Herätys Palloseura... herätyys!

  • 80 857
  • 372

-TMA-

Jäsen
Heitetään nyt vielä kerran lusikka soppaan.

Mikä on HC TPS;n tavoite? Lyhyet ja pitkät?

En osaa sanoa ja aloin nyt jo epäilemään, että muistinko väärin tuon suhteen, että oliko tuo edustuksen vai junioripuolen tavoite...

Kaikki on niin saatanan hyvin alusta loppuun. Junioritoiminta, hallinto,operatiivinen johto, ottelutapahtuma, urheilutoimenjohto, valmennus, mentorointi jne. Silti olemme säälittävin alisuorittaja kaudesta toiseen. Ja myönnetään, osa kannattajista kuten minä toki varmuudella virheellisiä, pitäisi vaan kyselemättä tukea menoa, jonka käänteitä ei käsikirjoitettaisi edes mielisairaalan täydet dosetit - osastolla.

Junnupuolella en ole ollut töissä, joten siksi heitin oman arvioini heidän toiminnastaan. Edustuspuolelta kuitenkin omaan jotain sisäpiiritietoa viime vuosilta, niin en lähde sitä toimintaa sen enempää arvioimaan ihan nykyisenkään työtehtäväni vuoksi. Virheettömäksi en kuitenkaan väitä edes omaa toimintaani aikanaan tuossa organisaatiossa.

Juuri tuo asenne, että kaikki on ihan ok ja kannattajat totaalisen väärässä omissa arvosteluissaan, ottaa niin totaalisen päähän, ettei paremmasta väliä. TPS:n näytöt viime vuosina ovat ihan millä mittarilla tahansa mitattuna täydellistä kuraa, mutta edelleen ollaan niin ylimielisiä, ettei paremmasta väliä.

Millä ihmeen lihaksilla siellä norsuluutornissa tällaiseen omahyväiseen lopputulokseen aina vain ja yhä uudelleen tullaan?

Vähän sama kommentti kuin edelliseen eli en itse ainakaan väitä, että "kaikki on ihan ok" ja ymmärrän kyllä kannattajien arvostelut sekä mielipiteet. Se, että minulla on joistain asioista eriävä mielipide ei kuitenkaan tarkoita, että vähättelisin muiden näkemystä asiaan tai etten näkisi perusteluita niiden takana.

Mielestäni en aikanaan norsunluutornissa ollut enkä nykyäänkään, mutta silti en allekirjoita sitä, että "... millä mittarilla tahansa mitattuna täydellistä kuraa..." pitäisi paikkansa. Vaikka sitä posiakin sieltä löytää, niin ei se tee ylimieliseksi.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hantta 23:selle, ketkä olivat ne huippuvalmentajat suuruuden vuosina jotka halusivat Tepsiin? Aivan, Hannu Jortikka joka oli peräti voittanut Kärppien B-junnuissa kultaa, hurraa mikä CV.

Kulta tuli Kärppien A-junnuissa, B:ssä muistaakseni hopeaa sitä ennen. Lisäksi nuorten maailmanmestaruus 1987, HPK:n nostaminen divarista liigaan 1987-88 ja olympiahopea kakkosvalmentajana Calgaryssä 1988. Kyllä Jortikalla oli nuoreksi valmentajaksi aika komea CV Tepsiin tullessaan, faktat kuntoon A - P. Muilta osin toki varsin pitkälti samaa mieltä.

Jortikkaa vm. 1988 vastaavat urallaan nousussa olevat nuoret valmentajat tyyliin Kivi tai Törmänen kelpaisivat nykyäänkin. Eivät sellaiset kuitenkaan nykyiseen Palloseuraan tule. Tepsissä uuden valmentajan pitää vuodesta riippumatta ryhtyä nostamaan joukkuetta pohjamudista yleisen kielteisen julkisuuden à la logonvaihdoshanke tai case Vahalahti ympäröidessä seuraa. Tärkein yhteistyökumppani uuden nousun rakentamisessa on huikeat meriitit viime vuosilta omaava A.Vuori ja tueksi on tarjolla Jukka Koivun virallista tai epävirallista mentorointia. Tulevaa työnantajaansa valitsevat valmentajat kiinnittävät kyllä huomiota tuollaisiin seikkoihin, samoin kuin siihen, miten Pekka Virralle ja Kai Suikkaselle seurassa kävi. Kummallakin vähintäänkin kohtuulliset meriitit valmentamisesta liigatasolla, mutta Turussa urat lähtivät syöksykierteeseen ja tilalle palkattiin elomoita, kiviharjuja ja kiprusoffeja.

Em. taustaan nähden toisessa ketjussa spekuloitu Urama saattaa hyvinkin olla parasta, mitä Tepsillä on enää saatavilla. En pidä häntä aivan yhtä tyhjänä arpana kuin ilmeisesti useimmat muut täällä, mikä ei kuitenkaan tarkoita, että todellakaan haluaisin häntä Tepsin penkin takana nähdä. Se vaan taitaa olla niin, että tarjolla on joko Urama tai sitten näitä jo tutuiksi tulleita ex-pelaajia ilman mainittavaa valmennuskokemusta. Jos on liigan suurin vitsi vuodesta toiseen, ei ole hirveästi varaa valita.

Kannattajana on onneksi sen verran valinnanvaraa, että voi ottaa entistä enemmän etäisyyttä tähän touhuun. Tällaista pelleilyä, jossa korkein vaatimustaso kohdistuu vuodesta toiseen pärstäkertoimeen eikä urheilulliseen osaamiseen, ei ihan loputtomiin jaksa katsella.
 
Viimeksi muokattu:

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oops, muistin väärin, ja se on ihan J-P Jalon vika, muistaakseni vuonna -89 radiossa tulleissa hehkutuksissa sanottiin näin mitä kerroin:). Voin kyllä muistaa väärinkin, onkohan jollakin vielä ne hehkutukset tallessa?
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sori vaan, arvoisat turkulaisveljet mutta tämä viestiketju on varsinkin näin raumalaisesta näkökulmasta hupaisaa luettavaa. Teillähän on hallin katto täynnä mestaruusviirejä ja viimeisin "suonenveto" tapahtui vain viisi vuotta sitten. Siihen kylkeen on mahtunut muutama paskempi kausi, eikä tällä hetkelläkään kovin hyvältä näytä. Mutta teidän ahdinkonne rinnalla meidän Lukko-fanien elämä jatkuu yhä kivikaudella, onhan sitä mestaruutta jahdattu jo yli puoli vuosisataa ja finaalipaikkaakin yli neljännes vuosisata. Eikä siihen välttämättä auta edes "teidän" Ville, joka tosin takoo uransa parhaita pisteitä nykyään Raumalla.

Parhaat naurut tarjosi joku nimimerkki, joka täällä haikaili seuraavaksi koutsiksi Rauli Uramaa. Kokenut kiekkomies erinäisissä valmennushommissa toki, mutta tuskin Ralekaan olisi 2010-luvulla TPS:lle mikään sateentekijä.
 
Viimeksi muokattu:

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsin fisioissa on ilmeisesti että Tepsissä pelataan junnuista edustukseen samanlaista kiekkoa ja näin ollen kun edustukseen valitaan valmentajaa niin hänen täytyisi mukautua tähän kuvioon. Ajatuksena saattaa olla hyvä ja toiminut futiksessa mm. Barcelonassa ja Ajaxissa mutta se että toimiiko lätkässä, jää nähtäväksi.
Väittäisin että Suomalaisista kovista valmentajanimistä ei montaa löytyisi jotka tälläiseen suostuisi. Ensin olet esim. viisi vuotta valmentanut omalla tyylilläsi ja pelikirjallasi menestyksekkäästi joukkueita napsien mitalin jos jos toisen ja sitten sulle sanottaisiin että nyt valmennatkin näin ja tämäntyylistä kiekkoa. Meillä pelaa junnutkin samallalailla. Saattaisi olla että hetken kestäisi että rupeaisi toimimaan Suomessa.
Tämä ajaa myös siihen että valmentajat tulevat pääasiassa joko seuran sisältä tai johdon kavereista.
Hyvinkin mahdollista että Tepsi olisi edelläkävijä asian suhteen ja kohta moni seura toimisi näin mutta uskon että mustavalkosydämen omaavilla henkilöillä alkaa vaan olemaan mittari täynnä tätä jo pitkään jatkunutta rämpimistä, ikuista paremman ensin kauden lupaamista jne. ja näin ollen sitä seuran/organisaation nousua takaisin huipulle haluttaisiin jo pikaisesti.
Johto lupailee joka kausi että ensikauteen panostetaan vielä enemmän. Nämä on jo kuultu liian usein. Tarvitaan näyttöjä ja muutakin kuin että hankitaan muutama huippupelaaja joukkueeseen ja jolla luullaan saavan kansa tyytyväiseksi ja jotka sitten joulun jälkeen viimeistään myydään pois. Joukkuetta ei rakenneta niin että hankitaan muutama kärkipelaaja ja loput ovat sitten mitä ovat.
Ja jotta hommasta tulisi pysyvämpää ja että TPS nousisi takaisin huipulle, niin tarvitsi koko organisaation olla kunnossa ja ajantasalla. Sitä se ei todellakaan ole tällä hetkellä. Tämän estää nämä klaanien/kuppikuntien tai mitä nimeä sitten halutaankin käyttää niin kilpailu keskenään. Siinä unohtuu tällöin kaikkein tärkein eli itse seura. Miten hyvin asiat olisivatkaan jos kaikki vähänkään päätösvallan omaavat henkilöt puhaltaisivat yhteen hiileen ja ajattelisivat vain mikä olisi seuralle parasta.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tepsin fisioissa on ilmeisesti että Tepsissä pelataan junnuista edustukseen samanlaista kiekkoa ja näin ollen kun edustukseen valitaan valmentajaa niin hänen täytyisi mukautua tähän kuvioon. Ajatuksena saattaa olla hyvä ja toiminut futiksessa mm. Barcelonassa ja Ajaxissa mutta se että toimiiko lätkässä, jää nähtäväksi.
parasta.

Mielestäni tuollaista toimintaa on harrastettu ainakin KalPassa, ja viime vuoden Laukkas-floppia lukuun ottamatta on toiminut resursseihin nähden ihan kohtuullisesti. Ja ymmärrän kyllä että jos niitä omia junnuja halutaan sinne edustukseen sisään ajaa, niin tiettyjen taktisten perusasioiden olisi hyvä olla iskostettuna selkärankaan jo varhaisessa vaiheessa. Tuollaisen systeemin toimimaan saaminen vaatii kyllä kohtuu voimakastahtoisen persoonan jolla pelilliset palikat ovat selkeitä päävalmentajaksi ja UTJ:ksi/GM:ksi rautaisen ammattilaisen joka pitää huolta siitä että tuo homma toimii niissä nuoremmissa junnuissa asti.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Parhaat naurut tarjosi joku nimimerkki, joka täällä haikaili seuraavaksi koutsiksi Rauli Uramaa. Kokenut kiekkomies erinäisissä valmennushommissa toki, mutta tuskin Ralekaan olisi 2010-luvulla TPS:lle mikään sateentekijä.

Sen mitä olen tätä osiota lukenut, en ole huomannut kenenkään TPS-kannattajan haikailleen Uramaa seuraavaksi koutsiksi saati pitäneen häntä sateentekijänä. Kyseinen huhu on herättänyt lähinnä pelonsekaista torjuntaa. Ehkä voit siis osoittaa tarkan referenssin naurun lähteestä.

Mitä muihin mainitsemiisi seikkoihin tulee, kunniakas historia on kyllä muistissa. Edellisen mestaruuden jälkeiset vuodet vain ovat olleet ainutlaatuisen heikkoja koko liigan historiankin mittapuulla eikä merkittävää parannusta ole näköpiirissä. Oma näppituntumani on se, että näin pitkään näin huonosti (13-10-13-13) esiintyneet seurat ovat yleensä lopulta pudonneet sarjatasoa alemmas. Tällainen suoritustaso ei olisi hyväksyttävää millään liigapaikkakunnalla ja vielä vähemmän se voi olla sitä seurassa, joka on historiansa puolesta edelleen liigan menestynein. Ainakaan itse en juuri nyt haikaile mestaruuksia vaan sitä, että tämä jatkuva kyntäminen, jossa hävitään juhlaottelussa jumbofinaali kotikentällä, loppuisi edes joskus.
 

Fordél

Jäsen
Tepsin fisioissa on ilmeisesti että Tepsissä pelataan junnuista edustukseen samanlaista kiekkoa ja näin ollen kun edustukseen valitaan valmentajaa niin hänen täytyisi mukautua tähän kuvioon. Ajatuksena saattaa olla hyvä ja toiminut futiksessa mm. Barcelonassa ja Ajaxissa mutta se että toimiiko lätkässä, jää nähtäväksi.

Toimii ja on nähty jo mm. KalPan ja JYP:n kohdalla. Ilves on puolestaan hyvä esimerkki kuinka asiat voidaan tässä kohdin kusta. Helminen peluutti kiekkoa, joka ei vaan istunut ilvesläiseen ajatteluun ja tulos oli katastrofi. Nyt on saatu meirän pelilliseen ajatteluun hyvin sopiva valmentaja ja keskinkertaisemmallakin materiaalilla tulee ihan mukavaa tulosta. Eli ei valmentajan tarvitse luopua omasta ajattelustaan ja siitä mikä on hänelle ominaista vaan seuran tulee hakea seuraan sopiva valmentaja. Johan Virrankin kohdalla nähtiin, että kun Ässissä piti esittää jotain mikä ei aidosti tullut valmentajalta niin homma ei vaan toiminut. Ja heti seuraavalla kaudella paluu KalPaan ja tulosta tulee taas.

TPS:n ongelmana on vain se, että kellään ei tunnu olevan hajua millaista lätkää Turussa haluttaisiin pelata. On vain menty vuosi kerrallaan ja koottu jengiä ilman, että taustalla olisi mitään punaista lankaa. No jahka Elomo vetää homman niin vihkoon, että viiden vuoden sisällä olisi kaksi kautta kaksilla valmentajapotkuilla niin kenties se herättäisi pöhöttyneimmänkin turkulaisen.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Junnupuolella en ole ollut töissä, joten siksi heitin oman arvioini heidän toiminnastaan. Edustuspuolelta kuitenkin omaan jotain sisäpiiritietoa viime vuosilta, niin en lähde sitä toimintaa sen enempää arvioimaan ihan nykyisenkään työtehtäväni vuoksi. Virheettömäksi en kuitenkaan väitä edes omaa toimintaani aikanaan tuossa organisaatiossa.

Niin, olen vain 30 vuotta TPSää kannatettuani niin saatanan kyllästynyt kuulemaan näitä kaikki tehdään hyvin arvioita. En sanallakaan väitä sinun olevan mistään vastuussa määräänsä enemmän, toisaalta vaikka teit työsi myös minun mielestäni suorastaan helvetin hyvin en näe mitään erityistä syytä olla reagoimatta nyt kun olet uusissa hommissa sellaisiin väittämiin, jotka mielestäni ovat höpöjä. Reilu peli, eikös vain.

Tosiasia on, että tässä seurassa on tehty lähes kaikki päin helvettiä viimeiset lähes 10 vuotta. Ei tässä kukaan mitään triplatriploja odotakaan, mutta me ollaan ylivoimainen alisuorittaja kaupungin kokoon, tuloksiin, kilpailuasetelmaan, imagoon jne nähden. Viimeisin täydellinen sekoaminen oli tämä Elomon palkkaaminen, niin helvetin käsittämätön veto, että en löydä sanoja asiaa kuvaamaan. Kirpu vielä kaveriksi, mitä jumalauta ikinä täällä tapahtuu?
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Niin, olen vain 30 vuotta TPSää kannatettuani niin saatanan kyllästynyt kuulemaan näitä kaikki tehdään hyvin arvioita.

Voi olla, että junnupuolen operatiivisella puolella on ollut paikoin tekemisen meininki, mutta ei sovi unohtaa sitä, että johtopuolella tehtiin tänä vuonna röyhkeistä röyhkein nurkanvaltaus, jota oli fasilitoimassa Big Daddyn torpedot.

Et ruohonjuuritasolla ei usko junnupuolenkaan toimintaan liene ihan parasta a-luokkaa.

Täytyy myös muistaa, että moni viime vuosien liigarinkiin nostetuista prospekteista operoi tällä hetkellä Suomi-sarjan häntäpään jengissä. Et niinköhän Tepsin urheilujohdon toiminnassa on kaikki vastaanottimet kunnossa.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Big Daddyn akatemioista onkin tullut pelkkää kultaa ja mirhamia... way to go!

TPS-johdolta kaipaisi rehellistä ulostuloa siitä että mitä nyt aiotaan tehdä. Mihin vittuun tässä ollaan menossa ja millä keinoin? Kaikenmaailman selittelyt on jo kuultu. Perkonojan pitäsi olla ammattimies, kuulemma, joten nyt homma haltuun! Lisäksi kaikki joita jo ei ole vaihdettu tai on todettu toistaitoisiksi ulos viimeistään keväällä. Yes, I mean you Artsi, Isoisi, Östermund ja tuto-piälikkö.

Ja hei, sivuhuomautuksena sanottakoon, että seison tämän lausunnon takana, vaikka me voitettaisiin vielä mestaruus tällä kaudella.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Edellisen kanssa täysin samaa mieltä siitä et nyt viimeistään pitäisi Perkonojan astua esiin ja näyttää onko hänestä todelliseksi lätkäjoukkueen johtajaksi. Näyttää kaapin paikka muille ja kertoa et nyt ruvetaan toimistollakin hommiin.
Uskomatonta miten valmentajal riittää et hallitaan peliä ja sarjataulukos ollaan säälien ulkopuolel ja samaan aikaan Österlund kertoo puhelimitse toimittajalle miten me ei olla tehty mitään väärin.
On tää vaan niin v...n hienoa olla Palloseuran kannattaja!​
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kusiko on noussut päähän vai mikä on, kun nykyinen ylivoima on kuin museomuisto alkukauden tehokkaasta yv: stä. Lukko oikein tarjoaa Tepsille maalia ja papat ei osu ylivoimalla edes ladon seinään ja maalinteosta joutuu vastaamaan a-junnu. Miten meni omasta mielestä?
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ylivoimassa ei ole sitten mitään tolkkua ja avauspelaaminen hidastunut todella paljon sitten ensimmäisten pelien, mikä mättää?
Ja toivon että Kallio&Perrin kaksikkoa ei enää peluuta yhdessä jatkoajalla. Ei vaan jalat riitä.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ylivoimassa ei ole sitten mitään tolkkua ja avauspelaaminen hidastunut todella paljon sitten ensimmäisten pelien, mikä mättää?

En nyt mikään Solkungenin tasoinen asiantuntija todella ole, mutta Heikkinen on ylivoiman ykköspyssy ja kaikki tietää sen jo. Ainakin Hifki ja Lukko peitti Heikkisen vedon vähän kaiken muun uhallakin Tepsin YV:stä. Pitäis siis jotenkin varioida, esim. nopeella syötöllä johonkin muuhun suuntaan kuin toiselle viivamiehelle, tai sitten Heikkisen pitää oppia liikkumaan sivuttain viivassa että sille kuuluisalle pyssylle tulee tilaa.

Meidän avauspelaaminen taas on perustunut siihen että eka syöttö laitetaan nopeasti keskikaistalle ja kaksi muuta hyökkääjää lähtee samalla kuin hauki rannasta ylöspäin, mutta parissa viimeisessä pelissä se eka helppo syöttö keskelle on otettu pois ja siinä kohtaa joudutaan palaamaan joko kaukaa ylhäältä takaisin alas, tai laittamaan pidempi "toivotaan toivotaan" -mallin syöttö, joka menis omille järkevällä prosentilla ainoastaan jos Nummelin kaivettaisiin naftaliinista.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En nyt mikään Solkungenin tasoinen asiantuntija todella ole, mutta Heikkinen on ylivoiman ykköspyssy ja kaikki tietää sen jo. Ainakin Hifki ja Lukko peitti Heikkisen vedon vähän kaiken muun uhallakin Tepsin YV:stä. Pitäis siis jotenkin varioida, esim. nopeella syötöllä johonkin muuhun suuntaan kuin toiselle viivamiehelle, tai sitten Heikkisen pitää oppia liikkumaan sivuttain viivassa että sille kuuluisalle pyssylle tulee tilaa.

Ensimmäinen asia minkä itse korjaisin tuossa ylivoimassa olisi Virran siirtäminen sinne vasemmalle puolelle. Nyt kaveri hiihtelee siellä sun täällä välillä keskellä välillä oikealla puolella. Ja Forsström takaisin maskipelaajaksi.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tässä on turha enää mistään Heikkisen pyssyistä puhua, eilinen 5-3 oli karmiva. Pikkarainen ja Heikkinen syöttelee keskenään eikä syötöt ole sen tasoisia edes mihin voisi ampua. Viisikko ei liiku millään tavalla tuossa yyveellä. Nopeilla paikkojen vaihdoilla on mahdollista sekoittaa tuota alivoimakolmikkoa ja kätisyydet täsmää niin että vetopaikka voidaan pelata jokaiselle miehelle, mutta ei niin ei. Ylivoimasta puuttu variaatiot ja juonikkuus aivan täysin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Viimeiseen 120 minuuttiin tehtynä kaksi maalia varsinaisella peliajalla. Maalinteko voitaisiin uuden vuoden kunniaksi opiskella taas uudestaan. Puolustus on vastavuoroisesti toiminut melko moitteettomasti, mutta maaleja vain on tultava lisää, sillä joka ilta ei vastustajaa pystytä pitämään yhdessä maalissa. Ylivoimasta ei jaksa enää edes valittaa......
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vittu nyt hankkikaa jo se Dany Heatley sieltä Saksasta tekemään niitä maaleja. Tehokkuus on kuin suoraan Pajuojan aikakaudelta nyt.....
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei se TPS millään herää. Hengittääköhän se edes enää?

Kaikki hankinnat toivotaantoivotaan -osastoa ja suurin osa joukkueessa jatkavista maalintekoon kykenevistä pelaajista on lasinilkkoja.

Muistuttaa ihan samanlaista hmv touhua mitä oli vuosikymmenen vaihteessa. Toivottavasti tälle viestille voi nauraa vuoden päästä, mutta epäilen suuresti.

Facebookit ja Instagramit lähti unfollowiin myös. Pidempää viestiä ei jaksa edes kirjoittaa koska ei kiinnosta tälläinen touhu eikä tässä seurassa se ole muuttumassa. Palataan asiaan sitten, kun seuralla on jonkinlainen kunnianhimo ja vaatimustaso, jolla voisi odottaa menestystä. Tepsin pitäis olla suurseura ja kaikenmaailman Lukat ja Saloset vetää kärkirooleissa. Nauru emoji.

Pahoittakaa mielenne posipetterit. Minä lähden viettämään kesälomaa mökille!
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jokune vuosi takaperin näytti et suunta on oikeasti ylöspäin ja seuran johdossa on ruvettu tekemään pitkästä aikaa töitä sen eteen että saataisiin seura palautettua siihen asemaan missä sen kuuluisi olla eli urheilullisesti Suomen ja jopa Euroopan kärkijoukkueita. Myöskin taloudellisesti Tepsin pitäisi päästä siihen asemaan missä aikanaan oltiin kun TPS hallitsi Liigan ja Euroopan kaukaloita. Valitettavasti suunta tässä asiassa on ollut päinvastainen jo vuosia kun miljoonatappioita on tullut vuosi vuoden perään.
Nyt kahden kauden aikana tuo pienikin valo urheilullisen tuloksen puolella on hiipunut lähes olemattomiin ja vuoren terävä huippu siintää alhaalta katsottuna jälleen huomattavasti kauempana.
Kateellisina seurataan vieressä miten mm. Tapparan kannattajat saavat nauttia oman seuransa menestyksestä, tähtipelaajien seuraamisesta ja ennenkaikkea miten siellä seura osaavan henkilökuntansa ansiosta tekee myöskin kauden aikana taloudellisesti valtavaa voittoa vuodesta toiseen ja pitkänajan suunnitelmat on tarkkaan mietittynä valmiiksi. Kärpät toinen tälläinen seura.
Päivä päivältä alan uskoa siihen et Tepsissä ei ole ollut enää pitkään aikaan sellaista henkilöä joka tämän touhun muuttaisi ammattilais-ja sille tasolle että Tepsikin pääsisi noiden kahden valtaseuran imuun, rinnalle ja jopa ohi.
Täällä on paljon henkilökuntaa jotka ulospäin näyttävät että töitä tehdään menestyksen eteen mutta tulokset puhuvat kuitenkin muuta eli alansa huippuosaajiksi en heitä valitettavasti kutsuisi. Puhutaan ja luvataan kaikenlaista mutta teot ja tosiaan tulokset kertovat muuta. Heitettäisiin lupaukset ja uhoamiset roskakoriin, otettaisiin joitakin asioita noilta edellämainituilta seuroilta mallia, laitettaisiin haalarit päälle ja töihin.
Valitettavasti juuri tuo jokavuotinen turhanpäiväinen selittely ja seuraavankauden uho ei ainakaan allekirjoittaneeseen uppoa vaan ennemminkin se näyttää juuri sen miten epävarmoja siellä ollaan eikä osaamistaito riitä saada laiva kääntymään haluttuun suuntaan.
Urheilullisesti tuleva kausi ei tässä kohtaa hyvältä näytä toki kaikkihan on aina mahdollista kun ensin Kerho ja sitten Leijonat näyttivät hienosti mallia miten altavastaajakin voi mennä aina päätyyn asti.
Materiaali kun ei vaan silti vakuuta sillä liikaa kysymysmerkkejä sen suhteen.
Mm. liikaa loukkaantumisherkkiä ja näiden asioiden kanssa painineita pelaajia, pelaajia jotka saaneet vuosia näyttää kykynsä mutta ei vaan riitä tälle tasolle, vahvistuksi hankittu ns. arpoja joiden tasosta pääsarjatasolla kukaan ei voi mennä takuuseen jne.
Puolustus myöskin iso kysymerkki. Paljon pienikokoisia pakkeja joiden parhaat avut pitäisi olla kiekollinen pelaaminen mutta sekään ei kuitenkaan sarjan kärkijoukkueiden tasoa, vahvoja oman maalin edustan siivoajia ja kuitenkin myöskin jonkilaiset kiekolliset taidot omaavia pakkeja joukkueessa ei Piskulaa lukuunottamatta ole.
Lisäksi kun valmennus ei ole lähelläkään sitä tasoa millä menestystä tulisi niin eipä näkymät ensikauden suhteen ainakaan tällä hetkellä mitenkään erinomaiset ole.
Tietysti sitä toivoo että yllättyisi positiivisesti.
Ehkäpä eniten odottaa kaudelta miten nämä muutamat nuoret nostaisivat tasoaan ja osa jopa pääsisi ottamaan askelia seuraavalle tasolle eri sarjoihin.
Pajuniemi on varmaan se jolta odotan eniten tasonnousua ja mahdollista hyppäystä urallaan eteenpäin mutta myöskin Nurmelta lupa odottaa selvästi parempaa kautta.
Lisäksi nimet Pohjanoksa, Viitasalo, Anttalainen, Pärssinen, Valtola ja Intonen nimiä jotka saattavat tulla enemmän esille kauden aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös