Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 406 519
  • 22 735

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jälkimmäisestä jyrkästi eri mieltä. Ei rebuista löydy ilmaista terveydenhuoltoa, yliopistokoulutusta, sosiaaliturvaa tms kannattavia edustajia.
Kokkareet ajaa yksityistämistä, lukukausimaksuja ja sosiaaliturvan leikkauksia. Niin?
...ja tässä alla aakkosjärjestyksessä kaikki Rebu-kongressiedustajat, jotka ovat suorasanaisesti tuominneet tRUmpin rasistiset öyhötykset:
Republicans give Trump a rare rebuke over racist comments - CNNPolitics
Ei täysin äänetöntä, mutta valtaosa rebuista äänettömästi hyväksyy.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kokkareet ajaa yksityistämistä, lukukausimaksuja ja sosiaaliturvan leikkauksia. Niin?.
Yksityistäminen ei ole synonyymi maksulliselle, lukukausimaksut taitavat olla vain ulkomaisille opiskelijoille eikä taida tällä hetkellä olla leikkauksiakaan listalla. Eroa poliittisella kartalla kilometrejä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Trump, jos omaa selkeän strategian, näyttää vievän oman kantansa äärimmille rajoille. Tarvittaisiin enää N-sana, niin sen jälkeen kaikki tabut rotukysymyksen suhteen olisivat kaadettu. Tällä hetkellä Yhdysvaltoja hallitsee rasisti, tämä ei enää ole kovin yllättävää, mutta olennaista on kysyä: mitä tapahtuu seuraavaksi?

Useinkaan rasismin vastustamisessa ei olennaista ole se, että joku vastustaa sitä tai että joku kannattaa sitä. Ongelmana on suuri enemmistö, joka ei saa suutaan auki. Tarvittaisiin aivan uudenlaista lähestymistapaa asiaan, tutkimusta, joka oikeasti porautuisi ihmisten todellisiin arvoihin. Jos lasketaan, että yksi neljäsosa vastustaa Trumpia pääasiassa siksi, että hän on republikaani (sellaisen irvikuva) ja neljäsosa kannattaa samasta syystä, niin ainakin pitää kysyä, miksi puolet kansasta on täysin hiljaa?

Missä ovat valtavat mielenosoitukset Trumpia vastaan? Miksi puolet kansasta tuntuu hyväksyvän vaikenemisellaan USA:n 50 vuotta vallassa olleen konsensuksen rasismia vastaan? Olisiko syy lopultakin se, että kyseessä ei ole kovin tärkeä asia. Ja jos näin ei ole, mitä tällaisesta lopulta seuraa? Trumpin kannanotto tarkoittaa selväkielisesti sitä, että USA:n julkinen tila kuuluu valkoisille, Amerikasta pitää jälleen tulla valkoisten hallitsema valtio.

Jokin on länsimaista kuollut, jokin sellainen, mitä varsin voimakkaasti vaikutti vielä 70-luvulla monien tajuntaan eli ajatus jonkinlaisen yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden tärkeydestä. Tuntuu siltä, että ihmisiä eivät saa kadulle enää sellaiset asiat, jotka aiemmin olivat tärkeitä: nykyään vain varsin vähämerkitykselliset asiat voivat herättää ihmisissä mielenosoittamisen halua: kuten bensan hinta, mikä taas on sidoksissa nykyiseen minäprojektiin (kts. selfie). Tärkeää on vain se, mitä minun elämässäni on tärkeää, ei se, mikä mahdollisesti olisi jopa länsimaisten arvojen kannalta tärkeää.

Joku voisi tarjota vaihtoehtoista selitystä: koska arvot ovat niin vakiintuneita, niiden puolesta ei reagoida. Suurin osa ihmisistä kenties luottaa siihen, ettei Trump lopultakaan saa aikaan paljoa vahinkoa. Tätä selitystä en osta, koska rodullisten erimielisyyksien puhkeaminen ei vaadi kovin suuria tekoja ja jos presidentti katsoo, että muuhun rotuun kuuluvilla kansalaisillakaan ei ole puheoikeutta maan asioihin, silloin tämä antaa mahdollisuuden myös äärimmäisyysainesten esiintymiselle.

Tai voidaanko vain todeta, että suurin osa meistä on rasisteja, maahan katsomatta? Trump on vain rehellinen. Trump sanoo sen, mitä me muut ajattelemme. Ei tarvitse tulla tänne sanomaan, miten me asiamme järjestämme. Vaikka itsekin voisin hyväksyä sen, ettei toisen maan kansalaisen tarvitse tulla neuvomaan meitä (venäläinen neuvomassa, miten Suomen pitäisi toimia esim. lastensuojelussa jne.), Trump vie tämän luonnollisen periaatteen rajan ylitse. Hän kun katsoo, että edes maan ei-valkoisella kansalaisella ole puheoikeutta maan asioissa.

Onko niin, että salaisesti suuri osa ihmisistä hyväksyy Trumpin väitteen? Suurin osa ei halua ilmaista kantaansa liberaalissa mediassa, koska siellä tuomio tulee heti. Mutta kenties suurin osa valkoisista vain teeskentelee ystävyyttä muiden rotujen kanssa. Ehkäpä Trump iskee ihmisten salaiseen toiveeseen: kumpa 50-luku tulisi takaisin. Selkeät arvot, jossa mustat ja muut tiesivät paikkansa. Ei käy laatuun, että orjien sukuun kuuluva arvostelee valkoista miestä!

Selitys lienee yhdistelmä monista seikoista, minäprojektista, välinpitämättömyydestä, puoluekentän kahtiajaosta, uskosta arvojen pysyvyyteen ja kaappirasismista. Ja kaiketi on niin, että Trumpin camphenkinen persoona myös estää hänen lausumiensa todesta ottamisen. Jos joku toinen, vakavasti otettava poliitikko sanoisi saman, ura olisi samantien ohi.

Elämme mielenkiintoisia ja vaarallisia aikoja, USA on tässä eräänlainen koelaboratorio arvojen mahdolliselle muutokselle.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
En jaksanut kaivaa latinoväestön äänestysintoa, Floridassa toki äänestivät Trumpia viimeksi, mutta on heitä paljon muuallakin.
Tällaiset Trumpin mielipiteilyt, suora hyökkäys mm. Ocasio-Cortezin amerikkalaisuutta kyseenalaistaen, saattaa mielestäni nostaa latinoryhmän äänestysintoa huomattavasti ja myös kääntää ennen hänelle äänensä antaneita toisaalle.
Mutta kai neropatin porukka tietää mistä naruista kannattaa enimmäkseen vedellä, kaikkia ei voi miellyttää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En jaksanut kaivaa latinoväestön äänestysintoa, Floridassa toki äänestivät Trumpia viimeksi, mutta on heitä paljon muuallakin.
Tällaiset Trumpin mielipiteilyt, suora hyökkäys mm. Ocasio-Cortezin amerikkalaisuutta kyseenalaistaen, saattaa mielestäni nostaa latinoryhmän äänestysintoa huomattavasti ja myös kääntää ennen hänelle äänensä antaneita toisaalle.
Mutta kai neropatin porukka tietää mistä naruista kannattaa enimmäkseen vedellä, kaikkia ei voi miellyttää.

Jos neropatilla tarkoitat Trumpia, kyllä se tietää. Vaikka itseäni surettaa ja vituttaa lukea Trumpin ko. sisältöisiä tviittejä, ne ovat tarkkaan laskelmoituja. Siellä on ammattilaiset taustalla kuten oli viime vaalikampanjassakin. Oletan laskelmien menevän siten, että ensin tehdään arvio politiikasta, jolla Trump menee todennäköisemmin läpi. Seuraavaksi toteutetaan tätä politiikkaa. Trump ei saa merkittävästi ei-valkoisten ääniä ja demokraatteja kannattava liberaalinen sivistyneistö ei myöskään ole tavoitettavissa. Joten mitä jää jäljelle? Konservatiiviset valkoiset ja erilaiset uskontoryhmät, jotka vastustavat aborttia yms.

Kullekin ryhmälle tulee jatkossa viestejä, jotka sisältävät miljardöörien omistaman Cambridge Analytican edellisvaaleissa muotoileman tyyppistä sisältöä. Cambridge Analalytica pyöritti mm. Facebookin ja mahdollisesti Julian Assangen tuella laajoja kampanjoita Trumpin puolesta ja Clintonia vastaan. Tilanne johti siihen, että CA joutui lopettamaan toimintansa. Samat toimet toteutetaan todennäköisesti uusien firmojen puitteissa. Nyt on arvioitu, että vaalikampanjassa on aika ottaa lämmittelymatsit ja teemana on demokraattiedustajien epäisänmaallisuus, joka ilmenee monin eri tavoin. Toki nuo naiset ovat kaikenlaista puhuneet, joista on syytä kovistella. Rasistiset tai sitä lähellä olevat iskut vyön alle ovat kuitenkin aivan tarkoituksellisia ja harkkittuja. Sellaista ei tule hyväksyä.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Tällaiset Trumpin mielipiteilyt, suora hyökkäys mm. Ocasio-Cortezin amerikkalaisuutta kyseenalaistaen, saattaa mielestäni nostaa latinoryhmän äänestysintoa huomattavasti ja myös kääntää ennen hänelle äänensä antaneita toisaalle.
Mutta kai neropatin porukka tietää mistä naruista kannattaa enimmäkseen vedellä, kaikkia ei voi miellyttää.
Tuskin tässä kauaa tarvitsee odotella, että republikaanien tiedotusosasto tulee kertomaan kuinka demokraatteja tällä kertaa on uunotettu ja että tämä selkkaus viimeistään varmisti punaisen vyöryn ensi vuodelle.

Herra presidentti itse ainakin tuuletteli, että demareiden vanhempi ja maltillisempi siipi (mm. Pelosi ja Warren) joutui nyt antamaan täyden tukensa näille neljälle naiselle, jotka ovat sekä nuoria että liberaaleja, eli amerikkalaisen poliittisen sanaston mukaan sosialisteja. Tämä tuki sysää puoluetta entistä enemmän vasemmalle ja siten kohti turmiota. Itsekään en keksi karumpaa kohtaloa kuin nuorten värillisten naisten nousua puolueen sisällä.

Mielestäni tämän kohun mittauhteet ovat outoja, sillä mitään uuttahan tässä ei taaskaan Trumpista paljastunut ja samanlaista, mutta ehkä nätimmin muotoiltua retoriikkaahan hän harrastaa ihan viikottain. EI tässä mikään tule ennen vaaleja muuttumaan. Se mikä minua laittaa mietityttämään on republikaanisen puolueen kohtalo. Kaikki ne senaattorit, joita Trump vuoden ajan nimitteli miten alatyylisesti tahansa ovat muiden mukana puolustelemassa presidentin sanomisia. Koko puolue-eliitti on kieli niin syvällä hänen perseessään, että miten ihmeessä he aikovat politiikkaansa jatkaa, jahka tästä kusipäästä vuoden tai viiden päästä päästään eroon? Se tulee näyttämään aivan helvetin typerältä jos tehdään uusi täyskäännös ja yritetään unohtaa tämä häpeällinen ajanjakso, mutta toisaalta eipä tuota samaakaan linjaa voi jatkaa kenenkään muun johdolla. Kellään muulla ei ole samankaltaista olematonta moraalia, tietämättömyyden tuomaa perusteetonta itsevarmuutta ja satumaisen onnekasta ajoitusta tehdä sama temppu. Kuka tahansa muu republikaani puhumassa Trumpin juttuja haisisi niin väljähtäneeltä populismilta, ettei siihen omatkaan enää voisi uskoa.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Oikeastaan taisin miettiä latinoväestön osuutta rekisteröityinä äänestäjinä ja heidän innokkuuttaan käydä myös vaaliuurnaan äänensä antamassa.
Toisaalta, koska USAn vaalitapa on hyvinkin suhteeton, niin eihän sillä ole mitään merkitystä eli latinoäänillä jo muutenkin Demujen osavaltioissa.
Vaa'ankieliosavaltioiden latinopopulaatio ja heidän äänestyskykynsä ja innokkuus minua lähinnä kiinnostaa, mutta luultavasti Trumpin porukka on tosiaan tuon laskenut Nerokkaan Johtajansa puolesta.
Ehkä tämä meni jo USAn pressavaalin ketjun tavaraksi, mutta minä vain ihmettelen kuinka rankkaa jöötiä pystyy presidentti suoltamaan, vaikka mitä ilmeisimmin haluaa myös toisen kauden vetää.

En ymmärrä, en osaa, en uskaltaisi pelata All In- vaihtoehtoa. Toisaalta isälläni ei ollut miljardeja enkä ole itsekään kauppamies, teevee-pelleilyn osaamisesta puhumattakaan. Mutta en ole lainkaan kateellinen, USAn pressan homma on pirun rasittava, varsinkin kun joutuu vaihtamaan henkilökuntaa jatkuvasti, ei löydä toimivia tiimikavereita, pelaavaa kokoonpanoa.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Tämän ketjun dynamiikka on mielenkiintoinen.

* Trump tekee järjettömältä vaikuttavia asioita ja suosio kasvaa *

"Emme ymmärrä ollenkaan mistä tämä johtuu!" (t: noin 8 nimimerkkiä)

* Selitän mistä tämä johtuu *

--> nahkis haukutaan alimpaan helvettiin & aivottomaksi Trump-faniksi.

* Trump tekee jälleen järjettömältä vaikuttavia asioita ja suosio kasvaa *

"Emme ymmärrä ollenkaan mistä tämä taas johtuu!" (t: noin 8 nimimerkkiä)

* Selitän mistä se johtuu *

--> nahkis haukutaan jälleen alimpaan helvettiin & aivottomaksi Trump-faniksi. Ehkä vielä bännit päälle väärien mielipiteiden takia.

...jne.

Eihän siinä mitään. Jatketaan näillä.

Viimeisin soppahan sai alkunsa siitä kun AOC (+3 radikaalidemokraattia aka. 'The Squad') syytti Trumpin lisäksi myös Nancy Pelosia rasistiksi.

Trump teki tämän jälkeen yhden kaikkien aikojen peliliikkeistään:

Hän kiiruhti puolustamaan arkkivihollistaan Pelosia ja lausui isosti: "Pelosi EI missään nimessä ole rasisti!"

Pelosi joutui täydelliseen umpikujaan.

1. Hän ei voinut yhtyä AOC:n mielipiteeseen siitä, että Trump on rasisti. Koska jos kerran AOC:n mielestä myös Pelosi on rasisti, niin leiman voi saada seuraavaksi vaikka Kamala Harris, Elisabeth Warren, Martin Luther King Jr. tai kuka tahansa. Koko haukkumasana oli kärsinyt täydellisen inflaation.

2. Mutta eihän hän voinut Trumpin kanssa samaakaan mieltä olla, koska Pelosi on jatkuvasti syyttänyt Trumppia rasistiksi itsekin. Ja Trumpin kanssa kaveraamisesta poliittinen uskottavuus vasta menisikin.

Tätä ennen Trump oli hiillostanut The Squadia täysin EI-rasistisella twiitillä:

" Why don’t they go back and help fix the totally broken and crime infested places from which they came. Then come back and show us how it is done"

Tästä tietysti CNN jätti tarkoituksella pois kohdan "THEN COME BACK". Sanoisin, että on melko huonoa rasismia sanoa "Jos ei meno maistu niin voitte lähteä tästä maasta.. JA SITTEN TULLA TAKAISIN!"

Trump toisin sanoen tiesi, että tällä twiitillä hän saa AOC:n johtamat radikaalidemokraatit hyppimään ja pomppimaan kuin vieteriukot ja vahingoittamaan ennen kaikkea omaa puoluettaan.

Nyt Demokraatit ovat ilmiriidoissa, Kaikki haukkuvat toisiaan rasisteiksi, Pelosi yrittää pistää "taistolaissiipeä" kuriin, oikeat poliittiset asiat ovat hautautuneet syvälle mölyn alle ja arvatkaapas kellä on tällä hetkellä ennätyksellinen 94 % kannatus omiensa keskuudessa?

BINGO!
 
Viimeksi muokattu:

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Nyt Demokraatit ovat ilmiriidoissa, Kaikki haukkuvat toisiaan rasisteiksi, Pelosi yrittää pistää "taistolaissiipeä" kuriin, oikeat poliittiset asiat ovat hautautuneet syvälle mölyn alle ja arvatkaapas kellä on tällä hetkellä ennätyksellinen 94 % kannatus omiensa keskuudessa?

BINGO!
En tiedä kenellä, mutta ei ainakaan Trumpilla. Trumpin kannatus omiensa keskuudessa on n. 90%, kun esim. George W. Bushin kannatus oli parhaimmillaan 99%.

Ei tuossa siis muuta ole väärin kuin että Trumpin kannatus omiensa keskuudessa ei ole 94%, ja jos olisi niin sekään ei olisi ennätyksellinen, ja toisin kuin Trump väittää Reaganinkin kannatus oli parhaimmillaan 94%.

Mutta on tuo 90 prosenttiakin aika paljon kun kyse on Trumpista. Sillä ollaan sentään toisen maailmansodan jälkeisten republikaanipresidenttien kannatusluvuissa sijalla 6/7, eli ei edes viimeisenä.
 
Viimeksi muokattu:

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tätä ennen Trump oli hiillostanut The Squadia täysin EI-rasistisella twiitillä:

" Why don’t they go back and help fix the totally broken and crime infested places from which they came. Then come back and show us how it is done"

Seuraava lainaus on erään USA:n liittovaltion viraston (U.S. Equal Employment Opportunity Commission) sivuilta. Kuten nimi kertoo, kyseisen viraston tehtävänä on valvoa rotuun perustuvaa syrjintää työpaikoilla. Boldaus on minun. #BeBest

Harassment Based on National Origin
Ethnic slurs and other verbal or physical conduct because of nationality are illegal if they are severe or pervasive and create an intimidating, hostile or offensive working environment, interfere with work performance, or negatively affect job opportunities. Examples of potentially unlawful conduct include insults, taunting, or ethnic epithets, such as making fun of a person's foreign accent or comments like, "Go back to where you came from, " whether made by supervisors or by co-workers.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Trump saattaa saada virkasyytteen. Joka tapauksessa Trumpin kommentit on tuomittu edustajainhuoneessa. Tuomitsevan lausuman puolesta äänestivät kaikki edustajainhuoneen 235 demokraattia sekä neljä republikaania ja yksi sitoutumaton edustaja. Tämäkin - valitettavasti - taitaa kuulua Trumpin pelitapaan. Virkarikossyyte jakaa demokraatteja ja esimerkiksi demokraattijohtaja Pelosi on suhtautunut jo aiemmin erilaisiin Trumpia koskeviin virkasyytemenettelyihin nihkeästi. Trumpin taustalla oleva analyysi on kaiketi se, että demokraattien rivit on revittävä virkarikossyytteen osalta ja kun ne revitään, "turhasta" itkevät ämmät peittävät kaiken muun vaalikampanjassa. Tähän suuntaan luodaan painetta myös sosiaalisessa mediassa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tätä ennen Trump oli hiillostanut The Squadia täysin EI-rasistisella twiitillä:

" Why don’t they go back and help fix the totally broken and crime infested places from which they came. Then come back and show us how it is done"

Tästä tietysti CNN jätti tarkoituksella pois kohdan "THEN COME BACK". Sanoisin, että on melko huonoa rasismia sanoa "Jos ei meno maistu niin voitte lähteä tästä maasta.. JA SITTEN TULLA TAKAISIN!"

Vähitellen kannattaisi opetella englannin alkeet. Tosin taitaa olla niin, että sinä trollaat ymmärtämällä niiden sisällön.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Nahkis alkaa selvästi turhautua kun sen trollaukseen harva enää reagoi. Mä olen täällä sua varten.. anna palaa vaan.

Tosin Trumpin: "Menkää takaisin sinne mistä tulitte ja tulkaa sitten takaisin mistä lähditte" oli varmaan joku aivonyrjähdys mutta niitä tulee kun puhutaan tunteella.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Eiköhän trumpetti tulla valitsemaan uudelleen. Biden taitaa olla tällä hetkellä ainut todellinen uhka, mutta hänkin on jo niin vanha, että enpä usko hänelläkään löytyvän loppusuoralla enää kunnon kiriä. Jos nyt siis sinne asti edes pääsee. Donald tietenkin käy ainoastaan pikkaisen lämmittelemässä tuota ennen.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Eiköhän trumpetti tulla valitsemaan uudelleen.

Totta kai valitaan. Onhan se tälläkin palstalla nähty, että Trumpia ei nähdä eikä kohdella tavanomaisena politikkona, vaan osana suurempaa showta / reality-TV:tä. Trump tarjoaa kansalle sirkusta ja se on sitä mitä ko kansa haluaa.

Trump on paras esimerkki siitä miksi tarvitaan monipuoluejärjestelmä toimivassa demokratiassa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mites tuo jenkkien vaalisysteemi muuten nyt tältä osin toimii, kun Trumpilla on mahdollisuus toiselle kaudelle. Pitääkö sen käydä samalla tavalla ensin republikaanien omat vaalit+vaaliväittelyt läpi ja voittaa ne? Vai onko istuvalla presidentillä mahdollisuus tulla jotenkin suoraan valituksi puolueen presidenttiehdokkaaksi?
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Vähitellen kannattaisi opetella englannin alkeet. Tosin taitaa olla niin, että sinä trollaat ymmärtämällä niiden sisällön.

Olen hyvin pahoillani siitä, että ymmärrän asioiden sisältöjä.

Trump tarjoaa kansalle sirkusta ja se on sitä mitä ko kansa haluaa.

Ketjun fiksuin kommentti 3 kuukauteen!

Trump on ymmärtänyt, että ihmisille ratkaisee vain ja ainoastaan 'THE SHOW'. Kaikki muu on epäolennaista.

Trump operoi 4D-ulottuvuudessa. On aivan ymmärrettävää että 4D-todellisuudessa operoivaa vihataan ja lujaa.

Jos kitkutat itse 3D-maailmassa, niin 4D-tyypillä kaikki näyttää onnistuvan, hän voi tehdä mitä haluaa, vaikka toiminnassa ei vaikuta olevan mitään järkeä. Etkä ymmärrä millään mistä se johtuu.

Toisin kuin ehkä me täällä Suomessa, niin Trumpin kannattajat ovat jo saaneet hyvän rokotuksen Fake News Median ja Demokraattien vakiotemppuja kohtaan.

Trumpin base ymmärtää, että rasismivouhotus ja muu identiteettipolitiikka on rakennettu vain ja ainoastaan peittelemään sitä tosiasiaa, että mitään oikeaa kritisoitavaa Trumpin toiminnassa ei ole. Ja miksi olisi? USA:ssa menee tällä hetkellä aivan mielettömän hyvin, vaikka tekisi minkälaisia mentaalikuperkeikkoja tahansa ja uskottelisi itselleen että ei mene.

Demokraattien pelikirja on kuin olut, jossa on valtavasti kuohua. Mutta kun kuohu laskeutuu, niin jäljelle jää vain: "Trump sucks!"

Ja "Trump sucks!" ei ikävä kyllä ole oikea poliittinen sanoma.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jenkkien pressanvaaleissa valtavan tärkeää näyttää olevan se, että miten tunnettu ihminen on ja minkälainen "aura" hänellä on. Jos osaat vangita ihmiset puolellesi, niin asiaosaamisesta tulee sillloin toisarvoista. Meillä Suomessa rajaton itseluottamus, valtava omaisuus ja pöyhkeä käytös on punaisia vaatteita, mutta jenkeissä se on juuri toisinpäin. Suomessa pitää näytellä mahdollisimman nöyrää, mutta tuolla sellaisella käytöksellä jäisi täydelliseksi statistiksi.

Enkä sano että kumpakaan on toista parempi tai huonompi, koska kulttuurit ovat vaan niin erilaisia. Suurvallan päämieheltä kansa varmasti odottaakin ennen kaikkea voimakkuutta ja uskallusta. Suomessa taas on kautta historian ollut syytä pitää vähän pienempää suuta ja suhtautua asioihin maltillisemmin.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
JMeillä Suomessa rajaton itseluottamus, valtava omaisuus ja pöyhkeä käytös on punaisia vaatteita, mutta jenkeissä se on juuri toisinpäin. Suomessa pitää näytellä mahdollisimman nöyrää, mutta tuolla sellaisella käytöksellä jäisi täydelliseksi statistiksi.


En edes ole varma, onko kyse tuosta. Trumpista tykätään samasta syystä kuin Veikko Vennamosta, Hjallis Harkimosta, Jari Tervosta tai Tony Halmeesta.

Hän sanoo asiat "niin kuin ne ovat".

Tai näin ihmiset ainakin kuvittelevat.

Tällaiset "töräyttelijät" ovat Suomessa vähän ristiriitaisessa asemassa.

Virallisen totuuden mukaan esimerkiksi Nalle Wahlroossia vihataan kuin syöpää, mutta silti "kaikki" salarakastavat tuota entistä taistolaista, joka päätti 80-luvulla lyödä rahoiksi.

Kai meistä nyt jokainen (edes salaa sisimmässämme) haluaisi tässä keskinkertaisuuksien maassa olla se jumbojetillä lähikauppaan täräyttävä Pentti Köyri, joka voi päättää vaikka ampua miljoona euroa käteisellä alas helikopteristaan tai ostaa Hesarin etusivun kerran puolessa vuodessa vain kertoakseen poliittisen mielipiteensä:

"Te ette vaan osaa".
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Trump on ymmärtänyt, että ihmisille ratkaisee vain ja ainoastaan 'THE SHOW'. Kaikki muu on epäolennaista.

No nyt saa herra olla pääosassa, tuottajana ja ohjaajana maailman kalleimassa reality-ohjelmassa.

Sinänsä positiivista tässä on se, että karisee se naiivi ajattelu, että lisääntyneen tiedon ja parantuneiden tietoyhteyksien myötä ihminen on jotenkin kuvitellut tulleensa fiksummaksi verrattuna aikaisempiin vuosiin ja entisiin sukupolviin, mutta tämä esimerkki osoittaa yhä mitä tyhmä olento ihminen edelleen on ja miten sen toimintaa yhä ohjaa perusprimitiivivaistot.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mites tuo jenkkien vaalisysteemi muuten nyt tältä osin toimii, kun Trumpilla on mahdollisuus toiselle kaudelle. Pitääkö sen käydä samalla tavalla ensin republikaanien omat vaalit+vaaliväittelyt läpi ja voittaa ne? Vai onko istuvalla presidentillä mahdollisuus tulla jotenkin suoraan valituksi puolueen presidenttiehdokkaaksi?
Ei varmaan tarvitse käydä mitään esivaalikampanjoita läpi. Nuohan ovat puolueen itse päätettävissä. Ja varmaan kukaan republikaani ei lähde edes haastamaan Trumpia. Esivaalit ovat ihan puolueiden keino valita suosituin ehdokas.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Ei varmaan tarvitse käydä mitään esivaalikampanjoita läpi. Nuohan ovat puolueen itse päätettävissä. Ja varmaan kukaan republikaani ei lähde edes haastamaan Trumpia. Esivaalit ovat ihan puolueiden keino valita suosituin ehdokas.

Kyllähän tuolla myös istuvan presidentin puolue pitää esivaalit, mutta ei tuonne yleensä ilmoittaudu vastaehdokkaiksi kuin jotain ääriehdokkaita tai jotain paikallisia henkilöitä, joten aika läpihuutojuttu tuo on istuvalle presidentille. Edellisen kerran istuva presidentti on saanut kunnolla haastetta demokraattien esivaaleissa 1980, kun Ted Kennedy haastoi Jimmy Carterin. Tällä hetkellä ei taida Trumpin haastajaksi virallisesti ilmoittautunut kuin entinen Massachesettsin kuvernööri Bill Weld.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
" Why don’t they go back and help fix the totally broken and crime infested places from which they came. Then come back and show us how it is done"

Tästä tietysti CNN jätti tarkoituksella pois kohdan "THEN COME BACK". Sanoisin, että on melko huonoa rasismia sanoa "Jos ei meno maistu niin voitte lähteä tästä maasta.. JA SITTEN TULLA TAKAISIN!"

Trump kirjoitti muita yhtä selkeitä kommentteja, mutta avataanpa sinulle, miksi kyseinen viesti on rasistinen luonteeltaan. Ensimmäiseksi toki se, että tuo takaisintulo on irrelevantti suhteessa viestin sisältöön ja ymmärretyksi tulemiseen. Kenenkään ei tarvitsisi edes lähteä.

Olennaisesti viestin sanallinen muoto on sinällään täysin absurdi: viesti kehoittaa syntyperäistä USA:n kansalaista lähtemään maasta ja tutustumaan maahan, johon hänellä ei ole mitään kontaktia eikä minkäänlaista vaikutusmahdollisuutta. Nämä tummaihoiset/ei-valkoiset naiset ovat siis eläneet yhtä lukuunottamatta koko elämänsä USAssa ja ovat saaneet kansalaisuuden syntypaikkansa perusteella. He ovat eläneet Yhdysvalloissa ja oppineet ymmärtämään sen maan poliittista kulttuuria ja myös kritisoimaan sitä.

Yhtä järkevää olisi kehoittaa Trumpia lähtemään maasta ja tutustumaan Saksan poliittiseen järjestelmään uudistuksien tekemiseksi Yhdysvaltoihin (voisi toki olla hyödyllistä, jos tuo puupää oppisi jotakin). Trumphan on siirtolaisen pojanpoika. Tämän Trump tietenkin unohtaa täysin innossaan oikean amerikkalaisuuden määrittelyyn. Valitettavasti oikea amerikkalaisuus on paljon laajempi asia kuin Trump ahtaassa tajunnassaan käsittää.

Vaikka viesti on ilmiasultaan absurdi, se ei ole vähimmässäkään määrin absurdi silloin kuin se ymmärretään Trumpin haluamalla tavalla. Kyse on tietyllä tavalla koodatusta viestistä, jonka kuitenkin kaikki amerikkalaiset ymmärtävät. Ja varmaan äärioikeistossa tämä viesti myös otetaan toiminnallisena ohjeena ja voimaannuttajana. Emmeköhän näe vielä KKK:nkin toiminnan voimistumista muista ekstremisteistä puhumattakaan.

Mitä siis viestin koodauksen purku sisältää? Jos olet a) ei-valkoinen ja b) vieläpä nainen, sinulla ei ole oikeutta kritisoida amerikkalaista politiikkaa eikä varsinkaan Trumpia. Jos kritisoit, sinun pitää lähteä maasta, koska et sovi Trumpin Amerikkaan, joka on valkoisille miehille tehty. Siihen eivät sovi lätinät tasa-arvosta, ihmisoikeuksista sun muusta skeidasta.Tässä on politiikan Archie Bunkerin statement.

Ymmärtänet, että rasismia on, jos henkilö erottelee rodun ja syntyperänsä perusteella ne, jotka ovat tosi amerikkalaisia ja ne, jotka eivät sitä ole. Näin Trump juuri tekee ja saa suosiota samoin ajattelevien keskuudessa.

On täysin merkityksetöntä, menestyykö Trump vai ei puheillaan: olivatko puheet vain taktisia vai aitoja tuntemuksia on myöskin merkityksetöntä. Tärkeintä on se, että viestit ovat kokonaisuudessaan osa rasistista agendaa. Trump todellakin laajentaa valkoisen miehen sananvapautta sanoa, mitä todella ajattelee monikulttuurisesta maailmasta.

Ehkä iljettävintä Trumpissa on se, että hän vieläpä väittää olevansa itse jokaiselta luultaan antirasisti. Hän toisinsanoen pyrkii riistämään vähemmistöiltä jopa oikeuden puolustaa itseään rasistiselta propagandalta ja pyrkii siirtämään vähemmistöt jatkuvaan toisena olemiseen.

Lisättäköön tähän, että toivon tälle p-selle oikein pitkää ikää: eläköön hän ainakin vuoteen 2042, jolloin valkoiset ovat taas Yhdysvalloissa vähemmistönä, Ehkä silloin joku toinen rasisti toivottaa valkoiset oppimaan lähtömaihinsa, esimerkiksi silloinen intiaanitaustainen presidentti voisi tämän samoin perustein tehdä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se mikä minua laittaa mietityttämään on republikaanisen puolueen kohtalo. Kaikki ne senaattorit, joita Trump vuoden ajan nimitteli miten alatyylisesti tahansa ovat muiden mukana puolustelemassa presidentin sanomisia. Koko puolue-eliitti on kieli niin syvällä hänen perseessään, että miten ihmeessä he aikovat politiikkaansa jatkaa, jahka tästä kusipäästä vuoden tai viiden päästä päästään eroon?
GOP on todella syvällä läskin taskussa. Sanomalla vastaan nyt poliittinen ura päättyy seuraavissa GOP:n esivaaleissa/ehdokasasettelussa. Joten turpa kiinni ja poliittinen tulevaisuus ei ole taputeltu lyttyyn saman tien. Kun tähän lisätään vahva jakautuneisuus, niin punikkien alueilla (pun. on rebujen väri) valitaan rebu riippumatta oikeastaan mistään muusta paitsi puoluekannasta. Ja kaupan päälle yli 90% puolueen kannattajista tukee kaikessa DT, joten white power -vetoinen agenda on rebuille vihdoin ja viimein julkituotu ja laajasti kannatettu asia. On todellakin aika tunnustaa tosiasiat: n 40% amerikkaliisista ei kannata läntisiä arvoja. Tämä mahdollistaa sen, että DT valitaan toiselle kaudelle, ei se tarvii ku 11% lisää...

USA on seuraavissa pressanvaaleissa arvojen valinnan edessä. Tällä hetkellä en usko läskin voittavan, mutta kätevä voittoisa sota kaiken muuttaa voi...

No nyt saa herra olla pääosassa, tuottajana ja ohjaajana maailman kalleimassa reality-ohjelmassa.
Myös maailman vaarallisimmassa, sillä on komennossa maailman suurimmat asevoimat + riittävästi ydinaseita.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös