Kriketti

  • 10 931
  • 84

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Intialaisihan - tai lähinnä kannattajia - jäi kaivelemaan välierissä heidän mielestään ylimäärinen ulkokaaren kuudes ulkokenttäpelaaja ratkaisuhetkillä viiden sallitun sijaan NZD:ta vastaan. Tuossa tilanteessa oli yksi ottelun ratkaisuista. Tiedä tuota mikä meni oiken, mutta lopulta Intialaiset olivat pääsääntöisesti Black Capsien (NZD) kannattajia finaalissa joko siirtomaapoliitikasta johtuen tai välierän voittajan kunnioituksesta.

Tuo finaalin hämäräperäinen kuuden juoksun antaminen ottelun lopussa taitaa mennä suoraan tuomarin näköharhan piikkiin joihin ei taida kriketissä olevan VAR-tarkastuksia? Kansainvälinen Media aika yksimielisesti tuomitsee kyseisen asian tuomarivirheeksi läpi Intian, NZD, Ausralia ja jopa Englannissa. Joukkueet mittelöivät 7-viikkoa ja vetävät finaalin tasan, sen jälkeisen paikallisen Superin tasan ja mestaruus heitetään sitten ilmaan kellä eniten näitä kuutosia taululla (?). Samaan aikaan kisoissa rummutettiin varapäiviä sateelle ym. niin tällaisen finaalin jälkeen ei välttämättä olisi paha käyttää sateen varapäivää jatko-otteluun kun itse finaalissa ei ratkaisua normitavalla saatu aikaan. Ylpeänä molemmat voivat kävellä eteenpäin, tosin ei historiaankaan voi jäädä pitkän turnauksen jälkeen "jaettua kultamitalia" vaan voittaja on löydettävä. Tosin ei "kärkilyönneillä" vaan oikeilla juoksuilla.

Sitten finaali-tarinaan liitty vielä tuo Ben Stokes, Uuden Seelannin lahja Englannille tai oikeasti to Englanti/Wales.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tuo finaalin hämäräperäinen kuuden juoksun antaminen ottelun lopussa taitaa mennä suoraan tuomarin näköharhan piikkiin joihin ei taida kriketissä olevan VAR-tarkastuksia?

Kyllä sitä voi kaikenlaista tarkistaa, mutta tässä ei ollut mitään tarkistettavaa.

Black Caps ei ole sanonut mitään, kun taas Englannin leiristä kommentoitiin kuinka näitä ei sääntökirjan mukaan vihelletä ja jos ruvettaisiin, niin saataisiin muutella viimeisen 150 vuoden tuloksia aika rankalla kädellä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Huomenna se nyt sitten jatkuu tai siis totta puhuen alkaa. Irlanti saapuu Lord'sille Test Matchiin ensimmäistä kertaa koskaan. Testit ovat siis näitä viiden päivän mittelöitä.

Maailmassa on vain kourallinen maita mitkä näitä virallisesti saa pelata ja Irlanti tappeli vuosikausia saadakseen lisenssin. Vaikkapa Suomen ei kannattaisi edes laittaa hakemusta.

Urheilullisesti tällä isät vastaan pojat ottelulla ei juurikaan ole merkitystä, mutta historiallisesti tämä on aivan valtavan suuri tapahtuma. Ja joskushan ammattilaisurheilussa se selvä suosikki ei jostain syystä edes voitakaan.

Tästä on jokainen takapihalla palloa heitellyt irlantilainen haaveillut. Toiset ovat pelanneet satoja vuosia ja toisia ei hyväksytty mukaan. 2007 World Cupin ensimmäisessä ottelussa Irlanti kaatoi Pakistanin. Sen ei pitänyt olla mitenkään mahdollista.

Kuten sanottu tämä on aivan eri laji kuin yhden päivän ottelut. Toivottavasti tapahtuisi jotain sellaista millä voisi näyttää sille muulle maailmalle miksi pelataan.

Englannin kertoimet pyörivät siinä 1.10 tuntumassa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Sen verran korjausta, että tämä vedetäänkin neljän päivän otteluna.

Syynä on se mitä ei saa ääneen sanoa, kun ei sitä viidettä päivää kuitenkaan edes tarvittaisi.

Niin tiukkaa vääntöä ei ole luvassa ja eipähän sitä muutenkaan läheskään aina tarvita.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Nyt ei ole taas todellista. Tekeeköhän englantilaiset tämän tahallaan niin saadaan ylläpidettyä brittihuumoria.

England 85 all out before lunch.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Sangen absurdi testi menossa muuten - onneksi olen myös hibernofiili enkä pelkästään anglofiili...
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kummallisuus vain jatkuu. Nightwatchman on se mikä tulee kentälle päivän päätteeksi hoitamaan siivoustöitä palon jälkeen, jos sellainen tulee aivan lopussa ja se oikea lyöjä saa keskittyä rauhassa seuraavaan päivään.

Se on siis se kaveri mikä on syöttäjä eikä häneltä odoteta juurikaan juoksuja mailan kanssa. Nythän tässä kävi vain niin, että Leach on jo lähellä viittäkymppiä eli puolisatasta.

Innokkaimmat ehdottavat Jack Leachia jo uudeksi pääministeriksi.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kyllä urheilijan elämä voi olla raskasta. Leach ei tule koskaan enää saamaan samaa mahdollisuutta sataseen, 92:een jäi.

"Jack Leach joins Sachin Tendulkar, Ricky Ponting and Brian Lara in never having scored a Lord's century"

Onhan tuo legendaarinen porukka sinänsä olla mukana, mutta niin lähellä oli.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Samaan aikaan toisaalla alkoi juuri Lasith Malingan uran viimeinen ottelu. Sri Lanka v Bangladesh.

Tästä voi tulla historiallinen päivä, jos Irlanti vielä oman hommansa hoitaa. Täysin mahdollista se on.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Historiaahan tässä sitten tehtiin vaan hieman eri tavalla miltä aluksi näytti. Irlanti onnistui hankkiutumaan 38 all out mikä on Lord'sin historian alhaisin tulos.

Paikkahan on avattu vuonna 1814 eli muutamat pelit on ehditty vääntää. Harmillista kuinka tämä meni näin, mutta oli siinä hetkensä ja Irlanti on oikein hyvä lisä pakkaan.

Jostain se on aloitettava ja jatkossa nähtäneen kovempia vääntöjä. Kriketissä ei koskaan suoraan piilouduta olosuhteiden taakse, mutta nyt oli silti taas aivan täydellisen otollinen keli nopeille syöttäjille. Koita siinä sitten, kun muutenkin stressaa mahdollinen voitto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös