Matkakohteenne

  • 2 440 144
  • 14 485

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Auto oli vuokralla Avisin kautta. Mynssenin lentokenttävuokraamo on saanut paljon lokaa niskaan internetissä eikä suotta. Meillä piti olla aamukymmeneltä E-sarjan Mersu noutovalmiina. Oltiin tiskillä klo 9:50. Tai siis jonon päässä. Jonoa oli tuossa vaiheessa ns. vitusti ja siinä vaiheessa kun päästiin tiskille jonon pituus oli kolminkertaistunut ja meidän jonotusaikamme oli tasan tunnin. No eipä mitään, hyvällä huumorilla otettiin jonotus lasten kanssa. Tiskillä arpajaiset noin vartin verran, minkä jälkeen huonoa englantia puhuva täti ilmoitti, ettei ole Mersua ja paras saatavilla oleva auto on Skoda Superb. Vaihtoehtona oli jäädä "jonotuslistalle" ja soittaisivat kun Mersu saadaan. Arvio oli 30-60 minuuttia.

Pystyn samaistumaan.. Noin pari viikkoa sitten tuli itsekin jonotettua Munchenin kentällä ns. perkeleen kauan (2,5 h). Firmana oli SIXT. Munchenin kentällä kun kaikkien vuokrafirmojen tiskit ovat lähellä toisiaan niin se jonojen muodostuminen oli eräänlainen sirkus, pari vain saksaa puhuvaa neitihenkilöä yritti järjestää ihmisiä oikeisiin jonoihin firmoittain, siinä juuri onnistumatta. Suomalaiset kun ovat jonottajakansaa ja vähään tyytyväisiä niin oma hermo piti aika hyvin, ajankuluksi seurailin parin ruotsalaisen jantterin kanssa mielenkiinnolla muiden, ei niin pitkähermoisten, jonottajien toimintaa ja yleistä häsellystä.

Tiskille kun pääsin niin homma sinänsä toimi ripeästi kun olen kyseistä firmaa käyttänyt aiemmin ja perustiedot löytyi. Minunkin toivoma E-sarjan Mersu oli loppu ja minullekin tarjottiin Skoda Superbia. En enää jaksanut siinä kohtaa jatkaa jonottamista vaan nappasin Skodan avaimet, ei siinä, hyvä auto sekin oli ajaa.
 

Fironic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ducks, Kraken
Paljonko maksoi auto ja paljonko vakuutukset yms? Miettinyt samanlaista reissua.

Itse auto oli noin 600 euroa / 8 päivää. Siihen päälle vakuutukset omavastuun nollauksella noin 300 (kerrankin kannatti maksaa vakuutuksista, korvaushinta aiheuttamastani naarmusta oli 1630 euroa) ja lastenistuimet kahdelle lapselle noin 100 euroa. Kokonaissumma melko tarkalleen tonnin. Ajettiin yhteensä 1650 kilometriä ja dieseliin meni noin 150 euroa. Ei tankattu Sveitsissä kertaakaan, koska siellä litrahinta oli melkein 50 senttiä enemmän kuin Saksassa ja Itävallassa.

Tuoreet matkakertomukset kiinnostavat aina, jos vain jaksat jotain rustata!

Okei, laitetaanpa reissuraamattua tajunnanvirtana!

Tosiaan reissun ensimmäisenä päivänä oli tarkoitus vierailla Reinin putouksilla Sveitsin puolella Schaffhausenissa. Vuokraamosekoilun vuoksi päästiin sinne vasta päivällisaikaan. Joen eteläpuolelta löytyi isot ilmaiset pysäköintialueet (Rheinfall Parkplatz), sinne oli selkeät opasteet pääteiltä. Itse putous oli ainakin tuolla puolella jokea "maksumuurin" takana, eli kaikki vähänkin valokuvaamiseen sopivat paikat oli aidattu ja olisi pitänyt maksaa pääsymaksu (muistaakseni vajaan kympin per pää). Periaatteesta boikotoimme tuota ja pyörittiin vain ilmaisilla alueilla. Oli niissäkin nähtävää ihan kivasti, käytiin Laufenin linnan sisäpihalla ja ajettiin ilmaisella näköalahissillä alas joen rantaan.

Ensimmäiseksi yöksi palattiin Saksan puolelle Lörrach-nimiseen pikkukaupunkiin, josta olin ennakkoon varannut hotelli Meyerhofista huoneen. Ihan kiva ja edullinen perhehotelli, joka toimii tosi vanhassa rakennuksessa. Oli aitoa eteläsaksalaista henkeä tuossa paikassa, tykkäsin. Huonona puolena oli ahdas parkkihalli. Auto ajettiin jyrkästi kääntyvää luiskaa alas ja piti parkkeerata ns. hissiin. Autoja laitettiin siis päällekkäin kahteen tai kolmeen "hyllyyn" ja hissillä sitten pystyi siirtämään maan tasalle sen auton mitä kulloinkin tarvittiin. Outo järjestely, mutta ihan toimiva itsessään. Hallista poistuminen oli kuitenkin se haastavin rasti. Bemarissa oli kyllä 360-kamerat, mutta ajoluiskassa ei ollut minkäänlaista valaistusta ja näkyvyys kameroiden kautta melkein nollissa. Arvioin auton pituuden hieman väärin ja vaikka vasemmalla puolella eturenkaat lähes raapivat seinää, osui oikean puolen kylki hallin nosto-oven kehikon reunaan. Tuloksena ~15cm skraidu kyljessä. Hetken vitutti hienon auton puolesta, mutta tieto omavastuun nollauksesta palautti fiilikset ja matka pääsi jatkumaan.

Ajettiin Lörrachista joen yli Ranskan puolelle vain, jotta voisi sanoa käyneensä Ranskassa. Tuosta maasta jäi kokemuksena käteen jäätävä ruuhka, kun Sveitsiin jonottavat rekat tukkivat kaksi kaistaa kolmesta. Ruuhkan ansiosta viivyimme patonginpurijoiden maassa peräti 20 minuuttia, kunnes pääsimme Sveitsin puolelle ja Berniin johtavalle moottoritielle. Ajeltiin tuota tietä etelälounaaseen pari tuntia, sujuvasti Bernin ohi, kunnes saavuimme Genevejärven rannalle Montreaux-nimiseen kaupunkiin. Tituleerasivat rantaa nimellä "Montreaux Riviera" ja olihan siinä tiettyä samankaltaisuutta havaittavissa. Lämmintä oli 25 astetta, aurinko paistoi ja palmut huojuivat. Hieno paikka! Ei kuitenkaan tultu Montreaux'n vuoksi paikalle, vaan tutustuttiin lähellä sijaitsevaan linnaan.

Château de Chillon oli meidän ennakkosuunnitelmissa pakollinen kohde emmekä pettyneet. Koko perheen lippu maksoi noin 25 euroa ja sillä pääsi tutustumaan vapaasti linnaan. Vietettiin 2,5 tuntia tutkien paikkaa ja enempiä spoilaamatta voin sanoa, että tuo oli ehkä reissun fiksuiten käytettyä rahaa. Okei, oli paljon kiinalaisia ja muitakin turisteja, mutta ei häiritsevän paljon (meidän vierailu oli noin klo 10:30-13:00 ja iltapäivällä alkoi ruuhkautua enemmän). Pysäköinti linnan yhteydessä on hoidettu parkkikiekolla, taisi olla 3 tai 4 tuntia maksimi. Paikkoja on aika rajallisesti, eli iltapäivän puolella tuskin löytyy ihan lähiseudulta pysäköintipaikkaa.

Linnakierroksen jälkeen oli hirveä nälkä ja meidän menosuunnassa ei löytynyt muuta nopeaa syötävää kuin McDonald's. Hienot näkymät vuorille oli ja aurinkoinen terassi. Aurinkoakin enemmän lämmitti Sveitsiläiset hinnat, ihan hiki meinasi tulla kassalla. Liioittelematta maksoimme kaksinkertaisesti verrattuna ympäröivien maiden hintoihin. Toki oli jo etukäteen tiedossa Sveitsin hintataso, mutta ensikosketuksena tuo oli silti aika pysäyttävä. Onneksi kävimme vain Mäkkärissä, olisi varmaan itku tullut jossain "oikeassa" ravintolassa.

Matka jatkui Genevejärven rannoilta vuoristoon. Aiglen pikkukylän kautta alkoi kunnon nousu ja reissun ensimmäiset serpentiinit. Nousun jälkeen päästiin ihastelemaan ylängöllä aitoja Sveitsiläisiä alppimaisemia, kun tie kiemurteli maaseudun halki pitkän matkaa. Ajettiin Thuninjärven rantaan ja käännyttiin Spiezin kohdalta oikealle vielä syvemmälle vuorten keskelle. Siellä sijaitsee Kandersteg, josta olin varannut AirBnB-majoituksen seuraavaksi yöksi. Kohde oli oikein perinteinen alppimaja, jonka alakerrassa oli meidän huoneisto. Taso oli "ihan ok", eli kaikki tarpeellinen löytyi, mutta ei vastannut ihan täysin odotuksia. Kuvia oli ehkä muokattu/siloiteltu huomattavasti AirBnB:tä varten. No, ihan hyvin tuolla nukkui ja varsinkin illallinen Kanderstegin keskustassa oli ikimuistoinen. Siinä on vaan jotain hienoa syödä ulkona terassilla, kun vieressä solisee vuoristojoki ja ympärillä kohoaa kourallinen yli kolmekilometrisiä vuorenhuippuja.

Kolmannen matkapäivän agendalla oli ajaa muutama kuuluisa sola läpi. Kanderstegista suunnattiin ensin Interlakeniin, jossa syötiin lounas italialaishenkisessä ravintolassa. Kahden aikuisen ja kahden lapsen syötävät holittomilla juomilla yhteensä 70 euroa. Varmaan Sveitsiläisellä mittapuulla halpaa, mutta nuukana ihmisenä kauhistelin silti. Vatsa täynnä oli kuitenkin mukava lähteä harrastamaan vuoristoajelua. Paljon olen maailmalla erilaisia vuoristoteitä ajanut, mutta kyllähän nuo alppitiet ovat ihan omalla tasollaan. Interlakenista ajettiin Grimselpassin huipulle, missä jo kuvittelin tämän olevan hienointa koko reissulla. No, vuorelta alas ja heti seuraava tie olikin Furkastrasse. Voi Jeesuksen ja Marian perhekalleudet sentään mikä reitti! Koko reissu oli jokaisen euron arvoinen ihan jo pelkästään tuon tien vuoksi. Matkalla pysähdyttiin ottamaan pari kuvaa kuuluisasta (suljetusta) "Bond-hotelli" Belvederestä ja sen vieressä olevasta hurjaa vauhtia sulavasta jäätiköstä.

Furkan jälkeen kaikki tiet tuntuivat jotenkin kesyiltä, mutta olihan tuossa Andermattin jälkeen vielä ihan kelvollista serpentiiniä ylöspäin. Seuraavaa yötä varten pysähdyttiin Tujetschiin, mistä olin taas varannut AirBnB-majoituksen. Tällä kertaa kyseessä oli pienkerrostalon ylimmän (kolmannen) kerroksen asunto ja oli huomattavasti parempi kuin kuvissa. Bonuksena olohuoneesta ja makuuhuoneesta esteetön näkymä lumihuippuisille vuorille ja alas laaksoon.

Neljäntenä matkapäivänä saatiin reissun ensimmäiset sateet. Ajettiin Churin kautta, käännyttiin pohjoiseen ja koukattiin pieni siivu Liechtensteiniä matkan varrella, samat perustelut kuin Ranskan vierailulla. Liechtensteinin puolella taivaan tulvaportit avautuivat ja vettä tulikin ihan kiitettävästi. Rankkasateessa navigoitiin Itävallan puolelle ja vähän vahingossa päädyttiin 15 kilometriä pitkään tunneliin (Arlberg Straßentunnel), jonka lopussa odotti 10 euron maksu. No, tuo nopeutti matkaa huomattavasti ja vuoristossa oli muutenkin heikko näkyvyys sateen vuoksi, niin eipä haitannut. Jatkettiin hotellille Leutaschiin, mistä olin varannut kahdeksi yöksi perhehuoneiston. Sateen vuoksi tuli loppupäivä lähinnä katsottua videoita puhelimesta.

Viides päivä pyhitettiin päiväkäynnille Innsbruckiin, johon oli puolen tunnin ajomatka hotellilta. Pyörittiin kaupungilla ja nautiskeltiin joutilaisuudesta. Tarkoitus oli käydä myös kurkistamassa näkymiä Nordketteltä, mutta paksu pilvimassa ja tihkusade ei houkutellut maksamaan hissinoususta. Innsbruckia oli hehkutettu minulle etukäteen todella paljon, mutta odotuksiin nähden kaupunki oli vähän pettymys. Ehkä kurja keli vaikutti asiaan. Iltapäivällä palattiin hotellille ja loppupäivä palauteltiin hotellilla mm. formuloita katsellen ja muuten vaan rentoutuen.

Kuudentena päivänä siirryttiin takaisin Saksan puolelle. Käytiin kurkkaamassa Garmisch-Partenkirchen hyppyrimäkineen ja poikettiin Neuschwansteinin linnalla. Ulkopuolelta saatiin pari hienoa kuvaa tuosta satulinnasta, mutta valtavien turistimassojen paine ajoi meidät tehokkaasti pois. Ajeltiin maaseudun pikkuteitä pitkin hiljalleen kohti Münchenia. Uffing am Staffelsee oli muuten ihan viihtyisä pikkukylä, mutta siitä ei päässyt autolla läpi millään keinolla. Tiellä oli poikittain paloauto ja poliisit tulivat huutamaan "HALT!" kun yritettiin kiertää. Ilmeisesti kylässä oli jotkut perinnejuhlat (porukkaa sankoin joukoin liikkeellä nahkahousuissa ja muissa perinnetamineissa) ja ainoa kylän läpi johtava tie oli suljettu. Ei auttanut muu kuin lähteä takaisinpäin ja kiertää parikymmentä kilometriä pidempää reittiä. Eipä haitannut isommin tuokaan, kun ei ollut minuuttiaikataulu.

Münchenissa oltiin sitten vielä kaksi yötä H2 Hotel Messessä. Tuolta käsin oli ihan kätevää tutkia kapunkia sekä autolla että julkisilla. Ihan ydinkeskustaan ei autolla pääsekään ilman vihreää tarraa, jonka saaminen on aika tarkoilla kriteereillä rajattu. Metrolla pääsi hotellilta alle puolessa tunnissa Marienplatzille, joten sijaintina tuo oli kyllä hyvä. Itse hotelli oli varsin nihkeä perhematkailua ajatellen, kun huoneissa ei ollut oikeastaan mitään tekemistä tai tilaa lasten leikeille. Bisnesmatkaajille varmasti ihan passeli. Kaupunki itsessään on kyllä liian iso parin päivän aikana tutkittavaksi. Käytiin läpi keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja tietysti vaatekaupoissa täytyi paremman puoliskon toiveesta vierailla.

Münchenissa ollessa reissuväsymys alkoi jo hiipiä puseroon ja olikin kiva päästä takaisin Suomeen. Rahaa tuolla sai poltettua ihan kiitettävästi, mutta vastineeksi sai kyllä upeita muistoja ja kokemuksia.
 
K

Kiekkokatsoja

Hieman ihmetyttää Latvialaiset ihmiset. Olen siis Riikassa. Jotenkin he ovat kovin haluttomia palvelemaan työtehtävissään. Jos jotain ostaa, taikka samalla kysyy, heidän olemus on ikäänkuin että painu *ittuun siitä. Miksi tuut tänne ostamaan tai kyselemään. He haluaisivat olla omissa oloissaan. Räplätä kännykkäänsä, tai tehdä omia mukavuus juttuja työajallaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Itä-Euroopassa ei tuo palvelukulttuuri ole aivan sitä samaa mitä ollaan edes Suomessa totuttu. Virossa on oman kokemukseni mukaan jo ihan hyvää palvelua nuoremman porukan osalta. Ranska on lännessä omista kohteistani töykein, mutta vaihtelua on aika paljon. Osaa ei kiinnosta pätkääkään, ellei osaa kieltä, osa taas yrittää huonollakin englannilla parhaansa. Nyt kun muistelen, niin taitaapi olla varttuneempaa väestöä tuo töykeä ranskalainen osasto myös. Ei kielitaidottomuus (sitähän se munkin osaltani on kun en ranskaa perusfraaseja enempää osaa) ole moitteen paikka varsinaisesti, vaan se ylimielinen ja töykeä suhtautuminen asiakkaaseen.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Hieman ihmetyttää Latvialaiset ihmiset. Olen siis Riikassa. Jotenkin he ovat kovin haluttomia palvelemaan työtehtävissään. Jos jotain ostaa, taikka samalla kysyy, heidän olemus on ikäänkuin että painu *ittuun siitä. Miksi tuut tänne ostamaan tai kyselemään. He haluaisivat olla omissa oloissaan. Räplätä kännykkäänsä, tai tehdä omia mukavuus juttuja työajallaan.
Varmaan paikasta kiinni, tai naamasta. Me saatiin ihan hyvää palvelua, eli missään ei tyrkytetty eikä nyrpistelty. Just sellasta touhua, mistä suomalainen tykkää. Ravitsemusliikkeissä homma varsinkin pelasi hyvin. Erityisplussat hotellin (muistaakseni Chevalier) henkilökunnalle, joka antoi kivan pienen historialuennon paikasta itsestään sekä siitä pyllistävästä kissapatsaasta. Riikaan menen melko varmasti uudelleen, Vilnasta pitäisi jo hiukan neuvotella. Jos nyt siis naapureita ruvetaan vertailemaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ystävällisintä palvelua olen saanut Japanissa, vaikka kieli- ja kulttuurimuuri oli melkoinen. Ylivoimaisesti itselle miellyttävin matkailumaa muutenkin.

Paskaa palvelua taasen on saatu monessakin paikkaa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
@Fironic
Kiitokset raportista, näitä on aina kiva lueskella sekä muiden kokemusten että vinkkien toivossa. Sveitsin pikaruokahinnat tuli jälleen itsekin todettua koviksi, kun Genevessä olin luvannut muksut viedä Five Guysiin - kolme burgeria, isot ja pienet ranut sekä neljä juomaa maksoivat 72 euroa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Hieman ihmetyttää Latvialaiset ihmiset. Olen siis Riikassa. Jotenkin he ovat kovin haluttomia palvelemaan työtehtävissään. Jos jotain ostaa, taikka samalla kysyy, heidän olemus on ikäänkuin että painu *ittuun siitä. Miksi tuut tänne ostamaan tai kyselemään. He haluaisivat olla omissa oloissaan. Räplätä kännykkäänsä, tai tehdä omia mukavuus juttuja työajallaan.

Jopas on taas aivan kummallista juttua. Ensinnäkin miksi ihmeessä niiden pitäisi juuri sinulle pokkuroida ja oletko ollenkaan tutustunut kuinka vähän ne tienaa.

En juurikaan käytä tuollaisia palveluja, mutta aina tulee mukava mieli, kun ollaan sopivasti tylyjä.

Miksi menit ostamaan tai kyselemään.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jopas on taas aivan kummallista juttua. Ensinnäkin miksi ihmeessä niiden pitäisi juuri sinulle pokkuroida ja oletko ollenkaan tutustunut kuinka vähän ne tienaa.

En juurikaan käytä tuollaisia palveluja, mutta aina tulee mukava mieli, kun ollaan sopivasti tylyjä.

Miksi menit ostamaan tai kyselemään.
Voi olla, että tienasivat enemmän, jos tekisivät duuninsa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ostelet pelkästään netistä tavaraa? Vai missasinko nyt jotain oleellista?

Siis minua ei kiinnosta vittuakaan, jos joku hymyilee tai ei hymyile. Menen markettiin ostamaan jotain ja haluan pois sieltä. Samaan aikaan sitä myyjää ei kiinnosta mitä minä haluan ja hän haluaa vain pois sieltä.

Molemmat haluavat tietyllä tavalla samaa enkä pidä sitä ollenkaan vääränä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Siis minua ei kiinnosta vittuakaan, jos joku hymyilee tai ei hymyile. Menen markettiin ostamaan jotain ja haluan pois sieltä. Samaan aikaan sitä myyjää ei kiinnosta mitä minä haluan ja hän haluaa vain pois sieltä.

Molemmat haluavat tietyllä tavalla samaa enkä pidä sitä ollenkaan vääränä.

Kaikki ei ole sinä. Onneksi. Olisi masentunut maailma muuten.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ja katukiveyksistä voi bongata taloissa asuneiden, keskitysleireille kyyditettyjen juutalaisten nimiä pienistä messinkilaatoista. Historia on todellakin joka paikassa läsnä.

Näitä kompastuskiviä voi toki bongata esimerkiksi Helsingistä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Näitä kompastuskiviä voi toki bongata esimerkiksi Helsingistä.
Juu, on niitä ympäriinsä, mutta en kyllä tiennyt, että Helsingissäkin. Toki henkilöitä vietiin epävirallisesti se vajaa kymmenen, joten ehkei satu silmiin niin helposti.
 
K

Kiekkokatsoja

Voi olla, että tienasivat enemmän, jos tekisivät duuninsa.
Jep. Ihan normaali toimintakin riittäisi.
Oli selkeä ero esim jos vaikka Tallinaan vertaan. Pärnuussa hoitui hommat vieläkin paremmin.

Latviassa todennäköisesti pienemmillä paikkakunnilla hommat hoituu paremmin kuin Riikassa.
Komeat on hiekkarannat Latviassa.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Puolaan ja Varsovaan on tarkoitus lähteä 5.8 viikoksi. Aikataulut aika tiukkoja jo valmiiksi, mutta varmaan jonkin verran tulee myös vanhassa kaupungissa liikuttua. Onko suosituksia ruoka ja juomapaikoiksi, joissa kannattaisi pistäytyä?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tuo mainittu kaupunki on Szczecin. Kävin siellä pelissä pari kautta sitten eikä varsinaisesti ole tarvetta mennä uudelleen.

Joen tai meren ranta on oikein mukava, mutta ei siellä mitään nähtävää ole.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Tuo mainittu kaupunki on Szczecin. Kävin siellä pelissä pari kautta sitten eikä varsinaisesti ole tarvetta mennä uudelleen.

Joen tai meren ranta on oikein mukava, mutta ei siellä mitään nähtävää ole.
Eikö näistä Puolan kaupungeista voisi puhua vanhoilla saksankielisillä nimillä, kuten Stettin, Danzig ja Krakow?
Kaikkihan me tiedämme, että ennemmin tai myöhemmin Saksa taas kerran valloittaa tämän ali-ihmisten kansoittaman maapläntin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Eikö näistä Puolan kaupungeista voisi puhua vanhoilla saksankielisillä nimillä, kuten Stettin, Danzig ja Krakow?

Lensin Mynssenistä Breslauhun. Luulin sen olevan vain natsinimi, mutta ei ole.

Onneksi muistivat sitten palauttaa kaupungin sille mille se kuuluu. Erittäin erikoista kuinka vielä operoivat tuolla nimellä. Kaipa vanhat riidat on jossain sovittu.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ystävällisintä palvelua olen saanut Japanissa, vaikka kieli- ja kulttuurimuuri oli melkoinen. Ylivoimaisesti itselle miellyttävin matkailumaa muutenkin.
Japani on kyllä parhaita mahdollisia paikkoja turistille! Yhtään kertaa ei tullut tunne, että matkailijaa aliarvostetaan. Palvelu oli aina hyvää tai loistavaa. Kieleltä ei aina osattu, mutta joka kerta kahden viikon aikana ravintolan tai kohteen työntekijät itse auttoivat tyhmää turistia pärjäämän.

Seuraava pitempi reissu suuntautunee täälläkin paljon puhuttuun Berliiniin. Siellä on pari kertaa tullut käytyä lyhyesti, mutta nyt olisi ajatus mennä useaksi viikoksi, jotta saa tsekattua ne "miljoonat" paikat, jotka ovat aina jäänet väliin.

Vaikeuksien jälkeenkin Airbnb näyttää toimivan, joten kämpän löytäminen pitemmäksi ajaksi lienee mahdollista....
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuli varattua parin yön reissu Berliiniin. Löytyykö vinkkejä, mitä kannattaa/ei kannata tehdä kohteessa? Tarkoituksena lähinnä kierrellä keskustan alueella ja nauttia terasseista ja nähtävyyksistä kävellen.

Nyt on ensikertalaisena 5 päivää Berliinissä takana. Kaupunki yllätti positiivisesti, mielenkiintoista näkemistä on yhtä paljon kuin Roomassa, Pariisissa, Lontoossa yms. ja julkinen liikenne toimii hienosti. Lento on lyhyt, halpa ja samoin hotellihinnat ovat maltilliset. Päiväohjelmat oli seuraavat itsellä (perhereissu), en tiedä osuttiinko oikean, mutta hauskaa oli.

1. Alexanderplatz ja ympäristö. DDR-museo, Tuomiokirkko.
2. Berliinin eläintarha
3. Botanical garden, Branderburg, Reichstag, Potsdamer, Topographie des terrors, Checkpoint charlie
4. Charlottenburgin linna, Olympiastadion
5. Treptower park, East side gallery, Gendarmenmarkt

Kahdelle päivälle ottaisin Alexanderplatzin ja Potsdamerplazin välisen alueen ja eläintarhan, jos se kiinnostaa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
2. Berliinin eläintarha.

Tässä kohtaa on hyvä muistaa, että Berliinissä on kaksi eläintarhaa. Kenties se vähemmän tunnettu on siellä idässä.

Mitä paikkoja on tullut vastaan jossa on nauttinut olostaan niin paljon, että on mennyt sinne/haluaisi mennä sinne uudestaan?

Kaikki paikat maailmassa, jos ei ihan pöndellä joudu olemaan ja on kaupungin palvelut saavutettavissa. Missä tahansa voisi olla, jos on vain toimeentuloa jostain.

Turistina pyrin välttämään menemästä samoihin paikkoihin uudelleen, vaikka olisi kuinka hyvä. Elinaika ja rahavarat on rajalliset, niin mielummin aina uutta kohti sitten.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mitä paikkoja on tullut vastaan jossa on nauttinut olostaan niin paljon, että on mennyt sinne/haluaisi mennä sinne uudestaan?
Lähiseuduilta Helsinki, Tukholma ja jos Berliini lasketaan lähiseuduksi, se myös. Nämä siis sellaisia, joissa käynyt turistina useasti, mutta ne vetävät puoleensa ja palaan yhä uudelleen tutuille mestoille sekä tutkimaan uusia kulmia. Vähän kauempaa Alpit ovat alueena sellainen, että tulen niillä vielä visiteeraamaan, vaikka ehkä pitäisi puhua pienemmistä kokonaisuuksista. Sitä kauempana kohteet ovat olleet yksittäisiä, eikä sellainen olo ole jäänyt, että olisi pakko päästä uudelleen.

Kaupungeista esim. kehutut Lontoo ja Kööpenhamina olivat kivoja, mutta vaikken enää tulisi menneeksi, ei se sen kummemmin harmittaisi. Samoin Islanti, jos tulee sauma, voisin mennä uudelleen, mutta ei erityisemmin veri vedä.
---

@Alex in lista on varsin kattava nähtävyyspainotteinen setti Berliinistä, joten siitä voi poimia halutessaan sopivat itselleen. Olisinkohan noista itse käynyt 3/4 katsomassa + yhden museon omien reissujeni aikana, kun ruoka ja hengailu yleensä täyttävät reissut. Ja sitten ne moninaiset ei niin ilmeiset nähtävyydet, kuten tämä klassikkoautojen talli, jonne pääsee ilmaiseksi katselemaan näyttäviä kaaroja. Tai vaikkapa Berlin Undergroundin kierrokset, tai olutopastus kaupungilla. Onhan noita. Perskeles, pitäisi taas mennä sinne, kun alkaa tulla vieroitusoireita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös