Tässä ketjussa seuraamme Teemu Pulkkisen uran etenemistä

  • 866 902
  • 2 154

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Lausanneen tryout sopimuksella. Taitaa Pulun vaivat olla vielä näkyvillä, jos pitää tryoutin kautta hakea sopimusta.

Tuolla ainakin Jeffrey, Lindbohm, Junland ja Emmerton näyttäisivät rasittavan ulkkarikiintiötä, muilla yhden passin miehillä näkyisi olevan "vapautus" junnutaustan takia. Ainakin vielä vähän aikaa sitten kiintiö oli neljä ulkkaria per peli, ja Pulkkinen näyttäisi olevan nyt viides. Varmasti kaikille osapuolille hyvä katsastaa Pulun sopeutuminen sarjaan ja roolin löytyminen ennen lukittautumista koko kaudeksi.

Ja ihan ensimmäistä kertaa ei olla tilanteessa, että Sveitsiin tehdään lyhyt soppari ja katsastetaan siinä sivussa josko muualta vielä aukeais isompaa lappua.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Onko Minskillä edelleen kuitenkin Pulkkisen KHL-oikeudet vai miten tämä menee? Lausannen Emmerton on Pulkkisen vanha ketjukaveri Grand Rapidsistä ja ainakin AHL:ssä peli sujui silloin erinomaisesti.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Minulle tuntematon suuruus Riku Isokoski on keskiviikkoaamun kunniaksi eksynyt Pulun Eliteprospect-sivulle ja kirjoittanut tilastoscouttauksestaan artikkelin. Pulkkisen uran sanotaan olevan syöksykierteessä ja try-out-sopparin Lausanneen kertovan siitä karua kieltä. En tiedä teistä, mutta itse en täydelliseksi flopiksi osaa laskea viime kautta, jolloin Pulkkinen oli KHL-joukkueensa paras maalintekijä ja pistemies vaikka missasi kymmenen peliä.

Se, ettei Pulkkisesta tullut kaiken hypen arvoista maalintekijää johtuu sitten monista asioista kuten loukkaantumisista, Detroitin vahvasta rungosta ja tottakai jossain määrin pelaajasta itsestään, sillä luistelu ei ole ollut riittävällä tasolla paikkaamaan puutteita fyysisyydessä. Osansa on silläkin, ettei meillä kymmenen vuotta sitten ollut juuri prospecteja joten niihin harvoihin ladattiin paljon odotuksia. Mikke lunasti ne, muilla on ollut hiljaisempaa. Numerolla 111 varatulle pelaajalle ura tähän asti on silti mielestäni ollut oikein hyvä ja kaikkea muuta kuin syöksykierteessä. Virmasen keksimälle tryoutille on varmaan olemassa muitakin syitä kuin se, ettei kellekään kelpaisi suoraan.

Että jos Riku luet tätä ketjua niin ihan täysiä pisteitä ei voi tekstistä antaa.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Aika heppoisilla eväillä oli tosiaan tuo Isokosken artikkeli kirjoitettu. Viime kausi oli Pulkkiselta rikkonainen loukkaantumisten takia ja sen takia esim. maajoukkuepelejä ei tullut yhtään ja selän takia Pulkkinen ei osallistunut myöskään kevään maajoukkueleiritykseen. Tarkempaa tietoa tämän hetken terveyden tilasta ei ole, mutta se saattaa olla myös osa syy, ettei sopimusta ensi kaudelle vielä ole. Itse pidän Pulkkisen uran parhaina kausina jaksoa 2014-15. Tällöin Pulkkinen oli ylivoimainen maalintekijä AHL:ssä sekä pelasi monesti hyvin myös NHL:ssä. Orastavan vakipaikan Detroitissa katkaisi kuitenkin olkapäävamma vuoden 2015 lopulla. Sen jälkeen ura on ollut rimpuilua, mikä on vaan karu fakta monelle NHL:n ja AHL:n välimaastossa tasollisesti olevalle pelaajalle. Esim. pelaajan urheilullisen puutteesta tai halusta ei missään nimessä ole ollut kyse. Pulkkisen luontainen fysiikka (koko, räjähtävyys ja nopeus) ei vaan ole sillä tasolla, että voisi hypätä NHL:ään tuosta vaan. Se saattaisi kuitenkin olla mahdollisuuksien rajoissa, jos saa harjoitella ja pelata terveenä ja joku vielä haluaa tarjota siihen ylipäänsä mahdollisuuden. Kausi Peltosen Lausannessa voisi olla hyvä mahdollisuus uudelle alulle.
 

Buster

Jäsen
Eihän Pulkkinen ollut kuin sysisurkean Minskin paras maalintekijä ja sisäisen pistepörssin ykkönen huolimatta omista loukkaantumisongelmistaan. Muuta ei osaa sanoa, kun Minskin pelejä näki vain Jokereita vastaan. Minsk taisi loppukaudesta jopa pelata vajaalla rosterillakin ollen koko kauden tasaisen huono (voittoprosentti jokaisella neljänneksellä 33% tai alle) ja vain neljä pelaajaa ylsi plussalle. Lisäksi tiimissä muutenkin vitja-kaksi aina pelaajia, jotka joutuu pelaamaan liian suuressa roolissa. Vaikea nähdä kautta epäonnistumisena, vaikka tietysti ennen kautta olisi maineen ja aiempien tekojen perusteella olettanut tekevän reippaasti yli 40 pistettä. Mutta eihän se nyt jälkikäteen katsoessa olisi ollut mitenkään mahdollista ja vieläpä Pulkkisen pelaajaprofiililla sooloilla toistakymmentä pistettä enemmän kuin joukkueen sisäisen pörssin kakkonen.

Onko Minskillä edelleen kuitenkin Pulkkisen KHL-oikeudet vai miten tämä menee?
Kyllä on, kun Minsk käsittääkseni tehnyt Pulkkiselle qualifying offerin ja sama homma Quinton Howdenin (jaettu 2. paras pistemies) kohdalla, joka hänkään ei Minskissä jatka.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Olen aina pitänyt Pulkkisesta ja nyt kyllä hörähti aika eliteprospects tai jopa hockeydb katkuinen kolumni.

Nämä "vajavainen urheilullisuus" ovat aina kivoja halpoja heittoja yllämainittujen leikkauksien ja loukkaantumisten sivuuttamisien vanavedessä.
 
Viimeksi muokattu:

HokiTero87

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT,FPS,NHL
Todellinen rimanalitus jutun kirjoittajalta, tuolta se sit näyttää kun kirjoitetaan mutulla sinnepäin. Jos Teemun asioista yhtään olisi perillä ei tuollaista kuraa kehtaisi edes omalla nimellä julkaista.
 

Piku84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars, Frölunda
Minun mielestäni myös aika onneton kirjoitus. On siellä faktojakin, mutta en minä miehestä ainakaan mitään floppia saa. Vaivojen sävyttämiä vuosia, jonka lisäksi toistaiseksi viimeiset vuodet rapakon takana meni hyppiessä seurasta toiseen. Ei oikein päässyt enää asettumaan.

Viime kaudella n. 30pongoa 50 peliin ei ole huono suoritus keskiverrossa khl-jengissä, puhumattakaan siitä, että kohelo on Euroopan paras sarja. Ikänsä puolesta Teemu ei ole enää mikään nuorukainen, mutta kaikki edellytykset on pelata vähintään loistokas ura Euroopan tasolla. Varmasti kaikki, varsinkin mies itse on odottanut uraltaan enemmän, mutta nyt mahdollista änäriin paluutakin tärkeämpää on saada treenata terveenä ja saada alle TOIVON MUKAAN vammaton kausi Euroopassa.

Tsemiä pululle! Olisi hienoa nähdä mies nimenomaan Jokereiden nutussa kohelossa. Jokereita tulee seurattua aikas paljon myös nyt, kun pelaamme eri sarjoissa :).
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se, ettei Pulkkisesta tullut kaiken hypen arvoista maalintekijää johtuu sitten monista asioista kuten loukkaantumisista, Detroitin vahvasta rungosta ja tottakai jossain määrin pelaajasta itsestään, sillä luistelu ei ole ollut riittävällä tasolla paikkaamaan puutteita fyysisyydessä.
Minusta pahin puute on sen maagisen laukauksen hidas virittely. Ei ehtinyt käyttää vahvuuttaan NHL-vauhdissa. Ja sit tuli Larkin ja söi pulun ulos kokoonpanosta.

Tilastosta kattelin, että pelasi 83 peliä ylhäällä. Se on aika lähelle keskimääräistä nhl-uraa, mikä sekin on kova juttu.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voi morjesta pöytään mikä oksennus. Vai, että koeaikasopimus kielii Pulkkisen huonoudesta ja viime kausi oli pettymys? Kai tälläkin sivustolla on joku suodatin, ettei ihan kaikkea paskaa lasketa läpi.

Koeaikasopimus kielii Pulkkisen tämän hetkisestä terveydentilasta ja siitä, että Pulkkisen goal on vielä KHL:ssä tällä kaudella. Jos Pulkkinen olisi 100% kunnossa, niin jokainen sveitsiläisseura palkkaisi Pulkkisen huutaen ilman mitään koeaikasopimuksia. Jutun kirjoittaja unohtaa, että myös AHL:ssä peli on nopeaa ja ihan hyvin se Pululla siellä meni.

Mitä viime kauteen tulee, niin kuka helvetin aivokääpiö saa käännettyä sen pettymykseksi pelillisesti? 0.58 ppg täysin sysipaskassa jengissä selkävaivaisena.

Kerää kamas. Ei noita kirjoituksia enää.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mä ymmärtäisin tuon jutun pointin paremmin, jos se olisi jonkun palstakirjoittajan viritelmä omaan jengiin saapuvasta Mr. Beginningistä. Toi nimittäin näyttää siltä, että on vähän selattu Eliteprospectsia ja vedetty linjoja niin suoriksi kuin voin.

Jännä vielä tuo, ettei riitä KHL:ään. Suomalaisten pistepörssissä kuitenkin sijalla 8. ja maaleissa 10., omassa seurassaan taas ykköspaikat molemmissa. Ei toi nyt niin reisille yksilötasolla mennyt, vaikka kieltämättä 15+14 näyttää flopilta, jos vain katsoo tilastoja ja jotain Gusevin tai Dawesin lukuja.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuli tuo juttu luettua ennenkuin luin näitä kommentteja ja itsekin sitä lukiessani mietin että ”vittu mitä paskaa taas” tämä artikkeli on :-)

Eikös Pulu esim viime kaudella ollut posket lommolla ja treenistä homma ei ainakaan jäänyt vajaaksi. Nuorempana taisi olla tosin vähän toisin.

Seuraavaksi varmaan saamme lukea ”Lennart Petrellin aivan uskomattoman maaginen NHL ura ja sen jälkeen käsittämätöntä dominointia Euroopan huipulla”.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Paitsi että siinä kolumnissa oli melko lailla vedetty mutkat suoriksi viime kauden osalta, niin minusta tuo pelaajakuvaus on myös vajavainen. Ensin siinä lukee että Pulkkinen teki tulokkaiden SYÖTTÖennätyksen, jonka jälkeen hän mukamas oli pelkällä laukauksella varustettu raakile. Eiväthän nuo kaksi ole edes mahdollisia samaan aikaan. Jokereissa Pulkkinen oli erittäin hyvä ja älykäs syöttelijä, ja usein jopa manattiin että hän ei laukonut tarpeeksi. Ja siitä vedon hyvyydestä vielä sen verran, että sehän on kyllä kova mutta ei hän maalintekijänä ole samalla tavalla luontainen kuin joku Patrik Laine, joten outo kohde verrata.

Ja mikä ihmeen "varoittava esimerkki"? Siis mistä? Pulkkinenhan yritti suomalaiseksi harvinaisen pitkään ja sitkeästi vakiopaikkaa NHL:stä profiloituen laukauksellaan. Ja oli erittäin lähellä onnistua Detroitissa, mutta se yksi jakso päättyi loukkaantumiseen, kuten Wäinö#16 ylempänä kirjoittikin. Sen jälkeen vielä taistelua muissa jengeissä, farmissa ja ties missä. Jos tästä nyt jotain pitäisi oppia, niin Pulkkinen on hyvä esimerkki pelaajasta, joka ymmärtää että NHL:ssä pitää profiloitua vahvuuksiensa kautta jos haluaa onnistua. Nyt ei lopulta onnistunut, mutta tuolla varausnumerolla ja noilla puutteilla mitä tulee luisteluun kunnioitettava ura NHL:ssä. Jos esim. eräällä äärilahjakkaalla ykköskierroksen varauksella, joka lähti NHL:ään ylimielisesti heilumaan viitsimättä harjoitella kieltä tai kulttuuria, olisi kymmenesosa Pulun motivaatiosta ja sitkeydestä niin tulos olisi murhaava.

Kolumni ei siis mene jatkoon.
 

HokiTero87

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT,FPS,NHL
Luin tuon vielä kahdesti, ajatuksella. Teemun uraa seuranneena en ymmärrä kuinka Jatkoaika edes kehtaa julkaista tuollaista paskaa sivuillaan. Tamia lainatakseni, "MÄ HÄPEÄN, MÄ HÄPEÄN!".

Saako tuonne nykyään ketä vaan kirjoittaa mitä vaan? Joskus oli jutuissa tasoa ja asiantuntemusta, jota oli mukava lukea. Nykyään tulee usein myötähäpeä ja jopa vitutus. Koittakaa edes pitää rima ylhäällä!
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Ihan hyvän oloisesti Pulkkinen pelasi ensimmäisessä pelissään Lausannessa. Maaleja ei tainnut tulla (parissa oli maskissa, mutta vaikea sanoa mistä kiekko meni sisään), mutta koosteen perusteella ainakin muutama hyvä paikka oli ja pari syöttöpinnaa taisi tulla. Viiden viimeisen tehdyn maalin aikana Pulkkinen oli kentällä ja matsi päättyi 3-7. Tuosta vielä Youtube-kooste:

https://www.youtube.com/watch?v=Vm0WlQsXUqA
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kyllähän kolumnisti hieman oli oikeassakin, joskin Pulkkisen ura on aina ollut erittäin suuri pettymys, kun vertaa niitä odotuksia ja hehkutuksia, mitkä hänelle aikoinaan annettiin. Kaveri oli Suomen jääkiekkoilun synkimmän ajanjakson kovimpia junnutähtiä. Loukkaantumishuolet ja muut vaivat eivät ole mikään yllätys, kun miettii, että poika silloin vuosia sitten parhaina kehitysvuosinaan keräsi lähinnä vain läskiä kroppaan. NHL-kiekkoilussa ei vaan voi antaa maailman huipulle, niin paljoa tasoitusta kuin, mitä Teemu antoi harjoittelun laadussa ja yleisessä elämäntavassa.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan asiaahan tuossa jutussa oli. Ei nyt varsinaisesti mitään uutta, tai tuoretta näkökulmaa, mutta paikkaansa piti.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Pulkkisen uraa ”läheltä” seuranneena voisi sanoa että hypetys hänestä nuorena oli ”suurta” ja nuorten peleissä jätti usein varjoon Mikael Granlundin ja Joonas Donskoin, toki puhutaan C/B ajasta.
Ajatui myös erinäisten valmentajien kanssa kahnauksiin ja ehkä huvittavin oli erään Ex goutsin avautuminen tilanteessa jossa Teemu otettiin mukaan ”latomaan ne 5 byyriä” jotta oman ikäisen ryhmä olisi voittanut.
No Teemu ei viittä tehnyt mutta sai goutsilta huudot kuinka ” Vittu et ikinä pelaa enää mun joukkueessa”.

On helppoa olla jälkiviisas ja Pulkkisen kohdalla kannattaisi vaan keskittyä hetkeen ja miettiä mitä uralla vielä voi oikeasti saavuttaa ja mitä on valmis sen eteen tekemään.
Katsoo vaikka Marko Anttilaa jota itse olin 6-8 vuotta sitten suorastaan dumaamaassa liigan ehkä koomisimmat pelaajat kategoriaan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei oo Pulkkisella lähteny oikeen treenipeleissä Sveitsissä. Vieläkö on kuntoutuminen kesken?

Tuli mieleen tuosta Jokipakan siirrosta, kun Sibiristä ei siirtynyt Sochiin mitään, eli Sochi on kunnioittanut Jokipakan halua vaihtaa joukkuetta, eikä ole ilmeisesti tarjonnut Jokipakalle oikeuksien säilyttävää perustarjousta, niin mitenhän nyt noiden Pulun oikeuksien kävi, kun Minsk ilmoitti, ettei hän jatka seurassa ja kirjoitti try-outin Sveitsiin? Onko Minskillä edelleen oikeudet, voisiko Minsk tehdä ns. Sochit, eli ajatella pelaajan etua ja näin antaa hyvän ja joustavan kuvan seurana itsestään? Minskihän treidasi Howdenin oikeudet Calofin oikeuksiin ja samantien Calofin oikeudet treidattiin Minskistä Torpedoon rahaa vastaan. Ei luulisi Pulkkisen paperit maksavan paljoa, jos näitä tapauksia ajattelee. Ainakin nuo treidit antaa Minskistä joustavan kuvan.

Pululle vois meinaa heittää vaikka kolmen vuoden lapun nenän eteen. Tän vuoden vaikka kuntouttas itseään ilman sen suurempia odotuksia ja keväällä pyssyttäs parit häkit. Ens kaudelle sitten Moseksen paikka kentältä haltuun.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ei oo Pulkkisella lähteny oikeen treenipeleissä Sveitsissä. Vieläkö on kuntoutuminen kesken?

Tuli mieleen tuosta Jokipakan siirrosta, kun Sibiristä ei siirtynyt Sochiin mitään, eli Sochi on kunnioittanut Jokipakan halua vaihtaa joukkuetta, eikä ole ilmeisesti tarjonnut Jokipakalle oikeuksien säilyttävää perustarjousta, niin mitenhän nyt noiden Pulun oikeuksien kävi, kun Minsk ilmoitti, ettei hän jatka seurassa ja kirjoitti try-outin Sveitsiin? Onko Minskillä edelleen oikeudet, voisiko Minsk tehdä ns. Sochit, eli ajatella pelaajan etua ja näin antaa hyvän ja joustavan kuvan seurana itsestään? Minskihän treidasi Howdenin oikeudet Calofin oikeuksiin ja samantien Calofin oikeudet treidattiin Minskistä Torpedoon rahaa vastaan. Ei luulisi Pulkkisen paperit maksavan paljoa, jos näitä tapauksia ajattelee. Ainakin nuo treidit antaa Minskistä joustavan kuvan.

Pululle vois meinaa heittää vaikka kolmen vuoden lapun nenän eteen. Tän vuoden vaikka kuntouttas itseään ilman sen suurempia odotuksia ja keväällä pyssyttäs parit häkit. Ens kaudelle sitten Moseksen paikka kentältä haltuun.

Kyllähän Pulkkinen tuohon rosteriin menisi vielä heittämällä. Kolmosketjussa on paikka maaleja tekevälle laiturille. Ja varmaan kakkos yv:llä myös. Ja jos kauden aikana pidetään rotaatiota yllä lähellekkään samassa mittakaavassa, kuin nyt harjoituskaudella, niin katselen mielummin kolmosen laidalla Pulkkista, kuin Ikosta, mikäli tehoihin pitää pystyä.

Ja tämä kaikki toki ihan värilaseilla, mutta silti. Pulkkisen kotiinpaluu olisi imagovoitto. Toivottavasti saisi itsensä kuntoon.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Pulu takasin Minskiin, näin kirjoittaa venäläismedia

Eli taisi olla pelkkä kuntoutuskuuri tuo Sveitsin reissu

Ja samalla varmaan myös neuvottelutaktiikkaa Minskin suuntaan, jos eivät kuitenkaan olleet halukkaita päästämään Pulkkista muuallekaan. Ilmeisesti jonkinlainen sopimustarjous sieltä oli aiemminkin tehty, että oikeudet säilyy, mutta tätä Pulkkinen ei agentteineen ollut vielä hyväksynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös