Ässiä/Lukkoa vuonna 1979 seuranneita?

  • 2 998
  • 11

hakmia

Jäsen
Moikka!

Nyt voi vähän keskustelu lähteä sivuraiteille, mutta kiekkoa kuitenkin.

Meillä olisi hakusessa erään ystävän puolesta yksi saksalainen pelaaja, joka on vuonna 1979 käynyt Jung Blut (?) -joukkueensa kanssa pelaamassa sekä Raumalla Lukkoa että Porissa Ässiä vastaan.

Ei mitään hajua, mitä pelejä ovat olleet, vain ajankohta (helmikuu 1979) ja pelipaikkakunnat sekä tuo joukkueen oletettu nimi.

Löytyisikö foorumilta tietäjiä, mistä kannattaisi vierasjoukkueiden kokoonpanoja mahdollisesti kysellä? Kävitkö itse matsissa ja omistat peliohjelman/pöytäkirjan noista peleistä? Pelasitko itse ja sait saksalaisia ystäviä? Tämän saksalaisjoukkueen rosteri siis on hakusessa.

Kiitos jo etukäteen, josko mysteeriä saisimme täällä avattua - konstit on monet.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika paha. Ei ole kyllä itselläni mitään hajua tuosta ottelusta. Helmikuussa 1979 on pelattu SM-liigaa tasaisesti joka torstai-sunnuntai, paitsi sekä Ässille että Lukolle osuu viikon tauko välille 4.2.-11.2. ja tuossa välissä muita matseja on pelattu, niin melkein sijoittaisin nuo ottelut johonkin tuohon ti 6.2.-to 8.2. välille. Oikein muualle ne ei sovi. Lisäksi on tiedossa, ettei tuon niminen vastustaja ole ollut ainakaan Saksan pääsarjasta.

Tietäiskö joku asiasta enemmän?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Googletin äkkiseltään, niin Jung Blut viittaa enemmänkin esim. nimeen Jungbluth. Olisiko se sukunimi?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä mä tuolloin jo vähintään yhtä kova Lukon kannattaja olin kuin nykyään mutta noin 12-vuotias natiainen kumminkin. Ei minkäänlaista tietoa moisesta pelistä, mutta oletan kyseessä olleen junnupelin.

Raumalla on ainakin pelattu vuodenvaihteen aikoihin kansainvälistä junnuturnausta jossa on ollut joukkueita Kanadasta asti. Ettei tuon saksalaisjoukkueen vierailu ole sitten tuollaiseen uudenvuodenturnaukseen liittynuyt? Kyseisen turnauksen nimi ei nyt tietenkään tule mieleen mutta ei siitä montaa vuotta ole kun sitä vielä pelattiinkin.
 

hakmia

Jäsen
Moi!

Vau, kuinka paljon vastauksia ja pohdintaa! Kiitos.

Junnujoukkueesta ei ole kyse, pikemminkin vanhemmasta väestä (ikä n. 37 vuotta.) Olisko kyseessä sitten jotkut ko. joukkueiden seniori/harrastejengit tms... On kyllä hankalaa elää 70-luvun muistikuvien varassa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ainakin Lukolla oli tuohon aikaan vireää veteraanikiekkotoimintaa. Rauman Kongot eli yli 35-vuotiaat voittivat kaksi ensimmäistä SM-sarjamestaruuttakin, kun siitä ruvettiin 70-luvun puolivälin jälkeen pelaamaan.

Muutaman vanhan Jääkiekkokirjan vilkaisin läpi eikä niissä ole mitään mainintaa saksalaisen veteraanijoukkueen vierailusta Suomessa.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Jung on muistaakseni nuori suomeksi, eli nimenä viittaa nuorisokiekkoon. Pitää vaan alkaa käymään läpi vuoden 1979 Länsi-Suomen digiversioita, jos ei muuten löydy. Kyllä tuohon aikaan peleissä käytiin pummilla pääasiassa. Ei vaan itsekään kyllä pääse idean päästä kiinni
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Mielenkiintoinen kysymys kieltämättä!

Joukkue saksalaisittain (Vai olisiko peräti jopa luxemburgilainen kun tuon nimen tai tuota nimeä erittäin lähellä ollut joukkue pelasi jossakin vaiheessa niin silloisen Länsi-Saksan, Belgian kuin Hollanninkin alasarjoja?) vaikutti itseni osalta alustavasti olleen tosiaan joko nuorisojoukkue tai ikämiesjoukkue.

Harmittavasti tietojen vähäisyyden perusteella on paha sanoa mitään varmaa.

Toinen vahva arvaukseni saattaisi olla eräs Baijerin Liigan joukkue.

Ja saksalaista jääkiekkoa tuntemattomille etenkin alatasoilta totean, että vanhempaan aikaan Baijerin Liiga tai Bayernliga oli siis hieman vuodesta riippuen se Regionalligaa tai ajoittain nykyaikaan tultaessa on myös tunnettu nimeltään Viertes/Vierte Bundesligaa tai Drittes/Dritten/Dritte Bundesligaa pykälän tai enintään kaksi pykälää alempi sarjataso.

Joskus hyvin harvoin Baijerin Liiga vuodesta hieman riippuen on tunnettu ihan äärimmillään myös Neue Zweite Bundesligana tai Neu Drittes/Dritten/Dritte Bundesligana ainakin silloin kun se on ollut määrittelyissä Regionalligaa korkeammalla kun toisinaan se on ollut matalampi.

Tosin nykyään ja jo muutaman viime vuoden ajanhan Saksan jääkiekon sarjatasothan ovat menneet seuraavasti jolloin nykypäivän Saksan jääkiekossa ei enää ole Bundesliigaa, se on vain joidenkin sarjojen lempinimi tai sitten ne ovat jo erittäin alhaisten, alle Bezirksligan tason sarjojen kutsumanimiä.

Sarjajärjestelmähän nykyisin Saksassa menee näin:

DEL

DEL2

Oberliiga

Bayernliga (Myös toisinaan tunnettu nimellä BEL eli Bayerische Eishockey Liga.)

Regionalliga

Landesliiga

Bezirksliga

Tämä siis seitsemän tärkeimmän sarjan osalta.

PS. Otsikko tietenkin painottaa niitä varmaan lähtökohtaisesti vastaamaan jotka seurasivat tämän kysymyksen joukkuetta mahdollisesti vuonna 1979 ja itselläni ei valitettavasti vuodet riitä sinne asti, mutta muuta tietoapua voin kyllä tarjota ja antaa tarpeen mukaan.

Ja onhan itselläni vanhempia sukulaisia ja serkkuja jotka tuolloin elivät ja ihan seurasivatkin noita pelejä Porissa ja Raumalla joten he saattaisivat tietää jotain asiasta.

Tai sitten pitää vielä ehkä kaivella Saksan, Belgian, Hollannin ja Luxemburgin lehdistä jotain tietoa koska vaikka Suomessa tuo vierailu olisikin nk. Villaisella Painettu niin noiden maiden lehdissä kyllä hyvin harvoin painettiin villaisella heidän joukkueidensa vierailuja nk. Jääkiekon Parempiin Maihin ehkä tietysti myös nurinkurisesti Saksaa huomioimatta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös