Naisten MM-kisat 2019 – jälkipyykki

  • 29 408
  • 255

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Juuri näinhän tuo tilanne oli. Täällä moni vain näemmä on ottanut aikas tunteella tuon tilanteen eikä ole arvioinut tilannetta puhtaan objektiivisesti.

Tilanne meni täysin oikein, ainoastaan jenkkiveskarin jäähy oli tuomarilta virheliike.

Mielipiteet jakautuvat tässä ymmärtääkseni sangen legitiimisti. Ilman tunnekuohujakin voi hyvin tulkita tilanteen olleen maalivahdin virhe. Syöksyy viime hetkessä tavoittelemaan kiekkoa alueensa ulkopuolella hyökkääjän jalkoihin kaataen tämän. Aika ihmenainen saisi olla jos tuollaisen äkkisyöksyn pystyisi väistämään. Ja juuri näinhän päätuomarikin näki - ollen aitiopaikalla sitä reaaliajassa katsomassa. Useinkin annetaan jäähyjä maalivahdeille siitä, että hyökkääjä kaadetaan juuri tuollaisessa myöhästyneessä tavoittelutilanteessa tai muuten estämällä pahaa maalipaikkaa. Aika omalaatuista väittää, että asia olisi täysin selvä. Sitähän se ei ainakaan ole.
 

Salama44

Jäsen
Yhdyn edelliseen mielipiteeseen. Tuomari näki tilanteessa USA:n maalivahdin jäähyn ja siitä oli tulossa heille jäähy ja peli sai jatkua. He eivät saaneet kiekkoa haltuun ennen kuin Suomi pelasi kiekon maaliin. Videolta voidaan tarkistaa vain menikö kiekkö maaliin eikä jäähyä. Sen vuoksi tuomio meni väärin. Suomi pelasi tilanteen oikein loppuun asti ja on moraalinen voittaja.

Yhtä näkemystä ei ole vaan niitä on huonojen sääntöjen vuoksi kaksi ja nyt meni väärin. Olen melko varma että jos vastaavan syöksyn olisi tehnyt Räty ja USA maalin kun Suomelle olisi ollut tulossa jäähy niin maali olisi hyväksytty. Suomea ei vaan haluttu mestariksi. Juhlat oli varattu USA:lle. Katsokaa Leijonien 95 elokuva miisten ensimmäisestä mestaruudesta Ruotsin voittobusseineen.

Nyt tuli aivan käsittämätön tuomio. Videoita ei tarvittu maalin toteamiseen. Se oli täysin selvä. Sillä todettiin vain että jäähy oli väärä. Eihän sillä ollut mitään merkitystä hylättyyn maaliin kun Hiirikoski ei saanut jäähyä. Jos Hiirikoski olisi saanut jäähyn olisin heti ymmärtänyt hylkäyksen, mutta niin päin se ei voi mennä että maalivahti rikkoo jäähyn arvoisesti ja vastustajan maali hylätään. Jos näin on niin aina kannattaa läpiajossa syöksyä hyökkääjän jalkoihin ja kaataa se, koska siitä tulee vain jäähy ja maali hylätään.
 
Viimeksi muokattu:

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Noh, kun en nimeltä mainitse niin voinen kertoa että yhden erotuomarikouluttajan / otteluvalvojan tapasin taannoin ja kysyin asiaa. Kommentoi vaan että siinä meni kaikki pieleen ja maali olisi pitänyt hyväksyä. Muuta asiasta ei keskusteltu mutta haluttiin oman porukan sisällä eriäviin näkemyksiin vähän isompi boollssinen näkemys.
Ymmärrettävästi kaverikaan ei halunnut muutrn sitä kommentoida kuin sen, että koko tapahtumaketju huomioiden piti tuomita maali.
 

Ruutu8

Jäsen
Koskas se torijuhla Thomas Zilliacuksen johdolla järjestetään, jossa Naisleijonille jaetaan ne moraaliset kultamitalit?

Noora Räty twiittasi myös keväällä, että joukkueen tiedote/kanta asian tiimoilta on tulossa.

Kummastakaan en löytänyt nopealla vilkaisulla mistään infoa, niin missäköhän vaiheessa juhlien sekä tiedotteen valmistelut on?
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Enpä tiedä noista juhlista tai tiedotteista, mutta naisleijonat ja tyttöleijonat olivat kyllä jo esillä miesten MM-kultajoukkueen torijuhlassa. Samoin myös miesten/poikien U20-mestarit.

Tuskinpa tuon lisäksi enää järjestetään muita juhlia. Varmaan ihan hyvä niin, mutta hienoa, että samalla huomioitiin muidenkin maajoukkueiden menestys. Olihan tämä talvi ja kevät hieno suomalaisen jääkiekon kannalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös