Nimeni on Bond, James Bond

  • 1 147 627
  • 32 698

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
No niin, nyt alkoi Erittäin salainen ja tässähän tosiaan alussa oli sekä rouva Bondin haudalla käynti (hautakivessä luki tuo sama "We have all the time in the world" ja huumoripitoinen murhayrityskohtaus jossa nimettömänä pysyttelevä kaljupäinen kissankaitsija kauko-ohjastaa helikopteria.
Oli kyllä hieno kohtaus. Tuo hautakivellä pistäytyminen oli Mooren Bond-leffoihin poikkeuksellisen vakavamielinen. Ja toki onhan tämä Erittäin salainen varmasti sieltä vakavimmasta päästä mitä tulee Mooren Bondeihin. Toki hassuttelua on tässäkin mukana, mutta silti tämä on kyllä varmasti oma suosikkini ainakin Mooren Bondeista.

Bond-tyttönä oleva Carole Bouquet on muuten varmasti kaunein Bond-tyttö joka on koskaan ollut. Ikäeroa Roger Mooren kanssa toki on vaatimattomat 30 vuotta.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Oliko kaukalo kohtauksessa "montreal canadiensin -paita" se punasinivalkoinen paita ?
Ja vilahtiko myös Kohon maila ?

Omassa kategoriassa tämä menee sijalle 1 bondeista. Tässä on vaan sitä jotain
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tuo Cortinassa kuvattu takaa-ajo laskettelurinteessä, mäkihyppytornissa ja kelkkarännissä oli kyllä hurja. Jos en ihan väärin muista niin siinä kelkkarännissä taisi stunttimies menettää henkensä. Näitähän on Mooren Bondeissa sattunut joitakin kappaleita, ainakin Kultaisessa aseessa stunttimies menettää henkensä sen Scaramangan lentävän auton kanssa. Auto irtosi niiltä siiviltä.

Bondilla tuli myös vähän ongelmia kendojanareiden kanssa, mutta James pisti kaverit nippuun. Onko muuten niin että Bond-leffoissa on tosiaan oltu jääkiekon kanssa tekemisissä, mutta peribrittiläinen kaveri ei ole päässyt jalkapallon pariin koskaan?
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Selvästi Aku Hirviniemen siittänyt kaveri näyttelee hyvis/pahista tämän illan Bondi-hupailussa...
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Kuten @Roger Moore totesi tässä leffassa stunt mies kuolee mut muistaakseni siinä kun Jaska laittaa sen sauvan poikittain puiden väliin ?
Taisi mennä inhimillisen virheen piikkiin ?

Futista ei kyllä ole pelannut.

Siinä yhdessä leffassa jossa hyppää laskuvarjolla josta tulee isobritannian lippu meinaa käydä virhe kun irtoavat sukset meinaavat repiä varjon
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Oliko kaukalo kohtauksessa "montreal canadiensin -paita" se punasinivalkoinen paita ?
Ja vilahtiko myös Kohon maila ?

Omassa kategoriassa tämä menee sijalle 1 bondeista. Tässä on vaan sitä jotain
Nää on Bondeissa kyllä mahtavia. Jätkät miettiny miten Bondi saadaan hengiltä, ja joku vetää sitten hihasta tän, että nuijitaan se kaukalossa lätkäjengiksi naamioutuneena. Joku miettii, että olishan mulla ollu se sniper-plan, mut on tää parempi.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
...
Bond-tyttönä oleva Carole Bouquet on muuten varmasti kaunein Bond-tyttö joka on koskaan ollut. Ikäeroa Roger Mooren kanssa toki on vaatimattomat 30 vuotta.

Kirjoitan tunteella tämän eli kai pakkorakoon, ei pakkoruotsia kuiteskaan: Maud Adams, tuo ruotsalainen filmitähti on paras Bondin rakkaista.
Greta ja Ingrid eivät ole lainkaan yhtä mysteerisiä ruotsalaisia elokuvissa. Eivät myöskään Bondeihin päässeet. Casablancassa Inkku on kyllä aika hyvä eli ihan kiva.

Huomenna taidetaan lähettää Octopussy eli Mirrijengi. Siinä on Maud parempi kuin edellisessä esityksessään. Ei vedä garbomaisen teatraalisesti eikä yritä bergmanilaista monimutkaisuutta. Den bästa, Maud Adams.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Moonraker on ehdottomasti yksi aliarvostetuimmista Bondeista. Se saa paskaa niskaansa joka suunnasta, vaikka todellisuudessa Moorella, Brosnanilla ja Craigillä on useita surkeampia tekeleitä vyöllään. Loppu tietysti pilaa elämystä, mutta alkupuoli on todella viihdyttävää hupailuseikkailua. Rakastettuni pidetään taas hyvässä arvossa, vaikka sen ja Moonrakerin välillä ei ole oikeastaan muuta eroa kuin täysin eri luokkaa oleva loppuhuipennus. Molemmissa on hyviä stuntteja, tylsät pahikset, Rautahammas jne.

Mooren Bondit ovat siitä vähän outoja, että parhaissa leffoissa on tylsät pahikset, ja parhaat konnat menevät taas hukkaan heikoissa kässäreissä. Lee ja Walken olisivat ansainneet todella paljon enemmän, mutta toisaalta Rakastettuni ja Erittäin Salainen toimivat, vaikka niiden pahikset eivät jää mieleen millään tavalla. Live and Let Dien Yaphet Kotto on oikeastaan Mooren ainoa pahis jossa yhdistyvät mielenkiintoinen näyttelijä ja hyvähkö elokuva! Rautahammas on aika kaksijakoinen hahmo. Lapsena hän oli parasta ikinä missään, mutta aikuisempana jatkuvat koomisuudet ovat alkaneet ärsyttää. Hänestä olisi saanut paljon irti uhkaavana tappokoneena, mutta Mooren mukana mentiin Kummelit-osastolle. Odd Job on edelleen alkuperäinen ja paras kätyri. Hänkään ei puhunut turhia, mutta oli tasaisen uhkaava aiheuttaen vaaran hyviksille eikä vain halpoja nauruja.

Tämä Erittäin Salainen on laadukas Bondi stunttien ansiosta. Ne ovat kovaa kamaa ja niitä on todella Paljon! Hyviä takaa-ajoja on viihdyttävää seurata eri elementeillä. Kriitikot antavat tälle leffalle yleensä 2-3 tähteä, ja ymmärrän tavallaan myös heitä. Leffalla olisi potentiaalia olla paras Bond koskaan, jos Dalton olisi puikoissa. Silloin ei tarvitsisi nojata pelkkiin stuntteihin. Carole Bouguet on upein Mooren Bondien tyttö, mutta hänellä ei tosin ole mitään kemiaa yli-ikäisen agentin kanssa. Conneryllä oli eeppinen Claudine Auger sekä samansuuntainen Daniela Bianci, mutta Bougue olisi voinut nousta heidän tasolleen, jos hänelle olisi voitu kirjoittaa kipinöitä Daltonin tms järkevämmän ikäisen tähden kanssa.

Huomenna Mooren komediaputki löytää lakipisteensä kun Octopussyn käsikirjoitus on laimea, pahikset ovat tylsiä, stuntteihin ei enää panosteta yhtä paljon kuin 5 edellisessä ja Bond pääsee mylvimään Tarzan-huutoja sekä pukeutumaan pelleksi! Erittäin väkinäinen tekele jolla otettiin vain helpot rahat pois. Olisi myös ollut hauska nähdä Sean Conneryn ilme, jos hänelle olisi ilmoitettu palaverissa että hän joutuu vetämään tuon roolin! Ikävä kyllä sekään ei jäänyt Mooren viimeiseksi, vaikka kaikki varmasti näkivät että homma on mennyt liian pitkälle oikeastaan Rakastettuni-pätkästä lähtien.

Onneksi keskiviikkona nähdään James Bondin paluu, kun Connery tulee kiusamaan Saltzman/Broccoli-kaksikkoa koska he eivät suostuneet maksamaan hänelle asianmukaista korvausta aikoinaan. Myös Älä Kieltäydy Kahdesti on hieman liian komediallinen leffa, mutta Connery on silti joka suhteessa uskottavampi kuin Moore oikeastaan missään vaiheessa stinttiään. Sean ei myöskään ole niin kyllästyneen oloinen kuin heikossa Timanteissa. Klaus Brandauer vetää hyvän roolin Largona, hän ei ole läheskään niin unohdettava kuin eninosa tuon ajan Bond-pahiksista. Naiset soveltuvat myös hyvin Conneryn käsivarsille 60-luvulta kasvaneesta ikäerosta huolimatta. Näyttelytaito ja karisma kantaa pitkälle, eikä tästä tulekaan samanlaista isä-tytär fiilistä kuin liian monen Mooren leffan kanssa käy..

---------------------------------------------------------

Jos puhutaan tisseistä, niin muistan nähneeni 90-luvulla vhs:llä ainakin pari tapausta.

Bach saattaa tosiaan käyttää stunttia, koska häntä ei näytetä edestä tai kasvoja edes sivusta. Timothy Dalton riisuu naisen Vaaran Vyöhykkeellä kun hän haluaa häiritä sisään ryntäävää pahista. Se on ehkä selkein vilautus sarjassa. Lazenbyn leffan vuorella majaileva lyhyt tukkainen nainen ryhtyy myös kihertämään sen verran tunteella Bondin munien esittelyllä, että hän vetää peiton päältään paljasten nänninsä. Nämä molemmat huomaa siis ihan paljaalla silmällä.

Muut vilautukset vaativat DVDn ja pysäytyskuvaa, enkä ole ainakaan vielä muistanut/jaksanut tuota harrastaa. Connery kuristaa Timanteissa naista hänen rintaliiveillään. Se näytetään yhdellä otolla, joten siinä vilahtaa väkisin. Tämän ohella olen kuullut huhuja että Sophie Marceau näyttää rintojaan omassa leffassaan, mutta se leffa ei oikein sytytä, joten en muista olenko edes katsonut sitä levyltä, vaikka se on ollut hyllyssä 15 vuotta. Toinen ranskatar C.Auger taitaa myös esitellä paikkojaan kun uikkarit vähän valahtavat päästä jos toisestakin, joten se voisi olla tutkinnan arvoista historiallisesti merkittävänä hetkenä!

Kesän heikointa Bond-antia on Nelosen mainos tästä leffasarjasta, kun siihen on ympätty joku yököttävä pinkkipoprallatus, jolla pitäisi mainostaa jotain Alicia Silverstonen Cluelessia eikä Bondia.

Nelonen taitaa yrittää houkutella sellaisia katsojia, jotka eivät ole katsoneet koskaan Bondeja. Mainoksissa pyörii vain romanttisia otoksia, joten jotkut naiset saattavat haksahtaa. Viime vuonna nuo mainokset toivat myös oksennuksen suuhun, kun kaikkien Bond-biisien sijaan päätettiin soittaa Antti Tuiskua! Tuokaan ei sopinut siihen mitenkään, mutta ehkä katsojia tuli jokunen enemmän kun näytettiin pehmeitä kohtauksia ja soitettiin Anttia. Outoa markkinointia Neloselta, ja hämärää mikseivät he käytä samaa sitten Rockyjen tai vastaavien kanssa. Ne mainokset olisivat ihan yhtä hirveitä!
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jos en ihan väärässä ole niin Erittäin Salaisen lopussa oleva "Margaret Thatcher" eli lopputeksteissä ainoastaan Prime Minister taitaa olla koko leffasarjan ainoa todellinen valtionpäämies/-nainen? Tokihan nimeä ei mainita mutta ei nyt vaatinut mitään hirveää päättelykykyä.
 

redpecka

Jäsen
Nää on Bondeissa kyllä mahtavia. Jätkät miettiny miten Bondi saadaan hengiltä, ja joku vetää sitten hihasta tän, että nuijitaan se kaukalossa lätkäjengiksi naamioutuneena. Joku miettii, että olishan mulla ollu se sniper-plan, mut on tää parempi.
Siellä on vähän suunniteltu: "Kaikki heittää idiksii hei. Nyt stormataan. Ampuminen on liian helppo kuolema agentille, mä haluan jotain erilaista, jätkät." (Pasila S01E01 Vasikka)

Jos en ihan väärässä ole niin Erittäin Salaisen lopussa oleva "Margaret Thatcher" eli lopputeksteissä ainoastaan Prime Minister taitaa olla koko leffasarjan ainoa todellinen valtionpäämies/-nainen? Tokihan nimeä ei mainita mutta ei nyt vaatinut mitään hirveää päättelykykyä.
Toi on kyllä hyvä kun Rautarouva puhuu lopussa papukaijan kanssa puhelimessa: "Gimme a kiss! Gimme a kiss!" - "Oh, Mr. Bond..." Tai jotenkin sinne päin.

Mutta se kun Bond-tyttö lopussa paljastaa sulonsa Jamesille: "For yours eyes only, darling", on kyllä epäuskottavin panokohtaus ikinä. Olis James ottanut sen yli-innokkaan Bibin vai mikä se taitoluistelijatypy olikaan aiemmin. Kai se täysikäinen oli.

Kommentoin näitä Bondeja ulkomuistista. Erittäin hyvä on tämä Erittäin salainen, vauhtia ja eksotiikkaa ja huumoria.

Tulipa tässä muuten mieleen kun täällä todettu, ettei futista ole James pelannut: Persnäppäimillä hettäisin, että ennen Bondit oli juuri eksoottisia brittiläisen lädin näkökulmasta, kierretään maailmaa ja duunataan kaikkea hassua erilaisissa kulttuureissa. Sitten vasta Graigin aikana Bond on tuotu Lontooseen konkreettisemmin. Voiko joku kenties vahvistaa tai kumota tällaista juolahdusta?
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Kun näitä Bondeja tulee tänä(kin) kesänä taas vaihteeksi vahdattua, niin aina tuntuu että jotain puuttuu. Kun asiaa tarkemmin mietin, niin muistui mieleen: alusta puuttuu legendaarinen United Artists -tunnari. Se on korvattu uudella ja ei niin mahtipontisella versiolla.

Kyllä tulee ihanasti kultainen 80-luku vuokrafilmeineen mieleen tuosta vanhasta versiosta.


https://youtu.be/kuaJm8_0cZ0

Linkki vie Youtubeen.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jokos täällä tiedettiin, että Christoph Waltz palaa Blofeldin rooliin uudessa Bondissa?
Walz on minun suosikkinäyttelijöitä, sopii moneen rooliin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos en ihan väärässä ole niin Erittäin Salaisen lopussa oleva "Margaret Thatcher" eli lopputeksteissä ainoastaan Prime Minister taitaa olla koko leffasarjan ainoa todellinen valtionpäämies/-nainen? Tokihan nimeä ei mainita mutta ei nyt vaatinut mitään hirveää päättelykykyä.

Olisin sanonut samoin, mutta olihan tässä Octopussyn neuvostoliittolaisten kokouksessa selvästikin pääsihteeri Breznev mukana.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Olisin sanonut samoin, mutta olihan tässä Octopussyn neuvostoliittolaisten kokouksessa selvästikin pääsihteeri Breznev mukana.
Tottahan joo, ihan oli päässyt unohtumaan vaikka tämän Bondin olen nähnyt varmasti useimmin näistä. Oli aikoinaan (muistaakseni) eka Bond jonka näin ja tuli joskus Maikkarilta nauhoitettua VHS:lle.

Parasta näissä vanhoissa Bondeissa ja muissakin vanhoissa leffoissa on tämä neukkujen tyyli puhua englantia tuolla tavalla itäeuroopan aksentilla korostaen.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Olisin sanonut samoin, mutta olihan tässä Octopussyn neuvostoliittolaisten kokouksessa selvästikin pääsihteeri Breznev mukana.

Ja alkuepisodiin oli myös jonkinlainen karikatyyrinen Castro-hahmo ujutettu.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja alkuepisodiin oli myös jonkinlainen karikatyyrinen Castro-hahmo ujutettu.

Niin taisi muuten ollakin. Itse ehdin television ääreen vasta kun elokuvakappale alkoi soida, joten missasin tuon. Mutta kun otit tuon puheeksi, niin tutulta tuo tuntuu.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Hauska kohtaus missä Vijay soittaa käärmeenlumoojan huilulla Bondin tunnaria.
Tuo on eräs huikeimpia pikkuvitsejä joita Bond-leffoissa on koskaan ollut.

EDIT:

Ja näköjään tuo tennismaila oli Vijaylla mukana tässäkin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
On kyllä tullut varmaan ennätysmäärä puujalkavitsejä tässä Tässä Octopussyn ekan tunnin aikana. Ja kun mainokset vähentää pois niin ehkä joku 40 minuuttia on leffaa menty. Jopa Mooren Bondiksi tässä on lauottu sellaisia leukoja että Juha Peräläkin on kateellinen.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
On kyllä tullut varmaan ennätysmäärä puujalkavitsejä tässä Tässä Octopussyn ekan tunnin aikana. Ja kun mainokset vähentää pois niin ehkä joku 40 minuuttia on leffaa menty. Jopa Mooren Bondiksi tässä on lauottu sellaisia leukoja että Juha Peräläkin on kateellinen.

"Having problems keeping it up?" Silkkaa kultaa.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Kauankohan hän näitä Bondeja on vielä soveliasta Suomessa julkisessa teeveessä esittää?
Niin paljon herkimpiä loukkaantujia koskettavia kohtauksia näytetään. Naiset, kulttuurien stereotypioita ja kulttuurien omimista jopa, intialaisia huilisteja.
Kauhiaa, alaikäiset voivat nähdä, ja sitten vanhat miehetkin vielä elävät menneisyydessään eivätkä eheydy toivotusti.

Lisää: sviddu, uusi tabletti käsissä ja taas se haluaa ennustaa tekstiäni, syöttöjäni. Helvetin rasittava ominaisuus.
 
Viimeksi muokattu:

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Kauankohan hän näitä Bondeja on vielä soveliasta Suomessa julkisessa teeveessä esittää?
Niin paljon herkimpiä loukkaantujia koskettavia kohtauksia näytetään. Naiset, kulttuurien stereotypioita ja kulttuurien omimista jopa, intialaisia huilisteja.
Kauhiaa, alaikäiset voivat nähdä, ja sitten vanhat miehetkin vielä elävät menneisyydessään eivätkä eheydy toivotusti.
Ja jos kukaan ei ahdistu tai loukkaannukaan, siihen voi ainakin luottaa että Jatkiksesta saa lukea että joku ahdistuu ja loukkaantuu.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Oh James...!

Tää leffa muuten loppuu noihin sanoihin. Taitaa sanoa vielä kahdesti peräkkäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös