McTorson voimasuhdearviot kaudelle 2019–2020

  • 231 882
  • 775

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Vaihtuvuus on varmaan se asia mitä omat pohtii eniten. Mutta kun se vaihtuvuus on samaa ollut lähes jokaisella joukkueella.

Muutenkin Lukon hankinnat Press, Klok, Nemecek, Westerholmit, Elo, Tammela ja Pospisil koetaan kysymysmerkkeinä, vain koska eivät viime kaudella pelanneet Liigaa. Toki tämä nyt varmaan ihan luonnollista onkin.

Eniten ehkä Press taitaa kuitenkin olla aliarvostettu hankinta. Porilaiset kehuvat vuolaasti Ässien Allsvenskan kaksikkoa, mutta samaan aikaan Press on voittanut saman sarjan puolustajien maalipörssin, eikä kukaan mainitse miehestä silti mitään. Spinkeistä puhutaan, kuinka olivat tähtiä ECHL:ssä ja Kerttulan hyvin scoutattuja pelaajia Örebrossa, mutta Pressiä ei silti jakseta mainita vaikka painoi puolustajana ECHL:ssä lähes piste/peli ja teki SHL:ssä puolustajana saman verran pisteitä mitä tehokkaampi Spink.

Tehopistevertailut nyt ovat aina vähän niin ja näin ja todellinen taso selviää vasta kentällä. Yllättävän vähän kuitenkin mielestäni on Robinista ollut puhetta. Tässä ei ole mitään Rauma-Pori paskaa keskustelussa, vaan mielestäni parhaimmat vertailukohdat löytyivät juuri näihin pelaajiin.
Ihanko tosissasi vertailet mestarisuosikin ja liigan rikkaimman seuran hankintoja vuosituhannen suurimman vitsin, eli rutiköyhän Ässien hankintoihin?
Ässien hankinnat ovat budjettiin ja lähtökohtiin nähden ihan hyvänoloisia. Uskon näiden riittävän Jukurien pitämiseen takana.
Lukonkin pakkihankinnat vaikuttavat hyvin onnistuneilta tilastojen perusteella, mutta toisaalta eivät nuo mitenkään häikäiseviä muihin suosikkeihin nähden ole.
Lukon hankintoja pitää verrata IFK:n, Tapparan ja Kärppien vastaaviin.
Kaiken kaikkiaan Lukon joukkue näyttää todella kovalta ja siksi kauden päätavoitteen lisäksi joukkue voi pärjätä poikkeuksellisesti keväälläkin. Kuten jo aiemmin on useammallakin suulla todettu ainoat kysymysmerkit ovat veskarit ja Pekka Virta. Näistäkin Lehtiseen ainakin minulla on luottoa. Setäsen juna meni jo, eikä kukkopojasta ole liigatasolla ykkösvahdiksi. Pekka Virta on enigma. Kuopiossa kulkee, muualla alkaa naama punoittamaan ja verisuonet päässä pullistumaan.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Niin tarkoitushan ei ollut vertailla Ässiä ja Lukkoa joukkueina, vaan Robin Pressiä ja mitä on saanut lukea odotuksia Stenqvist, Åkerström ja Spink akselilta. Ihan yleisesti ottaenkin Pressistä on puhuttu hirveän vähän omienkin parissa, liekö sitten matalat odotukset kun ei aina mahtunut Färjestadin pelaavaan kuusikkoon.

Olen jo maininnutkin palstalla, että henkilökohtaisesti odotan ylivoimaisesti eniten Pressin sekä Pospisilin ensimmäistä peliä Lukossa. Mitään takeita ei miesten onnistumisille ole, mutta uskon heistä olevan paljon iloa Raumalaisille. Viisaampia ollaan varmasti loppuvuodesta.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitä tulee Tapparan ja Lukon hyökkäyksen eroihin, niin niitä pääsen perustelemaan paremmin, kunhan Tapparan arvostelun olen julkikirjoittanut. Tapparan hyökkäys on myös laadukas. Tamperelaisten hyökkäys on nyt paria viime kautta paremmin roolitettu

Pidän Tapparan laitahyökkääjäosastoa (Kuusela, Bertrand, Ojamäki, Virta, Vauhkonen, Levtchi, Karjalainen, Puistola) ennakkoon jopa kirvesrintojen 2010-luvun parhaana. Siinä on viisi 40+ pisteeseen pystyvää pelaajaa sekä edelleen kehittyvät Levtchi ja Puistola. On toki selvää, että kaikki eivät tuollaisiin lukemiin tule yltämään, sillä isoa roolia ei ole tarjolla kaikille. Paikoista ylivoimalla tulee olemaan kova kilpailu. Toivottavasti kapteeni Kuuselan roolia saadaan nyt hieman pienemmäksi, jotta miehen ei tarvitse sekä yli- että alivoimaa pelata.

Harmi vain, että sentteristö ei aivan samalle tasolle yllä. Rauhala on luultavasti olkapääoperaation jälkeen alkukauden sivussa, joten Virta ainakin aloittaa sentterinä. Voi hyvin olla, että pelaa siinä koko kaudenkin. Virta - Morley - Malinen - Jasu tai Morley - Malinen - Rauhala - Jasu on kelpo nelikko Liigaan, mutta kalpenee esim. Lukon vastaavalle. Kokonaisuutena pidän kuitenkin Tapparan hyökkäystä kovempana kuin raumalaisten.

Mutta kuten täällä on moneen kertaan tuotu esiin, on edelliskausien joukkueisiin vertaaminen turhaa. Olennaista on verrata joukkuetta tämän hetken vastustajiin. Maalivahtiosasto on se, jossa Tapparalla on suurimmat kysymysmerkit verrattuna vastustajiin. Heljankoa ei pidä kuitenkaan aliarvioida, sillä mies pelasi viime keväänä jo loistavasti. Tasaisuus runkosarjassa vain on vielä puuttunut. Optimistisin mielin tässä ollaan ensi kauteen lähdössä. Omista junioreistakin on pitkästä aikaa nousemassa kovia nimiä jopa kansainväliselle tasolle (Puistola, Simontaival).

*E: Sanonpa vielä senkin, että omaan silmään Liigan taso on nousussa. Seurat ovat laittaneet osan kasvaneista tv-rahoista pelaajiin ja se näkyy. Hyvänä esimerkkinä on SaiPa, joka on kiinnittänyt kovan luokan (ja tilipussin) Ramstedtin ja Zaborskyn joukkueeseen. Näin ollen edellisvuoden tason säilyttäminen tarkoittaa nähdäkseni tämän vuoden Liigassa, että joukkueesi on heikentynyt suhteessa vastustajiin.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei ihan avaudu, mikä Lukon hyökkäyksestä tekee kympin arvoisen? Onko se oikeasti vahvistunut hurjasti viime kaudesta? Viime puolivälierissä Lukon hyökkäys teki yhteensä 7 maalia 4 ottelussa Tapparaa vastaan ja joukkue lähti lauluun 4-0. Todella paljon pitää olla vahvistunut, että hyökkäys on nyt täydellinen muihin verrattuna, kuten arvosana kertoo.
Varsinkin Elo sekä Westerholmin veljekset ovat kova lisä sitten viime kauden. Keskikaista on kuitenkin pääsyy hulppeaan arvosanaan. Lukon sentteristö on ilman muuta paras kaikista Liigajoukkueista. Sen varaan on hyvä rakentaa laadukas pelaaminen niin hyökkäyssuuntaan kuin puolustussuuntaan. Senttereiden pisteet viime kaudella:
1. Danforth 59 ottelua 18+34=52p (0,88ppo)
2. Westerholm 51 ottelua 7+20=27p (0,53ppo) Liigassa takuulla 40 pisteen mies!
3. Koivistoinen 60 ottelua 17+17=34p (0,57ppo)
4. Laakso 60 ottelua 8+6=14p (0,23ppo)
Tokikaan pelkät pisteet eivät kerro kaikkea. Osviittaa ne tulivoimaista kuitenkin antavat. Tulivoiman lisäksi roolitukset ovat kohdillaan Lukon keskikaistalla. Ei myöskään ole arpoja, eikä kysymysmerkkejä, vaan kaikki ovat valmiita suorittamaan kovalla tasolla. Huikea, aivan huikea.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pidän Tapparan laitahyökkääjäosastoa (Kuusela, Bertrand, Ojamäki, Virta, Vauhkonen, Levtchi, Karjalainen, Puistola) ennakkoon jopa kirvesrintojen 2010-luvun parhaana. Siinä on viisi 40+ pisteeseen pystyvää pelaajaa sekä edelleen kehittyvät Levtchi ja Puistola. On toki selvää, että kaikki eivät tuollaisiin lukemiin tule yltämään, sillä isoa roolia ei ole tarjolla kaikille. Paikoista ylivoimalla tulee olemaan kova kilpailu. Toivottavasti kapteeni Kuuselan roolia saadaan nyt hieman pienemmäksi, jotta miehen ei tarvitse sekä yli- että alivoimaa pelata.
Tapparan laituriosasto on minunkin mielestäni loistava. Joukkueen kasaamisessa on viisastuttu ja laituristo on nyt aiempaa monipuolisempi, samoin koko hyökkäys. Pari viime kautta Tappara menikin perin tasapaksulla sapluunalla, jossa Kuusela loisti yksittäisenä tehoilijana.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pari myöhästynyttä tarkennusta suuresti arvostamani toveri Barneyn hajatelmiin.
Jos palataan vielä toissakauden tapahtumiin, niin sillä kaudella Tuohimaa pelasi käytännössä yksin SaiPan pudotuspeleihin. Jos SaiPalla olisi ollut sillä kaudella joku keskitason ykkösmaalivahti, niin se kausi olisi päättynyt varmasti runkosarjaan. Jos se kausi olisi päättynyt runkosarjaan, niin olisiko Tero Lehterä enää tällä hetkellä liigavalmentaja? Lehterä saa kiittää aika paljosta Tuohimaata, minkä takia on ihan loogista, että hänen luottamuksensa Tuohimaahan oli lähes rajatonta. Silloin kun luottamus on tapissa, niin henkilön tekemät virheetkin annetaan helpommin anteeksi. Ihan normaaleja ihmisen käyttäytymismalleja.
Varmasti kiitollisuutta piisasi, mutta ainakin omien sanojensa mukaan Lehterä ei valinnut pelaavaa maalivahtia vaan mv-valmentaja Valtonen. Onko p-puhetta, en tiedä.

Vaikka SaiPan maalivahtiosasto on paperilla heikko, niin se on varmaan osa-alue, jota kannattajat ovat vähiten kritisoineet kesän aikana.
Tämä ei kyllä ihan pidä paikkansa. Moni on ollut huolissaan tai vähintään mietteliäs kaksikostamme. Parasta toivoen, toki.

Mitä olen kuullut niin Westerholmin pariskunta on ottanut koiranpennun. Toivotaan, että saa nukkua rauhassa... Nicke siis.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
5. Tappara 34,5p
Kolmas peräkkäinen ja samalla viimeinen kausi Rautakorpea päävalmentajana Tapparassa, ainakin tähän hätään. Joku haikeilee, toisaalta monet odottavat jo innolla mestarivalmentaja Tapolan paluuta. Tapparan joukkueen rakenteessa on paljon samaa kuin Lukon joukkueessa. Molempia joukkueita ohjaa voimakastahtoinen päävalmentaja kolmatta kautta putkeen, molemmissa joukkueissa kenttäpelaajisto on todella laadukas, kun taas maalivahtiosasto on ennakkoon muita osa-alueita heikompi.

On mukava huomata, että Tapparakin luottaa Liigan trendin mukaisesti myös potentiaaliin ja nuoruuteen. Heljanko, Utunen, Levtchi, Moilanen, Puistola, Vanhatalo ja ehkä myös Simontaival saavat vastuuta, kuka enemmän, kuka vähemmän. Tappara on ollut viime vuodet vakiomenestyjä. Myös alkavalla kaudella lasken Tapparan varmaksi joukkueeksi suoraan puolivälieriin.

Maalivahdit 7,5p
Heljanko aloittaa toisen kautensa ykkösvahtina Liigassa. Ensimmäisen hän selvisi kuivin jaloin, eli ei loistanut, mutta ei myöskään häikäissyt. Torjuntaprosentti 90,3 on Liigan kärkiseuran ykkösmaalivahdille liian pieni. Toisella kaudella pitää parantaa ja en näe syytä, miksi näin ei kävisi.

Kirittäjäksi Heljankolle hommattiin 27-vuotias kanadalainen Michael Garteig NHL:n farmin farmista. Toki Garteig pelasi loistavan kauden johdattaen joukkueensa torjunnoillaan mestariksi. Voisi kuvitella, että Garteig on kykenevä pelaamaan ennemmän kuin Tapparan viime kauden kakkosvahti Bäckström. Miehellä on edessään ensimmäinen kausi Euroopassa ja pelinälkä kohdillaan. Tosin Rautakorpi on tunnettu yhden maalivahdin taktiikastaan. Saapas nähdä, miten Garteig asemoituu Tampereelle.

Maalivahtiosasto on ennakolta vahvan Tapparan heikoin lenkki kaudella 2019-2020.

Puolustus 9p
Puolustus Tapparalla on tasapainoinen ja laadukas. Kiekollisen pelin maestrot ovat Suhonen ja Kemiläinen. Tulitukea he saavat ruotsalaiselta Yttereliltä. Ytterelin vahvuudet pitäisi olla nimeomaan kiekollisessa pelissä. SHL oli liian kova sarja hänelle tehoiluun. Allsvenskanissa hän on sen sijaan pystynyt suttaamaan tulostaulua. Saa nähdä, miten käy Liigassa. Paineita tehoiluun ei Suhosen ja Kemiläisen takana ole. Laadukasta kiekollista pelaamista tasakentällisin on haussa.

Vittasmäki ja Blood ovat puolustuspelaamisen erikoismiehet. Varsinkin Vittasmäki on roolissaan Liigan eliittiä. Mielenkiintoista on seurata, miten Bloodin toinen kausi Tapparassa sujuu. Ensimmäinen meni varmasti kaikilla mittareilla yli odotusten. Lahjakas Utunen ja veteraani Mäntylä ovat sitten pakkihierarkiassa numeroilla kuusi ja seitsemän.

Hyökkäys 9,5p
Tapparan hyökkäys on todella laadukas. Siitä löytyy taitoa ja raastinrautaa sekä nuoruutta ja kokemusta. Myös kärkiosaamista on monella eri osa-alueella. Hyökkäyksen kirkkain tähti on edelleen maailmanmestari ja moniosaaja Kristian Kuusela. Toki tähtinä Tampereen yllä loistavat myös maailmanmestari Ojamäki sekä Liigaan yhden kauden jälkeen palaava Bertrand. Laatua laituriosastolle tuovat myös yksi sarjan parhaista voimahyökkääjistä Olavi Vauhkonen, piskuinen Jere Karjalainen sekä myös sentteripeliin pystyvä Patrik Virta.

Tapparalla on joukkueessaan useita uransa nousuvaiheessa olevia laiturilupauksia. Heistä Levtchi on varmasti lähimpänä isoa roolia. Luisteluvoimaiset Puistola ja Moilanen saavat myös pitkän kauden aikana peliaikaa. Eliten tutkimisen perusteella Tapparan juniorituotannon mielenkiintoinen tuotos on jättiläinen nimeltä Lassi Vanhatalo. Mielenkiintoista olisi kuulla tapparalaisilta, minkälaisesta lupauksesta on kyse ja mihin rooliin häntä on ajateltu. Tilastojen perusteella melkoisen lupaavasta kaverista on kyse.

Tapparan sentteristö kalpenee jonkin verran laituriosastolle. Ykkössentteriksi on hankittu SaiPassa viime kaudella onnistunut Morley. Hän pelasi hienon viime kauden ja nyt jäämme jännittämään pystyykö hän samaan Tapparassa. Iso joukkue, isot paineet. Kärppäläisenä tiedostan karvaan hyvin, ettei onnistuminen SaiPassa ole vielä tae onnistumisesta Liigan suurseurassa.

Sentteristön täydentävät Malinen, Rauhala ja Jasu. Jasu on todella laadukas nelossentteri Liigaan. Malinen on hyvä kakkossentteri, mutta pikkaisen köykäiseksi jää vertailussa esimerkiksi Lukon Westerholmiin ja Kärppien Kristofiin. Kolmossentteri Rauhala on jämerä kuin mikä. Viime kausi oli häneltä kuitenkin paljon heikompi kuin ennakoin. En suostu hänen suhteensa luovuttamaan. Kunhan hän toipuu loukkaantumisestaan, niin kaukalossa voi hyvinkin luistella yksi liigan parhaista kahdensuunnan senttereistä.

Alkukauteen tuo oman lisänsä Rauhalan toipilasjakso. Ainakin tämän ajan Patrik Virta pelaa keskushyökkääjänä.

Valmennus 8p

Ison statuksen mies Rautakorpi aloittaa kolmivuotisen valmennusprojektinsa viimeisen kauden Tapparassa. Kaksi edellistä kautta ovat tuoneet hopean ja pronssin. Miehellä on nyt valtava halu saavuttaa se kirkkain mitali seitsemäntoista vuoden tauon jälkeen. Onnistuuko hän kanavoimaan voitontahtonsa joukkueen positiiviseen motivointiin, vai meneekö yli ja kiukun puolelle, jää nähtäväksi.

Rautakorpi on on erinomainen taktikko. Hänen taktiset kykynsä ovat hyvät niin isossa kuvassa kuin pelin pienien nyanssien suhteenkin. Hän pystyy pitämään vaatimustason joukkueen arjessa korkealla. Tämä on riittänyt usein kelpo menestykseen, mutta se kirkkain mitali on kuitenkin Rautakorpea kiertänyt kovin. En usko tämän olevan sattumaa. Temperamentti, joukkuehenki, voittamisen pelko ja pakottaminen. Siinäpä sitä.

Vahvistukset 0,5p

Tappara on valmis kauden aloitukseen. Resursseja kuitenkin on ja taitoa niiden käyttämiseen. En olisi yllättynyt, jos syyskaudella Tapparaa vahvistetaan uudella pelaajalla.
 

Apheu

Jäsen
Ihan hyvä ja totuudenmukainen arvio Tapparasta. Virtaa kaavaillaan koko kaudenkin otannalle sentteriksi, luulen minä. Virta-Morley-Malinen-Rauhala/Jasu lienisi optimitilanteessa keskusta, mutta katsotaan, miten kelläkin lähtee kausi käyntiin. Ehkä Tapparan pakiston näen vähän kovempana, kuin sinä. Esim. Utunen tuntuu menevän aika tutkan alla, oli aika hyvä jo viime kauden lopussa, saa nähdä, onko jo isojen minuuttien pakki ensi kaudella.

Ilveksen nostaminen ennakkossa Tapparaa kovemmaksi aiheuttaa mukavaa kihelmöintiä paikallistaistojakin ajatellen. Ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun jossakin ennakossa näin käy. Toivottavasti Tappara osoittaa ennakkosi vääräksi. Nyt on kyllä kova kausi Liigakiekon ystäville käsillä..
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan hyvä ja totuudenmukainen arvio Tapparasta. Virtaa kaavaillaan koko kaudenkin otannalle sentteriksi, luulen minä. Virta-Morley-Malinen-Rauhala/Jasu lienisi optimitilanteessa keskusta, mutta katsotaan, miten kelläkin lähtee kausi käyntiin. Ehkä Tapparan pakiston näen vähän kovempana, kuin sinä. Esim. Utunen tuntuu menevän aika tutkan alla, oli aika hyvä jo viime kauden lopussa, saa nähdä, onko jo isojen minuuttien pakki ensi kaudella.
Katsotaan, mikä Virran paikka lopulta on. Rauhalan laiturikokeilu ei viime kaudella oikein onnistunut. Malinen ja Jasu ovat puolestaan minun kirjoissani umpisenttereitä. Täten pidän todennäköisenä, että Virta siirtyy laituriksi Rauhalan paluun jälkeen. Toki alkukausi voi tilanteen muuttaa. Jos Virta pelaa hurmiossa keskushyökkääjänä, ei liene tarpeenmukaista hurmosta tappaa.

Utusen tiedostan hyvin. Pelaavassa kuusikossa hän saa mahdollisuuden ja voi oikeasti olla tärkeä runkopelaaja. Mäntylä on sen sijaan hiipumassa pahasti. Ytterell ei onnistunut saamaan haluamaansa roolia SHL:ssä. Saa nähdä, miten käy Liigassa. Blood pelasi kokonaisuudessaan oudon hyvän kauden, vaikka ei Kärppiä vastaan vakuuttanutkaan. En minä häntäkään vielä mihinkään eliittiosastoon nostaisi. Epävarmuutta siis jonkin verran on. Vittasmäki, Kemiläinen ja Suhonen ovat rooleissaan laadukkaan varmat suorittajat. Tässäpä lyhyesti jatkoperustelut arvosanalle numero 9. Kovan arvosanan annoin, koska kova puolustus on kyseessä.
Ilveksen nostaminen ennakkossa Tapparaa kovemmaksi aiheuttaa mukavaa kihelmöintiä paikallistaistojakin ajatellen. Ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun jossakin ennakossa näin käy. Toivottavasti Tappara osoittaa ennakkosi vääräksi. Nyt on kyllä kova kausi Liigakiekon ystäville käsillä..
Ilves on vahvassa nousussa ja pääsee iskemään takaa. Takaa tuleminen on suomalaisille yleensä se paras tapa saavuttaa menestystä. Luulenpa, että Tampereen taisto ratkeaa siihen, että Kivi vapauttaa ja Rautakorpi kangistaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tillanne, kun neljä joukkuetta jäljellä:

5. Tappara 34,5p
6. Lukko 33,5p
————————
7. TPS 32,5p
8. HPK 32,5p
9. Pelicans 31,5p
10. Sport 29,5p
————————
11. Ässät 28,5p
12. KooKoo 28,5p
13. KalPa 27p
14. SaiPa 26,5p
15. Jukurit 24p
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Maalivahdit
1. KalPa 9
2. TPS 8,5
3. KooKoo 8
3. Sport 8
3. Pelicans 8
6. Lukko 7,5
6. Tappara 7,5
8. Jukurit 6,5
8. Ässät 6,5
10. HPK 6
11.SaiPa 5,5
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Puolustus
1. Tappara 9
2. HPK 8,5
2. Lukko 8,5
4. Ässät 8
5. TPS 7*
5. KooKoo 7
7. KalPa 6*
7. SaiPa 6
7. Sport 6
10. Jukurit 5
10. Pelicans 5

* Vahvistunut, huomioitu vahvistukset -osion kautta.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyökkäys
1. Lukko 10
2. Tappara 9,5
3. Pelicans 8,5
3. Sport 8,5
3. TPS 8,5*
6. HPK 7,5
7. SaiPa 7*
8. KooKoo 6,5*
8. Jukurit 6,5
10. KalPa 6
11. Ässät 5,5

* Vahvistunut, huomioitu vahvistukset -osion kautta.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Valmennus
1. HPK 10
2. Pelicans 8,5
3. Tappara 8
4. Ässät 7,5
4. Lukko 7,5
6. Sport 7
6. SaiPa 7
8. KooKoo 6,5
9. Jukurit 6
10. TPS 5,5
11. KalPa 5
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vahvistukset
TPS 3*
Pelicans 1,5
SaiPa 1*
KalPa 1*
Ässät 1
Tappara 0,5
HPK 0,5
KooKoo 0,5*
Lukko 0
Jukurit 0
Sport 0

*Toteutunut ainakin osin.
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Siinä meni McTorson uskottavuus - jälleen kerran. Vaikea kuvitella Tapparaa ilman värilasejakin muualle kuin top2-joukkueeksi. Ja kun vielä -yllätys yllätys- kiskaisee Kärpät ensinnäkin Tapparan edelle ja todennäköisesti ykköseksi...

Vahvistusosastolle 0,5??? Veikkaan, että on liigan parhaiten ja täsmällisimmin hankitut täsmäaseet juuri nille paikoille ja rooleihin johon niitä on tarvittu.
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siinä meni McTorson uskottavuus - jälleen kerran. Vaikea kuvitella Tapparaa ilman värilasejakin muualle kuin top2-joukkueeksi. Ja kun vielä -yllätys yllätys- kiskaisee Kärpät ensinnäkin Tapparan edelle ja todennäköisesti ykköseksi...

Nämähän on vain loppujen lopuksi käyttäjien omia arvioita joukkueiden voimasuhteista ei niiden ole tarkoitus olla mikään varsinainen totuus jonka järjestys pitäisi olla loppukaudesta. Tapparan arvosanoja ainakin näyttäisi tässä listauksessa laskevan aika paljon maalivahtiosasto. Jos joka kategoriaa painottaa listauksessa näkyy se aika nopeasti myös listauksen sijoituksissa jos erot pienet.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
JYP voimasuhteissa neljän parhaan joukossa kieltämättä hieman nostaa kulmia ylöspäin. Toki, kyllähän JYP on perinteisesti allekirjoittaneenkin papereissa ollut se top-4 jengi viimeisen vuosikymmenen aikana, mutta viime kausi oli Merikivestä huolimatta sellainen floppi, että uutta tulemista saa kyllä tehdä vähän kauemmin kuin yhden kesän. Joukkue ei juurikaan ole uudistunut ja pappakerholla alkaa vuosi vuodelta jalka painaa enemmän, tästä oli merkkejä jo viime kaudella. En kaikkea lähtisi kuitenkaan pistämään Merikiven ja epäonnistuneen harjoittelun piikkiin, niin kuin jyväskyläläiset tuntuvat itselleen vakuuttelevan.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Siinä meni McTorson uskottavuus - jälleen kerran. Vaikea kuvitella Tapparaa ilman värilasejakin muualle kuin top2-joukkueeksi. Ja kun vielä -yllätys yllätys- kiskaisee Kärpät ensinnäkin Tapparan edelle ja todennäköisesti ykköseksi...

Vahvistusosastolle 0,5??? Veikkaan, että on liigan parhaiten ja täsmällisimmin hankitut täsmäaseet juuri nille paikoille ja rooleihin johon niitä on tarvittu.

Kävisipä melko sietämättömäksi nämä viestiketjut mikäli seuraisi aina tällainen viesti kun oma joukkue ei olekaan niin ylhäällä kuin kirjoittaja olisi itse toivonut.
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Kävisipä melko sietämättömäksi nämä viestiketjut mikäli seuraisi aina tällainen viesti kun oma joukkue ei olekaan niin ylhäällä kuin kirjoittaja olisi itse toivonut.

Se on totta, mutta kyllä jos tällaisia alkaa rustaamaan, niin se pitäisi tehdä silloin myöskin täysin objektiivisesti. Vaikka miten objektiivisesti ajattelisi, on vaikea saada millään neljää joukkuetta Tapparan edelle. Toki kausi näyttää kaiken sitten lopulta.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Se on totta, mutta kyllä jos tällaisia alkaa rustaamaan, niin se pitäisi tehdä silloin myöskin täysin objektiivisesti. Vaikka miten objektiivisesti ajattelisi, on vaikea saada millään neljää joukkuetta Tapparan edelle. Toki kausi näyttää kaiken sitten lopulta.

Sehän on kirjoittajan henkilökohtainen näkemys. Puuduttavaa kai näitä olisi lukea jos jokainen arvio olisi identtinen keskenään. Ehkäpä seuraavista neljästä joukkuearviosta ilmenee perusteet miksi nuo neljä joukkuetta ovat päätyneet Tapparan edelle.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siinä meni McTorson uskottavuus - jälleen kerran. Vaikea kuvitella Tapparaa ilman värilasejakin muualle kuin top2-joukkueeksi. Ja kun vielä -yllätys yllätys- kiskaisee Kärpät ensinnäkin Tapparan edelle ja todennäköisesti ykköseksi...
Uskottavuuden menettämisessä on se mukava puoli, ettei uskottavuutta voi menettää, ellei sitä ole. Ilolla tervehdin ajatusta, että minulla on uskottavuutta silmissäsi.
Vahvistusosastolle 0,5??? Veikkaan, että on liigan parhaiten ja täsmällisimmin hankitut täsmäaseet juuri nille paikoille ja rooleihin johon niitä on tarvittu.
Olet ymmärtänyt vahvistukset -osion väärin. Siinä ei anneta pisteitä jo tulleista vahvistuksista, vaan ennakoidaan tulevaan. Lähinnä siinä annetaan pisteitä joukkueille, jotka todennäköisesti vielä loppukesästä tai viimeistään syksyllä joukkuettaan vahvistavat. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että Tappara on hankkinut oivallisia vahvistuksia ja roolittanut joukkuettaan aiempaa paremmin. Toki tuon näkemykseni olisit huomannut jo Tapparaa koskevasta arviostani, mikäli olisit sen viitsinyt lukea.
 

Baldrick

Jäsen
Se on totta, mutta kyllä jos tällaisia alkaa rustaamaan, niin se pitäisi tehdä silloin myöskin täysin objektiivisesti. Vaikka miten objektiivisesti ajattelisi, on vaikea saada millään neljää joukkuetta Tapparan edelle. Toki kausi näyttää kaiken sitten lopulta.

Oletatko, että oma näkemyksesi on täysin objektiivinen, kun olet sitä mieltä, että Tappara on top2-joukkue?

Edit. Kun mielestäsi joukkuetta "on vaikea kuvitella muualle" kuin kärkikaksikkoon. Minusta sen kuvitteleminen on yllättävän helppoa.
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen itsekin eri mieltä tuosta Tapparan sijoituksesta, koska vuodesta 2013 lähtien Tappara on aina sijoittunut TOP-3.een hieman heikommillakin joukkueilla kuin nyt. Heljanko on ihan hyvä liigatason veskari, puolustuksessa on hyvä kombinaatio kokemusta, kiekollista taitoa sekä äijämäisyyttä. Hyökkäys on viime kaudesta vahvistunut, joten on vaikea nähdä Tapparan jäävän sijalle 5. Vaikka Rautakorven kiekko on usein puuduttavaa ja melko mielikuvituksetonta, niin hän saa joukkueensa suorittamaan kuitenkin korkealla tasolla koko kauden. Tuolla materiaalilla 5 sija olisi jo pettymys.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös