Carolina Hurricanes 2018–2019

  • 136 065
  • 341

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tykänny Ahon menosta aina, noussut aivan uusille tasoille tällä kaudella. Eikä Teuvokaan ole enää vain matkustaja, vaan hänestäkin on kehittynyt hieno, monipuolinen kiekkotaituri. Energistä ja freesiä menoa koko jengiltä. Saatu secondaryakin ja tulivoimainen pakisto.

Kaikkea hyvää toivoen - mutta pahaa peläten. On tuo Massosch-- Massachx-- Bostonin seudun karhulauma vaan iso ja vittumainen mörkö.

Vitun Marchand.

Mrazek ja Ferland iskussa olis kova juttu.
 

Antero Boston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes, Huuhkajat:D
Oulussa on vuosia jo odoteltu, kuka tuo "ison pojan" näytille. Ahon Seppoon se pitää vissiin tässäkin luottaa. Ja onhan siellä toki Mäenalanenkin.

Joko siitä alkaa 30 vuotta olemaan, kun viimeksi joku Oululainen on pytyn voittanu? (Ruotsalainen) Hyvin on Oulua vältelly Stanley. Kyllä se Sebu tuo nyt sen näytille.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joko siitä alkaa 30 vuotta olemaan, kun viimeksi joku Oululainen on pytyn voittanu? (Ruotsalainen) Hyvin on Oulua vältelly Stanley. Kyllä se Sebu tuo nyt sen näytille.
Reksa sen on oululaisista voittanut, eikä hänkään tuonut pyttyä näytille (ei tainnut olla siihen aikaan tapanakaan). Pesosen Janne oli 2009 Pittsburghin organisaatiossa, mutta farmissa. Lisäksi useampikin oululainen on ollut finaalin hävinneessä jengissä. Johan tuo olisi aika saada se pytty tänne pohjolan perukoillekin.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Tykänny Ahon menosta aina, noussut aivan uusille tasoille tällä kaudella. Eikä Teuvokaan ole enää vain matkustaja, vaan hänestäkin on kehittynyt hieno, monipuolinen kiekkotaituri. Energistä ja freesiä menoa koko jengiltä. Saatu secondaryakin ja tulivoimainen pakisto.

Kaikkea hyvää toivoen - mutta pahaa peläten. On tuo Massosch-- Massachx-- Bostonin seudun karhulauma vaan iso ja vittumainen mörkö.

Vitun Marchand.

Mrazek ja Ferland iskussa olis kova juttu.
Boston on kyllä kova. Toivottavasti Carolina jatkaa kuitenkin kaikesta huolimatta siitä mihin edellisessä sarjassa jäi.

Mrazekin paluu olisi toki sikäli hyvä juttu, että olisi varmuudella hyvä ja tasainen maalivahtikaksikko käytettävissä. Sinänsä en kyllä pidä Mrazekia juurikaan parempana maalivahtina kuin McElhinney. Molemmat ovat hyviä, ja varsinkin kun Carolina puolustaa loistavasti ja hallitsee yleensä kiekkoa peleissään enemmän kuin vastustaja, niin silloin hyvät mutta ei aivan ehdottomat top maalivahdit kyllä useimmiten riittävät.

Ferland on kuitenkin valitettavasti turhake joka saisi melkein pysyä poissa. Ottaa aivan liikaa idioottimaisia jäähyjä ja pelaa melkoisen yksipuolisesti ja tehottomasti. Alkukaudesta oli jonkin aika melko hyvä, mutta sen jälkeen vain varjo siitä ja lähinnä riippakivi noiden todella hölmöjen ja toistuvien jäähyjensä takia. Toivottavasti ei ole Carolinan miehiä enää ensi kaudella.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Onhan tämä nyt älytöntä, mitenkään ei olisi voinut uskoa kauden alussa, että Hurricanes pelaisi konferenssifinaaleissa, mutta totta se on. Hurjan sinnikäs joukkue, ei voi muuta sanoa. Allekirjoittaneelta jäi Islanders-sarja vähälle seurannalle kiireiden takia, mutta konferenssifinaaleista ehtinee katsomaan useamman matsin. Kävi miten kävi, niin kausi on ollut erinomainen ja odotukset ovat ylittyneet kirkkaasti.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
2018-2019
Carolina Hurricanes -> NHL Eastern Conference Finals
Charlotte Checkers -> AHL Eastern Conference Finals
Florida Everblades -> ECHL Eastern Conference Finals

Eli koko kolmikko samana keväänä ainakin konferenssifinaaleissa asti.

Ehkä tämä on eräänlainen osoitus siitä, että organisaatio meni Ronnie Francisin vetämänä oikeaan suuntaan. Toki on myös hienoa, että Tom Dundon monesta muusta normista poikkeavasta tekemisestä huolimatta näki tämän potentiaalin, ja kehuikin Francisin tekemää työtä, vaikka heitti samalla seuralegendan ei niin kehuttavasti ulos. Sillehän ei voi mitään ettei kaksikon kemiat kohdanneet, ja veikkaanpa ettei Francis toisaalta halunnut "apupojaksi" (kuten eivät monet muutkaan viime keväänä mainitut potentiaaliset GM-vaihtoehdot). Olikohan Don Waddell lopulta sitten se ainoa vaihtoehto "GM:n rooliin". No omistajanvaihdos on kuitenkin kokonaisuudessaan toiminut, ja kyllähän Mr.Karmanosin olikin jo aika siirtyä taka-alalle. Uutta, piristävää ja tietyllä tavalla vanhoillista NHL:ää pelottavaa toimintaa. Siihen jo aiemmin kehuttu Brind'Amour & Williams johtamaan varsinaista pääasiaa, niin ainakin ensimmäinen vuosi menee kokonaisuudessan selvästi plussalle.

Ja tietysti viime kesän 1.kierroksen osalta kävi lisäksi hiton iso flaksi, kun 11.vuoro vaihtui Andrei Svechnikoviin.

Mike Velluccin työ Charlottessa nuorten pelaajien kehittämisessä ansaitsee myös maininnan. Vaikka sieltä Foegele, Wallmark ja Zykov pelasivat itsensä Carolinaan jo syksyllä, sekä mm. McKegg ja Mäenalanen kauden aikana, niin aina löytyi uusia pelaajia kantamaan vastuuta. Jake Bean ja Morgan Geekie pelasivat todella lupaavat tulokaskaudet, Julien Gauthier teki 27 maalia ja NHL:ssä aloittanut Martin Necas lopulta 52 pistettä 64 ottelussa. Alex Nedeljkovic oli toki jo aiemmalla kaudella ykkösmaalivahtina, mutta varsinkin nyt kevätkaudella nousi aivan uudelle tasolle, mistä osoituksena valinta AHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Joten olisiko jo ensi kaudella aika nostaa Ned 'Canesin maalivahtikaksikkoon? Maali tehtynä niin ECHL:ssä kuin AHL:ssä, niin pitäisihän se NHL:ssäkin hoitaa pois alta...

Everblades on tällä kaudella saanut lopulta aika vähän apua Carolinan sopimuspelaajista, osittain myös muutamien loukkaantumisten takia. Toki Jeremy Helvig (runkosarjassa) ja Callum Booth (nyt playoffeissa) ovat olleet isoissa rooleissa maalivahtiosastolla, ja onhan siellä lisäksi Charlotten kanssa AHL-sopimuksen solminneita pelaajia useampia kokoonpanossa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Millainen on Carolinan sentteriosasto NHLssä ja AHLn puolella?

Ihan mietin sillä silmällä, kun tuo meidän Eetu Luostarinen on vetänyt kohtuu hyvää kehittskäyrää pari kautta putkeen. Luistelu on ok tasolla, joskin kehitettävää vielä on. Kiekonkäsittelytaidot ovat hyvällä tasolla ja pystyy monenlaisiin kikkoihin, usein yllättää näillä myös vastustajiaa. Ranne lähtee ihan hyvin, mutta voiman kertyessä sekin varmasti terävöityy. Pelasi ja pelaa tällä hetkellä myös hyvää kahdensuunnan peliä jo. Takakarvaa aktiivisesti ja taklaa ja pelaa jopa välillä pientä sikaakin. Tämä taas johtaa välillä siihen, että ottaa sitten tyhmiä jäähyjä. Eli tunne läikkyy välillä yli. Tämäkin tasoittunee iän myötä

Tällä kaudella Liigassa lähes 40p ja pääsi EHTlle ja MM joukkueeseenkin. Sen verran hyvin pelannut nyt kisoissa. Että taitaa saada jo jop ihan tulosvastuuta, vaikka lie aiemmin pedattu rooli oli kolmosen keskellä Mannista ja Ilomäkeä paremman kahdensuunnan pelin takia.

Muutenkin melkoinen suomalaiskattaus Carolinassa. Aho, Teräväinen, Mäenalanen, Kuokkanen, Saarela (jos saavat kaikki kolme jatkot) ja nyt tulossa vielä Luostarinen. Siinähän olisi sauma laittaa sekä NHL että AHL puolelle suomalaiskentälliset kasaan. Aika näyttää..

Ps. Pahoittelut huuteluista, kun kausi on vielä kesken. On vain ilo ollut seurata Luostarisen tarinaa ja jo hieman tiedustella tulevaa. Ensi kausi on mahdollista pelata toki myös KalPassa? Mutta alkaa näyttämään aika epätodennäköiseltä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Millainen on Carolinan sentteriosasto NHLssä ja AHLn puolella?
No eihän se mikään tappava ase ole. Siellä on kai viime peleissä ollut Aho-Staal-Wallmark-McKegg. AHL:stä ei ole juuri käryä. Bishop on ainakin käväissyt rotaatiossa. Ei tuo nyt mikään älytön vuori ole kiivettäväksi, jos tuonne alaketjuihin haluaisi murtautua.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Martin Necasista odotellaan top-6 sentteriä ainakin kovasti.

Tosin ainakin tällä kaudella Necas on ollut parempi laidassa, mikä vaikuttaisi sopivammalta vaihtoehdolta alkuun myös NHL:n puolella.

Vaikea tietysti sanoa täysin varmaa AHL:n osalta, kun kokoonpano ja ketjukoostumukset vaihtelevat paljon ja pelaajia kokeillaan niin keskellä kuin laidassa. Mutta sanotaan nyt Necasin lisäksi ainakin Morgan Geekie, Nicolas Roy ja Clark Bishop. Necas tietysti omaa mahdollisuudet vaikka ykkösketjuun, Bishop puolestaan vain neloseen, keskimmäiset johonkin siltä väliltä.

Aho, Staal ja Wallmark jatkanevat ensi kaudellakin Carolinassa, ja todennäköisesti McKegg saa myös sopimuksen. Toivottavasti kokoonpanoon saadaan tervettä kilpailua myös ensi syksyksi, jolloin nuoremmat pelaajat pystyvät ansaitsemaan paikan NHL:stä (kuten Foegele teki viime syksynä) ja yhdensuunnan sopimuksilla voi joutua AHL:ään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Suomalaisryntäys NHL:ään jatkuu: Luostariselle tulokassopimus Hurricanesiin

Onko Luostarisella edellytyksiä päästä kirkkaisiin valoihin jo ens kaudella?

Tuossa ylempänä oli juttua asiasta. Mulle olisi kyllä melkoinen yllätys, jos ottaisi paikan suoraan NHL:ssä. AHL:n runkosarjan voittanut Charlotte on selvittänyt tiensä Calder Cupin finaaliin, missä vastaan tulee Las Vegasin farmijoukkue Chicago Wolves. Sarja alkaa ensi yönä. JOS Checkers voittaa mestaruuden, niin luulisi näillä AHL-kokemusta olevilla kavereilla olevan etulyöntiasema training campillä Luostariseen verrattuna. Varsinkin kun Luostarinen ei pääse kesän aikana treenaamaan normaalisti polvivammansa takia, niin veikkaan että farmin kautta Luostarinen joutuu uraansa tekemään.

Hurricanesilla nuoriso-osasto (Necas, Geekie, Roy, Gauthieriinkin on ilmeisesti usko taas palannut, pakeista McKeown, Bean, Fleury?) antaa kovaa painetta NHL:n vakimiehistölle. Ferlandin ilmeinen lähtö vapauttaa yhden pelipaikan, mutta lupaaaviakin jätkiä joudutaan lähettämään takaisin farmiin. Suomalaisista Kuokkasella ja varsinkin Saarelalla alkaa olla pakkorako pelipaikan ottamisessa ylhäällä, jos haluavat tehdä uraa NHL:ssä. Saarelalle voisi treidi tehdä hyvää.

Hurricanesilla on draftissa ensimmäisen kierroksen varausvuoron lisäksi kolme toisen kierroksen varausvuoroa (NyR, Buffalo, oma). Itse odotan Carolinan johtoportaan tekevän yhden isomman treidin draftia ennen/aikana. Toivottavasti eivät tee sellaista aivopierua, että vaihtaisivat Pescen tai Slavinin pois, vaikka heidän kauppa-arvonsa onkin nyt todella korkealla.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Carolina varasi pari suomalaista taas lisää..

Hyökkääjät Patrik Puistola ja Tuukka Tieksola
sekä puolustaja Anttoni Hongan.

Nyt siis organisaatiossa on Aho, Teräväinen, Mäenalanen, Saarela, Kuokkanen, Luostarinen, Killinen, Puistola ja Tieksola. Pakkeina Honka ja Räsänen ? Sekä maalilla Eetu Mäkiniemi.

Ei ehkä tämän ketjun asiaa, mutta mistähän kumpuaa nuin iso luotto suomalaisiin? Onko syynä Pitkänen, Ruuttu, Kapanen? Vai joku ihan muu. Olisi mielenkiintoista tietää. Tuossa kun on kuitenkin 3 hyökkäyskentällistä esim jo suomalaisia.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Forsling ja Forsberg in from CHI

Saarela ja de Haan out

Forsberg lähinnä AHL-mokke/kolmosvahti. Vähän outo haku, mutta maalivahtipaletti on auki.

Forsling nuorehko top6/varapakki. Ei huono haku.

De Haanilla ollut jotain loukkia, alisuorittamistakin ja vähän kalliinpuoleinen sopimus. Tästä löytäisin kaupan kantavan idean Carolinan osalta.

Tietysti myös se pakki josta tuolta moni ensinnä luopuisikin. Tiedossa on ollut, että joku lähtee.

Saarelalle ei ilmeisesti löytynyt paikkaa tai käyttöä yläkerrasta, vaikka olisi voinut hyvästä AHL-kaudesta luulla. Tässä kohtaa oli vaihtoarvoa ja se käytettiin.

Alkuun vähän ehkä ihmetytti. Sulateltuani aika ymmärrettäväkin kauppa. Pakistossa oli ylimääräistä ja de Haanin sopimus siellä se raskain taisi olla. Tilalle saatiin myös ihan ok halvempi pakki, jonka hinta oli nyt sitten pitkälti Saarela, jolle ei olisi ehkä sopivaa roolia ollut tarjolla.
 

ipaz

Jäsen
De Haanin myynnissä pitää muistaa huomioida että Canesilla on 11 RFA-pelaajaa. Aho tule nappaamaan sen 8-9 miljoonaa ja vaikka lopuille maksettaisiin vain 750,000 kaudesta niin nuo kaikki vievät palkkapussista yhteensä 15 miljoonaa (NHL:ssä). Ja silti puuttuu vielä yllösmaalivahti (olisko Forsberg nyt kakkonen?)

Myös Williams halutaan varmasti pitää ja vaikka ikää alkaa jo olemaan, niin ei sekään ilmaiseksi pelaa. Marleaun palkka 6,250M lasketaan cappiin kolonaisuudessaan, pelasi hän tai ostetaan ulos. Kaiken tämän jälkeen capissa ei olekaan enää tämän hetken 25 miljoonaa, vaan ehkä joitakin satojatuhansia.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Forsberg lähinnä AHL-mokke/kolmosvahti. Vähän outo haku, mutta maalivahtipaletti on auki.
Mielestäni Forsberg on maalivahti, joka voi hyvinkin ottaa paikan NHL:stä. Ainakin tämänhetkisessä depth chartissa on itseluottamuksensa menettäneen Darlingin edellä, joka ei tosin paljoa vaadi. Aika paljon Forsberg kärsi aikanaan Hawksin surkeasta puolustamisesta, vaikka siellä omiakin imurointeja oli joukossa. Jo Columbus-aikoihin oletin Forsbergin olevan esim. Korpisaloa valmiimpi NHL:ään, mutta toisin kävi.

Organisaation ykkösmaalivahtiprospektia Nedeljkovicia on ajettu rauhallisesti sisään miesten peleihin ja luulisin kaverin saavan syksyllä mahdollisuuksia näyttää kykynsä NHL:n puolellakin. Selvää lienee kuitenkin se, että vapaiden kautta Canes joutuu ykkösmaalivahtinsa hommaamaan.
 

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kuten huhut jo aikaisemmin kuuluivat, Erik Haula siirtyy Hurricanesiin tulevaksi kaudeksi. Sopimuksen yksityiskohdista en löytänyt vielä mitään näin nopealla haulla...

Paluupostissa Vegasiin meni Nicholas Roy ja joku ehdollinen 5 kierroksen varausvuoro.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Kuten huhut jo aikaisemmin kuuluivat, Erik Haula siirtyy Hurricanesiin tulevaksi kaudeksi. Sopimuksen yksityiskohdista en löytänyt vielä mitään näin nopealla haulla...

Paluupostissa Vegasiin meni Nicholas Roy ja joku ehdollinen 5 kierroksen varausvuoro.

Samalla sopimuksella tuo Canesissa pelaa millä Vegasissakin. Viimeinen sopimusvuosi siis jäljellä ja 2,750 miljoonaa kaudesta.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Kuten huhut jo aikaisemmin kuuluivat, Erik Haula siirtyy Hurricanesiin tulevaksi kaudeksi. Sopimuksen yksityiskohdista en löytänyt vielä mitään näin nopealla haulla...

Paluupostissa Vegasiin meni Nicholas Roy ja joku ehdollinen 5 kierroksen varausvuoro.
Ihan sama sopimus Haulalla jatkuu kuin Vegasissa jo oli. Vuosi jäljellä sopimusta, caphit 2,75 miljoonaa dollaria.

Komeaa Suomiarmeijaa kyllä kasaa 'Canes. Tuolta kun vielä Kuokkanen pystyisi murtautumaan ensi kaudeksi kokoonpanoon ja vaikka Luostarinen pääsisi edes hieman pelejä ottamaan vyölleen.
 

tuketuksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
Kyllähän tuohon suomalaisten porukkaan yksi Puljujärvi mahtuisi vielä. Edmontoniin voisi lähteä vaikka Wallmark tai Gauthier + 5-7 kierroksen varaus, riippuen siitä miten paljon Oilers Gauthierista pitää.
 

Gemondo

Jäsen
Ei voi olla välttymättä ajatukselta, että Ahon erinomaisuus on ainakin vähän ollut vaikuttamassa siihen, että Carolinan organisaatiossa on jo puoli joukkueellista suomalaisia.

Mulle taas tuli mieleen, että mahtaako Carolinan scouttingosastolla työskennellä joku suomalainen jonka näkemyksiin luotetaan vankasti?
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Mulle taas tuli mieleen, että mahtaako Carolinan scouttingosastolla työskennellä joku suomalainen jonka näkemyksiin luotetaan vankasti?

On siellä Ville Virta, mutta luulisi että jokaisella NHL-seuralla on vähintään yksi suomalainen scout Suomessa. Euroopan headscout on Robert Kron joka lopetti uransa Lukossa, joten jäiköhän sieltä ihastusta päälle? Noh Haulan tapaus ei scouteille oikein kuulukaan.
 
Viimeksi muokattu:

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Mulle taas tuli mieleen, että mahtaako Carolinan scouttingosastolla työskennellä joku suomalainen jonka näkemyksiin luotetaan vankasti?

Ville Virta niminen kaveri siellä vaikuttaa, nimen googlamalla saa vähän lisää speksejä. Eiköhän hänellä ainakin jonkinlainen näkemys ole näistä varatuista kavereista ollut :D

Edit. Hidas, nättinen carolinaan, etc etc...
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Onnittelut Hurricanes -faneille Haulan nappaamisesta! Aivan huippuluokan asenteella pelaava kaveri ja oma suosikkini Wildista parin kauden takaa. Toivotaan, että on kunnossa pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Uskoisin hänen kuitenkin voittavan tiensä uuden joukkueen fanien sydämiin persoonallaan ja otteillaan.
 
On siellä Ville Virta, mutta luulisi että jokaisella NHL-seuralla on vähintään yksi suomalainen scout Suomessa. Euroopan headscout on Robert Kron joka lopetti uransa Lukossa, joten jäiköhän sieltä ihastusta päälle? Noh Haulan tapaus ei scouteille oikein kuulukaan.

Joni Pitkänen on tehnyt jonkinlaista osa-aikaista Euroopan scouttausta Hurricanesille. Ja aika hyvin suomalaisia on varattukin sinne kesästä 2015 lähtien, jolloin Aho varattiin. Sen jälkeen neljässä draftissa on varattu yhteensä kahdeksan (Kuokkanen, Luostarinen, Mäkiniemi, Räsänen, Killinen, Puistola, Honka, Tieksola). Sitä ennen koko Canes-historian aikana oli on varattu vain neljä suomalaista miltei 20 vuoden aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös