Suositeltavia podcasteja ja muita kuunnelmia

  • 8 278
  • 31

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hesarissa törmäsin artikkeliin podcasteista
Vuodesta 2016 ennustetaan podcastien vuotta – tässä 20 kuunteluvinkkiä joulunpyhiksi - Podcast - Kulttuuri - Helsingin Sanomat

Tämän innoittamana päätin avata tänne ketjun ja yllätyksekseni huomasin ettei asiasta ole aiemmin juuri puhuttu, paitsi NHL-puolen podcasteista, mutta ajattelin laajentaa näkökantaa Vapaan puolelle mahdollisten kuunteluvinkkien toivossa

Kyseiseen artikkeliin liittyvä podcast-sivusto on minulle aiemmin tuntematon jakso.fi. Suomalaisia podcasteja ei vielä ole liikaa, ainakaan hyviä sellaisia. Saa suositella jos sellaisia tunnette.
Suomalaiset podcastit | Jakso.fi

Henkilökohtaisesti podcasteja tulee kuunneltua päivittäin (ma-pe), koska näin duunissa saa ajan kulumaan ja siellä on kaikennäköiset someblokit päällä. Perusradio on ihan paskaa kanavasta riippumatta, parin minuutin jutustelu-mainoskatko-soittolistabiisi -kaavaa enemmän minua kiehtoo pidemmät pätkät asiaohjelmia.
Erilaisia podcast-appseja on tullut testattua (Android) ja mieluisimmaksi on osoittautunut Player FM.

Oma lista kuunneltavista on vielä varsin lyhyt.

Kamraatit podcast
Ali ja Husu
InspiRadio
The Infinite Monkey Cage
StarTalk Radio Show with Neil DeGrasse Tyson



Mitä podcasteja jatkoajan palstatoverit kuuntelette? Mitä sovellusta tai ohjelmaa käytätte niiden etsimiseen ja kuunteluun?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Joe Roganin podcastia olen kuunnellut. Keskustelut varsinkin Duncan Trusselin kanssa on olleet hyviä.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Koomikko Bill Burrin Monday Morning Podcast on ollut pari vuotta kuuntelussa viikoittain. Nykyään toki myös torstaisin tulee lyhyempi podcast eli reippaasti kuunneltavaa. Sivaltaa usein ajankohtaisia aiheita aika pirteällä otteella ja omaan makuun on erittäin hauska sanankäänteissään.
 

snaphappy

Jäsen
Ali ja Husu tuossa tulikin, monia muitakin Yle Puheen juttuja tulee kuunneltua, mm. Lindgren ja Sihvonen.

Muita suosikkeja esim.
Serial
The Skeptics guide to universe
Mystery Show
WTF with Marc Maron
Common sense with Dan Carlin
Dan Carlin's Hardcore History
Love+Radio
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Season One - Serial

Erittäin mielenkiintoinen ja hyvin tehty podcast joka paneutuu seikkaperäisesti erinäisiin rikoksiin "tuotantokausi" kerrallaan. Erittäin vahva suositus.

Stadin teknohistoria | Radio Helsinki

Tässä vielä toinen konemusiikkiin erikoistunut ohjelmasarja. Tätäkin voin suositella varauksetta aiheesta kiinnostuneille.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Tuolla talk show -ketjussa @V-G- ja @Tuamas mainitsivat John Oliverin, ja siitä tuli mieleeni suositella Oliverin faneille The Bugle -podcastia, jossa Oliver ja Andy Zaltzman käsittelivät päivänpolttavia uutisia kovin samanlaisella otteella kuin Oliver Last Week Tonightissa (tosi ilman LWT:n budjettia ja vaikuttavaa taustatyöhön panostusta). Päivänpolttavia aiheet toki eivät enää ole, sillä podcast alkoi 2007 ja kuopattiin viime vuonna (jatkuu nykyään ilman Oliveria), mutta huumori toimii silti edelleen yhtä hyvin.

Jaksot vuodesta 2012 eteenpäin löytyvät SoundCloudista sekä iTunesista, Stitcheristä ja mistä nyt yleensä podcasteja löytää. Alkuvuosien jaksot löytyvät ainoastaan täältä ladattavina tiedostoina.

Moni pitkä työyö on saanut piristystä Buglesta. Suosittelen.
 
Viimeksi muokattu:

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Dead Authors -podcastissa H.G. Wells (koomikko Paul F. Tompkins) matkustelee aikakoneellaan menneisyyteen ja haastattelee edesmenneitä kirjailijoita. Montaa jaksoa en ole edes tuota kuunnellut (löysin sen James Bonding -podcastin kautta kun toinen Bondingin juontajista esiintyi DA:ssa Ian Fleminginä), mutta castin jakso L. Ron Hubbardista on hauskinta mitä olen kuullut aikoihin.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Cracked gets personal on ollut hauskaa kuunneltavaa. Informatiivista, humoristista ja helvetin mielenkiintoista settiä. Robert Evansin artikkelit ovat olleet crackedin parasta antia jo vuosia, Evans tekee suhteellisen laadukasta journalismia ja on ollut esim haastattelemassa pakolaisia pitkin Eurooppaa, Syyriassa ja Iraqissa Isiskontaktien kanssa ja kotimaassaan haastatellut esim prostituoituja, lääkäreitä, poliiseja ja roskakuskeja työstään. Vähän niinkuin somesta tuttu Humans of New York mutta enemmän ammattikuntien salaisuuksiin keskittyvä tyyppi. Toisena juontajana Rick & Mortysta tutun Mortyn opettajan ääninäyttelijä Brandon Johnson.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Sam Harrisin podcast on hyvin mielenkiintoista kuunneltavaa pääsääntöisesti. Ohessa kulkee paljon kevyempi Guys We Fucked jossa puhutaan panemisesta.
 

sinikettu

Jäsen
Joe Rogan on varmaan paras yksittäinen. Pitkiä ja laadukkaita kuunnelmia vielä laadukkaampien vieraiden seurassa. En tosin hirveästi välitä suurimmasta osasta vieraista MMA ja standup-piireistä.
Sam Harris on toinen suosikki. Sitten muita satunnaisia:

Sigma nutrition. Aiheena enimmäkseen urheilu, ravitsemus, suorituskyky ja niihin liittyvät jutut.
Very bad wizards. Filosofian ja psykologian professorit jutustelevat erilaista.
Rationally speaking. Kasapäin lyhyehköjä podcasteja tieteestä ja vastaavasta.

Sitten on varmaan kymmeniä muita, joista olen kuunnellut satunnaisia episodeja, mutta joihin en sen kummemmin ole jaksanut keskittyä. Liikaa on erilaista kuunneltavaa, vaikka viikossa varmaan 4-6 podcastia keskimäärin meneekin.

Lisättäköön vielä, että Radiolabilta löytyy myös älyttömän hyvää settiä.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Osaako joku suositella NHL:ään pureutuvaa podcastia? Kuuntelin yhden jakson Spittin Chicletsiä, mutta oli kyllä niin rasittavaa sössötystä, ettei jatkoa tule. Vähän kuin jotkut brad ja chad collegesta jorisemassa vähän lätkästä ennen illan frat partya.
 
Yle on viimeaikoina avannut radiodraama-arkistojaan, ja Areenassa alkaa olla varsin mittava määrä mahtavasti dramatisoituja vanhoja radioteatterin kuunnelmia esimerkiksi Arto Paasilinnan ja Mauri Sariolan tuotantoon perustuen. Löytyypä myös mm. useampi jakso legendaarista Knalli ja Sateenvarjo -kuunnelmasarjaa.
 

Robu

Jäsen
Osaako joku suositella NHL:ään pureutuvaa podcastia? Kuuntelin yhden jakson Spittin Chicletsiä, mutta oli kyllä niin rasittavaa sössötystä, ettei jatkoa tule. Vähän kuin jotkut brad ja chad collegesta jorisemassa vähän lätkästä ennen illan frat partya.
Vastaan myöhässä, mutta onhan näitä hyviä!

The Hockey PDOcast on oma lemppari. Asiantunteva Dimitri Filipovic keskustelee vieraan kanssa noin kerran tai kaksi viikossa isoista tarinoista, rankkaa parhaita pelaajia ja katsastaa tulevaan. Tämä on analyytikkaan keskittyvä podcast, jossa ei höpötetä mutulla.

Biscuits: A Hockey Podcast on mainio myös. Kaksi toimittajaa juttelee vapaasti viikon tapahtumista tunnin verran. Kyynisyyttä on havaittavissa ja komedia on hiukan roolissa myös. Dave Lozo on varsinkin todella järkevä heppu, jonka kanssa olen usein samaa mieltä.

31 Thoughts: The Podcast on uusi lätkä-podcast. Ei ole ihan ykkönen, mutta on todella hyvin tuotettu paketti. Tässä ajankohtaiset aiheet ei ole aina esillä vaan pureudutaan historian merkittäviin tapahtumiin jääkiekossa. Jeff Marek on mahtava.

Mainostan loppuun vielä omaa podcastiani, joka ei ole lätkä-podcast, vaikka siitäkin välillä puhutaan. Keskustelemme kaverini kanssa onnellisuudesta, elämästä, viihteestä ja välillä leffastudioiden logoista. Ei Me Tiedetä | Anchor - The easiest way to start a podcast
 
Viimeksi muokattu:

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Stephen Fry: Great Leap Years

Fry esittelee kehutussa podcast-sarjassaan historian "loikkakohtia", jolloin ihmisen kyvyt hyppäsivät uudelle tasolle. Herran soljuvaa brittiaksenttia kuuntelee mieluusti ja sisältökin on kuin BBC-laatua. Ehkä ei perinteisin podcast vaan "puhedokumentti", mutta suosittelen sitä silti erittäin lämpimästi.

Linkki Acast.comiin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ei ihan podcast, mutta katsominen sinällään sivuseikka tässä, kuunteleminen se tärkeämpi. Enkä välittäisi laittaa kun saa jonkun leiman taas oikeistolaisuudesta, mutta minä tykkään tyylistä ja ulosannista. Ylitse kaiken arvostan herran tapaa muistaa aivan julmettu määrä yksityiskohtia ja tutkimuksia. Itse en noista Roeganeista yms. niin välitä. 2016 Maps of Meaning (University of Toronto) - YouTube
Eli kyseessä siis Jordan Petersonin youtubevideot Maps of Meaning, eli kyseessä on luentosarja mistä Peterson on kirjoittanut kirjankin. En tähän ala nyt suomentamaan mistä on kyse, joten wikipediassa on avattu syvemmin tuon luentosarjan sisältöä. Erittäin mielenkiintoinen luentosarja. Maps of Meaning - Wikipedia
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
https://www.parcast.com/serial/

Parcastin tekemä sarja sarjamurhaajista on mielenkiintoista kuunneltavaa. Tai no kaikkia ei kiinnosta ja joillekin ei sovi ollenkaan. Esim. Ted Bundysta ja Albert Fishistä tehdyt tarinat ovat todella häiritseviä.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Olen nyt pari vuotta kuunnellut Dan Harmonin Harmontown-podcastia, varsinkin kun on nyt tämän vuoden aikana tullut ajettua paljon töitten puolesta.
Harmon on kiehtova hahmo, omalla tavollaan nerokas, mutta myös hyvin narsistinen alkoholisti jonka käytös on hyvin ristiriitaista.
Podcastissa huumoria, improa, hajoilua, politiikkaa, humalaista D&D:tä ja jatkuva kaaoksen rajamailla taiteilu vedettynä taiteenlajiksi.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Osaako joku suositella NHL:ään pureutuvaa podcastia? Kuuntelin yhden jakson Spittin Chicletsiä, mutta oli kyllä niin rasittavaa sössötystä, ettei jatkoa tule. Vähän kuin jotkut brad ja chad collegesta jorisemassa vähän lätkästä ennen illan frat partya.

Nyt offseasonin aikana uutta materiaalia ei tietenkään ole odotettavissa, mutta Puck Soup on oma suosikkini. Asialla ovat Greg Wyshynski ja Dave Lozo. Meno on välillä aika levotontakin ja hyvin rönsyilevää. NHL:ään käytetään ehkä kaksi kolmannesta ajasta ja välillä eksytään pitkäksi aikaa muihin teemoihin, mutta enimmäkseen olen viihtynyt hyvin. Kauden aikana tulee noin yksi jakso per viikko.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Uusin suosikkini on Blank Check with Griffin and David, jossa näyttelijä Griffin Newman ja leffakriitikko David Sims käyvät nykyään läpi valikoitujen elokuvaohjaajien filmografiaa leffa leffalta (nykyään, koska tuo alkoi aikanaan Phantom Menace -aiheisena podcastina ennen kuin muotoutui nykyiseen formuun). Käsittelyssä ovat olleet mm. Shyamalan, Wachowskit, Cameron, Bigelow, Spielberg ja Burton. Parhaillaan käynnissä Michael Mann -minisarja ja sen päätyttyä alkaa sarja Hayao Miyazakista.

Blank Check on täydellinen sekoitus hölmöä huumoria ja vakavamielistä elokuva-analyysiä (painotus vahvasti ensin mainitussa).
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Kun tuo Tarantinon uusin on nyt esillä, tuli mieleen suositella You Must Remember This -nimistä podcastia, joka käy läpi Hollywoodin satavuotista historiaa, joskus yksittäisinä jaksoina ja joskus pyhittäen useamman jakson yhdelle aiheelle. Castin jaksot 44-55 käsittelevät Charles Mansonia ja tämän vaikutuspiiriä, ja olivat hyvä tietopaketti ennen kuin katsoin Once Upon a Timen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös