoilijana on olla rikkovassa ketjussa rikkovassa roolissa. Vaikka kiekko saataisiin karvattua, niin on suorastaan harvinaisuus, että se päättyisi hyökkäyspeliä edistävään suoritukseen. Todennäköisyys on avuton kiertely päädyssä. Kiekoton syöttölinjojen hakeminen on ihan onnetonta jne. Oma pelikin kärsii ja tuntuu, ettei mitään saa aikaiseksi. Sitä vain roiskii kiekkoa yli oman sinisen. Siinä ei näytä tasan yhtään mitään. Jokainen pelimies tietää tän. Paskojen tai "kärsivien" pelaajien kanssa pelaaminen on yhtä tuskaa.

Ja palaan vielä tuohon esittämääni tarpeeseen antaa näille junnuille reilusti pelejä kunnon pelimiesten kanssa:

3) pääsetkin sitten pelaamaan jossakin Jääskä-Lundell/Paajanen-Engberg ketjussa vaikka 5-10 peliä, niin itseluottamus kasvaa. Pelistä tuntuu löytyvän rytmi, syötöt alkaa löytämään osoitetta ja pelistä alkaa nauttimaan. Sitten yhtäkkiä maalipaikoissa sen kiekon reppuun laittaminen on vain helpompaa. Luistin liikkuu ja tuntuu, ettei väsytä. Kaikki on vain helpompaa. Sitten uskaltaa heittää yhden kaksi ylimääräistä kikkaa ja pitää kiekkoa hieman kauemmin. Uskaltaa imeä itseensä pari vastustajaa ennen kuin pistää sen vapauttavan syötön niiden ohi. Kaikki vain tuntuu menevän paremmin. Tuntuu siltä, että peliä pystyy hallitsemaan.

Olen itse ollut kaikissa noissa 1,2,3 tilanteissa ja oma kokemus oli, että tilanne 2 ei vienyt itseäni yhtään eteenpäin ja melkein päädyin lopettamaan pelaamisen.

Joo nyt on jokin helvetillinne pakko työntää hyviä laitureita keskelle ja selittää sitten että miten loistavalta sentteritilanne näytää, mutta samalla huononnetaan hyvin tarkoitushakuisen oloisesti sitä laitojen tasoa? Ei ymmärrä moista, vaan ilmeisestikin Salmelaisella ei vaan ole kykyä löytää senttereitä. Ja ei kannata nyt jäädä kiinni siihen Paajaseen, koska vaikka olikin HPK:n ykkössentteri, niin ihan vielä en näe että pitäisi olla IFK:ssa ykkösentterin statuksella. Mutta jos on -niinkuin tilanne nyt näyttää - niin ei pitäis sitten ainakaan jättää arvailujen varaan siellä alemmissa kentissä. En vieläkään pidä ajatuksesta että Sallisesta - sekä ilmeisestikin Keräsestä- halutaan ihan väkisin sentterit.

Ei kait ketään ole sitä mieltä, että sentteritilanne on loistava. Sallisen muutaman pelin Saarisen ja Dykin kanssa (Ja MM-Kisat) nähtyäni, totean vain että rauhotuin tuon osaston suhteen ihan eri tavalla. Hätää ei ole. Kauden voi starttaa. Minä ja kaikki muut täällä on varmaan kaikki silti sitä mieltä, että se yksi sentteri olisi kiva jossain vaiheessa.

Se missä kunnossa yleisesti meidän jengi on suhteessa muihin... Ei mulla ole mitään varmuutta tästä. Sallinen voi onnistua helvetin hyvin tai sitten ei. Paajanen voi onnistua helvetin hyvin tai sitten ei. Kausihan sen näyttää. Tuntuu vahvasti, että tärkeää olisi saada se yksi "Järvinen/Jokipakka/Melart" tuonne. Muuten on tosi hyvä fiilis.

Ja kyllä. @Lemieaux on oikealla hajulla. Jos Sallinen poistuu laitureista, niin aika selvää on, että jossain vaiheessa sinne yksi laatulaituri tulee. Mutta noita junnulaitureita on sen verran, ettei silläkään ole kiire. Kauden voi aloittaa. Meidän 1. ja 2. ketjut on niin vahvoja, että voidaan hyvin vetää yksi junnuketju linjalla aika pitkälle kauteen.

Eli musta jengi ei ole valmis mestaruuteen, mutta se on valmis kauden alkuun. Jengi on todella paljon laadukkaampi kuin viime vuonna samaan aikaan. Millään sarjan jengeistä se ei ole vielä valmista. Meillä ja Tapparalla on vahvinta pohjaa materiaalin suhteen.

Ei kait tässä vaiheessa kautta vielä voi sanoa mitään varmuutta. Kaikkihan me vain elämme fiiliksen mukaan.

Tosin jotkuhan fanithan vouhottaa miten näiden neljän harkkapelin perusteella näkee suurinpiirtein kaiken. Jos näin olisi, niin näiden harkkapelien perusteella Ilves on mestari sentterikokoonpanolla: Leino, Saarela, Ikonen, Mieho, Vainionpää.

Hyvä tästä tulee. Upea kausi edessä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Meillä on varmaan eri taustat urheilun suhteen ja voin peilata näitä vain omien kokemuksien kautta. Joukkue-urheilun haaste on, että joukkueiden tasapaino, pelaajien onnistumiset ja epäonnistumiset, loukkaantumiset ja valmennuksen dynamiikka vaihtelee joka vuosi. Tällöin lopullisia totuuksia on muokattava aina vuosikohtaisesti. Eli näissähän ei välttämättä ole yhtä totuutta, vaan monta variaatiota erilaisten variaatioiden sisällä. Hyvä UJ ja koutsi sitten muokkaavat vuosikohtaisesti näitä päämääriä ja toimintamalleja.


Ei kait tässä vaiheessa kautta vielä voi sanoa mitään varmuutta. Kaikkihan me vain elämme fiiliksen mukaan.

Tosin jotkuhan fanithan vouhottaa miten näiden neljän harkkapelin perusteella näkee suurinpiirtein kaiken. Jos näin olisi, niin näiden harkkapelien perusteella Ilves on mestari sentterikokoonpanolla: Leino, Saarela, Ikonen, Mieho, Vainionpää.

Hyvä tästä tulee. Upea kausi edessä.

Lisää vielä siihen Ruotsalainen.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Sinänsä se että @EPK kirjoitti vakuuttavasti ei tarkoita että rahat tosiasiassa olisivat loppumaan päin. Kyllä sieltä sen verran kallista ukkoa poistui (lisäksi viime kauden jengi oli varmasti halvempi kuin edelliskauden), että rahojen täytyy riittää niin pakkiin kuin nelossentteriin, ja senkin jälkeen vielä mahdolliseen talven paikkoon, jos sellaista kolmoseen tarvitaan.

Niinhän mä laskin että jos budjetti on 3,2 me. niin siellä on tilaa vielä laadukkaaseen pakkiin. 150-300 varmaan jäljellä laskutavasta riippuen. Myöskään nelosen sena ei varmaan ole taloudellinen riski. Eikö viime kaudella yleisö ka ollut parantunut ja jotain rahaa tuli myös lopullisesta sijoituksesta. Sen lisäksi playoff lipunmyynti oli hyvällä tasolla. Nyt on sellainen jengi kasattuna, myynti ja markkinointi toimii niin varmaan on laskettu sen varaan että väkeä käy ja budjetin tarvittaessa uskaltaa ylittääkin. Fiksua kuitenkin tsekata ensin Nykoppin, Nordgrenin sekä myös Engberin ja Hämäläisen taso ja kunto. Sinne kolmosen laitaan (jos sun skenario pitää paikkansa) olisi Jääskän ja Lundellin vierelle menossa Nordgren/Tallberg/Engberg tai ehkä jopa Keränen.

Siihen en usko enää että laitureita olisi tulossa. 1 pakki ja ehkä myöhemmin 1 sentteri.
 
J

Just-Ice-Hockey

Meillä on varmaan eri taustat urheilun suhteen ja voin peilata näitä vain omien kokemuksien kautta. Joukkue-urheilun haaste on, että joukkueiden tasapaino, pelaajien onnistumiset ja epäonnistumiset, loukkaantumiset ja valmennuksen dynamiikka vaihtelee joka vuosi. Tällöin lopullisia totuuksia on muokattava aina vuosikohtaisesti. Eli näissähän ei välttämättä ole yhtä totuutta, vaan monta variaatiota erilaisten variaatioiden sisällä. Hyvä UJ ja koutsi sitten muokkaavat vuosikohtaisesti näitä päämääriä ja toimintamalleja.

Ei se välttämättä kerro. Oma veikkaus on, että homma oli vain niin sekaisin viime vuonna, että turvauduttiin "kokemukseen" kaiken paskan keskellä. Se on aika yleinen toimintamalli koutseilla, kun paskat on housussa. Kun Selin lähti, Pitkäsen vastuu pieneni aikalailla.

En ymmärrä mistä olemme eri mieltä? Ainahan tavoitellaan parasta onnistumista. Eri pelaajilla on eri polkuja ja jälleen hyvä koutsi ja UJ näkee ne. Toiset kehittyy NHL-miehiksi 18-vuotiaana ja toiset EHT-miehiksi 28-vuotiaana. Aina on eri "putkia" ja hyvässä organisaatiossa osataan lukea yksilöitä ja heidän tarpeitaan. Se palvelee yksilöä ja se palvelee seuraa.

Ihan samaa mieltä.

Tästä täysin eri mieltä. Itsekin siellä nelosessa joskus pelaajana olleena voin kuvitella Engbergin fiilikset:

1) Jos nelonen on mallia "junnut" Engberg-Janhonen-Myllylä, eli pelaajia, joilla on kaikilla vähän peliälyä ja samanlainen pelisysteemitausta, niin siinä pystyy jo jotain näyttämään. Pelaajat ajattelevat edes jollain tasolla samalla lailla ja kaikilla on joku osaaminen viedä peliä maalitilanteisiin.

2) Jos nelonen on mallia "kouhottajat" Pitkänen/Åsten-Nykopp-Engberg... niin on se vittu selviytymistä. Siinä on pari "VL-pelaajaa", joiden maksimi jääkiekkoilijana on olla rikkovassa ketjussa rikkovassa roolissa. Vaikka kiekko saataisiin karvattua, niin on suorastaan harvinaisuus, että se päättyisi hyökkäyspeliä edistävään suoritukseen. Todennäköisyys on avuton kiertely päädyssä. Kiekoton syöttölinjojen hakeminen on ihan onnetonta jne. Oma pelikin kärsii ja tuntuu, ettei mitään saa aikaiseksi. Sitä vain roiskii kiekkoa yli oman sinisen. Siinä ei näytä tasan yhtään mitään. Jokainen pelimies tietää tän. Paskojen tai "kärsivien" pelaajien kanssa pelaaminen on yhtä tuskaa.

Ja palaan vielä tuohon esittämääni tarpeeseen antaa näille junnuille reilusti pelejä kunnon pelimiesten kanssa:

3) pääsetkin sitten pelaamaan jossakin Jääskä-Lundell/Paajanen-Engberg ketjussa vaikka 5-10 peliä, niin itseluottamus kasvaa. Pelistä tuntuu löytyvän rytmi, syötöt alkaa löytämään osoitetta ja pelistä alkaa nauttimaan. Sitten yhtäkkiä maalipaikoissa sen kiekon reppuun laittaminen on vain helpompaa. Luistin liikkuu ja tuntuu, ettei väsytä. Kaikki on vain helpompaa. Sitten uskaltaa heittää yhden kaksi ylimääräistä kikkaa ja pitää kiekkoa hieman kauemmin. Uskaltaa imeä itseensä pari vastustajaa ennen kuin pistää sen vapauttavan syötön niiden ohi. Kaikki vain tuntuu menevän paremmin. Tuntuu siltä, että peliä pystyy hallitsemaan.

Olen itse ollut kaikissa noissa 1,2,3 tilanteissa ja oma kokemus oli, että tilanne 2 ei vienyt itseäni yhtään eteenpäin ja melkein päädyin lopettamaan pelaamisen.

Kovin hanakasti olet aina omaa joukkueurheilutaustaasi tuomassa näissä keskusteluissa esille. Ihan varmaa on, että meillä se on erilainen, eri ihmisiä kun ollaan. Mutta jos sen esille tuominen on keskustelun kannalta relevanttia, niin voin kertoa omaavani joukkueurheilutaustaa useammalta vuosikymmeneltä. Mukaan mahtuu myös useamman vuoden pätkä jääkiekkoa, joka ei kuitenkaan ollut ensi- tai suurin rakkauteni. Sen allekirjoitan, että joukkueet ovat joka vuosi erilaisia, omia yksilöitään ihan kuten kaikki ne ihmiset jotka joukkueen muodostavat. Ihan yhtä lailla olen siitä samaa mieltä, että joukkueen onnistumisen ja epäonnistumisen ero on hiuksen hieno ja monen asian summa. Tämän pitää myös näkyä valmentajan työskentelyssä. Pienien nyanssien osalta siis. Mutta seuran ei pidä muuttaa linjaansa joka vuosi joukkueen mukaan, ei perkele senttiäkään. Uj kasatkoon sen seuran ilmentymän joka vuodelle parhaan kykynsä mukaan. Lopullisia totuuksia pitää siten joka seuralla olla vain yksi, produktioiden taso vaan heittelee vuodesta toiseen.

Mitä tulee Pitkäsen peliajan vähenemiseen, voi tuo arvauksesi pitää ihan paikkansakin. Minusta se on kuitenkin kovin hakemalla haettu. Itse uskoisin enemmänkin parantuneen terveystilanteen ja Sakari Salmisen saapumisen vaikuttaneen asiaan enemmän. Hädän hetkellä joka tapauksessa valmennuksesta löytyi enemmän luottoa Pitkäseen kuin Engbergiin. Kyllä se jotain kertoo siitä potentiaalista, mitä Teemussa on valmennusjohto tuolloin nähnyt.

Voi olla, että erimielisyyttä ei ole, vaan kyse on katsontakannasta. Itse olen sitä mieltä, ja kokemukseni tukevat tätä, että seuratasolla on vain yksi putki, jota sitten jokainen yksilö höystää henkilökohtaisilla harjoitteillaan ja taidoillaan. Toki asia voidaan ajatella myös niin, että jokaisella pelaajalla on oma henkilökohtainen putkensa. Minusta ajatus NHL-lupaus ja liigalupaus putkista on vaan päätön.

Niin kauan kun keskustelumme konteksti on Teemu Engberg IFK:ssa, olen edelleen sitä mieltä, että käyttäköön ne kuuden minuutin peliajat nelosessa ja osoita valmentajalle, että ansaitset enemmän. Teemu Engberg ei ole esittänyt tähän mennessä mitään sellaista, miksi hänen potentiaaliaan HIFK:n kärkiketjuissa pitäisi lähteä tavalla tai toisella selvittämään. Pyrin perustelemaan näkemystäni kysymyksen avulla:

Jos oletetaan IFK:n ketjujen olevan*:

Turunen - Paajanen - Kangasniemi
Saarinen - Sallinen - Dyk
Jääskä - Lundell - Nordgren
Petrell - Keränen - Tallberg
+ loput,

kenen tilalle tuohon Teemu Engberg mahtuu? Loukkaantumiset ovat tietysti asia erikseen. Itse voin rehellisesti todeta, että omissa kirjoissani Engberg menisi vain Petrellin ohi, ja tämäkin varauksin. Ja edellä mainittu pätee vain kolmen ensimmäisen ketjun osalta.

Vielä palatakseni tuohon kontekstiin, niin empirian valossa on todettava, että sinä taidat olla ainoa, joka näkee tuon kuvaamasi potentiaalin Engbergissä. Jos se seuran sisällä olisi tunnistettu samoihin svääreihin, niin kyllähän mies pelaisia isommassa roolissa. Teemu Engbergistä voi kasvaa loistava liigakiekkoilija. Muuhun kuin rikkovaan rooliin se kuitenkin tapahtuu todennäköisesti muualla kuin IFK:ssa.

* sivuhuomiona haluan todeta, että olen räikeän erimielinen mainituista ketjukoostumuksista. Vaan ei ne perkeleet minulta mielipidettä asiaan kysy.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kait ketään ole sitä mieltä, että sentteritilanne on loistava. Sallisen muutaman pelin Saarisen ja Dykin kanssa (Ja MM-Kisat) nähtyäni, totean vain että rauhotuin tuon osaston suhteen ihan eri tavalla. Hätää ei ole. Kauden voi starttaa. Minä ja kaikki muut täällä on varmaan kaikki silti sitä mieltä, että se yksi sentteri olisi kiva jossain vaiheessa.

Se missä kunnossa yleisesti meidän jengi on suhteessa muihin... Ei mulla ole mitään varmuutta tästä. Sallinen voi onnistua helvetin hyvin tai sitten ei. Paajanen voi onnistua helvetin hyvin tai sitten ei. Kausihan sen näyttää. Tuntuu vahvasti, että tärkeää olisi saada se yksi "Järvinen/Jokipakka/Melart" tuonne. Muuten on tosi hyvä fiilis.

Ja kyllä. @Lemieaux on oikealla hajulla. Jos Sallinen poistuu laitureista, niin aika selvää on, että jossain vaiheessa sinne yksi laatulaituri tulee. Mutta noita junnulaitureita on sen verran, ettei silläkään ole kiire. Kauden voi aloittaa. Meidän 1. ja 2. ketjut on niin vahvoja, että voidaan hyvin vetää yksi junnuketju linjalla aika pitkälle kauteen.

Eli musta jengi ei ole valmis mestaruuteen, mutta se on valmis kauden alkuun. Jengi on todella paljon laadukkaampi kuin viime vuonna samaan aikaan. Millään sarjan jengeistä se ei ole vielä valmista. Meillä ja Tapparalla on vahvinta pohjaa materiaalin suhteen.

Ei kait tässä vaiheessa kautta vielä voi sanoa mitään varmuutta. Kaikkihan me vain elämme fiiliksen mukaan.

Tosin jotkuhan fanithan vouhottaa miten näiden neljän harkkapelin perusteella näkee suurinpiirtein kaiken. Jos näin olisi, niin näiden harkkapelien perusteella Ilves on mestari sentterikokoonpanolla: Leino, Saarela, Ikonen, Mieho, Vainionpää.

Hyvä tästä tulee. Upea kausi edessä.
Kuulun itse vaan siihen kategoriaan jonka mielestä ei kautta lasketa sen varaan, että voidaan tyhjennysmyynnissä kyttäillä jonkun liigajengin pelaajaa apuun loppukaudeksi, ja käytäntöhän on osoittanut sen, että markkinat eivät ole ainakaan vähemmän kuivat kun niitä laatupelaajia etsitään tammikuussa.
Varsinkin jos kyse on sentteristä, niin trackrecord IFK:lla - toistaiseksi jopa sillä salmelaisella jumppineen - on aivan saakelin huono, joten en nyt koskaan ajattelisi noin, että voihan näillä aloittaa ja sitten täydennellä myöhemmin, tai että eihän tässä pelata kuin toisia liigajoukkueita vastaan. Se ajatus ei enää sovi jos halutaa menestyä myös rajojen ulkopuolella, joten tarvitaan jo kohta sitä halua astuapois mukavuusalueeltakin, että saa laajennettua rahoituspohjaakin. En haluaisi nähdä IFK:ta vain kasvattiseurana isompiin ympyröihin, vaan aidosti huippuseuraksi tähtäävänä jenginä.

Mutta niin, voihan sitä toki niin ajatella, että ei tarvitse kasata jengiä valmiiksi kuin vasta tammikuussa, mutta vaikeammaksi se kyllä menee tehdä niitä "löytöjä" myöhemmin, eikä sellaisia viimekauden Salmisia joka kaudella riitä siirtyilemään pelastamaan niitä puutteita.

Ja kuten sanoin, niin en oikein tykkää tästä kesken kauden siirtyilystä toiseen jengiin, kun ja jos kausi sillä omalla joukkueella on mennyt ns "vit...si. Sen voisi mielestäni lopettaa kokonaan liigan toimesta, mutta sehän nyt onkin vaan mun mielipide se.

Mutta joo, ymmärrän toki ajatuksesi ja hyväksyn että olemme tästä eri mieltä nyt ja aina. Mun mielestä joukkue rakennetaan valmiiksi, ja pelaamaan siitä mestaruudesta jokikinen kausi. Mutta ilmeisestikään tämä ei ole realisimia IFK:n tapauksessa, joten tällä systeemillä sitten mennään ja that´s it.
 
Viimeksi muokattu:

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jonkun verran on ollut puhetta ja kommentteja siitä, että rahaa tämän kauden jengin kasaamiseen ja vahvistamiseen vielä on, sillä niin paljon kovapalkkaisia lähti ja vähän tuli tilalle. Mäkin olen miettinyt sitä noin, mutta kun huvin vuoksi arvioin lähtijöiden ja tulijoiden palkat niin ei tuo näytä siltä että siellä enää kovin paljoa rahaa olisi, jos verrataan viime kauteen. Voi olla että olen totaalisen väärässä, mutta osa perustuu UJ:n kommentoimiin asioihin, osa taas mutuihin ja palstatotuuksiin:

Santala 250 Sallinen 200-250 (Santalasta UJ mainitsi, että oli kallis mutta sen arvoinen loppukesästä 2018)
Tyrväinen 160 Paajanen 200
Rask 150 Saarinen 200
Thorell 180 Dyk 160

- Turunen 200 (vähintään)

Koivisto 30 -
Pitkänen 30 -
Lessio 50 - (Lessiolle varmaan jotain ehdittiin maksaa..)

Quincey 230 Kousa 250
O'connor 100 Ahonen 150
Finely 200 -
Eronen 150 - (Erosesta ja ROC:sta UJ mainitsi että edullisia sopimuksia tasoon nähden)

Ruusu 50 Tuohimaa 150-180

n. 1,58me 1,51 - 1,59me

Voi olla että todellisuudessa jonkun palkka oli +/- 10-50ke mutta vaikea sieltä on kovin isoa summaa nipistää, jos verrataan viime kauden budjettiin. Joku joskus myös otti kantaa, että seurojen ilmoittamat budjetit eivät välttämättä pidä paikkaansa, ne on vain ilmoitettuja lukuja.

En laskenut mukaan Ikosta, Salmista, enkä Lyytistä, kaikki pelasivat vain vähän aikaa. Koules jäi myös ulos, en usko että hänelle tosin maksettiin mitään, jos oikein olen ymmärtänyt. En myöskään tiedä miten jääkiekkoseuran talouteen saikut vaikuttavat. Onko seuroilla vakuutuksia pelaajille joiden kautta saa jotain takaisin. Ei varmaan kuitenkaan kukaan Kelan päivärahalle putoa? Ei ehkä ole duunin riskeihin suhteutettuna kohtuullista. Jos joku tietää näistä niin olisi kiva kuulla.

Kun listaa kasasi, niin alkoi ihan ahdistaa viime kausi kun muistui Koivisto, Pitkänen ja Koules sekä Ruusu, ROC ja Finley sekä Santala. Koko kausi oli kyllä aivan tuskaa pleijareihin asti. Loputonta odotusta millon Ruusu saa hyvän pelin, pystyykö Finley pelaamaan, paikataanko Lessio, milloin Santalaa ei vaihdeta aloituksista jne... Joukkueen kasaaminen ahdisti, kun näki miten vajaa se oli sieltä sun täältä. En myöskään uskonut että Thorell, Julle ja Rask olisivat niin kovassa vedossa mitä lopulta olivat. Nyt saa lähteä aika erilaisilla fiiliksillä kauteen.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jonkun verran on ollut puhetta ja kommentteja siitä, että rahaa tämän kauden jengin kasaamiseen ja vahvistamiseen vielä on, sillä niin paljon kovapalkkaisia lähti ja vähän tuli tilalle. Mäkin olen miettinyt sitä noin, mutta kun huvin vuoksi arvioin lähtijöiden ja tulijoiden palkat niin ei tuo näytä siltä että siellä enää kovin paljoa rahaa olisi, jos verrataan viime kauteen. Voi olla että olen totaalisen väärässä, mutta osa perustuu UJ:n kommentoimiin asioihin, osa taas mutuihin ja palstatotuuksiin:

Santala 250 Sallinen 200-250 (Santalasta UJ mainitsi, että oli kallis mutta sen arvoinen loppukesästä 2018)
Tyrväinen 160 Paajanen 200
Rask 150 Saarinen 200
Thorell 180 Dyk 160

- Turunen 200 (vähintään)

Koivisto 30 -
Pitkänen 30 -
Lessio 50 - (Lessiolle varmaan jotain ehdittiin maksaa..)

Quincey 230 Kousa 250
O'connor 100 Ahonen 150
Finely 200 -
Eronen 150 - (Erosesta ja ROC:sta UJ mainitsi että edullisia sopimuksia tasoon nähden)

Ruusu 50 Tuohimaa 150-180

n. 1,58me 1,51 - 1,59me

Voi olla että todellisuudessa jonkun palkka oli +/- 10-50ke mutta vaikea sieltä on kovin isoa summaa nipistää, jos verrataan viime kauden budjettiin. Joku joskus myös otti kantaa, että seurojen ilmoittamat budjetit eivät välttämättä pidä paikkaansa, ne on vain ilmoitettuja lukuja.

En laskenut mukaan Ikosta, Salmista, enkä Lyytistä, kaikki pelasivat vain vähän aikaa. Koules jäi myös ulos, en usko että hänelle tosin maksettiin mitään, jos oikein olen ymmärtänyt. En myöskään tiedä miten jääkiekkoseuran talouteen saikut vaikuttavat. Onko seuroilla vakuutuksia pelaajille joiden kautta saa jotain takaisin. Ei varmaan kuitenkaan kukaan Kelan päivärahalle putoa? Ei ehkä ole duunin riskeihin suhteutettuna kohtuullista. Jos joku tietää näistä niin olisi kiva kuulla.

Kun listaa kasasi, niin alkoi ihan ahdistaa viime kausi kun muistui Koivisto, Pitkänen ja Koules sekä Ruusu, ROC ja Finley sekä Santala. Koko kausi oli kyllä aivan tuskaa pleijareihin asti. Loputonta odotusta millon Ruusu saa hyvän pelin, pystyykö Finley pelaamaan, paikataanko Lessio, milloin Santalaa ei vaihdeta aloituksista jne... Joukkueen kasaaminen ahdisti, kun näki miten vajaa se oli sieltä sun täältä. En myöskään uskonut että Thorell, Julle ja Rask olisivat niin kovassa vedossa mitä lopulta olivat. Nyt saa lähteä aika erilaisilla fiiliksillä kauteen.

Kun pohditaan, että onko kulubudjetissa tilaa uusille hankinnoille, niin mielestäni vertailukohteena ei pitäisi olla pelkästään edelliskauden toteuma, koska voi aivan hyvin olla, ettei viime kauden budjettia edes käytetty loppuun.

Vaikka pelkkä Antti Suomelan nimen mainitseminenkin aiheuttaa vähitellen näppylöitä, niin mielestäni hänet pitäisi silti huomioida näissä vertailuissa siten, että hänen oletettavan suuri palkkakustannuksena oli sisällytetty viime kauden pelaajabudjettiin siitäkin huolimatta, ettei se lopulta toteutunut kulupuolelle. Tämän vuoksi en usko, että viime kauden pelaajabudjettia edes käytettiin loppuun.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Voiko Paajanen tosiaan olla 40k kalliimpi kuin Tyrväinen? Miksi ja millä näytöillä? Paajanen on hyvä korvaaja Tyrväiselle, mutta mielestäni Tyrväinen on silti askeleen edellä, yhden naamaan otetun mustelman verran parempi.
Voiko Saarinen tosiaan olla 50k kalliimpi kuin Rask? Hieman eri roolin pelaajista kyse joten vaikea verrata, mutta jos pelaajia palkitaan sen mukaan kuinka tärkeitä he joukkuelleen ovat, tulisi näiden pelaajien olla suunnilleen samanarvoiset.
Voiko Dyk tosiaan olla vain 20k halvempi kuin Thorell? Miksi ja millä näytöillä? Dyk on tosiaankin monta vuotta Thorellia vanhempi tullessaan Allsvenskanista Liigaan, ja vaikkei tätä tärkeää ikäeroa huomioisi, täytyy ainakin huomioida, että Thorell varmasti oli merkittävästi halvempi TPS:lle ensimmäisenä liigavuotenaan kuin IFK:lle seuraavina. Ei Dyk voi olla noin kallis jo ensimmäisenä vuotenaan, enkä toisaalta usko Thorellinkaan jääneen alle 200k viime kaudella.

Eronen oli varmasti edullinen tasoonsa nähden, mutta 150k tuntuu liioitellun halvalta.

Suomelan ja Salmisen jättäminen kokonaan pois viime vuoden budjetoidusta kokonaissummasta vääristää myös laskuja.
 
Viimeksi muokattu:

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Sinne kolmosen laitaan (jos sun skenario pitää paikkansa) olisi Jääskän ja Lundellin vierelle menossa Nordgren/Tallberg/Engberg tai ehkä jopa Keränen.

Siihen en usko enää että laitureita olisi tulossa. 1 pakki ja ehkä myöhemmin 1 sentteri.

Tallberg ei käsittääkseni oikein sovi oikeaksi laituriksi. Ja jos Kerästä/Engbergiä aletaan sovittelemaan kolmosketjuun on se kyllä selkeä merkki siitä, että nimenomaan kolmosen laitahyökkääjähankintaa vielä tarvittaisiin. Keränen kolmosketjussa on aivan samanlainen ratkaisu kuin Pitkänen kakkosketjussa (eikä tätä tule lukea niin että Pitkänen olisi Kerästä parempi, vaan niin ettei kakkos- ja kolmosketjuilla ole erityisen suurta eroa ja kummatkin pelaajat edustavat pelaajatyyppiä, joka ei oikein tuo mitään arvokasta tulosvastuulliseen ketjuun).

Tärkeysjärjestys kuitenkin Sallisen "siirryttyä" keskelle: 1. Pakki, 2. Nelossentteri, 3. Kolmosketjun vahvistus.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@Provider jotain mä olen nähnyt Engbergissä.

Toissakauden pleijareissa se pelasi röyhkeästi ja aktiivisesti Kärppiä vastaan. Tykkäsin sen sisääntulosta. Sitten on päässyt nuorten maajoukkuejengiin kovina vuosina. -Ja joo kauden aikana on politikointia, mutta kisakoneeseen valitaan parhaat.

Jotain sit viime kaudella tapahtui sekä Engbergille että Ulanderille. Ihan varjoja entisestään. Pääkoppa ei kestä? Teemu pelasi kanssa pari peliä hyvin, kun pääsi pelaamaan muiden junnujen kanssa. Ehkä ne oli sit paineettomampia pelejä, kun oli ”junnukentässä”.

Jotenkin vain uskon Engbergin kasvavan liigapelaajaksi, mutta se voi sitten tapahtua maakunnissakin.

Tuosta Pitkäsestä vielä... se oli niin selvää, että Pitkänen on juurikin näitä rajatapauspelaajia. Eli sellaisia joiden tilalla olisi halunnut nähdä oman junnun kasvamassa korkoa. Voi olla, että VL-pelaaja on sillä hetkellä junnua parempi, mutta jos rohkeasti antaa sille junnulle niitä pelejä, niin se junnu voi kasvaa VL-pelaajaa paremmaksi. Jos ei sen kauden aikana niin sitten seuraavana, kuten case Innala osoittaa.

Mutta tänä vuonna on taas toisin. Toi meidän huippukärki on niin laadukas, että se mahdollistaa myös eri tavalla noiden junnujen sisäänajon.
 
J

Just-Ice-Hockey

Tuosta Pitkäsestä vielä... se oli niin selvää, että Pitkänen on juurikin näitä rajatapauspelaajia. Eli sellaisia joiden tilalla olisi halunnut nähdä oman junnun kasvamassa korkoa. Voi olla, että VL-pelaaja on sillä hetkellä junnua parempi, mutta jos rohkeasti antaa sille junnulle niitä pelejä, niin se junnu voi kasvaa VL-pelaajaa paremmaksi. Jos ei sen kauden aikana niin sitten seuraavana, kuten case Innala osoittaa.

Tästä en voisi olla enempää samaa mieltä. Kaikki tällaiset hankinnat pitäisi jättää kategorisesti tekemättä. Mikäli pelaaja ei selvästi vahvista joukkuetta, pitää hankinta/jatkosopimus jättää tekemättä. Itse asettaisin rajankin vielä aika korkealle. Aiemmin mainitsemani Laakson lisäksi voin todeta, että Arttu Luttista roikotettiin aikanaan muutama kausi liian pitkään mukana. Näihin ruutuihin joko absoluuttista kärkiosaamista tai paikka junnulle.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Voiko Paajanen tosiaan olla 40k kalliimpi kuin Tyrväinen? Miksi ja millä näytöillä? Paajanen on hyvä korvaaja Tyrväiselle, mutta mielestäni Tyrväinen on silti askeleen edellä, yhden naamaan otetun mustelman verran parempi.

Tähän en usko itsekään. Täytyy muistaa, että Paajanen teki sopimuksen IFK:hon joskus talvella eikä hän vielä silloin ollut hallitsevan mestarin MVP.
 

Lihahopliitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olin kauden loputtua aivan varma että Turunen tekee jossain vaiheessa vielä KHL-sopparin eikä pelaa peliäkään Hifk:ssa. Olen todella yllättynyt että näin ei ole käynyt kun sinne on kuitenkin kaiken maailman Jessemankiset ja Matiasmyttysetkin ostettu paljon huonommilla näytöillä. Hyvä kuitenkin että saadaan pidettyä laatupelaajia liigassa vaikka vähän kyrsiikin nähdä mies vastustajan paidassa.

Jos muuten Paajanen saa oikeasti sen 200k kaudesta niin good for him. Paajanen oli Kerhon taistelun ruumiillistuma mutta pelkäänpä että Paajanen valahtaa muutaman tehottoman pelin jälkeen neloseen koska ei kaveri oikeasti ole niin kovin kiekollisesti taitava tyyppi. Sattui nyt vaan pelaamaan elämänsä kevään. Huomio toki että tämä on vaan minun mielipide ja asiantuntemukseni on erittäin kyseenalainen.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Jos muuten Paajanen saa oikeasti sen 200k kaudesta niin good for him. Paajanen oli Kerhon taistelun ruumiillistuma mutta pelkäänpä että Paajanen valahtaa muutaman tehottoman pelin jälkeen neloseen koska ei kaveri oikeasti ole niin kovin kiekollisesti taitava tyyppi. Sattui nyt vaan pelaamaan elämänsä kevään. Huomio toki että tämä on vaan minun mielipide ja asiantuntemukseni on erittäin kyseenalainen.

Aika jännä, että muutama kuukausi mestaruudesta pitää muistuttaa HPK:n kannattajaa siitä, että Paajanen valittiin ansaitusti pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi ja johdatti kapteenina joukkueensa mestaruuteen. Tämäpä vielä 26-vuotiaana. En tiedä millä hänestä saa leivottua nelossentteriä ifklle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös