Äärioikeisto ja -vasemmisto Suomessa

  • 872 095
  • 8 574

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei ole kielletty, mutta nekin joutaisi kieltää, varsinkin jos samalla huuhtelulla menisivät myös sirpit ja vasarat. Ja jos vielä bonustoiveen voi esittää, niin Che-paidat, -napit ja muu Che-rihkama menkööt perässä.

Muutamissa maissa natsitunnusten julkisesta esittämisestä voi seurata sakkoa ja jopa vankeutta. Suomessa ei, mutta onhan noita natsilippuja ym. otettu pois mielenosoittajilta järjestyshäiriöiden tai minkä lie välttämiseksi.

Euroopassa on jo sen verran vapauduttu Neuvostoliiton ideologisesta vallasta, että osa maista on kieltänyt Neuvostoliiton fanituotteet siinä kuin natsien tunnuksetkin. Suomessa käydään tässä mielessä hassua keskustelua, kun natsitunnuksia vaaditaan kiellettäväksi, mutta kommarien tunnuksista ei puhuta samassa yhteydessä. Esimerkiksi Saksassa on molemmat kielletty, mikä on loogista. Itse kannatan tilannetta, jossa kumpaakaan ei kielletä, mikä myöskin on loogista sananvapauden nimissä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos kommunismissa jokin "diktatuuri" onkin, se on sosialismin siirtymävaiheessa saavutettava proletariaatin diktatuuri, joka on kuitenkin väliaikainen vaihe, edellytys, että myöhemmin voidaan siirtyä lopulliseen kommunismiin, täydelliseen tasa-arvoisuuteen.

Aina voi kirjoittaa mitä sattuu, mutta suosittelen perehtymään Marxin ja Leninin kirjoituksiin proletariaatin diktatuurista. Varsinkin länsimaissa korostetaan mielellään sitä, että pd ei oikeasti ollut diktatuuria tai se oli väliaikaista tai se oli todellisuudessa utopiaperusteista. Ja usein mielletään, että pd on Leninin luomus Marxin teorioiden päälle ja pd:n tarkoitus on turvata työväenluokan edut vallankumousvaiheessa. Tällaisia palasia kyllä löytyy Marxilta, Leniniltä ja monelta muulta. Mutta kun katsotaan kokonaisuutta, se oli Marx, joka ensin määritteli pd:n perustehtäväksi jatkuvan valmiuden, jotta porvaristo ja muut yhteiskunnan epätoivottavat ainekset eivät koskaan nousisi. Lenin jatkoi tästä vieden porvareilta ensin äänioikeuden ja sitten hengen. Marxin ja Leninin pd:n jatkuva valmius toteutettiin salaisen poliisin, armeijan ja muun sortokoneiston toimesta.

Ihanteellisesti kommari-ideologiaan suhtautuvilla on tapana sekoittaa varhaiset utopiat kommunismista ja sosialismista Marxin, Leninin, Engelsin ja monien muiden luomaan sosialismiin ja kommunismiin. Sekoittaminen on siinä mielessä fiksua, että näin saadaan proletariaatin diktatuuria häivytettyä. Sen häivyttäminen puolestaan on välttämätöntä, koska Marxin ja Leninin teoriat eivät muuten kestä demokratia käsityksiltään edes pientäkään kriittistä tarkastelua.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Neuvostosymbolien kuten sirpin ja vasaran, punalipun, ja voitonpäivä- yms. tauhkan julkinen esittäminen pitäisi olla Suomessa ja muissakin sivistysvaltioissa kiellettyä, siinä missä natsisymbolienkin esittäminen. Pitäisiköhän tehdä kunnon pohjatyö ja väsätä aiheesta kansalaisaloite? Olisi riemukasta nähdä muutama hahmo selittelemässä, että miksi tämä nyt ei kerta kaikkiaan käy, vaikka aloitteessa ei olisi ensimmäistäkään muotovirhettä.

Mikäli väsäät (hyvin pohjustetun muotovirheettömän kansalaisaloitteen) olen ensimmäisten joukossa allekirjoittamassa sen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Fatipäiden juovus- tai humausainepäissään tehdyiltä respekstin hankkimisilta tuollaiset ns. hyökkäykset minusta vaikuttavat. Sopivaa näpertelyä, jonka jälkeen on kai kivaa palata kerhotilaan uhoamaan. Mielikuvani näistä natseista on, että tunnetta riittää älyä enemmän.
Toisaalta sama pätee kyllä moneen muuhunkin jengiin. Nykyään taidetaan lähteä ulos teelle tai jotakin muuta tekemään innokkaammin kuin ennen.

Hieman ot muistelua: aikoinaan suunniteltiin opiskelijakapakassa vallankumousta, sen siirtoja mietittiin yleensä perjantai- tai/ ja myös lauantai-iltoina ja toisinaan myös öinä.
Sunnuntai-aamu ajateltiin yhteiskunnan herkimmäksi ajankohdaksi eli oivaksi iskun paikaksi.
Jäi sekin vallankumous aina sitten tekemättä, syystäkin, yhdestä ja toisesta.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
aikoinaan suunniteltiin opiskelijakapakassa vallankumousta, sen siirtoja mietittiin yleensä perjantai- tai/ ja myös lauantai-iltoina ja toisinaan myös öinä.
Oliskohan oma elämä mullistunut, jos olisin itsekkin moisia suunnitellut? Yleensä pe ja la iltoina ongelma oli se, että uskaltaiskos illan mittaan yrittää jota vähän paremman näköistä, vai ottaisikos varman päälle, ja alkais pommittaan sitä vakkari paikan helpoimmin antautuvaa.
Miten tuo liittyy ääriliikkeisiin, se ei ihan vielä ole minulle auennut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Alla olevan voisi laittaa useampaan ketjuun, mutta laitetaan nyt tähän. Yksi syy on se, että tästä(kin) ketjusta löytyy kirjoituksia, joissa kiistetään useamman kuin yhden ns. ääripään löytyminen. Olen aikoinaan vastannut, että maahanmuuttoon äärikielteisesti suhtautuvan ryhmän lisäksi Suomessa on useita ääripäitä mm. islamistien ja vasemmiston joukoissa. Faktoja ääri-islamisteista ei enää tarvitse pyrkiä todistamaan. Itse tiesin vasemmistoon kuuluvien ääriryhmien toiminnasta ja olin myös hetken aikaa sellaisen kohteena.

Tuore suomalaistutkimus analysoi 375 00 maalis–elokuun aikana lähetettyä Twitter-viestiä, jotka kohdistettiin suomalaisille poliitikoille. Tutkijat pyrkivät löytämään joukosta ne viestit, jotka voidaan lukea vihamielisiksi. Tutkijoiden mukaan vihamielisten viestien takana olevat käyttäjätilit kuuluvat pitkälti kahteen, keskenään tiivisti verkostoituneeseen ryhmään. Tutkijat katsovat, että molempia ryhmiä voi pitää ideologisina: suurempi ryhmistä edustaa konservatiivisia tai maahanmuuttovastaisia käyttäjiä, toinen vasemmistolaisia tai liberaaleja käyttäjiä.

Analyysin mukaan 75 prosenttia poliitikkoihin kohdistuvista vihamielisistä viesteistä on peräisin maahanmuuttovastaisesta verkostosta. Tämä on odottamaani erilaisempi suhde. Kuvittelin, että jossain 85-15/90-10 mennään näiden ryhmien välillä, koska jotkut tutut tai puolitutut olivat maahanmuuttovastaisten ultaosien toiminnan kohteena ja viestien määrät olivat todella suuria.



Jos islamistit ja vastaavat jätetään pois, kahden ääripään - konservatiivisten ja maahanmuuttovastaisten ultraosien sekä vasemmistolaisten ja liberaalien ultraosien - verkostoitunut toiminta ei voi todellisuudessa tulla kenellekään yllätyksenä. Sen toki on Jatkoajasta huomannut, että vasemalla ja liberaaleilla asian myöntäminen on ollut vaikeaa ja joillekin mahdotonta.

Itse en pidä ideologista (tai ylipäätään organisoitua) vihaviestien kirjoittamista ja lähettämistä toimintana, johon tulisi suhtautua edes neutraalisti.
 

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
En tiedä oliko jo linkattuna johonkin toiseen ketjuun, mutta eipä tule yllätyksenä että Vasemmistoliitto ajaa Putinin asiaa: Vasemmistoliitto kirjasi puoluekokouksessa tavoitteekseen muun muassa Naton isäntämaasopimuksesta irtautumisen.

Ylen uutinen

Onneksi Vasemmistoliitto näillä näkymin pysyy pikkupuolueena, sillä suurempi yleisö ymmärtää puolueen kannatuksen koostuvan putinisteista ja työttömistä elämäm koululaisista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Onneksi Vasemmistoliitto näillä näkymin pysyy pikkupuolueena, sillä suurempi yleisö ymmärtää puolueen kannatuksen koostuvan putinisteista ja työttömistä elämäm koululaisista.
Kimppaan Persujen kanssa siis?
Ei kyllä siis pienintäkään hajua, että mistä tämä väitetty Putin-ihailu oikein vasemmiston kohdalla tulee. Jos siis jätetään muutama Lenin-museon kommari pois. Ei ainakaan niiden vassareiden kohdalla näin ole asian laita joita itse tunnen ja tiedän. Mutta ehkä otantani on pieni.
 

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
Kimppaan Persujen kanssa siis?

Tämä varmaan oli vitsihuumoria, sillä ymmärtänet puolueiden asettuvan eri laidoille politiiikan pelikentällä?

Suomi kaipaisi poliittisen historiansa tunnustamisen, lähinnä näiden Venäjän "agentti"kansanedustajien suhteen. Venäjän vaikutus Suomen politiikkaan sotien jälkeen kaipaisi kriittistä tarkastelua. Tällaiset vasurien avaukset lähinnä pelaavat Suomen Venäjän vaikutuspiiriin.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
No Jessikka Arolta voi kysyä vitsihuumorista. Ehkä ei sitten pitäisi vihjailla Persujen Venäjä-flirttailusta yhtään sen enempää kuin Vassareiden vastaavasta. Mutta eikö kyse ollut nyt _tästä_ hetkestä, ei 70-luvun laululiikkeestä? Varmasti siellä on pestävää ja selvitettävää ja jokin listakin kassakaapissa olisi kait hyvä julkistaa. Minun pointtini oli se, että ainakin ne vassarit ketkä itse tunnen, pitävät Putinin Venäjää aika persereikävaltiona ihmisoikeusrikkomuksineen muineen. Ehkä vasemmistolaiset pelaavat tietämättään Venäjän pussiin, kun USA on yhtä suuri saatana.
 

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
Minun pointtini oli se, että ainakin ne vassarit ketkä itse tunnen, pitävät Putinin Venäjää aika persereikävaltiona ihmisoikeusrikkomuksineen muineen. Ehkä vasemmistolaiset pelaavat tietämättään Venäjän pussiin, kun USA on yhtä suuri saatana.

Tämä on varmasti totta, sillä jokainen on yksilö ja ainakin nuorempi polvi on tuominnut Putinin politiikan.

Venäjän lonkerot ovat pitkät, että myötäilijöitä löytynee pitkin puoluekentän eri puolueista.

Lähinnä tällainen NATO yhteistyöhaluttomuus on Putinille hunajaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Venäjän lonkerot ovat pitkät, että myötäilijöitä löytynee pitkin puoluekentän eri puolueista.
Lähinnä tällainen NATO yhteistyöhaluttomuus on Putinille hunajaa.

Täysin totta. Ja mitä tulee Vasemmistoliiton Venäjä-kytköksiin, eihän tästä ole kuin muutama vuosi kun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Arhinmäki ryntäsi Kreikkaan tukemaan Syrizaa sen vaalikamppailussa. Syriza on Putinin porukan käsissä ja vastusti jo Ukrainan silloisen presidentin, Venäjän taskusta operoineen Janukovitsin kaatamista syyttäen kaatajia natseiksi. Kun Venäjä hyökkäsi 2014 Krimille, Syriza lähti ajamaan Venäjä-pakotteiden poistamista uuskolonialistisina.

Mutta Vassarien puheenjohtaja se keikkui siellä Syrizan tukena vielä vuonna 2015. Vastaavia esimerkkejä löytyy myös Vassarien EU-ryhmästä, joka vastustaa EU:n Venäjä-pakotteita. Tietenkin joku voi aina sanoa kuten @Individual , että ei hänen omat vassarikaverinsa nyt tuollaista tue ja noin ajattele. Se on tyypillistä silloin, kun halutaan kieltää faktat. Persumaista toimintaa, jolla tarkoitan sitä, että jokin poliittinen teko ulkoistetaan puolueesta yksilön kontalle silloinkin, kun kyseessä on puolueen johtoon kuuluva kansanedustaja tai puolueen puheenjohtaja.

Tosin Halla-aholta en koskaan odottaisi samaa kuin Arhinmäeltä. Tässä mielessä persumainen toiminta on väärä sana, todellakin.
 
Viimeksi muokattu:

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Minun pointtini oli se, että ainakin ne vassarit ketkä itse tunnen, pitävät Putinin Venäjää aika persereikävaltiona ihmisoikeusrikkomuksineen muineen.

Tarkoitat siis sanoa, että Vasemmistoliitto ei koostu putinisteista ja työttömistä elämänkoululaisista, vaan pelkästään työttömistä elämänkoululaisista?
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Tarkoitat siis sanoa, että Vasemmistoliitto ei koostu putinisteista ja työttömistä elämänkoululaisista, vaan pelkästään työttömistä elämänkoululaisista?
Kyllä, ja kaappi-persuista, joilla sykkii Venäjälle, vai oliko se vain palstan Kokoomus-siiven erikoisuus? :)
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar

Varisverkosto on ilmeisesti päättänyt hankkia Sielunvihollisen laulajalle potkut. Ja ilmeisesti Matias Autiolle on annettu kenkää kun soittaa ja laulaa "natsi" bändissä. Surkeaa touhua Äxältä nyt pitää harkita levykaupan vaihtoa.

Mjoo. Tunnen Matiaksen ja paljon muitakin Äxäläisiä ja nyt alkaa kyllä menemään aika jännäksi. Saas nyt nähdä mitä tässä seuraavien päivien aikana tulee ilmi. Potkut tosiaan vapaa-ajalla soitetuista keikoista.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Hesarin mukaan ovat yhteistuumin allekirjoittaneet sopimuksen, jolla puretaan työsuhde. Sellaista maalitusta tällä kertaa.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Hiekka on parasta, kun se menee natsipimppiin. Hyvää toimintaa Äxältä. Ehkä nyt lopetan boikotoimasta Äxää.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Hesarin mukaan ovat yhteistuumin allekirjoittaneet sopimuksen, jolla puretaan työsuhde. Sellaista maalitusta tällä kertaa.
Mutta kyllä noista Matiaksen kommenteista oikein paistaa että ihan yhteistuumin asioita ei ole sovittu. Ei vaan ilmeisesti voinut muutakaan tässä tilanteessa.

Itse olen kuluttanut vuositasollakin jonkin verran levykauppa Äxään, mutta nyt mun rahani saa joku toinen liike.
 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
En kuuntele NSBM:ää, mutta aikamoisen perkauksen saisivat tehdä metalli, punk -ja hiphop osastoille että kaupan myymä tuote olisi aidosti heidän arvojensa mukaista tuon haastattelun perusteella kun puhutaan vihanlietsonnasta jne. Tarkoitan siis ihan äärimateriaalia.

Työsuhteet ovat puolestaan työnantajan ja työntekijän välisiä, tarvittaessa liiton.

Ei vaikuta asiointiini Äxässä jatkossa, mutta kummastelen hieman kuitenkin.

Ihmisiä tuntuu vaivaavan ikävä kognitiivinen dissonanssi vihanlietsonnan suhteen, omalle leirille ollaan aina täysin sokeita.

edit: ja onhan siellä bändin levyä edelleen myynnissä, jonka kitaristi sai kuitenkin Äxän palveluksesta lähteä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös