Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 091 982
  • 7 337

BaronFIN

Jäsen
Minua ei ainakaan pelaajana huvittaisi joutua kaiken maailman räkänaamojen tallomaksi vaan siksi että minun työni on jollekin pissikselle elämää suurempi asia. Toki voittaminen on hienoa ja fanikulttuuri on osa työtä, mutta ei näitä ”rajoituksia” tunteiden näyttämiseen ole ihan hatusta ja mielivallasta vedetty. Kun siinä samassa ryntäyksessä voisi Ronaldo/Messi vihaajat antaa hieman kovempaa ”palautetta” inhokilleen. Tätähän ei toki suomalaisessa potkupallossa voida käsittää kun keskiverto Veikkausliigapelaaja on kaupungissa suurempi tuntemattomuus kun alueen lähipoliisi.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Onko palstalla tietoa koska julkaistaan Liga Nos -sarjan otteluohjelma? Kyseessä siis Portugalin jalkapallosarja. Google ohjaa vain sivuille, jossa ei Englannilla pärjää ja Benfican kotisivuilla on ilmoitus "There are no games." Euroopan futiksesta hyvin perillä olevalla @pernaveikko :lla tietoa?

Huomasin että siellä on sama homma menossa kuin Espanjan puolella. Eli karsinnat vielä käynnissä. 23.06 on finaali jossa ratkeaa viimeinen joukkue joka pääsee mukaan isojen poikien kanssa pelaamaan
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Minua ei ainakaan pelaajana huvittaisi joutua kaiken maailman räkänaamojen tallomaksi vaan siksi että minun työni on jollekin pissikselle elämää suurempi asia.

YouTubesta löytyy kaikenlaista materiaalia missä pelaajat pinkovat pukukoppiin minkä pääsee. Juuri vähän aikaa sitten näin videon mikä näytti alkuun vähän oudolta. Loppuvihellyksen jälkeen jokainen pelaaja lähti juoksemaan ja ihmettelin mitä tässä oiken tapahtuu ja samantien kuvan ulkopuolelta ryntäsi kymmeniä ihmisiä kimppuun ja satoja niiden perässä.

Kaikki eivät ehtineet koppiin. Eihän siihen kukaan kuollut, mutta varmaankin todella hienoa niille pelaajille. Samalla lailla esimerkiksi Bakussa Suomen maajoukkue juoksi koppiin sen voitetun pelin jälkeen. Aavistuksen vitutti, että joukkue ei jäänyt kiittämään vaan eipä voinut, kun niskaan satoi kolikoita ja Nokian matkapuhelimia.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Varmasti rangaistaan kyseistä turpaan vetäjää?

Ja sen jälkeen etsitään syyllisiä. "Miten voi Tauno Tasalakki päästä kentälle kun siellä on tyyppejä tekemässä työtään? Se sitten meni repimään teemupukilta kännissäläpällä käden irti. Kuka on vastuussa?"

Kun näissä on aina se, että vaikka "kaikki o hianoo" ja "yhteishenkellä mennää", eikä "täsä mitää ongelmia aiheuteta, ku tunnustetaan lajia", niin siellä voi olla myös ihan vaan vatipäitä joukossa (Ja vatipäitä on aina). Siksi on kiellot. Ja Suomessa muuten tykätään vahtia kieltojen noudattamista.

Eli tuo on ihan sitä jokaisen äidin logiikkaa: "Ettei tulisikaan". Ihan vaan, ettei sitten turpaan_vetäjii tarvi rankoa jälkikäteen, kun housuissa on jo.

Kuinkakohan moni jaksaisi jeesustella, jos esim huuhkajat varmistaisi kisapaikan karsinnoissa koti ottelussaa ja kentälle juoksisi tuhatpäinen fanijoukko, ei varmaan monikaan?

Onhan se hienoa ja ajatustasolla lutuuria, mutta käytännössä tuhat-parituhatta potentiaalista vatipäätä (toki vesiselvänä ja vain korkeimmasta ÄO-laarista) juoksemassa kentälle heti pelin jälkeen nostattaa omaan konservatiivisieluuni näppyjä.

Ja tämän voisi oikeastaan laajentaa joka lajiin - Heittikö Pitkämäki keihään mm-tuloksen? Löikö Mörkö Sisään? Uiko Matti Mattson itsensä olympiamestariksi? Leo-Pekka Tähti pokkasi taas yhden mestaruuden? -> KASAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN, huutaa satapäinen yleisöjoukko ja hyppää pommilla altaaseen juhlimaan.
Olisi hieno ja penkkiurheilijan sielua kutkuttava näky kyllä sellainen wall of death vaikka curling-finaalin jälkeen, jossa molemmista katsomoista lähtee väki rynnimään tavoitteena kohdata keskellä. Kuka siellä valittaisi? Ei varmaan monikaan?

MUOKS: Tietty swat-tyyliin yleisöön kaasuttaminen, koska kova jätkä ugg, ei ole myöskään se paras vaihtoehto.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja mikä tuossa on niin kauheata? Onko kannattajat joskus suomessa kentälle juostessaan rikkoneet esim jotain? Ihme itkua, kun kannattajat haluavat päästä kentälle omien kanssa juhlimaan voittoa, mitäpä luulet, montako pelaajaa vituttaa että fanit pääsisivät yhdessä juhlimaan voittoa? Vatipäitä..Hohhoijakkaan. Ne on niitä, jotka kuitenkin pitävät seurat ja suomalaisen jalkapallon hengissä! Haloo ja vaaratilanteet syntyivät ainoastaan makkara palkkalaisten toimesta..

Kerta se on ensimmäinen kun jotain tapahtuu. Ei vaan v.2019 voi ottaa riskiä ja päästää kannattajia kentälle. Edes Suomessa.

Ja kun me täällä Suomessa halutaan ottaa mallia mm. brittifanikulttuurista niin kävisikö myös samat sanktiot. Pelkästään Anfield Roadin stadionesittelyssä kun painotetaan että kentälle menosta (tyhjälle) tulee ikuinen porttikielto ja jos korrenkin katkaisee niin se on tuon lisäksi poliisijuttu. Ihme kun matsissa ei vilauttelijoita/juhlijoita näy.

Skoteissa puolestaan ei stadioneilla ole myyty alkoholia kohta 40 vuoteen. Tuskin edes ensi vuoden EM-peleissä, vaikka UEFA on omaa linjaansa höllentänyt. Linkissä syy miksi vieläkin vedetään kuivin suin. Tai limpparilnjalla. Näitä ei halua kukaan edes tuhat kertaa pienemmessä mittakaavassa.

Old Firm riot - 1980
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Yllättyneitä ovat:

FIFA on kyllä niin läpimätä organisaatio, että oksettaa. Hyvä alku.

Ai nyt on jo posessa. Kuulin vasta jokin aika sitten jotain kuinka meidän pitäisi vähän jutella. Harmittaa kyllä miten jalkapallo päästettiin tälläiseen kuosiin. Maailma on täynnä mielenkiintoisia urheilulajeja missä liikkuu rahaakin kohtuullisesti ja pelaajat voivat vaikka vähän tienatakin, koska pitäähän työnteosta palkkaa saada.

Pankkimaailmassa on saatu pankkeja nurin ja kaikenlaisia ketkuja kiinni. Minkälainen maailmanlaajuinen lama siitä mahtaisi tulla, jos jalkapallokupla puhkeaisi kunnolla.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Juu, kentälle ei saa mennä, sen pitäisi olla ihan selvää. Mutta kyllähän tuo Maarianhaminan keissi oli rimanalitus Safetorin järkkäreiltä. Nähtävillä olleen videomateriaalin perusteella ei ollut mitään syytä käyttää pippurisumutetta. Kaiken järjen mukaan se pahiten sumutteella räiskinyt menettää luvat ja saa jonkinnäköisen tuomion, aivan käsittämätöntä toimintaa.

Safetorin somen perusteella vaikuttaa muutenkin aika larppaukselta tuo heidän touhu...
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Platini pistettiin poseen. Tai ainakin pidätettiin. Qatarin kisojen taustalla jotain hämärää. Yllättyneitä ovat:

FIFA on kyllä niin läpimätä organisaatio, että oksettaa. Hyvä alku.

Kuinkahan monen ihmisen henki taas pitää mennä että FIFA:n herrat saavat vähän samppanjaa...

Ihan uskomaton organisaatio. Nyt voisivat jalkapallomaajoukkueet erota koko FIFAn touhuista ja järjestää keskenään kisat. Ei noin oksettavan läpimätää paskaa voi kukaan oikeasti kannattaa...
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kerta se on ensimmäinen kun jotain tapahtuu. Ei vaan v.2019 voi ottaa riskiä ja päästää kannattajia kentälle. Edes Suomessa.

Ja kun me täällä Suomessa halutaan ottaa mallia mm. brittifanikulttuurista niin kävisikö myös samat sanktiot. Pelkästään Anfield Roadin stadionesittelyssä kun painotetaan että kentälle menosta (tyhjälle) tulee ikuinen porttikielto ja jos korrenkin katkaisee niin se on tuon lisäksi poliisijuttu. Ihme kun matsissa ei vilauttelijoita/juhlijoita näy.
Samaa mieltä, ettei sinne tarvi lähteä ja päästää kentälle pelin loputtua, mutta pisti se merkille pari viikkoa sitten kun kohtalaisesta fanikulttuuristaan tunnettu Union Berlin varmisti kaksiosaisessa nousukarsinnassa kotikentällään nousun 1. Bundesligaan, että ei siinä tainnut ollut muuta järkevää vaihtoehtoa kun avata kaikki portit täysin joka kulmasta ja siellähän oli parissa minuutissa varmaan 10 000 ihmistä kentällä, siis niin piukassa kenttä juhlivia faneja kun voi olla. Kannattaa vaikka katsella jos löytää jotain kuvia tilanteesta.

En usko että kauheita bännejä tulee ja varmaan ahdistava jos ei pelaajat päässeet pois ennen pahinta ryntäystä, Stuttgartin pudonneet ukot nyt liukenivat nopeasti mutta on siinä Berliinin pelaajilakin aika ahdasta äkkiä tullut kun joku 500 hätäisintä fania on yhtäkkiä piirittänyt sut sellaiseen vähän isomman mittakaavan karhunhalaukseen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Olenko ainoa kuka ihmettelee tätä vastakkainasettelun luomista nyt kun naisten MM-kisat on käynnissä? Brassilegenda Marta on tehnyt nyt kisoissa kaksi maalia ja noussut ainakin Ylen mukaan "jalkapallon MM-kisojen historian parhaaksi maalintekijäksi". Okei näinhän se onkin kun lasketaan sekä miehet että naiset. Mutta miksi sitä vertailua on alettu tekemään nyt? Toisekseen en muista että sitä vertailua olisi koskaan tehty toiseen suuntaan, eli muistelisin kun Miroslav Klose nousi MM-kisojen maalipörssin kärkeen niin puhuttiin ainoastaan että on ohittanut Ronaldon, vaikka jos nyt en ihan väärin muista niin ohitti myös Martan tuossa samassa välissä.

Erittäin hieno juttu että naisten kisat saa paljon näkyvyyttä ja turnaus televisioidaan laajasti, mutta onko näissä vertailuissa oikeasti mitään järkeä? Jotenkin en näe mitään mieltä lähteä vertailemaan naisten ja miesten lajeja keskenään koska monelta osin pelin luonne on ihan erilainen vaikka teoriassa samaa lajia pelataankin. Eihän yleisurheilussakaan ole maailmanlistalla naiset ja miehet samassa listassa vaan molemmille on omat rankinginsä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olenko ainoa kuka ihmettelee tätä vastakkainasettelun luomista nyt kun naisten MM-kisat on käynnissä? Brassilegenda Marta on tehnyt nyt kisoissa kaksi maalia ja noussut ainakin Ylen mukaan "jalkapallon MM-kisojen historian parhaaksi maalintekijäksi". Okei näinhän se onkin kun lasketaan sekä miehet että naiset. Mutta miksi sitä vertailua on alettu tekemään nyt? Toisekseen en muista että sitä vertailua olisi koskaan tehty toiseen suuntaan, eli muistelisin kun Miroslav Klose nousi MM-kisojen maalipörssin kärkeen niin puhuttiin ainoastaan että on ohittanut Ronaldon, vaikka jos nyt en ihan väärin muista niin ohitti myös Martan tuossa samassa välissä.

Erittäin hieno juttu että naisten kisat saa paljon näkyvyyttä ja turnaus televisioidaan laajasti, mutta onko näissä vertailuissa oikeasti mitään järkeä? Jotenkin en näe mitään mieltä lähteä vertailemaan naisten ja miesten lajeja keskenään koska monelta osin pelin luonne on ihan erilainen vaikka teoriassa samaa lajia pelataankin. Eihän yleisurheilussakaan ole maailmanlistalla naiset ja miehet samassa listassa vaan molemmille on omat rankinginsä.

Olen kanssa snadisti ihmetellyt, no en edes ole ihmetellyt kun eletään tätä päivää ja keskustelun nyt näköjään pitää olla tätä liittyen sukupuolijaotteluihin ja urheiluunkin, mutta nyt kun julistetaan että joku naisten joukkue on suurinpiirtein kaikkien aikojen parasta futista pelaava joukkue ja naispelaaja on kaikkien aikojen paras pelaaja, niin ihmetellyt sitä miksi rinnastetaan miehet ja naiset nyt noin kategorisesti.

Eihän sitä tosiaan tehdä yleisurheilussakaan, ei tenniksessä jne. Siellä naisten huiput on naisten huippuja ja miesten huiput miesten huippuja, ja fakta on se että samalle viivalle laitettaessa naiset eivät pärjäisi. Itsestäänselvyys kun huippuja vastakkain asetellaan.

Ja sanoi feministit mitä hyvänsä, kyllä se fakta vaan on, että Messit ja Ronaldot ja vähän pienemmätkin nimet ovat miljoona kertaa parempia futareita kuin Martat ja Alex Morganit. Sehän on itsestäänselvä, suhteutettuna voidaan sitten keskustella mutta ihan älyvapaata nyt ajan hengen mukaisesti niputtaa kaikki ja nostaa yhtäkkiä naisten taso muka paremmaksi kuin mitä se on.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
miksi rinnastetaan miehet ja naiset nyt noin kategorisesti.
Koska nykymaailmassa on aina joku itsensä yksisarviseksi luokitteleva läski vinkumassa twitteriin jos ei muisteta joka ikinen hetki korostaa kuinka jokainen meistä on yhtä hyvä ja yhtä tärkeä.

Ihan hauska on noita pelejä on katsoa, mutta on onhan tuo pelin taso aivan järkyttävää paskaa eikä sitä voi millään tavalla verrata miesten jalkapalloon.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Muistutetaan myös että Laura Österberg Kalmari on tehnyt 41 maajoukkuemaalia kun Jari Litmanen vain 32.

Hienoja pelaajia molemmat, mutta toinen tehnyt reilusti enemmän. Kumpi on parempi?

Toki jalkapallon tason laajuus (naiset vs. miehet) voi olla yksi tekijä noihin lukuihin mutta ei tartuta yksityiskohtiin. Harvemmin kuitenkin miesten mm-kisoissa näkee sitä että ottelu päättyy 13-0 tai että joku joukkue omassa alkulohkossaan häviää jokaisen matsin niin että vastustajan pelaaja juhlii hattutemppua.

Mutta yleisesti ottaen, onhan naisten futiksen taso kyllä noussut esim. 10v takaisesta. Ja sen näkee jo siitäkin ettei Suomen maajoukkue oikein tunnu enää pärjäävän. Muistan ajan kun oikeastaan Ruotsi ja Saksa olivat vain Euroopassa liian kovia ja muut täysin voitettavissa. Nyt taitaa olla tilanne eri. Toki myös nuo "Litmaset" (Kalmari) lopettaneet.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jaahas, lyhyeksi jäi Luis Enriquen pesti Espanjan peräsimessä. Mies on jättänyt tehtävänsä nyt ihan virallisesti, tosin hänhän on ollut henkilökohtaisten syiden vuoksi sivussa jo maaliskuulta asti.

Ilmeisesti jotain suht vakavaa perhepiirissä.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Manslaughter arrest over Sala death
Emiliano Salan kuolemaan liittyen on joku ukko pidätetty kuolemantuottamuksesta.
Mistä on kyse? Koneen huolto laiminlyöty vai mikä voi olla syynä?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Joka päivä on käyty katsomassa, joskus parikin kertaa päivässä.

Nyt on tullut tarkat ajat Ekstraklasan neljälle ensimmäiselle kierrokselle mitkä pelataan niin kuin aina siis pe-ma. Nämä on nyt niitä aikoja mitkä on kiveen hakattu eivätkä enää muutu.

Useimmat liigat toimivat tällä tavalla.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Olen salaisesti iloinen, että tuo järjestysmieskeissi tapahtui juurikin Ilveksen kannattajille, sen verran mouhoamista oli kun omat järjestysmiehet ottivat muinoin matsia IFK:n kannattajien kanssa (joka toki sinällään oli huomattavasti typerämpää). Mutta en tietenkään kirjoita tätä mielipidettäni missään esille, saatika sano ääneen.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Manslaughter arrest over Sala death
Emiliano Salan kuolemaan liittyen on joku ukko pidätetty kuolemantuottamuksesta.
Mistä on kyse? Koneen huolto laiminlyöty vai mikä voi olla syynä?

Kyse on Salan agentin alun perin palkkaamasta ja lennon tietoihin merkitystä lentäjästä, joka olikin viime hetkellä siirtänyt homman ystävälleen, jolta puuttui vaadittavat lentoluvat/kelpoisuuudet.

...
A British pilot has been arrested over the deaths of Argentinian footballer Emiliano Sala and the friend he drafted in at the 11th hour to fly the plane that plunged into the English Channel.
...
Mr Henderson had been asked by British football 'super agent' Willie McKay to take Sala, 28, to Wales after he completed his £15million transfer to the Premier League.

But he then allegedly drafted in Mr Ibbotson, a boiler engineer and part-time pilot from Lincolnshire who was not qualified to carry paying passengers and should not have been flying at night or in bad weather.

Mr Henderson had been feared dead after the flight plan for the doomed plane lodged with the French authorities named him as the pilot.
...

https://www.dailymail.co.uk/news/ar...th-Cardiff-City-footballer-Emiliano-Sala.html
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki kertoimiin nähden hyvin pelaavat
Koska nykymaailmassa on aina joku itsensä yksisarviseksi luokitteleva läski vinkumassa twitteriin jos ei muisteta joka ikinen hetki korostaa kuinka jokainen meistä on yhtä hyvä ja yhtä tärkeä.

Ihan hauska on noita pelejä on katsoa, mutta on onhan tuo pelin taso aivan järkyttävää paskaa eikä sitä voi millään tavalla verrata miesten jalkapalloon.

Eipähän ainakaan kukaan ole jäänyt kieriskelemään turhan päiten Neymarin tyyliin:) Ja kyllä se pelin taso on naisten jalkapalloksi oikein hyvää.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Eilinen Australian ja Norjan vääntö oli hyvä monissa kohdin, MUTTA vähän pisti silmään toisen jakson alussa, kun aussien maalivahti oli jossain kuudentoista rajalla ja pallo norjalaisella noin 45 metriä maalista. Eikö se tosiaan nähnyt että tyhjä maali oli? Ensimmäisellä puoliajalla oliko kulman jälkeen Australia pääsi ylivoimahyökkäykseen, MUTTA laitapuolustaja Carpenter ei vissiin tuntenut paitsiosääntöä eikä syöttänyt omalla alueellaan Kerrille, joka olisi kenties päässyt läpi. Näitä pieniä juttuja on. Juniorijuttuja. Varmaan patriarkaatin syytä. Maalivahtien epävarmuutta osataan käyttää hyväksi, taitavammat koppaisivat pallot ainakin vitosen rajalle saakka. Vaikka olihan se aussien tasoitus vähän nolo.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
28 USA naisten maajoukkueen pelaajaa on nostanut kanteen, koska miesten jalkapallomaajoukkueen pelaajilla on paremmat palkkiot.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Eipähän ainakaan kukaan ole jäänyt kieriskelemään turhan päiten Neymarin tyyliin:) Ja kyllä se pelin taso on naisten jalkapalloksi oikein hyvää.
Pelin virtaus on tosiaan parempaa kun jokainen ei jää kierimään. Tämä johtuu siitä että peli ei ole läheskään yhtä fyysistä eli kontakteja on merkittävästi vähemmän ja tempo on hitaampaa. Neymar saa aika paljon enemmän rappauksia jaloille naisten tähtipelaajiin verrattuna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös