Pink Floyd

  • 35 700
  • 164

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
@olkikuukkeli Olen itse myös enemmän melodia ihmisiä toki kuuntelen myös epämelodista musiikkia jossa sitten taas rytmi määrää tahdin.

Pink Floyd ei ole minulle henkilökohtaisesti mitenkään tärkeä yhtye. DSotM on kuuneltu useita kertoja läpi ja pidän siitä. Muita levyjä on kulutettu vähemmän.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Melkein Gilmourin kitaransoittoakin hämmästyttävämpi asia on hänen lauluäänensä. Kuunnelkaapa Comfortably numb levyltä ja heti sen jälkeen jokin tuore liveversio. Vuodet eikä vuosikymmenetkään eivät näytä muuttavan hänen ääntään. Miten se on mahdollista?
Ei ole ihan ainutkertaista. Peter Gabrielin raspikurkku on edelleen samassa vireessä kuin 70-luvun alussa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Roger Waters on pitkästä aikaa lähtenyt kiertueelle. Tällä kertaa rundi tottelee nimeä "The Best Of Pink Floyd". Ja settilista tiputtaa kyllä leuan lattiaan

Speak To Me
Breathe
Set The Controls To The Heart Of The Sun
One Of These Days
Time
Breathe (Reprise)
The Great Gig In The Sky
Money
Us And Them
Fearless
Shine On You Crazy Diamond
Welcome To The Machine
Have A Cigar
Wish You Were Here
(tauko)
Pigs On The Wing 1
Pigs On The Wing 2
Dogs
Pigs (Three Different Ones)
The Happiest Days Of Our Lives
Another Brick In The Wall part 2
Mother
Run Like Hell
Brain Damage
Eclipse

Encore:
Comfortably Numb

Jo pelkästään Animalsin mukanaolo lähes kokonaisuudessaan saa toivomaan, että kiertue rantautuisi Eurooppaan ja Suomeen.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Roger Waters on pitkästä aikaa lähtenyt kiertueelle. Tällä kertaa rundi tottelee nimeä "The Best Of Pink Floyd". Ja settilista tiputtaa kyllä leuan lattiaan
Näköjään youtubesta löytyy jotain Meksikon keikkoja. On kyllä hommat isollaan lavashown osalta. Esim. dogsin kohdalla koko lava muuttuu tehtaaksi, jonka piipuista nousee savua.
 

Ankkakaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Täällä yksi uusi Pink Floydin fani ilmoittautuu.

Brit Floyd esiintyy Hartwall Areenalla tänään. Onko itseni lisäksi muita palstalaisia menossa?

Isäukon kanssa keikalle tulee lähdettyä ja lsen vuoksi olen alkanut kuuntelemaan Pink Floydia kunnolla vasta viime päivinä. Ennestään tuttuja kappaleita olivat lähinnä radiohitit Another Brick in the Wall, High Hopes ja Comfortably Numb. Täytyy ihmetellä, miten on tällainen timantti tullut ohitettua, mutta johtunee varmaan siitä, että olen 90-luvun lapsi. Jonnet ei muista jne. Dark Side of the Moon ja sen jälkeinen tuotanto on kahlottu läpi ja samalla on tullut luettua vähän bändin historiaa. On kyllä surullinen tuo Syd Barretin tarina ja aluksi yliarvostettua pitämäni Shine on you Crazy Diamond sai täysin uuden merkityksen luettuani tarinan. Huikea biisi, samoin kuin Wish you Were Here. Yritin vähän kuunnella alkupään Barretin aikaista settiä, mutta kyllä se vaatisi LSD:tä vereen, että siitä pystyisin nauttimaan.

Albumeista oma suosikkini on ehdottomasti Dark Side of the Moon, mutta ajanpuutteen vuoksi en ole tosiaan kunnolla kerennyt muihin tutustumaan. Ensivaikutelmien perusteella The Division Bell on näistä DSotM:n jälkeisistä levyistä heikoin. Ei sekään huono ole, mutta siitä puuttuu ihan selkeästi joitain, mikä teki esim. DSotM:sta niin loistavan. A Momentary Lapse of Reason taas oli mielestäni hyvä ja siitä löytyy todellinen helmi On the Turning Away, joka on tällä hetkellä ehdottomasti Pink Floydin top-3 kamaa omasta mielestäni. Animals oli myös hyvä, joskin biisit vähän pitkiä, jolloin niitä ei voi ihan milloin vaan pistää soimaan.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Isäukon kanssa keikalle tulee lähdettyä ja lsen vuoksi olen alkanut kuuntelemaan Pink Floydia kunnolla vasta viime päivinä. Ennestään tuttuja kappaleita olivat lähinnä radiohitit Another Brick in the Wall, High Hopes ja Comfortably Numb. Täytyy ihmetellä, miten on tällainen timantti tullut ohitettua, mutta johtunee varmaan siitä, että olen 90-luvun lapsi. Jonnet ei muista jne.
Minullekin Pink Floyd oli rockin jättiläisistä jossain vaiheessa bändi jonka suuruutta on voinut ymmärtää. Laahaavat temmot ja mitätön energia, Vähitellen tuli sitten havaittua levyjen sisältö, sekä se että monet suosikkiyhtyeeni kuten Kingston Wall ja von Hertzen Brothers ovat velkaa Floydille. Ehkä myös oman vanhenemisen tuottama hidastuminen saa kuuntelemaan myös rauhallisempaa musiikkia.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
V*ttu! Miks ei näitä mainosteta ja markkinoida kunnolla, tosissaan? Tyytyykö nää niihin mitä saavat pääkaupunkiseudulta paikalle eikä meille Lappeen Rantaan oo tullu mainoksen mainosta keikasta? Oisin ehdottomasti lähteny, nyt kun just menossa 5 pekkaspäivän viikko. Pitäkää tunkkinne, saatana!

Brit Floyd - "Run Like Hell" - Space & Time - Live in Amsterdam - YouTube

Ihan saatanan kovaa settiähän nää tietty vielä vetää. Voi helvetin helvetti. Antakaa bannia.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tuon olisin halunnut nähdä. Oli pieni mahdollisuus päästä jopa ilmaiseksi paikalle, mutta huutoäänestyksessä asiakkaan ääni ratkaisi ja mentiin katsomaan kaljaturnausta. Taisin olla ainoa, joka äänesti BF:ia.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Toinen selittävä tekijä on levyn teema. Se käsittelee erittäin taitavalla tavalla tavallisen ihmisen maailmasuhdetta suurten mullistusten aikana. Kylmä sota ja kuumaksi sodaksi eskaloitunut Vietnamin tilanne, sosialismin ja kapitalismin sekä sekularismin ja uskonnollisuuden välinen kamppailu, valtavat työelämän rakennemuutokset, ennennäkemättömän laaja kuilu sukupolvien välillä, jne. laittoivat varmaan ison osan ihmisistä aika ymmälle. DSotM on erään sukupolven mentaliteetin taiteellisesti erittäin koskeatasoinen tiivistelmä. Siksi se on niin menestynyt. Minun mielestäni se on yhä ajankohtainen mestariteos.
Taitaa olla niin että mulle on ruvennut nyt tämä aukeamaan... meni tosissaan vuosikausia niin kuten tuolla olinkin sanonut että en koskaan ollut tajunnut tämän levyn suosiota. Mutta tosissaan vaikka en elänyt tuohon aikaan niin tuleehan tässä tunne että on ajan henki kaapattu mahtavasti tähän levyyn. Se ikään kuin kertoo tarinaa koko sen aikaisesta ihmiskunnasta. Ja jostain syystä itselle tulee ennen kaikkea avaruusjutut mieleen ja sen aikainen kilpajuoksu kuuhun. Viittaahan levyn nimikin tietysti siihen... plus sitten kaikki kylmät sodat ja sen tuomat jakolinjat.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Roger Waters ja kumppanit nähty tänään Hartwallilla. Omalta osaltani kaikki odotukset täyttyivät. Pink Floydia on tullut kuunneltua jo reilut parikymmentä vuotta, ja kun sitä kokonaista bändiä on mahdotonta enää koskaan nähdä niin tämä taitaa olla ainakin tällä hetkellä lähimpänä sitä. Tiedossa olikin jo että setti on enimmäkseen Floydia, ja niinhän siellä ihan noin kuin huomaamatta Dark Side of the Moonkin kuultiin käytännössä kokonaisuudessaan. Väliin oli toki mahdutettu puolenkymmentä biisiä Watersin viimeiseltä (varsin mainiolta) soololevyltä, mutta kyllähän Roger tietää mitä yleisö haluaa kuulla, ja sitähän se todellakin sai kun ne maineikkaammat biisit muutamaa mammuttia lukuunottamatta kuultiin.

Shownakin keikka oli hienoa nähtävää, vaikka Pigsin ja Moneyn aikana politikointi olisi ehkä voinut olla vähän maltillisempaa, mutta tulipa varmasti hitaimmillekin sanoma selväksi. Watersin olemuksessa ikä jo tietenkin näkyy, mutta energiaa riitti ja ääni on edelleen kantanut hienosti sieltä 70-luvulta saakka. Muutenkin koko runsaslukuinen bändi hoiti hommansa niin hyvin kuin se nyt muilta kuin aidoilta Pink Floydin jäseniltä on mahdollista.

Sanoinkuvaamattoman upea ilta. Ehkä lähempänä täydellisyyttä oltaisiin oltu vain silloin, jos Comfortably Numbin kitarasoolon alkaessa lavalle olisi astellut itse Dave. (Ja vielä täydellisempää olisi ollut jos viimeisenä biisinä olisivat soittaneet Careful With That Axe, Eugenen mutta silloin lavalle olisi tarvittu myös Rick Wright ja se on valitettavasti peruuttamattomasti mahdotonta).

Kiitos.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
On se Waters vaan kova sälli. Paras keikka vuosiin missä tuli oltua. Vieläkin hymyilyttää ihan vaan sohvalla makoillessa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Oli kyllä tubemainen 5/5. Jännästi Animalsin biisit potkivat eniten, eikä huikea visuaalinen setti varsinkaan hälventänyt. Puhkisoitettu Another brick on the wallkin toimi shown takia paremmin. Aika kuluu ja sanoma vain vahvistuu. Tekee mieli ostaa soololevykin, vaikka Amused to deathia lukuunottamatta floyd-jäsenten soolot eivät ole kestäneet isommin.

Hyvä, vahva suvakkisanoma myös. Olin ihan messissä.

Bändissä kaipasin yllättäen eniten Nick Masonia. Se vaan ei kuulosta samalta. Ei häirinnyt silti. Hyvä settilista. Sheepin olisin halunnut kuulla Animals-biisien mukana, se kitarasoolo on jäätävä.
 

M10

Jäsen
Loistava keikka, ylitti odotukset. Visuaalisesti upea ja olihan se Eclipsen aikana tullut pyramidi/prisma ihan mielettömän hieno.

Animalsin biisit toimivat itsellekin ehkä parhaiten. Toki Gilmourin kanssa tuo olisi ollut vielä kovempi setti, mutta se nyt vaan ei ole mahdollista. Jonathan Wilson suoritui todella upeasti paikkaustehtävistä.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Samoilla linjoilla kuin edelliset, eli olihan tuo nyt huikea show. Myös itsellä Animalsin kappaleet iski parhaiten, varmaan yhtenä syynä se että kyseistä kiekkoa on viime aikoina tullut pyöriteltyä eniten Floydin katalogista. Toinen huippuhetki oli ennen encoreja esitetty DSOTM:n loppu prismoineen. Olin myös positiivisesti yllättynyt miten hyviltä soolokappaleet kuulostivat. Täytyy olla rehellinen ja todeta, että ei ole paljon Watersin soolotuotantoa tullut kuunneltua.

Ensimmäisen puolikkaan jälkeen olin vähän yllättynyt miten pienessä osassa paatos ja politikointi oli, mutta toisella puoliajalla niitä saatiinkin sitten koko rahan edestä. Ei tuo nyt itseäni haitannut, kun musiikki kuitenkin oli se pääasia. Ja toimiihan ne teemat hieman päivitettyinä tänäkin päivänä, kuten myös Trump karikatyyrit.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jaahas ja oksat pois. Virittäkääpä YouTubesta Pink Floydin live-bootleg Oakland Alamedasta vuodelta 1977. Vihreä-musta-valkoinen kuva paremman laadun pätkässä, koko keikka.

Koko Animals (järjestys eri), koko WYWH ja pari muuta. Aggressiivisen intensiivistä soittoa. Mieletön live, lähtee Sheepillä. Ette pety.

We're not worthy!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Oli kyllä aivan mahtava keikka, kannatti lentopelkoisenkin lähteä kesken työviikon kuuntelemaan ehdottomasti. Kyllä tuo Watersin taustabändi ja kunnianhimoiset lavastukset tekivät tästä ihan top 5-keikkakokemuksen omassa musahistoriassani. Oikeastaan vain David Gilmourin Belgian keikan (2016) voin sanoa olleen tunnemyrskyltään vielä kovempi keikka - Gilmourin kitara ja laulu ovat kuitenkin itselleni olennainen osa Pink Floyd-kokemusta.

Samoilla linjoilla kuin edelliset, eli olihan tuo nyt huikea show. Myös itsellä Animalsin kappaleet iski parhaiten, varmaan yhtenä syynä se että kyseistä kiekkoa on viime aikoina tullut pyöriteltyä eniten Floydin katalogista. Toinen huippuhetki oli ennen encoreja esitetty DSOTM:n loppu prismoineen. Olin myös positiivisesti yllättynyt miten hyviltä soolokappaleet kuulostivat. Täytyy olla rehellinen ja todeta, että ei ole paljon Watersin soolotuotantoa tullut kuunneltua.

Minusta sekä Waters että Gilmour ovat molemmat kunnostautuneet hyvin viimeisillä soololevyillään. Waters tuntuu lauluntekijänä ja säveltäjänä jopa kehittyneen vuosikymmenten takaisesta. Teemastokin on vaihtunut henkilökohtaisesta ahdistuksesta maailmantuskaan, joka osittain toimii, osittain ei. Itse pidän hieman hillitymmästä ilmaisusta kuin noin suoran päivänpoliittisesta, mutta kelpo levy on kuitenkin kyseessä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
(1)
  • Tykkää
Reactions: Zeic

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell

Jätkät jaksaa kiistellä. Animals remix julkaistaan siis ilman täysiä krediittejä, julkaisu viivästynyt kun Waters ja Gilmour nahistelevat asiasta. Waters toteaa, että Gilmour on blokannut häneltä oikeuden postata Pink Floydin facebookiin, joten viestii omia reittiään johon linkki yllä; syyttää Gilmouria liian krediitin ottamisesta ja tulee elämäkerrassaan kertomaan lisää.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Onko porukkaa muuten menossa tuonne Nick Mason & Saucerful of Secrets-keikalle 19.5.? Itse menen ja toivon Barret-klassikkojen lisäksi kuulevani kiertueen nimikkokappaleen Echoesin. Sitä eivät Waters tai Gilmour enää kumpikaan soita (liekö Waters ylipäätään koskaan soittanut?) ja olisi todella hienoa kokea se livenä.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös